Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53959) Doma88


Doma88
tag

Karácsony alkalmából megleptem magam egy CX-szel, már egy jó ideje nézegettem róla teszteket, véleményeket, így biztos voltam benne, hogy jelenleg ez a legjobb választás. Aztán amikor rákötöttem a PS4-et, jött a "fekete leves". Ugye a TV alapból átáll 'Játék' módra és ez eddigi megszokott világos színek helyett (kalibrált Sony X8509C) egy ilyen sárgás, fakó kép fogadott. Mondanom se kell eléggé lefőttem, gyorsan el is indítottam a Rage 2-t, hátha jobb lesz... De nem lett. :Y Próbáltam állítgatni ISF Expert Világos/Sötét szoba módra, de csak rosszabb lett. Megpróbáltam Resi 3-mal HDR módban, szintén a sárga kép fogadott.

Már azon gondolkodtam, hogy élek a 14 napos elállási joggal de egyszerűen nem bírtam felfogni, hogy egy ilyen drága és ennyi kiváló értékeléssel rendelkező TV rosszabb képet ad, mint az 5 éves Sony-m. A vicc az egészben, hogy pont ezen a fórumon írta az egyik arc, hogy mekkorát csalódott az OLED-ben mert neki így meg úgy szar a kép PS4-en, forgattam is a szemem rajta, erre tessék, én is hasonlóan jártam. :DDD

Aztán szépen lassan nem tudom, hogy minek a hatására (képernyő bejarátása?), kezdett egyre jobban tetszeni a kép amit látok de még mindig nem győzött meg teljesen. Néztem rajta filmet, azzal semmi baj nem volt, valóban gyönyörű volt a kép annak ellenére, hogy csak full HD SDR minőségű volt.

Olvasgattam a fórumot, sokan írták hogy SDR tartalmat max. 20-30 körüli OLED fénnyel érdemes nézni de ez valahogy nálam nagyon nem jön be. Jelenleg 80-as OLED fény mellett játszok, ha leveszem 30-ra a fényt akkor nagy sötétség az egész, hiába veszem magasabbra a Brightness-t a játékon belül addig a pontig amíg a 'Barely Visible' kockában megjelenik az ábra. Ha a fölé állítom, akkor már a 'Not Visible' kockában is látom az ábrát annak pedig ugyebár nem lenne szabad látszódnia. :F Másik, pedig hogy sok helyen a 'Meleg2'-re mondják, hogy az a színhelyes de egyszerűen az én szemem nem bírja, azt látom mintha egy sárga layer lenne a képernyőn vagy mintha be lenne kapcsolva a kékfény szűrő. Meleg1-el viszont már helyre közel megbarátkoztam.

Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy bennem van a hiba vagy valóban a TV paneljével van valami gond ami miatt azt látom, hogy sötét(ebb mint a Sony-n), sárgás a kép a színpompás OLED képvilág helyett?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.