Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz bitpork #23996 üzenetére
Holnap pont nem érek rá mert családi program van és ott kell lenni, de nekem hamarosan jön a karácsonyi szabi és ha később is esetleg ráérsz akkor nagyon szívesen kipróbálnám és előre is köszönöm!
Szerk.: hm, lehet hogy én írtam rosszul és az Audiban nem is DSG van most se hanem tiptronic...
Rick: érthető amit írsz, de én újban gondolkoztam az előbb, és ha azt mondják, hogy 5 év gari van a kocsira, akkor annyira nem érdekel, mert ha elromlik a váltó, akkor megcsinálják. Bár nem tudom mostanában mennyi garit illik adni a kocsikra, 2 éve mikor én vettem akkor emlékszem a KIA volt az egyetlen, amelyik 7 évet adott (majdnem olyat is vettem), csak néztem hogy a BMW-nél például 1 évvel jöttek... Egyszerűen érthetetlen, hogy egy lakás árába kerülő autóban hogy képesek annyi garanciában gondolkodni, mint mondjuk egy mikrosütőnél. Hozzáteszem már csomó műszaki cikknél is 3 év a gari. Kocsira 1 év, ez olyan kicsinyes. Pláne hogy az új autóknál szerintem a legritkább a meghibásodás...
Mennyi most a gari kocsikra? Úgy általában?
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz lugosi #23994 üzenetére
Én sok évig amerikai kocsikkal jártam, azon túl, hogy tempomattal valóban borzasztó kényelmes, mivel sokat pályáztam, annyira nem volt jelentősége, de most már lassan másfél éve csak kézivel nyomom, kissé hiányzik, de az automatás vezetések alatt a zabszem az ismeretlen állapot miatt nem. Körülöttem mindenki megjárta váltóhalállal, 3-4-500-akat költöttek rájuk hogy ismét jó legyen, én meg sose kaptam semmi rosszat, sőt, a meglévő 3 váltómat mind úgy adtam el, hogy ma is használják. Nekem mindig is megmarad a kellemes emlék, de amíg most egy kuplungszett 25, egy bontott váltó 30, addig nem vágyom 500K-s hibaforrásokra. Igaz, fordítsuk meg, én abból a szempontból közelítettem meg, hogy hibaforrás. Majd ha egyszer megöregszek, és már nem azt nézem, hogy az autónak dolgoznia kell, hanem csak olyan furikázásra veszem, és nem azt nézem, hogy x forintért szeretnék y méretet és z fogyasztást, akkor asszem megint automata lesz.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
bitpork
nagyúr
válasz lugosi #23994 üzenetére
Azért a tiptronic sem rossz. Az meg hogy 9 sebességes...hát fene tudja. Nekem a kocsi ne induljon 2. v 3. -ból. Felesleges. Pályán meg 130 tempomat és arra jó az 5 sebesség is.
Ha holnap ráérsz valamikor 12 körül kipróbálhatod milyen a 9 éves tiptronic.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
MODERÁTOR
válasz bitpork #23990 üzenetére
Van a VW konszern kocsijainak az a DSG vagy milyen nevű duplakuplungos váltója. Olyanban ültem egyszer, nem én vezettem. Hát szépen váltogatott (7 sebességes Audi Q7 volt, de állítólag az ideiek már 9 sebességesek, állati jó volt a 7 sebesség is, hogy autópályán tök alacsony maradt a fordulatszám).
Azzal a DSG-vel már messze nem az az érzés a váltásnál, mint ami mondjuk 80-as évekbeli automatáknál, amire sok ember még mindig emlékszik, hogy bólogatós, lassú kapcsolású váltók.Valami ilyen kocsit szeretnék egyszer (csak tankolni nem) : valami nagy köbcentis benzines, automata váltóval, egy volvo vagy egy merci 3 liter fölött. Vagy egy jó hibridet, bár azoknak a váltója, amiben eddig ültem, azok annyira nem jöttek be. Például a civic hibrid, olyan fokozatmentes "váltója" volt, amit próbáltam, mint a babettának - jó nagy túlzással. Valami ilyen technika, hogy két kúp van egymással szemben, és mindig az adott helyzetre ideális(nak gondolt) állásban vannak egymáshoz képest, hátránya hogy gyorsításnál olyan érzésed van folyamatosan, mintha gumiból lenne a motor és állatira csúszna a kuplung. De vezetni jó volt. Azzal reklámozta a honda, hogy 1.3-as motor, de úgy érzed mintha 1.6-os lenne, és ezt én úgy is éreztem, jól az ember keze alá dolgozott, és az 1.3-as benzinest és a villanymotort együtt egyáltalán nem éreztem úgy, hogy alulmotorizált lenne.
-
félisten
-
nagyúr
válasz FoxiestFox #23989 üzenetére
Jó ez, csak lehagytak egy nullát a futott km-nél
Aki él és nem boldog, az téved!
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #23989 üzenetére
Ja a ferrari is meg a mclaren is mind mind proli dógozós autó csupa csupa automatával. Ami gyorsabban vált mint ember valaha, nem engedi a motornak h szétforogja magát és a többi és a többi
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
válasz macilaci78 #23986 üzenetére
Vezetésben sok öröm nincs a mai proli autók nagy részével szerintem.
Sport és versenyautókba kell kézi váltó, mert ott élmény, kihívás. Ha lenne járművem, én is automatást vennék.
Mondjuk valami ilyesmit. Na befejezem az álmodozást mára. -
MODERÁTOR
Na ez egy az egyben egy barátom szövege. Egyszerűen nem értem, mi öröm van abban, hogy járom az országot, vagy a várost, és kuplungolok, váltogatok, pakolgatok, ebben nekem aztán egyáltalán semmi öröm nincs. De semmi. (Nekem.)
Amúgy én se gondoltam hogy van ennek értelme, aztán mikor először mentünk automata váltós kocsival körforgalomban, és indexelni kell hogy jössz ki, kormányozni mert jössz ki, és vissza kell váltani hogy ne rángasson a motor, ja tehát kormány-index-kuplung-gáz-fék kombó, akkor nagyon szuper volt mikor kezek a kormányon maradtak és csak a gázpedállal kellett szenvedni a fentiek helyett.
Meg tempomat automatával. Felérsz az autópályára / kiérsz a városból, szépen beállítod és intézi, nem majd az utolsó fokozatban kell bekapcsolni, hanem amikor úgy döntöttél hogy innen mehet egyenesen a dolog.
Kamion előzése országúton, kukucskálsz, indexelsz, visszaváltasz, gázd adsz, tükröt csekkolsz, tök poén ha ilyenkor van két kezed a kormányon és nem kell váltogatni mert az automata megcsinálja helyetted.Én úgy vettem észre, hogy ez a "vezetés öröme a váltás" azoknál jön elő, akik nem "kötelességként" vagy "munkaként" fogják fel a vezetést, hanem ezt örömmel élik meg. Aki napi szinten hajtja a kocsit muszájból, az szerintem minden olyan feature-nek örül ami ezt megkönnyíti. Hozzáteszem, hogy én abból a szemszögből nézem a dolgokat, hogy én pl nem szeretek vezetni. Ha anyagilag megtehetném simán felvennék egy sofőrt. És ha nagy távolságra kell menni akkor eléggé előfordul hogy megkérek valakit hogy vigyen el. Fel tudok készülni arra amire megyek, tudok nézelődni, kipihenem magam stb., szóval számomra a vezetés ha úgy vesszük alapvetően nemszeretem tevékenység.
Ha nálad ez pont fordítva van, hogy szeretsz vezetni, én ebbe nem tudom magam beleképzelni, lehet hogy akkor ez pont fordítva van.
Hozzáteszem sajnos automata kocsim nekem eddig még nem volt, csak vezettem ilyet. Mindig elhatározom, hogy a következő kocsi automata lesz, de aztán kiderül, hogy az rendszerint jóval drágább, és általában még az is drágítja, hogy jellemzően a nagyobb (2000-es feletti) motorokhoz lehet rendelni, így ár miatt sajnos mindig lemondok róla.
De talán a következő ....
-
bitpork
nagyúr
Nekem meg ez ad szabadságot: tok matatni a jobb szabad kezemben telefonnal, meg a bal lábammal vakarózni
-
ebegab92
senior tag
Emberek! Beindult a vödrös narancs szezonja a Lidl-ben 999 Ft-ért
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
bitpork
nagyúr
válasz tucsok. #23979 üzenetére
Soha nem fogom megérteni hogy miért félnek az emberek az automatától! Ha megkapja az olajat és szűrőt mindig, akkor sok százezer km az élettartama. Ja meg nem kell lövöldözni meg gyorsulásosat játszani vele és nincs baja. A legelső automatámat kellett felújítani, még 99-ben a fordot. 400k volt akkor. De azóta is vígan megy az is, a passatom is meg az audi is.
-
Syl
nagyúr
válasz macilaci78 #23975 üzenetére
Ja, mint a "Wall-E" rajzfilmben
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bitpork
nagyúr
válasz macilaci78 #23972 üzenetére
Minden kocsmai verekedés első három kérdése ? Hát kombisodtam. Múltkor is szégyenbe maradtam ,mert egymás mellé már alig fértünk be a passatba, mikor vittelek. Uh megszületett az ukász: nagyobb kocsi kell h ne égjen a pofám mert rálóg a hasam a kormányra
-
bitpork
nagyúr
válasz lugosi #23965 üzenetére
Gazsi, annak aki lemaradt volna róla Attix kolléga éppen most köpködi meg gyújtja fel
Rick4: Gazsi is mert azzal járok dolgozni meg mindenhova. Gazsi most szervizelés alatt, de sajnos lehet h passat sem lesz eladva ,mert az utóbbi pár hétben naponta 2x kellett szerbiába mennem és könnyen belerittyent motorkocsiba napi 150km.
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Dehogy is! Most vettem, és direkt alkudható páldányt kerestem, mert ha én csinálom meg magamnak, akkor tuti meg van csinálva. Vehettem volna 1,5-2 millióval többért is, és akkor teljesen jogosan köpködném hogy 4 millás kocsi és mégis szar. Így meg megcsináltatom és mint a passatot fogom használni 6-8 évig.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Ha valakit érdekel Gskill ripjaws 1600-as memóriamodul 16GB DDR3 RAM egy párban (tehát 2X8GB) bontatlan dobozában, az szóljon, még nem tettem fel sehova. Gyártói linkje: [link] akkor szóljon. Két ilyen pár van, egyik marad nekem, nem kell 32GB ram, ennyi a történet. Csoki hízlal, sörhöz hideg van, a pénz viszont gyorsan boldoggá tud tenni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Nem tudtok szeged valami mestert aki át tud kábelezni teljesen egy fejhalgatót?azt tudom hogy régebben KeNTaGoN kolléga vállalt ilyeneket de több mint 1 éve már nem volt bejelentkezve ph-ra
PSN:BiZzare_0 ️
-
őstag
Hali!
Holnap Pestre megy valaki Örs vezér tere felé? 1 kis csomagot kellene elvinni (nem ingyen). Ha valaki jár arra, légyszi küldjön pü-t.
Köszi, üdv!
-
SirRasor
addikt
HDMI? No Sir! 2db DVI van rajta, meg jár hozzá DVI-VGA átalakító.
8500-ért hirdetem, mondjuk 7k-ért a tiéd.Make Love not war!
-
bitpork
nagyúr
Ha kell valakinek € 281,5- ert adom de van rossz hir is: minimum 1500-t kell venni egyben es csak du 14-ig marad € allapotaban.
-
őstag
-
pintyesz
senior tag
Vennék!
2,5" laptop vinyót 120-160Gb-osat IDE csatolóval!Privátba....
[ Szerkesztve ]
Format C:...YES or CONTINUE? :))
-
félisten
-
Rawulf
őstag
A NAV-val szembeni bírósági végzésnek nehéz érvényt szerezni sajnos. Bezzeg fordított esetben...
tucsok:
Ne feledjétek (ha esetleg valaki átsiklott felette), hogy a hétvégén új játék várható mindenkinek:
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rick4
félisten
-
boba6
senior tag
válasz lugosi #23916 üzenetére
de az is nevetséges, hogy az ember garázsa többször annyit ér/kóstál mint az autója
(nálunk sajnos szükséges tarrtozék volt a lakáshoz, nélküle nem adták)... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
MODERÁTOR
Ahol pl mi lakunk, ott "muszáj" volt megvenni, mert itt nálunk a házban kihalásos alapon lehet hozzájutni garázshoz, vagyis ha egy régi lakó elköltözik. Amikor mi vettük, akkor úgy volt, hogy kitette a régi lakó, hogy elköltözik, eladja a garázst, és már azon a délután elkelt. Persze sikerült alkudni, mert ők úgyis költöztek, de sokszor garázst venni (vagy bérelni) irtó nagy macera.
-
SirRasor
addikt
Na akkor nézzük a lényeget:
1 GB-os ASUS HD7770-es videókártyát keresek minél olcsóbban. Számla nem érdekel, csak legyen rá gari.
IPON-nál 28,5k, ez alatt gondolkodom!
Bármilyen megoldás érdekel.Make Love not war!
-
ALI_G
veterán
Valakinek van tapasztalat azokkal 10-15.000-ért kapható masszázs cuccokkal amit csak beleraksz a fotelbe mint egy lepedőt és masszíroz? Jók ezek, vagy az igazihoz képest semmit nem ér, hamar elhasználódnak?
-
ejnyebejnye
tag
Eladó egy Samsung 957mb 19"-os crt monitor 7e-ért.
A képminősége hibátlan. -
Syl
nagyúr
Akad itt köztetek Hacintosh expert?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Attix82
addikt
Valakinek kell még?
Winchester Seagate 1TB 7200rpm SATA-300 32MB ST1000DM006 javított
Garancia: 3 hónap
Rendelhető
Bruttó érték: 14 934 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest