Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Ez nem kurva jól menő biznisz kérdése, tökmindegy, mennyit keresel, oszd le fél órára. Több jön ki, mint 200Ft? Ha igen, már bukós a spórolgatással vergődni, főleg a gyereket pénzkeresés, felelős gondolkodás helyett ilyesmire tanítani még nagyobb marhaság, ha mellé nem szembesíted azzal, hogy az erre fecsérelt ideje negyedéből többször ennyit is kereshetne. Na jó, tanítsuk meg a gyereket beosztani azt, amije van, de ez egy nevelésben a sokadrangú, kb leghátul kullogó dolgok egyike lehet max. Addig, amíg nem tud viselkedni, addig amíg nem sikerült a szülőnek felfedezni, hogy a gyerek miben leli örömét, és azt művelve hogy lehet jobb, mint a többi, vagyis kinevelni belőle egy senki helyett egy valakit, addig a spórolásra nevelni hiba, rossz logika mentén hibás gondolkodásmóddal meg is alapozza a gyerek jövőjét, hogy egy droid maradjon élete végéig.., Az, hogy ezzel megfogsz VALÓBAN bármit is, csak egy rossz beidegződés, és akkor most ne a heti 1500Ft-okról beszéljünk, hanem a heti 15 ezrekről, mert ott már lesz értelme tervezni a megmaradóval, viszont ezt nem a kajából fogod meg, mivel magadtól veszed el az időt. Lehetnél a családdal, sportolhatnál, ugyanúgy nem baxxa szét a derekadat az sem.
Az én problémám ugyan más gyökerektől indul, először is utálom az aksióra gyülekező tömeget, magát az akciós dolgokat se szeretem, és nem megyek pl torkos csütörtökön étterembe, meg ilyen szarságokra. Tény mondjuk, hogy nem iszom, nem dohányzom, nincsenek felesleges kiadásaim, mivel ugye a sok üléstől, meg némi kis örökölt tulajdonságból összejött januárban egy kis 2-es típusú cukkerbetegség is, azóta még olyan chips- csoki- süti dolog se nagyon van, mint eddig, tehát a kiadások kis része lett az eddig se túl magas, és abból minek spóroljak, mit kapok? Elmehetek a legközelebbi boltba, megvehetem ami kell mondjuk 500Ft-tal drágábban, vagy elmehetek az auchanba, tescoban, cba novába, mint ahogy ezt meg is szoktam tenni, csak épp az elmenetel az egyébként 20 perces mókához képest 1.5 óra, míg odajutok, meg vissza, az autóból is fogy az üzemanyag, az is benne van, hogy rányitják a másik ajtót, hogy menet közben nekem jönnek, tehát valójában pozitív hozadéka nincs a legolcsóbb hely keresésének, miközben negatív események bejátszhatnak..
És hogy miért is állok ehhez így? Anno mikor még fiatal gyerek voltam, 8 évesen svájci karórát vettem 1500Ft-ért a megspórolt pénzemből (havi 800Ft-okat kerestek az emberek) már 12-13 évesen nyári munkákat vállaltam, 14 évesen (89-ben) ketten 3 HA kukoricát címereztünk, abból erősítőt, cd lejátszót vettem, hogy majd később eladjam még több pénzért, 15-16-17 évesen végigdolgoztam minden nyarat, többet kerestem, mint a sima melósok (91-92 körül 9 ezret kaptam kézhez, a melósok meg 6-ot) Ehhez képest a szüleim becsülettel dolgoztak egész életükben, de mivel nem tudták beosztani as pénzt, mert a pénzügyi intelligenciájuk nulla volt, igazából mégsem volt soha semmijük. Anyámnak 18 évesen én adtam kölcsön, hogy egy jó kis tanfolyamot el tudjon végezni, amivel válthat, aztán még sok sok sok éven keresztül mindig benne volt, hogy ha kell, adjak kölcsön. Ebből a mentalitásukból kigyógyulni nem igazán tudtak, talán csak nyugdíjas korukra, de ennek is van némi előzménye, anno 8 éve lehetett, hogy a helyzetre való tekintettel megpróbáltak a kaján spórolni. Olyan rossz minőségű, alja cuccokat vettek, amit én a kutyámnak se adok (a héten is főtt csirkecombot kaptak, mert a novában nem volt farhát, és az a 4 kiló farhát lett volna 600frt, a 4 kiló comb meg volt 1200ft, a 600ft-ért nyilván nem megyek majd boltról boltra, hátha) szóval anyám ennek az életmódnak köszönhetően sikeresen összeszedett egy e vitamin felszívódási hiánybetegséget, ez szimplán azzal jár, hogy a végtagjaiban az ingerület és az érzékelés kb 70%-ban nem működik, a kezével alig tud fogni, a lábával alig tud járni. Előtte nordic walkingoztak, 20 km-.eket gyalogoltak, most a lakásban közlekedik, és ide oda el kell menni orvoshoz, hozom, viszem, de ennyi, nincs séta, mert nem tud járni 100m-nél többet, és erre nincs gyógymód, már ilyen marad. És ami olcsó, annak a90%-a szemét, feldolgozott nyesedék hús, rossz minőségű szénhidrát, adalékolt, moslékba se való kenyér, stb stb. Én eddig is igyekeztem normális minőségű cuccokat venni, de ezt látva még inkább megválogatom, mi az amit megveszek, mi az, amit megeszek. Ha 8 ezer a pisztácia kilója, és egy hát alatt megeszem, az se érdekel, mert mellette nincs napi 1 doboz ciki, nincs pia. Nem eszem felvágottat, hanem külön gyártott kolbászt, nem eszek teszkós 100Ft-os kenyeret, nem eszek májkrémet, nem készül semmi étolajjal, nincs itthon margarin, csak kókuszolaj és extraszűz olivaolaj, csak ellenőrzött forrásból származó, vagy pedig bioboltos cuccokat, tehát mondhatni normális kajákat. Eszek mindent, és igyekszem válogatni, meg igyekszem mindenre figyelni, de pont az ára nem érdekel.
Persze ez csak egy pár sort volt, hogy aki érteni szándékozik, mégis érthesse, mindenki más azt csinál, amit akar.csoszogi: pl akciós újságok itt egy az egyben mennek a kukába, nem az számít, hol olcsóbb, hanem hogy mennyi idő, míg összeszedem azt, amire szükség van. Tény, ketten több pénzt költünk, mint egy négygyerekes család, de ha sikerül valami rosszba belenyúlni, még akkor is azt mondom, én legalább megpróbáltam ezt a részét is jól csinálni. 30 év múlva kiderül, igazam volt-e.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest