Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Tamás88: Karácsonyi hangulat... de másképp
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT

Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiGT
újonc
Nekem PC összerakást követően működött a billentyűzet egy darabig. Egér akadozva csak. Másnap a billentyűzet startoláskor még működött de elkezdte ledobálni a jelet majd behalt és utána semmilyen BT eszköz nem csatlakozott. Tegnap kutakodtam, rájöttem van ilyen, hogy BT meg Wifi antenna, ami az alaplapokhoz jár, csatlakoztattam és sima liba.
Most viszont BF6-ban tapasztalok furcsaságot de ez szerintem már nem ide tartozik, egér mozgatásnál akadozik a képernyő és a hang is nagyon fura. -
attiGT
újonc
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nincs dongleja
-
attiGT
újonc
Sziasztok!
Adott egy új PC, friss Win 11 telepítéssel. Logitech M240 Silent Touch Bluetooth egerem van, csatlakozik szépen csak iszonyatosan laggol. Próbáltam rákeresni de semmi megoldást nem találtam. Ismeritek ezt a problémát? Van rá megoldás?
-
komyka
tag
Üdv!
Van egy Pulsar X2A mini egerem, kb fél éve használom egyébként teljes megelégedéssel, viszont az elmúlt máfél jhónapban azt kezdte játszani, hogy az USB vevőjét ledobálja a windows, majd mikor visszacsatlakozik azt írja, hogy az usb eszköz működésében hiba lépett fel és windows nem ismeri fel. Eddig ha kihúztam és visszadugtam az segített, de ma elkezdte 2 percenként csinálni, és van hogy többszöri újradugdosás sem segít.
Találkozott már valaki ilyennel? Az USB vevő lesz a ludas gondolom... Lehet e kezdeni ezzel valamit, vagy mindenképp új dongle-t kell rendelnem?
-
RAMy
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Minek szarakodni ilyenekkel, amikor itthon is kapható, lekerekített szélű Corepad pöttyök léteznek...
Egérpadod valószínűleg élvezi a műveletet.
-
Aprósólyom
addikt
Próbált már valaki ilyet? Fényes / Kristálytiszta kemény fólia (képernyővédő fólia) egér talpaknak:
Ha már úgy is le kellett vennem egy telefonról ezt a fóliát és csereérett a talpacska is, gondoltam 21. század/"ződség" és recycle fényében kipróbálom milyen.
És ha már lúd, legyen kövér, egyből nagy méretűt vágok, a nagyobb ellenállás miatt, hogy miként teljesít. Most már pár napja használom "esportra", PUBG. Meg vagyok lepődve, azt kell mondjam. Nyilván nem korcsoja feeling, de azt talán kevesen is szeretik. Ellenben annyira kicsi a súrlódási tényező, hogy képes vagyok "pixel pontos" mozgásra.
(Pedig már megrendeltem a teflon talpakat....
)
Azért az jópofa, hogy egy olcsó 3H-4H keménységű (már nem emlékszem pontosan) sima tükrös fólia mennyire jól tud teljesíteni.
Egyébként késsel kicsit sorjáztam az éleit is. Teljes yoo.
Már eddig is megkérdőjeleztem a talpak árazását, úgyhogy ez a megoldás mindent visz!
A következő lépés az lesz, ha találok olcsón telefonra való pici kör alakú optika védő edzett üveget, az hogy fog teljesíteni. Az főleg kopásállóság szempontjából lehet frankó, ha működik. -
chatran
őstag
Sziasztok!
Van 2 duplán klikkelő Logi G305. Milyen mikrokapcsolókat rendeljek ezekbe és honnan?
Elég csak a bal és jobb mikrokapcsolót cserélni, a többi tovább bírja?Köszi!
-
RAMy
aktív tag
A műanyag görgő takarításával semmit nem érsz, az placebo.
A görgő encoderbe megy bele a kosz, por és attól hülyül meg és/vagy mert gyárilag ócska és kevés az élettartama. 2-esnél előbbi (itt a fórumon sokak által istenített, de egy retek ALPS), 3-asnál utóbbi a helyzet (Kailh Green), mivel itt dustproof az encoder. Azt nem fogod kitisztítani sehogy se.
Csak az encoder új és tartósabbra cseréje (forrasztással) oldja meg a problémát, TTC Gold Dustproofon kívül szóra sem érdemes a többi.
Gladius III/Gladius III Aimpointba kivételesen külön JST csatlakozós kábellel megy az alaplapba, cserélhető forrasztás nélkül is. Én ezt javaslom... És mivel ez az egér amúgy is a hot-swap foglalat miatt szétszedhető, szépen félreteszed a hibás encodert és ha más baja lesz, akkor gariztatás előtt visszateszed... -
akyyy
senior tag
Sziasztok.
Van egy ROG GLADIUS III egerem, melynek a görgője teljesen megőrült. Lefelé görgetek, néha visszaugrik 1–2-t, illetve ugyanez visszafelé is.Év elején, amikor vettem ezt az egeret, pont azért vettem, mert az előző egér, ami egy ROG GLADIUS II volt, szintén ezt csinálta. Kiderült, hogy ezeket az egereket jól szét lehet szedni, úgyhogy szétszedtem a ROG GLADIUS II-t, és tele volt a görgője szösszel. Kiszedtem, tökéletesen működött, örültem, hogy van két jó egerem.
Mostanában megint elkezdte ezt csinálni, de már a ROG GLADIUS III. Szétszedtem, nem volt benne annyira sok szösz, viszont nem is szűnt meg a hiba. Most újra a régi egeremet használom, de az is ezt csinálja, csak még nem annyira zavaróan. Ennyire jobban már nem merem szétszedni. (A III-ban valami potméteres érzékelő van teljesen benne a görgőben, a másik oldalon úgy vettem észre, hogy csak a világításért felel, de azt sem nagyon tudtam kiszedni.)
Tudtok esetleg valami megoldást rá? Írtam az ASUS-nak is, hisz garanciás, ilyenkor mi várható esetleg? El kellene nekik küldenem futárral, saját költségre?
Bár még mindig jobb, mint megint venni egy 20 ezres egeret… inkább egy jobb fülest vennék már inkább. -
Lag. Wireless egerek hajlamosak rá, kábelesek kevésbé. Érdemes játszani az egér beállításaival is, ha van saját szoftvere. Pl. Razer egereknél ez működhet.
Az új Razer szoftverben sajnos a gyorsítás nem állítható, míg a régiben igen, ráadásul az egér a saját memóriája korábban el is tárolta ezt a beállítást. Nem tudtam megszokni, inkább vettem egy régebbi modellt és azt használom. Ugyanúgy lagnak éreztem.
-
Tukolp
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
lehúztam a másik monitort, kicsit átfogalmaznám a problémát, tehát olyan mintha néha-néhe nem olvasná az egér mozgását a gép, de csak ilyen milisencond időtartamokra, de mégis, mintha mozdítanám az egeret, de az csak egy naon kicsitvel később mozdulna, vagy épp mozgás közben hagyna ki pár milisecondra a mozgás olvasása.
remote mouse-val is csinálja ezt, de ott meg mikor mozgatom az egeretet, van hogy magától megy tovább egy pár milisecondig. -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e a problémámmal, vagy inkább win topicba kellene írnom. Mostanában olyan problémám van, hogy bizonyos időközönként eltűnik az egér kurzor, és nem is reagál mozgásokra. Ezt onnan tudom ha nem látom, hogy a gombok működnek, azaz ha lenyomom mondjuk a jobb egérgombot, utána arrrébb tolom az egeret és szintén megnyomom, ugyanott jön fel a felugró menü. Semmit nem tudok vele kezdeni. Néha az újraindítás segít, de volt hogy az se. Ilyenkor aznapra hagyom a gépet, és másnap gond nélkül megy. Van hogy fél óra után előjön, de van hogy napokig nem. Szóval teljesen változó. Razer Viper Mini és Win10-ről lenne szó. Driverrel nem tudok mit kezdeni, mert win alatt nem engedi az illesztőprogram frissítését. Minden Razer szoftver fel van telepítve, gondolom ezért is tiltja. Egyelőre nincs másik egerem, ezért nem tudom kipróbálni, hogy hardver vagy szoftver gond lenne e. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mert én még nem is hallottam ilyenről. -
Tukolp
aktív tag
válasz
TigerCat
üzenetére
hm, lehet a duaal screen setup lenne a baj ?
de amúgy mind a 2 60 hz-en megy és egyszerre csak 1 screent használok, néha megy vmi game tv-n de annyi.
meg amikor remote mouse-val húzom az egeret, akkor is van hogy csinálja hogy így belassul az egér mozgása.
most nemtudom, de ezéárt nem raknám újra a windows-t xD, mert erre gondoltam, az biztos tutira resetelné az egészet
-
Tukolp
aktív tag
Sziszatok, elég sok helyen néztem már és elég sok dolgot kipróbáltam a már, de írok ide is hátha tudna valaki esetleg segíteni,
Szóval , van egy Logitech g203 egerem, és egy Razer viper 8k egerem,
mind a 2 egér ugyan azt a problémát produkálja a gépen , hogy az egér mintha laggolna, vagy úgy tudnám leginkább leírni, hogy amikor elhúzom az egeret kicsit be van lassulva, vagy később mozdul, vagy mintha imput laggja lenne az egérnek/egereknek.
Próbáltam már másik usb slotot, driver install uninstall, eszközkezelőben is delete, utánna restart, ugyan az a hiba még mindig fennál. de kezdek kifogyni az ötletekből.
Nem tudom mi lehet a gond,
Ha valaki tudna pár tippel szolgálni megköszönném,
Win 11-em van, amd 5700x processzor, 9070 xt vga, és 32 GB ram,
Köszönöm,
Üdv;
-
camper
tag
Akciós a Pulsar X3 LHD, 75€ 120 helyett. Itt ülök a rendelési kosár előtt, de egy dolgot nem tudok. Ezt megveszem majd felteszem a polcra mondjuk két év múlva veszem csak birtokba az aksi nem fog felpúposodni vagy ilyesmi, nincs ezzel valakinek tapasztalata?
Csak abból indulok ki a telefonjaim, tabletjeim mind így mentek tönkre, egy darabig nem használtam őket, mire újra használtam volna az aksinak annyi.
-
Phobion
addikt
Sziasztok
Maya X 8k ma kezdtem el használni.
Játék közben azt vettem észre, hogy néha mintha nem érzékelné a bal kattintást.
Ezen a web driverben lehet finomhangolni?
SZERK.: Firmware-t frissítem az egérnél és a dongle-nél is.
-
RAMy
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Tipushibaja ennek az egernek (is) az encoder is, nemcsak a mikrokapcsolo, igy celszeru egyszerre cserelni oket, igen.
A gyari talpa retegelt, amugyis kukaba valo, igy felesleges a szep leszedessel szenvedni. Barmi mas upgrade konkretan.
Irtam neki, de nem tisztel meg, hogy valaszoljon, igy reszemrol targytalan.

-
Nobbigstein
tag
válasz
Héraklész
üzenetére
Mert a csavar a szétszedéshez a talp alatt van és általában nem lehet a talpat úgy levenni, hogy utána értelmesen vissza lehessen tenni.
Az enkódert csak azért mondtam, mert ha aztán majd az is elromlik és ugrálni fog a görgetés, akkor lehet megint szétszedni, lehet jobb ennek elébe menni. De kérdezd meg Ramy-t, ő javít egereket. -
Héraklész
aktív tag
válasz
Nobbigstein
üzenetére
MIért kell rá új talp és enkóder?
-
Héraklész
aktív tag
Logitech G Pro Wireless egerem egyik kapcsolója duplaklikkes.
Ilyenkor kuka, vagy cserélni lehet a kapcsolót, esetleg javítani? -
Rinkasime
tag
Van egy Lamzu Atlantis OG V2 egerem.
Sajnos a kábele nem működik többé, és a Lamzu oldalán hónapok óta "out of stock" állapot uralkodik
Mivel egy speciális hajlított usb c bemenete van, és a bemenetnél + 1 perem is van, így elég sok kábel nem kompatibilis vele.
Valaki tudna ajánlani egy magyar oldalt ahol tudnék venni hozzá kábelt?
-
ntbrown
csendes tag
Hali!
Nem sokat olvastam vissza, lehet hogy volt már erről szó, de megkérdezem:
Logitech mx anywhere 3s bal mikrokapcsolója meghalt. Létezik BP környékén szerviz, ahol ezt kicserélik? -
t.imi
addikt
Alaplapos topikban volt téma a botrányos usb AM4 lapokon.
De, más foglalat típust is érinthet természetesen. Nekem AM4-en recsegett a hang, ha görgettem vezetékes egérrel. Már 20e Ft -os usb szűrő a dac előtt, külön spéci 24hz-es pci-e usb kimenet, akkor is csinálta random.
Szóval nem vagy egyedül
AM5-re váltás megoldotta. De, bekaphatja az IBM kompatibilis számítógép. -
donki
senior tag
Én azt nem tudom megmondani, hogy az egérnek van-e rejtett hibája, vagy bizonyos hardver/szoftver topológiák erre érzékenyek. Annyi biztos, hogy az egeret usb 2 portba raktam, a logitech vezetékes usb fejhallgatót egy másik hubba, pollingot lejjebb vettem, és most stabil a gépem, latencymonnal is teljesen jó értékeket kapok.
A korábbi jelenségek (hálózat gyakori szakadozása, hang recseg, fps zuhanások, egér kurzor belassulás) nem jelentkeznek napok óta.
Még egyszer, az egér és a fülhallgató együtt fektette meg a gépet, és potenciálisan a billentyűzetet is (de ez utóbbi valóban nem biztos), nem pedig az egér és a billentyűzet akadt össze egymással. -
RAMy
aktív tag
G703-as egerem van 8 eve, ugyanaz a Lightspeed technologia, 2. gepen mar, USB 3.0 portba dugva (toltokabel+adapterrel), mellette a bill. Semmi baja nincs semminek. Nalad van valami egyeni anomalia.
Meloban ugyanez az eger szinten Logitech irodai wireless billentyuzettel, szinten semmi baja.
Vezetek nelkuli Logitech eger vezetekes Logitech billentyuzettel tutira nem fog osszeakadni.
Gomb beragadas, duplazasnak valtozatlanul a switch lesz a nyomora, mechanikus, kopo alkatreszrol beszelunk. Tok mindegy, mit hanyszor nyomogatsz, elozo hsz-em: ez egy gyarilag otvar kapcsolo.
Nagyon ritka esetben gyari forrasztas elengedese is okozhatja, de ahhoz valami extrem gagyinak kell lennie a cuccnak (Logitechnel meg soha nem tapasztaltam osszeszerelesi vagy forrasztasi problemat) vagy pufolnod kell 0-24-ben. -
donki
senior tag
Tudom, hogy nem túl jók a switch-ek benne, ezért is dobtam ki, hiszen hihetőnek tűnt, hogy tönkrement. De a problémák már relatíve új korában megjelentek, ráadásul pl a ctrl ragadt be gyakran, ami azért mégiscsak ritkábban van használva, mint a wasd.
Lényeg, ne becsüljük alá egy egér vagy billentyűzet rendszerre gyakorolt hatását! -
donki
senior tag
Talán nem ebbe a topikba tartozik, de lehet, hogy hasznos lesz mások számára amit írok.
Logitech G604-es egerem van. Ez nem közönséges bluetooth, hanem lightspeed technológiát használ, 1000 Hz-es, azaz másodpercenként 1000 mintavétel.
Én emellett használok egy USB billentyűzetet és egy usb logitech fejhallgatót. A billentyűzet sokáig logitech g910 volt, de tönkrement és kidobtam.
És akkor a lényeg: arra jöttem rá, hogy az egeret szigorúan USB 2-es hub-ba kell rakni, és abban a hubban (tehát az adott sínhez tartozó semelyik usb-ben) nem lehet semmilyen másik eszköz! És a legjobb, ha nem hagyom 1000 hz-en, hanem lejjebb veszem. Én 125-re vettem most le, majd kikisérletezem meddig rakhatom vissza így, hogy most már egyedül van a hubban.
És hogy miért volt erre szükség? Az USB portokban lévő eszközök megszakításai az egér brute force viselkedése miatt egymásra várakoznak, és ez idővel a rendszer egész stabilitását bedönti, a hálózati káryta (alaplapi és külön kártya egyaránt) rebootol (internet kapcsolat megszakad, akadozik), usb fejhallgató recseg, grafikus kártya akadozik. Szélsőséges esetben (ez ritka volt, de előfordult) a gép újraindul. A drága logitech billentyűzetemet kidobtam a beragadó gombok miatt, holott most már valószínűsítem, hogy az is az egér miatt volt.
Az évek során routert cseréltem, teljes gépet cseréltem, de beragadó gombok, instabil net, akadozó grafika, recsegő hang végigkísérte az utóbbi 8 évemet.
Mindvégig az egér volt a felelős a hibákért. -
niof
veterán
Igazából arra már rájöttem (ha jól gondolom, ha nem, javítsatok ki), hogy ami azonos magasságú, meg a hatszögletű tengelyfoglalat stimmel, akkor kb. mindegy, hogy milyet veszek bele. Az nem nagyon érdekel, hogy a görgetés milyen lesz, céges cucc, ha működik, akkor örülünk, ha nem, akkor megy az elektronikai hulladékba. De úgy gondoltuk a kollégákkal, ennyi esélyt adunk neki. Aztán lehet valaki még fogja tudni használni. Egyébként Alin találtam egy ALPS-et, vagy 800 Ft-ért, azt rendeltem meg, egy másik fórumban valaki azt vett (vagy talán Reddit-en láttam), és azt írták rá hogy f@sz@. Meg még Kailh-t láttam, hogy vettek páran (igaz, másféle egerekbe, de az ezek szerint igazából mindegy), viszont azt nem találtam.
-
niof
veterán
Sziasztok!
Van egy CadMouse Pro egér nálam, aminek az enkódere besz@rt. Ismert hiba, a saját fórumukban is akad rá bejegyzés.
Abban kérnék segítséget, hogy aki ért hozzá, segítsen beazonosítani (ha szükséges, és nem "egyformák") a típusát, és hogy honnan lehet, és milyen enkódert érdemes venni hozzá a cseréhez.Köszi!
-
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A mostani egérhez anno vettem Hardverraprón keresztül hyperglide-ot (vagy valami oylasmit, mert az eredeti talpra lett ragasztva). Még mindig tökéletes, pedig már évek óta rajta van.
Vettem egy új egeret, ehhez sem ártana.
Ki foglalkozik ilyennel a Hardveraprón? Egyszerűen nem találom!
Vagy inkább a Corepadról rendeljek? -
Sziasztok!
Razer DeathAdder Chroma egérhez keresek kábelt (működik, csak eléggé kopott és csúnya), de kissé elveszetem a verziók között. Tudnátok segíteni, hogy melyiket rendeljem? Illetve hogy honnan érdemes...
Köszi!

-
PROTRON
addikt
Köszi az infokat, a napokban egyre kevesebb alkalommal vette a kattintást, mostmár egyáltalán nem veszi...ctrl+c volt rámappelve, vele szemen ctrl+v, autocad tervezéseknél sok az ismétlődés szal volt használva, de nem ennyire.
Nem is 500M, de azért 20K-nál ne adja már be az unalmast.Elsőre az is érdekelt volna, hogy 1 év elteltével milyen más tapasztalatok is vannak ezzel az M6-al kapcsolatban másoknak.
De annak nem örülök hogy SMD kapcsoló...Amúgy Logi MX masters szériánál is szoktak gondok lenni a görgő 2 oldal irányú kapcsolóival?
-
RAMy
aktív tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Ha nem szereltel meg soha egeret, en nem ajanlom, hogy ezen kezdd el.
Csak a kapcsolo csereje oldja meg a problemat, mindenfele szerekkel valo fujkalas csak tuneti kezeles es ideig-oraig lesz jo. Minden egyes szetszedesnel a talp serul, deformalodik, kevesbe ragad. Szetszedeskor alap a talp csere.
Annak a konkret gorgo alatti kapcsolonak a cserejehez pedig forrolevegos forrasztoallomas fog kelleni, mivelhogy egy SMD tactile switch.
Ezekkel a rahazudott elettartam, 500 millio klikk baromsagokkal pedig nem kell foglalkozni, egyszeru marketing bullshit.
-
PROTRON
addikt
Üdv,
Van egy Keychron M6-A1, első generációs egerem, Logitech MX master alternatíva, csak számomra ez jobban bejön.
A felső görgő balra mutató gombja nem stimmel, hallom hogy kattint, de nem reagál a PC, a jobbra mutató gomb az megy rendesen, pedig kb ugyanannyit ha nem többet volt használva.
Elég sokat használtam de azért az 5 millió kattintástól messze vagyok, másnak is van ilyen gondja?Sajna HA-ról vettem, így nincs közvetlen kapcsolatom a gyártóval, de egyébként is már másfél éves.
Szét kéne szednem és cserélni az alkatrészt? Még sose szereltem egeret.
-
-
RAMy
aktív tag
Mechanikus billentyuzeteknel vannak leginkabb ilyen kapcsolok, egernel en meg egyedul a Huano Brown Shell White/Yellow Dottal talalkoztam, ami linearis, a 99.99%-a az eger kapcsoloknak taktilis.
Ebben, ahogy mar irtam, meg van forditva a switch rugo 180 fokban, emiatt nem ott nyomod le, ahol "kene", ezert lesz hangtalan a kattanas. Illetve attol, hogy a nyomoka alja sima, nem rezonal be kattanaskor.
(Viszont f@szsagot irtam elozoleg, meg lehet ugyan forditani a tetejet, hogy ne legyen silent, csak eppen olyan kemeny lenyomasi erzetu lesz, mint az allat, illetve a labkiosztas miatt nem fog mukodni, leteszteltem.)Szoval a kulonbseg a taktilis es a linearis kapcsolok kozott, hogy a taktilisnal erzed, ahogy fokozatosan nyomod le, a linearisnal viszont nincs fokozat, azt vagy lenyomtad, vagy nem. Kb. ezen a videon latszik, ugyan ez egy billentyuzet switch, de a lenyegen nem valtoztat (angolul nem art tudni hozza):
https://youtube.com/shorts/Xp3kQtzouB8?si=iq-7xJnZzp-bWa_yEgyebkent egy korrekt kapcsolo, Logitech egerekbe eleg jo a gyarilag silent, de gagyi kapcsoloval szereltek helyere.
Nem jon be mindenkinek, ez van. -
oke
senior tag
Tegnap óta tapasztalom, hogy az egér kurzol random elugrik, jellemzően a bal felső sarokba, de néha a jobb alsóba. Nem történt semmi változás a használat környezetében, legutóbb (talán egy hete) a GHUB frisssült le, igaz, az első körben nem volt sikeres, nem indult el, csak pörgött. Újra kellett telepíteni. Van ötlet, mitől lehet és hogy lehet orvosolni?Az egér egy g703 lightspeed.
-
RAMy
aktív tag
A barna hazasok jok. (Ahogy irtam, ha nem tetszik, hogy silent, leszeded a tetejet es 180 fokkal elforgatod, igy lesz belole egy taktilis es nem silent kapcsolo. Esetleg meg a nyomokajat is ki kell cserelni hozza.)
A kis kockabol Kailh helyett Huano Silentet hasznalj, az atlatszo tetejut. Az 10 millio klikkre van hazudva es taktilis erzetu, teheted fogomb ala ugyanugy.
De az osszes silent puha lenyomasu lesz.
Tobbi pedig itt: https://logout.hu/bejegyzes/zaied_ajanlott_mikrokapcsolok_egerbe.html -
RAMy
aktív tag
3 pines helyere belemegy a 2 pines kocka, igen.
De sikerult a leggagyibb silentbol bevasarolnod, erre a Kailhre 3 millio klikk van hazudva, gyakorlatilag max par honapot bir. Ilyenbol is van Huano, atlatszo a teteje.
Huano Brown silentek csak olyan Logitech egerekbe lesznek jok, ahol a klikkek alatt feszito rugok vannak, pont ezert, mert tul puha a lenyomasa. Ez egy linearis kapcsolo a tobbivel ellentetben! (Egyebkent meg lehet benne forditani a rugot 180 fokkal es akkor nem lesz silent.
) -
mzso
veterán
Helló!
A bal/jobb gomb kapcsolói kicserélhetőek olyanra mint ami a középső gombnál van?
Ilyenem van az Aliról:
Kailh Mute Button 6*6*7.3 Silent Switch
Amúgy a középső gomb halt meg, de egyúttal kicseréltem a jobb/bal gombot is ilyen Huano Silent kapcsolókra ami szintén az aliról van. Csak az a baj, hogy nagyon puhák sokszor benyomom anélkül, hogy észreveszem (vagy véletlenül duplázok), főleg mivel pont a peremnél szoktam nyomni a gombokat hanem hátrébb. (Ahhoz túl nagy nekem az Orochi V2 hogy kényelmes legyen előrébb nyomni.)

-
Def26
félisten
Sziasztok!
Ugy néz ki kezd meghalni a logitech g303 -ban a mikorkapcsoló? Javít valaki ilyesmit?
-
RAMy
aktív tag
válasz
Körző Bálint
üzenetére
Valoszinu coil whine jelensegre gondolsz.
Nezd meg, hogy masik egerrel is csinalja-e.
Ha igen, akkor sajnos a gepedben valamelyik alkatresz okozza, lehet tap, videokartya, alaplap, barmi. -
Körző Bálint
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy Logitech G502x plus egerem és görgetésnél vagy mozgásnál "zümmögő" hang jön ki a gépből, megfigyeltem és nem a hangszóróból jön.
Valaki tudja mi lehet ez?
Előre is köszönöm. -
konci79
őstag
Üdv.
Igazából nem probléma, csak nem tudom mit állítsak majd...
Zaopin Z2 4K verzió, mit és mire érdemes állítani, online multi shooter főleg, fhd 75 hz-es monitor.
Polling rate, és a többi, .
Köszi
-
-
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Akkor meg is van a probléma. Rossz vevő került bele valszeg.
Csak Unifyinggal fogod tudni párosítani. -
-
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Ha masik, full ugyanolyan vevoegyseggel sem tudod osszeparositani, akkor kuka.
De ha amugy Unifying vevos (mert mondjuk bill+eger kombo resze volt), es pl. Nanoval vagy Bolttal probalkozol parositani, akkor biztos nem lesz jo.
Aljan a kis piktogram mutatja, hogy milyen vevo kell hozza.
-
-
RAMy
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Bekapcsolaskor ad valami eletjelet, LED vilagit rajta vagy semmi?
Ritka gagyi kapcsolok vannak benne, raadasul gondolom meg jo hasznalt is, inkabb vegyel ujakat aprorol es azt forraszgasd...
-
Sziasztok!
Kaptam egy hibásnak mondott Logitech M330 egeret. A vevőegységét bedugva ezt produkálja:

Mivel van egy pont ugyen olyan (nem Unifying) vevőm, megpróbáltam azzal párosítani.
ReConnect Szoftverrel nem sikerült:

Logi Options + szoftverrel sem:
Mi lehet a gond? Reménytelen?Ha menthetetlen és nem marad más, kiforrasztom a néma mikrokapcsolókat és átrakom a régi egerembe.
-
paolinho
addikt
Szeretnék egy kis segítséget kérni, remélem jó helyen teszem.
Van egy Rapoo VT350 vezeték nélküli egerem, amelyhez nem találok gyári szoftvert. Ami ugyanis a hivatalos oldalon található, az nem működik Windows 11 alatt.
Nincs esetleg valakinek erre a típusra egy működő változata?
Előre is köszi a segítséget! -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Logitech G 502X vezeték nélküli egerem, és az lenne a kérdésem, hogy nem lehet valahogy az USB vevőegységet klónozni vagy megoldani valahogy, hogy ne kelljen ki-be húzogatni hurcolászni asztali PC-ből laptopba, laptopból PC-be?
-
RAMy
aktív tag
Fölösleges ilyenekkel b@szkódni.
A kézműves foglalkozáson kivágott talp széle éles lesz, szétcsiszatolja a szövet egérpadot. Ráadásul az ilyen nagyobb darabban kapható PTFE tele van adalékanyaggal, festékkel, nem fog olyan júl csúszni.
Univerzális, virgin-grade PTFE dot talp tökéletes.
Itthon már kapható a Corepad verzió (bár változatlanul egy rakat fos a ragasztója ennek is).
Pl.:
https://www.pcx.hu/corepad-skatez-dots-universal-diy-dots-0-75mm-egertalp-kit-cs28950-657996
https://www.pcx.hu/corepad-skatez-dots-pro-02-universal-diy-dots-0-85mm-optikai-egertalp-kit-csd0020-302050Majdnem full ugyanaz a kettő, mindegyikből 8db van benne, rosszak a képek. Csak vastagságban térnek el.
Vagy Hardverapró...
Nálam eddig az Ultraglide Ice dotokat semmi nem tudta überelni.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Egértalpnak való anyagot hol lehetne itthon beszerezni?
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Corsair M65 RGB Elite, a görgő kezd huncutkodni.
Érdems próbálkozni valami takaírtás félvel, féktisztító stb, vagy csere? -
PitLee
őstag
válasz
SnoopyDoggy
üzenetére
Néz utána mert pl a Naga-ban nem forrasztva van az encoder hanem vezetékes, lehúz kicserél, új be és mehet tovább.
Replacing a glitchy mouse-wheel encoder on a Razer Naga 2014 mouse
https://youtu.be/DnrWcONiBec?si=esCWFKykOyHZHjLK&t=379A talpaknál lehet olyan trükköt elnyomni, ha még jók, hogy a csavarok helyét megkeresni és egy éles lyukasztót ide - oda forgatva átvágni a csúszó talpat, így csak a csavar felett lesz egy kis lyuk és szerelhető lesz az egér.
Ha cserés a csúszó talp akkor meg még az új talpon ellehet követni a lyukasztást, hogy szerelhető maradjon az egér. -
SnoopyDoggy
csendes tag
Sziasztok
Van egy razer mmo egerem, aminél jelentkezett ez a görgetés le/fel hiba ami használhatatlanná teszi az egeret (teljesen más spellt nyom el mint amit kéne). Olvasgattam itt meg máshol is ezt a problémát, azt is láttam hogy új egereknél ugyan úgy elő jöhet ez. 40 ezret azért viszont nem szeretnék kiadni hogy ugyan oda jussak meg gariztassak meg szarakodjak (már elnézést). Valaki Pest megyében meg tudná nekem ezt javítani (akár privátban is felkereshet árral) vagy valaki tud ajánlani olyan egeret aminél ez nem lesz probléma (optikai görgős?) és van oldalt 12 gombja?
Köszönöm szépen mindenkinek, jó klikkelgetést
-
RAMy
aktív tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Barmilyen univerzalis kabel jo bele, en a parakabelr javaslom. A gyarirol le tudod vagni a toresgatlot es atrakni ra.
-
Anonymus23
veterán
Bár nagyon szerettem a Razer egereket, és az elmúlt 8-10 évben csak ezek voltak, lassan megunom, hogy az elsővel mindig valami gond van.
Anno volt egy Deathadder V2, aminek a bal első gombja érdekes hangot adott ki, és duplázott is, kábelvágásos csere lett a vége, amit küldtek új, az tökéletes, azóta a használja a fiam, szal kap bőven
A régi "tönkretetthez" innen vettem egy kábelt a de egy idő után végleg megadta magát sajnos.Ami most nekem van Deathadder v3 az pedig random le/fel csatlakozik, mindent is megcsináltam amit a support oldalon kértek, de csak csinálja (2 teljesen külöün gépben is, több aljzatban stb stb). Ennek is RAM és kábelvágás lett a vége, remélem hamarosan küldik az újat.
Addig is visszakerült a jó öreg Deathadder 2013
ami azóta is tökéletes egyébként, csak hát nagyon érződik, hogy az elmúlt években ettől jóval könnyebb egeret használtam, szal szeretném megcsinálni a "tönkretett" v3-at (amíg meg nem jön a csere), de pont ehhez nem találok kábelt, és ugye ahol az egérbe csatlakozik, ott a gumi rész rá van sütve. Nem tudtok ehhez valami olyan oldalt, amit google nem nagyon bobál fel és értelmes áron lehetne hozzá venni kábelt? Vagy esetleg melyik másik kábel az, ami legalább belerakható és a gumis rész is megáll?
Jó tudom, elég specifikus, de hátha
-
roseA580
aktív tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Vannak olyan egerek amiket csat egyszer kell kifizetni, és utána csak cserélgettetni kell őket.
Ez majdnem olyan mintha örök garanciájuk lenne. (persze előbb-utóbb megszűnik a gyártásuk ekkor váltani kell hasonlóra)
Remélem az én egerem is ilyen. (Razer Basilisk V3)
-
ImpersonatoR
addikt
Csak infóként írom hátha valaki így jár.
Volt 2 db ASUS ROG KERIS Wireless Aimpoint Black egerem amik 1+ évesek voltak de a két év garancia még nem járt le.
Mind a kettő encoder "hibás / koszos" volt magától ugrott a görgő vagy visszafelé ment görgetés közben már.
Mind a kettőt a már NAV által bezárt KazComputerbe vettem.Írtam a magyar ASUS supportnak akik válaszoltak, hogy egeret egyébként sem javítanak itthon hanem cserélnek vagy visszafizetik az árát.
De eredetileg a vásárlás helyére kell vissza vinni csak ugye itt nem volt hova.Végül bekérték az eredeti számlát és küldtek Fedex futárt aki kivitte Hollandiába a két egeret és visszautalták az eredeti vételárát mind a kettőnek.
Illetve másik lehetőségem lett volna az encoder csere itt fórumon keresztül de akkor ugrik a gari ezért inkább visszaküldtem őket. És Alzan pont All time low -ra (25 590 Ft) le volt ütve a fehér így vettem egyet ott. Aztán egy év múlva gondolom ezt is küldhetem vissza alzához

-
RAMy
aktív tag
Jesszusmaris, instant agyrak...
0 muszaki erzek, logika.
Neked biztos nem, talan a tobbieknek sem arulok el nagy titkot, de az a ket rugo a gorgo balra-jobbra dontes miatt van benne. Lehet fel se tunik annak, aki nem hasznalja ezt a funkciot... De igy tuti nem lehet normalisan osszerakni, vagy ha megis, hulyen fog allni a gorgo, 1-2 mm-rel magasabban, mint kene. Ezeknel mar par tized is szamit...
-
PitLee
őstag
Reddit egeret a hsz-ek miatt linkeltem az utolsónál írják, hogy
"Ó, istenem, pontosan ugyanez a probléma volt tegnap. Ha a két oldalon lévő érzékelők beállítása nem segít, érdemes megpróbálni egy kicsit több forrasztóanyagot felvinni, vagy legalábbis megpróbálni újraolvasztani a két alkatrészen lévő forrasztóanyagot. Ha ez sem segít, ellenőrizze, hogy a fekete érzékelőhöz vezető apró ellenállás alkatrész nem esett-e le."R10 amit te is mondasz.
Tegnap ez is szembe jött, elől az a két rugó nem tudom mit vétett
https://youtu.be/JA4ImLWPSy4?si=kSI7GHf9sNIedYl-&t=267 -
RAMy
aktív tag
Ettol a reddit poszttol kiegett a retinam.
A DPI+ kapcsolojanak haza megolvasztva, alatta levonek a nyomokaja kiszedve (miert??? szoftverben le lehet tiltani a gombot, ha zavaro), az optikai erzekelot sikerult nem csupan kicsit elhajlitania, hanem konkretan begyomoszolnie a gorgo mechanika ala.
Persze, barki bevasarolhat mikrokapcsolobol meg forrasztos cuccokbol, de akinek ennyire nincs az ilyesmihez erzeke, az inkabb ne nyuljon semmihez...
Vagy legalabb akkor nezne egy tutorialt hozza, tele van vele a net...
Ott van a bal switch mellett egy ellenallas, azt baromi konnyu lekapni pakaval, ha nem figyelsz. -
PitLee
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Kéne találni valami beszerelési utasítást ott lehet kiderülne valami erről.
Itt egy reddit post, itt is elhajlott vissza görbítették jó lett.
https://www.reddit.com/r/G502MasterRace/comments/tvm8pl/so_i_just_had_to_do_a_repair_on_my_g502_but_on/
Amit tegnap nem írtam, de esetleg ha mikrokapcsoló kiforrasztásánál sok hőt kapott a nyák és az elvezette valami alkatrész fele lehet az is probléma esetleg. -
liqquidg
tag
válasz
Benhill
üzenetére
Aprón szoktak lenni kapcsolók + mindenek is csak szét kell nézni. Most a legkönnyebb mert most még nincs olyan sok hirdetés
+ hát van kereső is ugye
. Amúgy a GM 8.0 az kattanósabb de akár a GM 4.0 is jó opció lehet vagy 2.0 is ezek így egyre kattanósabbak
de rengeteg fajta van, tudnék erről regélni de mára ennyi futotta
. -
Benhill
senior tag
Hali mindenki.
Cooler Master MM710 egerem van, nagyon szeretem, de elért engem is a duplaklikk, igy cserélném kapcsolókat, és az oldalsókat is (nincs vele most baj), ha már szétszedem.
Nem bánnám ha kicsit kattogósabb lenne, és egy minimálisan nehezebben lehessen lenyomni mint a gyárit.
Kailh GM 8.0 -ről vélemény?
Oldalsó kapcsolónak milyet és hol érdemes venni?Finger tip fogásom van, de néha akkor is megnyomódik, amikor pihetetem rajta az ujjam és nem is akarom megnyomni.
-
Mosqu!to
addikt
Igen, a működése és a szenzorok elhelyezkedése is ismert számomra, a por és szöszmentesítést elvégeztem a görgőn, erre gondoltam én is, de mivel még mindig ugrál a görgetés, így azt gyanítom, hogy nem jó helyre néz a szenzor. Kérdés hogy ez múlhat-e pár mm elforduláson, vagy ha már látja a görgő küllőit meg a szemben levő vevőt, akkor igazából mindegy. Ha az utóbbi, akkor a lábakkal lehet a gond, annak annyira nem örülnék. Szemrevételezés alapján amúgy nem szakadt/tört meg semmi.
-
PitLee
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Elvileg az optikai szenzor, nem olyan kényes, két részből áll, az egyik oldal az adó, a másik a vevő.
A nyáklapra merőlegesek, egymásra néznek.
kép forrása
A görgetőkerék küllőit használja, azok között lát át vagy ép takarja el a fény útját, a küllőknek tisztának, szöszmentesnek kell lennie.
Az átlátszó műanyag keretnek, ami a kereket tartja is tisztának kell lennie azon a részen ahol az optikai szenzorok vannak.
kép forrásaEsetleg még az optikai szenzorok lábánál a forrasztást kell szemügyre venni, nem-e szakadt fel, a görbítgetés során.
Legtöbbször, mint az egér talpán lévő szenzornál elég egy kósza szőrszál ami tévútra viszi.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok, adott egy Logitech G502 SE, switch duplaklikk issue volt, vettem ujat, atforrasztottam, működik.
Azonban a szereles soran valoszinuleg elgorbithetrem a scroll szenzort, mert azota ossze-vissza ugrál, holott eddig semmi baja nem volt.
Probaltam kicsit ide-oda gorbiteni a lábait, hátha megtalálom az ideális nézési pontot, de nem sikerült. Van erre valami bevált tipp, hogy miként tudnám stabilizálni? Vagy ez így kuka?
-
Foose
addikt
Sziasztok! Van egy ASUS TUF Gaming M3 Gen II egerem. Kb 6 napja nem ültem gép előtt,tegnap este bekapcsoltam.... Valamiért nem világít az érzékelő. Friss szoftver,működése egyébként rendben van... Mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS + Cellular - 98%, full dobz - Apple garancia (202)
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot! - A szállítást állom!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / 16GB RAM / RTX 3080 10GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Mi lehet a gond? Reménytelen?
+ hát van kereső is ugye
.