- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
válasz
Attix82 #25395 üzenetére
Logi g400 ára mikor megy vissza szilveszter előtti szintre. Venni akartam de nem sikerült, ennyiért meg már sok ami a webshopban van 11 valamennyi.
aláírásodból gondolom, hogy valami közöd van az üzlethez
de ha már adok-veszek: Corsair vx 450 eladó. 2 éves, doboz papír sajna elkallódott, de nagyon király kis táp, halk hatékony más nem is kell. Akit érdekel PÜ.
egeret pedig kereseklogitech g400 vagy hasonló valami, lehetőleg garis legyen
8 ezret szánok az akcióra de ha valami olyan bukkan elő akkor kilenc is oké.
Üdv -
Rawulf
őstag
-
LÁZ
addikt
-
tucsok.
senior tag
Eladó Újszegedi szépen felújított tégla lakás: Katt
Érd.: Privi
-
Attix82
addikt
CPU elkelt.
Valakinek?
Winchester Seagate 1TB 7200rpm SATA-300 32 MB ST1000DM005 (HD103SJ) javított
Garancia: 3 hónap
Bruttó érték: 14 934 Ft
-
Attix82
addikt
Eladó lesz egy SB G860 CPU, egy ismerős vette 2012.10 hóba, onnantól 3 év garis (Hozzám AtiPC-be). A gyári hűtője nem volt használva. Doboz minden van.
15.500 Ft az ára.
-
martonx
veterán
válasz
Ted_Beneky #25373 üzenetére
Honnan rendelted az alkatrészeket. Nézelődtem, és már a váznál megakadtam, mert éppen sima egyszerű, egyszínű, olcsó vázat nem találok. Illetve 28-as kerékhez mekkora váz kell?
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #25380 üzenetére
azért szeretnék biciklivel járni. Csak a biciklis tömegből nem akarok kilógni a kerékpár tárolóknál.
-
martonx
veterán
válasz
proper #25367 üzenetére
Tudom, hogy necces, de nekem egy sportosabb 28-as váz kell, meg két normális 28-as kerék, egy normális agyváltó, egy agydinamó, meg alap fékek plusz a körítések, de azokból is a mostani biciklimről át lehetne szerelni az ülést, pedálokat, csomagtartót.
Nem az a célom, hogy a legcsilivilibb biciklit hozzam össze, pont a "legszürkébbség" a lényeg. -
tisn
addikt
en erre vagyom, sajna a schwinn mar nem gyartja, hasznaltan se nagyon kapni
ez van most helyette (sajna fekete es koskormanyos, ezert nem jon be)
-
Megnéztem ezt a Jack Reacher-t.
Jó.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
SirRasor #25366 üzenetére
Elírtad. A Kerékpár sziget a Szillérin van, nem a Csongrádin. Akárhányszor mentem, mindig tele volt vevővel.
A Mérey utcában alkatrészekért voltam bent és ha alacsony árfekvésűt kerestem, az is volt. Komplett bicajokat nem néztem.
A Prológgal átellenben az egyik keresztutcában van egy kisebb kerékpár szerviz, egyszerű dolgok-egyszerű árak.
A saját bringámat alkatrészenként rendeltem a netről, volt választék. Kerekeket kompletten (az első agydinamós, a hátsó agyváltós). A váz adott volt a többit én raktam össze hétvégén.
-
válasz
error(HUN) #25369 üzenetére
Mert előtte siklócsapágyas volt? Létezik olyan még egyáltalán?
-
error(HUN)
tag
Szétszedtem...[L]http://kepfeltoltes.hu/view/130106/F_nyk_p1451_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][link]
-
error(HUN)
tag
Szillérin kérdeztem,hogy fűzött kereket centiroznak-e?3.500,- de csak akkor,ha zsírban vannak a küllőfejek és jól van fűzve...És ha Ti fűzitek be is?-kérdeztem.-Akkor is annyi!- Mérgemben befűztem és ki is centíroztam én tökéletes lett.>>Golyóscsapágyak futnak azóta a hátsó kerekemben,nemsokára az elsőkben is,na és majd a középsőben is fog.Mindent rajzolok és dokumentálok,majd megosztom ha kész és tesztelve is lesz.
(a hátsó azóta ragyogó,és végre gurul,könnyen és tartósan :-)) -
proper
őstag
válasz
martonx #25360 üzenetére
nagyon jó ujat 60ért kicsit necces
szerintem venni kellene egy kényelmes cruisert ha már városba kell és azt kicsit átszabni az igényeidnek
persze használtat
de holnap megkérdem haveromat van e neki valami neked való bringájaezt tavaly pakoltam össze magamnak
ez jött ki 60-ból
orosz 28as váz minden más zsir uj
most kezdek neki egy camping-nek meg jövöhéten ha jól megy veszek egy bmx-et meg van egy montim is
még egy cruisert akarok meg esetleg egy fixit és egy über monti még a cél de az nagyon a jövö zenéje mert ott carbon váz meg egyebek a cél -
SirRasor
addikt
válasz
martonx #25360 üzenetére
Egy boltot nem említettek, de szerintem az a legkorrektebb: Csongrádin a Kerékpár Sziget Vettem ott már ezt-azt, és azok alapján nem horror árakkal dolgoznak, és még biciklit is lehet ott kapni, de talán összerakást is vállalnak. Ja nem mellesleg már vagy 20 éve nyomják ugyanott az ipart.
Mérey utcáról meg annyit, hogy ott is elég korrektek, csak drága. Van ott egy belső udvar, valószínűleg onnan hordták a bicikliket a hátsó bejáraton, szóval nem feltétlen kamuzott az emberke. Ott vettem a bicklimet 69k-ért, és az alatt nem láttam szalonképes darabot, ami a városi közlekedést kibírja.
..mondjuk hiányzott róla a világítás, hátsó csomagtartó meg sárvédők, de 90k körül mozgott, szóval lehet azért volt annyival olcsóbb
-
sss
őstag
válasz
vizslakutya #25362 üzenetére
Én is szoktam kerékpárral járni, de mióta láttam a tolvajkergetős/lakattesztelős videókat, azóta valahogy sehol sem merem otthagyni.
-
r0by
addikt
válasz
lorcsi #25357 üzenetére
Kb. 1 hónapja voltam a heavy pedal-ba. Nem ez a legolcsóbb hely, de legalább nyitva vannak 5 után is, hogy meló után el tudjak menni..
Általában én szerelem a bicajom, de most a hátsó kazettát kellett volna cserélni, azt meg most nem volt kedvem megtanulni. 2 nap alatt megvoltak, és csak 4k fizettem érte.Egyszer voltam monoblokkért a kálvárián a Canga nevű boltba. Megvettem a cuccot, és gondoltam poénból rákérdezek, hogy mennyi lenne a beszerelés és mikorra vállalják. Az árra már nem is voltam kíváncsi, mert azt mondták, hogy két hétnél hamarabbra nem is tudnak időpontot adni..
-
vizslakutya
senior tag
válasz
martonx #25360 üzenetére
Nekem a nyáron lopták el a házamból a Csepel Schwin Cruiserem.
Azt hittem szétrobbanok a méregtől,na akkor megfogadtam,nem lesz többé drága bringám.
(a rendőrségi hozzáállásról meg jobb ha nem is beszélünk !! )
A végén az aprodon néztem ki egy tápéi neppert,akinél nagyon konkrét német bringát vettem 15 rupiért.(valszeg ez is lopott de németben lopták,a csávó meg adott adásvételit,innentől nem az én saram)
Picit átnéztem,vettem rá két külsőt és azóta is vidáman tekerek vele.
Míg ezt is el nem lopják,ámbár ez most elég fura színű,óvatosan írva ,a szivárványosok szeretik ezt a színt -
lorcsi
veterán
válasz
martonx #25318 üzenetére
Szia!
ez bazi nehéz kérdés -szerintem- én még nem találtam helyben olyan boltot amivel maximálisan elégedett lennék..
csak pár példa az utóbbi időben:
1.
a Rókusi krt-n a tescó után a 47-es fele van egy bolt...bazi nagy THULE felitarral-táblával..
gondoltam bemegyek megérdeklődöm hogy megane II-re milyen bicaj tartót tudnak..
a faszi úgy nézett rám, mintha egy kiló fagyasztott homárt kértem volnamert ott náluk semmi iylen nincs..ő még csak nem is hallott arról, hogy bicajra tartó stb..segítőkészség 0..agyi kapacitás meg mínúsz végtelen..
2.
a szt. istván tér mögött egy bringa butik nevű cég..
csak bementem érdeklőni és szétnézni, hogy vannak e értelmes alkatrészek..komolyabb cuccok stb..(xt, xtr, deore, sram stb..) miylen a felhozatal. főleg használt gépek vannak, de azok is olyan méregdrágán...
egy összecsukható csepelre kérdeztem rá..120k..elől teleszkóp..meg egy agyváltó..még a vacak festést is extrának mondtaés ennek az alap változatát meg 60k-nak..
gondolom a többit is így árazta be..be nem tenném a lábam mégegyszer..3.
mérey utca elején is van egy bolt..4 magasságában begurultam, hogy fontos lenne egy belső csere..akár exta pénzt is fzetek érte. a faszi azt hazudta hogy most hoztak be 40 bringát és még ki kell pakolnia..nem vállalja
se autó se semmi nem volt a környéken amiről le lehetett volna pakolni..
ide se kell többet menni4. prolog
puch márkájú bicaj belső csere..a belsőt még csak ki tudta cserélni..de a féket már nem volt képes beállítani..itthon kellett nekem. persze a sürgős melóért a pénzt elkérte (teszt volt, ha ezt képesek lettek volna hibátlanul akkor a komolyabb gépem is mertem volna vinni)5.
maniac
ide a komolyabb gépemmel mentem e, hogy a középső agy valamiért kattog..szétszedték zsírozták,d e a probléma meg nem oldódottjobb ha a vaterán-jofogason vagy apródon nézegetsz valami régebbit, így lehet városra jól felszerelt (szárvégők, dinamó, csomi tartó) kifogni 10-15 körül
-
-
-
Nálatok sé google nem sé?
-
takitibi
tag
Hali!
P4-es alaplapot keresek, amibe bele tudok rakni 4 DDR modult, és egy 3 GHZ-es intel procit.
Ne legyen túl drága, de működjék! (púposkondis nem érdekel).
Privátba várom a jobbnál jobb ajánlatokat! :-) -
-
-
-
-
-
SirRasor
addikt
Na most olvastam végig mindent, Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, már csak egy kérdésem maradt: ha inkább sok kis távra kell, akkor benzin vagy diesel? Nem tudom melyik képes hamarabb bemelegedni.
-
WindyJoe
aktív tag
BUÉK mindenkinek!
Egy mobil netet tudna valaki kölcsönözni néhány hétre? (Nem ingyen nyilván...)
Akinek akad ilyesmije küldjön PÜ-t...Amúgy a régebbi swift tényleg jó választás, szerelőnél nem voltam még vele, max az ingyenes átvizsgáláson. Keveset is eszik, egyszer volt hogy megugrott, de olajcsere után megint jó volt. Persze ezt is tudod magad, mert nagyon egyszerű. E85-el ne próbálkozz nem éri meg, már drága is, felesbe elmenne simán átalakítás nélkül, de többet fogyaszt tőle és főleg télen egyáltalán nem megbízható vele közlekedni. (Lefullad, nincs ereje, stb.)
-
válasz
lugosi #25326 üzenetére
egy biztosítási alkusznál dolgozok és van 200 partnerünk akikkel / akiknél dolgozó kollégákkal időnként össze össze futok ... illetve van a cégnél 3 kolléga aki rendszeresen jár ki hozzájuk ...
plusz van egy cimbora a Citroen Hoványnál, egy az Autó Körösnél (Békéscsaba), Egy Peugeot szalonban (Pesten) + egy-két autószerelő szeged, békéscsaba
-
-
ErőVarázsló
aktív tag
hamarosan szegeden eladó lakást keresek (tippeket ötleteket várok)
lehetőleg pécsi lakás beszámolásával -
válasz
Polemius #25315 üzenetére
Tudod miért nincs igazad? Mert ha szerelő vagy, akkor ugye hozzád csak az elromlott autókat viszik. Ez olyan mintha egy orvos azt mondaná hogy a nők mind betegek, mert ő történetesen nőgyógyász.
Ha nem használtál tartósan (sőt ahogy látom, egyáltalán) francia kocsit, akkor ez a vélemény annyit ér, mintha vegetáriánus embert kérdeznénk meg arról hogy csirkéből vagy marhából legyen a pörkölt.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Szerencsétlen biciklim nagyon megérett a cserére. Szegeden hol érdemes biciklit összrakatni? Nézegettem az újakat, de azok nekem túl csilivilik, ráadásul alföldön totál feleslegesek az árult 21-27 fokozatos teleszkópos, tárcsafékes csodák. A mostani biciklimnek egy éve már nem működik a váltója, szerencsére elég nagy fokozatban halt meg, így gyorsan tudok vele menni továbbra is, csak az elindulások fájdalmasak. Ekkor ismertem fel, hogy igaziból egy 3 sebességes agyváltós bicikli Szegedre és környékére az esetek 99%-ában elég.
Ezekből meg csak "papa" bicikliket árulnak újonnan, szóval azok is kilőve.
Nem kell nekem teleszkóp se, annyival is kevesebb gond lesz a biciklivel, meg olcsóbb is.
Szóval valami minőségi, egyszínű szürke, agyváltós, agydinamós, gyors haladásra alkalmas egyszerű biciklit szeretnék összerakatni. -
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan szakit ajánlani, aki pl. bicikli tárolókat is tud készíteni és persze számlaképes?!
Társasházon belül egyedi biciklitárolót szeretnénk csináltatni.Előre is köszi a segítséget!
Sz.
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #25311 üzenetére
Látod, ismét csak nem kérdezel, hanem csak feltételezel.
Csak rosszul. Fel sem tételezed, hogy esetleg azt takarja, hogy szétszedtem meg összeraktam a fél autót.
Az érvelésed(?) alapján például egy 30 éves rutinnal rendelkező autószerelő sem érthet hozzá, ha nem volt még saját tulajdonában francia kocsi. De elég, ha egy volt, akkor már ért hozzá. Bárki. -
Rawulf
őstag
Végre egy kis beteges, nekem való film (kettős is)!
-
én levágtam ollóval
bár 0,5 mm-rel elszámoltam de végülis működik ...
amúgy ha van körülötted microsim már akkor azalapján lazán vágható otthon is...
másik (vodánál bejött) bemész egy másik T-hez, hogy a telefonod mindig azt írja ki a simre, hogy nincs sim ekkor meg kell mozgatnod és jó lesz ... Ekkor elvileg cserélik a simet ... remélhetőleg olyat kapsz ami microsimes ...
-
Lenry
félisten
mielőtt lemészárolnátok egymást...
mondjatok egy boltot, ahol olcsóért microSIM méretűre vágják a SIM kártyámat, mert nem akarok a T-nek kifizetni ezért 4500-at.
bár néztem eBayen 3 dolcsiért van lyukasztó, de azt meg a fene tudja mikor ér ide Kínából.
-
fero02
nagyúr
-
Polemius
senior tag
válasz
lugosi #25297 üzenetére
Hejj de bírom az ilyen okos embereket, akik nem képesek elolvasni egy hozzászólást, csak kiragadnak egy mondatot! Ez olyan tátika bonyolultságú gondolkodásra vall.
Az előtte levő másfél sort nem sikerült abszolválni mi?
Idézem magam, hátha most sikerül:
"Egyébként mindenkinek megvan a maga preferenciája meg előítéletei."
"Az enyémek röviden:"Hogy téged idézzelek:
"Gondolom sok francia autód volt már."
"a családban a negyedik renault-t használjuk"a) nem, egyetlen sem volt (tartom magam a saját előítéletemhez). Ellenben jópár megfordult a kezeim között.
Több, mint 4, és nem csak renault.
b) ezek szerint 4 db renault alapján állítasz valamit a francia autókról általánosságban.
c) Még véletlenül sem kérdezted meg, miből fakad ez az előítélet a francia autókkal szemben. Nem érdekelt, egyszerűen feltételezel valamit, és az alapján ítélkezel.
Azt hiszem, egyik sem nyugszik az én kijelentésemnél stabilabb alapokon.
És igen, csak azért írtam ilyen hangnemben, amit az első 2 sorodban írtál. -
Atigepesz
csendes tag
válasz
lugosi #25297 üzenetére
"soha ne vegyél francia kocsit"
Nem kéne össze hasonlítania a francia autókat az Opellal vagy a Suzukival mert ha hasonlítjuk akkor már inkább a Német vagy a japán autókkal kéne hasonlítani szerintem.De ez se állja meg a helyét mert minimum kétszer több opel van az utakon mint francia autó.De nézhetjük azt is h kétszer vagy háromszor is több Opel vagy vw van mint Renault vagy Citroënen.Még manapság is mikor már a franciák már szintre emelték az autógyártást.az h van egy két hulladék Opel az csak annak köszönhető h olyan volt a gazdája vagy már megette a kenyere javát.De ha tíz Opelből van egy rossz egy szervizbe akkor renaultból csak 5-ből van egy rossz.Így a kérdés marad h mitől jobb egy francia autó mint egy német vagy japán.A számok törvénye ezt mutatja.
Az h van olyan ember aki odafigyel az autóra az nem azt jelenti h az a legjobb autó.
15 éve járkálunk ki Ausztriába dolgozni és hosszútávon kiderül h melyik autó bírja tovább.
Még annyit h nem mindegy h mire is van használva egy autó van aki csak hétvégén használja h elszaladjon az Auchanba vagy egy hipermarketba bevásárolni és van aki hetente beletesz 1500 km az autóba.Melyik fog hamarabb elromlani??
Nem lehet így összehasonlítani egy márkát se a másikkal (francia autó vs Opel vagy Suzuki) -
válasz
lugosi #25297 üzenetére
anno volt a 206-os peugeot-k bizonyos szériája ami rendszeresen tönkre ment ... de azóta se hallottam sok rosszat pl a peugeotokról, az új fiatokról sem tudok rosszat (leglábbis akinek van az ismerősök közül az nem panaszkodik ... Pedig van olyan Fiat Grande Puntós ismerős aki 2000-2500 km-t is megy vele egy huzamban ... az új autókat karban kell tartani (pl nekem kb félévente van olajcserém az évi 30e-s futás miatt)
én mindig azt mondom a szerelőnek cserélje amit kell ... Most az utolsó szervizelést új helyen csináltattam ... de se a problémám nem oldódott meg (néha a jobb eleje nyikorok), s az új féktárcsa is üt ... ezért új szervizet keresek ... korábban 60e körül volt a szervíz 1-2 kopó cserével (fékbetét...) az utolsó 38e... Most egy csabai sráchoz viszem majd. Ő félig meddig rokon és úgy érzem rá merem bízni az autót ... várható árat nem mondott de a fékbetét, féktárcsa, jobb első csapágy vagy féltengely csere miatt szerintem 60-100 közé teszem ...
évente általában az egyik szervíz költségesebb a másik szinte mindig csak olajcsere szűrőcsere ...
Skoda Fabia I az autóm egyszériahibája van a szar elektromos ablakemelő ami rendszeresen elromlik
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Projektor topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megújult a PROHARDVER!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest