- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Internet fejlesztés országosan!
- Asszociációs játék. :)
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szólánc.
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
XH9096-om van, ha jól emlékszem Android 10 vagy 11 van rajta. Tudnám valahogy 12-re frissíteni? Mert sajnos a ps remote-hoz Android 12 kellene.
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Rég voltam itt. Van "egy kis problémám" az immáron 5. éves KD-65XH9096-os TV-vel.
Szerintem szoft. bug, de már a kezdeteknél megvolt (bár akkor félévente jött csak elő, azért nem is foglalkoztam vele) A TV-re egy Media Palyer (HDMI3) és egy Acer lapitopi (HDMI1) van rákötve (mindkettő már volt cserélve, tehát nem a külső egységek a hibásak/inkompatibilisek) A HDMI kábel sem lehet ludas, mert 6-8 ezres kábeleket használok.
Szóval, időnként nem lehet a bemeneteket átkapcsolni, ilyenkor a készülék lefagy (ilyenkor a Sonynak az a rombuszos, állandóan változó/pulzáló design háttér látható) Ez főleg bekapcsolásnál érhető tetten. Pld nem jön be a laptop kezdőképernyője. Ilyenkor -mivel a TV egyben a monitor is- lapitopi fedele felnyit, majd lecsukom. Ezt megismétlem 3x-4x és bejön a Win képe a TV-n. Ha ez sem segít, akkor: Beállítások/Rendszer/Újraindítás szokott segíteni. Most annyira lefagyott, hogy csak úgy tudtam használható képet csiholni -értsd fényt, mert tök fekete volt- a kijelzőre, hogy vakon 20 mp-ig nyomtam a kikapcsoló gombot. A szokásos újraindulás Sony logo, stb, majd helyreállt a TV.
Nem tudom van-e jelentősége, de amikor elmegyek totálisan áramtalanítom a TV-t.
Szoft. verzió: PKG6.2303.0260EUA (cca egy pár hónapja frissült)
Hallottam, hogy a Sony gyengepontja az Android, de mivel Telóm/tabom is ezen az OS-en fut, nem hittem volna, hogy TV-n ennyire szar a Droid. Szerintetek mi lehet a hiba? A TV-re még van 1 év spéci Sony kiterjesztett gar. De nem akarom bevitetni, mert a hiba nem állandó és doszt, hogy a szervizbe nem fogják a hibát detektálni.
Remélem nem fog behalni, mert amúgy nincs bajom vele.
Thx[ Szerkesztve ]
-
Gabosh
csendes tag
Sziasztok, a segítségeteket kérném egy nem óriás viszont fusztráló problémával.
Adott egy Bravia 8-as (Sony Bravia K-65XR80) és egy Digi kábeles előfizetés. Első körben digin behangolva (Dvb-c) de akkor a csatornákat nem lehetett sorba rakni, újra behangolva "egyéb" -en, úgy csatornák sorba rakhatóak. Ez egy pipa.
Viszont a MOZI+ HD csatorna esetén zúgó hang hallható csak, semmi más. A probléma más csatorna esetén nem jön elő. Gondolva hogy a hangolásnál lehetett probléma ,megpróbáltam DIGI-re hangolva is és a probléma továbbra is fennállt.
Próbáltam kézi hangolással a DIGI honlapjáról letöltött frekvenciát beütve is (402Mhz), viszont a probléma továbbra is előjött.Illetve néhány nap után most előjött hogy a műsorújságnál nem írja ki az aktuális programokat.
Valakinek esetleg van tapasztalata?
Köszi előrre is!
-
Celtis
veterán
válasz tiidzsee #70207 üzenetére
Minden bizonnyal működik is, csak esetleg nem úgy, ahogy várod.
Tulajdonképpen pont az. célja, hogy a környezet fényviszonyainak változása mellett ne érezd a tv fényerejének -relatív- változását.Általában nem szokták ajánlani a használatát. Szerintem akkor foglalkozz vele, ha a normál bellításokkal nem megfelelő a működés és kézzel szükséges a fényerőt sötétben/világosban állítgatni.
-
tiidzsee
friss újonc
Sziasztok!
Egy Sony KD-55x75WL tévét próbálunk épp beállítani. Abban tudtok segíteni, hogy fényérzékelő funkció hogyan működik? (Ha kellene működnie egyáltalán – mindenesetre a menüben bekapcsolható.) Elvileg ez automatikus fényerőállítást kellene jelentsen, ha jól gondolom. De hiába van bekapcsolt állapotban, egyáltalán nem reagál a környezet fényviszonyaira. Van még valami beállítás, amivel működésre bírható?
Köszi! -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
KDL-32W705B
Egy mkv-t akartam lejátszani USB eszközről, amire azonnal írta, hogy Nem támogatott hangformátum !
A kép lejátszása megy, de hang az nincs .
Lehet ezen valamit javítani, vagy ennek itt van vége ?
Hát ebbiza' sajnos nem mai gyerek .
Üdv.Astra
-
looser
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, melyik oldalról (PC vagy TV) kellene megközelíteni a dolgot, így itt kezdem :-) Van valakinek tapasztalata a pc-s mappamegosztással (Sony) android tv felé? Fájlkezelőben a Könyvtárak engedélyezve, ott a Videók alá felvettem a kérdéses mappát (filmekkel), a Hálózati/megosztási központban be van állítva a kívánt tartalom, ugyanazon a subneten lóg a két eszköz (szolgáltatói után saját router), a tv-n látom a megosztott mappát, de tallózni nem tudom (Kodi, VLC).
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kezo0
addikt
válasz CharlieDrop #70199 üzenetére
Jaja, közben már kiderült: [link]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
modflow
veterán
Tegnap tényleg nem kockasodott éppen.
-
Celtis
veterán
válasz daniel2121 #70196 üzenetére
Tegnap írtam, és ma derült ki, hogy központi hiba volt.
-
Quqesz
nagyúr
Digi kábel...ugyan ez, de nem csak a rötölö, más csatornák is.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
modflow
veterán
Ez akkor fura, ha nálatok is...
Este kiderítem 2 TV-t nézve.
Az lesz a tuti.Nézzétek meg ezt, ilyen nálatok is?
https://mammutmail.com/hu/download/8f8037a36447b06c80e13e44104a4b64[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Viszont ha a földi digitálison is jelentkezik a hiba, ahogy Celtis írja a #70190-ben, akkor esélyes hogy már eleve így adja fel az RTL a műsort…
Amit az egyébként mindig hiteles és megbízható hírforrás, a Blikk is megerősít ( ):
Ön is észrevette, hogy akadozik az RTL? Megszólalt a Blikknek a csatornaBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Joshi
titán
-
-
kezo0
addikt
válasz modflow #70185 üzenetére
Egyetértek vlevi kollégával, valószínűleg a Voda a hunyó. Főműsoridőben kockásodik, szétesik az RTL adása, de a női kézilabdameccset hibátlanul végignéztük anyámnál az M4-en. És nála van egy régi Cisco box is, azzal is szarakodott az RTL, szóval nem a tévé tunere rosszalkodik…
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
semetka
őstag
Aliexpressen is nézz szét, én direkt ledes lgt csináltam meg, 8e Ft volt postával a ledsor. Mindenképp szedd szét a tvt és nézd meg milyen led van benne először
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
modflow
veterán
Van itt még Vodafone CI+ -s tv néző?
Nekem ez a XK csodálatos széria is elkezdett 2-3 napja kockásodni 1,5 év után...Egy kisbaltát beleillesztenék az illetékes Sony tervezőmérnök fejébe...
-
duke
aktív tag
válasz tigribigri #70181 üzenetére
Megnéztem az ebay-en 15-20 ezerért lehet venni led készletet hozzá. Valószinűleg kiprobálom a cserét, mert ennyit azért bőven megér, és kiváncsi is vagyok a eredményre.
-
duke
aktív tag
válasz bebeago #70179 üzenetére
Ez biztató hogy akkor csak a ledek mentek tönkre. A foltoságból arra következtettem, hogy nem csak a ledek hanem a LCD panel is rossz. De akkor azért foltos, mert különböző mértékben szinezödtek el a melegedéstől. Mikor 6-8 éve vettem azon gondolkodtam, hogy szédszedem és beleteszek pár hütőventilátort, hogy a kapcsolóüzeműtáp kondezátorait védjem, mert tudom hogy a gyártok gyakran a kondik szándékos hőhalálával korlátozzák a készülékek élettartamát. De aztán féltem a garanciavesztéstől, és nem csináltam meg. Érdekes lenne látni, hogy, hogy nézne ki ha mégis beletettem volna pár ventit.
-
modflow
veterán
Éppen most jött egy új frissítés.
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #70146 üzenetére
"Megértem a csalódásodat. Mégis a legtöbb amit tehetsz, hogy sürgősen bejelented újra a hibát. A másik verzió, hogy ezt felgyújtod és veszel egy samsungot."
Ugye a Samsung említése csak irónia volt? (Abból, amit a szervizesek meséltek a márkáról, már nem veszek Samsung terméket. Ahogyan TCL-t sem.)
Hagytam végül... tényleg kisebb gondom is nagyobb az életben, mint hogy ezzel foglalkozzam.
Ráadásul abban is biztos vagyok, hogy nem tudtak volna még egyszer panelt cserélni benne. Hidd el.... mindabból, amit tudok a SONY garanciális hátteréről, már az is csoda, hogy egyáltalán ezt előteremtették valahonnan.
Aztán pedig ha kaptam volna egy csereutalványt, avagy a vételárat vissza, akkor vehettem volna helyette 200 ezerrel drágábban egy bizonyos szempontból gyengébb minőségű 2023-ast.
Summa summarum: marad ez. Legalább a panel új, aztán működik, ameddig működik. Remélhetőleg újabb 3 évet ez is kibír!"Aquila non captat muscas."
-
bebeago
tag
-
duke
aktív tag
Sony tévém KD49XD700x félig tönkrement, a fényerő felére csökkent, a kép kékes árnyalatú, és foltos, olyan mintha a háttérvilágitás ledjei átlátszanának. A feltöltött képen, egy teljesen fehér képet RGB(255,255,255) mutat a tévé. a valóságban ennél azért halványabb kék, csak így sikerült lefényképezni. Mi lehet a gond az LCD panel ment tönkre, vagy a háttérvilágítás ? A kidobáson kivűl lehet ezzel kezdeni valamit ?
-
pinnacle
nagyúr
Azért mert az Rtingsnél csak a Sonyra írták, hogy Flicker Free, PWM mentes, RGB elrendezésű. Egyébként te mit vennél a helyemben? Nagyon érzékeny a szemem, idáig csak ettől az EIZO-tól nem fájt, azért szeretnék venni a fenti tulajdonságokkal rendelkező TV-t.
Nem tudom, hogy lehet, de ezt írták a 43X80L-ra Szuper a TV, fényerőben este nekem lehetne sötétebb különben minden hibátlan Ez nekem is gondot okozna, mivel 1 méterről nézem, de eleve van benne fényérzékelő, illetve gondolom csökkenteni is lehet a fényerőt. -
pinnacle
nagyúr
Az a gond, hogy megfelelő monitor sincs ebben a méretben. Ismerős ilyen TV-t használ, semmi gondja vele.
-
pinnacle
nagyúr
Miért probléma a 60Hz? Mostani EIZO 2433w monitorom is olyan. 3 db-ot szeretnék egy 43"-ra cserélni. De egyszerűen nincs Flicker Free, PWM mentes, RGB elrendezésű monitor ebben a méretben. Mindegyikre panaszkodnak. Érthetetlen módon BGR elrendezésűek, ami rontja az olvashatóságot. Ha lenne TV a fenti tulajdonságokkal, az megfelelne nekem. Legfeljebb visszaküldöm ha a fáj a szemem tőle. VRR is problémás.
-
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Chart lenne rajta 10 órában, de akkor ez egyiknél sem probléma szerencsére. Azt nem tudod, hogy mindhárom Flicker Free, PWM mentes, RGB elrendezésű? Elsőről nem találtam panel indormációt, a másodiknál nincs feltüntetve (lehet ez piactól függően változik?), a harmadiknál IPS-t írnak. Összességében melyik a legjobb a három közül? Második matt, az jobb lenne, harmadiknál nem jelzik.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 42- 43"-as méretben keresek monitort, ami Flicker Free, PWM mentes, RGB elrendezésű a jó szövegolvashatóság miatt. Az a gond, hogy ilyen monitor nincs vagy csak nagyon drágán. Viszont úgy néz ki, a TV-k közül csak a Sony tudja ezt. Abban kérem a segítségeteket, hogy ez a három TV is ilyen lehet, tesztben nagyobb méretet néztek ( a vastagítottat tesztelték, de más a panel mérettől függően), illetve milyen panelesek? VA ugye nem ég be, az IPS-el ellentétben? Nem is értem, hogy monitorban miért nincs ilyen. Ott a BGR elrendezés van ebben a méretben, ami rosszabbul olvasható.
-
rzerge
aktív tag
Sziasztok
Ez a jelenség hiba lehet ?
Hangerő állításnal egy fehér sav jelenik meg a képernyő alján teljes szélességben.
KE/55XH9077
Köszi
[link] <- kép"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
csƵ
addikt
Üdv!
Van egy 7 éves 49WE755 tévém, aminek a paneljába beszorult egy istenverte szúnyog pont középen. Olyan mintha egymás mellett 10 pixelhiba lenne. Szét lehet ezeket szedni, otthon, hogy megtisztítsam a szennyeződéstől?
[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok! Sony 65QN90B-m van. Az app tárban nem érhető el a Telekom TV Go alkalmazás. Rá lehet varázsolni valahogyan a TV-re ilyen "külső" appot?
-
GaTa_3S
csendes tag
válasz Ger_man #70150 üzenetére
Kipróbáltam új elemmel, másik távkapcsolóval - a helyzet ugyanaz:
Miután bekapcsolom a TV-t (XH95), nem tudok TV adást nézni: hiába léptetem a csatornaválasztót, csak a csatorna infók jönnek be, de az adás képe helyett csak egy fekete háttér előtt "homokórázik". De pl. a Youtube vagy a Kodi elindul, le is játszák a filmeket. Ha viszont a digitális kábelTV adást szeretném nézni, akkor minden esetben újra kell indítanom a TV-t. Ezután már rendben működik a TV - egészen a következő bekapcsolásig...
Esetleg valakinek valami ötlete, megoldási javaslata?
[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz GaTa_3S #70149 üzenetére
Aksis ikeás elemekkel használom, gyorsan merül, de azért írja sokszor hogy merül mert az aksis elemek csak 1,2V-osak, szemben az alkáli elemmel ami 1,5V-osak.
Ha írnak ilyet akkor próbáld meg hogy egy ideig infrásan használod, bár nem gondolom h ez okozza. Én a mikrofon miatt és a kényelem miatt használom a BT-t, nem kell célozni a TV-re.
-
GaTa_3S
csendes tag
válasz Ger_man #70148 üzenetére
Valahol az olvastam, hogy akár a távkapcsolóban lévő gyenge elem is okozhat fagyást, rendellenes működést. Én Eneloop akkumulátorokkal használom, de nagyon hamar lemerül a távkapcsolóban. Pont azért vettem akkut, mert a Sony távja nagyon eszi az elemeket. A régebbi TV-im távjaiban akár évekig kitartott az elem, ebben meg egy hónapig se... Talán a Bluetooth miatt merül annyira... Neked milyen sűrűn kell elemet cserélned?
-
Ger_man
senior tag
válasz GaTa_3S #70147 üzenetére
Szia!
Nekem ugyanilyen tv-m van, csak 55"-ban, szintén a legújabb szoftverrel (6.6152), és 2021.04-es.
Nem tapasztaltam még ilyen hibát, de az is igaz hogy mostanában a disney+ meg-meg röccen egy 4K-s film alatt.
Bár azt is hozzá kell tennem, hogy streamingen kívül én másra nem használom, helyi fájlokat a NAS-ről, nem a tv-vel, hanem egy Nvidia Shielddel játszok le a veszteségmentes hang miatt, szintén házimozira kötve.
Nem tudom mit tudsz ezzel a problémával kezdeni -
GaTa_3S
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni, hasznos tanácsot adni?
Van egy 3+ éves 49XH95 tip. TV-m, ami rendszeresen lefagy. Már ott tartok, hogy szinte minden bekapcsolás után kénytelen vagyok újraindítani, (ehhez gyakran a konnektorból is ki kell húzni, ha a távkapcsolóra sem reagál), hogy működésre lehessen bírni.
Kb. 1 éve csinálja, és egyre rosszabb. A legfrissebb Android10-es szoftver van rajta, és 1-2 hete megcsináltam a gyári visszaállítást is. Ekkor úgy tűnt, jobb lett, de már megint kínlódás használni. A gyári visszaállítás után csak a csatornalistát töltöttem fel rá, valamint a SkyShowtime App-ot és a Kodit telepítettem. (Nem tudom, van-e jelentősége, de rá van kötve még egy Onkyo TX-NR545 AVR is.)
USB-s filmlejátszás, streaming és kábelcsatorna nézés közben egyébként nem szokott lefagyni, ha már egyszer elindult. Viszont ha alkalmazást váltok, akkor vagy lefagy, vagy legalábbis nagyon hosszasan "gondolkodik". Újabban, ha bekapcsolom a TV gombbal, akkor megjelenik az aktuális kábel tv csatorna száma, elkezd egy karika körözni a fekete háttéren, de egyébként a műsornak se képe, se hangja, amíg újra nem indítom a TV-t...
Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet erre a megoldás?
(A gari sajnos már februárban lejárt.) -
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #70117 üzenetére
"Aztán legutóbb már a képkímélésként beállított 1 óra inaktivitás utáni automatikus lekapcsolást nem lehetett leállítani. Nem reagált semmire. (Alapvetően ilyenkor elegendő a távkapcsolón bármelyik gombot megnyomni, és folytatódik tovább az adás.) Ezt le is tudtam filmezni szerencsére, ahogyan a fagyás utánai egyik hibakódról is készítettem fotót."
No, eddig tartott...
Az új alaplappal is előjött a fenti hiba. (Megint lefilmeztem, de semmi kedvem, erőm nincsen egy újabb szervizes körhöz. )
A hócipőm tele van a SONY-val is már, komolyan mondom!"Aquila non captat muscas."
-
Buster17
addikt
válasz Celtis #70125 üzenetére
Szia! Addig jutottam hogy a T-con -ról lehúztam a kábelt és akkor nem nem jön elő a piros villogás. Ez akkor alaplap vagy T-con lap hiba? Multizni meg forrasztani nem tudok már sajnos.
Illetve a pontos diagnózis az úgy néz ki, hogy bekapcsolás után elfehéredik ( [kép] ) a képernyő teljesen, pár másodpercre, majd pár másodperc múlva újra, majd elsötétül és utána kezd pirosan villogni.
T-con lap alatt van egy gyanús barna folt. Az mi lehet? Csak nem a panel sült oda?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz .kissnorbi. #70139 üzenetére
Akkor nincs mit tenni, szervizbe kell vinni.
-
Joshi
titán
válasz .kissnorbi. #70137 üzenetére
Első körben a tévé áramtalanítása 5-10percre. Ha ettől nem javul meg, akkor a tévé bekapcsolt állapotában a távirányítón a bekapcsológombot hosszan nyomva tartva amíg újra nem indul a tévé, ilyenkor újrabootol az Android rendszer. Ha ez se oldja meg, akkor gyári resetet kell nyomni a tévén, de ugye ilyenkor minden addigi beállítást buksz. Előtte célszerű a csatornalistát kimenteni pendrive-ra a Sony Editorral. Ha egyik sem segít, akkor garancia.
[ Szerkesztve ]
-
.kissnorbi.
csendes tag
sziasztok!
adott egy Sony Bravia tv. A következő jelenséget produkálja:
villognak a betűk, olvashatatlan.
-
Vhiktor
veterán
Ezt én is mindig elmondom hogy a zóna szám nem minden, ha vacak a vezérlés semmit nem ér.
Ő elvakult sony fan, ahogy írod is. De biztosan szuper tv ez nem kétség.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Joshi
titán
válasz Vhiktor #70132 üzenetére
MiniLED-es tévék tesztje közül Vincent a Sony-t hozta ki győztesre. Igaz hogy itt még a 2023-as X95L volt a tesztalany. Ha végignézd a tesztet, akkor elmondja hogy nem feltétlenül csak az számít hogy hány zóna van és mekkora a kontrasztja az adott panelnek sőt, a Sony mindenbe jobb volt mint a konkurencia. Jó az is igaz, hogy Vincent nem kicsit Sony párti, de hülyeségeket nem szokott mondani.
#70133 Piftuka múúködjön minél tovább és használd egészséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Ezzel ne foglalkozz. Egy kábellel és szervizprogrammal azt írnak be oda amit csak akarnak, ezért írtam hogy az lehetne a neved is. "
Köszi a lelki támaszt! Nem foglalkozom a dologgal. Az egészségem fontosabb.
(Egyébként tényleg klassz volna, ha Piftuka lenne a tévém neve. )"Ezt nevezik vertical bendingnek. A legjobban 5%-os szürkeskálán látható. Ellenőrizd le."
Igen, leteszteltem már.
5%-os szürke skálán rendben van, és egészen ~70%-ig jó. 75% és 90% között látszik rajta sávosodás, de ez sem érdekel már. Működjön, aztán használom így.
Ha visszavinném is a szervizbe, mi történne? Még egy tortúra a szállítás... még egyszer szétszednék... lehet, hogy még jobban elbarmolnák a kijelző panelt.
Aztán lehet, hogy már másik panelt nem is tudnának adni. (Az is fura, hogy egyáltalán ezt találták valahol.)
Ha pedig esetleg csereutalványt kapnék helyette, ill. visszakapnám a vételárat, azzal sem lennék kisegítve, mert ~200-250 ezer forinttal drágább most egy 2023-as, vagy 2024-es, 65 colos SONY OLED televízió.
Szóval marad ez. És remélem, hogy legalább 2,5 évet (jó volna, ha annál többet) kibír további problémák nélkül!"Aquila non captat muscas."
-
Vhiktor
veterán
válasz Kbhont #70126 üzenetére
Az, hogy újabb modell semmit nem jelent. Oledbol a Sony csúcsa most az a95l, nem jöttek ki új modellel, mert nem volt értelme.
Ha első sorban sötétben használod akkor a 95l, ha viszont nappal.nagy fényben akkor miniled. Bár a fene tudja milyenek a Sony miniledjei. Ha ips vagy ads panel akkor messzire kerülendő.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Celtis
veterán
válasz Kbhont #70129 üzenetére
Alapvetően kétféle kijelző technológia van: OLED és az LCD. Utóbbin belül sokféle megoldás a képminőség emelésére mint pl. QLED és miniLED,, de ezek is csak LCD-k.
Mindkét technológiának vannak előnyei és hátrányai, de összességében nem kérdés, hogy képminőségben az OLED a legjobb.
Ha van rá pénz, akkor szerintem a csúcs a Sony Bravia XR-77A95L.Ha maradsz az LCD vonalon, akkor mindenképpen a miniLED-est keress, azaz a 75XR90 egy kiváló választás.
-
senior tag
Szia!
Köszönöm Szépen!
Igen, egyenlőre az R90 a nyerő, de olyan sok típus van, hogy mikor csak egy betű tér el és az 1-200eFt különbség akkor nem akarsz elhamarkodott döntést hozni.
Már csak azért sem, mert a kiindulási alap a 55XR80 volt. Aztán akkor jött, hogy legyen 65XR80. Aztán ezt elkezdtem körbe járni és akkor már mi lenne ha 75" is befér, legyen az.
Szóval azt mondod hogy nem kell az O LED-hez ragaszkodja? -
Szoke1982
senior tag
Nem tudom nézted e?
De ha be van kapcsolva a fényérzékelő (azon belül a automatikus fényerő szint (be) akkor ha azt (ki) kapcsolod, akkor megnövekedett fényerőt kapsz!
Nálam durván leveszi ha be van kapcsolva! (csak egy tipp hátha az a gubanc!?)
És akkor még ott a takarékos üzemmód (ki) értékre rakd! Ezek mind veszik le a fényerőt![ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kbhont #70126 üzenetére
A kiszemelt Sony modellek két különböző típusú tévé. A 75XR90 az egy LCD tévé MiniLED háttérvilágítással, a 77XR80 viszont egy OLED tévé. Az elvárásaidnak mindenképpen az XR90 MiniLED-es LCD tévé felelne meg, ráadásul a piacon MiniLED-ből a legjobb. Gondolom az árával tisztában vagy.
-
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Kicsit elvesztem a sok modell kapcsán!
Amit valószínű szeretnék!
75-78"
Azt hiszem az O LED is fontos lenne!
Kicsit ez a " Q'LED Mini LED" egy kicsit bekavart!
Néztem Öt: SONY K75XR90 BRAVIA 9
IlletveÖt: SONY K77XR80 BRAVIA 8
A szoba átlagos 6x6 méretű. A nap csak reggel süt be akkor se a tv-re.
Kicsit idengenkednék a MiniLed verziótól, de az újabb modell meg csak izgalmasabb lehet.
Esetleg Ti mit ajánlanátok?
A Tv szinte egész nap megy . Fogyasztás nem szempont. -
Buster17
addikt
Hali! Van egy Sony 50w809c tvk és pár hete bekapcsolásnál fehéren világít de áramtalanítás álltalaban segített de már az sem. 5x villog a piros led is. Érdemes javítani? Mi szokott ezekben tönkre menni?
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #70122 üzenetére
Nem hinném hogy az 55"-os és a 65"-os modellekben különböző alaplapot használnának. Mindegyik 4K felbontású, szóval nincs szerepe. Ezzel ne foglalkozz. Egy kábellel és szervizprogrammal azt írnak be oda amit csak akarnak, ezért írtam hogy az lehetne a neved is.
"Az egyik fentebb említett "anomália" viszont az volt, hogy a beüzemelést követő néhány napban erőteles függőleges sávosodást mutatott a kijelző. Mostanra viszont elmúlt."
Ezt nevezik vertical bendingnek. A legjobban 5%-os szürkeskálán látható. Ellenőrizd le.
Kalibrálás ügyben keresd meg Vhiktort.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Az csak a modellnév ami az is lehetne hogy Piftuka."
Tisztelettel, de nem a modellnévről van szó! Az ugyanis szabadon átírható a menüben.
Itt viszont a Service Menu és a "Help" menüben található "Rendszerinformáció" is mutatja, hogy egy 55AG8 panel került a tévémbe.
(Korábban ezekben természetesen 65AG8 szerepelt, ráadásul a gyári sorozatszámmal kiegészítve. Ami most szintén hiányzik, ahogyan fentebb említettem.)"Jól nézd át a panelt hogy esetleg nincs-e rajta pixelhiba, illetve a vertical bandinget és color tint is ellenőrizd."
Természetesen ilyen szempontból (is) alaposan leteszteltem a tévét. (A kijelző panelt nem cserélték egyébként, csak az alaplapot.)
Tinting szerencsére nincsen jelen.
Az egyik fentebb említett "anomália" viszont az volt, hogy a beüzemelést követő néhány napban erőteles függőleges sávosodást mutatott a kijelző. Mostanra viszont elmúlt."Ha utóbbiak rendben vannak, akkor a helyedbe én bekalibráltatnám és ha jó a tévé akkor használnám."
Mennyibe kerül manapság egy kalibrálás?"Aquila non captat muscas."
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #70117 üzenetére
"hogy a menüt megnyitva az 55AG8 típusnév köszön vissza rám a 65 colos tévémen."
Az csak a modellnév ami az is lehetne hogy Piftuka. Jól nézd át a panelt hogy esetleg nincs-e rajta pixelhiba, illetve a vertical bandinget és color tint is ellenőrizd. Ha utóbbiak rendben vannak, akkor a helyedbe én bekalibráltatnám és ha jó a tévé akkor használnám. -
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #62960 üzenetére
"Summa summarum: használom a "65AG8"-at, remélhetőleg jó egészséggel, és hiba nélkül még nagyon sokáig!"
Sziasztok! A fentiek óta eltelt 3 év, és gondoltam, megosztom Veletek a friss tapasztalataimat, mert a márka és a garanciális ügyintézés miatt szvsz tanulságos a történet.
Az történt, hogy ~2,5 év után, idén június magasságában elkezdett egyre gyakrabban hibázni a készülékem.
Újraindult, vagy lefagyott tévézés, valamint a menü használata közben, vagy éppen a Yettel tévé és Youtube alkalmazásban jöttek elő ugyanezek a problémák. Utóbbiak használata esetén hibakódokat is dobált.
Olyan is előfordult, hogy bekapcsoltam, de nem adott képet, csak az állapotjelző LED világított kb. 2 percig, majd teljesen lekapcsolt a készülék. Volt, hogy harmadszorra sikerült bekapcsolni.
És olyan is megtörtént, hogy egy fagyást követően, rögtön egymás után 4x indult újra, majd hosszú percekig tartott a boot folyamat.
A hibák teljesen véletlenszerűen jelentkeztek; időnként 1-2 óra tévézés alatt is többször, máskor napokig egyszer sem.
Aztán legutóbb már a képkímélésként beállított 1 óra inaktivitás utáni automatikus lekapcsolást nem lehetett leállítani. Nem reagált semmire. (Alapvetően ilyenkor elegendő a távkapcsolón bármelyik gombot megnyomni, és folytatódik tovább az adás.) Ezt le is tudtam filmezni szerencsére, ahogyan a fagyás utánai egyik hibakódról is készítettem fotót.
A soft reset, és gyári visszaállítás sem segített a problémán. Az gondoltam, hogy a központi egység romlott el.
Sajnos egy borzasztó év, és különösen rossz 3 hónap áll mögöttem. Emiatt kisebb gondom is nagyobb volt, mint a tévével, vagy garanciális ügyintézéssel foglalkozni. Majdnem le is tettem az egészről.
Aztán végül úgy voltam vele, hogy a "fenébe is, hát miért van 3 év jótállás a tévére, ha az ember nem él vele, amikor szükséges?"...
Szóval szeptember végén felhívtam az érintett szervizt, és ugyanakkor levélben is megírtam minden fontos részletet, megosztva a hibákról készült felvételeket is.
Már 11 nap eltelt a bejelentésemtől, amikor a szerviz eljött a készülékért, és elvitte javításra "alaplaphibát" gyanítva.
Arra vonatkozóan egyébként nem kaptam tájékoztatást, hogy várhatóan 15 napnál tovább fog tartani a javítás. (Pedig a törvény előírja már ezt is.)
A napok csak teltek, semmi visszajelzést nem kaptam... majd mivel már több, mint 30 nap eltelt a bejelentése óta, ezért bementem a szervizbe érdeklődni, hogy ugyan mi történt, és mi tart ennyi ideig.
A jogszabályt nem jól ismerő fiatal ügyintéző és szervizes fogadott, és elmondták, hogy "Alaplap csere lesz, de engedélyeztetni kellett a SONY Magyarországgal a javítást, mert közeli a garanciaidő lejártának időpontja".
Azért utóbbi hallattán alig akartam hinni a fülemnek...
Mondták, hogy "a következő hét elejére megjavítják, csak várják a SONY-hoz értő szervizes szakijukat, akinek még majd szoftvert is kell az alaplapcserét követően telepíteni a tévére, és az hosszadalmas folyamat".
Kedveltem a 65AG8 készülékemet, annak képminőségét, homogén panelját, ezért szerettem volna azt visszakapni; javított, kifogástalan állapotban.
Ezért eldöntöttem, hogy - bár kifutottak a törvény által előírt 30 napos határidőből - várok még egy hetet. (Úgy gondolom, rendkívül türelmes, és nagyon korrekt voltam.)
A hét elején szerencsére meghozták a tévét; külsőleg sértetlen állapotban volt, bár a kijelzőt több helyen zsíros kézzel összetapogatták.
Ellenőriztem, és tényleg új alaplapot szereltek bele; mindössze 7 óra üzemidő volt benne, szóval ez jó hír.
Viszont a korábbi, elmentett képbeállításaimmal nem olyan a kép, mint korábban.
A "Hideg", a "Semleges", a "Meleg" profilok teljes mértékben egyforma képet és színvilágot produkálnak, míg a "Profi 1" és "Profi 2" képmód pedig olyan sárga, mintha 100 kékfény szűrőt engedtek volna rá a képre.
Egyelőre nem tudtam még nekem igazán tetsző képet beállítani rajta.
Produkál még pár furcsa "anomáliát", amelyet nem sikerült megfejtenem.
Az Android menü is kicsit másként néz ki, mint legutóbb, mielőtt a szerviz elvitte. Pedig ugyanaz a Firmware van a tévén a "Help" menü visszajelzése alapján.
Az pedig csak tegnap tűnt fel, hogy egy 55AG8 alaplapja került a 65 colos készülékembe! A "Rendszerinformáció" alatt: "Típus: KD-55AG8"; "Gyári szám - unknown".
Tudom, hogy több tucat SONY tévé ugyanezt a firmware-t használja, és hogy egy-egy gyártó adott szériájának eltérő méretű modelljeiben felépítésre azonos vezérlőpanel van, de azért nem jó látni, hogy a menüt megnyitva az 55AG8 típusnév köszön vissza rám a 65 colos tévémen.
A sorozatszám hiánya miatt már olyan gondolatok is megfordultak a fejemben, hogy esetleg ez valami no-name, utángyártott lap, és valami "susmussal" került a tévémbe a szervizben.
Azon tanakodom, hogy visszamenjek-e a szervizbe, és kérjem a megfelelő alaplapra történő cserét, vagy hagyjam az egészet, és használjam így...!?
Még alszom rá egyet."Aquila non captat muscas."
-
Quqesz
nagyúr
válasz Simivok #70095 üzenetére
Gondolkoztam én is tv cserén, és csábított a mini-led. De....
A TCL szoftvere hiába google tv hagy kivánnivalót. Pár hete nézem a fórumot, de hiába jó a kép, ha a többi sorra panaszt generál (Celtis sztem megrősítí), Hisense ugyan ez, ráadásul ott saját os van, sokan külső lejátszót használnak, hogy legyen streaming.
Samsungot nem néztem, de hogy az ajánlott mini-led tv ips kijelzős.
Szóval lehet szebb egy kijelző, de ha a többi bajos, inkább akkor a Sony vonal marad sztem nálam is a maga hibáival.(Max Pana)....[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Piftuka
veterán
Ha jól látom, a készülékedhez elérhető legfrissebb firmware mellett működik a televíziód.
Nem tudom, azt mikor telepítetted, de a frissítés okozhatja bizonyos beállítások elvesztését, alapállapotba visszaállítását, stb.
Ahogyan valamelyik telepített applikáció is (amennyiben van ilyen).
Emellett szimplán okozhatta valami bug az Android OS-ben is.
Mindenesetre örülök, hogy megoldódott!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Rákerestél a "HOME" gomb --> "Appok" --> "Telepített alkalmazások" között is? (Középen kell látnod sok ikont, köztük a "? Help" menüt is.
Esetleg a "Beállítások" menü --> "Alkalmazások" --> "Összes alkalmazás megjelenítése" --> "Rendszeralkalmazások" --> "? Súgó"?
- Azon belül "Megnyitás", vagy "Kényszerített leállítás", majd a készülék újraindítása, esetleg az "Adatok törlése" & "Gyorsítótár törlése".
- Valamint nézd meg, hogy a letiltott alkalmazások között van-e!? (Ha ott van, akkor engedélyezd ismét!)[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Sonja
nagyúr
Meg akarom nézni egy digitális (DVB-C) csatorna jelszintjét és erősségét. Régebben a Help (?) gombot kellett megnyomnom a távirányítón, és akkor egy csomó menűs oldal jött fel, ahol volt "Self Diagnostic" rész, és ott volt. Most viszont hiába nyomkodom a Help gombot, vagy nem jön be semmi, vagy néha az alábbi képet kapom, és ennyi?!
A TV típusa a és a software verzió a kép jobb felső sarkában van.
Ilyenkor mi a fene van? Hova tűnt az eddig használt képernyő? Mert sehol máshol nincs ez a diagnosztikai rész.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
ndomokos
tag
Sziasztok!
55” TV-t vennék, elsősorban Telekomtól, keret 475e. MAX.
Csak a képminőség érdekel, eddig LG és egy W755 Sonym voltak, OLED-et az állandó nappali-esti Jimjammel szerintem tönkretenné, pedig azt venném szívesebben. Sony QLEDből esetleg mi az ajánlott vétel ebben az árban esetleg? -
Jeep1
tag
@ Infernusz
@ GigicuciKöszönöm szépen a segítségeteket. Alszok rá mindenképp egyet. Lehet valóban a szobához mérten kevés a fényerő, hisz nappaliban van. Még van pár napom eldönteni új beszerzés.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!
-
Gigicuci
senior tag
válasz Simivok #70095 üzenetére
Szia!
Én nem venném mert nagyon belépő modell, a Q60T-hez képest is. Lehet nem kéne ezt itt írnom, de ha az ár fontosabb szempont akkor inkább néznék egy jobb TCL modellt, ár-érték arányban szerintem jobb mint a 75WL. Nem hinném, hogy magasabb minőséget képvisel, de a +két év megvásárolható kiterjesztett garancia az alap három mellé ad biztonságot.
-
Gigicuci
senior tag
Szia,
Mivel ez egy belépő modell így valószínűleg igen, kevés a fényereje a felhasználási helyhez képest. A RTINGS tesztelte a TV-t (X77L néven fut az USA-ban)
[link]
és mind a HDR mind az SDR módban középszerű a fényereje, simán lehet sötétnek érezni egy világos nappaliban.Persze a hibás működést nem lehet kizárni, ha idáig jónak érezted és most már nem az, akkor érdemes felhívni a Sony szervizt. Ha viszont új beszerzés akkor valószínűleg a készülék tudása nem megfelelő.
Alternatíva a 65X90L, ott biztosan elég lesz a fényerő.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megoldások IBS/IBD-re
- Internet fejlesztés országosan!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest