Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz regvoltrossz #13193 üzenetére
Attól még, hogy nem sok választás van magyar termékekből attól még lehet szemezgetni ... tény nem egyszerű de csak mi fogyasztók tehetünk ezellen... én zöldséget gyümölcsött (nem narancsot hanem itthon megtermőre gondolok - pl most eper) piacon veszek. Tejtermékből Magyart szlovák és lengyel helyett. Hentes készítmények (magyar - persze ha nem csomagolták át) közvetlenül hentestől...
Azt nehéz ellenőrizni, hogy magyar tulajdonban van-e a cég de azt, hogy magyar elég könnyű... Múltkor vettem fagyasztott kukoricát és szomorúan tapasztaltam, hogy a tescoban csak a tesco gazdaságos magyar gyártású
persze amiből nincs magyar ott nem tudsz választani ... pl laptop elektronikai cikkek (talán még Philipset gyártanak itthon - vagy is szerelnek össze - ...
[ Szerkesztve ]
-
Luighi
senior tag
válasz regvoltrossz #13193 üzenetére
Többen kb így látjuk a helyzetet, és szeretnénk is tenni ellene.
Van ötleted, hogy hogyan lehetne elkezdeni változtatni?
-
Rick4
félisten
Kaptam a jófogásról egy mailt, valaki érdeklődik. Ez a szöveg:
hello nem érdekli csere volna it 2
telcsi egy htc p3300 meg egy sony
ericsson g502 a htc röl aszt kel
tudni windowszos minden tartozékával
(fölhalgato töltö usb kábel 1gb memo
kártya )
sony ericsson g502 (uj házat kapot
töltö usb kábel hecet memo kártya 2gb
) ha érdekli ez a két telcsi magát jo
volna cserélni ha gondojaHát, ilyennel akkor se szívesen találkozok, ha többért akartja megvenni a termékemet...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
regvoltrossz
aktív tag
Nem szeretnék itt politikai vitát indítani, de abba a korosztályba tartozom, amelyik még látta működni a Téeszeket, Állami Gazdaságokat, az akkor még méltán híres és hatalmas méretű élelmiszer-feldolgozóipart, a Csepel műveket, a Tiszalöki Hajógyárat és a Diósgyőri Vasművet (talán ennyi elég is példának..) Aztán átéltem a 90-es évek elején a baromkodást amikor nagy dölyfösen szakítottunk az akkori Szovjetúnióval gazdasági téren is, és elsőként léptünk ki a KGST-ből, mihelyst az első fizetési nehézségei adódtak, amiben az volt a legérdekesebb, hogy sokan el is hitték, hogy a nyugat majd ezerrel fog kapni utánunk. Miközben azért nemigazán tartoztunk a termékeink szinvonalával az élvonalba, viszont korábbi kereskedelmi partnerünknek annyira légypiszoknyi ország voltunk, hogy gyk. nem tudtunk annyit előállítani bármiből amit ne vett volna meg. Gyorsan jött a koppanás, majd azok a pernahajderek akik fillérekért felvásárolták a kárpótlási jegyeket és szarér-hugyér széthordták a téeszvagyont örök szegénységre és kilátástalanságra ítélve a vidéki embereket. A gyárak összeomlása tulajdonképp várható volt, de azért az élelmiszer-feldolgozásban voltak még lehetőségeink. Na ekkor elindult egy olyan folyamat amiért ma már az Eu-t meg minden egyebet szoktak hibáztatni, miközben arról volt szó hogy a jogszabályok ellehetetlenítették azokat akik még talpon tudtak volna maradni. Legjobb példa erre talán a Szegedi Paprika esete, amely nem azért ment tönkre mint akkor sokan,(Szovjet piac) hanem azért, mert hirtelen rengeteg külföldi megrendelése lett. El is kezdett egyből befektetni, fejleszteni, hűtőházat építeni. Nem sokkal ezután viszont elszabadult az infláció és nem tudott lépést tartani a hitelei törlesztőrészletének emelkedésével. Miközben az ország akkori költségvetéséhez képest fillérekből meg lehetett volna menteni, egyetlen akkori politikus sem volt hajlandó tenni ezért, hanem hagyták, hogy tönkremenjen 8-10ezer ember munkahelye. Bár több tulajdonosváltás után egytizednyi dolgozóval és területen még ma is működik, a dioxinbotrány óta mindenki tudja hogy még a paprikát is Dél-amerikából veszi, mert nálunk egyszerűen nem termelnek annyit amennyit feldolgoz. Ugyanígy volt a sok cukorgyár, konzervgyár stb. esetében is aminél direkt a privatizációra játszottak, majd aztán az új tulajdonos bezárta az egészet miután teljesen lerabolta az egészet.
Naszóval gyáraink már nincsenek, mezőgazdaságunk ellopva kinyírva, feldolgozóiparunk széthordva, lerabolva, visszaállíthatatlanul kibelezve. Mi maradt még? Emlékeznek még talán páran arra, hogy annak idején a 90-es évek közepén a Microsoft és az AppLe nagyon érdeklődött nálunk, mivel nagyon jó informatikusaink voltak-vannak. Szegeden többször is jártak, itt mutatták be a win95-öt (sose felejtem el amikor a helyi sajtóban egy nyugdíjas nyavajgott, hogy mit keres itt egy amcsi cég húzzon innen..Nem egészen ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege) No el is húztak a fenébe, ma sem tudjuk, hogy pontosan miben nem tudtak megegyezni a politikusainkkal, pedig már kezdett felcsillani a remény arra, hogy informatikai nagyhatalom leszünk. Azóta ezek a cégek Indiában építették fel azt amit annó itt akartak. Mi van még? Termálvíz vagyon. Na ezzel sem tudunk mit kezdeni. Az Eu-tól ennek kihasználására felvett pénzből ma már szinte minden faluban épült legalább egy gyógyfürdő de minek?? Sok már be is zárt csődbe ment a település meg fizetheti a hiteleket évtizedekig.
Tehát se mezőgazdaság, se ipar, se szellemi termékek. Akkor mi a fenét vegyek ha annyira támogatni akarom a hazai ipart? Az a gép amin írok leginkább Taiwanból származik, az élelmiszerből vehetnék ugyan horror áron Szegedi paprikát, meg Pick párizsit, de ugye az is Paraguay-i paprikából, meg Bolgár disznóból készül, akkor meg nem mindegy? Az EU pénzek nélkül nem lett volna egy méternyi autópályánk sem, egyetlen vasútvonalat sem újítottak-újítanának fel és így tovább. Tehát nem csak térkövezésről szól ez az egész! Az már a mi vezetőink hülyesége, hogy ezeket a pénzeket hagyják lenyúlni, sőt mi több ők maguk nyúlják le, így mára Oroszország után mi váltunk a világ második legkorruptabb országáva. Nem épp egy dicsekedni való dolog, de ebben az egyben legalább jók vagyunk. Erre viszont mit lehet alapozni?Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
tisn
addikt
A magyar gazdasag az 1980-as evekben jol mukodott? Dehogy. Azota veszunk fel hiteleket. Innentol az egesz elmeleti okfejtes (bar eleve hibas tarthatatlan. (Eleve a jol mukodo cegeknek is SZUKSEGUK van hitelre.)
A magyar allampapirok eladasanak kettos celja van itthon: egyreszt a fityinget mi magunk nyomtatjuk, igy konnyebb elinflalni az ilyen adossagot (tehat a javaslatom, hogy hosszu tavra ne vegyel magyar allampapirt (gondolkodj el azon, hogy miert vesznek egyesek usa/nemet/cseh allampapirt 0%-os kamatra! negativ hozam.)), masreszt a tortenelemben szamos pelda van arra, hogy hazai allampapir vasarlok porul jartak. (Pl. angliaban is volt erre precedens.)
Inflacio: az allam ugy nyomja a papirt (no a penz mennyisege), hogy nincs mogotte gazdasagi teljesitmeny.
A jegybanki tartalek kerdesebe nem megyek bele, nincs kedvem egy olyan alagutba belemenni, hogy a bankok a berakott penz 1000x-eset szivattyuzzak Ennek cafolasahoz eleg egy banki merleget megnezni (publikus minden gazdasagi tarsasag merlege magyarorszagon), hogy rajojj, hogy nincs ilyen.
Csak nem valami B betus emberke videoit nezegetted?
-
tisn
addikt
Európának pont az a lényege velünk és keleti szomszédainkkal, hogy megvegyük a nyugat által termelt termékeket.
Ezt rosszul latod. Ejropanak az az erdeke, hogy egyseges gazdasagi, politikai tombot alkosson (esetleg + oroszorszag mint hagyomanyos szovetseges), csak igy van eselye az USA - a hamarosan a vilag legynagyobb gazdasagava elolepo Kina (vagy egyatalan a azsiai tomb (korea-japan) mellett a jelenlegi eletszinvonal kozeleben maradni.
Remelem gorogorszag kilep az EU-bol, hogy mindenki lassa, mi tortenik az ilyen orszaggal. (De aki MO EU-bol valo kilepeset szorgalmazza, az elfelejt mellerakni eletkepeket az alban-ukran allapotokrol.)
Iden az EU-ba konkretan 227MRD Huf tagdijat fizetunk, ezzel szemben a lehivhato palyazati penzek 2-3000MRD Huf korul szaladgalnak. (Amugy a haldoklo epitoiparnak jol jonnek ezek a felujitasok (pl. varhatoan 1000MRD-s nagysagrendben lesz EU-s penz allami intezmenyek hoszigetelesere))
-
MODERÁTOR
válasz ebegab92 #13185 üzenetére
"Szólj anyádnak,adjon pénzt!"-Family Frost dallamára ez pont illik.
Nekem - sokkal prosztóbb módon - mindig az ugrik be a dallamukra, hogy "kapjátok be a ....-om". Tényleg ez volt az első ami eszembe jutott hogy rímel rá.
Egy ismerősöm szerint a MÁV szignálra pedig az jön ki hogy "vízvezetékszerelő".
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"állandót" írtam és elnézést, hogy nem fejtettem ki. Röviden, nagyvonalakban:
Tehát van egy jól működő gazdaság. Ennek a gazdaságnak hitelt adnak külföldi bankok ezek a bankok a hitel útján az ország pénzkészletéből kiszedik a hasznukat. Így magyarország vagyona csökken. A külföldi cégek, külföldi termékek szintén csökkentik az országunk vagyonát és így az országban forgó pénz eszközöket is. Ahogy ezek lecsökkennek finanszírozási problémák történnek (hitelek dőlnek be, körbetartozás). Ekkor megint adnak hitelt cégeknek, embereknek, országunknak. Azaz a magyar cégek - emberek - dolgoznak, hogy hiteleiket fizessék és a közben (bedölt) hitelek miatt megszűnő magyar cégek - termelők - termékeinek eltűnése miatt külföldi termékekre költség el munkájuk gyümölcsét ... Ezzel mint egy gazdasági gyarmati függésbe taszítva országokat (nem csak magyarországról beszélek ...)
Külföldi banknál van a pénzem (de hitelem nincs és nem is lesz!). Bizonyára az IMF-nek az az érdeke, amit mi szeretnénk, nem az ami nálunk gazdaságilag nagyobb országoknak... Recesszióban lévő gazdaságban minden féle hitel fizethetetlen. Tény az IMF-fel a szerződés hasznos és szükséges már régen meg kellett volna kötni. Még ha pénzt nem is vettünk volna fel. Akkor is jobb feltételekkel lehetne eladni állampapírokat. De az sem rossz ötlet (persze kisebb kamattal), hogy magyar állampolgárok, cégek vegyenek állampapírt mert így a kifizetett kamat majd a magyar gazdaságot élénkítheti. És kb 40 év után +-os költségvetéseket kellene csinálnunk ... (utopia on) és mikor már nincs tartozásunk nekünk hitelezni más országoknak (utopia off)
Lenne pár kérdésem, akkor hozzád - csak mert nem értek 1-2 dolgot:
Infláció és defláció miért is történik? Ugyanaz a papírfecni mitől is értéktelenedik el? 10 milliós hitel esetén mennyit kell a banknak pénztartalékába letennie? -
veterán
Bizonyára pl németország szívesen venné ha a fagyasztott hús nálunk is 3 hónapig lenne alkalmas emberi fogyasztásra törvények szerint, mint náluk - nálunk 6 hónap.
És tuti nem szolna Vityára Merkel asszony, hogy viktor ejnyebejnye ... (bizonyára a görögökre se szóltak rá mikor a tervezett népszavazást visszavonták ...)
Európának pont az a lényege velünk és keleti szomszédainkkal, hogy megvegyük a nyugat által termelt termékeket. Eu-s pályázati pénzeket is "komoly" és "munkateremtő" beruházásokra adják: kerékpár út építés, térrekonstrukció... meg rengeteg pályázat van ami munkahely MEGŐRZÉSRE van.
-
ebegab92
senior tag
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
"Szólj anyádnak,adjon pénzt!"-Family Frost dallamára ez pont illik.És engem is irritál,mikor itt végigjárják a környéket.10-15 éve ez még lehet,hogy jó volt,de ma már ki vesz tőlük fagyit?Vagy akármit is?Elmegyek a hozzám legközelebbi bevásárlókp.-ba, oszt' veszek 6-700 Ft-ért 2l ehető jégkrémet. /vannak nagyon trééé,pancsoltak is ennél kevesebb pénzért/
De ez már inkább a nevetségesség kategória,hogy még mindig ezekkel a kocsikkal járják a környéket...ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Rawulf
őstag
válasz macilaci78 #13181 üzenetére
MaciLaci vigyázz, mert ilyen kábelből létezik olyan, ami csak töltésre jó, viszont adattovábbításra nem!
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
macilaci78
nagyúr
Ilyen kábelt keresek sör/csoki árfolyamon. Óccsó sör, kis csoki árfolyamon.
Ha van hozzá 220V-os tápadapter, lehet jobb sör is, vagy finomabb csoki.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
boba6
senior tag
tőlem nem jellemző módon írtam egy emailt a Family Frostnak, hatása biztos nem lesz de legalább hátha vki rosszabbul alszik tőle ma este
Tisztelet Illetékes!
Egészen biztos vagyok benne (irónia off), hogy van engedélyük ezen a hangerőn csilingelni végig a városon ami az alvó gyerekeket halálra rémíti és percekig zokognak felriadva, remélhetőleg a saját házuk előtt is "eljátsszák" ezt heti szinten...
Nem tudom melyik hatóság felelős ezért de majd igyekszem kideríteni.
Üdvözlettel
név
címapropó tudja vki kitől kéne engedélyt kérniük és hány decibelig mehetne a móka?
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
tisn
addikt
A penz nem allando (uristen, ezt a megfogalmazast, a penz mennyisegere gondolsz???), gondolom a deflacio-inflacio nem ismeretlen fogalmak
Kulfoldi bank = te csak takarekszovetkezetekkel allsz uzleti kapcsolatban?
Az IMF hova viszi a penzt? Mi is tagjai vagyunk, ha eppen nem lelegeztetogepre szorulunk, akkor hozzank pumpalja a lovet?
Tenyleg jobb most, hogy nem az imf-tol veszunk fel hitelt, hanem a piacon, 7-8%-os kamatra, plusz ugyesen feltornasztuk a fitying arfolyamat is, hogy meg dragabb legyen a finanszirozas. 30 eves 8%-os devkotveny, meg a gyerekeink is fizethetik. (Ekkora kamat gyakorlatilag kitermelhetetlen, foleg stagnalo/recesszioba meno gazfasaggal.)
-
veterán
Miért szerinted ilyen reklámok mennek TV-nbe? Volt mind a kettőnek 1 perces változata ... és párszor engedték leadni aztán eltünt ...
Neked meg javaslom tanulJ gazdaságtant a pénz "állandó" és ha te vagy az ország külföldi bankból beszed fel akkor az általad fizetett kamat az országból "kipumpálja a pénzt" míg ha külföldi terméket vásárolsz külföldi boltban akkor azzal is "kifelé pumpálod a pénzt".
[ Szerkesztve ]
-
veterán
igazad van, de gondolod, hogy az IMF szeretné, ha törleszteni tudnánk a tőke tartozásból? Neki az a lényege, hogy ne halljunk éhen és érdekeltségének megfelelően viselkedjünk ...
pl ilyen reklámok ne kerüljenek tvbe:
- magyar termék
- magyar turizmus -
Noddy
senior tag
válasz macilaci78 #13166 üzenetére
Nem mindegy, hogy napelem vagy napkollektor...
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
partymaci
aktív tag
-
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Asztali médialejátszót keresek pm ha valakinek van ajánlataPSN:BiZzare_0 ️
-
veterán
válasz regvoltrossz #13147 üzenetére
az IMF biztos "jót" akar nekünk ... külföldi hitelekből élünk, amiket külföldi boltokban külföldi árúra költünk ... és csodáljuk, hogy nem tudjuk visszafizetni a hiteleinket ...
-
partymaci
aktív tag
Napelemeket szeretnék fotózni, tudtok olyan helyet Szegeden vagy környékén ahonnan ezt kényelmesen megtehetném? Azt tudom hogy az egyetem tetején van csak nehézkes a megközelítés
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
proper
őstag
külső vinyot keresek havernak
500gb és környéke -
LÁZ
addikt
válasz macilaci78 #13148 üzenetére
vasárnapig van még pár nap, de ha vigasztal, lassan indulok
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Agyasima
őstag
Tudja valaki, Bobával mi van?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
macilaci78
nagyúr
válasz regvoltrossz #13143 üzenetére
A leírtak alapján nem sokáig lesztek így közhasznúak. A Civil törvény által előírt közhasznúsági feltételrendszernek nem fogtok megfelelni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
regvoltrossz
aktív tag
válasz bitpork #13145 üzenetére
"Nomár most, hogy tudna drága-sokbafájó-rosszulműxő x szervezet konkurálni valamivel, ami jól működik, és olcsó? Ha rákényszeríti a saját szabályait."
Ez egy nagyon jól eltalált mondat! De hát mi is az ami drága, sokba fáj, rosszul működik és elnyom mindent maga körül? Hát persze hogy az állam, mégpedig nemcsak itt, hanem a világon mindenütt. Érdekes megfigyelni, hogy ahol bármilyen civilizáció létrejött, ott rövid időn belül a fiskális politika úgy rátelepedett az egész közösségre, hogy végül azon közösség fejlődésének gátjává vált. Ráadásul annyira önálló életet kezdett el élni mindenütt, hogy végül senki sem látta át. A benne lévők féltik pozicióikat így egyre újabb és újabb indokokat találnak ki arra, hogy rájuk miért van szükség, ergó miért fontos még bonyolultabbá és elnyomóbbakká tenni őket. Ezt már mindenütt felismerték és nem véletlen, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek (nem csak az IMF) azt szokták szabni feltételül egy hitelhez, hogy az állam ésszerűsítse magát. Valahogy sosem szokott sikerülni. A termelést már sikerült annyira automatizálnunk és leegyszerűsítenünk a technikai találmányainkkal, hogy ma már emberekre se nagyon van ahhoz szükség, hogy olcsón és egyszerűen tömegesen gyártsunk valamit. A bürökrácia viszont egyre ijesztőbb méretűvé válik és érdekes módon a számítógép amitől azt vártuk hogy majd forradalmasítja ezt a területet, csak még nagyobbá és ijesztőbbé tette.
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
bitpork
nagyúr
Lehet h félreérthető voltam: nem a Ti egyesületetekre értettem az ingyenélőt. Hanem az adó csalókra.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
Erre van 5letem: senki nem szereti az "ingyenélőket". Aki nem fizet, nem mozgat pénzt, az persona non grata. A minimum éves mérleg, magával hoz egy rakás fizetendő minimumot, és legalább 1 embert akinek kis híján főállásban kell ezt csinálnia, rgo utolérhető-büntethető. Plusz elveszít egy rakás kedvezményt, mert közhasznú nem lehet profitot termelő társaság...
A civil szervezetek legnagyobb előnye, pölö a kormányokkal szemben, hogy hatékonyak kevés pénzzel, v anélkül is. Nomár most, hogy tudna drága-sokbafájó-rosszulműxő x szervezet konkurálni valamivel, ami jól működik, és olcsó? Ha rákényszeríti a saját szabályait.
-
csiszy
csendes tag
Eladósorba került 2 db HDD:
Maxtor Diamond Max Plus (6Y080P0) 80 GB
3500 Ft
Maxtor Diamon Max 17 (6g160E0) 160 GB
4500 Ft
-
regvoltrossz
aktív tag
A múltkor már írtam arról pár szót, hogy könyvelőt keresnék.
Szóval van egy egyesületünk, amely teljes mértékben társadalmi munkában dolgozik, ezért gyk. bevétele sincs. Tagdíjakat szokott fizetni aki tud és megengedheti magának, ez az elmúlt három év alatt nem érte el az 50ezret sem. Van egy CIB bankszámlánk amelyről a bank havonta leemel 500 forintot. Van két domainnevünk a webes tárhelyünkre, meg pár számlánk három év alatt (például szerszámokat festéket vettünk a társadalmi munkákhoz) Összes pénzmozgásunk ennyi. Pénzbeli támogatást soha nem kaptunk csak tárgyit. 2009-ben alakultunk, és azóta nem volt könyvelőnk, mert a fentiekből is talán kitűnik nem volt pénzünk rá. (nem is volt kötelező..) Most azonban a Civil törvény olyan beszámolási és mérleg kötelezettségeket, meg május 31-ig beküldendő dolgokat követel meg amit ha nem teszünk meg, akkor törlik az egyesületet.
Felhívtam és meglátogattam pár könyvelőt. Kiderült, hogy civil szervezeti, egyesületi dolgokhoz alig páran értenek közülük, azok meg összezárnak és olyan összegekért készítik el ezt a kötelezőt, hogy a hajam égnek áll és lehetetlenség annyit összeszedni. Azért még bízom benne hátha akad mégis valaki aki....de sok reményt már nem fűzök hozzá
Az új civil törvény egyébként direkt az egyesületek, civil szervezetek kinyírására jött létre. Már az alapvetés is, hogy csak az számít közhasznúnak akinek legalább évi másfélmilliós (az összegben nem vagyok biztos) adózott nyeresége van is annyira meredek, hogy ezt tényleg csak ilyen banánköztársaságokban lehet meglépni mint a miénk. Nem az számít, hogy mennyiben tesz a köz javára, annak boldogulására és így tovább, hanem mennyi a tiszta nyeresége Az elmúlt két évben a folyamatos jogszabályváltozásokkal kinyírták a Civil szervezetek nagy részét. Most azok is erre a sorsra jutnak amik idáig kibírták. Szegeden is van még jópár olyan amelyik fontos feladatot lát el mint pl.a gyerekmentők ami szerintem vastagon állami feladat lenne, és mégis mostanában annak kapcsán olvashatunk róluk, hogy még üzemanyagra sincs pénzük stb. ráadásul őket is kinyírja az új törvény, tehát max egy évük van hátra nekik is.
Hogy ez mire jó azt nem igazán értem. Azzal még egyet is értenék, hogy az olyanok, amik csak pénzlenyúlásra jöttek létre azok ne működjenek ilyen keretben. Ám ehelyett inkább kinyírják azokat, akik társadalmi munkákat szerveznek, meg szemétszedést, gyereküdültetést, iskolai étkeztetést vagy mint a gyerekmentősök esete is bizonyítja olyan feladatot vállalnak szabadidejükben amire nagy szükség van.
Egyébként pozitív oldala is van a törvénynek: ha úgy döntünk befejezzük akkor nem kell mindenféle díjakat fizetni, meg megszüntető határozat kivezetési eljárás stb. mint eddig. Egyszerűen nem kell csinálni semmit és ingyen megszüntetik hivatalból.Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Rhino666
addikt
Airwalk iPhone 4S fehér gumi tok (vadi új, bontatlan) 1k
Vodafone 246 (Vodafone függő, használt, hibátlan) 2k
Kingston DataTraveler G3 8GB (vadi új, bontatlan, garis) 2k
Gigabyte PCI 54Mbps WiFi GN-WP01GS (haszált, hibátlan) 2k
Motorola HT820 Stereo Bluetooth headset (használt, hibátlan) 5k
Huawei IDEOS S7 Slim WiFi only S7-201w (használt, hibátlan) 30kVennék: LG w2243T
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
bitpork
nagyúr
válasz LordVader80 #13138 üzenetére
Igen.
Bővebben: a mail szerveredet imap potokollal felvértezed és lehetőleg a nem 25-s portot adod neki smtp portnak.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
LordVader80
őstag
válasz bitpork #13137 üzenetére
Mi a helyzet, ha van egy serverem egy serverparkban, egy domain-em, amihez én gyártok címet, tehát magamnak szolgáltatok postafiókoz, ez esetben akkor megvalósítható, hogy a nevem@éncégem.hu címet imappal lőjjem be az irodámba mondjuk 2 gépre?
May The Force Be With You!
-
-
bitpork
nagyúr
válasz LordVader80 #13129 üzenetére
Jól érted. Ha a szolgáltatód átengedi az smtp-jét a levelező szerverednek nyert ügyed van. Sajnos ez nem mindig valósul meg.
-
martonx
veterán
Két kollégával mentünk volna inni hozzád. Kénytelenek voltunk egy üveg rose-val vígasztalódni.
Nem értem a fanyalgókat, hogy nagy lenne a tömeg borfeszten. Állítom csak mi hárman ültünk kint ilyen szakadó esőben
Egyébként a kürtös kalácsossal, lángosossal szemben lévő nagy napernyős részek jelentem esőállóak. Teszteltük.
Én kérek elnézést!
-
bitpork
nagyúr
válasz pmheros #13130 üzenetére
"Ha nem pop3 szervert állítasz be akkor nem tölti le a leveleket, és az elküldött mappát is a szerveren tárolja. Ehhez a mail szervernek kell hogy legyen IMAP oldala. Kicsit lassabb, kell hozzá folyamatos net, de mén. Legalábbis én viharmadárral így használom a notit meg az asztalit( meg az ífónt) mini infó" Én kérek elnézést...
-
veterán
válasz LordVader80 #13121 üzenetére
pop3-ban is meg lehet oldani, de ott külön kell megadni, hogy a levelek a szerveren maradjanak
-
bitpork
nagyúr
válasz LordVader80 #13123 üzenetére
Ha nem pop3 szervert állítasz be akkor nem tölti le a leveleket, és az elküldött mappát is a szerveren tárolja. Ehhez a mail szervernek kell hogy legyen IMAP oldala. Kicsit lassabb, kell hozzá folyamatos net, de mén. Legalábbis én viharmadárral így használom a notit meg az asztalit( meg az ífónt) mini infó
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz LordVader80 #13121 üzenetére
Esetleg egy jól beállított imap?
-
LordVader80
őstag
Meg lehet-e valahogy oldani azt, hogy két gépen (xp-Outlook) ugyanaz az email fiók legyen beállítva, és szinkronizáljanak egymással, tehát minden üzenet mindkét gépen látszódjon, beleértve az elküldöttek is valahogy?
May The Force Be With You!
-
LÁZ
addikt
vki lakik a szécsényi környékén? ki kéne kukkantani, érdemes e kimennem kinyitni, erre az 5 órára
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
fecus
őstag
Van valakinek eladó, használt USB-s webkamerája? Min. ilyet tudjon:
640*480 vga videó, beépített mikrofon.
Ha linuxon használható az előny, a W7 driver meg muszáj ."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
veze
őstag
válasz SirRasor #13103 üzenetére
vanak már D-s nyomtatók.. láttam a natgeo-n
ha elszálla világürben véletlen egy villáskulcs, "nyomtat " egy másikat és ár dolgozhat is vele..
be is mutatták hogy nyomtatott egyet a csávó és tényleg meghuzta rendesen vele a kulcsot és nem tört szét..
de tartok tőle, többe kerülne mintha aranyból veszel[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Valakinek van nyomdája, vagy kiváló minőségű nyomtatója? Kinéztem egy szép eljegyzési gyűrűt..
Make Love not war!
-
pschio
őstag
érdekel valakit pcimca wifi kártya? TP-LINK TL-WN610G 108Mbps
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
regvoltrossz
aktív tag
[link]
Reméltem, hogy most már végre én is nyerek valamit, mert eddig még egy egérpad sem jött össze, pedig minden játékon résztvettem eddig. Sajna nem így lett, de azért az sem egy utolsó dolog, hogy Szegedre kerül a főnyeremény!Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest