Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59001) Joshi válasza Neoteric (#58987) üzenetére


Joshi
titán

A többiek a Blu-ray változatról linkeltek képet ami nagyjából hozza a kötelezőt. Nálad az HBO Go változat szörnyű, ráadásul túl világos a kép. Úgy látszik XH90 nem nagyon tud mit kezdeni a gyenge minőségű forrással. Mondjuk ez nem meglepő. Szerencsére a legtöbb anyag elérhető legalább sima Blu-ray minőségben. Amúgy se referencia az HBO GO. :N

Végül lefotóztam az LG 32GK850F-B VA paneles monitoromon is a Blu-ray változatot. A Sony OLED és a monitor is kalibrálva van, ez látszik is a képeken mert nagyon egyformák, pedig egyik LCD a másik OLED. Persze a valóságban nem teljesen ilyen a kép, mert a mobil telefon kamerája változtat rajta, de a lényeg hogy nagyjából egyforma a két kép. Már amennyire egyforma tud lenni egy OLED és egy LCD VA. :DDD Sajnos csak akkor lenne hiteles a fotók összehasonlítása, ha mindenki tévéjét ugyan olyan körülmények között, ugyan azzal a kamerával fotóznánk. És akkor az én két kalibrált készülékemhez kellene hasonlítani a képeket. Persze az én kalibrálásom se tökéletes, de azért nagyjából a helyén vannak a dolgok. A mindenki által készített fotókon csak a nagyon rossz beállítás tűnik ki, ilyen DJosef és Neoteric beállítása. Úgyhogy én ezzel le is zártam a témát.

LG VA LCD monitor.

Ez pedig a Sony A1.

[ Szerkesztve ]

(#59002) DJosef válasza junior19 (#58981) üzenetére


DJosef
őstag

Pontosabban 17 alatti ne látszódjon (17-25 kell villognia.) Ezt az Egyéni képbeállításokkal tudom is hozni a linkelt videóban látható értékekkel.

A telefonnal felvett videók,képek valóban csalnak kicsit.

A linkelt YouTube videó képbeállításait kivétel nélkül ugyanúgy beállítottam az Egyéni képbeállításoknak.
Egyébként ez nem HDR hanem egy általános képbeállítás az XH90-hez. HDR már csak a 40-es fényerő miatt sem lehet.

Én ezek után szinte biztosra veszem a magam és a többi kolléga tapasztalatai alapján,hogy kizárólag az HBOGO szar tömörítését mutatja meg látványosan az XH90 bizonyos beállításokkal a Skyfall-nál illetve egy esetlegesen túltolt beállításokkal más modelleken is legyen az OLED vagy LCD.

Ettől függetlenül ha tudom már csak a kíváncsiság miatt is kipróbálom az XH95-ön.

[ Szerkesztve ]

Forget about it

(#59003) Tommancs


Tommancs
csendes tag

Sziasztok!
Sony 65X8505C tv-m van. Valaki meg tudna erositeni abban, hogy ez a TV kepes-e tovabbadni az erositonek (HDMI ARC-n) az E-AC-3-ban kodolt audiot avagy sem? En ugy latom, hogy kezeli, mert Serviio-n keresztul peldaul lejatsza az E-AC-3 hangsavot, de mar csak sima AC-3 megy az erosito fele. Tehat tudja ertelmezni, de “lerontja” azt. Pedig a technikai specifikacio szerint tudja, legalabbis a sony honalpjan latok Dolby Digital Plust, ami ugye eac3. Miert van ez? Vagy a Serviio a ludas? Vagy a TV nem kepes a passthrough-ra? Esetleg USB-n keresztul kepes lenne, de mas forrasbol nem?
Elore is koszi!

(#59004) Joshi válasza Tommancs (#59003) üzenetére


Joshi
titán

A Dolby szerint átmegy a sima ARC-on a Dolby Digital Plus, kérdés hogy a Sony kezeli-e? Én még megpróbálnám úgy, hogy pendriveról egy DD+-os hangsávos filmet lejátszanék a tévé belső lejátszójáról, hogy úgy mit kezd vele.

Milyen erősítőd van?

[ Szerkesztve ]

(#59005) Selynelar


Selynelar
aktív tag

Üdv Mindenkinek,

Adott egy Sony KD-55XF9005 tv. A kérdésem,hogy erre rávarázsolható az HBO GO? S ha igen,akkor akinek hasonló tv-je van,minden rendben vele? Értem kompatibilitás,stabilitás.

Előre is köszönöm.

(#59006) Joshi válasza Selynelar (#59005) üzenetére


Joshi
titán

Töltsd le Playáruházból, teljesen jól működik.

(#59007) Selynelar válasza Joshi (#59006) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Köszönöm. Meg is oldódott :) :R

(#59008) Tommancs válasza Joshi (#59004) üzenetére


Tommancs
csendes tag

Igen. E is igy tudom, hogy atmegy. Amugy lejatszani lejatsza a DD+ audiot, de mar sima DD megy tovabb az erosito fele. Az erosito amugy Denon AVR-X2400H, ami gond nelkul kezeli a DD+ formatumot. (Teszteltem, laptopot rakotve Hdmi-n)
Csakhogy en a TV appjan keresztul neznek DD+ formatumot. A sajat appot hasznaltam, igaz, nem USB-n, hanem DLNA-n kerezstuly

(#59009) Joshi válasza Tommancs (#59008) üzenetére


Joshi
titán

"TV appjan keresztul"
Mármint a tévé saját lejátszóját használtad? A Sony X8505C tévé elvileg kezeli a Dolby Digital Plus-t, de lehet hogy csak sima DD-t tud kitolni magából. Nagyjából ez arra jó, hogy nem lesz néma a technika, de legalább továbbítja a sima DD core-t.

ui.: ugye a DD+ abból nyújt többet a sima DD-nél, hogy kapsz 5.1-hez képest akár 7.1-et és akár Atmos hangot is. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek csak úgy fognak működni, hogy a teljes hang sávszélessége nem haladja meg a sima DD 5.1-ét. Ugye a DD+ ugyan úgy tömörített hangformátum, de összességében nem lépheti át a sima ARC sávszélességét, különben csak a DD core fog átmenni. Szerintem itt valami ilyesmi lehet.

[ Szerkesztve ]

(#59010) DJosef válasza F-ECT$ (#58957) üzenetére


DJosef
őstag

& FöldiM#58958
Tennétek fel képet pontosan mire gondoltok?

Telefonon, Tableten, Noteboon, PC monitoron is jelentkezik a "képhiba"?

[ Szerkesztve ]

Forget about it

(#59011) flashike


flashike
tag

Sziasztok!

Van egy 2015-ös KD-55X8507C típusú tévénk (pár hónapja került hozzánk) minden pöpecen működött kb egy héttel ezelőttig. Akkor fogta magát a tévé és egy elindításkor loophole-ba került. Jött a Sony felirat, utána a betöltő képernyő és ezt folyamatosan ismételte. A fórumokról összeszedett módon (áramtalanítás, hang le és on/off gomb nyomva tartása) működött szépen el is indult. Pár napra rá netflixezés közben elkezdett szaggatni a tévé egy picit, de továbbra is működött. Most pedig 1 héttel később megint előjött a loophole probléma, azonban most nem tudom factory resetelni sem a tévét. Valakinek volt már ilyen gondja? Pár helyen olvastam lehet hardwares a gond. Egy ilyen régebbi tévénel gondolom fennáll az a veszély hogy érdemesebb új tévét venni mint kicserélni.

Öteleteket előre is köszönöm.

Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz

(#59012) Peace


Peace
nagyúr

Helytálló a Rtings.com infója, hogy a KD-65XH9096B még nem tudja a VRR-t és ALLM-et és majd csak talán egyszer később kapja meg FW frissítéssel? Vagy már megkapta? Ghosting vagy hasonló probléma van játék módban?

(#59013) Deck válasza Peace (#59012) üzenetére


Deck
titán

Bár az enyém 55" de azért válaszolok, ha nem baj :DDD

Majd kapja. Gondolom egyszerre a PS5 frissítéssel mikor ott engedélyezik.

Semmi ilyen jellegű probléma nincs nálam. Se ghosting, se dse, se banding stb.

PS5

(#59014) Peace válasza Deck (#59013) üzenetére


Peace
nagyúr

Jól hangzik. Kicsit mégis megerőltetem ezt a fogyasztóvédelem/békéltető testület dolgot és átmegyek agróba a tetves Samsung Magyarországgal. És ha semmit nem akarnak csinálni a panellal, akkor valahogy visszaszerzem a vételárat. De az sajna csak 310k, mert piszok olcsón jutottam hozzá a tv-hez. :(

(#59015) Deck válasza Peace (#59014) üzenetére


Deck
titán

Nem hangzik túl jól. Mi történt? Részvétem a Samsung ügyfélszolgálat miatt... Nagyon nem szeretem őket, miattuk nem is fogok Samsung TV-t venni többet. (a másik oka a szar minőség)
Jöhet akár privátban is ha nem akarod itt leírni :R

[ Szerkesztve ]

PS5

(#59016) #52221184 válasza Buckey (#58998) üzenetére


#52221184
törölt tag

Köszi. Sajnos semmi változás,még....
Semmit nem használok igazából,vagy tv-t nézek, vagy számítógépről megy minden. Még a Netflixet is onnan nézem.
Még próbálkozom.

(#59017) EmThor


EmThor
addikt

Stop the Fomo twittere szerint az USA-ban 03.22.-től forgalmazzák az XJ900-as sorozatot, nálunk várhatóan 55xj9096 néven fog futni, a tavalyiból kiindulva.

Azért gondoltam h érdekes, mert ebben lesz vrr meg 120fps lekezelése alapból, én xbox mellé szánnám, de az xh9096 ugye még nem tudja ezeket a funkciókat, vagy nem jól.
Kíváncsi vagyok lesz-e ugyanolyan képminősége.

Az XJ9095-ösön is lesz hdmi 2.1, de az 65"-tól indul, nem fér be. Samsung qn90-es valami 600e forintért lehet előrendelni 50" körül, tavalyi lg oled cx 350e ugyan de beégés meg halott pixel kösz de nem kösz. Panasonic van itthon, de az idei modelljeikről nem tudni semmit.

[ Szerkesztve ]

Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

(#59018) hegylako01 válasza EmThor (#59017) üzenetére


hegylako01
tag

Az XJ85 és minden a feletti modellben lesz HDMI 2.1. De nem fogja tudni a megjelenéskor a VRR és az ALLM funkciót.

(#59019) EmThor válasza hegylako01 (#59018) üzenetére


EmThor
addikt

Az ujak se? Nem mondod komolyan?! Kész! :F

Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

(#59020) Deck válasza EmThor (#59019) üzenetére


Deck
titán

Majd frissítéssl.

PS5

(#59021) Selynelar


Selynelar
aktív tag

Üdv Mindenki,

Ismét egy ostoba kérdéssel fordulok hozzátok. A kérdésem,hogy szeretném az HBO Go-t a tv-men. Ehhez ugye használnom kellene a Play Áruházat,melyhez be kellene jelentkeznem egy google fiókkal. Fel is telepítettem. A kérdésem,hogy biztonságos a tv-n google fiók használata? A másik kérdésem,hogy akkor is teljesértékűen fog működni az HBO Go app,ha telepítés után törlöm a google fiókot? Vagy kell a további frissítések miatt a google fiók?

Apropó a tv: KD-55XF9005

Előre is köszönöm a válaszokat. S mégegyszer elnézést az ostoba kérdésekért. :R

[ Szerkesztve ]

(#59022) vlevi válasza Selynelar (#59021) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem semmivel sem veszélyesebb a TV-n a Google fiók használata, mint a telefonon. Sőt. Ezt nehezebben kapják ki a kezedből, és szaladnak el vele :)
Egyéb előnye is van, pl a youtube látja a feliratkozasaidat, satobbit.

(#59023) F-ECT$ válasza Selynelar (#59021) üzenetére


F-ECT$
titán

Csinálj egy kamu google fiókot ha parázol (ha az adatgyűjtésre gondolsz biztonság alatt, akkor jogosan, de ha attól félsz hogy a tv-n keresztül lopják el a google fiókod adatait, akkor kevésbé). A törlésben nem vagyok biztos, szerintem nem fog kelleni a fiók a továbbiakban a használathoz, de frissítést várhatóan így nem tudsz majd telepíteni az HBO Go-hoz.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#59024) Selynelar válasza F-ECT$ (#59023) üzenetére


Selynelar
aktív tag

Köszönöm Mindenki válaszát.

Igen a frissítés miatt gondoltam,hogy kelleni fog így is úgy is a fiók. Szóval van egy kamufiók is már szóval az lett a végső megoldás. :R Egyébként másnál is kicsit lassú a lépegetés a filmek ikonján alkalmazásban? Azt vettem észre,hogy amikor a léptetem,hogy filmet válasszak,akkor kicsit lassan megy át egyik képről a másikra.

(#59025) dinka.86


dinka.86
aktív tag

Sziasztok! Remélem itt feltehetem a kérdést, hogy egy kb 4 éves jó állapotú ezüst
Sony Bravia KDL-50W756C tv mennyiért eladható?
Olyan 100k körül?
Remekül működik minden wifi stb, csak cserélném
Köszi

(#59026) Joshi válasza dinka.86 (#59025) üzenetére


Joshi
titán

Van beárazós topik, de hirdesd meg amennyiért gondolod. Max napról-napra csökkented az árat, míg rá nem ráharap a vevő. ;]

[ Szerkesztve ]

(#59027) F-ECT$ válasza dinka.86 (#59025) üzenetére


F-ECT$
titán

Beárazós topic.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#59028) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Azt lehetséges megoldani, hogy a HDMI bemenetek között egy gombnyomással lehessen változtatni? :U

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59029) F-ECT$


F-ECT$
titán

Xh90. Azt be lehet állítani hogy néhány perc tétlenség után (azaz amikor a kiválasztott bemeneten nincs adás) kikapcsoljon a tv?

Dive ever, work never.

(#59030) saeed8


saeed8
csendes tag

Sziasztok!
Egy XF9005 típusú tv-hez szeretnék vásárolni külső média lejátszót, olyan 30 pénz környékén.
Pendrive, hdd-ről játszanék le filmeket, mkv-t, fontos, hogy 4K HDR-t is.
Kérdésem az, hogy van-e ilyen árban egyáltalán ami szóba jöhet, illetve konkrétan mi az a típus.
Köszönöm szépen előre is.

(#59031) Dolphine válasza saeed8 (#59030) üzenetére


Dolphine
addikt

Szia!

Ebben a topikban kérdezz rá! ;)

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59032) saeed8 válasza Dolphine (#59031) üzenetére


saeed8
csendes tag

Köszönöm! :R

(#59033) Dolphine válasza saeed8 (#59032) üzenetére


Dolphine
addikt

Szívesen!

Most már csak az én kérdésemre keresek választ! :DDD

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59034) saeed8 válasza Dolphine (#59033) üzenetére


saeed8
csendes tag

Az XF-en szerintem nem lehet, legalábbis én nem jöttem rá. Az input gombbal lépeget a kimenetek közt, de rá kell okézni, hogy odalépjen.
Most nézem tulajdonképpen lehet, mert ha input gombbal lépegetek, rálépek mondjuk a HDMI 2-re, úgy 2mp múlva magától odalép.

[ Szerkesztve ]

(#59035) Dolphine válasza saeed8 (#59034) üzenetére


Dolphine
addikt

Akkor ennyi, köszönöm! :R
Nekem is olyan TV-m van, mint Neked! :D

[ Szerkesztve ]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59036) saeed8 válasza Dolphine (#59035) üzenetére


saeed8
csendes tag

Most nézem tulajdonképpen lehet, mert ha input gombbal lépegetek, rálépek mondjuk a HDMI 2-re, úgy 2mp múlva magától odalép.
Ez egy gombos csak kicsit várni kell ;)

[ Szerkesztve ]

(#59037) Dolphine válasza saeed8 (#59036) üzenetére


Dolphine
addikt

És valóban! :DDD
Nem rossz! :R

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59038) asddsa


asddsa
tag

Sziasztok

43W809 -et szeretnék upgradelni.
Szerintetek a KD65A8BAEP jó választás?

Köszik

O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag

(#59039) F-ECT$ válasza asddsa (#59038) üzenetére


F-ECT$
titán

Áh. Visszalépés minden tekintetben :DDD

Dive ever, work never.

(#59040) Csöves válasza F-ECT$ (#59039) üzenetére


Csöves
senior tag

:DD

Aquila non captat muscas.

(#59041) kolosszus87 válasza asddsa (#59038) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Elég jó...szvsz Pana HZ2000 után a legjobb oled tv.

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#59042) asddsa válasza kolosszus87 (#59041) üzenetére


asddsa
tag

Az A9 megéri a felárat, vagy annyira nem... :R

O_o // Megbízhatóságom : http://tinyurl.com/asddsamegbizhatosag

(#59043) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Újabb kérdés!
Hogyan kell beállítani TV-n az ARC engedélyezést?
A TV egy XF9005, az AVR egy Denon X1500H

[ Szerkesztve ]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59044) Dolphine válasza Dolphine (#59043) üzenetére


Dolphine
addikt

Megoldottam! :DDD

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59045) F-ECT$ válasza Dolphine (#59044) üzenetére


F-ECT$
titán

Gratulálok! Egy semmitmondó hozzászólás helyett akár le is írhattad volna, hogy mi lett a megoldás ;)

Dive ever, work never.

(#59046) kolosszus87 válasza asddsa (#59042) üzenetére


kolosszus87
senior tag

Szerintem nem éri meg a felár. Az AG9 egy 2019es modell, amit 2020-ban is gyártásban hagytak. A8H pedig 2020as modell. Nüansznyi különbségek vannak a 2 tv között. Ha estleg játszanál is rajta akkor meg egyértelműen az A8 a jobb vétel mert jelentősen alacsonyabb az imput lagja. Szvsz A9 csak akkor érné meg ha 77"-os Sony oledet akarnál venni, mivel csak A9ből van 77-es, A8ból 65" a legnagyobb. Itt egy fej-fej melletti összevetés a 2 modellről Rtingsen:
[link]

[ Szerkesztve ]

Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player

(#59048) Dolphine válasza F-ECT$ (#59045) üzenetére


Dolphine
addikt

Bocsánat, igazad van. :R
A TV-n igazság szerint semmit nem kellett állítani, mivel automatikusan felismeri, hogyha hangrendszer van hozzá csatlakoztatva, bár lehet kapcsolni is menüből. Az AVR-n kellett engedélyezni az ARC lehetőségét a Video menü HDMI Input alatt.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#59049) salapp válasza asddsa (#59038) üzenetére


salapp
addikt

Porschéból rakétába ülsz, csak annyi lesz a különbség.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#59050) windlord


windlord
őstag

XF9005 melle milyen lejatszo lenne az ajanlott?

Van htpc, de kellene platformot cserelnem a hdr, dv, 4k miatt.

Igy mar gondolkodom:
- Apple TV 4K
- NV shield

Esetleg mas?

Nas -rol lenne etetve a szerkezet tartalommal.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.