Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8251) Janaboy válasza agabe (#8223) üzenetére


Janaboy
veterán

Hol van erre jogszabály, hogy tartani kell bárminek az árát?
Mert én úgy tudom, hogy ez maximum a vevő félrevezetése és fogyasztó védelmi bírsággal sújtható!
Az más kérdés, hogy a cég érdeke (a megítélésük miatt), ha egyszer valaki így foglalta le, akkor annyiért kapja!

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#8252) Malachi


Malachi
addikt

valami nem klappol. a tévé amúgy jó, UPC analóg adást már tudtam rajta nézni, hát rettenetes, de a HDMI-s box, vagy még inkább a CF kártya és a HD csomag majd megoldja ezt a gondot.

viszont a média lejátszó képét nem tudom valamiért átvinni egy SONY erősítőn át a tévére. HDMI az erősítő bemenetébe, majd onnan HDMI a tévébe és semmi. a Bravia Sync sem akar működni, pedig az erősítőnek elvileg tudnia kellene. a kábel jó, tesztelt.

ötlet?

(#8253) Malachi


Malachi
addikt

semmi, jó ég de fáradt vagyok. rossz aljzat. :W :Y

a külső média lejátszó már patent, csak a sync érdekelne, mert az erősítő távja nincs meg... STR-DG 710. ez tudja a Bravia Syncet nem? de ha a tévén a keresésre megyek, nem ismeri fel.

(#8254) sullerj


sullerj
tag

pár felvétel info a keresőknek a későbbiekre:

kdl42w655 , kingston dtm30 32gbyte pendrive, HD adás 10 perc 1 Gbyte, SD adás 10 perc, 0,35 Gbyte, guide-ban beprogramozott műsort kikapcsolt állapotban nem vette fel, digitális adó felvétele közben átkapcsolni másik csatornára átkapcsolni nem lehet, egyméteres usb hosszabbítóval ugyanúgy működik, ha ugyanarra a regisztrált pendrivera, amivel felveszel a tv-vel, másolsz filmet pl, azt a médialejátszó nem látja, más nem jut eszembe. ezen infok egy részét egyébként már olvastam itt, nem lepett meg.

[ Szerkesztve ]

(#8255) nismoka válasza Malachi (#8253) üzenetére


nismoka
addikt

Az erősítőn be kell kapcsolni a HDMI vezérlést.

(#8256) LeventeV válasza agabe (#8217) üzenetére


LeventeV
senior tag

40-42"-re gondoltam. Valószínű akkor, hogy inkább a W7-est veszem meg.

(#8257) Malachi válasza nismoka (#8255) üzenetére


Malachi
addikt

aham. az meg táv. nélkül nehéz lesz, akkor ez ördögi kör.

egyébként a tévé fantasztikus. néztem rajta BD25 körüli (23 Mbps) filmeket, hát az állam a padlón. viszont mintha középen alul lenne egy nagyon halvány féltenyérnyi világosabb folt. a tévéadás meg... azzal nem vagyok kibékülve, de nincs tapasztalatom. UPC családi csomag, elvileg digitális, de nem HD. az a baj, hogy a médiaboxon csak gagyi SCART van, HDMI nincs. szerintem az lesz a szűk keresztmetszet. kerestem kalibrált beállítási értékeket, de nem találtam sehol - pedig tudom, hogy vannak. nem adna valaki egy linket? :R

[ Szerkesztve ]

(#8258) winfier


winfier
senior tag

Nem rosszak ezek az akciók az Euronicsban. De csak akkor ér valamit, ha raktáron van. Én pl. november 8. óta várom a 55W828B tv-t. :W Azóta 2x módosították a beérkezés dátumát! De a pénzem viszont használják.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők

(#8259) Malachi


Malachi
addikt

ja és még valami - kívánja a rendes bluray, vagy bluray közeli minőséget. sima 4000-8000 Mbps-es 1080p-s filmek rendesen pixelesednek rajta. bár megszokható, de a BD25 után szembetűnő volt a különbség. szóval a következő lépés egy HDD bővítés lesz. :D

a menürendszer átlátható, de nem bánnék néhány közvetlen gombot a távra, mondjuk a képarány váltáshoz. az appok jók, működnek. 4k 60fps youtube videókat röccenés nélkül viszi, gyönyörűen. 3D-t nem próbáltam.

most használom egy ideig és később még írok esetleg, ezek tényleg csak a legelső benyomások. még a menüt se tudom rendesen kezelni. :D

(#8260) nismoka válasza Malachi (#8259) üzenetére


nismoka
addikt

Javaslat ;)
A képbeállításokban kapcsold ki a részlet és élkiemelést, és a reality creation-al is játszhatsz, de 10Mbps alatti BD ripek amúgy is gyenge kategória.

[ Szerkesztve ]

(#8261) Janaboy válasza Malachi (#8257) üzenetére


Janaboy
veterán

Mennyire nézed szemből? Esetleg nem alulról nézed? Nekem is látszik egy ilyen felvilágítás középen alulról, de csak akkor ha alulról nézem és távolról..ha szembe vagyok vele, akkor nem látszik..

Mellesleg a távirányítóban egy dolgot szerintem nagyon elszúrtak, az pedig a home gomb helye, a lefele nyíl helyett folyton megnyomom..idegesítő..

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#8262) Dealer95


Dealer95
őstag

(#8263) agabe


agabe
addikt

Rovid probalgatas utani tapasztalatok 60W605-rol:
Altalaban is, es jelnleg is nem nappal nezek filmeket, igy valamivel sotetebb beallitasokat kedvelek erre, de ha vilagos van akkor arra tobb fenyero kell mint a jelenelegi beallitas
Van clouding, van banding. Neztem kepeket rossznak mondott keszulekekrol azoktol messze van, de en latom mindkettot (persze megfelelo korulmenyek kozott)
Banding leginkabb szurkes homogen szeru, vagy vilagos es svenkelos kepeken lathato, clouding meg termeszetesen sotet jeleneteknel. Baratnom nem lat semmit :D, de ez engem nem hat meg. Osregi plazmam ilyen szempontokbol jobb az tuti, de emlekszem ccfl-es 100Hz-es lcd-knel sem volt problema regebben ezzel, bar ott meg a kepi processzalas maradt meg el a mostani szinttol.
Mozgasmegjelintes kivalo, ezzel nem lehet vitaba szallni (sokretuen allithato es megtalalhato mindenkinek a megfelelo) gyenge bitrataju video fileoknal sem borzalmas s kep (kiprobaltam egy 1,3gigas 720p Hunger Games Xvid-et, persze 20+-os mkv-k mas vilag ;) ) analog adas nezheto 3 meter tavolsagbol ( ami azert hagy kivetni valot, de nem kell elfutnom).
Szurkearnyalatok, kepi dinamika jo, bar beallitast igenyel (meg csak alap dolgokig jutottam), szinek megfeleloen visszafogva szepek, fekete szint jo, de ezt is be kell loni meg.
Nehez most megmondani, hogy ezen peldany clouding es banding hibaival meg tudok-e lenni hosszutavon, de kiderul.
Az tuti, hogy a tv-be szerelt panel legalabb kozepkategorias szintu(majd ha lesz idom beallitani kiderul mi hozhato ki belole) , a kepi feldolgozo aramkorok szep munkat vegeznek (nem szabad tulzasba vinni bizonyos kepjavito, zajszuro beallitasokat, sot sokat erdemes minimumon, vagy kipacsolva hasznalni).
Latoszog bar nem tokeletes, de leginkabb a sotet reszek vilagosodnak, igy a kep boven nezheto oldalrol is. Szoget nem neztem, es persze 80-90fokkal nem mentem oldalra...de meg 50-60 kozottig sem sikerult.
A feature-okrol sokat nem irnek, mert nem azokkal voltam elfoglalva, de wifivel kotottem itthoni halozatra, es az pl. egesz jol mukodik igaz nagyobb bitratajuk mkv-knal idonketne megall a lejatszas, szoval ehhez inkabb lan osszekottetes lehet a megfelelo.
Lesz majd idom es tobbet, reszletesebben es pontosabban irok ha erdekel valakit, de egyenlore ennyi.

(#8259) Malachi:
Nalad clouding, banding mennyire van jelen ? Jelenleg ez tunik ugy, hogy zavarni tudhanak a sajt tvmen. Meglatom mi lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8264) B-L-A-C-K válasza agabe (#8263) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Grat hozzá...;)

(#8265) agabe válasza B-L-A-C-K (#8264) üzenetére


agabe
addikt

Azer kiprobalnek egy 829 (vagy 828)-as tipust is emellett:)) Feltetelezem jobb lenne :D
Tenyleg. Mi a kulonbseg 828-829 kozott? Kava szine, vagy hasonlo?

(#8266) B-L-A-C-K válasza agabe (#8265) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Semmi különbség nincs közte, kopp ugyan az...

(#8267) Callisto válasza agabe (#8265) üzenetére


Callisto
őstag

Egyik atktív, másik passzív 3D. Ennyi.
Gratula a TV-hez. Az én jelenlegi CCFL-es TV-men sincs semmi banding és clouding is csak tök sötétben felnyomott fényerővel látható. Viszont a színek és a fekete hagy "némi" kívánnivalót maga után. Na meg a 40 coll is.:D Ezek miatt cserélem le és nagyon úgy tűnik, hogy a kisebb 55-ös 829-et fogom választom. Szinte mindenhol ott van 2014-es tévék top 10-ben a típus. Már csak azt kell megtudnom mennyiért fogok hozzájutni, de sajnos ez csak jövő héten derül ki.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#8268) kruplishal válasza Callisto (#8267) üzenetére


kruplishal
tag

"Egyik atktív, másik passzív 3D. Ennyi."
Azért butaságot neee...... :W
Mind kettő ugyanaz és passzív.

55w829-el érdemes várni egy hetet mert valószínűleg meg lesz bontva a mozis csomag.

[ Szerkesztve ]

(#8269) nismoka válasza Callisto (#8267) üzenetére


nismoka
addikt

50W828 és 50W829 mindkettő aktív 3D
42W828 és 42W829 mindkettő passzív 3D

[ Szerkesztve ]

(#8270) Callisto válasza kruplishal (#8268) üzenetére


Callisto
őstag

Hopp és tényleg. Sorry. Utána nézés nélkül írtam mivel egyszer a 828-nál kisebb panelest néztem, másik alkalommal pedig a 829-nél a nagyobb panelest és ebből gondoltam, hogy az aktív-passzív a különbség.

829b: Ó én nem boltban veszem. :)

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#8271) silentkiller válasza Dealer95 (#8262) üzenetére


silentkiller
senior tag

Igen, ezzel az akcióval kapcsolatban kérdeztem az előbb de nem jött válasz. Tegnap az MM-ben viszont jól megtudtam nézni egy 805/815-öst, összehasonlítva másokkal (LG, Samsung, Panasonic, Sharp) és segített dönteni... hogy esetleg ne a Sony-t válasszam. Nem tudom, hogy 829-es képe mennyire más, mint a 815-ösé, így természetesen nem teljes értékű az összehasonlítás.

[ Szerkesztve ]

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8272) kruplishal válasza Callisto (#8270) üzenetére


kruplishal
tag

Igen, sajnos kategórián belül is vannak difik az idei modelleknél.

Egyébként
W829 széria: Sony Center dedikált modell mely csak center hálózatban vásárolható
W828 : alapból mindenhol elérhető lenne , de idén debenberben/karácsony csakis kizárólag az
Euronics árulhatja (egyéb okok miatt :( )
W805 : mindenhol elérhető
W815 : MediaMakt dedikált modell, mely csak ott kapható (de csak elvileg :) )

W828 és W829 ua. !

[ Szerkesztve ]

(#8273) kruplishal válasza silentkiller (#8271) üzenetére


kruplishal
tag

815,805,829/28 képe tök ua. , a meghajtó elektronika a difi.

A 815 ezüst kávás, ezért csalóka egy picit mert kihat a képi világára. Én nem vennék ezüstöt.......

[ Szerkesztve ]

(#8274) kruplishal


kruplishal
tag

Azt viszont tudja-e valaki , hogy az új aktív szemüvegek hány Hz-esek?? :F :F :F

[ Szerkesztve ]

(#8275) Bönde


Bönde
csendes tag

Szerintetek érdemes a Sony-nál regisztrálni a készüléket vagy nem?
A kalibrálás sokat javít a képen vagy nincs sok különbség a gyári beállításhoz képest?

(#8276) Callisto válasza Bönde (#8275) üzenetére


Callisto
őstag

Sokat javít(hat). Főleg a W8-asoknál.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#8277) Callisto válasza silentkiller (#8271) üzenetére


Callisto
őstag

Melyik típus képe volt amelyik jobban tetszett, mint a 8-as Sonyé?
(Clouding, banding és sötétben sötét jelenetek már más kérdés. Ebben a Sony 8-asa egyértelműen dobogós idén.)

[ Szerkesztve ]

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#8278) krx21 válasza Bönde (#8275) üzenetére


krx21
nagyúr

Attól függ ki kalibrálja és hogyan, mivel... Elég jók a Sony gyári értékei...

(#8279) kruplishal válasza Bönde (#8275) üzenetére


kruplishal
tag

Csak akkor érdemes regisztrálni, ha szeretnél hírleveleket kapni :) :D

(#8280) silentkiller válasza Callisto (#8277) üzenetére


silentkiller
senior tag

Akár hogy is néztünk (nőneműt is vittem, jobban/máshogy látnak bizonyos dolgokat): a Sony-nál jobb volt a Panasonic Viera 42AS650-es, ott álltunk a Pana előtt és csak pislogtunk, annyival jobb volt bármi másnál 40/42 colon, ugyan azzal a műsorral... Talán a Sony érhetett a közelébe (815-ös volt ezüst kávával) és egy Sharp (de annak meg default sötétebb volt a képe) de mindig visszatértünk a Panához. Minden más (Pana és Sony) még az utca sarkon sem volt! Óriási csalódás volt az LG, pedig 1-2 hónappal azelőtt azt szerettem volna, a Samsung meg sosem érdekelt, a valóságban be is bizonyosodott, hogy miért.

Most olvasgatom a teszteket, ahol rendre a Sony a szupersztár a Pana meg a középmezőnybe kullog. Mondjuk a Pana 42AS650 most 5 év garival annyi, mint agyonakciózva a 42W829-es (ami pedig alap 2 év garis).

∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™

(#8281) krx21 válasza silentkiller (#8280) üzenetére


krx21
nagyúr

Az ilyen nézelődésnél, figyelembe kell venni a fényviszonyokat (ips vs va panel) és hogy a Tv milyen beállításal fut... És tudni kell, hogy mit látunk, milyen felvételt, ráadásul sokszor nem a feltűnőbb a nagyobb fényerőre állított a jobb még ha ilyenkor a legtöbb embernek azt tetszik is elsőre...

[ Szerkesztve ]

(#8282) nismoka válasza krx21 (#8281) üzenetére


nismoka
addikt

Igy van, a nagyobb szemkiégető háttérfény a boltban jól mutat.

(#8283) McAdam6 válasza winfier (#8258) üzenetére


McAdam6
tag

Euronicshoz türelem kell, én az októberi akcióban rendeltem, 1 hónap alatt jött meg....

(#8284) Malachi válasza agabe (#8263) üzenetére


Malachi
addikt

banding szerintem nincs, azt észrevenném - cloudingot Youtube videóval próbáltam tesztelni, de szerintem "becsap" a tévé mert mikor elindul a videó, mintha lekapcsolná az LCD-t, mattfekete lesz az egész. mintha a jobb felső sarokban lenne valami egyébként, de egyáltalán nem zavar pedig próbáltam Aliens-szel is, az meg elég sötét.

összességében nekem megfelel, csak a tévé a kínom - de ezt már mondtam. meg hát 180-ról nézem szóval ja.

(#8285) L4mie válasza krx21 (#8278) üzenetére


L4mie
veterán

ezzel vitatkoznék :) nekem a 829 el a mozi etc mód iszonyat sárga, a játék módot beállítgattam szemre az elviselhető, de a többi az kalap....gyárilag :P

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#8286) gyerecske


gyerecske
senior tag

Sziasztok!
UPC topikban már írtam hátha itt többen olvassák.
Használ valaki UPC médiakártyát Sony W815B tv-vel?Mennyi ideig tart a kártya azonosítása, mert nálam valahogy nem akarja az igazságot?Előtte egy régi Samsungban volt azzal működött.Menüből látja a CI kártya adatait, de az adások mégis kódoltan jönnek.A tv-n a legújabb fw van.Mielőtt hívnám az ügyfélszolgálatot jó lenne valami ötlet.

[ Szerkesztve ]

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#8287) whatnot válasza kruplishal (#8272) üzenetére


whatnot
őstag

Hát, majdnem. Én pl. az 50W828-at Sonynál vettem.
De egyébként igen, elméletileg csak logisztikai különbség van a 828 és 829 között.

(#8288) Malachi válasza gyerecske (#8286) üzenetére


Malachi
addikt

nincs tapasztalatom, de az UPC üfsz. még nem hagyott cserben. nyugodtan hívd.

(#8289) sullerj válasza gyerecske (#8286) üzenetére


sullerj
tag

Szerintem is a UPC fog segíteni, a kártya száma valószínű a rendszereikben hozzá van regisztrálva a régi tv-hez, valószínű ezt resetelniük, kiütniük kellhet...

(#8290) BLOODSHOT


BLOODSHOT
senior tag

Sziasztok!

Sony 42" TV vásárlása előtt állok.

A kérdésem az lenne hogy a felsorolt W8 TV-k közt mi a különbség:

Sony Bravia KDL-42W829
Sony Bravia KDL-42W815B
Sony Bravia KDL-42W828B
Sony Bravia KDL-42W805BBAE2

Köszi

[ Szerkesztve ]

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#8291) nismoka válasza BLOODSHOT (#8290) üzenetére


nismoka
addikt

Sony Bravia KDL-42W829B 400Hz (dedikált sony center modell)
Sony Bravia KDL-42W815B 300Hz ezüst káva (dedikált MM modell)
Sony Bravia KDL-42W828B 400Hz
Sony Bravia KDL-42W805B 200Hz

Lényegében mind ugyan azt tudja.

[ Szerkesztve ]

(#8292) BLOODSHOT válasza nismoka (#8291) üzenetére


BLOODSHOT
senior tag

Akkor az utolsó gyakorlatilag a leggyengébb? Vagy azt sem veszem érszre h más?

Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.

(#8293) nismoka válasza BLOODSHOT (#8292) üzenetére


nismoka
addikt

Nem fogsz különbséget látni. De vedd a 829-et hogy megnyugodj! ;)

[ Szerkesztve ]

(#8294) gyerecske válasza sullerj (#8289) üzenetére


gyerecske
senior tag

Úgy néz ki, hogy a tv lesz a hibás.Kint volt a UPC-s szerelő,kipróbáltuk másik kártyával is.Ilyennel még nem találkozott. :W

[ Szerkesztve ]

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#8295) flyer12 válasza gyerecske (#8294) üzenetére


flyer12
tag

Nálam is hasonló volt, a W706B-vel .. kódoltak voltak az adások, az M2 bejött.. frissítették a központban azt mondták várjak egy kicsit vártam 5 órát semmi... még egyszer rájuk telefonáltam, ismét ráfrissítettek és akkor már jó lett!

flyer

(#8296) cztibcz


cztibcz
csendes tag

Sziasztok!
A kdl40w605-höz van valakinek valami jó beállítása?
Telejesen új vagyok sonyban,az alap dolgok is érdekelnének,zajszűrés beállítások stb.
A tv-t sajnos sd-n nézem
köszi

[ Szerkesztve ]

(#8297) krx21 válasza L4mie (#8285) üzenetére


krx21
nagyúr

Mit szólnál a NORMAL-hoz?
Egyébként a jó beállítás nem feltétlen tetszik mindenkinek... Viszont a Sony összes gyári beállítása mutatja a legtöbb részletet a teszt ábrákon, a többi TV-hez képest... A többi akár ízlés kérdése is lehet...

(#8298) gyerecske válasza flyer12 (#8295) üzenetére


gyerecske
senior tag

Most úgy néz ki hogy a kártya információit nem látja a tv, csak a modul információt tudom megnézni.A szervizesek kijönnek házhoz is egyébként?Vagy vigyem vissza ahol vettem(MM), van még 2 hét elállásra.Nem tudom most mi legyen.

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#8299) nismoka válasza gyerecske (#8298) üzenetére


nismoka
addikt

Szerintem a kártya vagy az upc a ludas. ;)

(#8300) gyerecske válasza nismoka (#8299) üzenetére


gyerecske
senior tag

De másik tv-ben tökéletes ugyanaz a kártya.

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.