Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71617) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Parks and Recreation / Városfejlesztési osztály (Teljes sorozat)


Lehetetlen a The Office említése nélkül kezdeni. A P&R előtt ismét végignéztem a teljes The Office-t. Sokadjára, nem tudom, hogy hányadszorra. De végtelenül szeretem azt a sorozatot. A "Pyrex" az alkotók miatt, Greg Daniels & Michael Schur miatt, volt mindig rajta már nagyon rég a megnézendő listámon. Greg Daniels & Michael Schur neve a The Office után, garanciának kellene lennie számomra a jó szórakozáshoz.

Teljesen jól indult a Pyrex. Valamennyire hozta a The Office vibe-ot. És még is nagyon eltért attól. Érdekesek voltak a karakterek elsőre, a szituáció. És ez ki is tartott olyan 2-3 évadig. Na de a sorozat 7 évados..
És igazából szenvedés volt végignézni. Ismét szívattam magamat. Szoktam ilyet csinálni, hogy "azért csak végignézem".. De basszus, ez a sorozat tele van infantilis, idegesítő karikatúra karakterekkel. Akikről egyszerűen nem hiszed el, hogy ilyen ember létezik. Túl vannak írva, túl karikatúraszerűek, de nagyon! Ez az Office után furán hathat. De higgyétek el, hogy Michael, Dwight, Gabe és az összes fura szereplő akinek a karakterek kirívónak tűnik, se annyira hihetetlenül karikatúraszerű, túlzó és konkrétan hihetetlen, mint itt sokan. És ez a legnagyobb bajom.
És itt kiemelném Aziz Ansari karakterét, Tom Haverford-ot. A karakter, ami hét évadon át idegesített. A világon nincs ekkora idegesítő, infantilis barom. :D Vagy ott van Chris Traeger, akit Rob Lowe alakít. A The Office-ban egyedül Todd Packer volt hasonlóan túlírt karakter. De sajnos róla is el lehetett hinni, hogy van olyan ember. De érdekes módon, a Chris Pratt által megformált Andy Dwyer nem annyira idegesítő. Pedig ő aztán tényleg egy idiótának van megírva. De ő amolyan "bájosan" hülye. De a P&R sok szereplője esetében ez nekem egyszerűen nem ment, és rohadtul idegesítettek, kizökkentettek.

Mert egyébként nem rossz az egész. A legtöbb karakter érdekes. És a körítés is, a hivatali környezet (ez hivatali, nem a The Office. Aminek ugye a magyar címe A hivatal :U ). Az első évadokban volt pár sírva röhögős poén. A legjobb jeleneteket számomra Nick Offerman szállította, Ron Swanson szerepében. Ez a karakter mára már mém. És nem véletlenül. Offerman-nak nem kellett túljátszania a karaktert. Amolyan "csendes gyilkos", mert lassan jönnek a poénjai, de olyat ütnek.. wow! :D Főleg amikor a feleségével Megan Mullally-vel szerepelnek. Aki a sorozatban az ex-feleségét játssza Tammy II-t. Azok zseniális részek. :DDD
Kitérnék még a főszereplőre, Amy Poehler-re. Aki egyáltalán nem olyan karakteres mint Steve Carell volt. De nincs vele gond, végtelenül naív karaktere van. És valahol bájos is. Aubrey Plaza volt a sorozat jócsaja, és talán Rashida Jones. Előbbi viszont azért nagyon vékony jégen táncolt, hogy ne kerüljön be az "infantilis, idegesítő" karakterek közé.

A cselekmény egyébként nem túl említésre méltó. És bár fejlődnek, lépnek előre a karakterek a sorozatban. Valahogy inkább csak az élethelyzetük változik. Maguk a karakterük, a viselkedésük egyáltalán nem. Aki barom, az végig barom, aki jó fej, az végig az. Nincs változás, és ez fura.

Elég érdekes dolgokkal operál a sorozat. Sok a külsős helyszín. Tele van ismert emberekkel, és elég durvákkal. Egy fél NFL csapat, egy csomó ismert politikus. Joe Biden is például. Jó párszor felhúztam a szemöldökömet a "meglepetés" vagy vendég szereplőkön. Ebben erős a sorozat.
Aztán ott az időugrás. Az utolsó évadokban több éveket ugrálnak az időben a cselekménnyel (ezért is szembetűnő nagyon, hogy maguk a karakterek mennyire nem fejlődnek sose).

Szerintem kár ezt a sorozatot a The Office-hoz hasonlítani. A közelében sincs. És amint írtam, nekem elég szenvedés volt végignézni. De ez az én hülyeségem, nem először, és nem is utoljára szenvedek végig sorozatot, ami annyira nem is tetszik.

Ennek ellenére ajánlom bárkinek. Mert az eleje jó, érdekes megismerni a karaktereket. Csak tudni kell elengedni. Amint nem élvezi az ember mondjuk 3 részen keresztül, hagyni kell. És keresni valami mást.

(De azért kíváncsi lennék mások véleményére is a karakterekről, hogy csak engem idegesítettek ennyire?)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.