Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesztor87
senior tag
válasz martonx #66592 üzenetére
Vannak olyan lakáshitelek is, mint a mienk, ami 5 évre előre fix kamatozású, illetve előre már 10-20 évre is fixálhatóak kicsit több részlet fejében
lugosi: ha szerződöm akkor gondolom a kiépítést megcsinálják ingyért. Viszont most nézem hogy a routerem ha minden igaz csak 100 megás lan porttal rendelkezik (tp link wr841n). Fene gondolta volna hogy egyszer kellhet több is
Durva hogy 4k-s csomagban egy rakat tv adás van, meg 100-as net, apósék meg tőlünk 30-40km-re a faluban ennyiért egy csupasz 5 megás netet kapnak az inviteltől...
-
-
martonx
veterán
válasz lugosi #66594 üzenetére
Az hagyján, hogy a routered mit bír, de jelenleg vicces módon nincs a Diginek és a UPC-nek sem olyan modemje, ami bírná a tényleges 500mb-t. Mi tavaly a 250-es vagy milyen UPC-t tornáztuk feljebb 500-asra, és gyakorlatilag szarabb lett, mint előtte a 250-es. Így pár hónapnyi szenvedés után inkább visszaálltunk a 250-esre, ami azóta is jól muzsikál.
Én kérek elnézést!
-
azbest
félisten
válasz lugosi #66594 üzenetére
ha trógerül 4 szálon kötötték be, akkor szerintem csak 100 (persze duplex, le is 100 meg fel is 100). Ha mind a 8 ott van, de a minősége még nem üti meg a gigabit igényét, úgy csomagvesztés miatt valami köztes lesz, vagy akkor is csak kisebb sebességgel lesz meg a kézfogás.
-
MODERÁTOR
válasz Vesztor87 #66591 üzenetére
A 200-as digi net a felső határ, ami átmegy a sima ethernet bekötésen. Az 500-ashoz már újfajta bekötés kell (technikailag analfabéta vagyok hozzá, valami olyasmi a lényeg, hogy a mostani kábelen tán 4 drót aktív, és valami olyat húznak be a helyére, amiben 8).
Nekem 200-as van, de a routerem sajnos gyík hozzá, így a valóságban inkább 85-90. -
martonx
veterán
válasz Vesztor87 #66591 üzenetére
Havi 120K-s fizuból lakást venni is elég rizikós, mert megugrik 50%-kal a törlesztő részlet (gondolj bele, most per pillanat 4% körüli a törlesztő kamata, de mi akadályozza meg abban, hogy felugorjon mondjuk 2 éven belül 15%-ra? 20 év alatt meg végképp bármi megtörténhet), és máris szarban vagy álá 2008.
Persze 120K-s fizuból albit kifizetni is fájdalmas.Én kérek elnézést!
-
Vesztor87
senior tag
válasz ritkaság #66568 üzenetére
Nekünk 90-100 megabitet mindig tudja lefelé a 100-as net, felfelé 50-52, ping is rövid. Viszont nyáron lejár a hűség, közületek már volt aki hosszabbított hűséget náluk? Azt mondták a pesti kollegák hogy ha lejárt a hűség akkor emelnek, nem lehet hosszabbítani, max kiköttetni 3 hónapra, és utána vissza... Haver szerint lemondjuk a telefont a csomiból, utána 3 hónap múlva megint kérjük, és mivel az bővítés, köthetünk hűséget is... ennyire durván mennek a dolgok Digiéknél? Nem akarom elhinni.... Nem mondom, lehetne bővíteni 200 vagy 500 megásra bővíteni egyből a netet, de minek, ez a 100 is az esetek 99%-ban sokkal több mint kellene.
Más; az albi vs saját lakás témához annyit, hogy 20 évre egy 2 szobás panel lakás kb. 25% önerővel havi 50-ből megvan. Ennél sok esetben drágább a bérlés. Persze, ehhez kell az önerő, hitelképesség, meg macera lehet ha ki kell adni, van kockázat, de az albérlet hosszú távon magyar fizetésből nem annyira nyerő. Havi 600k-ból lehet nem bánja az ember ha 60-at kidob, de 120-ból mondjuk sok.
Láttam hogy nagyon megugrottak a lakásoknál a hirdetési árak, tudja valaki hogy ez valós, vagy amennyivel többért kínálják annyival többet engednek? (1-1,5 éve egy 2-3 szobás panel 6 körül volt, most inkább 8-9m)
-
MODERÁTOR
Szerintem abszolút az a kategória, hogy kisebb munka, szóval szerintem Kunszentmártonból nem is jönne el ezért az illető. Arról lenne szó, hogy 2 kapcsoló a lakásban elromlott, fali villanykapcsoló. Vagy csak kicsúszott belőlük a vezeték, vagy nem tudom. Szóval eleinte még szikrázgattak egy ideig mikor kapcsolgattam, kicsit olyan "kontaktosan" meg lehetett oldani, hogy kapcsoljanak, de egy ideje totál megadta magát a dolog. Egyik sem fontos túlzottan, mindkét helyiségben van másik kapcsoló, csak itthon már piszkálgatnak, hogy mikor lesz megcsinálva
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #66587 üzenetére
Egyet tudok aki Kunszentmártonban lakik, ha komolyabb meló van, simán jobb áron dolgozik, ha csak egy villanykörtét kell kicserélni, azt megírom priviben, hogy kell.
Van amúgy szegedi is, kisebb melókra kiváló.johnny82: a töltőcsati is fontos, ebben van jópár méret, de minden nem lehet, nézd meg, neked milyen méret kell.
*Szerk: Megnéztem, ez a tied: DC connector size: 7.4*5.0mm, a sajátomban ez a méret sajna nincs benne. Egy Samsung notihoz is vettem adaptert, a sima aljzat mellé 5 centi vezeték, majd a megfelelő dugó 2$ körül volt. Tudom, így már lehet nyűgös...[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
Egy megbizható, jó villanyszerelőt tudtok ajánlani?
-
bb0t
senior tag
-
madstunt
addikt
Sziasztok.
Elég régen voltam már kint, így már kissé megkoptak emlékeim:
Szoktak megfordulni a dorozsmai vásárban régi/vintage fotóscuccok ? -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Ventilátor rögzítő gumit keresek ehhez a hűtőhöz:
[link]
Nem kell pont ilyen, de 2cm a rögzítési távolság. -
félisten
-
Rick4
félisten
válasz FoxiestFox #66572 üzenetére
Szerintem nekem van valahol 2 db, a notin pont a soft dome volt fent, de esélyem sincs megtalálni, évek óta nem láttam.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
félisten
Ha valakinél kallódik homorú Thinkpad pöcök, amitől megválna, írjon privátban.
Így néz ki, jobb oldal. -
macilaci78
nagyúr
válasz ritkaság #66568 üzenetére
A melóhelyemen Digi van, a lépcsőházban van neki külön kismegszakítója, ott szokott kapni egy kis restart inputot, mielőtt hibát jelentenék be. Egyszer nem volt ez megoldás, amikor valamelyik szomszédos cég gyakorlatilag hurkot kötött be a Digi swith-ébe. Azt viszont 2 napig keresték, mire rájöttek a hibára.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ritkaság
aktív tag
válasz lugosi #66561 üzenetére
Nekem mindig csak gondom van a Digivel. Elvileg 100 a sávszélességem, de ebből még, csak 65 volt a legjobb mérés az ő saját oldalukon. Szóltam nekik, erre azt mondták örüljek annak is. Társasházban lakom és már többször lefagyott a lépcsőházba telepített eszközük, ezért az egész házban megszűnt minden, TV, Internet, telefon. Több, mint 4 óra kellet mire kijöttek megcsinálni. Sajnos csak másnaponta vagyok otthon és akkor sem tudtam élvezni a szolgáltatásukat. A TV és a telefonos szolgáltatásukkal is állandóan kínlódok valamiért.
-
Rick4
félisten
válasz FoxiestFox #66566 üzenetére
-
félisten
-
Rick4
félisten
válasz FoxiestFox #66564 üzenetére
Keress rá a google-n az "óvszer" szóra, lehet hogy azon a szerveren viszont 110%-os leterheltség van.
-
félisten
-
MODERÁTOR
Digi internettel másnak problémája nincs? Nálam ma egész nap nagyon megbízhatatlan volt a kapcsolat.
-
bb0t
senior tag
benézek ide és mit látok, jó kis, már tuti összemaszatolt lejáratos mindenízesítésű biztos latex alapú repi óvszert ahhoz, hogy 2016-ban járjon le hány évig is őrizgette valaki valahol?
mimi82: Lehet, hogy pap lett.
Vagy az új barátnő nem olyan finnyás.[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Rick4
félisten
válasz johnny82 #66549 üzenetére
Nekem van egy ilyenem, ez gyakorlatilag mindent kivált, otthon is, autóban is használható, van hozzá egy csomó töltőfej, te állítod a feszültséget. Jobbat még nem találtam. [link] Töltöttem már vele notit, de használtam samsung monitor működtetésére is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz johnny82 #66549 üzenetére
Veszel? Ez egy tucattermék. Érdemes a teljesítményét a fogyasztóhoz méretezni. Tehát például felesleges 400 W-osat venni egy 90 W tápegységgel rendelkező notihoz. 20% ráhagyást számolj a noti tápjára, az már elég lesz.
Ami még járulékos dolog lehet: nagyobb akku és generátor a kocsiba, hogy a plusz fogyasztást elvigye. De ez függ a használat módjától is. Autós topikokban jobban tudják.
Ha nem akarsz a kábelekkel bíbelődni, van beépíthető is. Pár éve 12/24 V-ról üzemelő 750 W-osat vettem buszba 24-25 k bruttó összegért.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
Hali!
Kisteherautóba kéne olyan inverter (?), amivel szivargyújtóról lehetne tölteni laptopot. Hogyan lehet ezt megoldani legegyszerűbben és nem túl drágán? Egy régi HP notiról lenne szó.
Köszi!
-
castiels
addikt
-
ShadowX
őstag
válasz Vesztor87 #66537 üzenetére
Ha mindenki így gondolná, akkor nem lenne albérletpiac, hanem mindenki lakást venne. Nekem van olyan ismerősöm, aki pl. nem szeret egy helyen tartósan lakni (vagy csak nem tud, passz). Ez nála annyit jelent, hogy max. 3 évente új helyre költözik (városon belül). Amit írsz, az 1 lakással kivitelezhető, de ha a fent említett példát nézzük, akkor az ismerősömnek már vagy 3 lakása lenne kiadva az elmúlt 10 évben, vagy 3 lakást kellett volna eladnia. Ehhez sokaknak nincs türelme, illetve a "gyakori" adásvétel esetén sokat lehet bukni egy-egy ingatlanon. Plusz ha kiadod, akkor ugye nagy alaptőke kell (szintén egynél több ingatlan esetén) mert azt a lakást is ki kell fizetni + ki vagy téve annak a kockázatnak, hogy nincs megfelelő albérlő, nem fizet, problémás és ki kell rakni, stb. Ilyenkor is fizetni kell a részleteket és az egyéb költségeket. Mint írtam ez egy lakásnál még talán megoldható, de ennél többnél már vastagnak kell lenni.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz FIREBLADE78 #66534 üzenetére
Szívesen vennék hitelre ha tudnék, de nem tudok. Nincs mit jelzálogba adni és kezeseim sincsenek.
We are only Stardust...
-
ShadowX
őstag
válasz FIREBLADE78 #66534 üzenetére
Jah, és akkor 15-20 évig egy helyhez lesz kötve. Lehet ő csak átmenetileg tervez.
-
Jinxb1rd
addikt
Belvárosi, vagy belváros közeli lakást bérelnék, lehetőleg bútorozatlant. Bútorozott esetén fiatalos kialakításút.
Max 80.000 Ft. Valakinek van valami tippje?We are only Stardust...
-
-
Rick4
félisten
válasz Polemius #66519 üzenetére
windowson magától értetődő a movie maker. Akár vágni is tudod egy kattintással (eleje vége pillanat), változtathatsz a hangerőn, tehetsz alá zenét, feliratozást, stáblistát, beszúrt képeket áttűnéssel, stb stb. Nem sok jobb van nála, amit a nagymama is pikk- pakk tud kezelni. A legvégén meg olyan formátumba kódolod, amilyenbe akarod, akár fel is tölti a youtube-ra, ha kész.
Ja, ingyen letölthető.
-
quailstorm
nagyúr
annál még asszem lehet csak az plusz költség
mostanában elszalasztottam pár telót, Huawei Y550-nek odaadtam faternak, G620 túl nagy volt, eladtam, Dogee X5-öt meg nem vettem végül, de az is nagy meg kényelmetlen, havernak van.
Szóval maradt a jő öreg brutálisan erős vérgémer MT6572.Ment pü.
-
MaciG
addikt
válasz quailstorm #66518 üzenetére
Ha "kisütteted" akkor független lesz.
(Nem tudom ezeknél lehet-e. )BANZAII
-
bb0t
senior tag
válasz azbest #66522 üzenetére
A print directly to printer beállítást nem tudom megadni mert egyik nyomtatót se látja, nem tudok nyomtatási beállításokat eszközölni. A többivel még próbálkozom, mindenesetre köszi a tippet.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
azbest
félisten
nem tudom ez az a baj -e [link]
upgare után a printer beállításánál "print directly to printer" vagy ilyesmi beállításra kell tenni talán.Aztán a kommentek közt szerepel, hogy az újab 10 builddel lehet dobták a párhuzamos port támogatást.
A kommentek közt van pár tipp még, hogy esetleg le van tiltva a legacy port támogatás. -
bb0t
senior tag
Hihetetlen de mióta frissült a win10 1-2 hete azóta nem tudok egyetlen egy nyomtatót se használni. Se a cimke nyomtató, se a hálózati nyomtatók. Még PDF-be se tudok menteni, és eleve ha csak új nyomtatót szeretnék hozzáadni már hibaüzenettel fogad. Fórumokon semmi válasz, keresőben semmi. Bár angolul még nem néztem.
-
Polemius
senior tag
Bár nem szaktopic, de itt mindenki szakértő.
Telefonnal készült mp4 formátumú videót mivel lehet egyszerűen konvertálni/átkódolni, hogy kisebb legyen?
kb. 15 perc 2,5 gigás állományt eredményezett... Nem akarom egy évig feltöltögetni meg egyáltalán tárolni sem ekkora méretben. -
MaciG
addikt
BANZAII
-
bb0t
senior tag
Van facebookon egy zárt csoport ezzel a témával esetleg érdeklődj ott.
-
boba6
senior tag
sziasztok, rég jártam erre
van vkinek helyi normális dzsungáriai törpehörcsög tenyésztőhöz kontaktja?
a neten legrelevánsabb találat nem túl aktív sajna és nem reagál a megkeresésekre
köszi... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
Rawulf
őstag
-
r0by
addikt
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello!
Szegeden melyik a 2-es kórház? Ami a Kálvária sgt. végén van, arra gondolok, de nem vagyok biztos benne.
-
SirRasor
addikt
Huawei Ascend Y300-hoz van 5db képernyővédő fóliám.
Kikiáltási ár 1000 huf, azaz darabja 200 forint.Make Love not war!
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van köztünk valaki, akinek van digitális vagy lézeres hőmérője? Szeretném leellenőrizni az alaplapi és vidkari hőmérsékleteit. Úgy néz ki, hogy fals adatokat adnak az érzékelők. Szívesen hozom viszem az illetőt. Csak egy pár perces mérésről lenne szó.
Valamint keresek Cooler Master höcsöves hűtő ventillátorhoz gumi "csavarokat". 2cm a felfogatási hossz. 4 db kellene, de kevesebb is kell. 1 db elszakadt, de a többi is elég nyúzott állapotban van. Voltam már pár boltban itt Szegeden, de sajna nincs egyikben sem.
-
Luighi
senior tag
Üdvözlet Urak! Van köztünk olyan, aki nyomdaipari szitázással foglalkozik?
-
bb0t
senior tag
válasz azbest #66505 üzenetére
Hát olyanra vágytam volna, hogy "hi, én évek óta ezt használom, nagyon jó mert havi 20 euróért letölthetek 10 hd viodeót bármilyen kategóriában a többi oldalon meg egy kerül 50-be."
-
azbest
félisten
simán, sőt az a gyakoribb, hogy valaki nem használ keresőt. Van olyan ph topic, ahol jó ha havi 1-2 hasznos infó van, a többi komment meg folyamatos ismétlése ugyanazoknak a kérdéseknek (pl külföldi rendelős).
Mondjuk azt nem tudom, hogy ha konkrét oldalakat írnak az mennyit segít. Gondolom az sem mindegy, hogy mit mutat az a videó amit keresel
-
FIREBLADE78
addikt
Fifa 15 ps4 lemez eladó. Karcmentes.
Ár 6000 FtMacbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
bb0t
senior tag
válasz azbest #66501 üzenetére
Meg mindig van olyan ember aki azt gondolja 2016ban az ember nem irja bea googlebe a megfelelo kulcsszavakat? bongesztem ma vagy egy orat ha itt megkerdem akkor az azt jelenti olyanra vagyok kivancsi aki esetleg rendszeresen latogat ilyen oldalakat es kapasbol tudja van e normalis hasznalhato.
-
azbest
félisten
free sctock video clips után szabadon,pl [link], google [link]
(#66491) _Petya_
talán üzemmódot vált, vagy dugdosáskori rövidzárvédelemaz biztos, hogy direkt van. A xiaomi bank esetén a xiaomi lámpa és ventillátor ki-be kapcsolását is az vezérli, hogy rövid időre elveszi az áramot. A bankon lévő gomb nyomásakor elveszi és kijelzi a töltöttséget. A lámpa meg úgy van megcsinálva, hogy minden második alkalommal kapcsol be, ha áramot kap. A gombbal egy pont jó. Sima usb-ben meg kétszer kell bedugni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- 2,2 méteres magasságból tesztelték az S25 Ultra kerámiaüvegét
- Filmvilág
- Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered teszt
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Steelseries Arctis 7+ DESTINY 2 Edition fejhallgató!
- Yamaha RX-V1800 házimozi erősítő eladó!
- Apple MacBook Air 13" M3 Chip 16GB 256GB - bontatlan új - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+, i5-5200U CPU, Félkonfig, Dupla akkuval
- HP Irodai Laptop I AMD Ryzen 3 2200U I 240GB SSD I 8GB DDR4 I 1366x768 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest