Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71240) gbors válasza paatrick (#71235) üzenetére


gbors
nagyúr

Nálam most kicsit oldalirányt vett a nosztalgia:

Staged S01 (2020)
A Good Omens kapcsán többször felmerült, hogy ha a Michael Sheen - David Tennant páros a mosógép használati utasítását olvasnák fel, az is szórakoztató lenne. Nos, ebben a sorozatban majdnem ez történik :)
A covid-19 világkarantén elején járunk, (egyebek között) a színdarabok sorra mennek a levesbe. Hőseink Simon Evans (aki amúgy a Staged tényleges showrunnere) rendezésében éppen egy új darabba kezdenének, amikor kezdődik a szobafogság. Simonnak azonban nagyobb tervei vannak - szeretne a karantén ideje alatt videoconf formában próbálni, hogy amikor újra kinyitnak a színházak, már egy kész darabbal állhassanak a nagyérdemű elé...
Nem is fejtegetem tovább a sztorit, ennyiből már látszik, hogy miről is szól a sorozat, helyenként erősen paródiajelleggel, helyenként meg fájdalmasan emberien, ahogy azt a derék britektől elvárhatjuk. Természetesen a prímet Sheen és Tennant viszik, akik amellett, hogy helyenként (amikor lendületbe jönnek) nagyon szórakoztatóak, nem átallanak egészen durván kutyába lemenni, ha a szituációk kínos oldalát kell demonstrálni - ezt a fajta színészi alázatot mindig is csodáltam a brit színjátszásban.
A 6db 15-20 perces epizódot akár egyben is meg lehet nézni, de nekem bevált a napi egy dózis, közvetlenül munka után :DDD Nem egy falrengető sorozat a Staged, de vannak benne igazán remek jelenetek, és azt sem lehet mondani, hogy csak ökörködés, valódi tartalom is van benne. Bónuszként utolsó epizódban teljesen váratlanul felbukkan legkedvencebb színésznőm, és egy viharos monológban csúnyán leb****a hőseinket :D
Aki szereti a brit humort, erős improvizatív felhangokkal, annak aligha fog csalódást okozni a Staged. 8/10.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.