Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78150 üzenetére
a pixeleket számolod?
De most komolyan hogy lehet 1m-ről 50" tv-t nézni? A régi 40" felkerült a Lego-s asztalomra 70cm-re talán, Legózás közbe stílusosan a SW ment rajta néha odanéztem hát mint amikor a moziba az első sorba ült az emberELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Hakami
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok/álltam és sokat olvasgattam itt a fórumot. Meg is győztetek, hogy nem kell rettegnem az oledtől. Ma meg is rendeltem egy lg 65c21la-t. Ezért is írok, hátha másnak is jól jön az infó. A vodafone-nál 598000Ft-ért akár kamatmentes részletre is hozható, bármilyen alap előfizetés mellé 24 hónap hűséggel. Szerintem igen baráti az ár.
Remélem nem fogom megbánni, bár a mostani 10éves 42" LCD után ég és föld lesz a különbség az biztos -
félisten
válasz Hakami #78153 üzenetére
Ha tesztelni akarod mit tud filmek alatt Streamben ajánlom A gyűrűk ura : hatalom gyűrűi sorozatot Prime-on ,BR lemezen vagy rip-ben a 007 Nincs idő meghalni-t . nagyon ott vannak, a hatalom gyűrűi konkrétan ver mindent, amit eddig láttam Stream felületen, Blurayen pedig az új 007 lett nálam az etalon.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz bnorci71 #78152 üzenetére
50" és 1m esetén csak akkor látod a pixeleket, ha full HD a készülék, 4k-hoz ennél közelebb kell ülnöd
Egyébként tényleg olyan, mint a moziban, de nem az első sorban, mert ott mindig megfájdul(t) az ember nyaka, annyira felfelé kellett nézni. Nem is járok évek óta moziba, és szerintem nem is fogok soha többet menni
-
alaves
addikt
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Egyébként egyéntől függ (pl. szem élesség) az optimális nézési távolság. A Panasonic ajánlása korrekt. Csak egy példa: többen azért vesznek pöttöm OLED-et monitornak, mert pl. az 55"-esnél átlagos monitor nézési távolság mellett látják a 'pixelsűrűséget'. ~75 cm-ről a 65"-77"-nél már talán látnám, de nem valószínű.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Yodamest
veterán
válasz Pola-Roid #78155 üzenetére
Én az ismerősi körömben nagy kijelző mániásnak számítok, mivel 2 évig 48"-os tv-t használtam monitornak, ezen kb mindenki kiakadt. De arra, hogy 1,2 méterről 65" még én is azt mondom, hogy too much. A filmezős tv nálunk 65"-ös és eggészen biztos, hogy pláne mozgásoknál, akciójeleneteknél egyszerűen zavaróan szétesik a kép a szemed előtt ekkora méretben ilyen közelről.
Nem tudom mit szívtak a Panánál, de ez biztosan nem jó támpont ami az oldalukon van. Én sem azt mondom, mint ennek szöges ellenkezőjét állítók, hogy 65"-t 6 méterről kellene nézni meg ilyenek, de oda szerintem egy 2 - 2,5m minimum kell.
-
alaves
addikt
válasz Pro Koryak #78158 üzenetére
Figyelemmel az SDR referencia fényerőre, ezért is használom ~100 nit-en (33 OLED fény), HDR/DV-ben pedig 75-ös OLED fénnyel, amelynél a csúcsfények már nem bántják a szemem. Ez a használat OLED kijelzővel valószínűleg töredéke a ~30 év CRT TV-zés + ~20 év CRT monitor használat által okozott terhelésnek.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78156 üzenetére
a pixel számolás vicc akart lenni csak lemaradt
most kíváncsiságból betoltam az arcomba a monitort 1,5 képmagasság távolságra. Jujj fogalmam nincs mi van a kép szélén és fejmozgás nélkül csak szemmozgással nem is tudok kinézni szinte a sarokba. A Mandalóri 3.évad előzetesét nem bírtam így végig nézni
De kinek a pap, kinek a ministráns fiú
Alaves
Ha nem látod élesen a tévét akkor szemüveg kel nem a távolságot növelni csökkenteni.
Multis szemüveget hordok, de monitorhoz cégnés fix dioptriást használok otthon tévézéshez hol ezt hol azt. Ennél a problémánál pl ha túl közel ülsz egy multifokális szemüveggel a készülékhez folyamatosan mozgatnod kel a fejed mert a szemüveg távol látó terébe nem fér be a tévé magassága. Fekve is csak fix dioptriával lehet tévézni.ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Pro Koryak
addikt
válasz alaves #78160 üzenetére
Alacsony fényerőn is közvetlenül a szemedbe világít, ez benne a gond.
Nálam 55" ~2,4m-ről, innen esetleg 65"-os még elmenne, de gyorsabb jobbra-balra mozgásnál valószínű szokni kellene.
Nekem az az ideális nézési táv, amikor kényelmesen átlátom az egész képet, nem kapkodom a fejem jobbra-balra, nem "kamillázik " a szemem gyorsabb mozgásnál sem. -
Jefedrin
tag
válasz Pro Koryak #78162 üzenetére
Én a 48”-ost nézem ~3,5-4/6-8 méterről, ha tévézek. Tökéletes számomra.
Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz Pro Koryak #78158 üzenetére
Már 15 évesen fél napokat ültem CRT tévé előtt és C64-el játszottam.
Később, vagy másfél évtizedig 27" monitort néztem kevesebb, mint fél méterről, mikor PC-n játszottam. Utána jöttek a "lapos" tévék... Hja, és melóban is napi 8-10 órában monitor előtt ülök. Előtte meg utána itthon gépezek, este film vagy sori és játék a 65"-n 1.2 méterről. Amikor ezek nem játszanak, na akkor nyomkodom a telefon kijelzőjét
Most 45 éves vagyok kutya baja a szememnek. Szóval kb. ez a pont leszarom kategória -
Pola-Roid
aktív tag
válasz Yodamest #78159 üzenetére
Nézd, én hónapok óta napi szinten így használom a tévét és nagyon tetszik. Azt meg kétlem, hogy a Pana nem jót írt ki a honlapjára, mert amúgy a Sony-nál is dettó ez van. 65" 4k tévénél az ajánlott nézési távolság 47" Ez még 1.2 méter sincs, ha szigorúan vesszük
-
greyslay
aktív tag
Lehet azt tudni, hogy lesz -e még C1 48" -ban, vagy már csak a mall.hu nál lehet kapni és annyi
Viszont akkor maradok a Philips806 -nál ahogy nézegettem nagy különbség panel tekintetében nincs?!"embertelen ember munka"
-
bnorci71
addikt
válasz Pola-Roid #78166 üzenetére
ha neked jó az a lényeg csak én furcsálom mint ahogy az 50" tévét monitornak egy íróasztalon
tehát az ajánlás szerint ha 3,7m-re ülök a tévétől akkor földtől plafonig kel érnie a képnek az 2,5m magas az mennyi átmérőben 200"ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
alaves
addikt
válasz bnorci71 #78168 üzenetére
Így igaz, hozzáteszem, hogy itt a mozi élmény reprodukálásáról van szó és 4k felbontásra vonatkozik. Pl. 4k-nál 60 fok feletti, 1080p-nél 33 fok vízszintes látószög ajánlott.
-
bnorci71
addikt
válasz alaves #78169 üzenetére
értem én a mozi élmény reprodukálása
De az első vagy az utolsó sor élményéértDe ha már élmény a valós élménytől akarsz többet? Mert a színházba se mész nagyítóval mert egy mai 1080p jó minőségű anyagnál is többet látok egy arc totál képen mint a kozmetikusa vagy a fogorvosa a színésznek
De tény aki a miteszer szintig kíváncsi a részletekre megkapjakrx21
az utolsó mondatoddal nagyon egyet értekTényleg ha már így belemerültem
szóval az 50" tévéhez 1m-re kellene ülni a mozi élményhez és a hangrendszert meg toljam "fülhallgatónak" a fejembe, vagy arra mi az ajánlott távolság?
arról nem beszélve így 1 személyes lenne a moziélmény mert a mellettem ülő két ember már a tv kávájával ülne szembenRájöttem ezért fontos a betekintési szög
na jó ez már a trolkodást súroljaELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz bnorci71 #78171 üzenetére
A hang részében igazad van, az nekem is fájó pont, hogy nagyobb térben jobban tudna a soundbar meg a két hátsó hangfal is érvényesülni. De most hova rakjam a soundbart, ha nem a TV elé? Mögé vagy mi?
Nálunk a nejemmel szoktam filmet vagy sorit nézni (gyerek 1 éves, 3 éves koráig minden képernyőtől és kijelzőtől tiltva lesz, nem kell, hogy olyan hülye legyen, mint az apja), de neki általában az ölemben van a feje. És szerencsére az OLED képe nem nagyon változik akkor, ha nem pont szemből nézed.
-
Pola-Roid
aktív tag
válasz Pro Koryak #78174 üzenetére
23 éve (mióta cukros vagyok) járok évente szemészeti kontrollra.
-
bnorci71
addikt
válasz Pro Koryak #78174 üzenetére
a közel látásd magad is észreveszed rövid a kezed a telefonhoz, könyvhöz újsághoz, a távol látást orovos hamarabb mondja mint tet észreveszed
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
greyslay
aktív tag
Hallott már más is arról a problémáról, hogy a C2 4k ban nem tud 120 hz et
"embertelen ember munka"
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz greyslay #78179 üzenetére
Véletlenül nem a bfi-vel kevered?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
xavix13
őstag
Sziasztok!
Lenne jó áron lehetőség venni 150kért, egy Philips 55oled805t, hivatalos helyről garival, viszont ami a bibi hogy van benne 12k üzemóra, bemutató db volt. Ha jól számoltam az kb másfél év 0-24 üzem folyamatosan. Nem láttam még élőben, de ha nincs burn-in és komolyabb baja, megérheti ezzel foglalkozni vagy nem ér ennyit se a dolog? Szülőknek otthonra elgondolkodtam rajta, h legyen egy normális tvjük a mostani csoda helyett...
Nekem b8 LG van már 3 éves elmúlt, de tized ennyit ment, annak még semmi baja.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz xavix13 #78182 üzenetére
Ha hivatalos garival van akkor mem aggódnak, ha baja lesz akkor garit érvényesíteni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
sakal83
addikt
Sziasztok
55eg910vt szeretnek falra rakni. Tud esetleg valaki kompatiibilis fali tartót ajanlani?
Köszi
-
senior tag
Lehet, csak nekem újdonság, de már 2 firmware frissítés is kijött a lenti tévékhez a 222 végű óta, ez volt az én oled8006 tévémen, de még egyszer sem kiabált, hogy frissítés van akarod-e telepíteni. Kézzel futtattam, akkor jelezte.
Itt a pdf leírás, hogy mit tartalmaz: [link]
Philips 2K21 85x6/9006/9206/9636/OLED706/OLED8x6/OLED936
Philips 2K22 8507/88x7/OLED707/OLED807 /PML9507/OLED907/OLED937Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
xavix13
őstag
válasz Vhiktor #78183 üzenetére
Hivatalos itthon nagynak számító műszaki bolt, nem sufniker.
#78185: Nomac91: Elejében még követtem a topikot volt rá példa h az LG cserélt komplett kijelzőket háznál is. Vagy ez csak LG specifikus dolog?
Egyébként ha áruházi 12k óra 0/24ben nem lett beégés rajta nem hiszem hogy otthoni használatnál gond lenne ebből már. De nyilván megkell nézni élőben h van-e baja.
Maskerdes a kondik állapota milyen lehet még a többi alkatrész mennyire fáradt meg az extrém üzemtől. De van rá 2 év gari..[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Neten találni infót, hogy nem mindegyik C2-ben van Evo panel… [link]
Ez igaz?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz #55665408 #78185 üzenetére
Az olyan gyártókat el kell kerülni
-
bnorci71
addikt
válasz ferenck #78186 üzenetére
Nem nekem is új nekem sem jelezte a Tv
na ezekre kíváncsi leszek
-Stabilitási problémák javítása (újraindítás, lefagyás)- Javítás a csatornarögzítés sikertelensége miatt, mert a merevlemezen nincs szabad hely
Mert hogy azzal már nem is foglalkoztam hogy hiába törlök a HDD-ről a területet nem kapom vissza csak ha formázom a HDD-tELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
xavix13
őstag
válasz sakal83 #78189 üzenetére
És ha rá van írva a számlára h eleve így lett vásárolva? Vagy ha gond van vele, nem háztól házig intézi az ember a garit, hanem vissza az üzletbe aztán rájuk borítani az asztalt. Tudtommal ha hivatalos gari, nem csak a gyártó, hanem a forgalmazó is köteles érvényesíteni a jótállást. Azt meg hogy meccselik már le a gyártóval vagy a szervizzel engem nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
Igaz, sőt...még talán a nagyobb méreteknél is lutri, hogy melyiket kapod. Legalábbis FlatspanelsHD egy 65-ös méretű C2-t tesztelt le és a fényereje nem érte el egészen még azt a szintet sem amit az előző évben az Evo panel nélküli C1-nél mértek!
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz kolosszus87 #78197 üzenetére
Azok a C2-k amikkel eddig találkoztam 740 nit körül mozogtak kalibraltan.
Azok a c1-k amik nem evo panellel vannak szerelve, rendre magasabb fényerővel rendelkeznek mint az Evo panelesek.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz kolosszus87 #78197 üzenetére
Bár ahogy nézem, a nem Evo paneles C2 csak 42”-ra igaz és ott is a 2022Q2 előtti gyártásnál. A kalibrált fényerő lehet igaz, de attól még az lehet Evo panel. Valószínűleg azét mert nagyobb a szoftveres “óvatosság” az LG részéről mint a C1-nél.
Mindenesetre én elégedett vagyok a C2-vel, a E9 után. A megnövekedett színtér látható. Meg persze egyéb finomságok is. -
kolosszus87
senior tag
válasz Vhiktor #78198 üzenetére
Én eddig abban a hitben voltam, hogy az új Evo panelek legnagyobb előnye, hogy nagyobb fényerőre képesek mint a régiek, de akkor ezek szerint nem.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Öregszem
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- PlayStation 5
- Milyen notebookot vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Óvodások homokozója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest