Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41001) Unlimited válasza PrinceHerceg (#40999) üzenetére


Unlimited
aktív tag

Olvass, vagy nézz teszteket. Ott majd leírják, elmondják neked, hogy mit is mérnek a színmegjelenítsnél, fekete szintnél, kontrasztnál. Csodálkozz🤥

(#41002) Unlimited válasza PrinceHerceg (#40999) üzenetére


Unlimited
aktív tag

https://m.prohardver.hu/teszt/samsung_qe65q7f_tv_teszt/ertekeles.html
És akkor ez a q7, nem a q6 széria. Gyatra egy oled-hez képest,még a 7 sorozat is. Az lg 55 legolcsóbb oled-je 400.000 körül van, ez 1.100.000 forint, igaz 65". Vicc, hogy el lehet adni ezt még valakinek. Egy életképtelen technológia 10dik változata, ami ugyan azokkal a betegségekkel küzd, mint 10 éve. Olcsó az előállítása, nagy a kasza. Csak kell mindig egy új, hangzatos logó, amivel újra és újra el lehet adni.

(#41003) Unlimited válasza PrinceHerceg (#40999) üzenetére


Unlimited
aktív tag

Igaz, a mostani ára már jóval kedvezőbb, de nem az a fontos. Ahogy a tesztben is írják, ez is csak egy lcd, semmi több.

(#41004) atirag


atirag
őstag

Na ma végül vettem egy 8577-et 65-ös méretben. Pedig nem akartam androidot. Persze most sem rajongok érte. Maga a tv sztem teljesen vállalható ha mindent egyben nézek. Főleg ennyi idő után. Elég nehéz manapság tv-t venni főleg ha olvagatunk is utána mi lenne a jó. Mert egyre inkább nem veszünk semmit.
A képe sztem nagyon szép: Ami meglepett kicsit,hogy az sd adások is nagyon jók. (persze van jobb és rosszabb)
Eddig ips paneles tv-m volt eddig és ahhoz képest valóban sokkal szebb a kép a jobb fekete miatt is.
Az android olyan amilyen. Jelen állapotban határon van a sebesség. Kivétel a hangosítás mert az valamiért nagyon lassú.
Viszont pozitivum,hogy minden egyből működött. A media lejatszó megtalálta egyből a forrást. Egy apple tv-t használok amit egyből tudott vezérelni teljes egszében. A távírányító a múltból jön😊
Lg volt előtte és nagyon megszoktam,hogy egyrészt nem kell a tv felé irányítsam a távot és a mozgásos technologiával nagyon kényelmes is.
Felhősödés van- Hol jobban hol kevésbé. Bár nem olyan durván mint ahogyan valamelyik topikban egy képet láttam. Ha egy filmet nézek és nem egy sötét képet akkor abszolút nem zavaró.
Kicsit még tesztelem mert a media marktban van ugye 60 nap míg visszavihetem:)

(#41005) kokokka válasza Unlimited (#40998) üzenetére


kokokka
őstag

Te csak a feketéről beszélsz, de mi van a színekkel? Az MM-ben a Q7-est néztem, simán legyalázta az LG Oled-et HDR-ben! És ez nem azt jelenti, hogy nem jó az OLED, mert ha nem látom egymás mellett a kettőt ez nem lett volna szembeötlő. De ugyan ez igaz a feketére is. Sötétben biztosan jobb az OLED feketéje, de normál körülmények között a QLED is pontosan olyannak látszik, mint az OLED. Ballagj el egy MM-be és nézd meg magad. Én megtettem, úgyhogy hiába próbálod beadni nekem, hogy ez a technika nem alkalmas mozgókép megjelenítésére. Bár az utolsó hszeddel kicsit agyonütötted ezt az állításodat is, mert ezek szerint ha a Q8-ast vagy a Q9-est írtam volna, akkor már nem is igaz a tézised. Arról meg ne is beszéljünk, hogy 8 évig úgy néztem a TV-met, hogy statikus képnél állítgattam a képarányt, képernyőmosó proramot használtam meg monitorvédőket a beégés lehetősége miatt. Na ebből nekem elegem volt! Még egyszer nem játszom el ugyan ezt egy OLED panel miatt. Annyit qrvára nem ér a feketéje, főleg nem úgy, hogy tudom mit tud egy QLED-es Samsung.

A tesztekről meg annyit, hogy ne egy prohardvereset nézz meg, hanem menj fel egy világszinten elismert Rtings-re és ott kukkolj körül. Ajánlom a leggyengébb láncszem, a Q6F tesztjét. És csodálkozz! De tudod mit? Hogy keresgélned se kelljen :

Rtings

Életképtelen mi? :W

[ Szerkesztve ]

(#41006) sakal83 válasza kokokka (#41005) üzenetére


sakal83
addikt

Nem belevau de szerintem nem erdemes ebbe nagyon beleallnod... volt qledem az oled mellett szo szerint. :) Mas kavehaz volt. Ha te ugy gondolod hogy a qled jobb akkor lelked rajta de ne is probald terjeszteni ezt mert nevetseges meg a gondolata is:) a qled egy jo lcd tv a borzalmas betekintesi szogevel egyutt

(#41007) kokokka válasza sakal83 (#41006) üzenetére


kokokka
őstag

Láttam a Q7-est oldalról, semmi probléma nem volt vele, nem úgy, int a sima LCD-kel. És különben is, már akinek számít a betekintési szög, mert én telibesz@rom. Nem RTL klub miatt veszek 65-ös 4K TV-t. Egyébként meg hol olvastad, hogy azt írtam jobb a QLED mint az OLED??? A szín visszaadása igen, nekem legalább is mindenképpen.A beégés lehetősége is hátrány, de mivel neked konkrétan volt két ilyen TV egymás mellet, gondolom ez sem számít....
Az egész abból indult, hogy a kollégád konkrétan azt írta, hogy ez egy életképtelen technológia. Hát nem az, így már biztosan nem. Ennyi a lényege, ne láss bele olyat, amiről nem volt szó.

(#41008) Unlimited válasza kokokka (#41007) üzenetére


Unlimited
aktív tag

Senkinek nem vagyok a kollégája. Az LCD ALKALMATLAN normális mozgó kép megjelenítésére. Bárkit megkérdezhetsz, aki ért hozzá, nem fog mást mondani. Ez egy hatalmas üzlet, mivel az előállítási költsége töredéke akár egy CRT tvhez képest is, viszont hatalmas pénzekért lehet eladni évenként más és más semmit érő marketing logókkal. Ennyi a története az lcd-nek, nem több. Többek közt ezért halt ki a plazma is mellőle.
Egyszerű fizika! Ahol egy kép megjelenítéséhez át kell világítani valamit, ott el van halva. Évek óta fejlesztik, de a gyerekbetegségeit soha, egyetlen egy gyártónak sem sikerült megoldani. Attól függ a tv-d képe, hogy éppen a szerelőnek milyen minőségben sikerült összerakni. Viccc, aki ezt még ajnározza, mert raktak az lcd panel elé egy színszűrő réteget. Hagyjuk is!

(#41009) Unlimited válasza kokokka (#41007) üzenetére


Unlimited
aktív tag

Az, hogy neked jó és elhasalsz a képtől, mert kitalálták a qled "technológiát", ne gondold azt, hogy nincs olyan, aki egy kicsit tovább lát az orránál. Ha neked jó, lelked rajta, de zöldségeket ne beszélj, ne terjeszd!

(#41010) kokokka válasza Unlimited (#41009) üzenetére


kokokka
őstag

Csak vedd az OLED-et kétszer annyiért. Megéri azt a HATALMAS különbséget! Hajrá :)

(#41011) junior11


junior11
veterán

Srácok már befejezhetnétek a QLED vs OLED vitát, pláne itt a Sony tv-s topikban. Köszi.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#41012) 0Li válasza atirag (#41004) üzenetére


0Li
aktív tag

Én is ilyet vettem pár napja. Hasonlóan érzek az általad leírtakhoz. A felhősödés egy picit zavar, olyankor is ha nem látom (a tudat) :D Még barátkozom vele.
Egyébként nagyon elégedett vagyok a képpel.

(#41013) atirag válasza kokokka (#41007) üzenetére


atirag
őstag

Amúgy van köze a betekintési szögnek,hogy mit nézel ? Komolyan kérdem. Bár lehet rosszul értelmeztem a mondatokat egymás után :)

(#41014) atirag válasza 0Li (#41012) üzenetére


atirag
őstag

Igen a tudat engem is zavar és van idom ,hogy vissza tudjam vinni . Sz előző tv-m is olyan volt pedig csak
55-ös volt . Aztán megszoktam ha lehet így mondani mert kb 4evig volt meg és nem zavart .
Pedig ott az egérmutató ahogy mozgott az is látszott . Ennél akkor látszik ha teljesen sötét van a szobában és a képernyő közepén van feher felirat sötét háttérrel. A film végén 😊
Sztem ár értek arányban teljesen vállalható persze az mm-ben lévő akcióval .
Vagyis ami volt.

(#41015) 0Li válasza atirag (#41014) üzenetére


0Li
aktív tag

Azzal vásároltam én is, csak annyi különbséggel hogy személyesen, szóval nálam nem is lenne opció az elállás, habár valószínűleg nem is élnék vele. Szerintem nagyon korrekt tv, és ennyi pénzért ilyen méretű és minőségű képet nem hiszem hogy kapnék más készüléktől.
Eddig csak 1 filmet nem tudtam lejátszani, azért mert .iso volt. (nincs külső médialejátszóm)
1 pedig szaggatott ( de szerintem az a rozoga ősrégi 1terrás külső hdd miatt volt, nem bírta átvinni)

Az androiddal még ismerkedem, ez az első okos tv-m. Esetleg tippek, trükkök jöhetnek. (azt is tegnap tanultam meg, hogyan lehet bezárni az alkalmazásokat :D) Így azért már nem annyira döcögős a rendszer.

A képbeállításokkal rengeteget vacakolok (az asszony nagy örömére film közben is). :DD

[ Szerkesztve ]

(#41016) #20221952 válasza 0Li (#41015) üzenetére


#20221952
törölt tag

Ha Android, akkor Kodi, azzal az iso is lejátszható.

A képbeállításokkal rengeteget vacakolok (az asszony nagy örömére film közben is). => ez volt nálam is, de hát meg kell csinálni! :DD

(#41017) kokokka válasza atirag (#41013) üzenetére


kokokka
őstag

A betekintési szög akkor kerülhet képbe, ha nem konkrétan filmezéshez, mozizáshoz használod, hanem sima TV-nek veszed, amit a nappaliban többen nézhetne több szögből. Egy mozizásra vásárol TV-nél azért nem lényeges, mert azt úgyis szemből nézed. Ha mégsem így van, akkor persze ott is lényeges lehet.

(#41018) 0Li válasza #20221952 (#41016) üzenetére


0Li
aktív tag

Nálam nem engedte lejátszani. Se kodi, se vlc

(#41019) #20221952 válasza 0Li (#41018) üzenetére


#20221952
törölt tag

VLC-vel nekem sem megy, de a Kodi biztosan viszi.
Én a Kodi alkalmazásból nyitom meg az iso kiterjesztésű állományt, ráadásul hálózatról.

[ Szerkesztve ]

(#41020) 0Li válasza #20221952 (#41019) üzenetére


0Li
aktív tag

Lehetséges, hogy valami app-ot vagy kiegészítést le kell tölteni mellé? (Vagy csak türelmetlen voltam és ez is a lomos külső hdd számlájára irható?)

(#41021) Carvus


Carvus
senior tag

Sziasztok,

4K HDR TV vásárlás előtt állunk a közeljövőben, nagyrészt sport közvetítések(kábeltévéről), filmek, sorozatok(pedig médialejátszón) mennének rajta illetve PS4 Pro! Egy közel 10 éves Samu tévét cserélnénk le, kérdésem az lenne, hogy a mostani jó árasított Sony KD55XE8505-hoz (250k) képest a Sony Bravia KD-55XE9005 "megéri" (370-400k) a felárat? Tud annyival többet? Szebb? :U

köszi

(#41022) #20221952 válasza 0Li (#41020) üzenetére


#20221952
törölt tag

Kiegészítő nem kell hozzá, nekem egy régebbi Kodi (16) simán viszi, a megnyitás után 2 másodperc múlva már látom is.

(#41023) atirag válasza 0Li (#41015) üzenetére


atirag
őstag

Igen én is így vagyok vele. Kerestem kalibrált értékeket és azokat is kipróbáltam. Bár az egyéni beállítás más lett mint az. Trükkök nekem is jól jönnek. Idővel majd muszáj lesz tanulnom. Nekem ez is új,hogy egy tv-nél ki kell lőni az alkalmazásokat. De így utólag nem is lep meg hisz egy android.
A 4k lejátszással még akad gondom amire még nem találtam megoldást. Néha jó néha nem. Bár semmi köze a tv-hez. Hálózatról játszom ami (sztem) szinte maximálisan elég kellene hogy legyen. Mégis borzolja az idegeim.
Viszont a saját lejátszója egész jól működik.
Most ahogy hazajöttem és a lányom éppen egy filmet néz teljesen meg vagyok elégedbe az sd adás minőségével😊
Ami idegesít ,de már sztem az összes új tv-nél ilyen az a csatorna kipsztás. Kedvceket kell csináljak,hogy tudjam majd rakosgatni a csatornákat. A webos-nél ez nem így van. Azért az sokkal jobb rendszer amúg😊

Kokokka: Igen így értem miért mondtad.

[ Szerkesztve ]

(#41024) SLYM válasza SLYM (#41000) üzenetére


SLYM
veterán

up

(#41025) AL válasza SLYM (#41000) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Próbáld meg ezen az oldalon, hátha kapsz választ : [link]
Üdv.

(#41026) sakal83 válasza Carvus (#41021) üzenetére


sakal83
addikt

370ert nem eri meg 300-320ert pedig egyertelmuen. HA-n arultak most egyet. Kivalo tv. 400k fele mar oled 55osben a nyero. Pl lg b7.

[ Szerkesztve ]

(#41027) #20221952 válasza Carvus (#41021) üzenetére


#20221952
törölt tag

Ha 65" lenne, akkor igen, egyébként nem...

(#41028) vlevi


vlevi
nagyúr

Nem kapcsolódik szorosan a Sony TV-khez, de azért megosztom, amit találtam.
[link]
RedBull TV.
Beszabehu. Se regisztráció, semmi, csak megy az adás, egy csomó sporttal kapcsolatos csatorna, élő közvetítések, egész elfogadható minőségben, még 55" méretben is.
Ja, és működik, nem szaggat, nem fagy le.
Az sem semmi, hogy hányféle eszközre elkészítették.

(#41029) K Norbi válasza junior11 (#41011) üzenetére


K Norbi
addikt

CsakaVA ;]

(#41030) fauv válasza K Norbi (#41029) üzenetére


fauv
őstag

:C

Hiába magyarázza több órán keresztül a méhecske a légynek, hogy a méz sokkal finomabb, mint a szar, ezt a légy képtelen megérteni.

(#41031) lumpika


lumpika
tag

Sziasztok
Nektek sem megy a legutóbbi yt frissítés xe8505n?

(#41032) vlevi válasza lumpika (#41031) üzenetére


vlevi
nagyúr

Újra inditottad a tv-t¿

(#41033) lumpika válasza vlevi (#41032) üzenetére


lumpika
tag

Ja hogy kellene hozzá?

(#41034) Zeki válasza lumpika (#41031) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nálam a Crossy Road játék nem megy, meg a Minions Rush, amióta frissült. A gyerekeim szerették.

(#41035) PrinceHerceg válasza Carvus (#41021) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

:K

(#41036) vlevi válasza lumpika (#41033) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem "kellene", de sok mindenre gyógyír az újraindítás, és sajnos túl gyakran van rá szükség.

(#41037) lumpika válasza vlevi (#41036) üzenetére


lumpika
tag

Én bizony semmi yt kedvéért nem fogom újraindítani ha nem muszály.
Amúgy is a leggyorsabb yt verzió a 7es droid legelső verzsönjével volt. Most hogy ráfrissítettem a droidra alapból az újabb -nekem jóval lassabb- yt verzió van már fenn sajna

(#41038) sting2 válasza Unlimited (#41008) üzenetére


sting2
addikt

Akkor most mit csináljunk?...
Mit vegyünk?
Mi a jó?
Hogyan vásároljunk?
Menjünk vissza az időben és vásároljunk 1990-ben egy jó Trinitront, mert az akkor jó volt?..
Igen, gyalázatosan gyenge a mozgásábrázolás még mindig - teljesen mindegy, hogy 200K vagy 1000K volt a vételár.

De, nekem ez csak 7 évvel ezelőtt volt, nagy "trauma" mikor átálltam Plazmáról, LCD-re.
Azóta már jól el is felejtettem, azokat a kompromisszumokat, amiket ezeknél a készülékeknél kellett cserébe elviselni a kiváló mozgás - szín - feketén kívül..

Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation

(#41039) Joshi válasza sting2 (#41038) üzenetére


Joshi
titán

Mozgásmegjelenítésben jelenleg a Sony az egyik legjobb, kijelzőbe meg az OLED. Ebből mi következik? Sony OLED.

(#41040) #20221952 válasza Joshi (#41039) üzenetére


#20221952
törölt tag

:C

(#41041) lumpika válasza Joshi (#41039) üzenetére


lumpika
tag

Xe8505ben minőségben nem csalódtam-
Viszont az androidban mint vezérlő szoftverben nagyon. Amennyire szeretem telefonon a droidot a sokrétűsége, rugalmassága miatt annyira szomorkodom emiatt a tvvel kapcsolatban.
Amikor vettem azt gondoltam csak launcherből találok rá vagy egy tucatot,ellenben egy normális infobart nem tudnak összehozni(pl egy progress bar nagyon hiányzik,valamint hogy kompaktabb lenne az info).
PS: ennek ellenére szerintem már nem tudnák más os-el szállított tvt használni😀

(#41042) Joshi válasza lumpika (#41041) üzenetére


Joshi
titán

Nálam az A1-nél nincsenek komoly problémák, az utolsó v6.5603-as frissítés óta teljesen jól működik a Droid. Amikor megvettem a tévét még csinált érdekes dolgokat.

(#41043) lumpika válasza Joshi (#41042) üzenetére


lumpika
tag

Nagy problémák nálam sincsenek, kicsit lassú a menü, ennyi.
Még talán annyi hogy csalódtam hogy nem lehet annyira testre szabni mint gondoltam. 7től kifejezetten jó a hosszú home, hogy ki lehet lőni appokat

[ Szerkesztve ]

(#41044) Unlimited válasza sting2 (#41038) üzenetére


Unlimited
aktív tag

Ahogy más is mondja, oled a megoldás. Mivel még a gyártók többsége csak 1-2 éve foglalkozik vele, sajnos még drága. Az lg b7 oledje minden lcd tv-t állva hagy, mintha a körtét az almával hasonlítanád. Pedig az a legkisebb kategória az lg-nél. Akcióban az 55" 400 alatt meg lehet venni. Nekem még sok, több mint egy tvért adnék, de már nem sokkal. Lesz ez még olcsóbb is. Meg a többi gyártónak is lesz ilyen, alsó kategóriás oledje előbb utóbb. Persze ez az alsó kategória majd tökéletes képpel rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

(#41045) AL válasza lumpika (#41037) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Az újraindítás nem okoz semmi gondot és szinte természetes a problémák megoldásánál . Miért idegenkedsz tőle ? Talán félreértetted, ez nem a gyári beállítás visszaállítását jelenti. Üdv.

(#41046) lumpika válasza AL (#41045) üzenetére


lumpika
tag

Nem idegenkedek, csak úgy vagyok vele elég akkor újra indítani ha valami gixer van.

(#41047) Joshi válasza lumpika (#41046) üzenetére


Joshi
titán

Az Android Tv újraindítása is kb olyan mint a telefonoknál, semmi hátrányod nem származik belőle sőt.

(#41048) gugika válasza Unlimited (#41044) üzenetére


gugika
csendes tag

Nana:
https://youtu.be/ZAA_QGx1UnA

(#41049) gugika válasza Unlimited (#41044) üzenetére


gugika
csendes tag

Nem mintha alkalmatlankodnék, de a HDR-hez kell az 1000 nit fényerő amit még az oled nemtud, sajna az oled rengeteg sötét részletet levág, így fekete pacák lesznek az árnyalatokból a shadow detail elveszik!
Jövőben a micro led lesz a referencia, nagyobb fényerő 5.000-8.000-10.000 nit, egyenként vezérelhető leddel!

(#41050) crissprivat válasza gugika (#41049) üzenetére


crissprivat
senior tag

Csak bírjuk kivárni,mire a boltok polcain lesznek elfogadható minöségben és árban.

Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.