Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71601) laracroft válasza Frod (#71594) üzenetére


laracroft
aktív tag

Pontosan.
Én megnéztem a Rebels + Clone Wars-t + Elolvastam a Thrawn trilógiát.
És igen kellenek hozzá, hogy geekgasm-om legyen :)
Lucas meg bekaphatja, hogy nem a könyvtrilógiát filmesítette meg a Jedi visszatér után... Szerintem...

(#71602) Jaded válasza sherlock82 (#71592) üzenetére


Jaded
senior tag

Igazából ha kicsit “mögé” van nézve, akkor teljesen általános dolgokról van szó: új munka, kirúgtak, előléptetés, nincs pénzem, vége a kapcsolatomnak, házasság, gyerekvállalás, stb. Ez ugyanígy igaz a mai világra is, a humor az egy erős körítés, de nem igazán tud outdated lenni szerintem.

Renault Megane IV Limited

(#71603) janos666 válasza Louro (#71350) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Most az S03E10 alatt ki is égett annyira a biztosítékom, hogy már átbillentem, és élvezem, hogy milyen béna ez a rész, és várom, hogy sikerül-e még felülmúlnia magát a készítőknek.

Persze ízlések kérdése, de szerintem valószínűbb egy olyan alternatív dimenzió, ahol a kutyák sétáltatják az embereket, mint ahol egy Julia el akarja lopni egy Jo testét. Az még csak szubjektív, hogy szerintem szebb/vonzóbb az a színésznő, ránézésre fiatalabb, de ami tuti, hogy többszörösen intelligensebb, magasabb társadalmi rangban áll, illetve biztos több vagyona van, és több pénzt kap a cégtől. Ki tiszteli igazán az utcarendőrt...? Jó vicc...

Kereshettek volna öregebb, csúnyább, butább színésznőt (aki nem megalkotja, hanem csak ellopja a totál kész DNS-bizgálót egy körre), vagy lecserélhették volna inkább a motivációt arra, hogy kitalálta a DNS-bizgálót és titokban le akarta tesztelni magán élete nagy munkájának a gyümölcsét, mert nem kapott engedélyt tesztelésre (és ezért kellett neki olyan test, ami hasonlóan jó, mint a sajátja, de csak egy rendőr, akit el tud játszani, nem olyan, akivel túl hamar lebukna). Vagy lehetett volna akármilyen szép/intelligens/gazdag, csak mondjuk genetikai adottságból mégis rákos beteg, amit sci-fi varázslattal sem tudnak gyógyítani itt sem. Máris lenne értelme a DNS-cserének...

De ez lehet, hogy egy önkritika arról, hogy igazából az epizódok 90%-ban semmi keresnivalójuk nincs a rendőr karaktereknek. Oda vagy valami speciálisan képzett kommandó kéne, ahova be vannak rángatva, nem egy serif (vagy eleve semmi rendészet). Szerintem nem hitték, hogy megél egy évadtól többet, aztán lusták voltak kitalálni valamit, hogy a színészek megtartásával tartósan valami más pozícióba cseppenjenek a karakterek, ahol racionális szerepük lehetne azokban a sztorikban, amiket tolni akarnak.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#71604) attiati


attiati
veterán

American Crime Story s03-hoz nem készült felirat 2+ év alatt?

Nem is nagyon reklamálja senki.

(#71605) erahurka


erahurka
félisten

Szeptember 6-án jön HBO Maxra a Twisted Metal. Sony tette ki az infót a PlayStation Blogra.

(#71606) sherlock82 válasza Jaded (#71602) üzenetére


sherlock82
senior tag

Igen, mondjuk Febee - t leszámítva szerintem mindegyik karakter vicces volt. Ő nem volt szimpi.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#71607) negyven2


negyven2
veterán

SAG-AFTRA Contract Talks Fail To Reach Deal; National Board Meeting Thursday Morning To Launch Strike; Sides Issue Statements

És akkor az írósztrájk mellé megérkezett a színészsztrájk is...

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#71608) radi8tor válasza negyven2 (#71607) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Majd csak lesz valami.

⭐ Stella

(#71609) negyven2 válasza radi8tor (#71608) üzenetére


negyven2
veterán

Hát ha hihetünk a pletykáknak akkor októberig semmi nem lesz.

Hollywood Studios’ WGA Strike Endgame Is To Let Writers Go Broke Before Resuming Talks In Fall

Amúgy most, hogy a színészek is sztrájkba lépnek, így minden forgatás, reklámozás, PR tevékenység le fog állni. Mert eddig a meglévő forgatókönyvekből tudtak dolgozni, de most már nem lesz kivel.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#71610) janos666 válasza sherlock82 (#71606) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Gyermekkoromban nekem sem volt, de most már az (közel 20 évvel később, mert kicsit '90 előtt születtem, és "most" pár éve néztem meg újra néhány random részt Netflix-en). Sőt, szinte teljesen megfordult a karakterekről a véleményem.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#71611) k-adi válasza negyven2 (#71609) üzenetére


k-adi
nagyúr

Legalább akkor be tudom pótolni a min. 2 éves lemaradásom :)

(#71612) gbors válasza negyven2 (#71609) üzenetére


gbors
nagyúr

Majd az AI-generálta forgatókönyvek mellé jönnek az AI-generálta színészek. :U
Vajon akikkel a mocap felvételeket csinálják, azok is sztrájkolnak?

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#71614) Janaboy válasza negyven2 (#71609) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Mehetünk az udvarra játszani :)

Janaboy

(#71615) radi8tor válasza Janaboy (#71614) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Kacsameséket csak nem lövik le megint :DDD

⭐ Stella

(#71616) gbors válasza gbors (#71240) üzenetére


gbors
nagyúr

Staged S02 (2020)
A remek első évad után a második még remekebbül indult - átment a dolog teljesen metába, és az első három epizódon könnyesre röhögtem magam. Aztán váratlan fordulatként a következő háromban elkezdett mindenki valami kegyetlen módon kínlódni. Remek színészek váltották egymást, és nagy átéléssel adták elő az emberileg hihető, de totálisan érdektelen bajaikat. Mindennek megkoronázásaként felbukkant egy meglepetés-színész - csak éppen az első évadban beugró fenomenális Judy Dench helyett most csak a katasztrófális Whoopi Goldbergre futotta. Ha nem ilyen rövidek a részek, akkor vszleg dobom a sorozatot...
... ami hiba lett volna, mert a 6. rész végére Michaelnél betelik a pohár, és valami elemi erővel kiszakad belőle, hogy mit gondol Davidről meg úgy a covid-helyzetről általában - az a jelenet szuper.
Az utolsó két rész aztán eltingli-tanglizik, van bennük pár jobb pillanat, de semmi különösen emlékezetes.
Nem gondoltam volna, hogy lehet 8x15 percben egy olyan sorozatot csinálni, ami ötlethiányban már a féltáv előtt majdnem kimúlik, de a Staged 2. szezonjának sikerült ez a bravúr. Az első 3 rész meg Michael monológja miatt kap egy 7-est.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#71617) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Parks and Recreation / Városfejlesztési osztály (Teljes sorozat)


Lehetetlen a The Office említése nélkül kezdeni. A P&R előtt ismét végignéztem a teljes The Office-t. Sokadjára, nem tudom, hogy hányadszorra. De végtelenül szeretem azt a sorozatot. A "Pyrex" az alkotók miatt, Greg Daniels & Michael Schur miatt, volt mindig rajta már nagyon rég a megnézendő listámon. Greg Daniels & Michael Schur neve a The Office után, garanciának kellene lennie számomra a jó szórakozáshoz.

Teljesen jól indult a Pyrex. Valamennyire hozta a The Office vibe-ot. És még is nagyon eltért attól. Érdekesek voltak a karakterek elsőre, a szituáció. És ez ki is tartott olyan 2-3 évadig. Na de a sorozat 7 évados..
És igazából szenvedés volt végignézni. Ismét szívattam magamat. Szoktam ilyet csinálni, hogy "azért csak végignézem".. De basszus, ez a sorozat tele van infantilis, idegesítő karikatúra karakterekkel. Akikről egyszerűen nem hiszed el, hogy ilyen ember létezik. Túl vannak írva, túl karikatúraszerűek, de nagyon! Ez az Office után furán hathat. De higgyétek el, hogy Michael, Dwight, Gabe és az összes fura szereplő akinek a karakterek kirívónak tűnik, se annyira hihetetlenül karikatúraszerű, túlzó és konkrétan hihetetlen, mint itt sokan. És ez a legnagyobb bajom.
És itt kiemelném Aziz Ansari karakterét, Tom Haverford-ot. A karakter, ami hét évadon át idegesített. A világon nincs ekkora idegesítő, infantilis barom. :D Vagy ott van Chris Traeger, akit Rob Lowe alakít. A The Office-ban egyedül Todd Packer volt hasonlóan túlírt karakter. De sajnos róla is el lehetett hinni, hogy van olyan ember. De érdekes módon, a Chris Pratt által megformált Andy Dwyer nem annyira idegesítő. Pedig ő aztán tényleg egy idiótának van megírva. De ő amolyan "bájosan" hülye. De a P&R sok szereplője esetében ez nekem egyszerűen nem ment, és rohadtul idegesítettek, kizökkentettek.

Mert egyébként nem rossz az egész. A legtöbb karakter érdekes. És a körítés is, a hivatali környezet (ez hivatali, nem a The Office. Aminek ugye a magyar címe A hivatal :U ). Az első évadokban volt pár sírva röhögős poén. A legjobb jeleneteket számomra Nick Offerman szállította, Ron Swanson szerepében. Ez a karakter mára már mém. És nem véletlenül. Offerman-nak nem kellett túljátszania a karaktert. Amolyan "csendes gyilkos", mert lassan jönnek a poénjai, de olyat ütnek.. wow! :D Főleg amikor a feleségével Megan Mullally-vel szerepelnek. Aki a sorozatban az ex-feleségét játssza Tammy II-t. Azok zseniális részek. :DDD
Kitérnék még a főszereplőre, Amy Poehler-re. Aki egyáltalán nem olyan karakteres mint Steve Carell volt. De nincs vele gond, végtelenül naív karaktere van. És valahol bájos is. Aubrey Plaza volt a sorozat jócsaja, és talán Rashida Jones. Előbbi viszont azért nagyon vékony jégen táncolt, hogy ne kerüljön be az "infantilis, idegesítő" karakterek közé.

A cselekmény egyébként nem túl említésre méltó. És bár fejlődnek, lépnek előre a karakterek a sorozatban. Valahogy inkább csak az élethelyzetük változik. Maguk a karakterük, a viselkedésük egyáltalán nem. Aki barom, az végig barom, aki jó fej, az végig az. Nincs változás, és ez fura.

Elég érdekes dolgokkal operál a sorozat. Sok a külsős helyszín. Tele van ismert emberekkel, és elég durvákkal. Egy fél NFL csapat, egy csomó ismert politikus. Joe Biden is például. Jó párszor felhúztam a szemöldökömet a "meglepetés" vagy vendég szereplőkön. Ebben erős a sorozat.
Aztán ott az időugrás. Az utolsó évadokban több éveket ugrálnak az időben a cselekménnyel (ezért is szembetűnő nagyon, hogy maguk a karakterek mennyire nem fejlődnek sose).

Szerintem kár ezt a sorozatot a The Office-hoz hasonlítani. A közelében sincs. És amint írtam, nekem elég szenvedés volt végignézni. De ez az én hülyeségem, nem először, és nem is utoljára szenvedek végig sorozatot, ami annyira nem is tetszik.

Ennek ellenére ajánlom bárkinek. Mert az eleje jó, érdekes megismerni a karaktereket. Csak tudni kell elengedni. Amint nem élvezi az ember mondjuk 3 részen keresztül, hagyni kell. És keresni valami mást.

(De azért kíváncsi lennék mások véleményére is a karakterekről, hogy csak engem idegesítettek ennyire?)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#71618) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

hiába a remek szereplőgárda, akik azért általában véve jól teljesítenek, ez a Titkos invázió marha gyenge - a történet érdektelen, a párbeszédek bénák, egyszerűen nem tud lekötni és semelyik karakterrel sem tudok azonosulni

Resistencia eterna

(#71619) radi8tor válasza bagyulajuve (#71618) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Gyanúsan ebben is az utolsó 1-2 rész lesz valóban izgalmas.

⭐ Stella

(#71620) bagyulajuve válasza radi8tor (#71619) üzenetére


bagyulajuve
addikt

ez engem annyira nem vígasztal :D
elég gyengék az MCU sorozatok (és a filmek is most már nagy általánosságban) - az egyetlen, ami igazán tetszett az a WandaVízió volt

Resistencia eterna

(#71621) erahurka válasza .LnB (#71617) üzenetére


erahurka
félisten

Szerintem nem kellett volna előtte végignézned az Office-t, túl nagy dózis volt a kettő egymás után.

Én néhány éve néztem a Parksot és imádtam.

(#71622) erahurka válasza bagyulajuve (#71620) üzenetére


erahurka
félisten

Wandavízió is csak addig tetszett, amíg a sitcomok fejlődését mutatták be a részek. Végén bejön egy generic boss karakter azt' annyi. Nem hittem el hogy ilyen bugyuta vége lett.

(#71623) .LnB válasza erahurka (#71621) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Kétlem. A The Office feltétel nélkül szeretem. Azt jól esik mindig nézni. :) De ezeket a túl idiotizált karakteret én nem bírom. A Brookly 99-ról is pár rész alatt lepattantam.

#71622 erahurka
És ugye a Wandavision boss, Kathryn Hahn is ismerős "valahonnan" . :D

#71618 bagyulajuve
Arra építeni egy sorozatot, hogy bárki lehet alakváltó. Hát az baromira olcsó "poén" ma már. Ilyennek én neki sem állok. És ahogy hallom, úgy is van, hogy mindenki "más" valójában. Ezzel engem már nem tudnak megvenni, ez nem a kreativitás csúcsa na.. :U

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#71624) bagyulajuve válasza erahurka (#71622) üzenetére


bagyulajuve
addikt

igen, főleg addig tetszett nekem is, de legalább voltak benne érdekes részek, események, itt semmi nincs

#71623.LnB - ja, jogos, azért végig tolom

mj.:
továbbra is a legjobb képregényes/szuperhősös sorozat a Legion, most újrakezdtem az asszonnyal, ő még nem látta, igazi wtf érzés :D

Resistencia eterna

(#71625) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Foundation 2x01

Az őrület folytatódik :DDD

Janaboy

(#71626) Tasunkó válasza .LnB (#71617) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Az amerikai Dwight is az angolhoz képest kicsit eltúlzott volt, de még belefért simán. Tényleg az volt az erőssége, hogy mindenki hétköznapi volt szinte, és ezt igyekeztek tartani az amcsik is. De jó nehéz is olyat írni gondolom, azért futnak bele hogy meredekebb karaktereket írnak, mert összecsapják, így könyebb bonyodalmat beleírni, bár a Parks-t még nem láttam, a leírásod alapján jól láthatod.

Kérek egy számot a jútútú

(#71627) .LnB válasza Tasunkó (#71626) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

És az Office-ban olyan szép karakterívük van. Azért Dwight is változik. És a végére révbe ér az ő élete is. Akit én nem bírtam az Office-ben, az Andy Bernal (Ed Helms), na vele nem tudtam kibékülni. De a P&R-ben túl sok ilyen karakter van, és sokkal idegesítőbbek. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#71628) negyven2 válasza .LnB (#71617) üzenetére


negyven2
veterán

Bár a készítők és a stílus ugyan az, azért a kettő között komoly különbség az, hogy a The Office egy munkahelyi szatíra inkább, földhözragadtabb karakterekkel, míg a Parks & Rec. egy klasszikus sitcom komédia.

Office esetében a dokumentumfilmes csapat tényleg ott van és ha burkoltan is, de része a sorozatnak. Itt csak mint operatőri megoldásként szerepelnek. Mint pl. a Modern Family-nél ez volt a helyzett. Mármint itt is a szereplők tudják, hogy filmezik őket, de itt a kifelé tartó kommunikáció nem a forgató csoportnak, hanem nekünk, nézőknek szól. Office esetében viszont végig ott van, hogy az a forgató stáb is szerves része a cselekménynek. Bár sok kritika érte azt, hogy az utolsó évadban konkrétan is bevonták őket is a történetbe mint szereplők.

Úgyhogy szerintem a Park and Recreation infantiliságával és túltolt karaktereivel semmi gond nincs, mert ez egy klasszikus Sit-Com, klasszikus karikatúraszerű szereplőkkel. Az Office igazából a sorozat döntő többségében megpróbál azért realista maradni, mert ott ez volt a koncepció.

Amúgy kb. a kettő kombinációjából született meg a What We Do in the Shadows, ahol ténylegesen ott van a stáb, és működik az oda-vissza kommunikáció köztük (és hullanak is el a forgatócsoportból).

De ott van az Arrested Development is, ami megint kicsit másként közelíti meg a mockumentary stílust, mert az is végig kézikamerás dokumentarista stílusban készült, de ott alapvetően a szereplők nem vesznek tudomást, nem veszik észre azt, hogy egy forgatócsoport követi őket. Ott is vannak olyan dolgok, hogy egy pl. baleset esetében elsötétül a kép, majd a vágás és a kameraman feláll földről, vagy olyan, hogy kiküldik őket a tárgyalóteremből.

De így a végére én egyaránt kedvelem mind a kettőt, és szerintem a P&R jobban tartja végig a színvonalát, mint az Office, ahol kb. 5-6 évadtól erősen elkezdett esni a színvonal. És bár szerintem jól oldották meg Steve Carell távozását, de az a maradék két évad már lehet nem kellett hozzá. Parks esetén legalább időben le tudták zárni az időugrással.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#71629) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Vaják: 3. évad | 2. hivatalos előzetes | Netflix

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#71630) .LnB válasza negyven2 (#71628) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Azért láttam már pár sitcom-ot. És nem előfeltétel, hogy ilyen karakterek legyenek benne mint Tom Haverford.. Mert még Sheldon Cooper is egy hihetőbb figura. :D

Az, hogy a stáb szerepe más, az egy dolog. Attól ez még áldokumentarista stílus. És közvetlen a The Office leszármazottja. Sőt sokan először azt is hitték, hogy spinoff lesz.

Én nem mondom, hogy rossz. Csak nekem nem ér fel a The Office-hoz. Viszont vannak atom jelenetek ebben is. Swanson foghúzása (ez a top!), Swanson részeg tánca, Andy sok beszólása, például a Roxfort-os. Andy - April "kell a rágóm?" jelenete.. :D April színes személyisége. Sok-sok van. Eleinte rengeteget röhötem rajta.

Csak az összkép nekem gyengébb. Van jó pár szereplő, akik semmit nem zavarnak évadokig. Majd a utolsó évadokban elkezdik kibontani a karaktert, hogy az utolsó évadra ők is kapjanak valamiféle lezárást. Az első 4 évadban meg csak díszletek.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#71631) k-adi válasza .LnB (#71627) üzenetére


k-adi
nagyúr

"Akit én nem bírtam az Office-ben, az Andy Bernal (Ed Helms), na vele nem tudtam kibékülni."

Az Office esetén ugyanez volt nálam is... Andy kilógott onnan

(#71632) .LnB válasza k-adi (#71631) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Andy rendesen túl volt írva. Szegény készítők letették mellé a voksukat, hogy majd ő helyettesíti Steve Carell-t. Amikor meg nekik is leesett, hogy nem fog ez nagyon működni, akkor megpróbálták átírni párszor a történetét. Aztán amikor már nagyon elszaladt a ló a karakterrel, és tényleg nem tudtak mit kezdeni vele. Akkor kiírták egy kis időre, hogy elmegy hajózni (aztán lehet, hogy forgatott Ed Helms a valóságban valami mást az idő alatt). Azzal viszont az volt a baj, hogy amikor visszajött, az annyira rossz volt megint. :D Fájt újra a vergődését nézni. :)

Na de ő csak egy karakter a sok közül.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#71633) negyven2 válasza .LnB (#71630) üzenetére


negyven2
veterán

Pedig simán léteznek Tom Haverford szintű karakterek a való életben is, sőt közvetlenül nem is, de közvetetten én is ismerek nem egy ilyen alakot. De ahogy sit-com és sit-com között is vannak óriási különbségek (bár legyen inkább komédia), úgy mockumentary és mockumentary között is vannak (ott vannak a példák).

Viszont van még egy nagy különbség a kettő között, és miért nem érdemes közvetlenül összehasonlítani, ez pedig az, hogy milyen környezetben játszódik. Egy olyan cég esetében, mint a Dunder Mifflin esetében a nézők, sokkal jobban tudnak azonosulni a karakterekkel, mert valószínűleg sokan dolgoznak hasonló irodai környezetben. És mint külsős szemlélő, azét sokkal jobban elhiszed, hogy így működőknek a cégek, és így viselkednek az ott dolgozok, mert ők is hasonló környezetből jönnek. Vagyis azok az archetípusokkal valószínűleg mindenki találkozott már a munkahelyén személyesen.

A Parks and Recreation esetében viszont az egész sorozat arról, szól, azt próbálja megjeleníteni, hogy az átlag ember szerint hogyan működik egy állami/önkormányzatai hivatal, és milyenek az ott dolgozó emberek szerintük. Erre jön rá még az, hogy Pawnee, egy az amerikai vidéki kisváros, és lényegében felhozza azokat a sztereotípiákat is, amit pl. idehaza is gondolnak a nagyvárosi, "Budapesti" emberek a vidékről és a vidékiekről (bár a magyar amerikai "vidék" viszonylatban a konkrét párhuzam meghúzása nem a legjobb példa).
Ugye bemutatják az állami idióta bürokratikus intézkedéseket is, de megmutatják az átlag szavazópolgárt is aki csak panaszkodni tud, és követelőzni.

De felhozhatnám azt agyonhasznált dolgot is, hogy itt ez volt a készítők szándéka, hogy ez egy ilyen abszurdabb komédia legyen.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#71634) erahurka válasza .LnB (#71632) üzenetére


erahurka
félisten

Ed Helms még soha semmiben nem volt jó, úgyhogy lehet nem az írók hibája :DDD

(#71635) k-adi válasza Janaboy (#71625) üzenetére


k-adi
nagyúr

hogy ez mekkora egy katyvasz
kaszálom is a fenébe
nem is értem az első évadot is miért néztem :DDD :DDD

(#71636) Tasunkó válasza .LnB (#71627) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Andyt, Hugh Grantnak szoktam hívni, hasonlít. Nem mondanám hogy nem kedveltem, de az ő figurája tényleg elfele húzott, sitcom irányba,aztán lassan fáradt is el az egész. Igaz teljesen működő karakterívük volt, Dwighté is jó volt. Talán Carellé ment el olyan irányba, hogy egyre szimpatikusabb lett, ami Ricky Gervais-ról elképzelhetetlen lett volna, de ez a Carell szerintem veleszületett jóindulatú figura, csodáltam hogy milyen sokáig elég jól hozta Gervaist, akin meg látni hogy könyörtelen tud lenni.

Annyit fűznék hozzá az azonosuláshoz, hogy sosem dolgoztam irodában, ettől még teljesen ültek a sztereotípiák a szakmunkásra is. Kb. így rendeződnek el az atomok egy törzsi hierarchiában, mint egy vállalat, multi vagy kkv a munka céljától függetlenül. Vagyis egy lehetséges, és inkább optimista verzióban.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#71637) negyven2


negyven2
veterán

Színészsztrájk 2023 via sorozatjunkie

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#71638) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Strange new worlds 2x05

Alapvetően jó rész volt, de azért látszik hogy sokkal nagyobb a hangsúly a személyeken, az érzéseken mint a fedezzünk fel valami újat és azt jobban, részletesebben mutassuk be.

Janaboy

(#71639) erahurka válasza negyven2 (#71637) üzenetére


erahurka
félisten

Az írókat értem, de a színészek szerintem elég jól vannak tartva. Aki nem húzónév az meg mire akar milliókat?

(#71640) Tasunkó válasza erahurka (#71639) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Egészségügyi, nyugdíjhozzájárulások, a mai korhoz is el lehetnek maradva ami a streaminget, meg különböző jogdíjakat illeti, gondolom fel akarnak zárkózni az újkeletű pénzcsatornákhoz. Egyébként is sejteni lehet amióta Alec Baldwin ledurrantotta azt a két embert, hogy spórolnak a biztonsági előírásokon ahol lehet, meg ki tudja még mi mindenen spórolnak, kismillió elrendezetlen dolog lehet.

Kérek egy számot a jútútú

(#71641) k-adi


k-adi
nagyúr

Feketelista
The Blacklist (2023)
season 10 finale

Lement 10 évad, 218 epizód. Megszámolni is sok. A végére akármennyire is szar lett, becsületből végignéztem. Ami jó volt benne, hogy sokszor érdekes esetek voltak, persze Raymond 'Red' Reddington mindig 3 lépéssel előrébb járt mindenkinél, még akkor is amikor esélye se lett volna, de az egész sorozat alatt sikeresen tudni hozta a bűvészt aki a kalapjából mindig előhúz egy nyuszit.

A sorozatban egyértelműen nem volt 10 évadnyi, ez sokszor meg is látszódott és a szereplőgárda is cserélődött szépen főleg az 5-6. évad körül? (na ott kellett volna abbahagyni ezt)

10 évad rengeteg idő, közel sem volt tökéletes sorozat, de jól indult és ugyan a közepén megfeneklett de a végére azért valamilyen szinten megpróbálta összeszedni magát - több kevesebb sikerrel.

(#71642) abridabri válasza erahurka (#71639) üzenetére


abridabri
veterán

Nekik nem a pénz kevés,egyrészt szoldidárisak az írókkal ,másrészt az ,hogy jövőre már nem lesz munkájuk, mert az AI elveszi. Ezt próbálják megelőzni ,hogy legyen valami szabályozás.
Olcsóbb megvenni egy AI-t 1x , ami majd 24/7 -ben írja a forgatókönyveket ,meg legenerálja a színészeket is mint fizetést adni az embereknek.

[ Szerkesztve ]

(#71643) Frod válasza k-adi (#71641) üzenetére


Frod
addikt

Uhh, anno néztem, de nemistudom, talán a 4.(?) évad körül szálltam ki.
Nem semmi, hogy eddig elment.
(közben olvasom wiki-n, hogy azért volt nagy fordulat az s8 végén, wow.)

Do you see the white shadow?

(#71644) Aventador91 válasza k-adi (#71641) üzenetére


Aventador91
őstag

emlékszek amikor kijött a sorozat. az akkori csajommal kezdtem el nézni. a 2. vagy 3. évad végéig néztem, már akkor is uncsi volt :D meg a csaj is ;]

[ Szerkesztve ]

(#71645) Valty


Valty
aktív tag

Az új Witchert nézi valaki? Én még nem mertem bekapcsolni, de a Netflix Top10 alapján egész jól megy a sok negatív kritika ellenére is - 29m nézettség 11 nap alatt uborkaszezonban nem rossz teljesítmény egy fél sorozatnak

(#71646) Grave_444 válasza Valty (#71645) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Nézem, nekem tetszik. A játékokat nem ismerem. :B

(#71647) Valty válasza Grave_444 (#71646) üzenetére


Valty
aktív tag

Játékokat én sem, könyveket olvastam, de azok közül se tetszett mind

(#71648) Bazsi1987 válasza Valty (#71645) üzenetére


Bazsi1987
őstag

Én meg néztem nekem tetszet várom a következő 3 részt :)

(#71649) Ellia válasza Valty (#71645) üzenetére


Ellia
addikt

Én ismerem a játékokakt, olvastam a könyveket a sorozatban pedig van pár szemöldök felhúzós rész, hogy wtf, de ez az első 5 rész nekem jobban bejött, mint a 2. évad. Az 5. rész kimondottan tetszett, az ügyesen volt megvalósítva.

"ÜHMMM"

[ Szerkesztve ]

(#71650) -FreaK- válasza Janaboy (#71638) üzenetére


-FreaK-
veterán

Első részt néztem még csak meg a második évadból, de nem tetszett, el is ment a kedvem tőle. Pedig az első évadot elég pozitív véleménnyel zártam.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.