Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Kigyulladt a check engine lámpa a kocsimban, folyamatosan világít. Jól gondolom, hogy ez ezer-és-egy dolog miatt lehet?
A4, 1.8t
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
brumi1024
veterán
-
i-sti
senior tag
-
golfvariant
aktív tag
Ti milyen ablakmosó folyadékot használtok? A gyári és egy otthon talált régebbi cucc sem hozza le a bogarakat és annak foltjait a szélvédőről...
-
i-sti
senior tag
Ebben a videóban milyen másodlagos pollen szűrőről van szó?
[link]Novum Forum Siculorum
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz do3om #123783 üzenetére
Csere után úgy kell indulnia, mintha hozzá sem nyúltál volna. Sajnos ezek erre érzékenyek. Majd következő cserénél meglessük mi lesz a szűrőben. Remélem csak a múltkori nyúzás reszeléke volt benne. Ha akkor is lesz reszelék, kezdhetsz gyűjteni magasnyomásúra, meg injektorokra...
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Mágus2 #123777 üzenetére
Bizony aki nem tudja lelégteleníteni az üzemanyagszűrőt annak nem ajánlott belefogni.
Elsőre megpróbáltok percekig indítgattunk, előtte csak gyújtás fel-le de semmi. Aztán sikerült de jó nem tett neki az tuti, kár volt megpróbálni.
Másodszorra már inkább szakemberre bíztam, Mágusnak elsőre indult a légtelenítés után.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Viperator
őstag
Nem tudom, hogy kell- valakinek alkatrésznek 1.8 Golf IV?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz freaghill #123775 üzenetére
Karbantartás volt csak. Ezeket az 1.6TDI-ket nem nagyon szereti olvasni a VCDS. Üzemanyag szűrő cserénél viszont enélkül nem lehet légteleníteni a rendszert, mert a CR TDI-ben nem indul be a pumpa a tankban ha ráadod a gyújtást, csak ha jár a motor. De ha üres az üzemanyag szűrő, akkor nem indul be. A pumpát a tankban csak diag segítségével lehet kapcsolni. Trükkös a verda, sokakat megszívatott már ezzel, amikor egy szűrőcsere után többé nem indult be.
Csak első tárcsákat, betéteket, fékfolyadékot, szűrőket meg olajat cseréltünk.
[ Szerkesztve ]
-
solties
tag
Sziasztok!
Van egy Seat Cordoba 1.4 16v autóm, 2007-es fehér színű, amit használtan vettem.
Lehet, hogy valahol volt már róla szó, de ennek az típusnak mennyi lehet a gyári festékvastagsága? Az első lökhárító alsó műanyag rácsnál fényezésre utaló jelek vannak, de ez még semmit sem jelent. Az az elem, meg a hátsó lőkös ennél a típusnál gyakran sérült. -
Speeedfire
félisten
Golf 3 váltóban mitől mehet el a 2/4 fokozat? Azt olvastam róla, hogy kibírnak akár 2-3 motort is.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz MunezXBK #123764 üzenetére
Akkor nem tudom. Túl sok a lehetőség. A vákuum rendszer nem ereszt sehol? Behúzza indítás után a turbón a labdába a tengelyt csutkára?
Az a baj hogy sok minden lehet. Lehet előtöltési gond, lehet légtömegmérő hiba, lehet vákuum probléma, üzemanyag ellátási gond, adagoló beállítási probléma. Log nélkül vakon vagyunk. A fórumon sincs senkinek a közeledben diag?
Látod, Brumi˘ phórumtárs segít, csak neked kell elmenned hozzá, mert leesett a lábáról a paszuly.
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
Azt hiszem,hogy németek sem tudnak már rendesen vezetni,se elnézést kérni!
Rövid sztori,hogy autóban vártam és egyszerűen befordult a rokkant parkolóhelyre(pedig volt bőven hely máshol is. Elkezdett hátra tolatni a fiatal ürge pedig már szépen leparkolt csak a hülyéje addig tolatott még hátra amíg az autóm fogta meg(szerencsére lassan tolatott). Kiszálltam és az ürge elnézést sem kért és fogta és az autómon keresztül akarta kivenni a csomagot a csomagtartójából ekkor háborodtam fel. Fogták magukat és mentek be vásárolni,mivel család volt. Lényegébben rendszámtáblámnak köszönhetően semmi baja nem lett. Neki meg egy kicsit megkopott a festékje a rendszámtáblámnak köszönhetően. Ha már ezt megcsinálta volna illett volna elnézést kérni a b*lfaszsága miatt és nem egyből a csomagjához nyúlna,főleg az autómon keresztül,akkor nem háborodtam volna fel.
123734 Valaki erre tud választ adni?
[ Szerkesztve ]
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
do3om
addikt
Mágusnak mára megvolt a meló.
De remélem jól érezte magát nálunk. Hamarosan újra találkozunk ha jól megy és keresünk pár lovat a verdához.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
lenko
aktív tag
válasz Kiskokó #123747 üzenetére
Kint van autó dögivel, biztos, hogy lehet találni amilyet szeretne az ember, csak akarni kell.
Ez pontosan olyan amilyet akartam, szín és felszereltség is stimmel, a következő autómat is 100%-ig biztos vagyok meg tudom így venni szintén 12évesen 100-140e km-el.
A legkényelmesebb nyilván bemenni a szalonba és x-elgetni.[ Szerkesztve ]
Az embereknek fáj az igazság!
-
freaghill
őstag
válasz FoBCRaistlin #123742 üzenetére
Mekkora gumik lesznek alatta?
-
Kiskokó
veterán
válasz lenko #123736 üzenetére
Igen valószínű egy 12 éves kocsiért még jobban zsebbe nyúlok hogy 120ezer km legyen benne..
Meg maradjunk annyiban hogy ezek azért ritkák... és még hogy pont olyan is legyen az autó amilyet akarok az meg lehetetlen.De ez ember és igény függő kár ezen ennyit magyaráznod.
Én valószínűleg akkor sem vennék meg egy autót ha jó árban van kevés KM-el meg minden... de mondjuk Piros... hát nem kösz. vagy nincs benne ez vagy az az extra..hiába lenne a te 12 éves kocsid újszerű meg 130ezer km ha nem olyan pontosan mint amit akarok.
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
33as
senior tag
Sziasztok, tudtok ajánlani Budapesten Seat, VW bontót, ami relatíve nagy készlettel rendelkezik?
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
tomcsi23
veterán
-
FoBCRaistlin
őstag
-
veterán
válasz i-sti #123735 üzenetére
Szeretném ezt a témát már hanyagolni, tegnap eléggé túlgurítottuk - annyi volt a lényeg, hogy engedjük meg egymásnak, hogy mindenki arra b@ssza el a pénzét, amire akarja. Különféle szolgáltatásokkal foglalkozom 20 éve: finanszírozás, viszonteladói hálózatok, most egészségügy. Utóbbival kezd tele lenni a hócipő. Szóval semmi IT - csak szállítottam a szervert.
Más: láttam Porkyt kommentelni a napi.hu-n, remélem asap visszatér.
-
tomcsi23
veterán
válasz FoBCRaistlin #123737 üzenetére
Már nyomulós állapotban van?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
lenko
aktív tag
válasz Mágus2 #123731 üzenetére
Faterom is 1-4 éveseket szokott venni 5M környékén, persze mire eladja 8-10éves korukra, akkor már ezeken is van elég szép mínusz.
(#123733) Kiskokó Az enyémbe volt 138e 12évesen, és lehet találni kint 80-100e km-ekkel is első tulajtól is, csak kicsit még jobban zsebbe kell nyúlni,
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
Valaki ismeri ezt a oldalt http://adttuning.hu ?
2 hete rendeltem meg jó megvártam,mert nem volt készletnél a hátsó lámpabúra amit megrendeltem. Tegnap ráírtam,hogy mi a helyzet és írta,hogy hétvégén nem dolgoznak és várják a kedd vagy csütörtöki szállítmányt. Mennyi idő alatt kéne beszerezniük?• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
lenko
aktív tag
válasz Danex #123729 üzenetére
"Régi autónál kapásból vezérléscserével, minden egyébbel kezdi az ember "
500k ból kijött minden, úgy, hogy a riasztó, és ültető rugó is benne van.
Nekem van 2 jó VAG szerelőm is, nem kell pékeket keresgélnem.
Ez a video meg nem releváns. Hol költök én el 6e dollárt szervízre? A felét sem.[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz lenko #123723 üzenetére
Itt egy videó ami szerintem egész jól levezeti az új autó vs régi autó költségeit.
Ugye új autónál olcsóbb hitelt kap az ember, valószínűleg kevesebbet is fogyaszt és megbízhatóbbnak is kéne ,hogy legyen. Nem szabad elfelejteni azt sem, ahogy a videó mondja is, egy új autót könnyebb és jobb áron tudsz eladni mint egy idősebbet.
Régi autónál kapásból vezérléscserével, minden egyébbel kezdi az ember és ha random beüt a crach akkor nem mindegy, hogy garancia és kész, vagy mint mondjuk nekem is garancia lejárta után 1 hónappal megadta magát a mechatronika ami majd félmilliót odavágott a használt autó költségeihez.
Persze vásárláskor nagy lehet a difi a 2 ár között, de a végére ez arányaiban csökken(het) és sokaknak megéri a plusz ár azt a biztonságot, hogy egy stabil és kiszámítható összegekkel járó autót vezethet és nem azt kell keresnie, hogy melyik pékhez vigye.
-
-
i-sti
senior tag
Kicsit csillapítsam itt a kedéjeket belepofázok én is egy kérdéssel.
Miért nem akar a Skoda az Octiból is egy Hatchback-et készíteni?
Az alap ott van a Golf-nál.
Leon és Golf közé jó lenne valami ütős.
Nagyon tetszik az Octi de már van egy Avant a családban, jó lenne valami kisebb is, hogy ne 1.6T menjünk bevásárolni.Novum Forum Siculorum
-
veterán
válasz Z0mbi #123717 üzenetére
Jó kis összefoglaló, szívesen veszem a további sztorikat. Nem megyek oda, csak angolul tudok (németet erősen töröm), jól elvagyok itthon, de a svájci jólét még a németeknek is vonzó. Pár munkahellyel ezelőtt német volt a főnököm - jó barátok vagyunk a mai napig - neki 10+ ezer eurós fizu mellett is nagyon csorgott a svájci zsozsóért a nyála.
-
Magnum_
nagyúr
válasz lenko #123723 üzenetére
Azert akkora ertekvesztest nem szenved el 4-5-6ev alatt, mintha elettartamra venne, azaz kevesebbet kell beletolnia az ujba. Es idemasolnam ujra, amit irtam, hogy ez meger valakinek X osszeget.
Vagy azert, mert bolond, vagy azert mert millios fizetese van. Igazabol felesleges firtatni akarmelyiket.I humbly and respectfully decline™
-
lenko
aktív tag
válasz focvis #123722 üzenetére
De akkor ezzel azt is megválaszoltad, hogy kb. milliós nagyságrendű a fizetésed...
Ami kitétele volt az ilyen autók vásárlásanak, vagy bolond az illető. "(#123710)"
Túl drága a 6os? 5-5,5M a kevés km-es, ehez képest a 9-10M elég nagy lépés.
Ez akkor állná meg a helyét, ha a 6-os 7M lett volna.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lenko #123710 üzenetére
Saint_ megválaszolta a kérdésedet, köszönöm Neki! Apám is mindig új autót vesz. A legöregebb autóm 6 éves volt mikor eladtam.
Egész fasza lakásom van jó helyen, hitelem nincs, iszom, dohányzom, elviszem a feleségemet nyaralni évente 2x, kábszi nem jön be... Költsem a maradékot kurvákra? (megfontolom )Amúgy többször leírtam, hogy 3 év körüli G6-ot szerettem volna venni, hogy ne kelljen rá annyira vigyázni, de túl drágák voltak, ezért vettem újat 4 év garival.
Ha mindenki csak 10 éveset venne és senki újat, akkor 10 év múlva nem tudnál mit venni.
-
lenko
aktív tag
Azt mindenki maga dönti el, ki mennyit akar bukni egy autón.
Lehet venni 7-8 éves 325i BMW-t is, de azon is még garantált 1.5M a bukó mire eladja az ember, fél milliónál többet én nem szeretnék amortizációra "költeni" egy autónál.
De, hogy legyen ellenpélda is, az előző B5 passatomat 20e-el többért adtam el 3év használat után mint vettem.Az embereknek fáj az igazság!
-
Z0mbi
senior tag
válasz focvis #123702 üzenetére
Osszefoglalom a sajat tapasztalatom hatha megsporolom neked az utat :
Ha egyszoval kene jellemezni:
dogunalom.
Kicsit furan hangzik de ismeroseim kozul azoknak jon be igazan akiknek a vermerseklete olyan mint egy Sved es Izlandi szulok torvenytelen kozos gyerekenek
Szoval nem tortenik ott semmi. Ami tortenik az mu, mesterseges. Az utcak tisztak, az emberek betartatjak mindenkivel a szabalyokat torvenyeket. Ha vasarnap kimersz teregetni vagy hust kloffolsz akkor feljelent. Minden rendsz szerint mukodik. Ez elso korben nagyot ut minden Magyarnak. Pontos vonatok, buszok, hatekony hivatalok stb.
Mindennek koszonhetoen iszonyat bipolaritas van. Az emberekben ugyan ugy benne a feszulteseg. Nem toleraljuk a striciket, a kurvaknak drive-in kunyhot epitunk. Svajci ferj feleseg kulon haloszobaban alszik, szukseg van a kurvakra. Efelett szemet hunynak. Kivulrol latszon minden szepnek jonak.Te akarmennyire kozossegi ember leszel, lesz egy hatar amit nem lephetsz at. Kulfoldi vagy. Gyapotszedo.
A vicc az hogy a nokkel hasonloan bannak. (a svajciakkal) Ami eleg hihetetlen hogy van kanton ahol ha jolemlekszem 79 ben adtak szavazati jogot a noknek (kinaban elobb volt)
Szoval azert ha az ember a melyere as a dolgoknak akkor latni fogja hogy ott sincs kolbaszbol a kerites.Teny hogy a kinti penzbol ott meglehet elni, ha itthon koltod el akkor vicc hogy mennyire jol lehet belole elni de itt vege is a dalnak. Ha kimesz csak a penzert menj aztan gyere vissza
Nekem hianyzott a haveri kor, a csalad, a balaton, a langos, a budos pesti utca, az hogy az emberekkel magyarul beszelek... (mondom ezt ugy hogy eletemben 13 evet eltem kulfoldon..megszokhattam volna)
Szerintem itthon most akinek van egy szakmaja amihez ert az jol tud boldogulni. Legyen asztalos, autoszerelo, orvos vagy arufeltolto! (bolcsesz....na az nem )
Na ennyi...nem irom le az elettortenetem a VAG forumban. -
-
-
lenko
aktív tag
válasz Magnum_ #123712 üzenetére
Anyagilag csak akkor éri meg legjobban új autót venni, de azt is max 5-6M-ért, ha az ember megtartja legalább 12éves koráig, és beleteker mondjuk 180-220e km-t.(Ha megkíméli még egész jó pénzért el lehet adni)
Ezek szerint megér a kényelem valakinek milliókat, én szeretek az autóval foglalkozni nem csak egy eszköz ami elvisz A-B-be.
Rendszeresen fújom a zárakat stb. nyilván nem törődés mentes, mint egy új 5éves koráig, de ez nem egy nagy dolog szerintem, amiket kell vele tenni. Nálam fékek összes szilent stb. ki lett cserélve a legjobbra, gyakorlatilag új az autó, esztétikailag nyilván nem, de nem is visz el a mentő az első rányitott ajtó után.(Csak majdnem )
Számomra fontos extrák ezekben is benne vannak. Tehát semmi nem indokolja az új vásárlását.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz lenko #123710 üzenetére
Felre ertes ne essek, en az vagyok, aki siman vesz 10+ eves autot (volt is, lesz is), de focvis nem azt irta, hogy azok szarok, es hogy nem lehet jo 10+ eves autot venni, hanem azt, hogy valakinek fontos (teljesen mindegy, hogy miert), hogy fiatal(abb) autoja legyen.
Apam pl csak UJ autot hajlando venni 5evente. Ez neki meger X milliot pluszban. Ezert bolond? Nem feltetlen. De az o helyzeteben mar lehet, hogy en is vennek szalonbol autot (nem biztos, de nem zarom ki)
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
1stVikman
senior tag
válasz FoLey-v #123591 üzenetére
Szia!
Úgy láttam még senki nem írt erre.
Apumnak van ilyen, de talán olcsóbban vette még pár éve. Mi általában úgy használtuk, hogy télen, mikor nehezebben indultak az autók, akkor este feltettük lassú töltésre, és reggelig rajta hagytuk töltőn. Ezen kívül nagyon mást nem tudok írni, akksikat rendesen feltöltötte mindig.[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz focvis #123702 üzenetére
Te is fogadd el, hogy lehet venni jó állapotú 10en évest, csak kicsit jobban zsebbe kell nyúlni a vételnél.
Ez kb. kemény 400-500e Ft-ot jelent. Jó sok pénz mi?
Az meg, hogy másnak nem kell 4-5-6M forint, nekem csak azt jelzi, hogy milliós nagyságrendű a fizetése, vagy bolond...[ Szerkesztve ]
-
lenko
aktív tag
válasz Mágus2 #123705 üzenetére
Azért a jó pár millió ft árelőnyért nekem megéri a pár apróság.
Az én esetemben majd 5M. Újonnan ~6,5M volt 2003-ban az autóm.(Ma ez több lenne)
Egyébként tegnap előtt volt 1 éve, hogy hoztam magamnak az autót 12évesen.
Bal első zárcserén kívül égvilágon semmi baja.
Az összes kopó alkatrész kihányva.
Már csak a kuplungot kell cserélni.(Nincs baja, de jövőre cserélve lesz az is)
Bal első ajtózár is vélményem szerint cserés lesz 1 éven belül.
Hátsók hibátlanok, az ablak mechanikák is.
Nekem ez megéri az 5M Ft-ot, inkább másra locsolom el.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Z0mbi #123701 üzenetére
Ezen most meglepődtem, hogy hazaköltöztél.
Egész frankó, megbecsült melóm szokott lenni, ezért ki nem költöznék csicskának, távol a szeretteimtől nagyon sehova, de Svájc azért más, azt magam is megfontolnám.@lenko: fogadd el plz., h van aki nem szeretne tizenéves autóval járni ilyen-olyan okokból. A hobby autó természetesen más tészta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- E-book olvasók
- SSD kibeszélő
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten