Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72101) Mr K válasza negyven2 (#72098) üzenetére


Mr K
senior tag

Azt én is olvastam, hogy most nem jelentettek be Mo-ra vonatkozó áremelést, de pl. arról sem mondtak semmit, hogy hogyan lesz a megosztás kezelve. Szóval a mostani bejelentés hiánya nem jelenti azt, hogy egy hónap múlva ne jelenthetnék be. Akár.

Az alacsony árakat én (legalábbis részben) a hazai (il)liberális torrent szabályozásnak tudom be. Azaz még mindig jobb, ha valamennyit fizetünk, mint ha semmit. Viszont ez addig tartható, amíg valamit azért hozunk a konyhára, ha átcsap a dolog veszteségbe, akkor alighanem lesz emelés. Vagy kivonulás.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#72102) Rigormortiis


Rigormortiis
addikt

Hát nekem nagyon bejött az "éneklős" rész is a SNW-ben :D Egész jó hangjuk van.

Még mindig azt mondom, hogy ennek a sorozatnak ugyanaz aegnagyobb erőssége, mint az újkori trilógiának: a karakterek és színészek.

[ Módosította: koncsik ]

Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

(#72103) volandy


volandy
senior tag

The Chemistry of death mini sorozat. Pszichológiai krimi. Lassan építkező sorozat, de két különálló bűnügyet oldanak meg. Főszereplő igazságügyi antropológus szemszögéből látjuk az eseményeket!
A vége az nem semmi! Háááát csak pislogtam! aztakurva. [link]

(#72104) spiky03 válasza Janaboy (#72100) üzenetére


spiky03
veterán

Csak arra, hogy pl én PCn használom a Winre letölthető gyári Netflixes appal és ott sohasem kért tőlem semmi megerősítést.
Erre értettem azt, h az is így fog működni, akkor nem lesz gond.

Persze ez nem vigasztalja azokat, akik pl Android alatt szeretnék nézni, mert ott pl a Firestick az volt, hogy kérte a megerősítést, amikor az asszony ott szerette volna nézni.

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#72105) paatrick


paatrick
őstag

Star Trek Strange New Worlds S2E10

Mondhatnám hogy én megmondtam, de szerintem mindenki tudta hogy ez lesz az utolsó részben. Azt viszont álmomban se gondoltam volna hogy ennyire pofátlanul merik lezárni. Szégyen :(
Azt már csak mellékesen jegyzem meg hogy az előző részbe beleerőltetett Kirk hátteret és kontinuitást ismét csak sikerült szembeköpni ezúttal Scottyval. Érthetetlen mit akarnak ezekkel, vagy ha már belerakják akkor tartani kéne vagy ehhez vagy ahhoz magukat.

---
Star Trek Strange New Worlds S2

Az első évad tetszett anno, így vártam ezt a másodikat. Erre nem hogy azt a szintet nem tudta megtartani hanem minden várakozásomon alul teljesített. Full Barátok közt feeling, az "új világok" már csak a sorozat nevében van benne. Nem gondoltam volna hogy ennyire el tudják rontani az arányokat :(

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#72106) S e t h válasza paatrick (#72105) üzenetére


S e t h
nagyúr

Einstein óta tudjuk, hogy minden viszonylagos.

A Star Trek Discovery rámutatott, hogy star trek is lehet nagyon xar.

Aztán a new world alatt kiderült, hogy oké, xar a discovery, de még az alá is lehet csúszni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#72107) madgie válasza S e t h (#72106) üzenetére


madgie
titán

A Discovery-t még csak a kanyarból se tudja megközelíteni az SNW, ha borzalomról van szó, elég Tillyre, meg Burnhamre gondolnom és idegrángást kapok :DD

(#72108) lemmy9 válasza madgie (#72107) üzenetére


lemmy9
őstag

Melyik Star Trek széria a legjobb?

Szerintem!

(#72109) .LnB válasza lemmy9 (#72108) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Voyager

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#72110) balage25 válasza lemmy9 (#72108) üzenetére


balage25
senior tag

Star Trek: Enterprise

Nem tudom hogyan öregedett, mostanában nem néztem újra. Számomra ez volt eddig a legjobb.

(#72111) madgie válasza lemmy9 (#72108) üzenetére


madgie
titán

Deep Space 9 :D

(#72112) Frod válasza madgie (#72107) üzenetére


Frod
addikt

Én addig hittem azt, hogy Tilly alá nem lehet menni, aztán megjött a nonbináris duó az s3-ban.
(Előnye, hogy az s4-et már lehet eléggé gyorsan pörgetni, hiszen epizódonként 15 perc simán áttekerhető)

Do you see the white shadow?

(#72113) .LnB válasza madgie (#72111) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Vagy a Battlestar Galactica. :)

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#72114) madgie válasza Frod (#72112) üzenetére


madgie
titán

S3-at szerintem rekordidő alatt hagytam abba, azóta a Discovery felé se nézek :D

SNW amúgy tényleg limonádébb lett az S2-re, de egyszer még nézhetőek az epizódok.

(#72115) janos666 válasza lemmy9 (#72108) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ezt azért is nehéz megmondani, mert még egy kimondott, de csak átlagos (nem fanatikus/mániákus) Strek Trek rajongó esetén is sokat bele fog az szólni, hogy évtizedeket ölelnek fel a sorozatok, és ezalatt sokat változik maga a néző (egyrészt öregszik, némileg változnak az elvárásai, részben más szempontok alapján értékel, másképp éli meg a dolokat, mert az élete másképp zajlik közben).

Én pl. valamiért utáltam annak idején gyerekkoromban a Voyager után az Enterpriset, és untam a Deep Space 9-t. A Next Generation kb. akkor született, mint én, így még ha valószínűleg jobb is, mint amiket eddig említettem, már kicsit "elavultnak hatott", mikor láttam belőle valamennyit (nem láttam minden évadát/részét). Az eredeti sorozat öregebb, mint én magam, csak a Blu-Ray kiadást néztem meg, ami ~50 éves léptékben nem rég volt számomra, és nyilván kicsit mosolyogtató volt néha, de rossznak azért nem rossz (kivéve talán a bélnás mozifilm, ami csak félig a "sorozat" része, mert film a sorozat folytatásaképp).

Az új filmeket szerettem, ugyan akkor azokat nem nevezném Star Trek-nek, ahogy a Discovery-t sem, amit effektíve utálok is (végig sem néztem mindet). A közelmúltból a Picard a kedvencem (annak ellenére, hogy a TNG-t alig ismerem sok más ST-hez képest).
A Strange New Worlds-öt valamiért ki sem akarom próbálni, pedig tippre jobb, mint a Discovery, aminek adtam rendes esélyt. Inkább újra megnézném a Picard-ot, viszont van egy olyan érzésem, hogy ha újra nézném, már csak a hibáit látnám és lentebbre értékelném, mint most (valószínűleg csak a Disvovery csalódás miatt volt számomra felüdítő, és ezért nem firtattam a hibáit, hanem élvezni próbáltam a többit). A rajzfilm sem érdekel.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#72116) volandy válasza balage25 (#72110) üzenetére


volandy
senior tag

+1 Star Trek Enterprise.
Főleg a 3. évad egy igazi sci-fi és ott van Jolene Blalock is.
Szerintem nem öregedett, kb fél éve néztem meg újra.

(#72117) -FreaK- válasza lemmy9 (#72108) üzenetére


-FreaK-
veterán

+1 Voyager

(#72118) negyven2


negyven2
veterán

Ezt nem akartam mindenhová külön betenni, de érdekes egy kimutatás:

Ebből az szűrhető le, hogy azok a USA streaming szolgáltatók, akinél már induláskor volt már opció a reklámos csomagokra, ott az előfizetők nagy része arra fizetett, és fizet elő.

Ezt az ábrát már vagy két hete láttam winnie feed-jében, és most ezen cikk kapcsán ismét belefutottam.

40% Of New Disney+ Subscribers Take Ad-Supported Tier

És ugye ezek mellet ott vannak a FAST (Free ad-supported streaming television), szolgáltatások, amik odakint nagyon gyorsan nőnek, és sokuk nem csak átvett tartalmakat add (általában ide érkeznek a nagy szolgáltatóktól lekerült műsorok), hanem jó minőségű saját tartalmakat is gyárt. Oké az egyik legnépszerűbb mögött ott van az Amazon Freevee. Ami esetében nekem az a bajom, hogy sajnos ahol nem érhető el, oda nem igazán hozza a Prime Video-ra a tartalmakat (igen, sajnos csak ott érhető el a My Name is Earl/Raising Hope készítőjének a sorozata a Sprung, meg a Jury Duty, ami egy mockumentary és egy reality show keveréke).

[ Szerkesztve ]

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#72119) janos666 válasza negyven2 (#72118) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem teljesen egész logikus pszichológia.
1: Ha jön egy szűz user, és ránéz, hogy melyiket válassza, akkor azt mondja:
- Ok, ez olcsóbb, mit számít egy kis reklám? (Talán van is reklámblokkoló a böngészőjében és kíváncsi, hogy működik-e itt is).
2: Ha van valaki, ki már évek óta hozzá van szokva, hogy nincs reklám és eddig is elfogadható volt a havidíj, és most kap egy email-t a szolgáltatótól az évtized legnagyobb ajánlatával, hogy válthat egy kicsit olcsóbb csomagra, ha elfogadja a reklámokat:
- Vagy meg se nyitja az email-t, nem olvassa végig, lusta átgondolni, lusta megnyitni a számlázási beállításokat, vagy mostani helyzetéből nézve nem tűnik az évtized legjobb ajánlatának.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#72120) negyven2 válasza janos666 (#72119) üzenetére


negyven2
veterán

Ez teljes mértékben így van, csak ugye ha szétnézel azokon a helyeken, ahol a reklámos csomagokról írnak, ott kb. az jönne le, hogy a kutya se venné ezt, mert miért fizetne valaki azért, hogy reklámokat nézzen, ah egy kicsit többért reklám nélkül is tudja nézni azt (természetesen ugyan ezen emberek nagy része pl. ki van akadva azon, hogyha fizetni kell a reklámmentes YouTube-ért). Vagyis ezek szerint mégse probléma az az emberek többségének (vagy inkább a nagy átlagnak), ha kevesebbet kell fizetni, akkor cserébe reklámokat néz.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#72121) negyven2 válasza negyven2 (#72118) üzenetére


negyven2
veterán

btw. csak hogy ezt is ajánljam:

Jury Duty - Official Trailer

Ahogy írtam ez egy kvázi mockumentary hoax reality show (bár szalagcímben olvastam olyat, hogy a real-life 'The Truman Show'). Az alapszituációja amúgy kb. tényleg annyi, hogy egy Ronald Gladden nevű átlag amerikai hónpolgárt behívnak esküdtnek egy tárgyalásra, a tárgyalásról amúgy dokumentumfilmet forgat egy stáb. Viszont azt Ronald nem tudja, és nem is sejti, hogy itt valójában a stáb miatta van ott. Ugyanis rajta kívül (bíró, ügyvéd, ügyész, teremőr és a maradék 11 esküdt) mindenki beépített ember. Főleg sorozatos, általában karakter, epizód színészek.

A legismertebb közülük amúgy James Marsden. A 8 részes sorozat, azért nem nevezhető konkrét hoax reality-nek, mert amikor nincs ott Ronald, akkor is szerepben maradnak. Itt a humor forrása a különböző karakterek és az általuk kellettet furcsaságokra épül, és arra, hogy ezt hogyan reagálja le a nem beavatott főszereplőnk. Bár IMDb-n több mint 30000 szavazat alapján jelenleg 8.3-on áll, de értelemszerűen nem való mindenkinek. Ha nem jön be egy-két rész alapján akkor nem érdemes erőltetni.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

(#72122) k-adi válasza Aventador91 (#71854) üzenetére


k-adi
nagyúr

Vaják
The Witcher (2023)
season 3 finale

Hasonlóak az érzéseim, előző évad során is csalódtam, most jobban. Nem csoda, hogy Henry Cavill lelép, ehhez én se adnám a nevem - a helyében. Ciri cuki volt amíg kis béna hercegnőcskét játszott, de kemény női-witcherként már szánalmas a maga 40 kg, 150 cm magasságával. (a W3 játékban is magasabb, "idősebb" Ciri)
Anya Chalotra pedig nem tudom, hogy túlszínészkedik vagy nem tud színészkedni, de nála az összes jelenet szimplán kínos. ¯\_(ツ)_/¯
A harcok viszonylag elmennek, vér van, koreográfia megvan, efelől nincs nagy panasz és a VFX is mondhatni OK. Bárcsak a többi része az évadnak is így stimmelne... :U

Bármennyire is szeretem a W3 játékot, és a világ se lenne rossz, de amikor a legnagyobb poén a sorozatban a Nilfgard helyett Milfgard félrehallás, akkor nincs miről beszélni.
És még jó bárdos witcher dal se volt. :( Se egy jó egymondatos oltás. Semmi emlékezetes.

(#72123) RetepNyaraB válasza k-adi (#72122) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Yennefer inkább szomorú, hogy felült erre az anorexia vonatra. Első évadban még nagyon szép volt (pl. volt melle), most csak a bordáit lehet számolgatni. Ciri engem nem zavar, nem a méret a lényeg. Hamár, akkor inkább az, hogy idősebbre van sminkelve, mint választott annya. :U

A sori persze full kuka.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#72124) janos666 válasza k-adi (#72122) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nyugi, lassan be lesz majd állítva úgy, mint ha Henry miatta lenne rossz minden (követem kicsit az emberek reakcióit, és most már ilyenek is peregnek fel), ahogy leszáll a por. :((

A játék számottevően később játszódik. Nem csoda, ha öregebb Ciri (talán még túl fiatal is a játékok végére). Ott ugye Geralt és Yennefer élnek a kis paradicsomukban, míg történik valami, és utána van 2 játék epizód, ahol Geralt szólózik.

Szerintem tudna színészkedni Anya (ha nem is az év színésznője díj szinten), csak ő szorgosan követi az instrukciókat, nem lázadozik semmin, és talán nem is igazán tudja, hogy mit kéne csinálnia, ha nem azt, amit mondanak neki, ennek pedig ez a vége.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#72125) Valty válasza RetepNyaraB (#72123) üzenetére


Valty
aktív tag

Yennefer szerintem az első évadban sem volt sokkal másabb, csak jobb volt a kosztüm és a smink (nem csak rajta hanem mindenkin), mert most úgy öltöztetik, mint aki hétvégi bevásárlásra készül a vengerbergi Tescoba. Hogy Cirit miért kell idősebbre sminkelni (könyvekben azt hiszem 12-16 éves?) vagy Trisst vörösre festeni az számomra is rejtély, Keira Metz vagy Margarita Laux-Antille castingját pedig inkább nem is említem.

Számomra talán ez egyetlen értékelhető a 3-4 főszereplő, mert az a színészgárda ügyes és az ő történetük pedig talán még tart is valamerre, de sajnos nekik is leginkább tőmondatok meg random Coelho-generátor idézetek jutnak, a képernyőidejüket pedig felemészti a többi 15-20 karakter, unalmas, kidolgozatlan, sehova se tartó cselekményszála.

A harckoreográfia jó, a soundtrack szerintem előrelépés a 2. évadhoz képest, a cinematográfia meh, minden sötét, kopott és nyomasztó.

[ Szerkesztve ]

(#72126) janos666 válasza Valty (#72125) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"a cinematográfia meh, minden sötét, kopott és nyomasztó."
Az szerintem nem is akkora gond. Nekem pl. nem tetszik, amennyire a TW3 játék túlszaturált (főleg a next-gen, főleg HDR-ben). Az első rész totál egyszínű, a második ... túl sárga... (arra alig emlékszem)?
Akkoriban nem voltak RGB-LED-ek vagy lézervetítők a kocsmákban. :DDD
A story pedig alapvetően mindig kicsit nyomasztó kell legyen (pár kivétellel), így ha nyomasztónak érzed a képet, az nem értem, hogy miért baj.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#72127) Valty válasza janos666 (#72126) üzenetére


Valty
aktív tag

Inkább „minden helyszín”-t kellett volna írnom, a nyomasztó hangulat nekem nagyjából bejön, bár az se túl "witcheres" :)
De azt nem értem, miért kell minden jelenetet sötét szobákban, havon vagy kopott tájakon felvenni, arról nem is beszélve hogy Gors Velen ugyanolyan szürke, mint Aretuza, Tretogor vagy Nilfgaard, így, ha nem ismerném a lore-t, fogalmam sem lenne, hogy ki merre tart

A Korath-os rész szerintem jól illusztrálja a problémámat, mert ott akkora a kontraszt, mintha egy teljesen más sorozatba pottyantunk volna

(#72128) janos666 válasza Valty (#72127) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem ~80% nyomasztó hatású lehet minden, ami Witcher. Persze, néha összefutnak a karakterek a barátaikkal/szeretőikkel egy-egy eseményre, de egyébként a Witcher életcélja, hogy üldözze a szörnyeket - nem csak másvilági lényeket, de szürnyű embereket is -, tehát lehetőség szerint mindig a lehető legelb@szottabb helyeken és szituációkban kell felbukkania "munkaidőben", ahol ritkán lesz jó megoldás bármire. A TW3 is egy depresszív játék, ha kivágod belőle a fan-service részeket. Az egész arról szól, hogy Geralt keresi, így előbb utóbb meg is találja a borzalmakat, amikből sokszor csak még több borzalmon kiszabásán át van kiút.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#72129) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Warrior egyre jobban kezd bedurvulni. Ez már nem is 18-as karika. :D

⭐ Stella

(#72130) Meggyi001 válasza radi8tor (#72129) üzenetére

Az melyik az?

https://gamergep.hu/

(#72131) radi8tor válasza Meggyi001 (#72130) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Warrior

⭐ Stella

(#72132) Meggyi001 válasza radi8tor (#72131) üzenetére

9-es értékelés? Azta....köszi.

https://gamergep.hu/

(#72133) BITBOYS


BITBOYS
addikt

Ez a trailer most kicsit felkavarta az érzéseimet, zene, kép, történet.. :B imádom.
Force Ahsoka [link]

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#72134) NeoPampalini válasza radi8tor (#72129) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

El is felejtettem, hogy ebből kijött egy új évad. :D Na, akkor nézzük elölről, mert már a fene sem emlékszik, hol hagytuk abba...

(#72135) radi8tor válasza BITBOYS (#72133) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Reméljük nem ez lesz az összes ilyen jó jelenet benne. :D

⭐ Stella

(#72136) Janaboy


Janaboy
Topikgazda

Invasiont lehet kezdeni újranezni, lassan 2. évad..

Janaboy

(#72137) sherlock82 válasza NeoPampalini (#72134) üzenetére


sherlock82
senior tag

Nekem nagyon tetszik.
Sokat nem tudtam az 1800 évek SF - ról, de jelenleg nekem jobban tetszik mint a Banshee. PEdig az is. No.1.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#72138) grizlisandor válasza radi8tor (#72129) üzenetére


grizlisandor
addikt

+1, kár, hogy a kínai kiscsajjal nem mutatták mi lett. :U

(#72139) BITBOYS válasza radi8tor (#72135) üzenetére


BITBOYS
addikt

Remélem én is :D
De nem várok el ashokat (micsodaszóvicc)
A trailer vágása, zenéje tetszett meg nagyon igazából :B

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#72140) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Holnap Billions lesz.

(#72141) lezso6 válasza bobalazs (#72140) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Átnevezték a hétfőt? :F

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#72142) bobalazs válasza lezso6 (#72141) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor nálunk kicsit később lesz.
Csak erre alapoztam.

(#72143) k-adi válasza bobalazs (#72140) üzenetére


k-adi
nagyúr

Haha, én már tegnap láttam :) hehe, kemény évadnak ígérkezik, Mike Prince még mindig erős karakter... meghát ugye jön Axe is megint leszámolni..... jó évad kezdő epizód volt!

ja és Taylort még mindig nem sikerült megkedvelni de ahogy nézem most is hozni fogja az érzelemmentes számítós karaktert

[ Szerkesztve ]

(#72144) S e t h


S e t h
nagyúr

"To Boldly Go Where No Man Has Gone Before"

Mi maradt ebből mára? Az űrhajó falai között zajló interperszonális viszonyok, de ehhez nem kéne űrhajóra szállni, vagy sci-fit forgatni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#72145) rjg válasza S e t h (#72144) üzenetére


rjg
őstag

Éppen a harmadik résznél járunk. A tárgyalótermet se felejtsük el, ahol a Starfleet alapértékein keresztül mutat meg valós, társadalmi problémákat, kérdéseket értelmesen és érzékenyen.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#72146) tibbike01


tibbike01
őstag

Srácok ajánljatok kérlek jóféle rövid 1 (max 2) évados sorozatokat.
Amik megvoltak és bejöttek:

Your Honor
Severance
Black Bird
Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Clickbait

A Your Honor az egyik nagy kedvencem. Ezekhez hasolnót keresek! Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#72147) Frod válasza tibbike01 (#72146) üzenetére


Frod
addikt

(#72148) Mr K válasza S e t h (#72144) üzenetére


Mr K
senior tag

Sok-sok éve olvastam egy lányregényt (YA), ami egy óriási telepes űrhajón játszódott (benne mini bioszféra, ami a telepesek generációinak otthont ad az utazás idejére), és aminek a gonoszok megszabotálták a hajtóművét, aminek következtében a 40 éven keresztül 1G-vel gyorsuló űrhajó azonnal megállt, mint a szög, és mozdulatlanul lebegett, körülötte rózsaszínűen gomolygott a nebula, amit korábban éppen átszeltek, pont mint a köd a folyóvölgyben egy szeles őszi este.

Bevallom, ezen én akkoriban jót mulattam, de azt hiszem illene bocsánatot kérnem az írónőtől, mert most a saját szememmel láthattam az Enterprise-t, ahogy lassan repül, és körülötte gomolyog a rózsaszínű (színjátszós) nebula. (S2E6) Mindig tanul az ember.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#72149) Mr K válasza negyven2 (#72098) üzenetére


Mr K
senior tag

Epilógus: ősztől (újaknak nov. 1-től, régieknek dec. 6-tól) 3090Ft/hó-ra emelkedik a Disney+ havidíja.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#72150) Ellia válasza Mr K (#72148) üzenetére


Ellia
addikt

Mert a csillagkozi tér arról híres, hogy sűrű ;]
Ez a látványos mese része :)

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.