Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90301) shaggy


shaggy
aktív tag

A kerdesem a kovetkezo lenne ha veszek egy switchet es egyik kabel a gepbe a masik a tvbe akkor ha egyszerre szeretnem nezni a tv-t es netezni is az menne? Csak mert amiota ezt a csodas sagemcom elosztot allandoan ledobal a wifirol ez a rakas... de szerintem hiaba szolok be h nem jo sokat nem csinalnanak vele max kicserelek egy masikra ami szinten ilyen csodas lenne.

(#90302) DJ. Ru$y válasza shaggy (#90301) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

STB-ba menne a másik kábel? IPTV-d van? Egy IGMP képes switch-et vegyél és tökéletesen fog működni minden.Pl.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90303) kavarc válasza mbalint987 (#90300) üzenetére


kavarc
aktív tag

Nem szeretnék településfejlesztési kérdésekbe belemenni, egyrészt igazad van amit írsz; mindenkinek joga van a jó/jobb szolgáltatáshoz. Én üdvözlöm, hogy a kisnyugdíjasok a falvakban akár 1000/500 Mbites internethez jussanak. Az más kérdés, hogy ők ezt ki tudják-e majd fizetni, ill. mennyien tudják majd kifizetni a faluban a szolgáltatást. Míg egy nagyvárosban a kereslet jóval nagyobb és talán az igény is nagyobb egy magasabb szintű szolgáltatásra. Erővel ki lehet kényszeríteni dolgokat, attól az még nem lesz logikus és életszerű.

Az ED3-ban egyébként milyen komolyabb fejlődési potenciál van még; mondjuk az optikához képest?

(#90304) shaggy válasza DJ. Ru$y (#90302) üzenetére


shaggy
aktív tag

Igy ahogy mondod boxba menne es iptv

(#90305) shaggy


shaggy
aktív tag

Meg annyit h a switch helyett nem lehet valamilyen wifis routert berakni mert jo lenne ha az is jo lenne mert szerintem ezen sosem lesz stabil 5 percenkent ledobal?

(#90306) e90lci válasza shaggy (#90305) üzenetére


e90lci
senior tag

Szia
Dehogynem.A sagemből meg ki kell kapcsolni mindent amit lehet még a Wifit is.

(#90307) Zeki


Zeki
nagyúr

Klassz dolog a Telekomtól, hogy a Filmklubban ingyen adja a filmeket hétvégente. Pénteken 17 óra után kapcsoltam be a boxot, akkor kiírta az ajánlatot, és néztünk is mesét.

(#90308) shaggy válasza e90lci (#90306) üzenetére


shaggy
aktív tag

Te jo eg eleg jol nez ki :) en valami olcsob megoldasra gondoltam :C

(#90309) e90lci válasza shaggy (#90308) üzenetére


e90lci
senior tag

Bármilyen router jó,de kérdezz előtte mielőtt megveszed itt.A haveromnak én ezt ajánlottam.Eddig még meg van vele elégedve.De persze ez pénztárca függő,meg felhasználás függő is,egy olcsóbb is bőven megteszi.

(#90311) shaggy


shaggy
aktív tag

Koszi a segitseget meg fogom kerdezni !

(#90312) tlac


tlac
nagyúr

tudtok ajánlani valami jó asztali analóg telefont?

szüleimnek kellene egy olyan, ami jó hangosan csörög, kijelzi a számot (jó lenne ha az elmentett számhoz a nevet is tudná) és az elmentett számokat nem felejtené el egy kábelkihúzás vagy áramszünet esetén

és már a harmadikat hozták el a mm-ból, de ez is egy retek

az első 2 a concorde-tól volt, a második már ilyen nagyitelefon stílusú volt, hogy az majd biztos hangos lesz
és mikor beállítom a hangerőt, tényleg hangos is, de aztán a csörgésnél mégsem ezen a beállított hangerőn szólal meg (wtf)
most a legutolsó egy motorola, ez sem elég hangos, plusz ha a kihúzom a kábelt, mindent elfelejt (elemet meg nem lehet tenni bele)

persze a régi tizenéves telefont, ami sajnos haldoklik, a totál hangosan csörög, elemet lehet tenni bele, de elemek nélkül sem felejti el az elmentett számokat

[ Szerkesztve ]

(#90313) laszlohu válasza poli27 (#90276) üzenetére


laszlohu
addikt

jogos, amit a vegyes használatról írtál, vagyis ha nincs vezetékes net, akkor átkapcsol vezeték nélkülire.
jó lenne ha a 4g átkapcsolás nem feláras lenne, hanem pl. jelen esetben a vidanet fizetné

(#90314) atala válasza viktorhu (#90286) üzenetére


atala
addikt

Csak hogy fokozzam. Betelefonálltam, mondtam, hogy nem oldódott meg. Rendben, továbbítják a kollégáknak. Pár óra múlva csörög a telefon, felveszem, nem szól bele senki. Egy perc múlva jön az újabb sms, hogy nem találtak hibát a hálózatban, ha ismét jelentkezik a hiba, hívjam a 1414-et. Vissza hívta a számot amiről hívtak, de csak egy automata volt, hogy a kezelő most nem elérhető, hívjam a telekom központi számát.
A köcsög szerelő, felhívott, hallotta, hogy felveszem, és jó a vonal, és már küldte is az sms-t, hogy nincs baj.

Amikor már ennyire hülyének nézik az embert, akkor hová lehet fordulni panasszal?
Mondják azt, hogy nem tudják megoldani a problémát, és akkor majd kitaláljuk mi legyen, de ez így szemétség amit művelnek.

[ Szerkesztve ]

(#90315) viktorhu válasza atala (#90314) üzenetére


viktorhu
veterán

Első körben reklamációként vetesd fel. Ugyanúgy felhívod az ügyfélszolgálatot, kéred, hogy reklamációként rögzítse, és elmondod a panaszodat.

(#90316) kchris78 válasza kavarc (#90303) üzenetére


kchris78
veterán

franko az optika de legtobbszor ugyanugy epitik mint a koaxot, felhanyjak az oszlopokra es kesz.. egy regebben epitett koax meg bent szokott lenni a foldben.. ha nincs tulterhelve, es egesz kerulet rarakva egy fejallomasra az is hoz eleg kapacitast egyelore. Tapasztalat alapjan a 250es koaxos netemmel szemben az 1gbit optika 99% esetben csak e-penisz novelesere jo.

[ Szerkesztve ]

(#90317) shaggy


shaggy
aktív tag

Ma beszoltam h ennek sagemcomnak nem jo a wifije elismertek hogy nem a legjobb probaljam meg betenni moge valami wifis cuccot mert nem tudjak megoldani.

(#90318) ludus válasza shaggy (#90317) üzenetére


ludus
aktív tag

Nálam egy hét alatt 2 Sagemcom is vendégeskedett, másodszorra a szerelő virágnyelven megkérdezte hogy nem tervezem egy külső WIFI router vételét? Tervezem, sőt megyek is érte nem sokára!

(#90319) lemusz


lemusz
addikt

Tetőről jön le a tv kábel (sat tv) és az ablakszerkezeten keresztül lett átfúrva lyuk, ahol bejön a szobába. Annyira hosszú csak a kábel, hogy szobán belül bárhova lehet tenni a TV-t, de másik szobába már nem. Pedig oda kellene átrakni. Ugyanakkor nem szeretnénk ha másik szobában is lyuk lenne az ablakkeretben, ha azon az oldalon vezetnék le a kábelt... Hogyan lehetne ezt megoldani? köszi

[ Szerkesztve ]

(#90320) atala válasza viktorhu (#90315) üzenetére


atala
addikt

Ok. Még várok pár hetet, hátha több időbe telik a javítás, és utána meg reklamálom.

(#90321) shaggy válasza ludus (#90318) üzenetére


shaggy
aktív tag

Milyet veszel mert muszáj lesz beruházni nekem is ez így nem állapot?

(#90322) mbalint987 válasza kavarc (#90303) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Értem amit írsz, és valahol van igazság abban amit mondasz. Az teljes igazság azonban az, hogy a vidék nagyon sok helyen nagyon komoly problémákkal küzdött az IT infrastruktúra terén, és itt most nem arról beszélek, hogy 2016 őszéig "csak" 18 Mbps letöltési sebességű kapcsolatunk lehetett nekünk. Konkrétan vannak/voltak olyan helyek, ahol vagy nem volt egyáltalán lefedettség, vagy csak nagyon rossz minőségben lehetett hozzáférni a hálózathoz (mikrohullámú 1Mbps, vagy szakadó ADSL 0,5 Mbps).

Most annyi történik, hogy csökken az olló a nagyvárosok és a vidéki területek között, mindegyik térség lakói képesek lesz majd a legalább 30 Mbps letöltési sebességű kapcsolat használatára. Az abszolút magától értetődő, hogy a nagyvárosokban sok helyen használt "legacy" (már mondom, az ED3 abszolút nem az szerintem) hálózatok helyett a legmodernebb technológiákat használják az újonnan épített hálózatoknál (meg kell kérdezni mondjuk az MT-t, miért kellett a sok rezes területeit hagyni sok helyen idáig lezülleni).

Máshogy tenném fel a kérdést: a koaxiális hálózatokban milyen fejlesztési lehetőségek vannak még? Maradjuk az ED3-nál: mondjuk a mikroszegmentálás. Aztán ott van az ED3.1.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#90323) taki01 válasza lemusz (#90319) üzenetére


taki01
őstag

(#90324) kchris78 válasza shaggy (#90321) üzenetére


kchris78
veterán

nekem totolink van, 30-40 dollar. eros es gyors 5Ghz, natolva is. ennel tobbet nem er a dolog szerintem ha az ember wifit akar es nem ez viszi a tuzfal funkciot...

(#90325) lemusz válasza taki01 (#90323) üzenetére


lemusz
addikt

Köszi. Szerinted megéri vesződni vele olyan szempontból, hogy egy éven belül ha szerződésfrissítés lesz, akkor már miden bizonnyal nem engedik majd a satTv-t, helyette csak az iptv-t? Gondolom annál máshogy lenne, mert a belső hgw-hez csatlakozna a tv is. Vagy rosszul gondolom?

[ Szerkesztve ]

(#90326) Fücsök007 válasza mbalint987 (#90322) üzenetére


Fücsök007
őstag

Így van, ez volt a lényege a fejlesztésnek. Viszont az elmaradott fejlesztések nem kizárólag a szolgáltatókon múltak(ez persze az esetek kisebb hányada), mert egyes önkormányzatok több helyen nem adták meg az építési engedélyt, holott megfelelő volt minden. Az ED 3.1 hosszú távra tervezve nem éri meg, egyszerűbb az optika(FTTB/FTTH), kivéve egyes belvárosi társasházak/panelek esetében, ahol már van HFC, és nem valószínű, hogy kapnának engedélyt földmunkálatokhoz, illetve az újrakábelezéshez. Faluk/nagyközségek/kisvárosok esetében már ma is dominál az optika a Ginop-os nyertes pályázatoknál, nem véletlenül. :K

(#90327) DJ. Ru$y válasza lemusz (#90325) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Te írtad, hogy át szeretnéd tenni a TV-t, ha nem 1 év múlva akarod átrakni és a másik szobába kell, akkor nyilván megéri.

IPTV-nél minden STB UTP kábellel kerül bekötésre a HGW-be igen.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90328) Kbali válasza tlac (#90312) üzenetére


Kbali
nagyúr

Esetleg panasonic? Nekem olyan vezeték nélküli volt, amit lehetett többszörösen összekapcsolni egy bázishoz, így anyáméknál több helységben is cseng, ha hívják őket. Tudja a szám kijelzést, mentést.
Pl. Panashop.hu

(#90329) viktorhu válasza kchris78 (#90316) üzenetére


viktorhu
veterán

Az optikához nem kellenek jelerősítők, így nincs áramigény útközben, ettől a stabilitás is nagyobb, meg a fenntartási költség is alacsonyabb.

(#90330) viktorhu válasza Kbali (#90328) üzenetére


viktorhu
veterán

Nekem is a panasonic az egyetlen lehetséges opció. Illetve most már nem érdekel a vezetékes telefon, így ha új kellene, lehet, hogy valami auchan-os sajátmárkásat vennék, de ha használni is akarnám, akkor csak panasonic, annak idején rengeteg márkát próbáltunk a családban, és ez maradt meg most már több mint 10 évesen is tökéletesen.

(#90331) tlac válasza Kbali (#90328) üzenetére


tlac
nagyúr

igen, panasonic-ot is néztem, meg még a gigaset-et, ezek lesznek a következőek, ha vissza tudom kapni a pénzt az mm-től

viszont asztalit szeretnének, nem vezeték nélkülit
elég központ helyen volt a régi, ha elég hangosan szólna, akkor mindenhol lehetne jól hallani

[ Szerkesztve ]

(#90332) Kbali válasza tlac (#90331) üzenetére


Kbali
nagyúr

Ezek is asztalik, van egy töltő konzol hozzá, oszt' annyi.
Vagy pl ez: http://www.videopart.hu/Telefon_Mobil_Tablet?product_id=3765

[ Szerkesztve ]

(#90333) Emil777 válasza adabra (#87034) üzenetére


Emil777
csendes tag

Sziasztok,

Csatlakozom adabra kérdéséhez :(

Miért nem működik a "Parental control"???

köszi

Emil

(#90334) tlac válasza Kbali (#90332) üzenetére


tlac
nagyúr

sajnos az meg nem tud kihangosítást, ezt is tudnia kellene

(#90335) Emil777


Emil777
csendes tag

Sziasztok,

F@st 5655v2 AC
software version: SG3G10000236
GUI version: 1.110.21

Engedélyeztem a file megosztást a bedugott USB-re.

##> dir \\192.168.0.1\shared_disk
You can't connect to the file share because it's not secure. This share requires the obsolete SMB1 protocol, which is unsafe and could expose your system to attack.

Tényleg nem tudja ez a doboz az SMB2-t???

Ha esetleg olvassa ezt a topicot egy olyan Telekomos ember, akinek van rálátása az eszköz szoftverének frissítési ciklusára, akkor tőle kérdezem:
Hivatalosan mikor fogja tudni ez az eszköz az SMB2-t?

Természetesen SMB1-en nem engedem működni a file megosztást :(

Emil

(#90336) DJ. Ru$y válasza Emil777 (#90335) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha ilyen funkciókat akarsz használni köss utána egy saját router-t és probléma megoldva, abban működni fog a parental control is.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90337) ludus válasza shaggy (#90321) üzenetére


ludus
aktív tag

Normálisat akartam, a routeres topic ajánlását is követve egy Asus RT-AC58U lett a befutó...

[ Szerkesztve ]

(#90338) shaggy válasza ludus (#90337) üzenetére


shaggy
aktív tag

erről net iptv box fog menni ha igen leírnád a tapasztalatod mert valamit nekem is kell vennem mert ez nem állapot?
Mondjuk az nem biztos, hogy ennyit akarnék pluszba költeni egy routerre.
És az is szerintem szégyen, hogy a telekom csak ilyen routert tud berakni aminek a wifije ennyira sz@r.

[ Szerkesztve ]

(#90339) ludus válasza shaggy (#90338) üzenetére


ludus
aktív tag

Bizony hogy szégyen! Az előző Cisco eszközzel nem volt semmi problémám de nagyobb csomag mitatt le kellett cserélni erre a hulladékra! :W

Én sem vagyok boldog hogy pluszba ennyit költöttem egy eszközre de mivel szükségem van a kétsávos wifire és a gigbites routerre is, ezért döntöttem e mellett a típus mellett...

(#90340) DJ. Ru$y válasza shaggy (#90338) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Router-es topic-ban várják a kérdésed, és ott javasolnak neked majd eszközt.

A wifi egy kényelmi szolgáltatás, régen sem adtak a modemek mellé router-t mindenkinek. Ha a te igényeidnek nem felel megy a Telekom által biztosított eszköz, akkor veszel külön AP-t, vagy router-t, ez régen is így működött. A Telekom ma sem garantál semmit wifin, és egyik szolgáltató sem fog wifin garantálni semmit, mert függ a környezeti viszonyoktól, a környező wifiktől stb.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90341) btz válasza shaggy (#90338) üzenetére


btz
addikt

Inkább örülni kéne, hogy ilyen is van. Az átlag usernek megteszi.
Máshol meg kapsz egy kábel véget azt jól van.

ⓑⓣⓩ

(#90342) Gubek-Einste válasza btz (#90341) üzenetére

Ott legalább nem kell szenvedni a gyenge minőségű szolgáltatói eszközökkel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#90343) ludus válasza btz (#90341) üzenetére


ludus
aktív tag

Viszont az kábelvég nem fogyaszt feleslegesen plusz áramot ha már úgyis kell másik router! A set top boxokról ne is beszéljünk ami ugye szintén zenész mert nincs CI kártya opció mint az összes többi szolgáltatónál...

(#90344) Kbali válasza tlac (#90334) üzenetére


Kbali
nagyúr

Van ott még többféle, szerintem tudnál választani.

(#90345) e90lci válasza Gubek-Einste (#90342) üzenetére


e90lci
senior tag

+1
100%-ban egyetértek veled!

[ Szerkesztve ]

(#90346) #22718208 válasza DJ. Ru$y (#90340) üzenetére


#22718208
törölt tag

Elég szomorú , hogy a wifi szerinted és a t szerint is kényelmi szolgáltatás! Szerintem alap dolog lenne ,hogy egy használható középkategóriás működő wifi legyen a dobozaiban.

De még jobb lenne ha tényleg csak egy kábelvéget adnának, mert ezt a retket még pppoe pt módban sem tudom rendesen "kábelvégként" használni.
Szóval nem csak wifit ,hanem a szolgáltatás alapvető funkióit sem képes kiszolgálni ez az elcseszett doboz.

(#90347) DJ. Ru$y válasza #22718208 (#90346) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Most aztán jól megmondtad nekem. Holott sehol nem volt benne a véleményem, mind tény volt a T részéről.

Nem az a lényeg, hogy számomra mi, hanem, hogy a szolgáltató számára mi, és garantál-e rajta valamit vagy sem. Az, hogy számomra nem kényelmi szolgáltatás talán jól bizonyítja, hogy van itthon egy RT-N66U, meg 1-2 db AP, ami be van kábelezve, ezek mellett az összes eszközöm, ami rendelkezik ethernet porttal, az kábellel van bekötve.

Érdekes módon én az előző eszközömet és a mostanit is tudtam/tudom "kábelvégként" használni.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90348) #22718208 válasza DJ. Ru$y (#90347) üzenetére


#22718208
törölt tag

Sajnos én nem tudom úgy használni.
De nem is tudok ellene mit tenni, mert egyszerűen félek ,hogy megint szétcseszik az egész vonalamat ha betelefonálok.

Amit mondtam azért mondtam ,mert már túl sokszor leírtad ,hogy a wifi kényelmi szolgáltatás. Soha nem írtad oda, hogy a t szerint van így. Csak úgy simán kijelented mindig. (nem kötekedés!!)

(#90349) DJ. Ru$y válasza #22718208 (#90348) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem csak PPPoE PT módban tudod használni ugyebár a saját eszközödet és annak wifijét. Ha nem szeretnél dupla NAT-ot, akkor xDSL-es eszközökben is van DMZ (bonding-os ZTE-ben biztosan), és az már közel van a Passthrough-hoz.

Ha pedig nem akarsz DMZ-t, akkor marad az AP, swtich mód.

T részéről a wifi olyan, mint koaxon IPTV mellé a kódolatlan DKTV csatornák, kapja az ügyfél ingyen, de, ha elvennék, akkor sem sírhatna senki. Az pedig, hogy hasonlítgatunk más szolgáltatókhoz teljesen felesleges, a T nem úgy építi a hálózatait, ahogy a VoIP és az IPTV miatt pedig kell egy HGW ami tud mellé wifit, amit nem vagy köteles használni ennyi.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#90350) spici válasza #22718208 (#90348) üzenetére


spici
tag

Azért arra gondolj, hogy azért kényelmi szolgáltatás mert olyan tényezők befolyásolják a WiFi-t amin nem lehet változtatni. Például a falak, környező WiFi-k, lakás nagysága.

Hidd el, sokan panaszkodnak hogy a mostani eszközök miért nem fednek le egy 200m2 lakást, ha az HGW/ONT a ház sarkában van. Mi lenne ha nem kényelmi funkció lenne? Káosz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.