- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
Á, én nem akarok úgy nézni egy sorozatot, hogy közben lejöjjön a háttér információ. Mint már írtam elsősorban a szerep alakítása, a színész munkája lényeges, hogy mennyire hiszem el, hogy ő az ott, akkor és nem egy szerepet játszó színész. Aztán épül köré a történet, csavarok, ha vannak. Nem fogom előre kitalálni, hogy mi lesz a következő vagy későbbi lépés, megoldás. Olyan, mint a bűvésztrükkök, ha előre tudod, hogy mit, s főleg hogyan csinálja, nem a "varázslatot", az előadást élvezed, legfeljebb, miként sikerül a trükköt kiviteleznie. Véleményem szerint.
De talán, már körbejártuk a témát.
-
HoTaZo
addikt
-
HoTaZo
addikt
-
HoTaZo
addikt
Walter pszichopata jelleme onnantól magasodott ki, hogy Heisenbergnek hívatta magát. Skyler is ott döbbent rá, hogy valami olyanná vált Walter,
De, ott már nem volt vívódása, ott már az üzletet és a családját vakon védő pszichopata volt.akitől inkább félnie kell, amikor a főnökére küldte az embereket.
Drót, McNulty személyisége lett a végére happy-end. Persze, ezt idézőjelesen gondoltam az előző hsz -ban is.
Mert egyik szereplő helyében sem lennék.Seth: én nem izgulok miattuk, "csak" élvezem a színészi alakításokat.
(Horrort is csak addig néztem, míg volt értelme keresni a kivitelezés mikéntjét. Egyik sem okozott traumát.)
Kezdetben zavart, hogy bedobnak szinte érthetetlen párbeszédeket, mármint hogy mondanak valamit, amit nem tudok mihez kötni, aztán persze megjött rá a magyarázat. Később már élveztem, hogy bevisznek a susnyásba, mert tudtam hogy lesz rá magyarázat.
-
HoTaZo
addikt
Walter White pszihopataságát nem forgatták le...
Hogy mi, kérem?
Kimaradt volna neked pár évad?
Az, hogy Skyler egy karakán nő és a még vívódó Waltert alázza, az addig működik míg Walter meg nem találja a tökeit. Aztán jön a rettegés időszaka.
Skyler éppenhogy szembe mert nézni az őt kihasználni próbáló főnökével. Az meg a nagyfiú posztúrájában egy kis balfék lapul.
De, ezt is át kell tudni adni. S, az én megítéléseim ezen sorozatokban a színészi, rendezői munkán alapul.
A Drót vége mégiscsak happy end, ha a csomagolás nem is enged ráutaló jeleket.
Azért az Elítélt és a Védőügyvéd sokkal inkább lelki érintettekről szól, mintsem börtön vagy bírósági sorozat a megszokott értelmében. Az Elítéltben a Pati -t alakító színésznő nagyot alakít, nemhiába kapott egy spinoff -ot is. A Védőügyvédben a főszereplő engem a Killingben és a Broenben alakító színésznőre emlékeztetett, plusz ponttal, hogy Metal rajongó a szerepe szerint. -
HoTaZo
addikt
Átlag emberek???
Majd' mindnek van valamilyen gellere! Egyiknek sem lennék a bőrében!
Nem csak az anyagi lepukkantság okoz gellert. Lásd Az elítélt vagy a Védőügyvédet.
Mégsem átlag polgár egyik sem. W. White sem egy átlag figura, igencsak pszichopata, csak míg nincs hatalma, addig mindent elfolyt.
Gondolhatnánk, hogy átlag polgár, de mindről kiderül, hogy nem lennénk a szomszédaik sem.
S, ezt megformálni nem kis feladat. Voltak színészek, akiket az ilyen szerep megviselt. -
HoTaZo
addikt
-
myckey
veterán
En nem szeretek jelzoket hasznalni, besorolni, osztalyozni vagy kasztokba elhelyezni. Kifejezetten elitelem az altalanositast, vagy pl. a sztereotip, demagog gondolkodast, habitust. hjah !

*
Nem szerettem ezt a kifejezést, de mára a kispolgár vagy átlagemberre túl gyakran használják a prolit ahhoz hogy degradálónak gondoljam.Is -is. Hasznaljak azt igy is, megy ugy is... De lehet ugy, hogy az ne serto vagy lekicsinylo hatast keltsen. Jo esetben !
*
Meg a nem-proli az általában eléggé öndegradáló közeg már ahhoz, hogy a proli degradáló kifejezés tudjon maradni.
Ertem.The Wire kapcsan, ez elegge ki lett hangsulyozva, maga a tarsadalmi reteg, es a kulturak , szocializacio es egyebek.
Ide ertheto a hasznalata.
Amugy is a mechanikaja az, ami engem elegge lekotott. Amit irtal odebb. Maga a nyers valosag, a tarsadalom & rendszerkritika es hogy mennyire at tud fordulni az egesz, vagyis ki tud fordulni az ember onmagabol, ez miatt.Meg ha lassan is bontakozott, zsenialisa volt a vegere. A szovegkornyezete pedig kulon orom.
-
myckey
veterán
attol fugg, hogy milyen ertelemben hasznalod a The Wire kapcsan a "proli" kifejezest...
Pejorativ vagy inkabb szoc. ertelemben veve. Mert degradalo jelzokent, semmi esetben sem hasznalnam egy ilyen sorozatra.Lattam hogy ezt mar irtad korabban is itt, odebb.
Maga a legkor, a realitasok bemutatasa, a nyers & hetkoznapi kozeg, eloadasmod...ezt joval nagyobb kozonseg be tudja sztm is fogadni, vagy azonosulhat vele.
* Bar az osszevetes alapjan, latom kb hova pozicionalod, mire az asszociacio.
-
arcitec
addikt
Ha minden igaz The Wire sem jött be.. Ellenben mint krimi ami leköt minimális klisével, érdekfeszítő tud lenni az a Bosch .. Persze van még mint a Híd ezeket mind nagyon jól megcsinálták és nyilván van még most nem sorolnám mind ...
De ezekből látszik hogy jó az író és jó a forgatókönyv, jó a színészi játék ami hihetővé teszi (még ha persze fiktív is) stb ...
-
.LnB
titán
The Walking Dead szituáció?!
Valamit nagyon félre tetszett nézni. Értem én, hogy de azért nem lehet mindent egy kalap alá skatulyázni.poszt-apokaliptikus A Paradise tökéletesen hozza a régi kereskedelmi csatornás high concept stílust. Persze, nem az Apple TV, vagy néhai HBO sorozatok magas minősége, kicsit kommerszebb darab. De ettől még nem kell lenézni, így is egy teljesen szórakoztató cucc. Amit jól esik nézni. De ha valakinek degradáló könnyedebb cuccokat nézni, akkor nyugodt szívvel tudom ajánlani a Raised By Wolves-t (féle sz*rságokat.)
-
Cs1csó
titán
-
myckey
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
-
ripla
addikt
-
Pro Koryak
addikt
-
Janaboy
Topikgazda
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
bobalazs
nagyúr
-
bagyulajuve
addikt
-
-FreaK-
veterán
-
bobalazs
nagyúr
Erről pont ez jut eszembe: A Breaking Bad Ozymandias nevü epizódot is most direkt egy pontozzák, mert más is úgy gondolja hogy csakis az érdekel 10 pontot, és semmi más. És ezt hangoztatta is, egy 10 pontra értékelt Knight Of The Seven Kingdoms IMDBjén.
Cserébe lepontozták a BBt, már nem tíz pontos. [link]
Egyébként most fejeztem be a Breaking Badet, másfél hét alatt kipörgettem. Olyan régen láttam, hogy nagy részére már nem is emlékeztem. -
mephi666
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
thomeef
őstag
-
Bad Pritt
félisten
Élőszereplősként valid lehet, látszik, hogy értik a franchise-t, bár az én ízlésemnek (eredeti Fallout 1-2-Tactics kedvenceim) kicsit fel van vizezve ez a sorozat is, de bőven Last of Us, Halo, Twisted Metal felett van minőségben. Amin meglepődtem nemrég, hogy a Gangs of London is játékból készült, bár szerintem arra már senki sem emlékszik.

-
thomeef
őstag
-
Cs1csó
titán
-
Bad Pritt
félisten
Teljesen más liga az általa felsoroltakhoz képest. Ha most csak az IMDb-nél maradunk azok közül még a legjobb is majdnem egy egész ponttal el van maradva a BB-től és ezt úgy, hogy hype, nosztalgia, stb. is közrejátszik. Ha az individuális részek pontszámait akkor meg aztán végképp borul a bili, a BB bőven 9 környéke az átlag, míg a többinél talán a 8 sincs meg és több rész benéz 6 pont környékére. Összevethetetlenül más szintet képvisel, ha nem minisorozatot és doksit nézünk akkor csak a Better Call Saul, Sopranos meg a Wire van a környékén, de még ezek is elmaradnak tőle.
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Haha, értett a kémiához ennyi, máshoz nem!
A végéreis csak egy kezdő árus lett, mert csak és kizárólag az előállításhoz értett.
Az értelmezésének meg ugorj neki még egyszer, amikor felszállt a rózsaszín köd!!!
Majd köpj bele folyamatosan a szerb + orosz maffia üzleteibe, meglátjuk a feleséged hogyan értelmezi. Igaza lesz-e ha félti a családod életét vagy csak picsog

-
Pro Koryak
addikt
Egy önző, a saját családjával kb. semmilyen szinten nem törődő emberről szól.
Ha nem ilyen lett volna, bele sem kezd olyanba, amivel a teljes családját életveszélybe sodorja!
A feleségének teljesen igaza volt, de pl. itt is többen savazták, hogy csak panaszkodik meg picsog.Az utolsó mondatod meg húúúbammeg

#85876 Rigormortiis
Jó a BB, de most már neki nem állnál, hát ez így nem kicsit ellentmondás.
Amúgy a Dexter de, bőven ott van a BB szintjén, sőt. -
Cs1csó
titán
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
wolf88
aktív tag
-
j0k3r!
őstag
-
Rigormortiis
veterán
Így van, én is nemrég fejeztem be, és odakerült a személyes legjobb sorozataim közé. Az utolsó rész után megnéztem pár kapcsolódó magyarázó yt videót (van egy nagyon jó timeline), és utána még inkább éreztem a wow faktort. Elképesztő rétegei és mélysége van hihetelten, hogy egy kb sehol nem jegyzett csapat hozta össze, ráadásul eredeti forgatókönyvből! Közben meg a hollywoodi trash forgatókönyvírók sírnak, hogy az ai elveszi a munkájukat és a kurva szakszervezet kötelezi a stúdiókat, hogy őket alkalmazzák

Plusz az egyik, ha nem a legjobb hard scifi, amit láttam.Ám nem való mindenkinek!
-
dokee78
félisten
-
dokee78
félisten
-
dellfanboy
őstag
-
Pro Koryak
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Pro Koryak
addikt
-
stellaz
veterán
-
Ryder62
őstag
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
-
paatrick
őstag
-
Louro
őstag
Oh, végre mást is zavart. Engem kifejezetten idegesített, hogy a mimikája teljesen eltűnt.
-
paatrick
őstag
-
Louro
őstag
Én arra leszek kíváncsi, hogy mennyire lesznek merészek. Már korábban bejelentették, hogy valaki meg fog halni.
Will túl gyenge húzás lenne. Eleve a langyi vonalat be sem kellett volna hozni. Így pláne nem halhat meg. Mike vagy Dustin merész választás lenne. Lucas talán Max-szel együtt kissé háttérbe szorult. El és Kali esetében tippre előbbi visszatér, utóbbi marad. Steve túl EZ-mode lenne. Ő most senkihez sem tartozik igazán. Vajon van rá fogadás?
A tippem Jim lenne. Azért, hogy megmentse El-t és a "tiniket". De ha ezt lépik meg, az akkora népharagot eredményezne, mint amit kapott a Netflix a Squid game kapcsán, ahol fűt-fát ígértek és hát langyi vége lett. -
ripla
addikt
Az első pár rész alapján baromi ötletesnek és újszerűnek gondoltam, aztán a negyedik résztől kezdve egyre lassabb és unalmasabb lett a tempó és a történetvezetés. Konkrétan a hetedik részig bírtam ezt elviselni, és az a rész volt nálam a totális mélypont, szó szerint az égvilágon semmi nem történt benne. Úgyhogy inkább elengedtem.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Yodamest
veterán
Pluribus kapcsán Tasunkó kommentjére rácsatlakoznék: 8. részt megnézve, kiváló sorozat, én is minden percét élvezem. Tipikusan az a cucc, ahogyan Tasunkó is rávilágított, ahol nem az akció a lényeg... Akinek az 1. rész tetszett majd "lejtmenetet" érez, annak ez nem a sorozata, mert ő az 1. rész úgymond akciódússágát hiányolja, de ennek nem ez a lényege.
Azok a részek ahol "nem történik semmi", is remek részek, mert elmélyíti az érzéseket, hagy időt átérezni, hogy amúgy a főhős helyében te hogyan éreznéd magad. Olyankor is történik sok minden, csak más síkon hat a film, nem mindig a konkrét tényszerű történések viszik a cselekményt előre, van, hogy egy belső megélés, valamire ráeszmélés szükséges, de ennek időt kell hagyni, különben nem fog hatni a folytatás. Ha utána tovább nézi az, akinek lassú volt az 5. rész környéke, érteni fogja, hogy erre miért volt szükség, mindennek értelme van, ez nem időhúzás célzatú dolog.
Ez tényleg az a sori, amit leülök és együltő helyemben bármeddig tudnám nézni. Nézzük most ezt a Mark Ruffalo-s Task című nyomozós cuccot is és miközben egy teljesen korrekt sorozat ez is, közel sem vált ki belőlem olyan szintű érdeklődést, kíváncsiságot, darálási vágyat mint a Pluribus.
-
Laraxior
titán
-
freeland0806
aktív tag
Nekem úgy rémlik, hogy volt egy nagy Yellowstone láz, amikor mindenki arról cikkezett az IGN-től kezdve. Dehát remek színészekkel dolgozott együtt Sheridan, nyilván nagy volt a hírverés körülötte. A Landmant is felkapták egy időben. Habár annak a témája engem abszolút nem mozgat, gondolom pont annyira izgalmas, mint amennyire a címe sugallja. Nem hiszem, hogy nekem való. A Major of Kingstownban még bízom úgy ahogy, bár azt is kezdik már túl nyújtani.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
grizlisandor
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ezen gondolkodtam én is, de az eredeti Amadeus hiába készült 1984-ben, mégis időtlen, nem érződik rajta a kora, mert Milos Forman egy zseni. Ez nem egy rétegfilm, nem kell hozzá szeretni a komoly zenét sem, eleve már az atmoszféra vagy akár Mozart nevetése is el tud varázsolni. Szóval aki nem látta, azt most azonnal takarodjon megnézni.

-
Narxis
nagyúr
Pont a gyász és a fájdalom különböző módon történő feldolgozása volt a sorozat sava-borsa.
Ebből aztán lettek különböző sztorik, rengeteg több értelmű jelenet volt benne amin el lehetett gondolkodni. Még a befejezése is ezt sugallta,Hogy dolgozod fel mikor azt se tudod, hogy hova lettek emberek? , kicsit Lost-os de nekem azzal se volt akkora problémám mint másoknak, tény, hogy megértettem a csalódást de én nem éreztem annak, legalábbis annyira biztos nem, szóval azért látni a Leftovers-en, hogy Damon Lindelof a Lost-on dolgozott de sokkal inkább elment a spiritualitás irányába a több értelműség miatt. Én így értelmeztem és azóta se láttam ilyen sorozatot ami egyszerre felkavaró és megnyugtató. Talán ezért olyan sok a két véglet a véleményekben, vagy nagyon nem tetszik vagy nagyon tetszik annak aki legalább 1 részt megnézett belőle.vagy elhiszed vagy nem Biztos ami biztos spoiler-be tettem de ezek, főleg az első szerintem nem az.
-
Janaboy
Topikgazda
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
HoTaZo
addikt
-
ViZo72
tag
-
freeland0806
aktív tag
-
ViZo72
tag
Az ázsiai filmeket néha ki kell bírni, hogy az ember megértse miért is kellett így elmondani. A ripacskodás az fárasztó...
Teljesen egyetértek, pont ez volt az érzésem pár ázsiai sorozat után.
Első alkalommal majdnem feladtam, emiatt "nyávogásos, kiabálásos, hiszti" miatt (talán pont a Squid game első részeiben?), de kitartottam, mert kíváncsi voltam.
Megértettem és elfogadtam, hogy ez a kultúra része és (valószínűleg) nem színészi túljátszás.
Nekem jól esik egy kis változatosság a megszokott amerikai stílus mellett.
Néha lassú az előrehaladás, néha hosszúak a sorozatok (16-20 rész).
(A kínai Three Body Problem is szörnyen lassú tud lenni de nagyon örülök, hogy megnéztem, tetszett. Néha rá kell szánni az időt a történetre meg a megnézésére is...)#Soulfly842
Nekem tetszett a Glory is (bár kicsit elhúzták a 16 résszel), Our Unwritten Seoul (ehhez is kellett némi türelem az elején), The Frog (nem túl jó a pontszáma, én sem mindig értettem, hogy éppen mi történik, de érdekes volt, a főszereplő színésznő nagyon tetszett, ahogy olvastam utólag, nagyon jól akarta csinálni).Vannak persze gyengébbek meg melléfogások is, mint pl.: When The Starts Gossips. Én szerettem, mert szeretni akartam, főleg mert a 2 főszereplő szimpatikus volt, ráadásul űrhajós téma. Akár nagyon jó is lehetett volna, de inkább már-már paródia lett belőle, pedig állítólag rengeteg időt és pénzt beletoltak főleg az űrállomásos jelenetek miatt.
Amit Te javasoltál abba még nem mertem belekezdeni. Egyesek nagyon jónak mondják, mások nagyon lassú, vontatottnak , unalmasnak. De egyszer talán sorra kerül nálam is...
Szóval szerintem aki kicsit nyitottabb, nyugodtan bepróbálhat 1-2 koreai sorozatot, még az is lehet, hogy megkedveli...
-
fecaga21
senior tag
Denerys megkergülésére szerintem
Misandei lefejezése adta a legnagyobb okot,ugye ki is mondta utolsó szóként “Dracharis” ,és hogy Cersei alábecsülte,hogy királyvár ártatlan lakóit használta pajzsként,hogy úgysem meri leigázni őket miatta. Az lehet,hogy Bran tapasztalt ilyen téren,megis a sorozatban megtapasztalhattuk,hogy a legkegyetlenebb,barbár vezetők a legerősebbek,mindegy,ezt már úgysem tapasztaljuk meg,de az tökéletes,ahogy a borítók is mutatják,hogy a vastrón üres,a hajsza amiért megy az egész sorozat végül senkié. Befejezesnek azért megnéztem volna legalább egy olyan jelenetet ahol elkapják Cerseit és Daneryshez viszik,esetleg egy végső jelenet Thyrionnal. A legszebb szerintem az lett volna ha a csatában az összes nagy név meghal,ne legyen igaza senkinek,és a sztori végleg lezárul, na de ez már nem a mi gondunk,amennyire felhúzták az utolsó részig a kedélyeket,pont olysn lagymatag,altató lett az utolsó rész.tényleg mondhatni kb a sorozat közepe a legjobb,sok szálon fut a sztori sok szereplővel,egészen a 7.-ik jó amikor már egybe ér a sztori. Mindegy,sejtettem,hogy snnyira nem lesz rám hatással,mint a Breaking Bad,vagy a spin offja a Better Csll Saul,de egynek nem volt rossz -
HUTCHDB
nagyúr
Ha rám gondoltál, mint az, aki a sorozatot ajánlotta a Murdaugh Death in The Family-t, akkor köszönöm!
Ide tartózónak érzem azt, hogy pár mondatot írjak ehhez a (mostmár) AD4MINATOR
fórumtárs és
VágniValó kommentjéhez.Nekem ugyanúgy tetszett a Task (A megbízás) sorozat, mint a felvetődött Murdaugh Death in The Family.
Semmi szenvedés érzetem nem volt.
Bár nem tagadom, volt itt-ott, ahol nem igazán pörgött, de attól számomra mégjobban "átjött" az egésznek a hangulata.
Én úgy gondolom, hogy az ellaposodó részek pontosan a dramaturg miatt kerülhettek bele, legalábbis bennem azok is kellettek a kellő mélységű átérzéshez, amelyek csak később ütöttek be nálam.
Teljesen bele tudtam élni magam a sztoriba, tetszett a rendőri, a "gengszter" és a családi szál is.
Én jó szívvel tudom ajánlani, aki egy kis akcióval dúsított, kellő mélységű drámát akar nézni.Szóval a Task sorozat értékelése részemről: 10/7,5
-
bobalazs
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
atee_13
őstag
-
VágniValó
addikt
-
Juhaszatti
addikt
-
Yodamest
veterán
Huhuhuj na várjál sok az információ. Most egyszer azt mondod, hogy hiányolod a maffia filmek mocskossságát a Peakyből, aztán a végén azt írod, hogy nem bírod amikor felkoncolják a hőhőst. Ez elég ellentétes állítás.
Mi az, hogy 10-et csak a Breaking kaphat? Vannak még ugyanolyan jó sorozatok. Meg ez nem bontható le így, hogy ha nincs még 3 különböző értelmezési síkja, akkor az már csak 8-as lehet max. Egy szög egyszerű film is lehet max pontos, ez nem ettől függ, hogy mennyire összetett vagy bonyolult a cselekménye. A Zero Zero-t kb 4. részig néztük, mert arról is jókat írtak (talán 8.1-es áll), de áh közelében sincs egy igazán legendás sorozatnak mint a Gomorrah, Breaking, Banshee, Trónok harca, 1883 és a többi.
"Mondjuk van egy olyanja hogy nem kell izgulni a főhősért, mert minden lövés jó embert talál el"
Erre így külön: Gomorrah!!!! Ott újra fogod értelmezni ezt a mondatot, előre bocsátom, senkit se szeress meg.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Yodamest
veterán
De tényleg jó amúgy, meg a pontszámot azért nem kell annyira tizedre pontosan komolyan venni. Ott a Gomorrah, most néztem 8.6 ponton van, de sokkal jobb szerintem, mint a Peaky, ami meg 8.7. Mind a kettő megérdemelten annyi amennyi, de a Gomorrah szerintem mégis egy kategóriával jobb volt.
Mondjuk ezért szeretek inkább egy saját 5-ös skálán értékelni, mert ezekbe a tized pontokba belemenni, meg eleve ebbe a nagyon absztrakt 10-es skálába, elég zűrzavaros tud lenni, kezelhetetlen. 5-ös skálán sokkal egyszerűbb, mert ott tudom azt mondani, hogy a Gomorrah pl. 5/5 a Peaky meg 4/5 és ez így jól át is adja, hogy mit gondolok velük kapcsolatban. Ennél jobban kár cifrázni.
-
Yodamest
veterán
Lassan indul az tény, én is féltem tőle még az első pár résznél, hogy atya ég mikor lesz ez igazán jó. Aztán beindul és nagyon jók az évadok végig, nekem a 3. volt a csúcspont. (lóversenyes)
Az épp aktuális hangulat is sokat számít, én már egy ideje kutatom az emberi pszichét és rájöttem már pár ilyen filmnézetős fortélyra az idők során. A mood nagyon sokat számít, ettől vagy függetlenítenie kell tudnia magát a filmnézőnek (profizmus) vagy ha nem tudja, akkor éreznie, hogy mikor van olyan hangulatban, hogy képes befogadni az adott zsánert/színész arcát stb. Továbbá már egyre inkább csínján bánok a filmajánlókkal is, mert a leendő nézőnek soha nem fog annyira tetszeni egy mások által ajánlott film, mintha azt ő maga találta volna, saját maga felfedezéséből nézné meg. A nézési minőség sem mindegy, milyen minőségben, hol, mennyire odafigyelve stb. ezek mind összeadódnak és kiadnak egy kerek egész élményt.
-
Yodamest
veterán
Ezekből csak a Peakyt láttam, az nekem tényleg a pontszámoknak megfelelő élmény is volt, szerintem nem láttál eleget belőle vagy szimplán nem a te stílusod. Én nagyon ritkán vagyok így dolgokkal, utóbbi évekből a Dűne filmek voltak olyanok, hogy azóta is keresem rá a megadatlan választ, hogy mi a fenéért állnak azok 8 pont felett, rettenet rosszak voltak. Az egy hiba a mátrixban.
-
Yodamest
veterán
"Dik és csak 6,7 ponton áll, amikor a Constellation tök jó kis thriller és az imdb szerinti pontozás amikor a jó sorozat nem is tudom 8,6 pontnál kezdődik, ez igencsak alulértékelt."
Nem alulértékelt, ott van ahol lennie kell. Egy rettenetesen elnyújtott, rétestészta, nesze semmi fogd meg jól sorozat volt, mindig vártam, hogy történjen már valami, derüljön már ki valami és semmi. Nagyon nem szeretem az ilyet, ezért nem is nézek már ilyen "misztikus" sorozatokat, mert mind ugyan ez, mivel maga a készítő sem tudja még sok esetben előre, hogy hogyan is akarja megoldani/feloldani a misztikum részét."Valami algoritmussal konszolidálhatnák a pontokat mert a többség nem néz 8 alatti sorozatot, pedig a 7 pontosakban is találni akár jobbakat is mint a 9-ben."
Erre példa? Mert én amit eddig láttam 8.3 körüli/feletti sorozatokat, mind kiváló volt és egyikre sem mondanám, hogy jaj hát lejjebb a helye. Ugyanígy, amikor belefutottam ilyen 6.5-7.3 sorozatokba, mert érdekelt a témája, mindig rá kellett jönnöm, hogy hát igen ez nem az a szint. -
dethroner
veterán
Soha nem érdekeltek az ilyen tömeges nézői értékelések. Megfigyeltem, hogy gyakran ami a többségnek nagyon bejön, az nekem kevésbé, és fordítva. Pl nagyon kevés kivételtől eltekintve nem néztem egyetlen percet se Star Wars, meg szuperhősös filmből, sorozatból. Ritka kivétel a Nolan féle 3 Batman film és a Farkas trilógia. Ezek még tetszettek, de a többi hasonló, meg a sajnos számlálatlanul készülő érdektelen sorozattal és filmmel nem tudok mit kezdeni.
-
grizlisandor
veterán
-
bobalazs
nagyúr
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
-
Narxis
nagyúr
-
OgreImre
senior tag
Én úgy olvastam, hogy lesz következő évad '26-ban, de nem találom a linket
Lehet csak haluztam.
Nagyon bejött a sorozat, a főszereplők közötti kémia - főleg a két férfi között - nagyon jó volt, tényleg mint a True Detective első évada.Az a kézfogás mozdulat ahogy special agent Bill Tench csinálta az verhetetlen.
A kor hangulatát is kiválóan átadták, mondjuk az feltűnt, hogy minden autó csillogott, egyik sem volt koszos
-
vond
MODERÁTOR
-
bobalazs
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
Konkrétan a sorozat egyik készítője "Creator" az ugyan-úgy Greg Daniels aki a US 'The Office'-t is megcsinálta! És elég sok korábbi, Office-os író is részt vesz benne! Az a valaki meg, akivel Ricky Gervais együtt készítette az eredeti Office-t, azt úgy hívják, hogy Stephen Merchant.
Amúgy Greg Daniels csinálta Parks and Recreation-t is (Michael Schur-al együtt). Illetve ő csinálta a Netflix-es Space Force-t, és a Prime Video-s Upload-ot is!
-
_drk
addikt
Én soha nem értettem ezt az Alien lázt. Predatornál legalább van egy idegen civilizáció amiről lehet sztorizgatni.
De az Alien egy egyszerű szörny, amiből egy egyszerű szörny filmet lehet csinálni. Tényleg ezzel scifi vonallal lehet fűszerezni, nekem pl a Romulus azzal lett eladva.
Esetleg egy ilyen talált kamerás Alien isolation cuccot még eltudnék képzelni. -
paatrick
őstag
Én az Alien vs Predatort bírom
mondjuk vannak benne olyan fárasztó beszélgetések hogy rossz hallgatni, de a menekülés, harc az jó. A 2. rész viszont übergagyi.Ez az Alien sorozat szerintem olyan lesz mint a Prometheus, legalábbis az eddigi trailerek ezt sejtetik. Kevés igazi alien, cserébe minden másféle szörny, biokutatás ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Horrort is csak addig néztem, míg volt értelme keresni a kivitelezés mikéntjét. Egyik sem okozott traumát.)
Hogy mi, kérem?

Valamit nagyon félre tetszett nézni. Értem én, hogy
a szakadt karú ghoulnál valami béna alap puska volt

Janaboy