Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31001) Joshi válasza Mandok (#30999) üzenetére


Joshi
titán

Most komolyan te egy Androidos youtube appon keresztüli videóval minősíted a Sony mozgásmegjelenítését? :Y Tévé csatornákkal (sport) mi a helyzet? Külső HDMI bemeneten mi a helyzet?

(#31002) dh66e válasza Mandok (#30999) üzenetére


dh66e
veterán

Az tök normális hogy a kezelőfelületet meg kell szokni egy másik gyártó termékén,ne aggódj pár hét és mindent megtalálsz,beállítasz ahogy neked szimpi lesz. :K Megszenvedtem vele én is amikor sharpról sonyra váltottam.
A keresőbe üsd be a típust és fog kidobni rá jó pár beállítást valamint magyarázatot ezekhez.

(#31003) Mandok válasza ateszm (#31000) üzenetére


Mandok
tag

Most mit mondjak erre?

Ha hozzá vagy szokva valamihez, akkor a boltban végignézheted az LG, a Philips, a Panasonic, Sony, bármelyik TV távját és menüjét, elsőre mind vadidegennek és szokatlannak fog hatni.

Nekem 3 éve maga a LED TV képe is egy stressz volt, míg hozzászoktam a plazma után, de nem volt mese, meg kellett szokni. 3-4 nap után elkezdtem megkedvelni, mára pedig imádom és már nem cserélném vissza plazmára...

(#31004) ateszm válasza Mandok (#31003) üzenetére


ateszm
senior tag

Ha hiszed ha nem, ezt is meg fogod szeretni. Etesd meg normális anyaggal, állítsd be szemednek legkedvesebbre, kapcsolj ki minden képjavítót. Motionflow állítsd tisztára esetleg egyenletesre.... Sorolhatnám. Jó lesz az! ;)

(#31005) stilo18 válasza Mandok (#31003) üzenetére


stilo18
addikt

Nekem azért tanulságos volt, hogy az egekig magasztalt (általam is szeretett W8-as széria) és a fórumokon földbe taposott tv között konkrétan.... Épp hogy látsz különbséget! Akár melyik irányba is...

[ Szerkesztve ]

#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50

(#31006) Mandok válasza Joshi (#31001) üzenetére


Mandok
tag

Dehogy a youtube appon keresztül. Pár vlogon és traileren kívül úgysem nézek mást a youtube-on sem. De mégis zavart, hogy hiába kapcsoltam ki minden képjavítót, a youtube-on mégis látszott, hogy full alap, minden on beállításon megy. (tehát ha a Samsungon beállítottam tetszőleges képet, az maradt a hdmi-n, az usb-s HDD-n és példának okáért a youtube-on is). Itt meg érzésre minden egyes forráshoz külön képopciók érvényesek, mégsincs sehol arra utaló jel, hogy most épp melyik képbeállítást látom.

Egyébként bánja a franc, hogy néz ki a dzsátubi-s videó.
Van pár ismert, sokszor látott filmem, részletem, mint pl. a Grand Tour első epizódja. Azt láttam még először a J62700-asomon, aztán a 4K-s KU6000-en, most meg a Sony-n is

(#31007) Gsx-rr válasza Mandok (#30999) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Nekem is jobban tetszik az F sorozatos Samsungom kepe mint a Sony-me!

(#31008) Joshi válasza Mandok (#31006) üzenetére


Joshi
titán

Nekem még a nem Androidos Sony van, de ott is külön kell beállítani a képet a bemenetekhez. Azaz elindítod HDMI 1-en a filmet és beállítod a képet, ezután jöhet a következő bemenet és így tovább. De vannak profilok is, nálam Jelenetválasztásnak hívják.

(#31009) DoItYourself válasza dh66e (#30985) üzenetére


DoItYourself
addikt

Ha hivatalos magyar garival adja, akkor semmi.
Mondjuk akinek így néz ki a webshopja, attól én egy csomag szívószálat se vennék, de ez az én véleményem.

(#30973) ateszm: dvd.iso fájlról írtam, amit írtam. Te hogy érted ezt a dvd mappát? Ha a PC-ben lévő dvd meghajtóról van szó, akkor azt meg kellene osztani a Windows-ban, és utána felvenni a Kodiban mint fájl forrás.

(#30998) IG55: ez elég izgalmasan hangzik, már ki is kapcsoltam az automata frissítést. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31010) ateszm válasza DoItYourself (#31009) üzenetére


ateszm
senior tag

Bocsi, félreérthetően fogalmaztam. Tehát Dvd mappa kb 50db ISO-val. Egyedül a VLC látja, el is indítja de pár perc után kimered a kép de a hang meg megy tovább.

(#31011) _ ĐanieL™ válasza IG55 (#30998) üzenetére


_ ĐanieL™
tag

Erre en is kivancsi lennek.
De sehol mashol nem hallottam meg errol.

(#31012) GML válasza ateszm (#31010) üzenetére


GML
őstag

PC-n rendesen megy a film? Mindig ott akad meg?

(#31013) ateszm válasza GML (#31012) üzenetére


ateszm
senior tag

Nem az én napom... Tehát NAS326ról van hajtva tyúkbéllel nem wifivel összekötve.

(#31014) Tegla80 válasza Mandok (#31006) üzenetére


Tegla80
addikt

Morgen.
Ezeket kapcsold ki [link] es igy probald beallitani a neked tetszo kepet.

Sony® & PlayStation®

(#31015) K Norbi válasza IG55 (#30998) üzenetére


K Norbi
addikt

huh ez de kemény. :D

(#31016) blakey válasza Mandok (#30991) üzenetére


blakey
titán

Nem tudom mi vezérelt a cseréhez, de ha már cseréltél és Samsungról akkor ne lepődj, meg, hogy fakóbbnak látod ami valójában nem az csak gyárilag "jobban kalibrált". Az elmúlt 11 évben kb. 20 lapos tévém volt és mindegyiken külön kellett beállítani a bemeneteket, tehát a Youtubera is külön beállítás érvényes de annyi, hogy megegyezik a hálózati lejátszó beállításaival, tehát ha a hálózati lejátszást beállítottad akkor a YT-ra is érvényes lesz. Többnyire az összes tv-met kalibráltam és tv cseréjekor nem volt olyan szembetűnő a kép milyensége legyen az Samsung, Panasonic, Toshiba vagy Sony. Első körben javaslom, hogy, állítsd Egyéni képbeállításra, ott vedd le a Fényerőt 25-re (ez a háttérfény (világítás) fényerejére érvényes), a Kontrasztot 95-re, a Gammát -1-re a Sötét részek fényerőszíntjét (más tévéken ez a fényerő) tedd 51-re, Képélleséég maradjon 50, minden más legyen kikapcsolva illetve a Mozgás alatt a Motionflow legyen Egyéni ezen belül az Egyenletesség Min, Tisztaság 2. A többihez egyelőre ne nyúlj, így lesz BFI-d ami plazmaszintű mozgásmegjelenítést produkál, ne lepődj meg, hogy csökken a háttérfény ereje, ezzel jár emiatt kellett 25-re venni a háttérfény, különben sokkal lejjebb kéne venni. :)
Ha ez így nagyjából megfelelő akkor minden bemeneten végig kell csinálni.

A Kodi nem hagyományos távirányítóhoz lett tervezve, tehát vagy beszerzel egy légegeret vagy használod a Kodi okokstelefonos appját, Androidra a Kore-t, iOS-re a Kodit-t. Így minden funkciót tudsz kezelni. A másik megoldás, hogy Android lévén egyéb lejátszókat is kipróbálsz vagy külső lejátszót használsz ami javasolt.

A Youtube egy androidos TV-re készített alkalmazás de nagyon hasonlít az LG és a Panasonicon lévő programmal, szinte 0 eltérés, sőt a Samsung Blu-ray lejátszón is ilyen, nem tudom miben látod, hogy más.

A menürendszere valóban más egy "normál" tv-hez képest éppen ezért nem úgy kell rátekínteni, mint egy TV menürendszerére hanem mint egy Androidos eszközre és egy idő után kézre fog állni, nekem is minden kézreáll és egyértelmű, megszoktam, hogy tudom, mit, hogy kell vezérelni. Hamarosan jön a 6.0-ás frissítés, ott finomítva lesz egy-két dolog.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31017) DoItYourself válasza ateszm (#31013) üzenetére


DoItYourself
addikt

Akkor ez inkább NAS probléma, nem feltétlen ide való. Nekem is NAS-on vannak az anyagok, smb-n és nfs-en keresztül is elérek mindent a Sonyra telepített Kodiból.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31018) Tegla80 válasza K Norbi (#31015) üzenetére


Tegla80
addikt

Sztem is az,h emberi hulyesegrol(hozza nem ertesrol) cikk szuletik.
Mert ez user error. Hisz itt ha ilyennel jon valaki akkor magkapja ,h nyomd a kikapcs gombot mig ujraindul a tv vagy mar tudjuk,h alapban fw frissites utan ajanlott egy gyari beallitasok visszaallitasa is....
Ertsuk mar meg,h ha valamit nem tudunk kezelni ebben az okos eszkoz vilagban akkor nem biztos,h a termek a xar vagy hibas.

Sony® & PlayStation®

(#31019) shmano válasza Mandok (#31003) üzenetére


shmano
tag

Szia!
Ha nem állítottad be ezeket, akkor tedd meg! :
Megnyomod a home gombot, ott beállítások, megjelenítés:
- képernyő beállítás: minden bemeneten be kell állítani tehát a tv n és a hdmi n is külön hogy : képeltolás: teljes felbontás!!!!!
- a dinamika tartománynál pedig mindegyiket teljesre kell állítani!

The Last of Us:Remastered ~ YT:Shmano ~ Twitch:Shmano

(#31020) GML válasza Tegla80 (#31018) üzenetére


GML
őstag

Ertsuk mar meg,h ha valamit nem tudunk kezelni ebben az okos eszkoz vilagban akkor nem biztos,h a termek a xar vagy hibas.
Értsük már meg, hogy ebben az okoseszköz világban nincs idő tesztelni azt a sok xart, amit kiadnak.
Amúgy, meg ha ennyire biztos vagy benne, hogy egy hard reset segít (és ezt a kintiek is tudják), akkor miért nem úgy írják meg a pekidzset, hogy nyomjon egy wipe-ot?

(#31021) K Norbi válasza Tegla80 (#31018) üzenetére


K Norbi
addikt

Meglátjuk :U

(#31022) mckay


mckay
aktív tag

Sziasztok!

Nekem még az opera alapú okosplatform van. Hogy kéne azt megcsinálni, hogy a diszkre, amire tökéletesen rögzít tévéműsort, arra én is tudjak további filmeket, meséket tenni?
Lehúztam a diszket, rádugtam PC-re, látom, hogy NTFS, meg látok rajta féltucat könyvtárat. Köztük persze egy "video" mappát is.
Gondoltam, csinálok egy Film mappát, tettem bele néhány avi-t és mkv-t, de nem mutatja.
És a médialejátszó menüben sem találok ilyen lehetőséget, hogy USB.

Ugyanakkor egy Samsung vagy LG tévén pofon egyszerű: azt mondom, hogy forrás USB, megmondom, hogy videófájlok, és a harmadik kattintással már nézem is.

Itt hogyan kéne?

Köszi!!!
:R

(#31023) radi8tor válasza GML (#31020) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mert ilyet nem csinálhatnak. Szerinted mennyire lennének felháborodva az emberek, ha egy update törölné a beállításaikat (amivel mondjuk órákat töltöttek el korábban)?

⭐ Stella

(#31024) ateszm válasza DoItYourself (#31017) üzenetére


ateszm
senior tag

Igen ez tuti NAS beállítás mert az MXIII-al sem látom (sajnos a NAS konfighoz ahhoz "kasu" vagyok.)
BR filerendszer nyilván más tészta,mert azt szépen viszi a Sonyra telepített Kodi is.

[ Szerkesztve ]

(#31025) SipiBcs válasza mckay (#31022) üzenetére


SipiBcs
őstag

Hagyd bedugva a HDD-t pár percig, megjelenik majd minden.

"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"

(#31026) Jacktor válasza Mandok (#31006) üzenetére


Jacktor
tag

Próbáld ki a következő képbeállításokkal, majd jelezz vissza ez hogy tetszik:
- minden képjavító és ECO mód kikapcs
- Fényerő: 14
- Kontraszt: 100
- Gamma: 0
- Sötét részek fényereje: 44
- Színhőmérséklet: meleg
- Szín telítettség: 55
- Élesség: 50

www.wotinfo.hu

(#31027) GML válasza radi8tor (#31023) üzenetére


GML
őstag

Ha ab ovo ilyen lenne, kb semennyire. BTW szerintem nem kéne 6-9 havonta kiadni új főverziót és lenne idő ilyen típusú problémák kivizsgálására, megoldására.

Vagy egyszerűen úgy írni meg a szkriptet, hogy a beállításokat mentse el. Debugban meg vissza lehetne tenni egyesével...

(#31028) radi8tor válasza GML (#31027) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ezt mondd Google-nek.
Hála az égnek nekem nem Androidos SONY-m van.

⭐ Stella

(#31029) GML válasza radi8tor (#31028) üzenetére


GML
őstag

Nekem meg nem is lesz . :((( :B :O

(#31030) Mandok válasza blakey (#31016) üzenetére


Mandok
tag

Köszönöm uram a részletes segítséget!

(#31031) T_Stark válasza Tegla80 (#31018) üzenetére


T_Stark
őstag

Szerintem meg marhára nem elfogadható hogy ennyire megbízhatatlanul működjön egy több száz ezres TV.
Nálam még 5.1.1 alatt is előjön időnként, hogy fogja magát és nem kapcsol be, csak konnektorból ki-be segít, vagy csontra befagy...
Ennek nagyon nem így kellene lennie, vagy csinálják meg ezt a retkes Androidot normálisra, vagy hagyták volna inkább a francba.
Kezdem bánni, hogy Sonyt vettem.

(#31032) varmi2 válasza T_Stark (#31031) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nekem eddig összesen egyszer nem indult, menetközben sosem fagyott le. Augusztusban vettem, 50w755c. Úgyhogy egy darab tv-ből ne következtess az egész szériára.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#31033) blakey


blakey
titán

Nálam sincs semmi fagyás, 1-2 hetente csak úgy újraindítom a rendszert, stabilan működik. Igaz csak megjelenítésre és rögzítésre használom, gyakorlatilag semmilyen app nincs telepítve. Most is Sony androidost vennék. Néha van YT is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31034) T_Stark válasza varmi2 (#31032) üzenetére


T_Stark
őstag

Nem is csak ezek, a képtől sem estem hasra, jónak jó, de nem mondanám hogy jobb mint az elődje volt, a Samu F6500.
A mozgást, színeket, azon is be tudtam úgy lőni hogy tetsszen, viszont azon nekem mélyebbnek tűnik a fekete, valahogy kontrasztosabb. 100 Hz VA panel mindkettő.

App kb a Kodi meg a VLC van fent, azokat sem használom igazából, így azt sem mondanám hogy szét van gányolva a rendszer rajta.

Csak elég dühítő tud lenni, mikor az ember hazaért munkából, ledőlne kicsit a TV elé, és ilyenekbe fut bele hogy nem kapcsol be, meg csontra fagy a menü. Egy noname 70K-s TV-nél ezen meg sem lepődnék, de egy 200+K-s Sony-tól ez gáz, akárhogy is nézem.
Főleg hogy a régebbi típusú, de szintén smart F6500 beton stabil volt ilyen szempontból is.

(#31035) varmi2 válasza T_Stark (#31034) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nekem a kodi van fent, meg telenoros mytv aplikáció. Lehet hibás a tv-d, és azért fagy a menü. Csinálj egy gyári beállítások vissza állítását, hátha segít. De ez töröl mindent, ugyhogy csak akkor ha lesz türelmed mindent újra beállítani.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#31036) ginola válasza Mandok (#30999) üzenetére


ginola
addikt

Kalibrálás után egy rendes médialejátszóval kéne összehasonlítani őket.....

(#31037) junior11 válasza ginola (#31036) üzenetére


junior11
veterán

Szia, na végül milyen tv-t választottál az NX710 után? Elégedett vagy vele? :)

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#31038) T_Stark válasza varmi2 (#31035) üzenetére


T_Stark
őstag

Csontra fagyás hál' Istennek nem volt mostanában, úgy egy-két hónapja futottam bele párszor, de akkor úgy megállt, hogy még lépegetni sem tudtam a menüben, semmire nem reagált, de villant rajta a LED hogy veszi a jelet.

Az viszont most már egy héten belül másodszor jött elő, hogy nem kapcsol be.
Első esetnél még elindult, miután a távirányítóval nyomogattam egy csomószor, de most semmi, csak konnektorból ki-be segített rajta.

(#31039) mckay válasza SipiBcs (#31025) üzenetére


mckay
aktív tag

Pár percig? Hetekig, hónapokig ki sem húzom!
De se a médialejátszóban, sem a bemeneti forrásoknál nem találom a hozzá vezető utat.
Pedig a
- médialejátszóban látszanak a NAS-ok (több is van lanban)...
- bemenetek között ott vannak a hdmi-k, a scart, stb...
- "Discovery" gombra pedig előjönnek a hdd-re rögzített tévéműsorok...
De tallózni sehogy sem tudok...
:o

(#31040) DoItYourself válasza mckay (#31039) üzenetére


DoItYourself
addikt

Nem értek hozzá, de nem lehetséges az, hogy csak felvételezésre és azok visszanézésére használható a merevlemez ennél a nem androidos tévénél?
Próbáltál a video mappába betenni fájlokat?

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31041) Mandok válasza blakey (#31016) üzenetére


Mandok
tag

Ezúton is köszi a tippet!

Most volt csak időm belenézni a beállításokba, közel hasonlóra állítottam szemre én is mindent. (így legalább örülök, hogy nagyjából jó szemem van a normális tv képhez). Kivéve, hogy én picit magasabban szeretem a fényerőt hagyni. Minden más kb. ugyanaz volt, amit te is ajánlottál, kivéve, hogy én a motionflow-t is kikapcsoltam alapból, de most átraktam arra, amit ajánlottál.

(#31042) blakey válasza Mandok (#31041) üzenetére


blakey
titán

Ezek az értékek valójában akkor lennének sokkal jobbak ha a 10 pontos kalibráció is el lenne végezve, úgy kapnál igazán jó kontrasztot és feketeszintet. De, most kipróbálhatod az Élő színt is, alacsony állásban.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31043) mckay válasza DoItYourself (#31040) üzenetére


mckay
aktív tag

de, hogyne próbáltam volna a video mappába is tenni!
:-)
az egész fura, mert van rajta két usb, és ebből az egyikre tud csak felvenni, oda van írva
ebből arra következtetek, hogy a másik usb-nek is van valami értelme
mi más értelme lehetne, mint médiafájlok lejátszása?
:U

(#31044) DoItYourself válasza mckay (#31043) üzenetére


DoItYourself
addikt

Pendrive-al próbáltad a másik USB-t? Valószínű, hogy csak a felvételezős USB porton ad elég áramot a merevlemeznek.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31045) mckay válasza DoItYourself (#31044) üzenetére


mckay
aktív tag

Igen, próbáltam 2. számú USB-t.
Egy pendriveot dugtam be, amin volt egy darab mp4 fájl.
Rá se rántott.

De a fő kérdésem továbbra is az, hogy akinek van még ilyen három évvel ezelőtti Sony tévéje (vagy itt már mindenki androidos???), az árulja el nekem, hogy ha épp hibátlanul működik, akkor hogy működik?
- FAT32 vagy NTFS
- a Médialejátszóban kell keresni vagy a Discover gomb mögött?

Köszi!

(#31046) blakey válasza mckay (#31045) üzenetére


blakey
titán

A rögzítésre "felkészített" HDD-ről semmilyen anyagot nem tudsz megjeleníteni azon kívül amit felvettél, védelemmel van ellátva. paricíónáld és akkor az egyik része rögzítésre lesz a másik másra. Én csak rögzítésre használom a HDD-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#31047) DoItYourself válasza DoItYourself (#30444) üzenetére


DoItYourself
addikt

3D SBS anyagot néztem tegnap a tévére telepített Kodi-n. A feliratot duplán tette ki, erre van megoldás?

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31048) PrinceHerceg válasza DoItYourself (#31047) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Én már annak is örülnék ha a 3D menne... Neked hogy sikerült összehozni? :D

(#31049) DoItYourself válasza PrinceHerceg (#31048) üzenetére


DoItYourself
addikt

Az előzményekből kiderül, olvass vissza. ;)

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#31050) PrinceHerceg válasza DoItYourself (#31049) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Tehát te se tudtál csodát tenni, kááár... :(((

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.