Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9032) agabe válasza Janaboy (#9016) üzenetére


agabe
addikt

En azt talaltam, hogy a reszl. kontraszt kiemelo filmeknel (HDMI-n, vagy medialejatszobol) tonkreteszi a sotet jeleneteket, mert leveszi a kontrasztot es az egesz kep alap vilagossaga hullamzik ilyenkor a tartalom sotetsegetol es annak valtozasatol fuggoen. Olyan mintha a fenyerot csokentene-novelne, es kb ahhoz hasonlo mint egy gyengen mukodo auto irisz egy projektoron.
Vilagosabb (ha mar nem nagyon sotet az is eleg) jeleneteknel nincs ilyen gond, es az egesz kepnek jot tenne amugy, mert noveli a kontrasztot eleg jo osszeredmennyel (csak nem szabad tulzasba vinni), de ez a hulyeseg, hogy lathatoan hullamzik a kep vilagossaga (legalabbis ugy nez ki) az nyagon zavaro.
Tv adasonal nem szokott gondot jelenteni, mert meg a legsotetebb jelenetek kozben is ott van az adas logoja, es esetleg valami korosztalyos karika is ami eleg ahhoz, hogy az elektronika ugy erzekelje nincs tok sotet, es nem veszi le sotetre az egesz kepet, igy tv adasnal alkalmazhato.
Nagyon jo lenne hasznalni filmeknel is, de csak ugy lehetne elfogadhato, ha a kontraszt kiemeles mellet (mert azt jol csinalja) nem allitgatna a szoftver annak (vagy a fenyeronek) erosseget, es akar lehetne kezzel is beallitani (mint a dinamikus irisz kezi beallitasos allasait is projinal) az erteket amin mukodhetne.
Persze nem talaltam ra kulfodi forumokon sem megoldast, de nem lehetne ezt valahogy sonynal elerni, hogy javitsak ki? Dinamikusabba lehetne tenni a kepet vele, mert ezen kivul a nativ kontraszt azert csak-csak limitalt, es ez a kontraszt kiemelo mas szempontbol nem nyul bele ugy a kepbe hogy csukodjon pl a fekete (mondjuk a magas beallitas mar tulzasnak tunik)

Automata fenyero nalam is be van kapcsolva igy sotetben sem "szolizom" :D, es vilagosabb nappali idoben is jo a fenyero.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.