Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Detective Hole (2026)
Huhhh, erről de nehéz lesz írni. Annyira szerettem volna, hogy überkirály legyen, de annyira... és végül majdnem az is lett, de a majdnem-aspektusok iszonyú idegesítők.
A sorozat alapjául szolgáló könyv(ek)ről nem akarok sokat írni, godtier skandináv krimi(k), érdemes elolvasni az összeset. Ezt a kategóriát tipikusan nehéz képernyőre vinni (ahogy azt a Hóemberből forgatott félresikeredvény kitűnően demonstrálta is), de itt volt két mentődobás - az egyik a sorozatformátumból következő játékidő, a másik a könyvek írójának aktív részvétele. Talán túl aktív is, igazából.
A sorozat nagy része a Boszorkányszög című regényt dolgozza fel, de miután ez a Harry Hole-sorozatban az 5. felvonás, pár dolgot bevontak a korábbi regényekből is, hogy Harry-nek erősebb háttere legyen. Ezt nagyon jól is tették, bár közben kb. szétverték a Vörösbegy és a Nemezisz megfilmesítésének lehetőségét - de ez most minket ne aggasszon
Erős atmoszférájú könyvek adaptációjánál mindig kulcs a casting - és ez itt egy kivétellel fantasztikusan sikerült. Tobias Santelmann szinte lubickol a befordulásra hajlamos, gyakran szörnyen lepukkant Harry szerepében, és a többi főbb szereplő is remekül hozza a regénybeli érzéseket - még azok is, akiket kissé érthetetlen módon jelentősen más külsővel ruháztak fel.
A kivétel a Rakelt alakító Pia Tjelta, aki viszont valami kapitális mellényúlás - semmi nincs meg benne abból a , amiért Harry annyira rajong, a kémia pedig totál 0 - nem csak Santelmannal, hanem a fiát, Oleget alakító Maxime Baune Bochuddal is, ami így kombinálva azért kissé kellemetlen. Mivel sok szerepe nincs, vélhetően a könyveket nem ismerők számára ez nem egy nagy gond - nekem viszont az.vibráló, mindent beragyogó személyiségből A sorozat kivitelezése többnyire kitűnő, de a harmadik rész környékén kezdtem ráébredni, hogy az alkotók sokkal inkább otthon vannak a pörgős, akciós jelenetekben, mint az introspektív karakterépítésben. A remekül összerakott első rész után a sorozat eléggé leül, és csak kb. az 5-östől indul be újra - ahogy lassan-lassan felpörögnek az események, úgy lesznek a jelenetek is egyre erősebbek.
Végül szorosan ide kapcsolódik az utolsó fő gondom - Tobias Santelmann 360 fokban, 4D-ben bemutatta nekünk a tipródó, önpusztító Harry-t, viszont a ritkán felbukkanó, de olyankor annál markánsabb vicces Harry-ből nem láttunk semmit, és az egyáltalán nem ritkán felbukkanó totálisan megszállott Harry-ből sem sokat. Ez inkább tűnik írási hibának, mint a színész hiányosságának - de könyörgöm, ha már maga Nesbø sem tudja megfelelően filmre írni a karaktert, akkor ki? Ha ezek mentek volna, akkor mindjárt kerekebbek lettek volna a 2-4 epizódok is.Szóval összességében ez ilyen "jó, de...". Nyilván remek élmény volt látni a legendás settingeket és karaktereket a képernyőn, és könyvadaptációként még a hiányosságok mellett is erősnek számít a Detective Hole, viszont skandináv krimiben láttunk már jobbat. Nem is kicsit jobbat. 7/10.
#értékelés
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az első könyv elég rövid (nyomdatechnikailag felpumpálva is alig 300 oldal), ráadásul Rowling nem is ír nagyon nagy információ-töménységgel - szóval ott a 2.5 órás filmbe nagy vonalakban belefért minden. A sorozat 8x55-60 perc lesz, még ha a sok körítést levesszük, akkor is lesz benne cca. 400 perc nettó játékidő - ahhoz nagyon kevés a HP és a Bölcsek Köve tartalma, nem csoda, hogy fel kellett dúsítani egy kicsit.
Amúgy a sorozatról nekem sem egy falat kenyér jut eszembe, meg hát a Maggie Smith + Alan Rickman páros kb. pótolhatatlan - de a későbbi könyveknél lehet, hogy lesz értelme, az utolsó két könyv több, mint dupla olyan hosszú, mint az első.
-
Fallout S02 (2025-2026)
Hát, ezzel kicsit bajban vagyok. Ha checkboxosan értékelünk, akkor kb. megvolt benne minden, ami az első szezonban tetszett - fantasztikus hangulat, jó látvány, eszement zeneválasztás, érdekes karakterek ( ), és persze az überbrutál szarkazmus. A történek már az első szezonnak sem volt kiemelkedő erőssége, és érzésem szerint itt csúszott meg egy kicsit a kettes - nézném ezeket a kalandozásokat a végtelenségig a fentiek miatt, de azért többször felmerült a gondolat egy-egy 10-15 perces szegmens kapcsán, hogy ezt itt most miért is volt érdekes elmesélni.a CW paladin belépője valami kapitális volt
Az egyetlen nagyobb negatívum a szezonzáró volt. Az első évadban annyi gond volt vele, hogy túl sok minden sűrítődött oda, de azok legalább odab***ósak voltak - itt viszont láthatóan valami még nagyobbat akartak mondani, és összeesett a dolog a saját súlya alatt, és a szálak többsége nyafogós érdektelenségbe fulladt. Ez némileg lerontja az egyébként erős összhatást, úgyhogy adok neki 7/10-et.#értékelés
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez ízlés dolga, szerintem érdemes elolvasni az összeset. A Boszorkányszöggel kezdve és a Kísértettel bezárólag van 5 kb. tökéletes regény, de az első 4 is jó. A Police szerintem is gyengébb, a Szomjúság kicsit olyan reboot-érzetű, viszont utána a Kés megint nagyon erős. A Vérholddal kissé leesett a szerző a székről, bőven a leggyengébb darabja a sorozatnak, bár van benne egy-két nagyon hibbant ötlet.
-
Task / A megbízás (2025)
Már egy ideje akartam írni róla, de valahogy nem jön az ihlet, úgyhogy csak röviden. A Task egy bűnügyi történet és egy szociodráma keveréke, ahol az utóbbi dominál, az előbbi csak keretként, helyenként mozgatórugóként funkcionáli, de sosincs igazán központban. Ettől függetlenül a bűnügyi aspektus jó, de önmagában nagyon kevés a 7x55 perchez, így akit a karakterekorientált dréma nem mozgat meg, annak vszleg nem fog tetszeni. Engem igen, ráadásul nagyon jól is sikerült mind írás, mind rendezés, mind színészi játék szempontjából, szóval ez sok pont. Annyira azért nem jó, mint a Bron / Broen, szóval legyen 8.5/10.#értékelés
-
válasz
Narxis
üzenetére
Pluribus
Nekem rengeteg ötletem van, miről lehetne még bővebben beszélni, csak egyet dobok be:eddig a 13 megmaradó egyénből megismertünk alaposan egyet (Carol, a szociopata), elvesztettünk egyet (Kusimayu, a belenyugvó), és kaptunk némi képet további kettőről (Manousos, a paranoiás és Diabate, a javíthatatlan hedonista). A további 9 ember között láthatóan vannak teljesen másmilyen személyiségek, ezek teljesen új nézőpontokat és új típusú szálakat hozhatnak be. Severance
Amiket az első felében írsz, azokkal teljesen egyetértek, nekem is ezek tetszettek benne. Az első szezon végén viszont , szerintem rettenetes volt. A 2. évadot meg sem néztem (gyanítom, hogy Te annak a végére gondolsz,teljesen kiforgatták a karakterek egy részét saját magukból, hogy el bírjanak navigálni a multicliffhangeres befejezésig ). De nyilván ez csak az én véleményem, ha Neked tetszett, akkor hajrá, nem akarlak meggyőzni az ellenkezőjérőlaz első végén nem derült ki kb. semmi 
#85305 koncsik: no igen, Lost, avagy a nézők szopatásának ősapja
Az az a sorozat, amit bottal sem piszkálnék meg - ennek tükrében érdemes nézni, amit a Pluribus meg a Severance kapcsán írok.#85310 Tasunkó: yep, az rendben van, hogy ennyi rész után eddig tudott eljutni, de akkor nem itt kellett volna zárni a szezont. Nekem ez abszolút produceri döntéstől bűzlik.
Az meg szerintem nem jelent semmit, hogyCarol besértődött és berendelt egy atombombát. Végig szélsőségesen ellenséges volt a betolakodókkal szemben, aztán amikor elmentek, akkor 1.5 hónap múlva annyira nem bírta a magányt, hogy visszahívta őket, még azzal is megbékélt, hogy porított embert isznak - sőt, még meg is kóstolta. Szóval most a petéi miatt fel van dúlva, de könnyen lehet, hogy eltelik 1-2 hónap, konstatálja, hogy Manousos nem éppen egy Raban (meg egyéb különbségek is vannak Zosia-hoz képest
), aztán megint jön a "come back" festmény. -
válasz
Narxis
üzenetére
A 2-es szezon már zöld lámpát kapott, viszont Vince Gilligan 3-4 évadról beszél, itt vannak részletek, nyilván főleg pletykaszinten, potenciálisan spoileresen.
Nekem amúgy nem lenne ezzel gondom, nagyon jól össze van rakva a setup, van egy rakás emberi / társadalmi kérdés, amit fel lehet fedezni, körbe lehet járni ebben a világban, szóval ha VG úgy érzi, hogy van 3-4 szezonnyi elmesélnivaló, akkor miért ne. Viszont amikor vége egy szezonnak, és elmegy a show 1.5-2 év szabadságra, akkor szerintem illene a nézőnek valami rész-konklúzióval szolgálni, valami fontosabb sztori-szálat lezárni, valami fontosabb kérdést megválaszolni, ilyesmi. Ez így szimplán répalógatás, én meg nem szeretem, ha lónak vagyok tekintve.
A Severance S01 sokkal sarkosabban volt ugyanez, mert ott az utolsó epizódok még rosszak is voltak, sokkal jobban rámenve a néző felhergelésére és lógva hagyására. Az első pár epizódot imádtam pedig. -
Pluribus (2025)
... éééééééééés az Apple ismét megcsinálta. Sikerült megint egy olyan sorozatévaddal előállniuk, ami fantasztikusan kezdődik, leül a közepére, aztán a végén hót mindennek a közepén véget ér a szezon - várjad paraszt a következőt. Kedves Apple producerek! Az anyátok büdös p***áját!
Pedig amúgy a széria többnyire remek, helyenként zseniális. Az alapötlet, ha nem is totál eredeti, de mindenesetre egy érdekes megtekerése egy népszerű sablonnak, és ahogy a következményeket vizsgálgatja többféle szemszögből, az rendkívül élvezetes, különösen a 2-es epizódban. A lassú tempót többnyire kifejezetten jól használják az epizódok direktorai, viszont ahogy haladunk előre, a kb. azonos hosszúságú 3-7 epizódokban egyre kevesebb a tartalom, ráadásul , ami önmagában érdekes lenne, sikerült elég bénán beleszőni Carol kalandjaiba.Manousos road movie-ját
A 7-es rész után eltérünk a szokásos f***fej Apple recepttől, az utolsó két epizód a jól ismert mesterséges izgalomkeltés helyett két nagyon érdekes és igencsak húsbavágó témát jár körül, és amikor már kezdtem volna örülni, hogy ebből esetleg mégis lesz valami, akkor az utolsó 10 percet ellötyögik a készítők, hogy aztán egy fájdalmasan hatásvadász fordulattal nyitva hagyjanak mindent, oszt' maj' később lesz valami...Nem tudom, lehet, hogy én vagyok UFO, és ezek a szezonvégi f***kodások sikerrel húzzák vissza a nézők többségét, de nekem a Pluribus is megy ugyanabba a kukába, ahová a Severance - majd ha a következő (utáni (utáni (utáni))) évad végén azt írják az elszántabbak, hogy tényleg vége van, akkor előszedem, addig meg lóf... akarom mondani toll a fülükbe.
Ez a szezon viszont még ezzel a paraszt befejezéssel is egy jó 8-as.#értékelés
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nem voltam elég egyértelmű - arra gondoltam, hogy nem teljesen értem, mi volt az alkotóknál az elképzelés.
Amúgy az nem feltétlen baj, hogy a 3. "évad" csak filmnyi méretű lesz. Lehet, hogy a 2-est is úgy kellett volna megcsinálni. Az elsőnek jó volt a 6x55 perc, ott volt annyi elmesélni-/megmutatnivaló.
-
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nem teljesen értem, hogy a Good Omens S2 esetében mi volt az elképzelés. Az első rész remek volt, a másodikon könnyesre röhögtem magam, a 3. eleje óriási volt a human police officer scene-nel... aztán minden különösebb átmenet nélkül elkezd mindenki kínlódni, beleértve az írókat és a producereket is. Aztán a legvége nekem kimondottan tetszett, de ezzel nem vagyok túl sokan

Engem a két főszereplő a gyengébb / unalmasabb részeken átsegített, de nem lep meg az sem, ha valaki a 4. epizód végén azt mondja, hogy ennyi ebből elég volt. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Hát, akkor drasztikusan nem értünk egyet

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
néha meg te jó ég mi ez a borzalom.
Nekem a teljes első szezonról ez volt a benyomásom, úgyhogy vszleg a 2-essel sem lesz érdemes megküzdenem

-
válasz
freeland0806
üzenetére
Nem vitatom, hogy az is fárasztó, de az a természeténél fogva hamar lepörög. Amúgy a TLoU kapcsán emlékeim szerint szintén volt szilencium egy idő után.
A kultúrált vélemény és beszélgetés OK, de az ezzel kapcsolatos postok többsége szimpla ventillálás, néha álracionálisan becsomagolva. Esetleg lehet neki nyitni külön topikot. -
Only murders in the building S05 (2025)
Ahogy elnézem, a negyedik szezonról nem írtam anno, most meg már itt van az 5. - amikor 2022-ben elkezdtem nézni, fel sem merült benne, hogy még 2025-ben is lesz ez a széria, sőt, úgy tűnik, lesz 6. évad is.
Ahogy a hármas szezonnál írtam, minőségileg megindult a lejtmenet (és igazából a négyes is nagyon hasonló volt) - a legújabb évadban pedig sajnos ez tovább gyűrűzött, de valami egészen fura módon. Az első epizód első 20-25 perce valami botrányosan, tévét-az-ablakon-kihajítósan rossz - nagyon kevésen múlott, hogy ott kukázzam az egészet. Aztán az epizód vége kicsit lenyugszik, a második epizódban egy jópofa, nem túl izgalmas, de nagyon szerethető retrot látunk az áldozatról, és aztán... hirtelen visszacsöppenünk az első évad miliőjébe. A következő két epizódot fültől-fülig széles mosollyal néztem végig, pedig nemigen történt bennük sok minden - olyan volt, mintha a béna forgatókönyvírók elmentek volna egy többnapos kávészünetre, a színészek meg addig összedobtak volna valamit improv jelleggel, és ezzel csuklóból hozták a széria legjobb pillanatainak színvonalát. Sajnos az 5. résszel visszaesünk a talajszintre, továbbmegy a 3-4-es szezonokban beállt időnként vicces, rengeteg jópofa részlettel operáló, de nagyobb vonalakban kissé unalmas hömpölygés. A 8-as epizódba némi alter érdekességet hoz Meryl Streep és Renee Zellweger vérre menő versengése, miszerint ki tudja a rá kiosztott szerepet ordenárébb módon túljátszani, aztán az utolsó két epizód megpróbálja bepótolni a korábbi epizódokban csúful elsunnyogott bűnügyi szálat, amiből természetszerűleg egy értelmetlen katyvasz sül ki...
Az Only murders... sosem volt egy könnyen kategorizálható széria, de ezt a szezont pláne nem tudom hová tenni - apró részleteiben és az "íratlan" karakterábrázolásban nagyon jó, a fősodorban és az írás jelentős részében meg csapnivaló. Az epizódok 3 és 10 pont között mozognak, sajnos jellemzően 5-6 körül - kap az egész egy 5.5/10-et.#értékelés
-
Bron ||| Broen / A híd S03 (2015)
Jó sorozatok esetében a 3. évad szokott a vég kezdete lenni - sajnos itt a sorozatok túlnyomó többségében visszaesik a színvonal. A legnagyobb örömmel jelentem, hogy a Bron ebben (is) kivétel
Az első két évad alapján szinte természetesnek vesszük, hogy hőseink újfent egy sorozatgyilkosra vadásznak - hogy aztán kb. a második epizódban ez az elképzelés teljesen aláaknázásra kerüljön, valamint az addig feldobott lehetséges gyanúsítottak között is kisebb mészárlás alakuljon ki. Emellett a korábbiakban kissé burokban üzemelő Saga is keményen elkezdi kapni az ívet, úgyhogy a gyilkossági nyomozás mellé némi fajsúlyos személyi drámát is kapunk - és nem is csak Saga kapcsán.
A 7-es epizóddal bezárólag akár még egy 10-est is adtam volna a sorozatnak (az 5-ös vége zseniális volt, nem is elsősorban azért, ami történt, hanem ahogyan ezt képre vitték), sajnos az utolsó 3 részre kicsit elfogyott a kraft (szerintem elég lett volna onnantól két epizód). Emellett volt még egy gondom - Nem volt óriási jelentősége, de nem tetszett.azt elég rosszul veszem, ha az író becsapja a nézőt. Az teljesen rendben van, ha az író megpróbál az orromnál fogva vezetni, és rávesz, hogy becsapjam saját magamat, de sajnos ezen sikerült a Hídnak túlmennie egy apró lépéssel.
Mindent összerakva, ez a sorozat egy stabil diadalmenet, a 3. szezon is 9/10.#értékelés
-
Golden Kamuy 2 (2024)
A frenetikusan agyhalott film után nagyon vártam a beígért sorozatot, ami meg is érkezett, el is kezdtem nézni... aztán 2-3 epizód után ment többhónapos pihenőre. Fura az ügy, mert egyrészt megvannak a sorozatban is azok az értékek, mint a filmben: nagyon komolytalan, nagyon lelkes, a közelik Asirpa íjazásáról még mindig nagyon menők, és persze továbbra is megunhatatlan, ahogy főhősünk a távol-keleties, gutaütés-közeli stílusában beleüvölti az arcunkba, hogy "Én vagyok a halhatatlan Sugimotoooaoaoooaaaarrghh!!!!". Csak sajnos amíg ezekre felépítve a kétórás film lepörgött, és észre sem vette a néző, hogy érdemi cselekvény nemigen van, az 50-55 perces sorozatepizódok hajlamosak nagyon leülni. A 4. epizód kicsit belendült, ahogy bejött 1-2 természetfeletti faktor, és az íról elkezdték ismét fullba nyomni - úgy tűnik, a Golden Kamuy kreténség nélkül nem az igazi. A maradék négy epizód elég hullámzó minőséget mutat, a 9. közepén volt egy epic facepalm akciójelenet, azt szerettem, és már vége is a... na nem a sorozatnak, hanem az "első résznek". És ezek után úgy tűnik, hogy nem egy következő sorozatszezon következik, hanem egy újabb film. Konzekvens, mert így az írókon és a szereplőkön kívül a producer is fullba nyomhatja...
Nehéz jó szívvel ajánlani a sorozatot - nem ajánlani meg még nehezebb. Kicsit szenvedős volt végignézni, de ha nem teszem, hiányozna. Kap egy 6/10-et.#értékelés
-
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hülyén lett megfogva az egész. A sorozat lefedte az eredeti képregényt, a képregény lezárása helyett bedobtak egy elég enervált cliffhangert, hogy lehessen folytatni, aztán nuku folytatás. Nekem vannak kételyeim, hogy ha lett volna folytatás, annak milyen a minősége...
-
Queen's Gambit / Vezércsel (2020)
Megnéztem másodszor is - kerestem, hogy elsőre mit írtam róla, erre kiderül, hogy semmit
Röviden: elsőre tetszett, másodikra nagyon tetszett. Ismerve a sztori fő vonulatát és fordulatait, jobban tudtam koncentrálni a részletekre, és bár a világot nem váltja meg a sorozat, amit markol, abban nagyon ügyes. Jó az egész téma megfogása (a karakterekre koncentrálunk, még a sakktábla mellett is), szép a fényképezés, jók a díszletek / ruhatárak, és nagyszerűek a főbb szereplők alakításai. Még a helyenként elkerülhetetlenül bekövetkező nyálasabb fordulatokat is úgy oldja meg, hogy ha jobban belegondol az ember, akkor az jön ki, hogy "na jó, végül is tényleg...". Szóval remek munka, adok neki 8.5-et a 10-ből.#értékelés
-
válasz
markknight
üzenetére
A többi szezonban is változott a sorrend, nem tudom, ez mire jó, de igazából nekem nem számít.
-
Love Death + Robots S04 (2025)
Ahogy eddig, továbbra is örülök, hogy van ez a sorozat, és ahogy eddig, továbbra sem igazán értem az alapanyag-választást, sőt, egyre kevésbé. A 4. szezonban a korábbiaknál is nagyobb arányban vannak olyan epizódok, ahol a novella egyetlen poénra / csavarra épít, ami ráadásul bár helyenként ütős (pl. Golgotha), helyenként viszont igencsak vitatható (pl. The other large thing) - ezekre ráépíteni a vizuális erődemonstrációkat valahogy furcsának hatott. Volt ismerős stílusú darab is (a korábbi Ice-hoz hasonlóan a 400 boys is tetszett), ill. a Spider Rose hangulatában és stílusában is az Aquila riftre hajazott, ami amúgy érdekes, mert direkt összefüggés sem az írás, sem a vizualitás terén nincs. Végül a RHCP videoklip a végén rendben volt, ugyan teljesen nem passzol a sorozat témájához, de gondolom why not.
Verdikt: 6.5/10. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Sanszos a Severance kapcsán, hogy megvárom, amíg teljesen vége lesz, aztán majd ha nem lett nagyon gatya, akkor folytatom a kettes szezonnal. Szurkolok nekik, jó dolog, hogy ilyen sorozatot csinálnak, de ahogy az elsőt befejezték, és amit a másodikról eddig olvastam, az alapján 8-10 órát biztosan nem fogok rááldozni.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ígéretes

-
válasz
Beni2360
üzenetére
Erős spoiler Bron S02:
A gyógyszercég vezetője, asszem Gertrud volt a neve. Ha arra vagy kíváncsi, hogy őt ki lőtte le, az nem derült ki a 2. évadban (én a 3-ast nem láttam még). Gondolom, az volt a koncept, hogy egy terror-jellegű szervezetben minden szinten sejtek vannak, és ha egyet kinyírsz, attól még nem tudod meg, ki van felette - ahogy ez a 3. epizódban egy szinttel lejjebb végig is ment. -
válasz
Nordic
üzenetére
Hát, legalábbis ilyesmi. Nem igazán van olyan, hogy tipikus aspergeres személyiség, inkább csak van egy csokor jellemző vonás, amikből egy-egy emberben nem mind van jelen. Saga kicsit idealizált ebből a szempontból, de nincs ezzel semmi gond.
Egyénként én is nagyon bírom, és szívesen is dolgoznék vele - simán bevállalnám az összes problémát, amit magával hoz, cserébe a totális elkötelezettségéért és az éleslátásáért
-
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Úgy lesz, de én nem vagyok a láncnézés híve - 1 évadot lezavarok 1-2 hét alatt, de aztán tartok szünetet, hogy újra friss legyen az élmény.
-
Bron | Broen / A híd S02 (2013)
Röviden és tömören - létezik olyan, hogy egy sorozatnak nem csak az első évada über
A svéd-dán nyomozópáros, Saga és Martin kalandjai folytatódnak egy új ügyben, de az első évadban felszedett lelki terhek továbbvitelével. A készítők szépen átmentették az első évad értékeit, egyes megoldásokat újrahasználtak, máshol újakat hoztak be, úgyhogy az összkép pont olyan remekül felépített lett, mint az első szezonban. Talán az egyetlen kifogásom az évad ellen, hogy az én ízlésemhez képest kicsit túl sok benne a szerencsés véletlen, ami a nyomozást segíti - menet közben legalábbis ezt éreztem, de így a vége után visszatekintve ez apróságnak tűnik. Aki szereti a sötét krimit, és még nem látta, az tegyen magának egy szívességet 
Verdikt: 9/10.#értékelés
-
válasz
Komplikato
üzenetére
Igen, láttam azt is, de igazából nem vagyok nagyon motivált ezekre az adaptációkra. Maga a könyv sem tetszett annyira, erre a Netflixesre csak valami gyenge pillanatban kattintottam rá, aztán annyira debil volt, hogy végignéztem

-
Dirk Gently's holistic detective agency (2016)
Douglas Adams-t nem egyszerű feldolgozni - ezért a 2016 Dirk Gently széria alkotói valószínűleg úgy döntöttek, hogy meg sem próbálkoznak vele. Fogták Adams egyik népszerű könyvének címét és címadó karakterét, meg néhány alaphülyeségetigazságot a regényből, és írtak hozzá valami teljesen más sztorit - bár próbálván hűek lenni a forrásanyaghoz, valami teljesen háborodottat. A sztori folyását bomlott karaktereken keresztül, helyenként székről leesős beszólásokkal és döbbenet unalmas eseményekkel próbálták előmozdítani, valamint egy két pártra szakadt színészgárdával - a cast egyik része börleszkbe hajlóan idétlen (de mondjuk nem csinálják rosszul), a másik fele meg olyan átéléssel és odaadással formálja meg a (semmivel sem normálisabb) karakterét, mintha a Globe színházban játszana valami fajsúlyosabb drámát.
Szóval ez a széria valami hihetetlen káosz. Az első négy rész a fenti mederben csordogál végig, aztán az ötödiktől kezdve beindulnak az események, és valami szédült galoppban jutunk el a végkifejletig, ami a 8. epizód közepe - utána már és egy igencsak irritáló cliffhanger vár ránk. Van második évad, de annak is cliffhangeres vége van, harmadik évad meg nincs. Szóval ez megint az a kategória, hogy nem árt átgondolni, belekezd-e egyáltalán az ember.csak néhány nyálas karakter-closure
Az biztos, hogy a Dirk Gently nem való mindenkinek - nekem tetszettek a hibbant karakterek és az elmeroggyant sztori, amit a végére meglepően kevés lyukkal sikerült kikerekíteni.
Verdikt: 7/10.#értékelés
-
Terápia S03 (2017)
A harmadik évad mindig kritikus egy jó sorozat életében - ott szoktak elindulni komolyabban lefelé a dolgok. Szerencsére erről a Terápia esetében nincs szó - bár a színfalak mögött voltak érdekes események (pl. a vezető író személyen a sorozat közepe táján megváltozott), az esetek és a karakterek írása hasonlóan színvonalas, mint az első kettő évadban. A rendezésben voltak enyhén fáradtságszagú elemek (pl. az epizódok vége előtt 6-8 perccel menetrendszerűen felcsendülő sejtelmes zene, amire az égvilágon semmi szükség nem volt), de komolyabb hibát itt sem tudnék felhozni, a fényképezés pedig az eddigi puritán, karakterközpontú vonalat követte, nagyon helyesen.
Új évaddal új esetek, új esetekkel pedig új színészek jöttek - rögtön hétfőn az akkor 23 éves Vilmányi Benett ránkrúgta az ajtót a sittes Zsolt szerepében, aztán jött Schell Judit a magát boldognak képzelő háziasszonnyal, Czintos József a felesége halála után Budapestre telepített székely bácsival, végül csütörökön Udvaros Dorottya a lejtőre került sztárszínésznővel. Pénteken pedig ismét András a páciens, viszont a rutinos öreg róka Ágnes (Csákányi Eszter) helyett egy sokkal fiatalabb, és egyben sokkal kíméletlenebb doktornő, Adél (Balsai Móni) igyekszik hősünk agyában rendet tenni. A színészek többnyire lubickolnak a szerepükben (Schell és Udvaros esetében 1-2 epizód kellett, hogy megfelelően belemelegedjenek), Mácsai Pál pedig továbbra is Mácsai Pál. Ezen a téren lényegében hibátlan a 3. évad.
A történetek és a kibontásuk igencsak rendben van, és némelyiknek a kifutása is jelentősen jobb, mint a 2. évadban, viszont kettő esetben az álintellektuális kínlódást most sem sikerült elkerülni, és ez az egész zárásra rányomja a bélyegét. Spoiler nélkül, a zárásnak több fontos komponense van, és bár egyenként egyikre sem mondanám, hogy nem így kellett volna, így összerakva valahogy kissé kínlódósra sikerültek.
Ahogy az első évad kapcsán már utaltam rá - nagyon jó, hogy tudunk mi ilyet is, csak kár, hogy nincsenek még ilyen magyar szériák.
Verdikt: 8.5/10.#értékelés
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A Netflix már dolgozott a saját sorozatán, amikor bejelentésre került a kínai változat. Vszleg a producerek kihordtak lábon egy szívrohamot
-
-
válasz
lezso6
üzenetére
legalábbis én nem vagyok pszichopata, hogy rá kelljen hangolni zenével, hogy tudjam mit kell érezni
Kicsit túltolod, nem?
Amúgy valóban nagyon vékony vonal van azok között, hogy a) a zene támogatja a drámai hatást b) a zene pótolni akarja a hiányzó drámai hatást; de azért néhány ezer filmben megmutatták már az alkotók, hogy lehet ezt jól is csinálni 
-
válasz
lezso6
üzenetére
intellektuális megalapozás, fedezet ahhoz, hogy a teljes érzelmi hatás ténylegesen létrejöjjön.
Mondjuk itt elvesztettem a fonalat, emberi sorsok bemutatásához miért szükségszerű intellektuális megalapozás "fedezetként"? Vagy mit értesz intellektuális megalapozás alatt? Az 1883 sztem pont jó munkát végzett "előjáték" terén, mi hiányzott ott Neked? Nem volt benne olyan típusú konfliktus, mint a Flower Moonban, amiről gondolkozni és értékítélni kellene, helyette ott volt a többezer mérföldes utazás, ami sorban dobálta fel az extrém helyzeteket.
-
A man on the inside / Beépített öregúr (2024)
A filmes topicban többször volt róla szó, hogy ínséges idők sújtják a humorral / iróniával átszőtt bűnügyi sorozatok kedvelőit. A Man on the inside ezt az űrt próbálja betölteni - igen vegyes sikerrel. Egyrészt a humora (amikor vicces próbál lenni) rettenetes, másrészt a nyomozós szál harmatgyenge ( ). Ezzel szemben tele van olyan apróságokkal (mozzanatokkal vagy akár teljes jelenetekkel), amiket jó nézni, mert remek karakterépítésként szolgálnak, és amikor nem erőlködnek, akkor megfelelően humorosak is. Ezt kombinálva az általában remek színészi játékkal (kivétel a főszereplő, aki kissé túltolja, de nem tragikus), kapunk egy olyan sorozatot, amit akkor jó nézni, amikor "mellébeszél". Talán a legjobban az jellemzi a helyzetet, hogy a legjobban a 6. epizód tetszett, amiben kb. egy szó sem volt a nyomozásról.a végén egy igen langyos seggreüléssel
Verdikt: 6/10.#értékelés
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
miszerint ha az összes kulcsszereplő összegyűlne egy térbe és megosztanák egymással a tudásukat meg tudnák-e oldani a rejtélyt? Ha a válasz igen akkor az egy rossz rejtélyes sorozat
Ezzel nem teljesen értek egyet. Alapvető emberi tulajdonság, hogy szarul kommunikálunk, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy amit tudunk, azt mindenki tudja, amit elmondunk, azt érthetetlenül mondjuk el, a szándékos info-visszatartásról nem is beszélve.
Ettől persze lehet, hogy a From vagy a Silo esetében nem erről van szó, de általában az info megfelelő poolozását nem megalapozott feltételezni. -
válasz
lezso6
üzenetére
Ez ebben a formában vszleg nem igaz. Inkább arról lehet szó, hogy nem érdekli annyira, hogy rászánja a 6-8 (vagy mittudoménmennyi) órát. Én pont így vagyok a Boys 4. évadával - kíváncsi vagyok, mi van benne, hogy bontják ki, de a 3. után marhára nem bízom benne, hogy jó lesz. Úgyhogy nix.
-
válasz
mephi666
üzenetére
Ha az időhúzás már a 2. epizódban elkezdődik, akkor én is hajlok a kukázásra, viszont a legtöbb showrunner ennél "okosabb", már megnézted a fele szezont, mire elkezdi a rétestésztát. Én olyankor már nehezen dobom ki.
Filler: igen, valamilyen szinten ez szubjektív, viszont sok esetben felismerhető, hogy volt az alkotónak vele valami szándéka, csak nem jön át. Amúgy meg az értelmetlen fillert jellemzően nem úgy szúrom ki, hogy "hopp, ennek a félperces snittnek nem volt semmi értelme", hanem úgy, hogy ezekből több / sok jön egymás után, elkezdek ásítozni, és retroaktívan feltűnik, hogy a többedik üres jelenetet látom.
-
válasz
mephi666
üzenetére
Hát erre sokat nem tudok mondani - én nem szeretem, ha elb****ák az időmet, és teszek ellene, akkor is, ha az adott sorozat "művészi integritását" sértem vele. Nem vagyunk egyformák.
Btw. ha valami hozzátesz az univerzumhoz, az nem filler. A filler az, amikor se sztori, se atmoszféra, se világépítés, se karakter, se semmi, csak forog a kamera, mert kell a plusz játékidő.
-
válasz
lezso6
üzenetére
De egy sorozatnál miért?
Több oka is lehet, és pontosan azért, mert csak jó esetben művészeti termék, rosszabb esetben csak piaci termék. Én két sorozatban használtam intenzíven a gyorsítást:
- Squid game: az első fele jó volt a sorozatnak a lassú, szuggesztív tempóval, viszont a második fele nagyon önismétlőre sikerült, még 1.5x sebességgel is kissé unalmasnak hatott
- Foundation S02: ez mondjuk "vadász, vadász" kategória volt, sejtettem, hogy nem érdemes belekezdeni, de 2-3 epizód után már csak úgy dobni nem tudtam. Úgyhogy végigszenvedtem 2-4x gyorsítással, csak hogy ha valami érdekes / érdemes történik, akkor tudjam elhelyezni. Mit ad Isten, nem történt
Általában, számos sorozatnál előfordul, hogy rosszul mérik fel az alkotók, mennyi "anyag" van az ötletükben, és csak akkor döbbennek rá, amikor már megvan, hogy 8x50 percre van szerződés - ilyenkor a középső epizódok vagy tele vannak filler jelenettel, vagy a nem filler jeleneteket húzzák, mint a rétestésztát. 3 ilyen 50 perces epizód sanszosan 1-1.5 órát elb*** az ember életéből mindenféle hozzáadott érték nélkül - én egyáltalán nem tartom főbenjáró bűnnek, ha ezeket a szakaszokat valaki hatékonyítja, bár én elég ritkán élek ezzel az eszközzel.
Mehetek az ignore listára?
-
I am not okay with this / Ez így nem OK (2020)
Tinisorozatokkal Dunát lehetne rekeszteni, és a természetfeletti képességek behozása sem számít egyáltalán kuriózumnak. Amitől az I am not okay... mégis érdekes, az az, hogy a visszahúzódó, szorongásra és egyéb mentális bajokra hajlamos Syd világát sokkal érzékenyebben és szerethetőbben mutatja be, mint az átlag. Emellett a természetfeletti szál szépen átvándorol a középpontból a háttérbe - ez egészen az utolsó epizódig jól is működik, de ott már muszáj vele valamit kezdeni. Sajnos túl sokat nem sikerült - kb. elütötték az egészet egy poénnal, aztán függöny. OK, a poén jól volt összerakva, de aztán season over, folytatás meg úgy fest, hogy nem lesz. Úgyhogy repül a szokásos fuck you a Netflixnek.
Kompetens, jól összerakott sorozat az I am not okay with this, időnként kicsit leül, és szerintem gond nélkül meg lehetett volna csinálni egy kétórás filmben a 7 részes sorozatot (20-25 perc / rész), de ezzel együtt is rendben van. Kiemelném a Syd-et alakító Sophia Lillis-t, aki remek választás volt a szerepre mint arckarakter terén, mind az alakítását tekintve.
Verdikt: 7/10.#értékelés
-
Giri / Haji - Duty / Shame - Kötelesség / Szégyen (2019)
(nagy, naaaaaagy sóhaj) Hátszóval, adott a sorozatvilágban oly ritka remek írás, jól összerakott sorsú karakterek, remek fényképezés, kiváló atmoszféra, jelenetszinten elsőrangú dramaturgia - és szinte teljes egészében hiányzik a tehetség ahhoz, hogy ebből a sok remek alapanyagból egy koherens, jó ívvel rendelkező mini-sorozat legyen.
Kiindulunk egy jól megkomplikált jakuza-ügyből, aminek kapcsán hősünk Tokióból Londonba utazik, ahol eleddig halottnak hitt testvérét hivatott felkutatni. Ott szépen lassan(anti)- - orbitális klisé, de még ezt is sikerült jól bemutatni; aztán amikor aösszemelegszik egy kolléganőjével - újabb klisé, ismét jól tálalva. Ezt persze aküldetését már végrehajtottnak tekintheti, akkor kételyi támadnak - bónuszként ahazai jakuza nem veszi túlzottan jó néven , ami megintcsak orbitális hülyeségnek tűnik, de ezt is sikerül hihetővé varázsolni. Jön még a képbe 1-2 helyi gengszter meg egy karizmatikus fiúprosti - aztán ez a némileg szedett-vedett társaság küzd a felszínen maradásért. És ha ez nem lenne elég, otthon Tokióban is beindulnak az események...lánya utánaszökik Londonba
Ugye, mekkora katyvasznak hangzik? Az is - részben. Az első epizód egészen fantasztikus, lassú, de mégis rengeteg dolog történik, hihetetlenül gazdag pár másodperces, magukon túlmutató jelenetekben, és felépít egy remek bűnügyi alapot. A következő két epizód ezt követi, nem ugyanazon a színvonalon, de ugyanabban a mederben. Aztán a 4. résztől a bűnügyi vonal átül a turistaosztályra, mi pedig 90%-ban karakterdrámát nézünk a folytatásban, ami többnyire szintén egészen jó, de nagyon rosszul mixelődik a remekül felvázolt bűnügyi vonallal, ráadásul az egyes szálak és események összekötögetéséhez időnként vállalhatatan hülyeségeket csinálnak a szereplők. Időnként meg visszajönnek az első epizód remekül megkomponált jelenetei, csak hogy jó nehéz legyen értékelni
Nem ragozom tovább, részeiben nagyon tetszett a Giri / Haji, de az egész majdnem egy hatalmas orrabukás lett. De csak majdnem - végül, azt hiszem, a karakterek mentették meg
Verdikt: 8/10.#értékelés
-
KAOS (2024)
A görög istenek nem haltak ki az ókorban, hanem most is velünk vannak. Ill., ahogy számtalanszor hangsúlyozzák a sorozat folyamán, felettünk. Pedig hát ugyanakkora f***kalapok, mint mi, emberek
Bármely más mitológia esetében súlyos, dzsihadot követelő vallásgyalázás lenne egy ennyire tiszteletlen, szabadszájú bemutatása az illetékes panteonnak - viszont az Olümposz esetében működik a dolog. A jó görögök igen fejlett realitásérzékkel az isteneiket nagyobb méretű és nagyobb hatalmú emberként képzelték el, ez a friss sorozat pedig szinte csak annyit tett, hogy belehelyezte őket a kapitalizmusba, és a karakterek máris szinte magukat írták. A megközelítés előnye, hogy többféle humorral is kompatibilis, amit a készítők igyekeztek is kiaknázni - a buggyant bénázástól a gyilkos szarkazmusig sok minden előkerül, és többnyire ülnek is a poénok. A karakterek egészen jól vannak megírva, a színészek pedig igen lelkesen, több esetben pedig egészen ihletetten vetik bele magukat a feladatba. A Zeusz (Jeff Goldblum) - Héra (Janet McTeer) páros tökéletes volt, Poszeidóntól (Cliff Curtis) meg már ránézésre röhögnöm kellett
Néhány epizód után aztán rájön a néző, hogy a KAOS elsősorban ökörködés, és a drámai szálak elég súlytalanok. Bármely egyéb sorozat esetében ez mélyrepülést szokott maga után vonni a közepétől, de a görög mitológia olyan gazdag forrásként szolgál elmeroggyant eseményekben, hogy itt mindig volt mihez nyúlni, amikor kifogyott az inspiráció. Ezért az ökörködés árát csak az utolsó epizódban kellett megfizetni - a nagy drámai csúcspontok max. langyosak voltak, és a befejezés kb. érdektelen volt. Ráadásként a szezonzáró divatos szokás szerint szezonnemzáró lett - még ha egy-két szálat sikerült is lekerekíteni, lényegében naaaaaagy drááááááámai végkifejlet közepén vége lett a szezonnak, aztán várjadparaszt a folytatást. Hogy a sorozat során sokat használt szófordulattal éljek: b****ák meg azistenekshowrunnerek...
Verdikt: 7 lenne, de a (nem)zárás miatt 6.5/10.Extra: a sorozat szinkronja nem volt éppen fergeteges, de azt azért bizonyította, hogy szabadszájúskodásban az angol nyelv nem versenyképes a magyarral. Enyhe spoiler:
amikor az alvilágban Eurüdiké ajtót nyit, és a sok küzdelmen keresztülment Orfeusszal szembesül, akkor az eredeti verzióban egy vérszegény holy shit telik tőle. Magyarul meg: aztak**va...
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nézem, hogy ez akár még egészen jó film is lehet. Hát erre sorozat

-
Twilight of the gods / Az istenek alkonya (2024)
Nem is számolom már, hányadik sorozat, ami remek felütéssel indul, kitűnő világépítéssel folytatódik, aztán féltávnál megtorpan, a végére pedig teljesen széthullik.
Pedig lehetett volna ez nagyon jó - az északi mitológia képre vitele vizuálisan kitűnő, az első 4 epizód remek érzékkel galoppozik a giccshatáron, akció terén jó a ritmusa (kicsit túl sok a kiontott bél, de üsse kő), valamit haladgat előre a season plot is - szóval ahogy az lenni szok, a néző egészen fellelkesül.
Aztán az ötödik epizódtól kézifék, saga saga hátán, 3 résznyi mérsékelten érdekes háttérsztorizás, hogy aztán a teljes záróepizódot az epikus csatának lehessen szentelni amúgy snydercutosan. Csak 42 perc volt, de kevés dolognak vártam ennyire a végét, mint ennek - a jelenetek totál random jöttek egymás után, értelmük túl sok nem volt, az epic-o-meter folyamatosan túlpörgött, és a végkifejlet pont annyira következett a történtekből, mintha az epizód elején rögtön odaugrottunk volna.
Szóval, ebben is sok volt a lehetősége, volt benne bőven anyag, és az első 4 rész sötét ámokfutása az óészaki világban nagyon tetszett - ami utána jött, az nekem inkább felejtős.
Verdikt: 6.5 / 10.#értékelés
-
Carmen Sandiego S01 (2019)
Hát ez biz' 100%-ban elment a radar alatt - csak teljesen véletlen futottam bele nemrég.
A sorozat alapjául szolgáló nyomozós játék (Where in the world is Carmen Sandiego) és a kb. 15 folytatása a "gyermekkorunk legszebb dalai" műfajba esik - anno nagyon szerettük, aztán mai szemmel újranézve egy jópofa és irritáló katyvasz. A kicsit bolond humora viszont még mindig működik, és ahogy 40 éve, ma is dicséretes, hogy a Föld körül zajló tolvajüldözés leple alatt földrajzi és történelmi ismereteket igyekszik becsempészni a néző agyába.
A sorozat érdekes csavarral van felépíve: míg Carmen a játékban a főgonosz, itt ő a főhős - pedig mindkét esetben ő a legmesteribb mestertolvaj. Ez meglepő módon egészen jól működik - láthatóan a sorozat írói tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, és néhány fakezű változtatás helyett lebontották apró darabkákra az egészet, és egy kicsit más elképzelés mentén rakták össze. Mivel a játékokban nincs karizmatikus főhös, az ötlet logikus - de mondjuk nekem biztosan nem jutott volna eszembe, és ezt így korrektül megírni sem kis teljesítmény úgy, hogy a játékok hangulatától se kanyarodjunk el túlzottan.
A vizuális megvalósítás egyszerű, de ízléses - jó a vizuális stílus, lendületesek és sodrók az animációk, atmoszférikusak a "beállítások". Összességében a sorozat kifejezetten jól néz ki, annak ellenére, hogy látni, hogy nem locsolták el rá Isten pénzét. Hasonlóan jó benyomást kelt a zenei rendezés is, leszámítva azokat a kínos pillanatokat, amikor a főcím elénekli az első játék címét.
Az írás elég vegyes. Míg a világ és a fő szálak jól vannak felépítve, az egyes történetek gyakran kissé infantilisek - azzal nincs gond, hogy gyerekekre van optimalizálva a sorozat, de ettől nem kellene ennyire túlegyszerűsítettnek lenni. Ehhez képest a karakterek szövegei kifejezetten jók, és többnyire a dramaturgia is rendben van. És persze nem hiányozhatnak a földrajzi, történelmi és kulturális faktoidok sem - csak sajnos ezek ilyen 50-60 másodperces infodumpokban vannak jelen, ahelyett, hogy ügyesen be lennének építve a sztoriba. Jobb, mint a semmi, de inkább kihagyott, mint bezsákolt lehetőség.
Nosztalgiafaktorral, kivitelezéssel, érdekességekkel együtt ez egy elég erős sorozat, vszleg a további évadokat is megnézem idővel - annyira viszont nem ütős, hogy alig várjam a folytatást (ami amúgy már régen kint van).
Verdikt: 7.5/10.#értékelés
-
válasz
Pitterix
üzenetére
Én is pont mostanában néztem, ígéretesen indult, meg ugye eleve kevés a könnyed whodunit, aztán nem lett belőle nagy durranás. Pedig volt benne egy rakás (na jó, nem túl nagy rakás) jó ötlet, talán 3 40-45 perces epizódra be lehetett volna osztani őket, de persze szét kellett teríteni 6-ra.
Voltak benne jól elkapott képek is, viszont az avantgard szögeket használó szuperközelik engem irritáltak. A színészek többnyire jó munkát végeztek, mondjuk Nicole Kidman kissé ijesztő volt a hamvas 30-asnak kinéző, erősen statikus arcával. Hiába, a modern orvostudomány
Ami meglepett:a sok nyüglődés és felesleges csavargatás után a megoldás meglepően kompetens és krimi-konform lett. Érdekelni addigra már nem nagyon érdekelt, de legalább nem hagyott rossz szájízt maga után.
Verdikt: 5.5/10.The perfect couple, #értékelés
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4899
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi!

Nyugodjék békében 

Thanks for sharing