Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13201) mozis


mozis
csendes tag

Az MM-ben láttam egy 55POS9002 PHILIPS oled tv-t 480 000 pénzért.Van valakinek ilyen és mi a véleménye
róla? Köszönöm a segítséget.

szeretek mindenkit aki segít,azt is aki nem!

(#13202) janos666 válasza Partizan182 (#13187) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

3 gyárilag kalibrált színhő van: C50 = Cool, a W50 = Warm2 (ezt pedig nem ellenőriztem külön, de tippre a "0" csúszka C és W közt a Normal). A Warm3 az egy fix eltolás sárgába (nem lehet állítani a szervizmenüben, mint a többit), ahogy a Wamr1 is csak egy tetszőlegesen lebökött pont a Normal és Warm2 közt.

Nem sokat tesztelgettem, de nekem ránézésre hasonlónak tűnik a Dinamikus Kontraszt minden HDR képmódban (mindkettőben csinál "valamit", de nehéz megmondani, hogy épp mit azon túl, hogy picit világosabb lesz a kép). De az alapján, amit kis ablakokkal kimérve láttam, ez az egész Dinamikus Kontraszt: Low = "Active HDR" egy hatalmas vödör marketinglós@@r, mert a Low is megbirizgéli a tone görbét ha kell, ha nem (itt van pár oldallal lentebb a grafikon), szóval nem használom (de én filmekhez kézileg annyit írok be metaadatnak, amit akarok, játékoknál pedig az nVidia driver és Win10 is felülírják most nálam 1k-ra).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#13203) daneel_hu válasza darthdenes (#13190) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ennyitől nem éghet be.
Bár gondolom ez a tartalom reklám nélkül ment eddig.

(#13204) Ren Hoek válasza daneel_hu (#13203) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Ez biztosan nem klasszikus beégés, mert az RTINGS teszten is, valami 10- 20 hét után látszott meg a fehér logó,.méghozzá sötét degradáció formájában. Ez 2000 óra folyamatos tartalom!

Itt egyszerűen vagy a kompenzáló tolta neki túl, vagy elektronikai image retention eleve.

Ettől függetlenül ott van, és kísértetiesen hasonlít az eset a Windows háttérre, a kalibrációs ábrás beégésre RTINGS tesztnél

[ Szerkesztve ]

(#13205) EgySrac


EgySrac
tag

Ezt láttátok már? Mit szóltok hozzá?
Factory Defect & Fix - OLED Burn in Test Update Week 10 - Rtings.com
janos666, küldtem PÜ-t.

[ Szerkesztve ]

(#13206) HIJ


HIJ
őstag

Szasztok!

Tegnap megrendeltem az Euronics -ben az 55b7 -et, erre most ilyen horror dolgokat olvasok az Oledről. Esetleg nincs valami cikk, ami összeszedi az Oled használatához szükségs okossagokat/tanácsokat? Eddig LED -em volt, ahol nem voltak ilyen aranymondások és most egy kicsit beszartam :)

(#13207) Ren Hoek válasza EgySrac (#13205) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Na átnéztem az eredményeket... kb 500 óra után kezdett valami derengeni a Football és Fifa képernyőn... de még a full CNN-nél is inkább 800-1000 óra... Egyedül az érzékenynél CNN (bal alsó, szélén) durrant be már 2 hét alatt (280 óra).A COD meg se nyikkan 1500 órától... (Pedig ott van HUD is!)

Tehát többségében kijelenthetjük, hogy több száz órát kell ugyan azt a tevékenységet csinálni a TV-n. Korrelálva a RTINGS 6-os burninnél, ott is kb 2 hét 300 óra után kezdett derengeni valami beégés a logóknál.

Szerintem ha 300 óra konstans tartalom alatt használjuk, akkor nem lesz gond. Ha pedig tényleg olyan érzékeny a kijelző, mint a 6-ból 1, akkor az garis, mert rossz a kompenzálója és túllövi az értékeket.

(#13206) HIJ:

Az elején járasd be mozival pár napig, de lehetőleg az első 100 órában ne terheld durva konstans tartalommal órákon keresztül 100-as OLED fényen (érdemes 20-30 körül használni)
Monitornak csak óvatosan, szedd le a startmenüt és háttérképet.
Piros/sárga logókra különösen figyelj...
...és amit fentebb írtam, lehetőleg 300 óra kumulatív használat felett kerüld el ugyan azt a játékot, csatornalogót akármit (KábelTV-t köttesd ki, vagy zoomolj bele a logókba)

Ezen felül nyugi, nem cukorból van, használd nyugodtan... ha probléma lenne, akkor cserélik a panelt.
Ezek eddig is ismert tények voltak kb és most a tesztek bizonyítják is.

Lényegében, ha bejárattad és napi pár óra filmre,+ játékra használod (300 óra alatt ugyan az a game) lehetetlen beégetni.

[ Szerkesztve ]

(#13208) BrandonXXV válasza HIJ (#13206) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Nem kell beszarni! Én is nem rég vettem az euronicsban, azóta csak filmeket tolok rajta, meg kicsit megmutattam az xboxnak is. Eddig semmi gond és imádom a képét. Tényleg jó.

(#13209) HIJ válasza BrandonXXV (#13208) üzenetére


HIJ
őstag

Azon gondolkodom, h kb hogyan használom most a tv -t és arra jutottam, h konstans tartalom nem nagyon van. Napi jó ha 3-4 órát megy, de ennek nagyrésze TV adás az is max reklámtól-reklámig és elkapcs. Persze szoktam filmezni, de pl képek vagy PC egyáltalán nincs. Ez esetben talán nem kell variálnom a szokásokon. Viszont ez a bejáratás téma nekem (meg gondolom másnak is az lehet) új. Mit is jelent ez pontosan? Illetve talált már valaki ajánlott (akár kalibrált) beállításokat ehhez a típushoz?

(#13210) krx21 válasza HIJ (#13209) üzenetére


krx21
nagyúr

"max reklámtól-reklámig és elkapcs"
Dehát pont a reklámok alatt nincs logó... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#13211) HIJ válasza krx21 (#13210) üzenetére


HIJ
őstag

Igen, viszont pont ezért a logó is mindig váltakozik :)

(#13212) BrandonXXV válasza HIJ (#13209) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Bejáratást már írták fentebb, hogy hogyan is lehet érdemes. Én tv adást mióta meg van talán 2-szer néztem rajta, azt se sokáig. Ha nagyon vissza tartanak a csatornák logói, akkor zoomold ki és kész,de szerintem nem lesz gond ezzel. Ha meg mégis, 2éven belül úgyis kiütközik, akkor meg gari.
Szóval, használd nyugodtan, bár oled szerintem megérdemli, hogy minőségi filmeket nézz rajta, nem azt a sok okádék műsort ami tv adás címszó alatt fut. Elnézést, ha ezzel valakit bántanél.
Jah, Euronics, nekem felajánlottak egy lehetőséget, hogy valami Budapest bankos hitelkártyát igényelnek és úgy vegyem, mert akkor kapnék kb. 40e Ft kedvezményt még! Sajna nem jött össze egyéb okokból, de érdeklődj utána, hogy van e még ilyen....

(#13213) Partizan182 válasza HIJ (#13209) üzenetére


Partizan182
senior tag

A bejáratás az itteniek agymenése, oled light 50 alatt + estére ne áramtalanítsd. Meg ne mindig ugyanazt a csatornát nézd kizárólag hónapokig. Ennyi.

(#13214) HIJ válasza BrandonXXV (#13212) üzenetére


HIJ
őstag

A kizoomolást úgy értitek, hogy addig nagyítsam a képet, amíg a logó ki nem kerül?

Én a 20 havi nullás hitelt céloztam meg. Mi a francnak fizessem ki egybe, ha kitolhatom ingyen 20 hónapra!? :) Ezeket a rátukmálós hitelkáryaakciókat nem csípom, szóval azt szerintem inkább skippelem...

Partizan182: köszi, valami ilyesmire gondoltam én is ;)

[ Szerkesztve ]

(#13215) Gsx-rr válasza Ren Hoek (#13207) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Azert erzitek ,hogy amit irtok az mennyire gaz?

Bejaratni egy tv-t, meg odafigyelni ,hogy milyen tartalmat nez az ember, milyen szinu a logo stb.....

Egy tv az elvezeti eszkoz!

(#13216) Ren Hoek válasza HIJ (#13211) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Kumulatív számít a "valódi" degradációs beégésnél. Látszik is, egyszerűen lecsökken a fényereje ott a panelnak, nem tud már kompenzálni sem, nincs fényerőtartalék (eredeti B6 burn in teszt: [link]) Feltehetőleg mindegy, hogy egybe rakod bele, vagy napi 1-1 órát, reklámokkal megszakítva

Az meg, hogy a kompenzáló elektronika mit csinál, arra nincsen egzakt magyarázat. Szerintem az itteni "beégések", túlkompenzációból adódnak. A fehér logó világos lenyomatot hagy stb... ez inkább egy image retention, ahogy a real life tesztben is ez van. Viszont az lehetséges, hogy a kompenzáló elektronika sokkal jobban működik, ha nem egyhuzamban megy bele a cucc, ez látszik az image retention esetében is... az teljesen kizárt, hogy 5-10 perc használat végleges OLED bomlást okozna.

Nehéz kérdés mi a jó a TV-nek... legjobb ha be se kapcsolod :D ...

Nem amúgy viccen kívül, filmnézésre nem kell kímélni... Személy szerint logókat én kizoomolnám, és PC-ről csak játékkal hajtom. Böngészés, Excel, PS kizárva.

(#13215) Gsx-rr: Felőlem mindenki azt csinál vele amit akar, szétverheti kalapáccsal is. Próbálunk rájönni a kollektív tapasztalatokból és RTINGS tesztekből, hogyan lehet vigyázni a legjobban a készülékre.
... Szét is lehet b...szni, nem is olyan nehezen, mint látjuk... és ennek az lesz a következménye, hogy egy idő után nem fogja cserélgetni jószívből az LG 400K-s panelokat, csak mondom. Ott van a manualban a kitétel, és még a gari se vonatkozik rá. Ez csak az LG jófejsége, hogy most még cseréli a panelokat... de mi van ha 2-3-4-5 év múlva régesrég kifogynak a cserepanelok? Akkor jön a bocs, vegyél B10-et.

Szerintem nem szégyen, ha legjobb tudásunk szerint vigyázunk rá. Ez kb minden egyedi pixelfényű kijelzőre igaz lesz...

[ Szerkesztve ]

(#13217) BrandonXXV válasza HIJ (#13214) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Igen, a kizoomolást így értik. Én egyelőre nem alkalmazod, mert sztem bírnia kell, ha meg nem, akkor fossa össze magát gari időn belül.

50 alatti OLED fénynél a 45 is jó, vagy ez a 20-25 az ajánlott?
Mert nekem azon az értéken olyan sötétnek tűnik a kép. A hattérfényt mennyire érdemes állítani, azt is 50 alatt vagy hogy?

(#13218) belan válasza mozis (#13201) üzenetére


belan
addikt

Én úgy tudom az egy nagyon jó oled tv .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#13219) Warck válasza BrandonXXV (#13217) üzenetére


Warck
tag

Én is oled fény 45 ön használom és bőven elég a fényerő 50 en van és akkor nem sötét. Hdr nél magától 100 ra megy az oled fény,de olyankor másképp működik. Én nézek mindent, nem zoomolgatok, választási műsort is birta. Elvileg a panel 100.000 órát bír nem aggódok, bőven van benne tartalék, inkább az elektronika a gyenge pontja az hamarabb fel adja, mint a panel.

(#13220) nubyy válasza belan (#13149) üzenetére


nubyy
aktív tag

HDR jateknal 100-on, PC es PS4. PS4 lathatoan sotetebb mint a PC, ott szokott kapni egy medium dynamic contrastot es ugy mar rendben van.

(#13221) belan


belan
addikt

Ma le frissítettem a b7 el mentem itthonról ki kapcsoltam ,és arra jövök hazza megy a tv ilyet meg jó hogy kivan zoomolva a tv mi ez hiba vagy mi ?

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#13222) salapp válasza Warck (#13219) üzenetére


salapp
addikt

Szerintem félmilliós vagy drágább OLED-et 5 év gyári jótállással kell venni, használni sokat-sokat, és akkor tuti, hogy a tervezett elavulás az 5 éven belül következik be, és még jó vagy egy "készülékfelújításra".

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#13223) darthdenes válasza darthdenes (#13190) üzenetére


darthdenes
tag

Miután írtam ide kb 4-5órat ment a tv. Kikapcsolaskor ellenőriztem és még mindig ott virított a választási műsor nyoma. Reggel megnéztem újra ugyanis túl vagyunk a jelzett 4 órán , ergo lefut a pixelfrissítés.
ELTÜNT! Szerencsére :)

[ Szerkesztve ]

(#13224) Joshi válasza darthdenes (#13223) üzenetére


Joshi
titán

Örömbódottááá! :DDD :C

(#13225) Gtaati válasza darthdenes (#13223) üzenetére


Gtaati
őstag

Szuper, hála az égnek!!!

(#13226) piRate_nEx


piRate_nEx
aktív tag

LG 55B7V a helyén. :))

Tegnap jó sokat szórakoztam a kalibrációval, és a konklúzió az, hogy HDR tartalmaknál OLED-et 100-ra kell nyomni, nincs mese. Ugyanakkor ez a 100 ebben az esetben SDR OLED 50-nek felel meg kb.

Ezeket a beállításokat használom.
Egy apró kivétellel, nekem a Warm2 túl meleg, így Warm1-et használok mindenhol, és a kontrasztokat is kimaxoltam. Lényegi dolog, hogyha PS4 Pro van rákötve, átdobom a 4k-t YUV420-ban, így a Black Level-t is High-ra állítottam, mert különben durván veszt a részletekből a kép.

Gondolkoztam amúgy hogy használok inkább Vivid vagy Standard képet, és kicsit eljátszok a beállításokkal, de aztán letettem róla, a színhűség érdekében. Ti használjátok őket, vagy szintén ISF Experteket inkább?

[ Szerkesztve ]

The glass is already broken.

(#13227) Partizan182 válasza piRate_nEx (#13226) üzenetére


Partizan182
senior tag

Csak ISF/Technicolor, többit meg se látom.

Azt tudjuk mit hozott a (nekem) tegnapi frissítés?

(#13228) EgySrac válasza Partizan182 (#13227) üzenetére


EgySrac
tag

Technicolort milyen beállításokon használod?

(#13229) krx21 válasza Partizan182 (#13227) üzenetére


krx21
nagyúr

Csak szerződés módosítást...

(#13230) Partizan182 válasza EgySrac (#13228) üzenetére


Partizan182
senior tag

SDR-ben ISF megy, RTINGs beállításokkal kb (Oled fény este/általában 25, ha nagyon világos van 55).

HDR-ben használom a Technicolort mert van pár virágboltos anyag (Planet Earth 2 pl) ahol a feketeszint valamiért nagyon el van mászva, arra belőttem a Színház módot kicsit csökkentett brightness-el (46-48 anyagtól függően).

Kicsit off, de: csak engem b*sz fel hogy egy csomó UHD HDR filmet ilyen 0.05 nit feketére masterelnek? Titszta röhej, sima Blu-ray-en fasza fekete a fekete, 4k verzió meg LCD-sen dereng. Jó, nemazért, 2-vel lejjebb veszed a brightness-t és kész, de akkor is.

(#13231) belan válasza Partizan182 (#13230) üzenetére


belan
addikt

Valaki esetleg nem tud segíteni fali konzol felszerelésébe ,persze nem ingyen, vagy hol tudok intézni egy ilyen emberkét mert én kuka vagyok ezekhez .😂 Nem neked akartam írni 😂

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#13232) Bakus válasza belan (#13231) üzenetére


Bakus
tag

Hol lenne helyileg?

"A víz örök, de a gép változik"

(#13233) belan válasza Bakus (#13232) üzenetére


belan
addikt

Meg írom privibe.

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#13234) Ren Hoek válasza darthdenes (#13223) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Na hálaégnek :D
Akkor a kompenzáló elektronika szépen beállította az eredeti értékeket.

(#13235) junior19 válasza piRate_nEx (#13226) üzenetére


junior19
senior tag

Hali!
Ne haragudj, de amit csinálsz, az nagyon messze van a kalibrációtól. Több lényeges, rossz döntést hoztál. És ha csak úgy állítgatjuk a tévét, akkor ne nevezzük már azt kalibrációnak.
Azzal az apró kivétellel, hogy a Warm2 neked túl meleg, ezért Warm1-et használsz. És a kontrasztot is max-ra veszed. Ezzel csak azt érted el, hogy sokkal több a maximális fényerőd, ettől önmagában már máshogy fut a három szín, de még színhőmérsékletet is megváltoztatod. És ezek után bemásolod a kalibrált kijelző értékeit lényegi eltérésekkel.
Ezt még megfejeled a fekete színt átállításával, amivel még azt is gallyra vágod. Én úgy tudom(emlékszem), hogy a korlátozott RGB jelhez pont az alacsony fekete szint beállítás a jó, a full RGB-nél kell a magas. De ezt a neten található HDMI feketeszintre keresve le lehet ellenőrizni.
Nekem az a véleményem, ha valaki 4-500 ezert elkölt egy megjelenítőre, akkor 10-15-őt rá kell szánni kalibrálásra. Nem tudom a környékeden mennyiért csinálják. Egyébként inkább a gyári értékek alkalmazása a megfelelő fekete színt beállításával a megfelelő opció. Szerintem.

codec project

(#13236) Partizan182 válasza junior19 (#13235) üzenetére


Partizan182
senior tag

Most hozta haza, tök felesleges még kalibráltatni, csinálhatná újra 3 hónap múlva. SDR-ben a fényerő a szobától függ leginkább, nincs "helyes" beállítás (najó 120 nit, de az túl sötét sok helyen).

@Namiren: Warm 2-höz majd hozzászoksz, ne félj én is W1-el indítottam anno. Arra figyelj hogy a White balance Red/green/blue értékeket ne másold a linkelt beállításból, mert az panelfüggő. És igen, pár hónap után érdemes lesz egy gépi kalibrációt tolni rá, előző készülékemen sokat dobott.

(#13237) H1N1 válasza Gsx-rr (#13215) üzenetére


H1N1
aktív tag

Köszönjük a hozzászólást! :D

(#13238) Stevesuit válasza EgySrac (#13027) üzenetére


Stevesuit
csendes tag

Szia!Nekem most jött meg.Mi az újítás,van infód?

(#13239) piRate_nEx válasza junior19 (#13235) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

Jogos, elnézést a rossz szóhasználat miatt, illetve a Black Levelre is az előbb felfigyeltem, fixelve is, én néztem be.

Természetes, hogy műszerrel más lenne az egész, ez még várat magára, ha majd a panelt bejáratom

Partizan182:
Igen igen, RGB-t nem is piszkáltam.

The glass is already broken.

(#13240) BrandonXXV


BrandonXXV
aktív tag

Szerintetek egy jó állapotú, kb. 4 éves LG 47LB730V lcd tv mennyit érhet manapság?!

(#13241) #72042496 válasza BrandonXXV (#13240) üzenetére


#72042496
törölt tag

Itt beárazzák neked. Egy LG 47LB671V-re írtak januárban 100 ezer forintot, viszonyítási alapnak talán jó lehet. De ez itt teljesen off.

[ Szerkesztve ]

(#13242) Manka76 válasza Stevesuit (#13238) üzenetére


Manka76
senior tag

Ennyi: [04.70.85]
1. Apply the GDPR terms.

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#13243) sakal83


sakal83
addikt

A philips pos9002 412 a mediaban. Korrekt ar.

(#13244) belan válasza sakal83 (#13243) üzenetére


belan
addikt

Nagyon jó ár és nagyon jó képe, is ha nem vettem volna meg b7 most erősen el gondolkodnak rajta hogy meg vegyem .

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#13245) krx21


krx21
nagyúr

LB B7 esetén nektek is kicsit sötét a technicolor séma gamma-ja. (bt 1886)
Én 2.2-re tettem, szerintem ott a jó...

(#13246) Partizan182 válasza krx21 (#13245) üzenetére


Partizan182
senior tag

Igen, különösen a 910-hez képest nagyon sötét a BT1886 az én B7-emen is. Lehet hogy köze van ahhoz ahogy az LG kezelte a near black blokkosodást/posterizationt a 7-es szériában (+ volt rá asszem FW update), egészen sötét szürkét hamarabb csapja be a feketébe.

Én is 2.2-n használom nappali/esti módban is (Technicolor ugyanaz mint az ISF megegyező beállítások mellett).

(#13247) krx21 válasza Partizan182 (#13246) üzenetére


krx21
nagyúr

Valamint nekem is túl meleg a gyári színhőmérséklet. Ott közepesre tettem...

(#13248) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Srácok!

Nézem a Plex honlapját és ott azt látom hogy ingyenes verzió is van LG-re. Használ valaki Plexet ingyen? A sajátom 1 hónap után lejárt :F , el sem indult, pedig jó kis lejátszóprogram lenne amúgy.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#13249) Partizan182 válasza krx21 (#13247) üzenetére


Partizan182
senior tag

6200K asszem, kicsit tényleg meleg (65-re lövünk ugye). Mindegy, még egy hónapot hajtom így, aztán szerzek embört aki bekalibrálja. Különösen hogy nagyon észrevehető (nekem) a green push.

(#13250) krx21 válasza Partizan182 (#13249) üzenetére


krx21
nagyúr

Amúgy jelentősen több a sötét részletek mennyisége a B6-hoz képest a B7-nek...
Itt is menet közben lett egészen jó egy firmware frissítés után, ha jól olvastam...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.