Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
válasz
focvis #73193 üzenetére
asszem linkeltem de még egyszer mert FRISSÍTVE LETT !
[link]Ők a szakma nagyjai ez ziher, ha ők írják akkor az szentírás !!!
kiemelem a lényeget:
Ugyanez a helyzet a vegyszerekkel / kegyszerekkel. Nem az a kérdés, hogy képesek-e leoldani a koksz egy részét, hanem az, hogy mi is lesz a leoldott darabkák további útja? Katalizátor? Nem jó...
Hengerfal megdolgozása, végül olajteknő? Még rosszabb. Turbó? hehe KáÓ ! -
Huh Bárdiéknál elgurult a gyógyszer. 4L 5W-30-as Castrol Edge 14500JMF.
-
140 000 km van benne. A szerelő ötlete a gyertyacserére már megvolt, ekkor elszállt egy trafó is, tehát azzal is megvolnánk, ennél a pontnál azonban szervizt váltottam
Szerk: a VW márkaszerviz ellenben szoftverfrissítést javasolt, ez megtörtént pénteken.Tudom, hogy egyszer elérkezik a szívóoldali vakarás ideje a direkt befecsi miatt
viszont szeretném hengerfejleszedés nélkül megúszni a vegyszeres+kapargatós megoldással. De az is lehet, hogy ez már nem az én gondom lesz.
-
-
degec
senior tag
válasz
focvis #73184 üzenetére
az az égéskimaradás tsiknél az eslő jele, hogy szívó oldalon le van kormolódva, ez után jön az egyenetlen alapjárat ingadozás nem sokkal értve ez alatt ha már van benne 50-60 ezer km..
ez után jön a szokvány magyar autószerelő listája: gyertya csere, diag kiütés, akkor jön a gyertyapipa csere, trafó csere és még mindig hibát dob le dadog miegymás.és akkor jön el az hogy vakarás!
jól megy az a 122 lovas. zasszzonyomnak 105 1.2 je van tsi golf6 baromira imádom alig várom hogy hajthassam! gariban ciserélték a fél motort ugye, de akkor is rohadt jó!
TaaT: igen kellene !alacsony hamusat, sokan tojnak rá.
-
Igen, Golf 6 1.4 TSI, abból a gyengébbik 122 lovas CAX.
2003. óta - 1 évet leszámítva (céges Mondeo) - csak turbós autóm volt, eddig 1 db turbóm halt meg egy 150 km-es padlógázas autópálya-menet után egy csippelt Vectrában (150 lovas felhúzva 180+-ra, az GPS-szel ment 228-at, egyszer röpült a jogsim is ebben az autóban
azóta csak több lett a traffipax, én meg 7 évvel öregebb).
Prémiumot azért kezdtem a TSI-be tankolni, mert heti rendszerességgel felvillant az EPC-lámpa és akkor megtorpan egy pillanatra, egyszer pont egy kicentizett előzés közben
Szerviz szerint égéskimaradás volt a hibaüzenet. Prémium benyával (OMV 95, vagy 100) ez nem fordult elő egyszer sem.
Új autót saját zsebből eddig 1x vettem (azt is a volt barátnőmnek), nem vállalom be az első 2-3-4 év bukóját, így marad majd a lutri az euro5-ös dízellel (euro6-os még odébb lesz, hogy azt vegyem).
Szerk: és a fenti turbóhalálban az is közrejátszott, hogy akkor még elhittem, hogy a gyári GM olaj és a 30 ezres olajcsere tökéles párosítás egy csippelt dízelhez aminek rendesen nyomom is.
-
degec
senior tag
válasz
focvis #73179 üzenetére
hát én nem ajánlom használtba a dpf es autókat nem ismert előélettel, mert ráfázás, euro6 nál a dízel amúgy sem pálya, annak aki városban használja de mire ezekből (euro6 tdi) használtba kerül jó néhány te jó isten bele sem merek gondolni.! TSIknél első második generációsnál tök8 mit tankolsz, katalziátor szempontjából hasznos lehet, de ott az azért nem annyira érzékeny erre, és amúgy is kicsi a magyar benzinek molosé tuti kéntartalma. Azért írtam hogy mindegy mert szívó oldalon úgy is lerakódik sajnos
gonosz szmájli, és amúgy sincs hatással erre az üzemanyag minősége ! gondolom nem hetes golf GTI vel jársz vagy legujabb oktávia rs el és 1.8 tsivel.. aszem golf 6 1,4 ed van..abba jó a sima 95 ös !
Castrol -t meg hogy mit hamisítanak én már nem hiszek el semmit.. csak a megbízható gyári vonalat.. mondjuk így.. üdv !van kérdés nyomjad
tsiről.. épp ezeket tanulmányozom az új 3. generációst valszeg ez lesz 20 év dízelezés után, ások a mélyebb dolgaiba..
ja.. pályás autózás az benzineseknek jó szerintem katalizátornak, de akkor sem kell üvegelni turbó nem szeresse! -
Köszönöm a "novellát", ezek tényleg hasznos tapasztalatok! Simán azt gondoltam volna, hogy egy pályás padlógáz kitakarítja - utolsó dízelem 2008-as volt, még DPF nélküli off Vectra. Terveim szerint visszatérek a dízelhez egy éven belül és pár éves autóból szinte már csak DPF-esek vannak.
Amúgy a TSI is jobban szereti a prémium (teljesen kénmentes?) benzint, eddig az OMV 95 Maxxmotion a nyerő az enyémnek konkrétan. Igaz most szoftverfrissítést követően sima 95-öst tettem bele, 350 km alatt még nem hisztizett miatta (kopp-kopp-kopp).
Castrol Edge-t a kauffer.hu-n vettem a múlt héten, közvetlenül az importőrtől szerzik be. Mellesleg azt hallottam, hogy a hamisításban a Magnatec 5W-40 volt érintett, persze ki tudja...
-
degec
senior tag
válasz
Morris #73177 üzenetére
hát ha esetleg csippelt, olyat semmiképpen ne vegyél, de ha jól tudom gyárilag is szoktak olyat csinálni hogy 1,9 pd tdi passat kifutó modell mondjuk business edition és az amúgy 130 as motor gyárilag.. ilyen én úgy tudom volt! b 5.5 passatnal! de milyen kocsit néztél?
-
Morris
veterán
Elmentem egy kereskedésbe és találtam egy PD-t. Papíron 101ló, de az nem annyi volt a valóságban. Úgy tolt mint az állat.
Szóval PD kell! -
degec
senior tag
válasz
focvis #73172 üzenetére
hát meghajtás az tuti nem jó, mivel nincs utóbefecskendezés (pd tdinél végképp nincs biz fordulaton..) ami felfűti a dpf igen jól, megindulna a regenerálás, na ha te hajtod 190 el hat padlón az mindenki szerint hú dejó mert hatalmas gázmennyiség szalad át jól kiégeti a cellákat, koromcsapdákat addj neki dódó, hát ez nagyon nem így van! ha épp kellene koromtalanítani, akkor szépen ezt a komputer jól elhalasztja te meg atom fordulaton tömöd szará korommal az amúgy is eltömődött rendszert..
ez kizárólag 2.0 PD TDI euro4 re igaz amit most írok, common railnél nem nagyon lehet másképp szerintem de utánajárok:szóval oké akkor nem pörgetem, na de az sem mindegy hogy ha koromtalanítok (fontos: lámpával jelzett koromtalanítás, nokedli szaggató ikon műszerfalon)) akkor ugyan hogy, be kell tartani fordulatszámtartományt és sebességhatárt isbármilyen szűrreális, ez nálam így néz ki: minimum 80kmh és a fordulatszám 2000-2300 között kell ,tartani (2300 felett nincs utóbefecskendezés, ez eleve behatáról egy tempót ugye) könyve a kocsinak csak azt említi hogy minimum 80kmhval menjél! na igen itt nyírtuk ki mert mit csináltunk hu addj neki dodó 160 kecskemétig meg vissza
, heló. lámpa ugyan elaludt vagy nem..!
PD tdi halálát az okozta többek között hogy az utóbefecskendezést mechanikus mivolta lévén baromi nehéz megvalósitani egy CR hez képest, azért írtam feljebb hogy a pd tdi dpf el, a dpf es motorok közül a csimborasszó
Írtam hogy lámpával jelzett regeneráció, igen van ilyen is: ez a hú most már menni kell papa mert lerohadok eltömődök ! a motorvezérlés szerint, de van ám olyan is és erre is figyelni kell amikor nem jelzi lámpával hogy menni kell, hanem egyszerűen megemeli az alapjárati fordulatszámot, és sokkal érzékenyebb lesz a gázreakciód, ilyenkor érdemes megvárni amíg abbahagyja a kis regenerálást, aztán leállítani. Ha ezeket nem tudod megvárni ezért annyira nem fog büntetni majd megoldja lámpás regenerálásnál, és erre is tudok figyelni már. pár finomság még: alacsony hamutartalmú olajat kell használni, castrol 5w30 eredeti mintaboltból származó olajjal (hamisitják), van más gyártónak is ilyenje de ez a gyári olaj is. én ebben bízok.
Aztán tapasztalat szerint, bár ez vitatható a kénmentes gázolajat jobban komálja, ként semelyik katlaizátor szerű képződményt nem szereti, nem véletlenül csökkentik a kéntartalmat minden üzemanyagban..(környezett meg egyébb dolgok miatt is), amíg nem ilyet használtunk sima mol gázolajat, addig aa regenerálások olyan 3000 km- enként előfordultak, most 5000 km nél vannak ezeka dolgok. vezetjük könyvbe hogy tudjuk figyelnikicsit beteg de ez van. az uj dpf ára csak gyári létezik utángyártott ehhez a motorhoz nem, 420 ezer ft!
hú hát kb ennyi
ami még nyírhatja: sok városi forgalom mellett az hogy alacsony fordulaton teljes egr bepumpálás mellett vánszorogsz, ugye egr magasabb fordulaton kikapcsol a dízeleknél! pontosan hol ezt nem sikerült kikérdeznem senkit, ezzel is lehetne okosodni hogy mondjuk 1800 rpm nél kikapcsol az egr..menet közbeni diagnosztikával tuti meg lehetne nézni.. kövi projektem ez lesz !
Leírtam mindent, ez összeszedett tapasztalt """tudomány""", amióta így nyomjuk minden oké!
ja igen.. DPF tisztítás mosás gőzőlés miegymás baromságok, igen csinálják 654 helyen az országban kb van aki löttyöt önt bele, van aki gyárinak mondott teknikával vereti ki, hát nem tudom ha rendesen le tud regenerálni akkor nincs bajuk ezeknek 300e kmig ! mosatás minden egyéb más ideig óráig jó, aztán ha szarabb löttyöt öntenek bele akkor meg összeomlik a sejtszerkezet belülről nagyon nagy a gáz.
Bocs a regényért! igyekeztem nem túl konyha nyelven fogalmazni, de majd megugat valaki ha valamit rosszul írtam
ja még valami: megveszed zsír új verdát ezzel a rengenerálással mivel a DPF friss nem fogol találkozni csak olyan 30 ezr km után, aztán ahogy öregszik telítődik kiégethetelen hamuval egyre többször találkozol regenerálási igénnyel. -
Dr.Zoo
őstag
válasz
KaiotEch #73174 üzenetére
Úgy kezdi, hogy Magyarországi. Ez az én olvasatomban annyit tesz, hogy itthon helyzeték forgalomba először.
Ha külföldről behozott, akkor no problem, de nem ezt írta. Akkor szokott még ilyen lenni, ha TK-volt, vagy taxi. Ilyenkor bejelenti a jólelkű tetű, hogy jajj, ellopták a rendszámokat, és kér újat. Csak elfelejti közölni ezt a leendő hülyével, aki így felül ama bizonyos rollerre.
(egyébként mi van ma, front??)(De megint beírtam, csak nem tudom befogni a pofám..
)
(csöndben leszek, ígérem!!) -
"én így teszek oszt jó.. mostmár"
Ugyan nem vagyok (jelenleg) érdekelt a DPF témában, de fejtsd már ki bővebben, hogy mit teszel? Azt gondolnám, hogy meghajtod autópályán rendszeresen, de mit tegyen az aki városban használja?
(Mondjuk én főleg pályán, országúton közlekedem, de nem merek 150 felett hajtani {traffipax}, így a TSI sincs rendesen kikormolva, 150-nél 3100-as fordulat van.) -
degec
senior tag
válasz
bitpork #73169 üzenetére
na az a baj
addig én is úgy voltam
hogy csak használtam oszt ki is nyírtuk mind a 3 kocsiban mind a 3 dpf et
cégesben, amióta értem értjük nincs gond ! nem vót ocsó tanulópénz ! 2.0 PD TDI passat BMR motorkód 170 le, ez PD-s de ha te CR -essel nyomod az is hasonló lehet, mert a PD hez erőszakolt koromszűrő az a dpfek csimborasszója !
euro4 ugye.. euro5 től már CR van
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Morris #73163 üzenetére
"MAGYARORSZÁGI, MAGÁNSZEMÉLY TULAJDONOSTÓL, ÚJABB VÁSÁRLÁSA MIATT ELADÓVÁ VÁLT"
Itt rögtön megjegyezném, ha MO forgalomba helyezésű, és 2001-es, akkor és ott valami nem kerek.......
(ennek SZVSZ H-s rendszámmal kellene kezdődnie, vagy I-el.) (de semmiféleképp nem K-val)
(ergó behozták, kérdés kinek/minek/mikor?)Szerk: Napi 4 km oda napi 4 vissza nálam, és 132 lovas PD-vel tolom... csak a melóbajáráshoz, a vonatig. nyáron robogó, oszt jóidő...
-
-
válasz
Morris #73163 üzenetére
Nekem 1999-2002 és 2006-present automatám van . A '99-'02 időszakban volt egy automata felújításom, de önhibás volt mert lekoccoltam az alját és leszartam h folyik az olaj. Ezen túl csak az olajcserék voltak, annak ellenére hogy lassan 500k csak az automatás futásom. Szerinted mennyire romlik el?
Próbáld ki, nagyon zura!
A taxisok is dízeleznek oszt még sincs semmi bajuk. Márpedig ők nem arról híresek hogy sz@rt használnak. 2 hetente meg ki lehet kormolni az autót a hosszabb távon. -
Morris
veterán
válasz
bitpork #73162 üzenetére
Magával a diesel-lel van gondom. Arra a felhasználásra amire nekünk kellene, nem jó.
Munkába járósnak lenne 50%-ban (5km - tudom nem éri meg, de sok cuccot cipelek melóba ezért biciklivel nem igazán tudok járni)
Békés - Békéscsaba - Gyula háromszöget járjuk 2 hetente. Plusz ami még hozzájön az ember életében.
Jó volt az 1.4 eddig is, de családtervezés van folyamatban. Nem hátrány a nagyobb (és erősebb) vas.[link]Váltó: Szeretem maga eldönteni, hogy milyen fordulaton tolom neki. És félek az irgalmatlanul magas javítási költségtől ha netán megdöglik. (mert meg fog)
- soha nem vezettem még automatát- -
-
-
Morris
veterán
Urak, gyors kérdezek egyet.
Erről vélemény?Jah még valami: A B5 és 5.5-ös passatok felni furatjai milyenek? Azoknak is még 5x100?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Hikvision #73053 üzenetére
Csak a későbbiekhez találtam, remélem a régebbin is működni fog.
Motorvezérlő-mért értékek, 066-os csatorna 2. ablak 0000-deaktivált tempomat 1000-aktivált tempomat.
szintén ebben a csoportban 4. ablak:
0000-ki van kapcsolva a kar
0011-be van kapcsolva a kar
1011-meg van nyomva a RES
0111-Meg van nyomva a + -
Hikvision
senior tag
FET-MEN:
Nem tudom, h minek kell erőltetni ezt a bimmeres-s dolgot itt annyira, és mondom ezt úgy, h mind a két márkában és topicban érintett vagyok, de oda se járok át audizni.. Sztem itt mindenki pont leszarja az E60-at meg az M-es felnit, pont úgy mintha odaát A6-oznál vagy S-line felniről irkálnál... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Külpolitika
- Megújul a Netflix tévés appja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest