Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8601) mozesapo válasza Tegla80 (#8591) üzenetére


mozesapo
tag

Szia

Az Astra 1/C-n ha jól emlékszem, kb 1300 tv és rádió csatornát talált egy 50W828, ebből a fele volt ingyenes, rengeteg hd adás, stb...
Itthon most fogom átforgatni rá a tányért.

(#8602) lexter00


lexter00
őstag

Olvasgatom itt a fórumot és kb a 90%-ának 50-55" tv van a birtokában én meg a 40"-es tévémet se szoktam meg 2 hét alatt.Pedig valahol azt olvastam hogy a 32" a népszerűbb.

(#8603) nismoka válasza Malachi (#8600) üzenetére


nismoka
addikt

Az nem tud ARC-t, tehát marad az optikai, ami teljesen ok.

(#8604) Malachi válasza lexter00 (#8602) üzenetére


Malachi
addikt

ha elfér... szerintem. meg egyszer veszek tévét, de akkor 4-5 évre remélhetőleg. szóval inkább gyűjtök hozzá, hogy meglegyen a nagyobb ára.

(#8603) nismoka - köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#8605) Balázzs válasza lexter00 (#8602) üzenetére


Balázzs
senior tag

Malachi +1

Én nem is sony-t énztem, abból is 47"-est, így lett - volna - az 50-es, csak hát nem akar összejönni :(((

(#8606) Tegla80 válasza mozesapo (#8601) üzenetére


Tegla80
addikt

:Y :R ... van/lesz itt csatorna boven.
Ha mar igy osszefutottunk itt paran es gondolom Ti relative ,de kepben is vagytok.....segithetnetek,ha tudtok abban is,h milyen/mekkora tanyer es fej(a legkisebb megoldas erdekelne) kellene nekem. Esetleg ha van bolt amit ismertek/ajanlotok az is johet.....
Mi a buktato,ha van es mit ne vegyek.... esetleg van itt topic-ja?? En nem talaltam olyat ahol segitenenek...(igaz egybe tudtam irni)
Johet minden privibe is.(ha nem szolnak innen tul sokan ellene,h "nekik is kene az info". :D)
Amugy zavarna a topic lakoit,ha ezt itt "ON" ban beszelgetnenk??

Szerk:
lexter00
csak mondom....
En spec vettem kb 2 honapra egy 42" w8 at a samu 40" utan....
Lattam,h kepre jobb,de nem volt meg az az igazi WOW.
Azota vettem egy nagyobbat ,most mar meg van! :D (de ez is mulando).
Nalam eztan alapszabaly, ha valtasz akkor csak latvanyosan nagyobb johet szoba. Ezt megtanultam...... ;)

[ Szerkesztve ]

Sony® & PlayStation®

(#8607) haddent válasza nismoka (#8589) üzenetére


haddent
addikt

Nekem HDMI -vel van, a HDMI2 bemenet a TV -n ARC -és. Jobb mint az optika, mert így ha épp ki van kapcsolva az erősítő akkor simán a tv szól mint rendesen, de amint bekapcsol az erősítő azon jön a hang ja hát és ugye a hangerőt is a tv távirányítóval tudom kezelni. Szerintem ez jobb megoldás, mint az optika, nem?

(#8608) B-L-A-C-K válasza haddent (#8607) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nekem is HDMI-n van a hangprojektorom, plusz így kapok hizzá grafikus állítási felületet is, optikán meg nem. Viszont HDMI-vel nekem nincs menü hang, optikával meg igen. Neked van? Illetve milyen cucc van rákötve?

Gyurma_13: Amit kérdeztél képnézegető neve a Photo Share app TV-n.

(#8609) nismoka válasza haddent (#8607) üzenetére


nismoka
addikt

Csak kényelmi szempontból jobb, viszont neki olyan cucca van amin van ugyan HDMI de nem kezeli még az ARC-t tehát nem fogadja az erősítő a tv ből a hdmi-n vissza érkező hangot.

[ Szerkesztve ]

(#8610) Malachi válasza nismoka (#8609) üzenetére


Malachi
addikt

van egy DVD in, és egy Video2/BD in HDMI csati, meg egy out.

tippre azért a bemenetek jók, nem? kipróbálom majd és megírom mi lett.

(#8611) haddent válasza nismoka (#8609) üzenetére


haddent
addikt

Ja hát úgy nehéz lesz. Igazság szerint én még erre is lusta vagyok, hogy az erősítőt csak bekapcsoljam külön. Elég viccesnek tartom, hogy 2014 ben ez nem megoldható, amikor a vezérlés megy. De valszeg ez csak a "gagyi" erősítő hibája.

B-L-A-C-K nem megy, letiltja külső hangfalnál nem tudom miért..

(#8612) nismoka válasza haddent (#8611) üzenetére


nismoka
addikt

Az nem gagyi erősítő hanem 2010 előtti mert kb akkortól jöttek az ARC cuccok... Egy erősítőnél amúgy sem az ARC számít hanem a hangminôség ugyi... Vannak pld makrózható távkapcsolók is mint a logitech harmony one, az van nekem is. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8613) nismoka válasza Malachi (#8610) üzenetére


nismoka
addikt

Az out ami a tv be megy az lenne ARC, ha lenne..

(#8614) Bönde válasza Tegla80 (#8606) üzenetére


Bönde
csendes tag

Engem érdekel :)

(#8615) Malachi válasza nismoka (#8613) üzenetére


Malachi
addikt

az out most is a tévébe megy (ment, amíg le nem húztam és kötöttem közvetlenül a lejátszóra a tévét) a kérdés most az volt, hogy a tévéből a hangot hogy érdemesebb az erősítőre vezetni.

optikai, vagy HDMI az erősítő egyik bemenetére - de tökmindegy, kipróbálom majd mindkettőt.

(#8616) nismoka válasza Malachi (#8615) üzenetére


nismoka
addikt

OPTIKAI mert nem tud ARC-t az erősítőd! Már elnézést a kirohanásért de azt hittem értelmesen irok! ;)
Mi a nyavajának kötötted ki az erősítőböl a lejátszót? Az azért van!

[ Szerkesztve ]

(#8617) Malachi válasza nismoka (#8616) üzenetére


Malachi
addikt

arra tudnál valami hivatkozást mutatni, hogy az erősítőnek tudnia kell az ARC-ot? vagy hiányos, amit a PH ír a szabványról?

ITTEN

az erősítő és a lejátszó között eredetileg HDMI volt, és az erősítő és a tévé között is - aztán itt valaki javasolta, hogy legyen optikai mert az átviszi a Dolby TrueHD-t is, de nem viszi mert a lejátszó sem tudja mint kiderült - bár rá van írva, de ez most részletkérdés. azóta az erősítő és a lejátszó között optikai kábel fut, és az erősítő közvetlenül csatlakozik a tévére HDMI-n.

de ez most nem számít, mint mondtam a tévé felől viszem majd a hangot az erősítőre. nekem őszintén szólva tökmindegy, hogy HDMI-n vagy optikain, csak az érdekel, hogy van-e valami hátrány bármelyiket is választom. elfogadom az optikait, csak valaki itt azt írja neki sima HDMI aljzat van az erősítőn és úgy is átmegy a jel. ezt fogom kipróbálni majd, mert ha optikai kábel használatakot a tévé elzárja a hangot, akkor az nem olyan kényelmes. ezt is csak itt lentről veszem, amit valaki írt az imént.

nem olyan bonyolult ez, hehe. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8618) Peat;) válasza nismoka (#8616) üzenetére


Peat;)
veterán

Ez az ARC csak arcoskodni jó :DDD Nálam pioneeral nem megy csak optikain, asszem te írtad hogy itt meg a pioneer cseszte el. Jók ezek a szabványok.

(#8619) Malachi


Malachi
addikt

mod: nem kell hivatkozás, megtaláltam. az ARC csak 1.4-es HDMI-től oké, szóval valóban kiesik nálam. az erősítőm csak 1.1-es talán. :R kösz még egyszer!

bocs, ha bosszantó vagyok, nem vagyok ám annyira hülye a témához, mint a mellékelt ábra mutatja. csak hát biztos ami biztos. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8620) nismoka válasza Malachi (#8617) üzenetére


nismoka
addikt

Nem tudok hivatkozást de így van, elég régen űzöm az ipart.. ;)

(#8621) nismoka válasza Malachi (#8619) üzenetére


nismoka
addikt

Még ez sem feltétlen igaz mert van olyan 1.4 HDMI-s erősítő amin mégsincsen ARC, pld pio vsx920
Azt ki mondta hogy az optikai viszi a HD hangokat? Jó ég.... Pont a HDMI viszi a HD hangsávokat ha olyan a cucc, de az ARC-n pld nem, sőt ARC a DTS-t sem mindig. Az erősítőd amúgy nem rendelkezik DTS HD vagy DD true HD képességgel, Multi CH LPCM-ben tudja a legjobb minőséget de ezt inkább hadjuk. ;)

[ Szerkesztve ]

(#8622) Malachi válasza nismoka (#8621) üzenetére


Malachi
addikt

itt szeretném leszögezni, hogy a t*köm tele van lassan ezzel a húszféle szabvánnyal, amit egy idióta kábelre voltak képesek kitalálni (nevezetesen a HDMI-re) és azzal, hogy kb. lutri milyen hifi komponens milyen formátumokat kezel és hogyan. egészen elképesztőnek találom, 2000-től pár évig dolgoztam műszaki áruházban, akkoriban mondhatni kentem-vágtam az összes szabványt és formátumot, de ami most van, az egészen egyszerűen botrány.

a Sonynak volt ha jól emlékszem egy kis HIFI tornya, aminek minden elemét egyetlen egyszerű kábellel kellett összekötni és az mindenre jó volt. akkoriban azt hittük, az lesz a jövő. erre meg csak HDMI-ből is van már mennyi, 4 féle, és akkor ezek variánsai a tv/erősítő/lejátszó szentháromságban, szóval komolyan mondom, én büntetnék ezért.

(#8623) nismoka válasza Peat;) (#8618) üzenetére


nismoka
addikt

Na ja, én utálom az ARC-t és a HDMI vezérlést, majd én kapcsolgatok amit épp akarok... ;)

(#8624) nismoka válasza Malachi (#8622) üzenetére


nismoka
addikt

Ki lehet azért igazodni. ;) Jah a Sony LISSA-ra gondolsz (nem volt az azért olyan kicsi) amit i-link (firewire) kábellel kellett összekötni. Jó kis cucc volt, a sony mindig újitott de nem kellett a gyöpösöknek...

[ Szerkesztve ]

(#8625) Clemi válasza nismoka (#8621) üzenetére


Clemi
veterán

Csak hogy bele vau :) Nekem a 1025-ös Pio simán ARC-ol :) Persze csak az a baj vele, hogy ha a HDMI-n akarok ARC-t használni, akkor megint 2 távirányítót kell használni. Így most a Dune és a STB is a TV-re adja HDMI-n a jelet, a TV-ről meg optikain vissza a hangot. Persze ezzel meg az a baj, hogy a TV a DTS hangot már nem adja le így ha olyan hangsávú filmet nézek, akkor a Dune-t kell beizzítani, arról meg külön optikán levittem a hangot, így át kell kapcsolni az erősítőn a bemenetet, a másik optikai-ra hogy legyen DTS hangom.
A lényeg, hogy a Pioneer 1025-ön működik az ARC pedig csak HDMI 1,3-as és persze a HDMI vezérlés bekapcsolása után a TV távja állítja a hangerőt és a TV hang beállításainál ha visszaváltok TV hangszóróra, lekapcsolja az erősítőt, ha meg bekapcsolt erősítővel kapcsolom le a TV-t akkor lekapcsolja együtt a 2 cuccot a TV távja, és ugyanúgy együtt indulnak az újabb bekapcsolásnál.

(#8626) nismoka válasza Clemi (#8625) üzenetére


nismoka
addikt

VSX 1025 az HDMI 1.4

(#8627) haddent válasza nismoka (#8626) üzenetére


haddent
addikt

Hat nem tudom nekem bejon. Ps4 et benyomom huza kapcsolja a tvt, na es annak.meg huznia kene az erositot de persze nem huzza. Mindegy bekapcsolom kezzel es onnantol ha nincs erosito akkor tv hangszoro, ha be van kapcsolva az erosito akkor azon megy hangerot a tv allit stb..
Legalapabb vsx323k

(#8628) Clemi válasza nismoka (#8626) üzenetére


Clemi
veterán

Módosítok :( Először is VSX-920 az erősítőm, másodszor az igaz, hogy HDMI 1,4-es de most nem bírom működésre bírni az ARC funkciót. Pedig mikor hazahoztam a TV-t akkor működött.

Megcsináltam azt a bekötést, hogy az erősítőről minden HDMI kábelt áttettem a TV bemeneteire. Az erősítő HDMI-OUT csatlakozóját kötöttem össze a TV HDM2 (ARC) csatlakozójával.

Amit próbáltam, hogy a DVB-T tuneren vett TV adás hangját vissza adja-e az e az erősítő felé, de sajnos hiába kapcsoltam ki/be a HDMI vezérlést, nem ment le a hang. Optikain persze lemegy, de ki akartam iktatni ezt a kábelt, na meg az is jó lett volna, ha a média lejátszómból a TV-be érkező DTS hang a HDMI kábelen lemegy az erősítőbe, de sajna nem, így onnan is direkt optikai kábelt kellett beiktatnom az erősítő másik optikai bemenetére, így viszont ha DTS hangú filmet játszok le, akkor az erősítő távirányítóját elő kell vennem és bemenetet váltani.

Vagy én nem értem az ARC működését, vagy tényleg az erősítő nem kompatibilis és nem fogadja a hangot, vagy a kábel nem alkalmas rá pedig HighSpeed+Ethernet felirat van rajta (próbáltam több kábelt is).

A HDMI kontroll persze tökéletesen működik, vagyis ki/be kapcsolja a TV távja az erősítőt, attól függően a TV-n melyik hangrendszer van kiválasztva. Ugyanígy működik a Dune HDMI CEC funkciója is, bár azt marhagyorsan ki is kapcsoltam, mert ahogy megállítom a film lejátszást, átdobja a TV bemenetet TV állásba a HDMI-ről.

[ Szerkesztve ]

(#8629) nismoka válasza Clemi (#8628) üzenetére


nismoka
addikt

Mint írtam a 8621ben a pioneer VSX920 nem tudja a HDMI ARC-t hiába 1.4es.

[ Szerkesztve ]

(#8630) wolf033


wolf033
senior tag

Offoljunk egy kicsit. :)

Kéne egy kis segítség.

Most, hogy vettem egy értelmes tv-t kéne hozzá egy házimozi is.

Két félét néztem de nem tudom melyik lenne a jobb. Nem akarok sok pénzt rászánni mivel túl sokat nem lesz szerintem használva viszont ha már Sony a tv akkor jó lenne ha a házimozi is az lenne.

Szerintetek?

Ezeket néztem.

[link]

[link]

(#8631) B-L-A-C-K válasza wolf033 (#8630) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Egyiket se, mind2 ismerem, inkább még gyűjts mert megéri, én Sony HT-CT370 biztos ajánlom, nekem is az van. TV-hez adták, elakartam adni bontatlanúl, de csak kipróbáltam és azóta is megvan, nagyon szépen szól. Használtan, ilyen 60-70 körül megtudod venni (boltba 80-100)...

[ Szerkesztve ]

(#8632) baphomet válasza Clemi (#8628) üzenetére


baphomet
senior tag

Lehet, hogy tévedek,de tapasztalatom szerint csak akkor, és úgy működik, ha az erősítőd kimenetét kötöd a tv ARC-es bemenetére. Viszont ekkor is csak belső forrásból -TV adás, beépített médialejátszó, internet- érkező hangot tudsz az erősítőre küldeni, a tv egy másik HDMI bemenetére kötött eszköz hangját nem fogja átdobni a ARC-es HDMI-n vissza az erősítőbe.
Pont az eredeti bekötésed volt a jó, minden HDMI-s eszköz az erősítő bemeneteire, erősítő kimenete pedig a tv-re. A hátulütője annyi, hogy forrást csak az erősítő távirányítójával tudsz választani.

(#8633) Clemi válasza baphomet (#8632) üzenetére


Clemi
veterán

Sajnos semmilyen belső forrás hangját nem hajlandó leküldeni.
Azt tudom, hogy az eredeti bekötés volt a jó, de így hogy feljebb vezetékeztem az erősítő távját el tudom tenni az asztalról. Eggyel kevesebb. Ha T-s STB helyett meglesz a Digi-s rendszer, akkor már tényleg csak a Dune és a TV távja marad amivel zsonglőrködni kell, viszont mivel a TV média lejátszója tényleg tuti, szinte csak DTS hangforrású, vagy ISO formátumú filmnél (illetve az azon tárolt filmek lejátszásához) kell a Dune-t bekapcsolni, így alapból az sincs álladóan az asztalon. A cél az egyetlen távirányító lenne :)

(#8634) wolf033 válasza B-L-A-C-K (#8631) üzenetére


wolf033
senior tag

És mi a baj azokkal, hogy azt neeeee?

Mivel gyerek is van így nem lesz sosem ful hangerőn használva csak ha esetleg nézünk valami filmet pl. pc-ről vagy pendrive-ról akkor jó lenne ha lenne egy kis hanghatás is. :)

Nem szándékozok 100 körülii összeget ilyenre áldozni.

(#8635) B-L-A-C-K válasza wolf033 (#8634) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem tudtam mi a szempont, most ha az a lényeg hogy legyen valami a TV hangszórója helyett annál minden jobb, ha a hangzás minőség is lényeg akkor már nem....Amit mutattam az se vált ki egy házimozit, de én meghallgatva már az általad linkelt cuccokat, és nekem nem kellene egyik sem, mert számomra nem elegendőek. Viszont lehet Te meghallgatod, és azt mondod bőven elég, szóval akkor ilyen alapon nem lehet véleményt mondani...Amúgy aprón Sony HTCT60BT van már 20 ezerért is, vedd meg és max ha nem jön be eladod, 20 ezret megér azért bőven...

[ Szerkesztve ]

(#8636) wolf033 válasza B-L-A-C-K (#8635) üzenetére


wolf033
senior tag

Köszi.

Akkor még átgondolom, hogy kell e nekem házimozi. :)

Sztereó erősítőm van szóval ha nagyon akarom akkor azt rá tudom kötni a tv-re, csak szebben mutatna :) ha egy Sony tv-vel egy Sony házimozi lenne.

(#8637) haddent válasza B-L-A-C-K (#8635) üzenetére


haddent
addikt

Ezek a "soundbarok" iszonyat drágák és kis csiripelő piezzo van bennük (kis túlzással). Viszont tény, hogy nagyon szépen mutatna egy baxott nagy fekete doboz meg 2 még nagyobb fadoboz helyett a tv alatt :DDD

(#8638) B-L-A-C-K válasza haddent (#8637) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem azt mondom brutális hangzása van, de meglepően szépen szól ez a 370-es, mikor elsőnek beüzemeltem csak lestem, nem erre számítottam. Amúgy tény hogy 100 ezerért nem venném meg, de használtan ~60 ezret megér szerintem.

(#8639) *Tata*


*Tata*
senior tag

Ha valakit érdekel, nem rossz ajánlat: [link]

[ Szerkesztve ]

(#8640) Dani Pécs


Dani Pécs
tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne, hátha belefutottatok már:

1. Honnan tudható meg, hogy mely erősítők vezérelhetőek Bravia Sync segítségével? Minden HDMI erősítő képes lehet rá?
2. Honnan lehet megállapítani egy HDMI kábelről, hogy tudja-e az ARC-t? (Be van építve a falba, nem tudom sajnos a típusát)

Köszi!

(#8641) baphomet


baphomet
senior tag

Új firmware:

Név: PKG2.263EUA
Kiadás dátuma: 02/12/2014
Előnyök és továbbfejlesztések:
- Improves the performance of network apps and recording features (A hálózati teljesítménnyel és a műsorrögzítéssel kapcsolatos fejlesztések)
- Az eddigi hasznos funkció(k) megmarad(nak) ennél a verziónál is:
- Kizárólag 4K tévékészülékekhez: Javítja a Twin Tuner funkciót
- Kizárólag 4K tévékészülékekhez: Elérhetővé teszi a Twin Tuner funkciót, amelynek segítéségével egy időben két csatornát nézhet és rögzíthet, ha azt a műsorszolgáltatója lehetővé teszi.
- Korlátozások: kizárólag az Európában forgalmazott tévékhez használható. Nem minden modell kapható minden országban.

[ Szerkesztve ]

(#8642) agabe válasza *Tata* (#8639) üzenetére


agabe
addikt

Már csak 3tv-t kellene venni, vagy 2-en 3-an összeállni azoknak akiknek sony tv kell :D
De ha csak kettőt venne valaki, akkor a 15%-kal már ez az akció is pariban van mivel pl. Euronics-ban lévő ár és Sony center-ben lévő ár közötti különség 1,1x-esével már ugyanott van (most konkrétan az 50W828(829) -re néztem meg), vagy 15% -ra ott a gyémánt kupon is, azaz ha nem 3 tv-t vesz valaki (vagy valakik) akkor a mennyiségi akció nem releváns.

[ Szerkesztve ]

(#8643) Balkezes


Balkezes
csendes tag

Sony KDL 42W828/829 vagy Panasonic TX 42AS750 kozott nem tudok valasztani , tudom hogy piszkolom a forumot a panaval ,de ahonnan vasarolni szeretnek nincs W829/828 ,ezert megkerdeznem jo a pana erdemes lenne azt vennem vagy nem .
Megnezni sajnos nem tudtam egyiket sem ,mivel nem volt sehol egyik sem csak 4k tv-k inkabb,vagy 50-es sony (az is 1 drb 815 ,de oriasi ) . Vagy lenne estleg 48w585BBAEP , KDL48W605BBAEP ( bar a 48" mar tul nagy lenne )es igazan teszteket sem talaltam rola ,annyit mar tudok hogy nincs 3d de az igazan nem is tudom hogy kell-e vagy sem (ha van a TV-ben akkor valoszinuleg kiprobalom de ha nincs nem zavar) .
Masik dolog a motionflow 585-ben 100hz, 605 200hz a 828-ban 400 hz na most ez hogy mennyit/mit javit a latvanyon fogalmam sincs . KDL40EX402 ez volt eddig , ennek a szinvilagaval en megvoltam elegedve , merete is eleg volt , de ha 585/605 esetleg jobb kepminosegileg a pananal akkor elgondolkodom rajta meg ha egy csoppet nagy is lenne , pana meg azert csak most valtott ,sony meg azert csak tobb ideje csinalja ....

Kozben befutott meg KDL42W706BSAEP KDL42W705BBAEP ,motionflow ezeknel 200 hz ,3d nincs ,ezek meretben is jobban megfelelnenek .

Masik dolog , masik TV filmnezesre volt leginkabb hasznalva ,pc-vel volt osszekotve , jatek nem igazan volt ,nagy valoszinuseggel most sem lesz tul sok , estleg mig tart az uj tv varazsa ki lesz probalva hogy s mint birja .

(#8644) *Tata* válasza agabe (#8642) üzenetére


*Tata*
senior tag

Ó ezt a linkelt oldalt nem is láttam. :(
Pedig hidd el sok felé nézelődök. :DDD

(#8645) baphomet válasza Balkezes (#8643) üzenetére


baphomet
senior tag

Na ezen kérdésen még egy hete én is rengeteget agyaltam, most itt vagyok a Sony topicban. :)

Ha a látvány az elsődleges, -és miért ne az lenne?-, akkor az döntsön, hogy melyik paneltípus rokonszenvesebb számodra. A Sony VA, a Panasonic IPS paneles.
A 3D-je mindkettőnek passzív, abban sok különbség nem lehet.
A 42W429B-ben a nagyobb testvéreivel ellentétben nincs (vagy ha van, akkor nem szabályozható, és igazából semmi eredményét sem látni) semmilyen interpolációs technika, míg a Panában igen, tehát, ha számít jobb mozgásfelbontás cserébe némi szappanopera hatásért, akkor a Pana a nyerő. A szolgáltatásai a két TV-nek nagyjából pariban vannak. A Pana viszont 2 tuneres, ha jól látom.

Az AS750E-ről valóban nem találni teszteket, viszont a specifikációk alapján nem nagyon tér az AS650E-től, arról van egy-két teszt netszerte, nem dicsérték agyon.

És akkor, hogy a Sony mellett érveljek.
Egy hete van meg a TV, előtte egy U20-as Panasonic plazmát bambultam négy évig, és két hétig járt nálam egy IPS paneles LG is, ennyi összehasonlítási alapom van.

Nagyon szép természetes, nem túl élénk színei vannak. Az LCD-hez mérten magas kontrasztaránynak köszönhetően, mély a fekete, részletgazdagok a sötét árnyalatok, és nagyon jó a kép dinamikája.
Az LCD-k magasabb fényereje miatt, a plazmával ellentétben erős nappali fényben is élvezhető a kép, míg az LG-vel szemben sötétben nézve vitte a pálmát.
A felbontásjavító xReality engine SD és gyengébb minőségű HD forrás esetén elég szépen javít a képminőségen, mellékhatások nélkül.

De ellene is lehet felhozni ezt-azt:
A betekintési szögek tényleg nem jók, gyorsan fakulnak színei, amint elkezded nem szemből nézni.
Rossz a mozgásfelbontása, és az egyetlen képjavító, ami ezen segíthetne a LED mozgásjavítás nevű borzalom, teljesen használhatatlan.

(#8646) Clemi


Clemi
veterán

Csak apró kiegészítésként a Sony-hoz (nekem KDL-50W828B). A képminőség bámulatos, de még a kanapén se mindegy hol ülök, úgyhogy tényleg csak pont szemből az igazi, a betekintési szöge botrányosan rossz. Az XR800 képjavító hihetetlen minőséget tud produkálni! Himihumi x264 tömörítésű filmet néztem rajta és nem akartam elhinni, hogy nem véletlenül FHD filmet indítottam.
A smart része akár ne is lenne, mert szinte csak fizetős tartalom van, ami meg nem az az meg olyan is. Ez azért elég gáz! Egy külső eszközön futó média szerverrel viszont elég jól lehet tolni a TV-re a tartalmat, és a beépített média lejátszó is pöpecül teszi a dolgát, csak a DTS hangsávval nem tud mit kezdeni, azt lekeveri sztereóra nem adja tovább az erősítőnek.
Ami még nem tetszik, az a talpa gyengesége. Persze le nem esik, de félek hozzáérni mert félek hogy letörik a tartóról.

(#8647) B-L-A-C-K válasza Clemi (#8646) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Már vagy 234x leírtam sajnos tökéletes TV nincs, de próbáld élvezni azt amiért egy TV-t vesznek elsősorban, azaz a képét...Vennél egy másikat pl a smart lehet jobb rajta, de ilyen képet nem ad...

"Ami még nem tetszik, az a talpa gyengesége."

Ne idegesíts már, hintázni akarsz rajta? Nem kell megfogni a kijelzőt és nyújtózni rajta, azért találták ki hogy megtartsa a TV-t egy vízszintes felületen, ezt meg 100%-osan teljesíti, hidd el nemfog letörni ha megfogod normálisan, oda van az rögzítve . Ha mozgatod előre-hátra meg alap hogy billeg, de tényleg nem azért találták ki hogy majd XY Józsika legyezőnek használja...

[ Szerkesztve ]

(#8648) Callisto válasza Clemi (#8646) üzenetére


Callisto
őstag

A betekintési szög valóban ennyi rossz lenne?
Én ezt a tévét néztem ki magamnak (csak 55-öset). Szinte mindenhol mondják, hogy nem túl jó a betekintési szög, de nem gondoltam, hogy ennyire. Ha valóban picit is torzul a színvilág/kontraszt azért, mert 1 méterrel a közepétől jobbra/balra ülök akkor kuka... A többi kevésbé előnyös tulajdonsága nem zavar, de a képi az nagyon és ez oda tartozik. Más alternatívát kell keresnem? :(

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#8649) nismoka válasza Clemi (#8646) üzenetére


nismoka
addikt

Érdekes lenne ha az a fém tartó eltörne hidd el nem fog! Milyen app kellene a smartba, nyakkendő kötő? ;)

(#8650) Zoli1222


Zoli1222
őstag

Sziasztok!

40-42"-os méretben melyik tv lenne 180K körüli áron a legjobb választás? Néha 3d-s film nézés, illetve a későbbiekben xbox one/ps4 multiban is bejön a képbe. Köszi!
Esetleg ez: 42w805bba?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.