Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8901) Firestormhun


Firestormhun
senior tag

Euronicsban nekem is először a TV dobozában lévő garancia papírt akarták pecsételni, de mivel nem volt a csomagolásban felül, nem akarták széttúrni érte a dobozt és lexter képén látható gar levelet írták meg. Úgy tűnik mákom volt. :)

...

(#8902) B-L-A-C-K válasza lexter00 (#8897) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem is ilyen a sima garancia, amit a Sony-ban adtak...

(#8903) haddent válasza B-L-A-C-K (#8902) üzenetére


haddent
addikt

Nekem euronics-ban még olyan régit se adtak, mert lusták voltak kicsomagolni :DDD A számla mellé nyomtattak egy euronics-eset :DD

(#8904) MaTTeS


MaTTeS
senior tag

Sziasztok,

Túrtam apróban egy hordozható mobilvinyót, hogy működjön a TV-vel (50W829B) a megállítás, felvétel funkció.
Azt nem tudjátok, hogy miért nem lehet számítógépen lejátszani a felvett anyagot (a Tv lejátssza szépen a saját felvett tv műsorát)? Valami védelmet kódolhat bele a fájlba, hogy ne legyen megnyitható? Szimpla M2TS fájlokat csinál felvételkor.

(#8905) nismoka válasza MaTTeS (#8904) üzenetére


nismoka
addikt

Minden tv kódolja ezt, nem lehet lejátszani csak a tv-vel.

(#8906) MaTTeS válasza nismoka (#8905) üzenetére


MaTTeS
senior tag

Azzal szívok, hogy ez a szemét a merevlemezt TV-re regisztrálás után nem ismeri fel mint usb adattároló. Utánaolvasva ahhoz Fat32 v. exFAT fájlrendszerben kell lennie: gépen leformázom exFAT-re (hogy 4GB-nál nagyobb fájlokat is kezelni tudjon a tv) majd a TV szépen visszaformázza NTFS-be a felvétel funkcióhoz amit meg nem tud olvasni, mint USB adattároló eszköz és csak a felvételre használható.

Mondom kicseszek vele: partíciókezelővel töröltem az egészet és létrehoztam egy NTFS és egy exFAT partíciót a lemezen, de ez a b*zeráns tv leformázza az egészet NTFS-be és 1 partícióvá visszaállítva így megint csak felvételre lehet használni a merevlemezt... no comment :(( :(((

[ Szerkesztve ]

(#8907) cztibcz


cztibcz
csendes tag

van egy olyan problémám hogy amikor a tv side view-t párosítottam a tv-vel,feltett a tv egy kérdést hogy akarom e hogy bekapcsolható legyen a telefonnal a tv,viszont így többet fogyaszt.véletlenül igent nyomtam.át lehet ezt utólag valahol állítani?
40w605b

[ Szerkesztve ]

(#8908) Janaboy válasza haddent (#8903) üzenetére


Janaboy
veterán

Sokat lovagoltok a garjegyen, a nelkul csak a szamla is elegendo a magyar jogszabalyok szerint a jotallas igazolasahoz..

Janaboy

(#8909) nandow válasza agabe (#8863) üzenetére


nandow
aktív tag

A biztonsági garit új tv vásárlása esetén kérdezted, vagy meglévő tv-hez?
Én ma voltam szintén Westendben a Sony Centerben érdeklődni, 42W655 típusú tv-m van, amit nyáron vettem. Ehhez a plusz 3 év biztonsági gari 33e ft lenne, a sima plusz 3 év pedig 24e. Nekem az eladó azt mondta, hogy ha ezt a tv vásárlásakor vettem volna meg, akkor féláron adják. Kár, hogy ezt a nyáron, amikor vettem a tv-t, nem mondták...

(#8910) superg válasza MaTTeS (#8906) üzenetére


superg
senior tag

Azért ez nem ritkaság,a legtöbb tv ezt csinálja.A Samsung az tudott olyat hogy HDD 2 particióját külön kezelte,de pl LG nem,bár lehet ez idén változott

(#8911) Clemi válasza lexter00 (#8897) üzenetére


Clemi
veterán

Nekem is ilyen van, és az Euronics-ben vettem.... ugyhogy tudja az Euronics.

(#8912) nismoka válasza cztibcz (#8907) üzenetére


nismoka
addikt

igen halozati beállítások.távoli inditás

(#8913) birno válasza nandow (#8909) üzenetére


birno
addikt

Kb 2 hete vettem TV-t a kozpontiszalonban, 5 ev kiterjesztett garival, nem a biztonsagival, most rakerdeztem lehet-e meg valtani, azt mondtak, hogy valtani mar nem, csak 1 napig lehetett volna, max kotni tudok egyet, de csak teljes aron(28e).
Kerdeztem azt is, hogy tenyleg kiterjed-e balesetre is, mi tartozik bele stb, de konkret valaszt nem kaptam, allitolag ok is egyszer kaptak csak valami tobb oldalas doksit amiben leirja a Sony, hogy mikor ervenyes, mikor nem, de ennyi.
Full aron mar lehet nem erne meg ujra megkotni vagy legalabbis latni kellene elotte azt a bizonyos doksit a feltetelekrol, kar, hogy nem azt kertem anno.

(#8914) Tegla80 válasza birno (#8913) üzenetére


Tegla80
addikt

Ne szomorkodj....nezd onnan,h En spec semmit nem kertem hozza es cseppet sem banom. :DD
(persze lehet hulye vok,de ami Sony termekem van/volt az a mai napig megy meg .Havernal van az elso ps3 am ami meg FAT tipus....nah az is megy meg es kapott boven uzemorat is nalam...En bizok a Sony-ban.... :K )

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#8915) birno válasza Tegla80 (#8914) üzenetére


birno
addikt

En inkabb attol tartok, hogy mondjuk lerantom a TV-t az allvanyrol.
Sokszor fejhallgatoval hasznalom, ami ugye hatulra van bedugva, csak egyszer akadjak bele a zsinorba s megvan a baj.
Persze nem nagy ra az esely, de akkor is.

(#8916) nismoka válasza birno (#8915) üzenetére


nismoka
addikt

A biztosítás árából vegyél wireless fülest! ;) Szerintem elég a kiterjesztett gar, nem kell a biztosítás. Még soha nem vertem le tv-t vagy ejtettem le, pedig jópár volt és van a kezem alatt. :)

(#8917) Tegla80 válasza birno (#8915) üzenetére


Tegla80
addikt

Mindenre van esely....,de pl egy vezetek nelkuli fules es problem megoldva. ;)
(nalam a kutyanak nehezebb elmondani,h "a szobaban nem labdazunk ugy,mint kint..itt csak ovatosan szabad" ,de a labdajat nem veszem el igy sem. :N Plusz ahol kolok van ott is van rizikofaktor.....kar ezt elore bekepzelni sztem. Ha megvan a baj akkor megvan addig meg nezd a tv-d :D )

Sony® & PlayStation®

(#8918) birno válasza nismoka (#8916) üzenetére


birno
addikt

Nem igazan bizom a vezeteknelkuli fulesben az a baj, de nagyon gondolkozom rajta.

(#8919) nismoka válasza birno (#8918) üzenetére


nismoka
addikt

Akkor egy hosszabító kábel ami szét tud csúszni ha bele akadsz.

(#8920) cztibcz válasza nismoka (#8912) üzenetére


cztibcz
csendes tag

Köszi,pedig ott kerestem. Kifog rajtam néha a sony menü.
Olyasmit nem tud véletlenűl,hogy csatornánként különböző képarány beállításokat ment el?

(#8921) agabe válasza nandow (#8909) üzenetére


agabe
addikt

Meglévő tv-hez (igaz most néhány napja vásárolt), és arra mondtak 16.500 -at (50W828B)

Garancia jegy Euronics-nál:
Sugárban: ők ilyet még sohasem láttak (kihívtak valami osztályvezető szerűt is, kedves volt, de szerintem hülyeséget beszélt), nem létezik, pontosabban volt pár éve ilyen, de már nincs, és a Tv dobozában lévő páneurópai gari az tuti jó, de még ráadásul az sem kell, mert ma már elég a blokk (vagy számla) a vásárlásról, és az alapján intéznek minden garanciát.

Corvin Plázában:
Hát természetesen az a jó amit adtak eredetileg. Kérdeztem, hogy akkor a Sony Centerben tudják rosszul? Megmutattam a képet is (innen a fórumról belinkeltet) ... Jaaaa, hát azt csak PS4 -hez adnak.

Szóval két Euronics két különböző ügykezelés, egyikben sem adnának a TV-hez ilyet, eközben másnak (ahogy írtátok) adtak, és van is.

Ezután Euronics-ban gari ügyében megbízni nem lehet. Sony-tól kérdezzem meg emailben mi a helyzet, és mondjam el nekik, hogy Euronics nem tudja ? Miért nem megy ez magától ?
Kicsit felhúztak ezzel :D

Ja és amit (#8897) lexter00 belinkelt azon nincs gyári szám csak a típus, míg sony szalonban azt mondták gyári számnak is rajta kell lennie ... hát most akkor rajta kell, vagy nem kell, és mi kell nekik, ha 3-4 év múlva betojik a tv miközben valaki megveszi a kibővített prémium garit ?

[ Szerkesztve ]

(#8922) nismoka válasza agabe (#8921) üzenetére


nismoka
addikt

Tipus, gyári szám, dátum, ez az alap.

(#8923) agabe válasza nismoka (#8922) üzenetére


agabe
addikt

nezd meg lexter00 garijegyet.
Tipus, datum, belyegzo van, de gyari szam nincs, szoval MM-ben sincsenek a helyzet magaslatan.
Tobbiek akik ilyen garipapirt kapta szeriaszamugyileg hogy allnak? Ra kell irni ezek szerint azt is...ha meg van hely egyaltalan a jotallasi jegyen, mert elegge kicsi a hely es ki van toltve a tipusszammal.

Mas:
Arena Plaza MM-ben megneztem mik vannak (mindenfele gyartonal) meg egy 50W815-otos miatt el is beszelgettem a sony-s sraccal, megbeszeltuk, hogy nem lehet ilyen aruhazakban megnezni mit is tud a tv, es milyen hibai vannak.
Betett egy (talan Pacific rim ? ) trailer videot, aztan akkora banding volt szegeny 805-ben, hogy meg ott az uzletben is is durvan lathato volt (amikor egy sivatagos resz folott helikopterrol fenykepezve svenkel a kamera 1-2 masodpercig). Monda, hogy a tobbi gyarto tv-jeben tuti sokkal rosszabb ez is...erre nem valaszoltam semmit, mert tudom, hogy nem valoszinu legalabbis hasonlo kategoriaban. Ilyet meg nem lattam, volt vagy 20 fuggoleges sav mintha zebra lenne :S
Ha valaki arra jar vigyen magaval banding teszt videot es nezze meg a kitett 50w815-ost...erdemes, mert nem sokszor latni hasonlot :)

(#8924) Balázzs


Balázzs
senior tag

50w829 vs digi műholdas adás v 2.0

Ma kijött a digis szerelő -már nem volt kedvem és türelmem ügyfélszolgálatra járni- és manuálisan, digitől kapott papírról beállította a műholdakat, így van jel, talál a tv csatornákat! Viszont gyenge volt a jel, újra kellett kábelezni az antennától. Utána egyesével kell hozzáadni a műholdakat és a végén kigyomlálni azt, ami nem kell vagy nem használható. Köszi digi!

A slusszpoén, hogy Ő regisztrálta sms-ben a ci+ egységet, amit én nem tudtam volna megtenni!

Azóta a tv pár adót elfelejtett, nem tudom miért, mert közben ment a szerelés is.

Abban maradtunk, hogy nulláról kezdem a beállításokat és ha elfelejti a készülék, akkor marad a hd-s beltéri a ci+ helyett, ha pedig csak elnyomkodtunk valamit minden marad így.

Tapasztalata szerint nagyrészt ezek a ci+ os eszközök nem mennek a tv-kel ha műholdon jön a jel.

Legalább már nem kártyahiba.

(#8925) Joshi válasza agabe (#8921) üzenetére


Joshi
titán

Csütörtökön én is a Sony Centerbe vettem a TV-met és nekem a jótállási jegyre ráírták a gyári számot is.

(#8926) agabe válasza Joshi (#8925) üzenetére


agabe
addikt

az a normalis szerintem, csak az eddigiek alapjan az aruhazak (pedig hivatalos eladok) meg a rendes garijegyet sem mindig adjak, a szeriaszam rairasa meg meg kevesbe lehet jellemzo rajuk.
Vasarlasnal mindent kulon kell kermi es akkor nincs gond.

(#8927) Malachi válasza agabe (#8926) üzenetére


Malachi
addikt

én nem kaptam garipapírt, azt mondták majd menjek be érte a számlával, vagy ha akarom kiküldik postán. majd bemegyek valamikor, ha lesz rá időm.

(#8928) nismoka válasza agabe (#8923) üzenetére


nismoka
addikt

De bizony hogy rosszabb nem mondom melyik márka, a sony még a legkevésbé sávosodik.

(#8929) #04441088


#04441088
törölt tag

Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Jövőhéten kellene megrendelni a készüléket, nézelődtem, de nem tudom, hogy milyet vegyek. DiGi-s beltéri lenne rákövetve, 80 %-ban TV-zés menne, maradékban filmezés, általában 3 D.
Keret: 150-200 e Ft között.
Követelmény: 3 D(lehetőleg passzív), Full HD.

Ebben az árkategóriában milyen Sony-t ajánlotok? Melyik a best buy az adott feltételekkel?
Nagyon szépen köszönöm. :R

(#8930) baphomet válasza #04441088 (#8929) üzenetére


baphomet
senior tag

Ezeknek a feltételeknek csak a W8-as széria felel meg, 42"-es méretben (42W805B, 815B, 828B, 829B).
Jelenleg 200e-ért kapni a Sony Centerekben.

(#8931) B-L-A-C-K válasza #04441088 (#8929) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

baphomet kolléga válasza jó, de inkább pótold ki 25 ezerrel, mert akcióban ugyan ezt a szériát 50-esben ~225-ért megkapod, és azért +25 ezer 8 col nem sok...

(#8932) Tegla80 válasza B-L-A-C-K (#8931) üzenetére


Tegla80
addikt

De azert tedd hozza,h igy viszont mar aktiv 3D rol beszelunk.
Ami nem baj,csak emlitetek,h "lehetoleg passziv " legyen.
(amugy jo a Te valaszod is ;) )

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#8933) baphomet válasza B-L-A-C-K (#8931) üzenetére


baphomet
senior tag

Csak az már aktív 3D. Passzívra, ha fontos, hogy az legyen, marad a 42"-es méret.

(#8934) B-L-A-C-K válasza Tegla80 (#8932) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Teljesen jogos, most olvasom passzívot akar, mondjuk én még így is azt venném, na meg úgyis az lesz az egész 3D-ből hogy 10 filmet megnéznek és annyi volt...:D

(#8935) agabe válasza nismoka (#8928) üzenetére


agabe
addikt

Ami ott ki van allitva az sajnos nagyon gyengere sikerult peldany..tok vilagosban bemutato modban apro homogen kepjelenet es rogton latszodott.
Persze lehet masik marka altalaban rosszab, de ez a peldany azok koze siman betagzodhat ;)

Ami nalam volt 828-as azzal semmi problema nem volt ilyen teren (meg azert mas sem szokott panaszkodni)

[ Szerkesztve ]

(#8936) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Sziasztok!
TV-t szeretnék venni (meglepő módon). Az elsődleges szempont a jó képminőség jó fekete, természetes színek és jó mozgás megjelenítés. 90 %-ban pc lenne a forrás (1080 / 720p 23.976 / 25 fps), a többi digi kábeltv (dvb-c). Méret 42 - 48 - 50 col, az ár méret függvényében 150-250 e.

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#8937) Janaboy válasza < CyberBob > (#8936) üzenetére


Janaboy
veterán

5 hozzászólással ezelőttit javaslom..

Janaboy

(#8938) < CyberBob > válasza Janaboy (#8937) üzenetére


< CyberBob >
őstag

Akkor, csak a W8-as szériával érdemes foglalkozni? A W7 / W6 -os típusok miben gyengébbek, persze a 3D, Smart, beépített lejátszón felül. Még annyi, hogy melyik típusoknál a legkisebb az input lag illetve leggyorsabb a panel (ne mossa a képet)?

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#8939) B-L-A-C-K válasza < CyberBob > (#8938) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

W6-os panelben és minőségben is gyengébb, W7 elvégre ugyan csak nincs 3D. De W7/W8-as széria 50-es méretben szinte ugyan annyi árban, így akcióban a W8-as szériát javaslom 225-ért szokott lenni, de volt már olcsóbban is. Input lag-ja mindegyiknek jó...

[ Szerkesztve ]

(#8940) agabe válasza < CyberBob > (#8938) üzenetére


agabe
addikt

dupla lett telorol..hm.

[ Szerkesztve ]

(#8941) agabe válasza < CyberBob > (#8938) üzenetére


agabe
addikt

Tesztbol ugy emlekszem W7-esnek legkisbbb a lagja legalabbis a 42-esnek 13,5 ms.
50-es meretnel mas az elektronika, ezert lehet mas erteku is.

(#8942) < CyberBob > válasza B-L-A-C-K (#8939) üzenetére


< CyberBob >
őstag

"W7 elvégre ugyan csak nincs 3D" vagy is a W7 is annyit tud képminőségben mint a W6?
A W6-7-8 mind idei modell?

agabe: köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#8943) amadeus11


amadeus11
senior tag

Most csak én nem találom , vagy nincs csatornatörlési opció ?

There is a star

(#8944) baphomet válasza < CyberBob > (#8942) üzenetére


baphomet
senior tag

A WxxxB az idei. A WxxxA volt a tavalyi széria, de azt már nem is igazán kapni, csak egy-egy megmaradt bemutató darabot.

(#8945) lexter00 válasza baphomet (#8944) üzenetére


lexter00
őstag

És az idei és a tavalyi modellek között mi a különség?

(#8946) agabe válasza < CyberBob > (#8942) üzenetére


agabe
addikt

W7 kepminosege inkabb W8-hoz van kozelebb ;)

(#8945) lexter00:
Attol fugg melyik szeria. W8-nal ips panel volt 2013-ban most visszavaltottak VA-ra.
Tobbinel meg kellene nezni, nem tudom. A 9-es szeria talan romlott pl.

[ Szerkesztve ]

(#8947) nismoka válasza lexter00 (#8945) üzenetére


nismoka
addikt

Tavalyi W8 IPS paneles volt fogatható talpal, Idén pld a W9 IPS paneles.

[ Szerkesztve ]

(#8948) NGA


NGA
addikt

Megnéztem, mit vesz fel a Sonyx. m2ts a file kiterjesztése, de semmi nem akarja olvasni. Más már próbálkozott vele?

(#8949) NGA válasza NGA (#8948) üzenetére


NGA
addikt

Na kiderült, hogy titkosítva tárolja, és esélytelen átkódolni.

(#8950) Silverfox91


Silverfox91
újonc

Sziasztok!

Nemrég vettünk egy kdl48W585-as tv-t. USB-ről megy iy kiválóan a lejátszása az mkv fájloknak is, azonban amikor a gépet wifin keresztül összekapcsolom a tv-vel, a médialejátszóban nem jelenik meg az összes film, ami a gépen rajta van, és ez elég bosszantó. Serviioval még nem sikerült teljesen zöld ágra jutni. Van ötletetek, hogy miért nem jelenít meg minden filmet?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.