Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz azbest #90290 üzenetére

    A víz csak 1 probléma a sok közül. Pont ez a probléma, hogy sosem voltam átlagember, nekem sosem volt jó az, ami a tömegeknek jó volt. Gyerekkorom óta étel és porallergiám van, és egyre kevesebb kaját tudok megenni, és a zöldségeket sosem szerettem. A 80-as években nőttem fel, amikor még a bolti parízer is simán ehető volt, meg a bolti kakaó, karamellás tej is iható volt. A kenyér ehető volt, a felvágottak is, minden finom volt. A sima krémes 7-8 cm vastag, nehéz krémmel volt, nem olyan felfújt fossal, amilyen most. A fagylalt is jó volt. Ezek mind mostanra a hulladék kategória lettek. Sosem gondoltam, hogy 1990 után ennyire telenyomnak mindent adalékanyagokkal, már 1997-8-ra erősen érezhető volt mindenben, azóta egyre nehezebb ehető kaját találnom. A péksütemények fele levegő, a bukták is, stb., 3-4 falat az egész drágán, felejtősek. 600-700 a normálisab kenyér kilója, és még ezek között is alig 1-2 ehető van. A házi készítésű szalámi 4500-nál kezdődik, de van 6500-ért is.

    Csak 250-350-ért tudok túlérett banánt venni (tegnap fogyott el, 250 volt), csak erre telik, 450-550-ért nem tudok venni. Paradicsom is kéne, de a nyáron is 600 körül volt, most 900-1000, nevetséges, 200 lenne a normális. A banánt 10e km-ről hozzák ide, 500-ért kapni, a paradicsomot meg 10-20 km-ről hozzák, és 1000? Miért? Nyáron a piacon 500 volt a sima zöldbab, 2 hét múlva ugyanaz az eladó 600-ért adta, megkérdeztem miért, nem tudott értelmes választ adni. Nevetséges árak lettek, valószínűleg Németországban van ezek közül olcsóbban is, és ott 5-szörös bérek vannak, lazán kifizetik. A legtöbb gyümöcsöt szeretem, meggy, cseresznye, almák, sárga+őszi+kopasz barack, szilva, eper, málna, ribizli, ezek mind voltak a kerünkben, aztán körte, görög+ sárgadinnye, narancs, mandarin, kiwi, naspolya, füge, stb.. Ezekre ma már ránézni sincs értelme, mert vagy nincs (tavaly cseresznye nem volt a piacon), vagy megfizethetetlen. A sima dió, mogyoró, sőt a napraforgó + tök mag is nevetségesen drága lett. Itt van a gáztűzhelyben a sütő rész, egy tepsi napraforgó, meg tökmagot nem tudok csinálni, mert drága, pedig ezeket mindig szerettem, amúgy is kéne olajos magot enni az A, D, E, K vitaminok miatt. A lila hagyma miért kerül a sima vöröshagyma duplájába? Tudja valaki? Akármikor kérdeztem 1 eladót nem tudott értelmes választ adni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés