Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ez csak szoftveres dolog, néz körül a game optimiozer beállításaiabna, fejből nem tudom mi a a beállítás neve, de Gicz szerintem megírja.
-
Gicz
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
nekem game optimizer képmódban a beállítások alatt érhető el, nem tudom, hogy a tieden is van-e ilyen menü sajna :/
-
Gicz
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én 42" C2-t használok monitornak, és játékra, és ennek van szélesvásznú módja, menüből kapcsolható. Olyankor 21:9-nek látja a GPU is, és 40" úgy az átmérő 21:9 módban. Viszont dolgozni meg böngészni 16:9-ben jó, nem szoktam váltogatni.
-
hunspikey
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Azt jelenti hogy nem tud totál éles vonalakat rajzolni hiszen háromszög az RGB pixelcsoport alakja, nem négyzet.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ne felejtsd el, hogy triangular RGB a pixel struktúrája, van akit ez zavar.
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Beégés "ellen" mivel védekezel?
Jó cuccok!
-
Hubba12
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szuper, köszönöm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Játékkal nem gond a fényerő

-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Köszi
Ha munkára van használva a monitor(táblázatkezelő, excel, phtoshop, bármi ahol sok statikus tartalom van) akkor azért óvatosan a fényerővel :) -
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ja akkor jó, azért csodálkoztam , hogy mondom nem létezik, hogy ez nem automatikus! Akkor ez gondolom csak egy plusz dolog?
És akkor nem kell, hogy be legyen kapcsolva?De mindettől függetlenül, kattanást soha sem hallok amikor kikapcsolom, csak amikor be 😅
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Amikor monitorként használod, beégés ellen milyen beállításokat használsz, pl. taskbar autó eltűnés, stb.?
más: valaki lemérné legyen szíves a LG 48" A1 két talp közötti távolságot? Köszi!

berendeltem egyet a munkagépemhez, 249eFt-nél szerintem nem nagyon lesz olcsóbb már, meló + filmezés lesz a feladata
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Mindkettőtöknek köszi, programozás+filmnézés lesz majd csak rajta, szerintem az A1 erre épp okés lesz
-
bnorci71
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
itt sokkal jobban mutatna egy Philips az Ambilighttal
-
BoneDragon
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Huh, meg nem mondtam volna.

-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
köszi
-
BoneDragon
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Kicsit csalódott vagyok, hogy az a termosz(?) nem RGB-s.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FingR86
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
rakd fel az lg tv alkalmazást telóra és kapcsolgasd azzal, az hálózati alapon fogja kapcsolni.
de egy szobában két tévé milyen célt szolgál ?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
4GB , egyébként igazad van.
-
Peace
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ez egy 65Q70R tv.
-
Peace
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
[link]
Sajnos nem csak itt van, mindenhol jelen van. Félhomályos és sötét részeken még idegesítőbb nálam, ott nagyon látványos. Néha kék, néha rózsaszínes. AC: Valhalla-nál például végig minden körül kékes utánhúzás volt. Ha egyszer észreveszed, akkor mindig látni fogod és felba**. Engem legalábbis rettentően idegesít, hogy kiadtam egy rakat pénzt és kaptam egy ipari hulladékot. PC-ről és pendrive-ról lejátszott filmnél is néha látszik körvonalak körül gyors mozgásnál....... -
mrThomi
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hálás köszönet a kollégáknak
Lehet késöbbiekben lesznek kérdéseim a modellel kapcsolatban, vélemények, talasztalatok stb. Egyeblőre várok inkább a 65' leárazására -
djnice
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Itt van egy szép összefoglaló
[link] -
djnice
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hát jobb lenne ha vinné a P7 DTDL MEL/FEL-t is ahogy 8-as és a 9-es széria

-
djnice
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A .ts az 8.1 Single Layer lesz.
-
Bazsi81
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Sl vagy dl? Vagy mind a kettő?
-
Tulku
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az faXa akkor javították...vagy mittudomén

-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"az király, ezzel a firmware-vel gond van?
tegnap nyomtam rá hogy csinálja
na ma ki fog derülni ha hazaérek minden
megírjam hogy ráb@sztam én is?
"Fogalmam sincs.
A TV önmagától is felajánlotta nekem, akkor nem kértem.
Aztán nap végén amikor a TV-LEÍRÁSA menüben ismét rányomtam, még akkor is akart frissíteni a 05.30.10-es FW-re.
Ekkor tettem fel a kérdést itt, hogy ezzel van-e szívás, mert akkor nem tenném fel.Másnap megint bementem ebbe a menübe, de akkor már azt írta ki, hogy NINCS ELÉRHETŐ FRISSÍTÉS.

Eddig nem emlékszem olyasmire, hogy visszavontak volna valamit E8-ra.Jelenleg a 05.20.02-es van fenn.
-
Tulku
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Mindenképpen írj...ha visszavonták akkor esélyes, hogy valami nem teljesen OK...
Wifit nézd meg használatban (HBO go, Netflix, Youtube szokott sz@rakodni...) -
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az áramtalanítást nyugodtan kipróbálhatod.
-
rinpocse
aktív tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Kapcsold ki, majd húzd ki a TV hálózati csatlakozó kábelét az elektromos dugaljból! 10-15 másodperc után kapcsold be a TV-t!
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Azon kívül, hogy nyomsz egy gyári visszaállítást nem tudom, hogy mit lehetne csinálni. Az elmúlt napokban/hetekben épp az LG frissítési hibáiról van szó, nem kizárt, hogy azzal van a gond.
-
blakey
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Volt a TV-n firmware frissítés?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"A VORTEX egy "jó" márka
"Hát ez az!

Anyámnak van egy Vortex LCD-je.
Vicces, hogy az oledek között 1% differencián vitatkozunk a topikban, nevetséges baszki.
Azt fogom mindig venni ami az adott pillanatban számomra a legmegfelelőbb.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Úgy, hogy végigviszed azt a menüt, ott rákérdez mindenre, te meg szépen megadod a válaszokat és akkor működni fog, egyébként a jobb felső gombot nyomod meg ekkor.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Lehet nem is B7-esed volt, hanem valami Nanobigyó.
Akkor ez most az LG 77CX ugye?! Ha már lúd ...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A fekete esetében igen.
De még valamit meg kell kérdezned.... "Beégés vót' má' ?"
-
AL
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szia. Engem szintén hasonló Kellemes meglepetés ért, amikor Decemberben a Panasonic 55EZ950 -et lecseréltem GZ950-re. Időben köztük csak 2 év különbség volt, mégis hatalmas volt a fejlődés. Nálad már 3 év, gondolom még jobb lehet. Tudtommal a B7 ugyanaz az évjárat, mint az EZ950, aminél volt a téglalap probléma ( a panel közepén). Nálad nem jelentkezett ? Jó szórakozást ! Üdv.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"nem tudom a megfelelő szavakat erre, csak hogy lesett az állam amikor megláttam.
valahogy a fekete szín is sokkal "mélyebb" lett
olyan mintha 3D lenne, valahogy élethűbb lett a megjelenítése
nehéz erre szavakat találni, pedig azt hittem hogy OLED és OLED között nem sok különbség van, de nagyon meglepődtem
"- jóval magasabb a fény, és nincs agresszív ABL
- sokkal jobb mozgásmegjelenítés
Szerintem a feketét azért érzed feketébbnek mert magasabb a fényerő általánosságban véve. De a csúcsfények is. Ezért a szemed a sötéteket még sötétebbnek éli meg.De józan paraszti ésszel a B7 feketéje (ref black) ugyanaz mint a CX esetében.
Nem lehet más. -
Gtaati
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Helló!

Jó végre újra itt látni!!! Gratula az új tv-hez! Valóban ennyivel jobb a CX mint a B7? Én is már nagyon fontolgatom az 55B7 cseréjét egy 65-s oled
Mi lett a B7 sorsa? -
Strezi
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Írd le légyszives miben van a különbség, még így frissiben! Hátha más is elcsábul egy frissítésre
-
BubuHUN86
csendes tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Jó választás, használd egészséggel, vagy jó szórakozást...a fene tudja mit szoktak ilyenkor mondani
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem...

-
renatto
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Persze, 30 centiről. Ha simán ezt a pontot nézed a tévén.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az összes színen ilyen tényleg. A fehér ami nem tökéletes, de azért nem annyira rossz mint a képen látszik. Lehet vissza mondom a panel cserét

-
Gtaati
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Gondoltam és tudom, de nem lehetett kihagyni:) Én is csak nagy örömmel és megelégedéssel használom a B7-t:)
-
Gtaati
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Helló Laci!
Hát az igénytelen user-től Te nagyon messze vagy..... ;)
-
alaves
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én is csak azért vettem észre, mert PC monitorként is megy, így 30-50cm-ről megláttam valahogy.
Való igaz itt a fórumon elég igényes felhasználók írnak, így hát minden hibát észreveszünk, azután pedig szét..sz az ideg.
-
renatto
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ezt beírhatnád havota 1x!
-
Beni2360
félisten
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szia!
Látom érdeklödől a váltáson. Én kb 2 hónapja vettem egy C8/55 TV-t és a proji majdnem nyugdíjba van. Nagyon behatárolt a használata a fényviszonyok miatt. A proji mindenképpen csak pót, (plussz) lehetóség nem csere lehetőség szvsz.
-----------------------------------------------
Kislányod hogy van?
Majd írok priveb gondom van az AVR-rel és a projival. -
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Aszittem' megkérdezed, hogy "beégés vót' má'"+ ?

-
bandi0000
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
ugye nem kompenzálni akarsz?
-
Strezi
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Én is hasonló cipőben járok. Ugyan van két remek OLED-em, de egy új lakásba nagy, világos nappaliba kell valami...
A méret és az ismerős kezelés miatt vagy ez: https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-86-um7600plb-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-218-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-1297909.html
Vagy ez a lézerproji van versenyben: https://edigital.hu/projektor/lg-hu80ksw-4k-uhd-smart-hdr10-lezer-projektor-p596752 -
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
77C8PLA 1,3 milla brutto volt Euronicsban, nagyjából pár napig.
De inkább az 1,4 - 1,5 volt jellemző. -
Partizan182
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Q9-re talán, idei egész jó lett. De csak akkor ha a hasonló méretû olednél olcsóbban találsz.
-
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
napok óta nincs semmi jó kis beégéses trollharc, semmi Sony vs Pana vs LG cicaharc, semmi QLED vs OLED vs bezzerégenmindenjobbvolt Plazma - unalmas a topic mostanában
-
renatto
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
BÚÉK!
Csak a szokásos: beégés ?#%¥!

-
Gtaati
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Helló!
Erre en is kíváncsi lennék, mert soha sehol nem találkoztam ilyen verzióval......
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nincsen.
Hivatalosan nincs, ezért szinte biztos, hogy upscale a czucc némi hdr-esítéssel.
Sajna nem mérvadó.
-
Mcleod
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A Telekom törölte a rendelésem adminisztrációs hibára hivatkozva, miszerint nem volt szállítási cím. Pedig a visszaigazoló levelükben egyértelműen látszott, hogy ott van. Elindítottam egy panaszt, várom mi lesz a vége...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
600k-ért ez best buy.
Ha céges vétel akkor méginkább.
(netto 472k) -
Mcleod
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Egyösszegben fizetést jelöltem...
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Köszi elkerülte a figyelmem. Mobilnézetben nem láttam. Basszus akkor ott ma kellene intézkednem ha c8at akarok. Pedig szombaton mentem volna.
-
Gtaati
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Helló Laci!
Én az egy év alatt kb. 3-4.szer lefuttattam és azt tapasztaltam, hogy a bandig rengeteget javult, szinte tökéletes lett. Igaz én az elején nagyon odafigyeltem a készülékre, meg kb nincs áramtalanítva soha, csak ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, illetve van is használva 3700 óra körül járunk már

-
renatto
őstag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az enyém is ilyen, most egy éves, még nem futtattam, nem is látom értelmét. Az én tévém többet van kihúzva mint bedugva, ha eljövök otthonról, mindig kihúzom (használat után azért hagyok neki 2-3 órát ha frissíteni akarna).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"...a qled közel olyan szép képet tudhat mint egy b7es"
Nem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
"nem oled szint"
A kúled szerintem 1 dimenzióval biztosan alacsonyabban van mint az oled.
A kúled az lcd-k jelenlegi csúcsa. (szerintem)Az oled más dimenzió, de ettől még jó tévé a kúled.
A többi jelenleg kapható tévé = ipari hulladék.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Qled nem olcsóbb csak picit.
-
Tulku
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ez kemény volt...vasárnap ebéd előtt
dgyuri: pixel plus katódsugárcsöves tv-ik a világ vezető tv-i voltak...számtalan tesztet csináltam, mindent alázott, talán a B&O tv-je volt pariban vele, de az már nekem túl setét volt....a többivel egyetértek, philips elektronika nagy lutri...
-
alaves
addikt
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Összefoglalva 60-65 OLED felett folyamatosan nem célszerű a használat.
A kalibrációs eredményeken túlmenően a szemetek fényérzékenysége a meghatározó. Nálam azért 60 az OLED mert félhomályban, illetve szürkületkor rosszabbul látok, így kisebb fényerőnél nekem kevésbé élvezhető a kép. Hozzáteszem, a nagy fényerejű LCD annyiba kerül mint egy OLED (vagy drágább!). -
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A DV dinamikus HDR, szóval ez lehet "szándékos" is a forrásban magán... vagy ha rosszul van masterelve.
Amúgy esetleg próbáld meg a dinamikus kontrasztot low-ra tenni... az engedélyezi a dinamikus tone-map-et is ami esetleg tudja ezeket a változásokat korrigálni.
Oled fény 50-en legyen és a kontraszt 100-on.
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Minden képjavító és egyéb sallangokat célszerű kikapcsolni, és igen az okozhatta.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A BF általában a boyfriend.
De ez itt BFI, azaz Black Frame Insertion.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ha pontos akarok lenni, akkor konkrétan az Oppo 203-at írták, hogy azzal megy. De annyira bizonytalan az egész, hogy azt például nem tudom megmondani, hogy hivatalos, vagy tört FW-rel. De nyilván nem is akarok ebbe az irányba elmenni.
(#16445) Mentolka: ISO-val a Plex szerver se tud mit kezdeni. Kodit nem használtam szervernek, Serviiót sem, ezeket nem tudom. Hú, de ez nagyon off már.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
LG demo dolby vision az ts-ben van, azt viszi. Muxoltam mkvbe, ott nincs vision.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hetekben néztem utána, több helyen olvastam ezt. Olyasmiről van szó, hogy a DV filmeket kétrétegű m2ts fájlokban tárolják, és a két réteg remuxolása/lejátszása okozza a gondot.
Magát a kétrétegű m2ts-t ha jól tudom, akkor asztali lejátszók (pl. Oppo 203) illetve talán (nagyon talán) a tévé belső lejátszója kezeli, de sima médialejátszóval jelenleg nem lehet lejátszani a DV sávot, hiába DV-képes a hardver.
A DV demókkal nyilván nincs gond, csak én nem demókat akarok nézni.

-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Technikailag maga az mkv konténer nem támogatja a DV-t.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az megvan nekem is, igaz nem 4K. Na, akkor még megnézek én is pár UHD filmet...

-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Most lehet nélküle élni, vagy lenyűgöz? Azért ha engem lenyűgöz valami, nem szívesen élnék nélküle.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
BBéci mellett szóljon, hogy pár hete abszolút szimpatikus és segítőkész válaszokat írt nekem. De azt máig tartom, hogy a mozis topikokból, részben tőle is, erednek olyan káros, bocsánat a kifejezésért de szemellenzős fixációk, amelyektől a hideg kirázza az embert. (Engem legalábbis.)
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Szinte minden LCD-t le lehet cserélni bármilyen OLED-re, azzal csak előrelépés van. Viszont azt nem gondolom hogy a felbontás és színtér növelése parasztvakítás lenne, hiszen BBéci ezt állítja. Én értem hogy ez egy vélemény, csak minden topikot ezzel "szemetel" tele. Én ezt ebben a formában nem véleménynek nevezem.
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Hogyne, BBéci szerint fasorban sincs az OLED mozgásmegjelenítésben a plazmához képest. Meg amúgy is, szerinte parasztvakítás a 4K BT.2020 és hasonlók.

(#16295) Korbel78 az még oké, hogy a Samsung QLED-et istenítik a Samsung LCD topikban. Szerintem azzal nincs semmi baj.
(#16297) daneel_hu az lehet, de nem azért hogy azt bizonygassam hogy mennyivel királyabb a régi plazmám.

-
Jugar
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Jó tudni hogy ez is átviszi a DV-t, ez idáig rejtély volt, biztosat idáig senki sem írt ezzel kapcsolatban.

-
Jugar
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
És milyen HDMI kábelt használsz? Ha jól tudom csak HDMI 2.1 a DV kompatibilis.
-
Jugar
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A CXUHD-t HDMI-n keresztül csatlakoztattad a tv-hez amikor a DV-t megjelenítette?
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Milyen filmmel? Eredetivel vagy rip-el? Címe jöhet privibe is.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Igen, pont ezért kérdeztem, hogy melyiket nézte. Ha mkv verziót(remux), akkor tárgytalan, de ha a másikat, akkor érdekelne a módja.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az oled fény, egyéni preferencia sdr és hdr esetén is. Tehát nincs olyan, hogy annyin kell, hogy legyen.
Ha túl fényes neked, vagy csak kicsit még kímélni szeretnéd a panelt, akkor vedd vissza, úgy ahogy Neked jó... -
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Pont azért írom hogy nem fog menni CA CXUHD-val sem ha nem kezeli az ISO-t és Mappa struktúrát menüvel. Hiába nyitnád meg a DV metaadatot tartalmazó m2ts fájlt, az magát a filmet nem tartalmazza és BD struktúra kezelés híján nem is fogja neked elindítani. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nincs DV a ripekben.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A Dolby Vision-nel kapcsolatban szerintem ne rohanj, előbb ezt nézd át.
A probléma, hogy hibás metaadat-kezelés miatt szürkések lettek a feketék, de nem követem, mi a mostani státusz. A nyitó hozzászólás szerint érkezőben a javítás.
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A lényeg, hogy ha a CA CXUHD lejátszó nem kezeli a BD ISO-t vagy Mappa struktúrát, akkor esélyed sincs a ripeket DV-ben látni. Ettől függetlenül tudtommal nincs DV a ripekben, de azért próbálkozz.

-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A kiegészítést is olvasd el, de a lényeg, hogy az LG ki is írja a Dolby Vision logót ha olyan anyag megy. Szóval nem jó ha sima HDR-t ír, mert az a HDR10.

-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Meg kell venned eredetiben a filmet hogy DV-t láss. Hidd el. Majd utánanézek hogy a magyar 4K BD kiadású filmeken van-e DV. Elvileg a Media Markt-ban kezembe is tudom venni a lemezt. A Mátrix USA kiadása biztosan tartalmaz Dolby Visiont és már itthon is megjelent, a Ready Player One is, de az még nem jelent meg itthon.
A CA lejátszóval tuti nem fogsz tudni BD ISO-t és BD Mappa szerkezetű anyagokat nézni, az MKV meg 100% nem tartalmaz DV-t. Nekem is csak úgy van lehetőségem az esetleges DV-re, hogy az Oppo 203-ra van CFW amivel már megy az ISO és BD Mappa lejátszás is. Igen, csak úgy tud működni a DV ha kezeli a menüt is.
Ja és egy fontos dolog ami nem off, hogy a Dolby Visionos anyagok tartalmazzák az alap HDR10-et. Szerintem sokan ezért hiszik azt, hogy DV-ben látják a ripeket.
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem tudom, de ha nem lemezlejátszásra veszed, akkor szerintem inkább vegyél egy Apple 4K TV-t. Sokkal olcsóbban jössz ki, meg aztán fene tudja hogy mire képes a CA lejátszó hálózati lejátszóként. Gondolom nem akarod pendrivera másolgatni a filmeket. Habár hiába is másolnád, mert az ISO-t és BD Mappa struktúrát azt hiszem nem viszi.
ui.: itt a topikban világosított fel valaki hogy bizony nincs DV a 4K ripekben. Ha Mediainfóval megnézel egy valós DV anyagot, akkor ezt kell látnod. Én egyik ripnél se látok ilyen infókat.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Az erősítőd támogatja a Dolby Visiont?
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Akkor meg kell venned eredetiben a filmet, ugyanis a 4K HDR ripekből állítólag hiányzik a Dolby Vision mert azzal együtt még nem működik a ripelés. De még az is kérdéses, hogy a magyar kiadások tartalmazzák-e a Dolby Visiont. Nem tudom, meg kellene nézni.
(#15904) bandi0000 tudja, de csak két demó van ami Dolby Visionos. A 4K HDR ripekből meg hiányzik a DV.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
dolbi visiont maga a tv is tudja
-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Így van.

Ma én is megnéztem a Ready Player One-t HDR-ben, nagyon ütős volt.

-
Joshi
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
HDR-nél nem kell babrálni a fényerőt és kontrasztot.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPad Pro 4th 12.9 2020 - Wi-Fi - Space Gray - 128GB - Akku: 86% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Sajnos nem csak itt van, mindenhol jelen van. Félhomályos és sötét részeken még idegesítőbb nálam, ott nagyon látványos. Néha kék, néha rózsaszínes. AC: Valhalla-nál például végig minden körül kékes utánhúzás volt. Ha egyszer észreveszed, akkor mindig látni fogod és felba**. Engem legalábbis rettentően idegesít, hogy kiadtam egy rakat pénzt és kaptam egy ipari hulladékot. PC-ről és pendrive-ról lejátszott filmnél is néha látszik körvonalak körül gyors mozgásnál.......

Vhiktor