Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12501) PuMbA válasza Ren Hoek (#12499) üzenetére


PuMbA
titán

Távol lesz még a bevezetése :) Még a VP9 és a HEVC is elég új és még nem halt ki a x264. x264-ben van elég sok minden. Majd ha az x264 kezd eltűnni, akkor jön ez.

[ Szerkesztve ]

(#12502) so_ha


so_ha
senior tag

Úgy tűnik, hogy az energiafogyasztás szempontjából is történt fejlesztés az LG 2018-as Oled tévéken.

LG OLED77W8 (pdf): 212W

LG OLED77W7V (pdf): 280W

(#12503) Partz válasza Joshi (#12491) üzenetére


Partz
senior tag

A Dolby Visiont 4000 nites csúcson masterelik, a hagyományos HDR10-es tartalmakat 1000-1100 niten, ez a MaxCLL. Viszont a DV-képes tévék, külön a panel képességeihez igazítják a tartalmat, tehát nincs ilyen 1000 nit minimum előírás.

A %-ok a képernyő világos tartalmának kitöltését jelentik. Nyilván 100%-on az ABL miatt jóval alacsonyabb ez az érték. Érdemes még tisztában lenni MaxFALL fogalmával. Például egy filmet se masterelnek 400 nit felé teljes képernyőn, beleértve a HDR10-et és a DV-t egyaránt. Ezért van az, hogy nem vakít meg a HDR az "atom villanásnál" (annyi hülyeséget olvastam erről itt fórumon), erre még jön az ABL.

(#12504) junior19 válasza Joshi (#12479) üzenetére


junior19
senior tag

Enged már el ezt a szöveget, hogy a Sony nem enged annyi fényerőt, mint az LG, vagy más márka(ezért az LG hamarabb be is éghet). Az rtings is az A1 tesztjénél HDR-nél 10%-os ablaknál 681.et mért, sdr-nél 389-et. Hasonlót mértem én is. LG-nél pedig SDR-nél volt amelyik még a 200-at sem érte el. Így annyi fényere sem volt, mint a Sonynak(nem is kell).
A Sony egy dolgot nem enged állítani a többi gyártóval szemben, az pedig a színmenedzsment. Ez addig nem is baj, amíg a kezdetektől kalibrálva van a megjelenítő és a szürkeskála pontos beállításával, később pedig korrigálásával nem létszükséglet. De ha ezek nincsenek meg, egy több ezer órát ment kijelzőt már nem lehet majd jól beállítani.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#12505) Joshi válasza Partz (#12503) üzenetére


Joshi
titán

Én konkrétan itt olvastam az 1000nit-es minimumról, az egyértelmű hogy a tévé hozzáigazítja a saját kijelzőjéhez, nem is tehet mást.

(#12504) junior19 én elengedem, de egyszerűen nem érzek akkora fényerőváltozást a fényerő változtatástól a kijelzőn mint azt az LG tulajok írják. OLED fény nincs a Sonyn, van egy sima fényerő max 50-es értékkel illetve a sötét részek fényereje, de az más, ha azt ~45-nél magasabbra állítom, akkor a fekete sáv már szürke. Még az X-tended Dynamic Range aminél a magas érték adja a legnagyobb fényerőt.

(#12506) junior19 válasza Joshi (#12505) üzenetére


junior19
senior tag

Lg Oled fény megegyezik a Sony fényerő elnevezéssel, ez, illetve a kontraszt minkét esetben ami növeli a fényerőt.
LG fényerő megegyezik a Sonyn a sötét részek fényereje, ez használatos mindkét készüléken a fekete szint beállítására.
Az meg hogy a Sonynál 50-ig van a skála, az LG-nél meg 100-ig, megint semmit nem jelent.
Az is lehet, hogy azért nem látsz olyan nagy fényerőváltozást a Sonyn, mert le van véve a fényerő( a tied a jó esetleg), és közép állástól kezd nagyon sok fényerőt adni.
Az LG tulajok pedig nagy háttérfény beállítással nézik, nagyobb fényerő értéken, ezért lehet zavaró. Két kalibrált kijelzőt összehasonlítása lenne a mérvadó.

codec project

(#12507) Joshi válasza junior19 (#12506) üzenetére


Joshi
titán

A Sony fényerő elnevezésű csúszkával én nem érzek drasztikus fényerő növekedést, a Sötét részek fényerejével igen, de akkor meg a fekete nagyon nem fekete. Ha az LG-nél ez utóbbi akar lenni az OLED fény, akkor számomra érthetetlen hogy egyesek hogy használhatják ezt a fényerőt 50 fölötti értéken. De ahogy mondtam az X-tended Dynamic Range is sokat emel a fényerőn ha magas értékre rakom. Itt van elefant A1 tesztje és ő is mondta hogy az X-tended Dynamic Ranget mindenképpen magasra kellett tennie, máskülönben kalibrálásnál nem jött össze a ~0 közeli fekete.

ui.: a kontraszt változtatásával tényleg változik a fényerő, de elefant kalibrálásának végeredménye is 95-ös érték lett. A kontrasztot mennyin érdemes használni?

[ Szerkesztve ]

(#12508) Joshi válasza Joshi (#12507) üzenetére


Joshi
titán

Itt van egy Rtings kalibrálás is a Sony A1E-ről.

(#12509) Joshi


Joshi
titán

Partz és aki esetleg ért a kalibráláshoz.

Soha nem kalibráltam kijelzőt csak kalibráltattam, ha vennék egy x-rite i1 Display Pro kalibráló eszközt mennyire tudnám jól használni? Kell hozzá valami gyorstalpaló "tanfolyam", vagy inkább gyakorlat kell hozzá?

(#12510) janos666 válasza junior19 (#12504) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Van ebben egy olyan tényező is, hogy (legalább is a 7-es LG-nél), hogy csak HDR módban aktív a W al-pixel (WRGB osztás...), bár ettől függetlenül is magasabbra engedi csak az RGB pixeleket is HDR módban (az IN-START menü "Modul HDR" kapcsolója: Normal = Auto, avagy a gyári mód, hogy a W HDR-hez bekapcsol, vagy OFF: a W sohasem aktív, vagy ON: folyton világít a W az RGB mellé [ez amolyan debug mód lehet]). Pontosan most nem akarom újra lemérni, de nagyon durván 350, 450, 650 nit jön ki rendre SDR, HDR-RGB, HDR-WRGB (fehér ablakon) és mindog úgy 140-150 körül van a teljes képernyős fehér (SABL nélkül).

Ez a CMS kérdés azért is érdekes, mert igazából rég kilépett már az egész móka a CIE1931 keretiből (mindenki látja már a hétköznapokban, hogy nem elég jó ez a régi rendszer). A sokezer dolláros spektrókkal, frissen helyben finomhangolt tesztképek (pl. egy fehér téglalap, amire közvetlenül rámértek és pont ehhez a jelszinthez pöcögtették be a csúszkákat) sem néznek ki szemre pontosan ugyan úgy egy Rec709-hez közeli natív színterű PDP-n (pl. egy 9G Kuro-n, vagy Samsung F8500-on), mint egy ilyen WOLED-en, de egy RGB OLED megint más, ahogy egy Q-dot LED-LCD még másabb... Szóval a nagyon apró eltérések miatt én már rég nem aggódom. Főleg, ha nincs is hozzá sok ezer dolláros referencia műszerünk csak pár szár dolláros. Azzal bőven elég a hosszú évek alatt elcsúszó fehéregyensúlyt korrigálni (ami tényleg keményen elmászhat, főleg olyan technológiáknál, ahol számottevően öregszik a panel ezer órák viszonylatában is). Az pedig, hogy a fix gyári konstansok, amik a Rec709-et emulálják a natív színtérből "helytelenné" válnak-e a fehéregyensúly állítás után, már megint olyan kérdés, hogy vissza az előző két pontra (picit igen, de nem biztos hogy ez a legnagyobb baj, mert a szaturáció nem változik sokat az öregedéstől). Aztán menjünk át oda, hogy ez a 6 színű 3 csúszkás CMS sohasem volt és nem is lehet tökéletes. Ezt is tudjuk már nagyon rég (10+ éve, régebb óta, mint hogy a CIE 1931 elkezdett csődöt mondani), és idén el is kezdett leszivárogni a consumer szintre az egyedileg feltölthető 3DLUT (a '18-as LG-k is tudják majd, amit a '17-e csúcs Pana OLED, illetve amit a professzinális monitorok egy része már ~10 éve tudott...), aminek rengeteg előnye lehet (kényelem, pontosság, precizitás megőrzése, stb a "hagyományos" gyári konstansok + csúszkák helyett).

Most is van 6 színű 3 csúszkás CMS az LG-n, csak minek...? Az a 6 pont, amit kimérsz közvetlenül, az pontosabb lesz, a köztes színek pedig "random" vagy jobb, vagy másképp rossz, mert más rendszert használ az Auto színtér (ami egy komolyabb gamut mapping), mint a csúszkák (amik real-time "mókolások") és bonyolultabb a probléma, mint 6 pont és 3 tengely... Fel is adták (nagyon helyesen) és jön inkább a feltölthető 3DLUT. Ezek a csúszkás CMS-ek addig voltak jók, míg natívan is nagyon közel volt a panel és szabványos színtér, épp csak piciket kellett simogatni rajta, addig nem jöttek annyi nyilvánvalóan elő a limitációi (ha jól volt megoldva).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12511) Joshi válasza janos666 (#12510) üzenetére


Joshi
titán

Ez nagyon szakmai hozzászólás, szerintem a legtöbbünk azt se tudja mi a tökömet írtál. Viszont ha már ennyire értesz a témához, esetleg a #12509 hsz-hez valami tanács? :R

(#12512) Ren Hoek válasza Joshi (#12511) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Szerintem minden ilyen hsz aranyat ér egy szakmai fórumon, főleg aki szeretne érteni a kalibrációhoz. A 3DLUT pl nekem új a 2018-asoknál... ps.:Janos666 hsz-eit mindig szívesen olvasom.

De van pár rész aminek utána kell olvasnunk :))

[ Szerkesztve ]

(#12513) janos666 válasza Joshi (#12509) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem kell. Manapság már elég intuitívak a szoftverek és viszonylag bolond-biztosak a TV-k (pl. nem tudod túlhúzni a felhasználói menüben a Kontraszt-ot addig, ahol vágni kezdjen, ilyesmi biztosítékok...). Némelyik szoftverben van "varázsló", avagy next-next-finish mód szép színes grafikonokkal, stb, ami végigvezet a dolgon. Persze nem árt hozzá a tapasztalat, de ha csak egyetlen féle TV-t kell egyszer megcsinálni, akkor annyi a hátrányod, hogy azt az egyet nagyon-nagyon lassan fogod befejezni, mire eléggé kiismered, mert nincs tapasztalatod se a konkrét típussal, se gyakorlatod abban, hogy miként ismerd ki a véletlenszerűen eléd került TV "lelki világát" minél gyorsabban elég jól ahhoz, hogy megcsináld ezt elég jóra.

Amúgy a 2018-as >=C szériás LG-ken már tényleg szó szerint bolondbiztos next-next-finish lesz az egész, ha megveszed hozzá a megfelelő CalMan kiadást, mert annyiból fog állni, hogy átvált valami "passthrough" jellegű módba a processzoruk (kikapcsol a 3DLUT és másképp sem babrál a színekkel), végigpötyögi a jellegzetes pontokat a műszer, aztán ebből összerak egy 3DLUT-ot a szoftver, amit feltölti a TV memóriájába, és visszakapcsol a TV "normál" módba, ahol ez a 3DLU csinál minden színkezelést (elvileg, aztán majd meglátjuk mennyire működik a gyakorlatban, mert mindent el lehet rontani a legjobb szándékkal a hátunk mögött is...). Régóta vágytam már erre, hogy ez lecsorogjon consumer szintre, főleg TV-kbe. Sohasem hittem volna, hogy az LG hozza el elsők közt.

Szóval szépen alakul ez, kezdem érezni, hogy megint van fejlődés 2008 után. Ha még az a fránya HDMI 2.1 hamarabb jött volna, már kánaán lenne.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12514) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok! Nem tudom láttátok-e hogy felkerült a hardverapróra jó pár oled hirdetés igen érdekes áron. Ti mit tudtok az eladóról és magukról a termékekről? Ezek újracsomagolt termékek? Azert w7 kevesebb mint 1 misiert igen fura...

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#12515) gertitorpe válasza adamssss (#12514) üzenetére


gertitorpe
tag

Kisember régi tag, sok értékeléssel, szerintem érdemes megkérdezni van-e valami amit tudni kell a TV-kről.

Ha tippelnem kéne azt mondanám, hogy kiállított darabok amik az elmúlt 1 évben mentek a reptéren, osztrák Saturnban... és most lecserélik őket a 2018-as darabokra.

(#12516) szgaborsz válasza Ren Hoek (#12512) üzenetére


szgaborsz
tag

Egyetértek, Janos666 hsz-i aranyat érnek, ha csak a tizedét értem meg, az is olyan info, amit csak nála olvasok.

(#12517) junior19 válasza janos666 (#12510) üzenetére


junior19
senior tag

A legtöbb résszel egyetértek, a CMS-el nem tudok, a tapasztalatom ezt mondatja.
Ha a legtöbb neten megtalálható tesztet vesszük alapul, akkor igaz, és ezeket a teszteket én sem szeretem, mert a 6 ponton való mérés, főleg 100% gamut értéken sok mindent nem mutat meg, pláne, hogy ilyen a képen a legkevesebbszer fordul elő.
Azért nem értek egyet, mert én a 6 szín mindegyikén mérem a szaturációt 5 ponton, s még egy 24 pontos colorchekert is, s úgy állítom a CMS-t 75%-os értéken, hogy az minden ponthoz közelebb legyen, ne a 75%-os értéken legyen nagyon pontos. Nekem így jobb értékek jönnek ki a dE-re, s ami a lényeg, hogy a kép is jobb, mintha natív vagy automata a CMS. Nekem ez a tapasztalatom.
A 3DLUT-ra viszont kíváncsi leszek én is, hogyan fog működni. Meg ismerve a Calmant, ahogyan adja a szoftvereit, ki fogja megvenni?
Arra lennék kíváncsi, ha tudod, hogy hogyan fog működni ez? Mert most is használhat 3DLUT-ot aki htpc-vel használja a kijelzőt, ha akar, ott a displaycal progi. S ezzel a videolánc van kalibrálva. De ha a tévébe van feltöltve a 3DLUT, s csak a kijelző lett mérve, akkor mi lesz különböző források esetén? Akkor hogyan fog működni a 3DLUT egy korlátozott RGB kimenetű BD lejátszóval, egy másik bemeneten pedig egy full RGB jelet kiadó pc-vel? Vagy csak a tévé beépített dolgaira (tuner, médialejátszó) lesz érvényes a 3DLUT? Mert ha igen, én sok értelmét nem látom.

codec project

(#12518) janos666 válasza junior19 (#12517) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Persze, egy tökéletlen eszközzel is lehet elérni jobbat, mint a még tökéletlenebb eredmény, de ezt is TV-je válogatja, hogy mire jó, vagy nem jó a csúszkás CMS.

Példaképp próbáld ki az LG-nél, hogy SDR módban átállítod a színteret Auto-ról Wide-ra, aztán húzd be úgy a CMS csúszkákat Rec709-hez. és még mérned se kell, hogy lásd: nagyon nem passzol valami (de mérve teljesen egyértelmű). Ez nem annyira nyilvánvaló, de ugyan ez a hiba megvan akkor is, mikor az Auto színtérből indulsz, csak mivel sokkal kevesebbet pöcögtetsz a csúszkákon, így még nem igazán észlelhető. Úgy is mondhatnám, hogy két külön egymásra rakott réteg a színtér kapcsoló és a CMS csúszkák. Az első egy tökéletlen, de alapvetően korrekt elven működő gamut mapping, a másik csak egy torzitgatás-nyújtogatás-húzogatás, amin ha elég sokat húzol, akkor "szétszakad".
De HDR módban, ami "kényesebb", ismét látszik a probléma, ahol az Auto gamut mapping módból indulva is már a CMS csúszkák legkisebb tologatásával is elkezdneke felbukkanni apró képhibák (pl. táncikáló blokkos foltok az arcokon, mint ha tele lenne zajjal az anyag, csak épp a TV teszi oda, csak akkor ha tologatod a CMS csúszkákat).

Bár az LG-nél azért nagyon szűkös a precizitás is, amitől megint csak nehéz ezeket empirikusan visszafejtegetni, hogy hol mi miként dolgozhat (ahol tele van banding-el egy gradiens, ott nehéz megtippelni, hogy pusztán a precizitás hiánya miatt mossa össze, vagy eleve szar az algoritmus vagy LUT, amit ráereszt).

*** Erről jut még eszembe egy másik hasonló példa: a 9G Kuro-kon is totál hulladél a felhasználói menüs CMS, Egyrészt ugya "csonka" (nincs elég csúszka), de még az egyébként tökéletes szürke-skála is durván elszíneződik, ha tologatod azt a pár csúszkát. Pedig ... itt jön a csavar ... van egy hasonló CMS a szervizmenüben (az a féle, ami általában a normál menüben szokott lenni, csak csúszka helyett számokkal), amit oda állítasz ahova szeretnél, és úgy működik, ahogy elvárható (szép lineárisan skálázza a szaturációs gradienst, ahogy kell és nincs semmi káros mellékhatása, mint a felhasználó menüs CMS-nek). Ugyan ez a történet: ez külön "réteg" egymáson, amik mást csinálnak és másképp, az egyik jól működik, a másik nem.

Olyat játszottál már amúgy, hogy odatettél a műszerrel bepötyögött LG OLED mellé (SDR mód) egy 9G Kuro-t (ami kb. az egyetlen kijelző, ami tényleg jól keveri a színeket és kontrasztban sem hasal el nagyon az OLED mellett [a kettőt egyszerre a pref. LCD-k sem tudják...])?

----

A külső 3DLUT-al az a baj, hogy akkor működik igazán jól, ha egy "buta, nyers" kijelző profilozol. Ez nyilván megvalósul akkor, ha a belső elektronika kikapcsol *minden* színkezelést (ami triviális, ha eleve 3DLUT alapú és átvált profilozási módba, de jó egy nagyon buta monitor is, amiben eleve nincs is semmi processzor, ami babrálni tudja a színeket), és a panel natív színterét méred ki (vagy buta monitor esetén az egyszerű csatornánkénti kontraszt, avagy fehéregyensúly állítás még nem gond).

Ha dolgozik bármi "okos izé-mizé" köztük, akkor sokkal több pontot ki kell mérni, és sokkal nehezebb dolga lesz a szoftvernek is kitalálnia a mérésekből, hogy mi történik, mert ilyen szempontból a feldolgozás sajátossága is mind-mind random anomáliának tűnik, amit fel kéne térképezni és azt is korrigálni, de a profilozó szoftver alapvetően nem erre számít, így sokszor el is hasal ilyenkor.

Persze itt is áll, hogy tökéletlen szerszámmal is lehet javulást elérni. De a lényeg, hogy a külső 3DLUT-nak a legjobb egy teljesen "buta" mód, ha la tudnánk kapcsolni a TV-ben minden színkezelést (de a mai TV-kben ez általában lehetetlen, a natívnak nevezett mód sem valódi natív színtér...). Ha be van építve a készülékbe a 3DLUT képesség, ezt használja a gyári mód is, akkor jó eséllyel meg van teremtve az összes előfeltétel, hogy ideálisan lehessen használni (akár épp úgy is, hogy feltöltesz egy totál 1:1 no-op 3DLUT-ot a hardware-be és úgy profilozod, ha neked kényelmesebb így, bár a HDMI sávszél korlát miatt jobb az, ha bent van, főleg sok "sokbites", mert HDMI nem megy át 16 bit 4k-ban...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12519) Joshi válasza janos666 (#12513) üzenetére


Joshi
titán

Köszi a választ. :R

(#12520) darthdenes


darthdenes
tag

A belső média lejátszó mennyire használható? Kadencia helyes megjelenítés, felirat és dts szempontokból? Jelenleg Wd streaming live lejátszóm van. Szívjak vele továbbra is vagy teljes értékű a belső is?

(#12521) dgyuri0123 válasza darthdenes (#12520) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

DVD, BD "struktúrát" nem kezeli, csak ISO-ban, külső feliratot nem látja, csak a beágyazottat. Szóval, a szinkronos MKV-k mennek neki a legjobban. Arra számíts hogy a GUI buta, nem lehet állítani semmit.. Nincs Jukebox sem, csak fájlszerkezet, mert még mappaszerkezetet sem lát. Ja és persze hálózatra csak 10/100 lan és DLNA van, vagy marad az USB. Ezen kívül a képe szép, a kadencia szerintem telesen rendben van minden formátummal, ha ilyen feltételekkel együtt tudsz élni vele. A WD 100x jobb kezelhetőség-kompatibilitás szempontjából, de a képminőséget illetően egészen biztosan elmarad a tévé belső lejátszójától.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#12522) belan válasza adamssss (#12514) üzenetére


belan
addikt

Miért fura én biztosan nem vének tőle tv főleg oled tv nem eleve kitudja honnan szerzi be ,másik fele nem gyári garanciával árulja ha egy ilyen drága tv tönkre megy nem hinném ki fogja fizetni a csináltatását. Szerintem ezek hibás tv-k olcsónég veszi és olcsón csináltatja meg .

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#12523) Dadan01 válasza dgyuri0123 (#12521) üzenetére


Dadan01
senior tag

A hozzászólásod első szakasza mire vonatkozik? Milyen tévé, vagy esetleg arra a wd lejátszóra? Csak a külső felirat kezelésén akadt meg a szemem, mert azt konkrétan nagyon is jól kezeli a belsőkkel együtt. A tisztánlátás miatt kérdezem.

(#12524) dgyuri0123 válasza Dadan01 (#12523) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Lehet hogy igazad van. Majd megnézem, mert amúgy külső lejátszót használok . Szóval lehet hogy rosszul emlékszem ???

"csak a zene van"

(#12525) darthdenes válasza dgyuri0123 (#12521) üzenetére


darthdenes
tag

Nekem A7 van, de még nem jöttem rá arra:
1, hogy lehet feliratot vagy szinkront váltani.
2, windows-val filmet küldeni rá hálózaton keresztül.
Erre tipp?

(#12526) Joshi válasza darthdenes (#12520) üzenetére


Joshi
titán

Ha Sonyt veszel akkor megoldható Kodi-val is a lejátszás igaz nem lesz kadenciahelyes a lejátszás, de egész használhatóra be lehet állítani. Az igazsághoz hozzátartozik hogy a Sony jóval drágább mint az LG, szóval lehet inkább egy Androidos box mint pl MECOOL M8S Pro+ stb.

(#12527) tothl válasza Joshi (#12526) üzenetére


tothl
addikt

+1.
Ja es libreleeleccel termeszetesen.

(#12528) Dadan01 válasza darthdenes (#12525) üzenetére


Dadan01
senior tag

Az én B7esemen: film elindít, le nyíl v középső gomb megnyom, alsó sor jobb szélén három pötty megnyom, megváltozik az alsó sor, ott lesz négy ikon: sub-hangsáv-stb-stb. Amennyiben a film nevével megegyezik a felirat file (srt jó csak), és van a filmben is felirat, akkor lehet váltani külső-belső között. Ez igaz usb-ről is, és minidlna-val is. Itt átkötünk a második pontra, a pc-re kell vmi dlna szerver program, plexet szokták ajánlani, de azzal van gond szerintem a transzkódolás miatt. Ha neked lennék, az universal media server-nek adnék egy esélyt.

[ Szerkesztve ]

(#12529) Zsmester89


Zsmester89
őstag

Feliratot - Hangot lehet váltogatni (B7). 10/100 lan helyett meg ajánlott "Ac"-s wifin küldeni neki. (ha mód s lehetőség van rá)

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#12530) #54657280 válasza darthdenes (#12520) üzenetére


#54657280
törölt tag

Üdv!
Szvsz a B7 belső lejátszója teljes értékű. Nekem minden jól megy rajta, feliratkezeléstől a nyelv-váltásig sem volt semmilyen gondom. Forrásnak Synology NAS gyári DLNA-t és Plex-et használok (abban a DLNA is be van kapcsolva).

(#12531) #54657280 válasza Zsmester89 (#12529) üzenetére


#54657280
törölt tag

Asus AC66U-n az AC-s wifin (5GHz) nekem szaggat a 4K. 100mbiten minden tökély. Nem értem az okát...

(#12532) darthdenes


darthdenes
tag

Nekem kb 3napja van meg az A7-em. Most vettem észre a jobb oldalt szürke háttér esetén némi sávosodásd. Fehér háttérrel nem láttam. Mi lehet az ?

(#12533) Partizan182 válasza darthdenes (#12532) üzenetére


Partizan182
senior tag

Near black banding. Összes oleden van. Ahogy járatod a panelt, halványulni fog idővel de eltűnni sosem.

(#12534) dgyuri0123 válasza darthdenes (#12532) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Sávosodás, jól látod. Ez az oled technika velejárója (egyelőre ?), ami kisebb-nagyobb mértékben észlelhető.
A panel bejáródása közben folyamatosan csökkenni fog.

"csak a zene van"

(#12535) darthdenes válasza dgyuri0123 (#12534) üzenetére


darthdenes
tag

Remek, akkor nem panel hiba.
Más: azt hogy tudom megoldani, hogy a tvbe dugott pendrivera másoljak filmet?

(#12536) dgyuri0123 válasza darthdenes (#12535) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Akkor panelhiba, ha 200 óra múltán is "erősen" látható pl. 20%-os szürke mellett.

Pendrive-ra ílyen módon nem tudsz másolni szerintem. Rögzíteni lehet tévéműsort, de az más...

"csak a zene van"

(#12537) krx21


krx21
nagyúr

LG C8 HDTVtest infó [link]

[ Szerkesztve ]

(#12538) EgySrac


EgySrac
tag

Sziasztok srácok!

OLED vásárlás előtt állok, egy EC930V-t cserélnék le 4k-ra.

Kiszemeltjeim a B7 és a C7. Ahogy nézegettem, csak hangszóróban, illetve dizájnban különböznek.Ezekben a tavalyi OLED-ekben van már beégés védő? Melyiket ajánlanátok a 2 közül? :R

(#12539) krx21 válasza EgySrac (#12538) üzenetére


krx21
nagyúr

Ugyanaz mindkettő. Különbség a talp és a keret. Beégés védő nem létezik, maximum olyan mint az előző linkelt videóban...

(#12540) EgySrac válasza krx21 (#12539) üzenetére


EgySrac
tag

Gondolom ha automata fenyeron használom tv adasoknal akkor sokkal kisebb az esélye a beegesnek

(#12541) dgyuri0123 válasza EgySrac (#12540) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A 930 beégett?

"csak a zene van"

(#12542) krx21 válasza EgySrac (#12540) üzenetére


krx21
nagyúr

Hát én nem így védekeznék...

(#12543) EgySrac válasza dgyuri0123 (#12541) üzenetére


EgySrac
tag

Valami furcsasagot láttak a képen mikor elvittek, de én nem vettem észre
krx21 te hogyan vedekeznel a beeges ellen?

[ Szerkesztve ]

(#12544) krx21 válasza EgySrac (#12543) üzenetére


krx21
nagyúr

Legfőképpen úgy, hogyha tudom, hogy az én felhasználási szokásaimnak ha nem felel meg az Oled a beégés miatt, akkor nem venném meg. Ezt kell mérlegelni mindenkinek...
Tudom ezt nem mindig egyszerű felmérni...

(#12545) EgySrac válasza krx21 (#12544) üzenetére


EgySrac
tag

Milyen tv nézési szokasoknal nem vennél oled et?

(#12546) dgyuri0123 válasza EgySrac (#12543) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ezt kifejtenéd bővebben?

"csak a zene van"

(#12547) Ren Hoek válasza EgySrac (#12545) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Személy szerint amire nem venném meg:
- napi 10 óra kábelTV logókkal, háttérnek bekapcsolva
- napi sok óra multijáték egyféle HUD-al
- böngészés, napi Word, Excel, Photoshop melókkal

Amire igen: Pár óra film, sorozat logók nélkül.
Ritkábban 1-1 játék, max 50-100 óra kumulatív tartalommal.

Emellett alacsony OLED fény. Nagyon óvatos bejáratás (RTINGS úgy tűnik sikeresen beleégette két teszttévebe a kalibrációs ábrákat 20 percek alatt... érdekes a csatornalogó meg nem égett bele)

(#12548) adamssss válasza EgySrac (#12545) üzenetére


adamssss
veterán

Ha meg voltal elegedve a 930-al akkor egy b7/c7-tol le fog esni az allad. Valamint ha az nem egett be nalad, akkor ez sem fog.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#12549) EgySrac válasza adamssss (#12548) üzenetére


EgySrac
tag

Neked is volt 930as? Nem tudtam h egy oledet be kell járatni...

(#12550) mike92


mike92
kezdő

Ma szállították ki a C7-emet és hát ja igazatok volt LCD után ez egy másik univerzum. Ami meglepő, hogy még a youtube agyontömörített 4k hdr tartalmai is nagyon szépen néznek ki. A truemotion-t ti nullára állítjátok? Amikor átállítottam a gyáriról 0-ra kicsit zavaró/szokatlan volt az akadozás gyors kameramozgásnál, de a Planet Earth II epizód végére vagy megszoktam vagy nem volt már olyan gyors kameramozgás. Még milyen beállításokat érdemes átállítani? A BDMV-t külső HDD-ről el tudja indítani?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.