- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
biomassza
tag
Méltányosságról annyit, hogy amikor a nagyobbik lányom született vasárnap este kellett bemenni Algyőről a klinikára - sms-ben még nem lehetett akkortájt fizetni, semmi sem volt nyitva, és a leányzó végül hétfő délután született meg. Apás szülés volt, és nyilván nem jutottam ki szelvényt venni.
Kértem méltányosságot, kaptam gratulációt (szó szerint, írásban), illetve valami külön eljárási díjat az alap bünti tetejében.
-
bb0t
senior tag
Gyakorlatilag az összes típus benne van a listában. Nem 10 hűtőből lehet választani. Mi beadtuk...
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
ShadowX
őstag
A múltkor mikor volt az a kissé csapadékosabb idő (21-22 fok lehetett), akkor tűnt fel igazán, hogy valami nem ok (addig csak sejtettem). Lajosmizséig mentem és nyomtam a klímát. Mivel éreztem hogy valami nem ok, így levettem minimumra kíváncsiságból. Nem erőltette meg magát. Természetesen 30+ fokban nem várom el, hogy 5-15 km alatt lehűtse az autót, de azért valami nem stimmel vele. Majd megnézetem én is.
-
Rick4
félisten
Ha hivatalos szervek előtt, pl bíróságon, rendőrségen lehet valakit meghatalmazottként képviselni, ahol akár komolyabb dolgokról is lehet szó, akkor pont egy otp-nél ne lehetne teljeskörűen eljárni?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
-
MODERÁTOR
Az amazon (ha ő az eladó) általában küldi a .com-ról is. Viszont arra figyelj hogy sokszor nem az amazontól vásárolsz, csak az amazonon egy eladótól, ott is ugyanúgy lehetnek eladók, mint az ebayen, csak kicsit más a rendszer. Viszont van olyan termék is, amit az amazon is árul, az általában normál szállítási feltételekkel szállít Magyarországra is.
Ha konkrétan belinkeled hogy mit akarsz venni, szívesen megnézem. -
-Tsaba-
tag
Véradást is szerveznek, talán pont az OVSZ-szel/nek...
-
Polemius
senior tag
Egyrészt, milyen ellenszolgáltatást kap a véradásért? Már sört sem adnak... És nem firtatnám a véradást övező abszurd vagy csak bosszantó dolgokat.
Másrészt, szerinted a levett vér egy részéből nem készül gyógyszerkészítmény? Nem kerül külföldre?
Harmadrészt, miért baj az, ha valaki gyógyszert készít? Szükség van rá, gyógyítanak vele. -
addikt
Köszi, majd utána nézek, mert én vásárhelyi vagyok, csak azért írtam Szegedet, mert gondolom, hogy ott nagyobb a választék, sajnos itt helyben nem túl rózsás a helyzet ilyen téren.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Rick4
félisten
Ezért is kell olyan rendszerrel venni, ami ismerten jó, és előre lezsírozni, hogy ki érti, ki szervizeli majd. Ha így belefutsz az ismeretlenbe, akkor utólag jöhet a meglepetés.... Erre csak egy jó példa:
2 hete volt nálam egy tiszakécskei ember, 3 héttel előtte vett egy gázkábelt, és nem tudott vele felcsatlakozni a gázcomputerre. Állítása szerint zavoli computer volt az autóban, de már a felnyitott motorháztetőnél gyanús volt, hogy nem zavoli injektorok voltak beszerelve, azonban a computert jól eldugták, szerelni kellett volna hozzá, így maradt a próbálkozás. 2 óra után már úgy voltam, mindegy, muszáj lesz kibányászni a computert, viszont nem zavoli volt, és nem volt rajta felirat. 1 órányi keresgélés után derült ki, hogy az egy techgas modena nevű cucc, ami azonnal működik, ha a hozzá való szoftvert indítjuk. Ő már így vette a kocsit, de 150 km-re volt a beszerelő, és ráadásul rosszul is programozza fel, neki nem tetszett. Így megcsinálta, a 193 lovas 528i BMW-vel 9 liter gázzal jár, és nyomja is neki.Ha valaki szereltetni akar, akkor Jánoshalmán a Bácsgépkernél AC Stag rendszer kell bele, más tuti tipp nincs.
Szóval olyan ez, mint a kopott gumi, ha előre tudom, hogy az nekem nem jó, vagy nem veszem meg, vagy alkudok, vagy belekalkulálom, hogy cserélni kell.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Cukrászdákban.
Az italnagyker a Zsótér utcában működik még?
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rick4
félisten
Múltkor belinkeltem 3 csak ezekkel foglalkozó weboldalt. Az a tuti, napi szinten cserélnek gazdát a jegyek. Keress rá.
Szerk: megkerestem neked: [link]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Rick4
félisten
Ezt kérdezd meg a gyártóktól, ők csinálják úgy, hogy a benzinesben a több termelt hő elvezetést több vízzel, nagyobb felületű hűtővel oldják meg.
A részecskeszűrő miatt nem kell pályázni, pl Fordoknál a a befecskendezés módosításával csinálja, és persze nyomja neki a regeneráló folyadékot, akkor is ha épp dugóban állsz, egy 5 perces dologról beszélünk, ezért nem kel Kecskemétig elautózni padlóházon. Lehet észre se veszed, hogy épp regenerálás van.
-
Rick4
félisten
A jobb mint otthon durván drága hely, 2 kisadag halászlé, (ami persze elég) 2 kisüves gyümölcslé, meg 2 rántott harcsafilé sültkrumplival bőven megtölti a bendőt, de egy kis borravalóval 9 rugó. Elmegy 4 ember, isznak egy sört, éa 22-23 rugó a vége? Kb egy hónapja voltunk, elótte meg 8 éve, most megint lesz 8 év, mire megint ők jönnek a sorban. Vannak még páran jók, algyői halászcsárda, kiskőrössy, roosevelt téri halászcsárda, gőry, classic cafe.
-
Vesztor87
senior tag
Este 9 körül még nem alszanak a népen, nem hiszem hogy annyira zavaró. Mosógépünk is tök halk, a centri az amivel nem lehet mit csinálni, az 1.000 rpm az annyi hanggal jár és kész. Ugrálni nem ugrál, egy nagyon minimálisan képes picit a centri felpörgésekor/leállásakor beremegni, de amúgy csendes.
Én úgy vagyok ezzel, hogy lehet hogy én csak most csak ma 1x akarok valamivel hangoskodni, közbe az alattam lakó a héten már 4. napja nem tud aludni, mert alatta/mellette is mindenki így gondolta, ezt sose tudni.
Alapvetően úgy vagyok vele, hogy este kb 23h-ig mi is ébren vagyunk, utána van fekvés, addig azt csinálnak amit akarnak. Ne legyen mondjuk hangos buli azért... vagy ha néha van szóljanak előtte.
-
Vesztor87
senior tag
Nem vagyok benne biztos hogy lenne kedvem ahhoz hogy végig csináljunk egy tetőcsere+szigetelés +ablakcsere+felújítás kombót. Csak akkor hogy ha nagyon jó árban adják a házat. Elsősorban normális elrendezésű és állagú (száraz és tégla) legyen. Vályog vagy könnyűszerkezetes ne legyen. Lehet jók, de ódzkodok tőle.
Ha részben hitelre menne a móka akkor valamennyire jó kell legyen, nem adnak akármire ugye. -
Rick4
félisten
-
-
azbest
félisten
-
Luighi
senior tag
Sima EV tud költségelni mint egy cég, lehet ÁFA körös és nincs forgalmi felső határ.
KATÁnál nagyon figyelni kell még erre: az év 6M bevételnek a naptári éven belül kell bejönnie, tehát ez nem teljesítés alapú időszak, hanem a bevétel beérkezésének dátuma kell legyen 1 éven belül!
-
azbest
félisten
Attól függ, hogy mit dolgozol és kiknek és mennyit. Üjl le a könyvelőddel és számoljátok ki.
Ha 6m alatti az éves bevételed és magánemberek az ügyfelek, akkor pozitívum hogy 0%áfa (alanyi adómentes) is lehet az ember. Azaz vagy annyival olcsóbban dolgozhatsz vagy annyival több a profit. Céges ügyfélnek mindegy mert mindenképp jelentkezik nála az áfa. Neki nem előny az áfamentes számla.
Katásan viszont nem lehet költséget elszámolni.
Egyébként alapból is lehet katás áfakörös. Olyankor a költséget nem, de annak áfáját már elszámolhatja. Ha cégeknek dolgozol akkor lehet ezzel jobb. Több persze a papírmunka, meg akkor kötelező vállalkozói számlát nyitni, míg alanyi adómentesen nem kell.
(#68720) pilóta
ha átlóg a 6m fölé, akkor az a számla, amivel átlóg már áfás kell legyen azonnal. Ha így megy át áfakörösbe, akkor 2 évig "büntetésből" nem is választhat alanyi adómentességet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Át lehet.
A KATA mindennél jobb, ha nem megy 6 milla fölé az éves forgalmad. Ha főlé megy, akkor a fölötte lévő résznek 40% az adója, ami még nem lenne baj, de átkerülsz az áfakörbe is következő évben, szóval vigyázni kell, hogy ne lépd túl.
Leginkább annak kiváló, akinek nincs sok költsége, főleg szolgáltatás vagy szellemi munka.
Ha kereskedsz vagy gyártasz, akkor nem annyira jó...[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
quailstorm
nagyúr
ööö, biztos MB? nem KB?
Amúgy igen, ISA-s 16-bites bővítőkártya kellene, Floppy-IDE. Ami volt megdeglett, AMD K6-ban se megy...
emiatt a 386 el lett ásva újra, mert nem használható, pedig jó kis konf lenne, 8MB RAM, Trident 8900 512k, meg valami HDD, legkisebb működő a régi sajátom, 250MB-os, attól csak nagyobb van és mind IDE.386SX amúgy, de van mellé Ti Math coprocessor
(#68492) dying_star: hétvégén el akarok menni a töltőért úgyis, addig előkeresheted, csak mocskodul meg vagyok szórva ZH-val már most is felbukás szélén vagyok
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
martonx
veterán
Mondjuk én éppen leszarom. Mint MS ökoszisztéma használót, még örülök is neki, hogy a win10-be alapból bele van integrálva a OneDrive és a Mail + Calendar. Így csak belépek bármelyik gépre, és már ott is van mindenem (beleértve az IE/Edge könyvjelzőmet is). A jelszó kérést meg ha zavar, akkor kikapcsolom a Ricknek linkelt módon.
De gondolhattak volna azokra, akik semmi más MS cuccot nem használnak windows-on, és ezért nem is akarják magukat jelszó megadással szopatni OS induláskor. Vagy úgy vannak vele, hogy ők már úgyis OSX / Linux vonalra tovább mozdultak mostanra
Én kérek elnézést!
-
MODERÁTOR
Nekem ez se kellett. Igaz én upgrade-et csináltam 7-ről. Belépésnél ugyanúgy beléptem, mint korábban. Még az ujjlenyomat-olvasó is működött. Mikor elkezdtem használni, akkor javasolta, hogy mi lenne, ha innentől fogva az MS fiókkal lépnénk be, én erre arra kattintottam, hogy mi lenne ha nem, és onnantól annyi "gond" volt csak, hogy ha akartam valami MS szolgáltatást használni (pl onedrive) akkor abba első alkalommal külön be kellett jelentkezni és kész.
Amúgy nálam is működik a w10, kb. 2 hete tettem fel, sebességben tetszik, egyelőre nincs vele gond. -
quailstorm
nagyúr
NOX és droid4x, van amikor felfrissítem alattuk a bundle vboxot. Ha nekem is kell másra...
2 mag 2GB, 8.1-en d4x asszem 3 magot kapott.
Hibajelenség Win10 alatt a hirtelen halál. Mintha elvágták volna. Betöltéskor, menet közben, bármikor kifagy. 6-8 indítás után stabil akár.
Amúgy a videolejátszással is van probléma, azt a visual studio okozza, de nem tudom miért, csak itt a fórumon más is járt így.Kori-féle 2016-os integrált telepítő volt. Frissítéssel nem maradt volna meg a 8.1.
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Egy-két alkalommal rajta kaptam ezt asz svhost-ot én is, de a többi alkalommal semmi kiemelkedő folyamat nem futott a háttérben, ami indokolta volna az állandó venti pörgést. Fuji laptop, i3-as procival, 8 gb rammal és ssd-vel. A vicc az, hogy raktam fel egy aida-t és megnéztem a proci hőmérsékletet, amikor bekapcsolt a venti, de egyáltalán nem volt indokolt. 8.1 alatt ilyenkor meg se moccan. És nem is update-el raktam fel, hanem clean installal.
Lehet megpróbálom még egyszer a legfrissebb telepítővel.
-
quailstorm
nagyúr
C2Q meg GTS450, annyira nem elavult de nem is céleszköz. Viszont van driver.
Rókát nem bírom idegileg, a UI-t, a lomhaságot. Ebay-re, Paypalra, firebuggal való heggesztésre használom csak.
Chrome már csak megszokás, teljesen elkurvult. Néha már a stabilban is durvább bugok vannak mint 2 éve a nightlyben. Edge meg remélem vicc volt. Mobilos browser pluginok nélkül. Hála az égnek van IE11 a Win10-ben.
Nem általános használatban lassú, bár azért ott is lomhább a 8.1-nél, de azt még kibírnám. Indulás tragédia az egyértelmű, az meg hogy a Vbox állandóan kifut a ramból és összehányja magát, megint nem szívderítő.
Klántársam is visszament 8.1-re, gondolom nem ok nélkül. Pont ugyanezen bajai voltak, felvétel és Vbox.
-
-
félisten
-
Rick4
félisten
Pont ezért írtam azt a módszert, amire válaszoltál. Sőt, még azt is megmondom, hogy egyszer lehet így elfordítani a kulcsot, onnan már nem szabad leállítani, hanem haza kell vele jönni, aztán venni egy új zárbetétet, aminek ez a száma: [link]
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
-
Gergello
addikt
Rendben, csak azért fejtettem ki, mert nincs értelme az irreális gyári toner árakat felhozni, amikor töredék áron meg lehet oldani. Minden gép arra tökéletes, amire kitalálták. Nekem is van egy multifunkciós gépem -amivel szkennelek is-, igaz az csak fekete-fehér, más felhasználásra más-más gép.
-
Rick4
félisten
Talán azért, mert a KLIK még egy toner pótlását is csak pályáztatás útján lehet beszerezni.
Ez már 10 éve is így volt, amikor a klik-ről még szó sem volt, ezt kár belekeverni. Szegeden is van olyan cég, ahol magát a nyomtatást bérled, nálad van fizikálisan a nyomtató a teli tonerrel, és fizetsz laponként. Ha ürül a toner, meghibásodik a nyomtató, egy telefon, és megy a szakember, pikk- pakk helyreteszi a dolgokat.
-
Gergello
addikt
Mi értelme van ennek az összehasonlításnak ? Önigazolás ? Nem tudom feltűnt-e, hogy nem egy kategória a két gép ?
Gyári új hp toner árát hasonlítani az otthoni töltéshez ? Újonnan 680.000 Ft-os géphez ki az a fasz, aki majd 400.000-ért veszi bele a tonert ? Már az iskoláktól kezdve mindenhova a maszek nyomtatós emberkék járnak be töltögetni.