Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacielvtárs

nagyúr

LOGOUT blog

válasz macilaci78 #77578 üzenetére

hát kérlek alássan az én sztorim nagyon hosszú stori :D
    a hgw nem mehet csak modem módban mert van iptv.
    maga a hgw sem egy élet biztosítás :D
    [link]
    a dhcp nagyon instabil.
    szerintem két értelmes routeremen van, ugyan is van otthon már négy routerem is, persze ebből kettő van használnatban :C
    asus AC58U B1
    Asus RT-AC52U B1
    2 db asus Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router

már úgy volt hogy visszaküldöm gariba a két utóbbit, de nem, mert az új ac58u-val is ezt produkálta, pedig az még hardverileg is rendben van.
    és az az érdekes hogy már minden kipróbáltam, és szerintem nem azért vált otthon a wifi SSID-k között a mobil mert lefagyhat, hanem nincs net és próbálgatja a többi között.
    már azt is kipróbáltam hogy csak a főrouteren volt wifi, a többin, még a telekom hgw-n is letítltottam de a jelenség megmaradt.
    szerintem a hgw a ludas, de inkább a torrentem, épp ezért is lehet ki fogom lőni vagy visszább veszem a torrent mennyiséget.
    magam sem tudom eldönteni mi lehet a gond.
    amikor megakad a wifin a net, akkor az iptv megy és ezért nem gyanakodtam eddig a hgw-re.
    de most már nagyon tanácstalan vagyok ezen a téren :D

de lehet még is csak bejelentem hibára, csak ugye az a gond hogy ez már szu8per szerviz kategória, mert a hgw megy, és ők addig vállalnak "ingyen" javítást.

egy hónapja amikor nem tudtam otthon beállítani a belső hálót hogy minden eszköz lássa egymást lanba, kihívtam a szuper szervizes embert, ott volt egy órát, 10 ezer jó magyar forintot fizettem ki munkadíjba a következő hónapban, viszont eljött beállított mindent, majd elment, és este a gyerek tabletje nem tudott feljelentkezni a hálózatra, elhasalt az ip cím kiosztáson.

vissza hívtam, segített telefonban, azon a hétvégén kétszer is.
    persze ha egy eszközt indítottam újra, bármit, ugrott a belső háló.
    e közben net végig volt, de belső háló nem. így jött az itteni telekomos topikgazda ötletet hogy a hgw marad a 192.168.0.1 belső ip-n és látre hozok egy alhálózatot egy routerrel a 192.168.1.1 ip címekkel.
    így most működik a belső háló, amin egy másik szobában van egy router switch módban
    minden lát mindent, mindenhol van net.
    viszont ez a wifi anomália megmaradt és nem tudok vele mit kezdeni.
    már a mobilim is vissza állítottam, ami egy Honor 8, szóval nem gondolnám gagyinak.

egyszerűen elfogyott az ötletem :K

[ Szerkesztve ]

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés