Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9801) sfefe válasza nismoka (#9799) üzenetére


sfefe
őstag

baloldalt legfelul? arra gondolsz?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#9802) B-L-A-C-K válasza matyee (#9800) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Grat hozzá, mennyibe állt meg így?

(#9803) matyee válasza B-L-A-C-K (#9802) üzenetére


matyee
őstag

280,000 lett a vége, és még ajándékba adtak 5 év garanciát. Amikor be akartam váltani a gyémánt kupont mondták, hogy akciós tv-hez nem tudom beváltani. Mondtam OK, akkor még átgondolom. Fél óra múlva visszahívtak, hogy rendben, 60-asba mehet (ami ugye -50.000Ft-ot jelentett). Elmentem megnéztem, teszteltem és el is döntöttem. Amúgy a 8-asnak tényleg szebb kicsit a képe, de nekem ez is nagyon megfelel, és ami meglepő, hogy game mode-ben gyors a kijelző és a 60 col filmek alatt álom!

ui: és a falra szereléssel is hatalmas szerencsém volt, minden fúrás faragás nélkül, tetettem rá az unvierzális tartót, amihez volt megfelelő csavar szett és fel a falra. Pont jó helyen, nem kellett semmit újrakalibrálni :) Eddig soha nem néztem tv-t, de x-faktort végignéztem a tv képe miatt :) (igaz meg nem tudom mondani mi történt...)

[ Szerkesztve ]

(#9804) lexter00 válasza matyee (#9803) üzenetére


lexter00
őstag

Felhívtak?Elkérték a tel számod :F

(#9805) matyee válasza lexter00 (#9804) üzenetére


matyee
őstag

Megadtam a honlapon, amikor regisztráltam. Délelőtt 3-szor hívtak, egyszer sem tudtam munka miatt felvenni, visszahívtam őket 2 körül és utána minden ment a maga útján. Szállítást is majd percre pontosan hozták, nagyon jó benyomást tett rám SONY. Igaz kifutó tv, meg karácsony, de akkor is korrekt volt ahogy intézték az egészet, jó érzés maradt bennem. Nagyon elszoktam már ezeketől ebben az országban sajnos

(#9806) B-L-A-C-K válasza matyee (#9803) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ennyiért jó vétel volt grat még1x...;)

lexter00: Ha vissza hívták gondolom nem kibarkóbázták a számát...:)

(#9805) matyee: Nekem is így volt 55W829B-vel. Akkoriban 100 ezres hangprojektór járt hozzá, mellé kibuliztam az 5 éves biztosnsági garit. Kihozták, összeszerelték, beállították, bármi kérdésem volt válaszoltak rá normálisan, szóval maximálisan korrektek az biztos...

[ Szerkesztve ]

(#9807) matyee válasza B-L-A-C-K (#9806) üzenetére


matyee
őstag

Egy dolog nem tetszik, de ez nem típus függő, ezek a képjavító vackok csak rontanak rajta. MotionFlow meg 100hz, csak gagyi lesz tőle szerintem a kép. Még ezt próbálgatom mi lehet a legjobb beállítás, hátha van kompromisszumos megoldás, de egyenlőre kikapcsolom. Majd csinálok 1-2 képet, meg valami ps4 videót i5-tel! ;)

(#9808) oszy válasza lexter00 (#9797) üzenetére


oszy
veterán

Nekem van ilyen gomb, de az visszavisz arra a tv csatornára amit legutóbb néztem.

A betűket hogyan lehet működésre venni a számok fölött? :) Nem találok "shift" gombot :)

(#9807) matyee: Ha megtaláltad írd le ;)

Amit nagyon sajnálok, hogy a DVD formátumot nem ismeri föl! :W Nem tudom mibe kellene átkonvertálni, hogy megmaradjon minden extra és menü.

[ Szerkesztve ]

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#9809) n000rbi válasza matyee (#9807) üzenetére


n000rbi
senior tag

Ezzel én is így vagyok (55W8), a Motionflow-t nem bírom elviselni, filmnél béna lesz az egész tőle. True cinema-t használom csak, egyébként off-on van.

(#9810) Callisto válasza matyee (#9805) üzenetére


Callisto
őstag

Melyik üzletben vetted? Ott veszem én is, ha ünnepek közt lesz "komoly" akció. Bár ahhoz, hogy megvegyem nagyon komolynak kéne lennie, most hogy tudom, mindenkinek megadták a kuponkedvezményt csak nekem nem. Pedig azzal elhoztam volna. Egyre inkább úgy tűnik, hgoy megvárom januárt vele. Már csak azért sem hozom el üzletből emiatt.

605-ösön valóban nem jó a motionflow. Nem úgy pl. a 828/829-eseken, bár sokan nem szeretik még azon sem.

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#9811) agabe válasza matyee (#9807) üzenetére


agabe
addikt

Ha nincs clouding (eszrevehetoen), es a banding is keves akkor nagyon jol jartal vele :C
Mostanaban 60colos Tv ilyen minosegben nem lesz meg 300 alatt.
Szerencsed volt az uzlettel, mert volt olyan ahol nem engedtek masnak akcios tv-re sem gyemant kupont (ami meg elfogadhato), sem 5eves garit nem adtak gratisz, pedig tobbet koltott mint te ;)
Fugg ez attol is melyik sony bolt, es ott a fonok mennyire engedekeny, mennyire akarjak eladni a keszletet, meg talan tipusfuggo is. Sokan nem tudjak, hogy a 60W605-os szinte pariban van a W8-asokkal, pedig elvileg ket kategoriaval alacsonyabb szint, de sem a panel sem az elektronika nem gyengebb, csak a 3D-t nem tettek bele, nem olyan keskeny a panel odlalrol, de azt ki nezi ? ... valoszinuleg aki mar 60colban gondolkodik az meg sem nezi a W605-ost, pedig lehet, hogy meglepodne.

Motionflow-bol en a "tiszta" modot hasznalom, igaz a fenyero sokat csokken, de meg igy is boven eleg nappal is megfeleloen beallitva, es a fenyerzekelot kikapcsolva, ha meg keves lenne kikapcsonam a motionflow-t, de nem kell, es ebben a modban 1080soros a mozgasmegjelnites, de ami a legjobb, hogy nincs szappanopera hatas.

(#9810) Callisto:
a 60W605-ben a W855-os elektronikaja van, a panel is 100Hz-es, igy a motionflow nem rosszabb.

[ Szerkesztve ]

(#9812) Janaboy


Janaboy
veterán

Vannak dolgok a Sony menüjében, amik számomra is érhetetlenek, tekintve, hogy alapvetően ez egy tv, amit ugyebár tv-zésre használnak! Sokkal szimplább dolgok vannak, amelyeket jobban is megoldhatnának! Az, hogy a médialejátszás benne van a tv-ben, inkább csak azért lehet, hogy a Sony ne veszítsen ügyfeleket a társaihoz képest! Ne felejtsük, hogy a Sony egy filmkiadó..nem akar ő asszisztálni a kalózmásolatok lejátszásához..így nagy javulást nem várnék a médialejátszó terén! Ha ilyet akartok 10-30eFt körül már igencsak jó médialejátszót (bár 3d nélkül valszeg) lehet kapni sok kényelmi funkcióval, ami hiányzik a Sonyból!
Ami a legnagyobb problémám, hogy már volt 2 fw frissítés is és eddig egyetlen egy se módosított a tv funkcióit illetően! Ezt pedig egy ilyen értékű és kategóriájú tévénél elég sajnálatosnak tartok :'(

Janaboy

(#9813) Callisto válasza agabe (#9811) üzenetére


Callisto
őstag

Tévedés. Nézz csak utána. :)

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#9814) dh66e válasza n000rbi (#9809) üzenetére


dh66e
veterán

Szintén zenész. :)
Eddig minden képjavítót kikapcsoltam minden tévémen filmnél még a 100hz-t is.
Eddigi tapasztalatok a 55W8-al kapcsolatban.
SD adás ekkora kijelzőn csak módjával illetve a képjavítók használata erősen ajánlott.Szerencsére a szolgáltatóm kb le is fedi az érdeklődési körömet a HD csatornáival így nem gond a gyenge SD megléte.
3D nálam nem volt szempont de a gyerek kergette a halakat egy gyorsan letesztelt filmnél(Az óceáni bolygó) Azt az ujjongást amit kivágott. :D
Képminőség filmnézésnél pár mozifilm után is meggyőző, nagyon homogén a kijelző-kopkop-a táv is használható egy pár gombot bár szerintem elszúrtak a könnyebb kezelést illetően jobban is szortírozhattak volna ez igaz a menürendszerre is pár dolgot jól el kutyultak nem egészen átlátható és az elnevezések is érdekesek.
Mint korábban írtam nálam nem működik az options gomb használata külső eszköznél helyette a SEN-t kell használni és itt barangolni.Na ez nem tettszik eddig minden tévémen egy gombnyomással ott voltam az adott eszköz beállításainál.Nem tudom ez miért van így sonynál de majd talán megszokom.
Plexet ma meglestem megy szépen látja a könyvtárakat le is játssza a filmeket ezzel nincs gond.A tv smart részéből csak a you tube-ot használom általában de ez most nem sikerült mert a rácsatlakoztatott noname usb-s billentyűzetet nem támogatott felirattal honorálta.grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Esetleg ha volna benne egy virtuális billentyűzet megbocsájtanám ezt a dolgot de így morci vagyok persze ha van infótok arról hogy milyen külső billentyűzetet támogat azt megköszönném.
FW frissítés még nem volt, próbáltam ráerőltetni a netes frissítésre de nem.talált frissebb változatot. nem tudom hogy egyáltalán működik ez a funkció vagy az usb-s frissítés a preferált a sonynál.Jelenleg a PKG2.263EUA számú van fent.
Nos ennyi röviden a véleményem ha valakinek kell infó bátran zaklasson.

(#9815) nismoka válasza dh66e (#9814) üzenetére


nismoka
addikt

Options gombra megoldás lehet: Beállítások, Külső bemenetek, Bravia sync beáll, Készülék vezérlő gombok. Itt próbálkozz, pld normal vagy nincs. ;)
Szerintem minden logikus ha az ember belegondol kicsit hogy mi miért ott van ahol.... ;)
Bill támogatás nincs de ezt már túlragoztuk, marad a TV side view app a telefonra ha nagyon kell ez a bohóckodás. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9816) dualcore válasza Janaboy (#9812) üzenetére


dualcore
őstag

Valóban kiadó, de attól függetlenül az embereknek kell ez a funkció, másképpen nem veszik meg a Sony tv-t, ha kihagyja a média lejátszót. Másik dolog, a Sony az egyik legnagyobb, aki sok kamerát és fényképezőgépet ill. különböző mobil eszközöket ad el, amit szintén le kell játszani a tv-nek, erre is gondolj.

(#9817) nismoka válasza dualcore (#9816) üzenetére


nismoka
addikt

Teljesen jó a media lejátszó, amit kell azt viszi. Még az 50p AVCHD-t is amit pld a samsung nem...

(#9818) Joshi válasza nismoka (#9815) üzenetére


Joshi
titán

Szerintem minden logikus ha az ember belegondol kicsit hogy mi miért ott van ahol....
Észrevettem hogy neked minden logikus a Sony menüjében csak rajtad kívül 100 embernek nem. Benned japán vér csörgedezik? ;]

Bill támogatás nincs de ezt már túlragoztuk, marad a TV side view app a telefonra ha nagyon kell ez a bohóckodás.
Nagy valószínűséggel te nem használod a youtube appot mert akkor nem neveznéd a külső billentyűzet támogatást bohóckodásnak. Én inkább nevezném a TV karakterbevitelét bohóckodásnak mint egy normális billentyűzet támogatást. Érdekes hogy az egér támogatást meg tudták oldani de a billentyűzetét nem.

A médialejátszó támogatottságával egyet értek, szerintem is egész széles formátumtámogatása van. Főleg az UHD-és készülékeké. :K

[ Szerkesztve ]

(#9819) nismoka válasza Joshi (#9818) üzenetére


nismoka
addikt

Igen logikus, nekem meg a koreaiak nem logikusak, de ezt már megtárgyaltuk. A youtube appban pld samsung tv-nél sem tudod használni a billt hiába támogatja amúgy a tv. Amúgy meg erre ott az okos telefon youtube app és a pairing a tv-vel.. ;) Az UHD-s is ugyan azokta támogatja mint a FULL HD-s aminél persze a 4k anyagok nem játszanak.

[ Szerkesztve ]

(#9820) Joshi válasza nismoka (#9819) üzenetére


Joshi
titán

Az okostelós megoldás azért nem jó mert lemerül a telefon plusz ha hosszabb ideig nem nyomkodod kikapcsol a képernyő.
Az UHD-s is ugyan azokta támogatja mint a FULL HD-s aminél persze a 4k anyagok nem játszanak.
Tehát akkor nem ugyan azokat. ;]

(#9821) dh66e válasza nismoka (#9815) üzenetére


dh66e
veterán

Köszi :R ez volt a megoldás számomra érdekes hogy alapból nem él a funkció egy külső eszköznél.
Szerinted logikus szerintem nem de ez szőke vagy barna effektus.
Pl egy szoftver frissítést a sugó menüpontba rakni nekem fura ott keresném legutoljára egy tv-n,viszont a jelenlegi szoftver verziót teljesen máshol találom meg mondjuk ott ahová eredetileg a frissítést is raknám.Szerintem ez a bohóckodás és nem egy you tube használat.Szóval belekiabálni az éterbe hogy bohóckodás az amit nem használ az ember na az a bohóckodás.

[ Szerkesztve ]

(#9822) nismoka válasza Joshi (#9820) üzenetére


nismoka
addikt

Akkor töltsd fel és állítsd be hogy ne kapcsoljon ki, kifogást mindenre lehet találni...

(#9823) nismoka válasza dh66e (#9821) üzenetére


nismoka
addikt

Már megint mi nem tiszta a youtube használatban, komolyan nem értem már ami itt megy sokszor.. :F

(#9824) dh66e válasza nismoka (#9823) üzenetére


dh66e
veterán

Ennek fuss neki még egyszer mert én nem értem hogy mit akarsz ezzel kérdezni vagy éppen kijelenteni.

(#9825) sfefe válasza nismoka (#9823) üzenetére


sfefe
őstag

Nem erted vagy nem akarod erteni, hogy par embernek mi nem ok a taviranyoton meg a menuben?
Sony sok mindent megcsinalhatott volna egyszerubben, ennyi....

Az, hogy te veded a sonyt az a maganugyed...

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#9826) Joshi válasza nismoka (#9822) üzenetére


Joshi
titán

Te használod a youtubot? Már mint a TV-én?

(#9827) nismoka válasza Joshi (#9826) üzenetére


nismoka
addikt

Igen előfordul, de inkább pc és táblagép a preferált platform. A táblagéppel szoktam párosítani amúgy ha nagyban akarom.

[ Szerkesztve ]

(#9828) Joshi válasza nismoka (#9827) üzenetére


Joshi
titán

Akkor miért értetlenkedsz hogy sokaknak miért fontos a billentyűzetes bevitel a TV sajátja helyett? :F Sokszor úgy érzem hogy neked fizet a Sony v nem tudom.

(#9829) nismoka válasza Joshi (#9828) üzenetére


nismoka
addikt

A youtube nem megy billel más tv-n sem.
Talán mert nem csak a hibákat keresem?

[ Szerkesztve ]

(#9830) dh66e válasza nismoka (#9829) üzenetére


dh66e
veterán

Érdekes a sharpomon azon használtam de a philipsek is tudják.Egyik sem koreai.. ;] Volt és van is usb-s bill támogatás értsd a legolcsóbb leggagyibb noname billentyűzetet is támogatta,de gondoltak azokra is akik nem akarnak csatlakoztatni ilyet a tévéhez egy gomb megnyomására megjelent a képernyőn a virtuális billentyűzet.Nos az állításod....no comment.

[ Szerkesztve ]

(#9831) Joshi válasza nismoka (#9829) üzenetére


Joshi
titán

És bluetooth-os billel sem? Mintha azt olvastam volna hogy azzal működik.

(#9832) nismoka válasza dh66e (#9830) üzenetére


nismoka
addikt

Akkor a sharp kivétel hogy megy billel a youtube.

(#9833) dh66e válasza nismoka (#9832) üzenetére


dh66e
veterán

és a philips és még ki tudja.

(#9834) nismoka válasza dh66e (#9833) üzenetére


nismoka
addikt

Ha ez szempont megértem, akkor olyat kell venni, engem nem zavar a hiánya.

[ Szerkesztve ]

(#9835) dh66e válasza nismoka (#9834) üzenetére


dh66e
veterán

akkor én most itt be is fejezném,köszi az eddigi segítséget. :(
szerk:
ez az eredeti bejegyzésnek szólt.
Mennyivel jobban hangzik a mostani.

[ Szerkesztve ]

(#9836) tomp


tomp
félisten

Ezt a dolgot én sem értem. Yt appnál a szövegbevitel "szabványos" A tv-n ugyan olyan mint a upc boxon lévő apps menüben található yt app. Nyilakkal lehet csak menni. De erre tökéletes valóban az okostelefonos alkalmazás. Vagy ahogyan én csinálom, ott a chromecast rákötve a tv-re. :)
Médialejátszót aktívan használom augusztus óta. Semmi bajom az elérésével. Menüben ott van a felső sorban a médiakiszolgáló opció.
Bemenet választóval sincs baj. Nem kell ide-oda lépkedni. 1gomb és bejön a kis ablak. Vagy ha támogatja a másik eszköz a Bravia Sync-et akkor magától átkapcsol és vissza.
pl Chromecast-nál soha nem kell átkapcsolnom, elvégzi helyettem.

(#9837) nismoka válasza dh66e (#9835) üzenetére


nismoka
addikt

A lényege ugyan az csak mázzal. :B

(#9836) tomp:
Ezek szerint nem csak én tudom kezelni a sony tv-t, ennek igazán örülök! ;)

[ Szerkesztve ]

(#9838) Joshi válasza tomp (#9836) üzenetére


Joshi
titán

Tisztelem becsülöm nismoka-t mert segítőkész és tényleg segít, de néha flegmán válaszol olyan kérdésekre ami őt nem érdekli és feleslegesnek tart. De attól még sokaknak ez fontos lehet miért is ne?

Attól hogy valami "szabványos" még lehet sz@r és körülményes. Egyébként a Samu TV-ken biztos hogy működik a VG-KBD1500 bill.

ui.: még az is lehet hogy a Sony TV-ken is. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9839) nismoka válasza Joshi (#9838) üzenetére


nismoka
addikt

Nem, sajnos nem működik a BT bill sem sony tv-ken, direkt próbáltam ezt a samsung billt is csak azért hogy segíthessek másoknak a kérdésben, engem pld abszolúte nem érdekel amúgy! ;) A BT egér az működik egyébként, nem értem miért nem megy a bill ha egyszer az egeret megoldották. Majd jövőre... :)

[ Szerkesztve ]

(#9840) matyee válasza Callisto (#9813) üzenetére


matyee
őstag

SONY center Alle

(#9841) Joshi válasza nismoka (#9839) üzenetére


Joshi
titán

Ok köszi az infót de így már beláthatod hogy van hova fejlődnie a Sony-nak is. Lehet hogy téged nem érdekel de rajtad kívül sokakat igen, ha már van Smart funkció akkor legyen kényelmes és használható.

ui.: a sima usb egér is működik de erre utaltam korábban. Már mint a 2015-ös modellek megkapják a bill támogatást? Azzal mi nem leszünk kisegítve hacsak szoftveresen megkapjuk amit kétlek.

[ Szerkesztve ]

(#9842) nismoka válasza Joshi (#9841) üzenetére


nismoka
addikt

Én úgyvagyok ezzel a smart-al hogy hiába bill támogatás attól még a smart tv-k a jelenlegi állapotukban nehézkesek és lassúak még billel is, erre legtöbbünknek sokkal jobb cuccaink vannak otthon pld okos telefon, táblagép, pc, stb. Ezért nem érdekelnek ezek a dolgok különösebben. Inkább a képminőség érdekel elsősorban és a játékhoz való használhatóság.
Jövőre az androidos tv kell hogy kapjon bill supportot. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9843) Joshi válasza nismoka (#9842) üzenetére


Joshi
titán

Értelek téged de nem vagyunk egyformák, valakinek ez a fontos valakinek meg az.

ui.: na az Android az ami nem kell nekünk. ;]

[ Szerkesztve ]

(#9844) oszy


oszy
veterán

A számok fölött miért vannak betűk? Azokat hogyan lehet "életre kelteni"? :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#9845) Joshi válasza oszy (#9844) üzenetére


Joshi
titán

Esetleg szövegbevitelnél próbáltad? Nem tudom csak gondolom.

(#9846) oszy válasza Joshi (#9845) üzenetére


oszy
veterán

Próbáltam, de mindig csak az előzményekből teszi be a dolgokat. :(

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#9847) dh66e válasza Joshi (#9838) üzenetére


dh66e
veterán

Nem az a gond hogy flegmán válaszol valaki-ez stílus és szocializáltság kérdése- inkább az hogy olyant állít aminek köze nincs a valósághoz és minden áron meg kell védenie valami olyasmit amit nem feltétlen kell.

(#9848) nismoka válasza oszy (#9844) üzenetére


nismoka
addikt

Szerintem azokat rajta felejtették. ;) Mert régebbi sony tv-ken (2010) lehetett úgy gépelni pld youtube appban mint ha smst irnánk old skool telón. :) Most nemtudom minek van rajta.

(#9849) sfefe válasza tomp (#9836) üzenetére


sfefe
őstag

Felesleges ezt tovabb ragozni nektek bejon igy masnak nem....
Fekete haju csak tetszik vagy a szoke, ugyanaz.

( pananal "tenylegesen 1 gombnyomas" es a lejatszonal van, nincs menuzes meg kis ablak meg akarmi. )
Mit nem lehet ezen erteni, hogy vmi lehetne egyszerubb meg a sokak altal vedett sony-nal is.....

Ezt a temat itt lezartam mert ugy latom felesleges itt ezugyben az " egyszerubb megoldasok hivoinek " barmit is irni....

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#9850) oszy válasza nismoka (#9848) üzenetére


oszy
veterán

Szerintem nem. Valahogyan csak lehet használni :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.