- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
negyven2 #82585 üzenetére
Igen, valóban, inkább új adaptáció. Readaptáció.
Legrosszabb esetben szerintem 8 rész / évad, egyenként 40 perccel, így 320 perc / évad. Ez így kb dupla mozgástér a filmekhez képest. Ha viszont 10 rész / évad, 1 órás epizódokkal, akkor az már 4x idő. Mondjuk az már jó lenne.
Ja az első három könyv az ~20, a későbbiek viszont ~40 fejezetesek, s ugyanígy a terjedelem is kb duplázódott. Szóval itt van kihívás, a 7 könyvből nem véletlenül készült két film.
-
válasz
negyven2 #82494 üzenetére
Hermione not black enough.
Viccet félretéve ez kifejezetten érdekes lehet, kíváncsi leszek arra, hogy miképp fog manifesztálódni a modern audience megcélzása (ennek lehet pozitív hatása is) és mennyivel lesz részletesebb. Pl a MAJOM kimaradt a filmekből, ami nagyon érdekes téma lehetne. Vagy pl ott van Dumbledore karaktere, aki a könyvben inkább egy bolond vénember, a filmben túl komoly lett vagy hogy is mondjam, lásd még: [videó]
-
k-adi
nagyúr
válasz
negyven2 #81566 üzenetére
The Studio (2025)
Szerintem nem csak a jelenleg futó, de az utóbbi idők legjobb (filmes meta) komédiája!
Szerintem is jól sikerült, meglepően jól. Az évad első fele szinte szuper, aztán kezdik kicsit túltolni a poénokat, az utolsó 2 rész nem tetszett már annyira... de az előtte lévők annyira jók voltak, hogy kárpótoltak összességében. A különféle Stúdió szituációk, filmforgatás, Golden Globe gála átadó stb. epizódok meg egyenes arany
Seth Rogen meglepően jól hozza a pánikoló karaktert, és képzeljétek el Anthony Mackie is jó volt!De a többiek is jók: az évad tele van sztárokkal, Bryan Cranston, Dave Franco, Zoë Kravitz, Ice Cube, Zac Efron, Steve Buscemi, Olivia Wilde, Josh Hutcherson, Antony Starr, stb... van benne Martin Scorsese és Zack Snyder is... igaz, csak pár jelenetre ugornak be, de tök jó cameo-k vannak.
ajánlom a szintén az Apple TV+-os futó, Seth Rogen-es sorozatot, a 'The Studio-t'... már ha fimb*zinak tartod magad akkor szinte kötelező
Úgyhogy egyetértek, aki film mániás, annak érdekes betekintést adhat ez, vicces formában.
-
Ryder62
őstag
válasz
negyven2 #82175 üzenetére
Mi készült azon 4 évig? Ezek a régebbi játékok azért nem rendelkeznek olyan nagy játéktérrel.
New Vegas már amikor megjelent akkor nagyon elavult volt grafikailag, meg minden máshogy. Oblivion alapokra épült. Szóval igencsak remaster material.
Mindegy, ha jön remaster ha nem, a season 2-re muszáj lesz előszednem a játékot -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #81903 üzenetére
Szerintem elég egyértelművé tettem, hogy nem tetszik.
Tudom, hogy így promóznak és nem is feltétlen a gyakorlattal van a probléma, hanem a megvalósítással, értsd: semmitmondó szarokat dobnak ki ehhez a sorozathoz.
Valóban nem ért véget a mai nap, szóval remélem kiizzadnak magukból valami értelmeset is. Noah Hawley-val kapcsolatban egyetértünk. -
-
paatrick
őstag
válasz
negyven2 #80584 üzenetére
Legnagyobb bajom a Siló 1. évadával az volt hogy baromi keveset mutatott a Silóban való életről. Gyakorlatilag csak 2 helyet láttunk, az IT, a gépészt, és a többi meg esetleg pár percre került elő. Szülészet, almaültetvény stb. és ezen a 2. évad se tudott változtatni.
Ellenpontként ott az Snowpiercer film, aminek 2 óra elég volt arra hogy bemutassa az egész társadalom működését.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
negyven2 #80202 üzenetére
Baszki elment majdnem 20 rész és semmi érdemi/érdekes infó a külvilágról: pl. miért ilyen, mi történt, mikor, kik, mi miatt..stb. egyáltalán hol vannak?
Aztán ott vannak az alagutak, hová vezetnek, miért vannak lezárva, miért nem tárják fel őket...stb
Kergetőznek a silóban, ez megy 2 évadon keresztül. Nekem ez nem érdekes!#80203 volandy
Banyek ezt elkezdtem tegnap, de a fsz pasi mint a Goofy kutya megelevenedve...nembííírom.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
negyven2 #79701 üzenetére
,Én arról beszélek, az S1-ben mindenki látta a kijelzőn, amikor kiment a néger rendőr, összeesett meghalt, amikor Juli kiment, a néger holtteste már nem volt ott... S2/E1 Kicsit furcsa lenne, ha a kijárattól pár méterig jutottak volna csak, aztán egyszerre mindenki meghalt... De, megégtek/megfőttek, mivel amikor Juli kimegy, látható, hogy perzselő a hőség + nem véletlenül kapta (titokban) a hővédő ragasztót! Szerintem.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
negyven2 #79695 üzenetére
Hát nem éppen! Nem látják az igazságot, mert aki a S1-ben eddig kiment elvileg mind meghalt, látták őket összeesni, ott volt a kijelzőn a holttestük, de a csaj kimegy és nincs ott egyik sem...tehát nem haltak meg! S2/E1: kimennek a 18. Silo-ból, semmi bajuk, most meg a csajszi szétégett holttesteket lát, a kijárattól pár méterre vagyis amikor kimentek az ajtó elé még nem égtek szét csak utána ...
ez meg hogy lehet???
-
-
KISDUCK
addikt
válasz
negyven2 #78687 üzenetére
Hát trailer alapján nekem se tetszik, hogy őszinte legyek. Majd ha kijön belenézek kíváncsiságból, de sok reményem nincs felé. Ausztrál/új zélandi humorról most csak a What we do in the shadow és a yeahmad ugrik be. Mindkettő más féle humor, de mindegyik élvezhető, ellenben az office aus trailerével szemben, de majd meglátjuk mint tud nyújtani egy egész rész.
-
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2 #78687 üzenetére
Török, románt persze, bizonyára még jobban is szét lehet szedni, sőt, a világ nagy része, akár a franciák is, legalább egyszer már eljátszott poénokat játszanak le újra, amolyan Árpa Atillásan bízva benne, hogy a közönségük nagy részének új lesz a dolog. Shledon figurája a Big Bang Theory-ból, ilyen értelemben jobban feldúlta a világ filmkészletét, mint Dzsingisz Kán.
Lehet hogy jó lesz, persze az benne van, hogy ami a trailerben van az nem mérvadó, csak ezeknek a rosszul értelmezett dolgoknak a megléte, meghatározó a végeredményre nézve. A bongyori csávónak, már eszembe jutott, ugyanaz a frizurája, mint Ricky Gervais-nek volt a Futottak Még-ben alakított sikeres sitcom figurájának. Az ilyesmi lehet utalás, de valószínűbb, hogy csak ad-hoc, még erre is emlékezett a faszi aki belerakta.
Amúgy az lenne az igazi, ha más népek, pont olyan naturalistán belevinnék a sajátos kicsinségeiket, de azt várhatjuk hogy mikor lesz. Ilyen értelemben Ricky Gervais inkább magyar, mint a Tóth János sorozat, de a Breaking Bad is magyarabb problémákat tárgyalt mint bármilyen hazai sorozat. Vagy a Marsra Magyarnál, ami egy távoli Office klón formátum a-kar-na lenni, az angol office sokkal magyarabb, mivel közelebb áll a valósághoz, mint a Marsra Magyar, aminek a valósága tömény fantazmagória. Nagyon nem szokott valamiért sikerülni, részben a gyarmati szerep miatt, hogy ne merüljek nagyon bele, csak itt az ausztrálok épp szem előtt vannak, a bolgárok a négy fal között kb. azt csinálnak amit akarnak, stb. -
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2 #78683 üzenetére
A probléma azzal van, hogy az office uk erőssége, hogy minden szereplő az átlagos látszatát keltette, mert az nem egy különlegesen hülye iroda volt, hanem átlagos, ezért mindenki ráismert a sajátjára. Az amerikai nagyjából tartotta az ívet, de ott már a kényszeres amcsi képmutatás végett, az angolnál méginkább általánosba hajlas helyett, egy középértéknél szimpatikusabb irányt vettek, ami miatt különleges hellyé vált az az iroda,emiatt persze fantasztikussá, pont ellenkező irány mint a humor forrása a koncepcióban, de még rá lehetett cipzározni a hullazsákot.
Namost itt ez az ausztrál, amiben bongyor haja van a csávónak, meg az átlagembertől mindinkább eltérően határozza meg a szereplőit, így végülis az eredeti koncepciónak csak a lényegét nem fogták fel. Biztos jól sikerült, ami maradt, a megbotlik- hasraesik poénok. -
Tasunkó
őstag
válasz
negyven2 #78449 üzenetére
Tolkien azt válaszolta az együgyű kérdésre hogy volt az orkoknak feleségük, mert nem tudott mit mondani. Azt hallottam egy mesevilág kvintesszencia is a Gyűrűk Ura, több nép motívumai megtalálhatók benne, például a banyapók az elég oroszos, szerintem Gondor jórészt. De Frodó is klasszikus nap hős, aki nyáron elindult, őszre érkezett Völgyzugolyba, télre
és a tavasz hozta el aMordorba, majd újra nyárongyőzelmet Mordor kapujánál, követve a nap éves ciklusát. Inkább a tradicionális síkon mozog a lényege, minthogy volt-e az orkgyerekeknek homokozója, de az lenne igazán meredek ha a kor szellemében a törpök elkezdenéknek talicskázni.koronázták Aragornt, -
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #78440 üzenetére
Bocs, de én ezt a témát nem tudom komolyan venni. Vicces volt a sorozatban, hisz egy vígjáték, de amint elkezdi az ember magyarázni inkább kínos lesz. Ez nem D&D, itt az orkok szerepe kimerült abban, hogy milliószámra gyártott ágyútöltelékek voltak Morgoth alatt. Nyilván a modern közönségnek nem lehet eladni egy classic Jó és Gonosz harcát, amiről amúgy szólnia kéne a sztorinak, helyette jön ez a bullshit, hogy árnyaljuk a karaktereket feleslegesen és közelítsük őket a morális középvonal felé, hogy együtt lehessen velük érezni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #78436 üzenetére
Poén volt. De tök jó, hogy nem egészen békepártiak, majd kifejted szépen, hogy békepártiak.
Itt annyi a lényeg, hogy lassan 90 éve és nagyjából egymillió sornyi lore alapján fogyóeszközként vannak kezelve, és senki le se szarta az okrcsaládok és orkgyerekek sorsát, mert nem léteztek, de most az Amazon feltalálta a spanyolviaszt. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen ínyencségek lesznek még itt.
-
-
-
válasz
negyven2 #78205 üzenetére
Köszönöm az infót! Nem is értem, milyen alapon akartam egy Amazon sorozatot megnézni úgy hogy fizetek az Amazonért.
arcitec: Nem fogok az RTL-re előfizetni, de jó tudni hogy ilyen is van. Könnyed limonádét akartam amin el lehet néha röhögni, de akkor majd egyszer virágbolt. -
paatrick
őstag
válasz
negyven2 #77933 üzenetére
Ez látszik az imdb értékelésekből is, legalább most már tudom miért lett hirtelen változás
viszont ugyanitt a 7-8. évad részei már a 7-es értékelést se érik el, sőt van sok 5-tel kezdődő is ami számomra a nézhetetlen kategóriát jelenti.
Szóval én biztos nem kezdenék bele ha azt látom hogy a 8 évadból van 3 jobb, a többi meg kuka.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
negyven2 #77738 üzenetére
Megláttam Taika Waititi nevét ennél a Time Bandits trailernél, el is engedtem. Annyira nem jön be annak a csávónak a humora, hogy azt el se tudom mondani. Amit a Thor filmekkel is művelt ,az valami borzalom. Amúgy se voltak jók a Thor filmek, de ő még tudott rajta rontani.
-
k-adi
nagyúr
válasz
negyven2 #77541 üzenetére
Acolyte
az eddigi legrosszabbnak tűnő Star Wars sorozatban volt az egyik - ha nem is a legjobb - de legélvezhetőbb része.
Csupán azért volt "élvezhetőbb", mert itt ha más érdemleges nem is történt (történeti bukfencek, karakter logikátlanságok, stb. leszámítva), legalább volt egy kis csihi puhi - ami ugyan sötét helyszínen játszódott, szóval nem volt teljesen fair látványban de mindegy, ezt most engedjük el.
A hajlevágós jelenetből meg ha nem lesz meme, csalódok az internetben.
A fő probléma a sorozattal, hogy az
0 hatásuk van eddig, kíváncsi vagyok az évad végére változik-e ez majd...?ikertesóknak -
markknight
veterán
válasz
negyven2 #77541 üzenetére
Valóban, én is ezt akartam valójában mondani, hogy jobb volt mint az eddigiek.
A hajvágósat én sem értettem hirtelen, főleg úgy, hogy egy suhintással kb olyanra vágta a haját mint a tesójának Illetve tök fura nekem az a másik iker, hogy össze vissza menekül, aztán nyalizik, aztán balhézik a tesójával.. áhh teljesen érthetetlen a motivációja. (vagyis érthető lenne ha megírták volna normálisan) Megöl két jedit utána be akarja köpni a mesteréd? Akkor minek akar Akolitus lenni? Úgy kellett volna talalni alapból, hogy döglenek a jedik és az erdőben meg összefutnak ezzel a fószerrel, az ikrek sztoriját meg úgy ahogy van ki kellett volna vágni.
A playtime amúgy 28 perc volt ami érthetetlen. Ha inflációval is számolok akkor a Phantom Menace készülhetett olyan 200-220 millióból, erre meg kapott ez a nő 180 milliót és SEHOL nem látszik meg. Nulla CGI kb, minden stúdióban forgatva, rettenet üres terek állandóan, zéró statiszta.. hova az istenbe vert el ennyi pénzt? -
vond
MODERÁTOR
válasz
negyven2 #77488 üzenetére
Jónak tűnik.
De ez is:
Lady in the Lake — Official TrailerKét hozzáfűzni valóm van:
1.) Az előzetes vágójának nagy pacsi (főleg az Impossible Dream-től).
2.) Natalie Portman <3 -
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #76549 üzenetére
Amúgy igen, ma jártam arra és rögtön bevillant, hogy így is meg lehet maradni az örökkévalóságig, csak győzzük számozni magunkat.
Rengeteg kiaknázatlan része van még ennek a világban és én úgy érzem, hogy az ő karakterének is lesz még szerepe később (akár flashbackekben), de majd meglátjuk úgy is.
-
WayneGace
őstag
-
Bad Pritt
félisten
válasz
negyven2 #76292 üzenetére
Fallout:
pont ez az, hogy semmi nem erősíti meg, hogy akkor történt a robbanás, csak mivel a nézők azt a dátumot látják egy képkockán a gombafelhővel ezért tévesen azzal azonosítják és rögtön billentyűt ragadnak, pedig csak picit gondolkozni kéne, esetleg felcsapni a wikit. Plusz ha a robbanás '77-ben lett volna akkor a gombafelhő ott lett volna a szöveg felett, mellett, nem egy nyíl vezet oda. Ez common sense, így működik egy timeline. Meg amúgy a készítők megerősítették, hogy a New Vegas is marad kánon, tehát '81 után pukkant el a kisváros.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest