Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12601) Partizan182 válasza #72042496 (#12595) üzenetére


Partizan182
senior tag

PC mód tényleg bugos, rosszul mappeli a színeket. HDR Game mód nekem teljesen jó, mondjuk én PS4-ről etetem.

Úgy tudom ott az egyetlen gond hogy ahol 10.000 nit csúcsfényt használ a játék HDR meta-layere ott a 10.000 nitet akarja tone-mappelni 800-ra ahelyett hogy clippelné a tetejét a francba (emiatt sötét az egész). 8-as szériában az az újdonság hogy az Active HDR már game módban is bekapcsolható, az frémenként elemzi a képet és dinamikus tone-mappinget alkalmaz.

Nem tudom hány játékot érint, PC-vel inkább probléma ahogy kivettem, PS-en egyszer sem találkoztam a problémával.

(#12602) janos666 válasza Partizan182 (#12601) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Semmi különösebb gond nincs a TV / HDR / Game móddal, csak a szokásos (egyrészt ami minden más képmódban is kritizálható + teljesen hasra-ütés szerűen ki van véve pár potenciálisan-hasznos konfigurációs opció az almenüjéből, pl. még a fehéregyensúly is csak a szervizmenün át állítható neki normálisan...), de ja a PC / HDR mód mind kaki (nem csak a gamut mapping téves, a precizitása is elégtelen 10 bit bemenethez, csak ditherelt 8 bittel néz ki tűrhetően).

Miután láttam azt a HDTVTest videót (aminek a fénypontja a "protection [...] that's what she said" pedig sohasem szerettem ezt a fajta humort :))), megnéztem újra, és nálam a C7-en (most épp v04.70.85, de szerintem semmi nem változott képileg a Technicolor-os frissítés óta) pont ugyan azt csinálja a Dynamic Contrast Off-ról Low-ra váltása, Cinema és Game módban egyaránt (amivel nem vagyok igazán kibékülve, mert szerintem ezzel még kevéssé passzol össze a tone-, és gamut mapping --- az előbbit piszkálgatja, csak ha változik a tone curve alakja, akkor pontatlanná válik a statikusan paraméterezett gamut mapping, de mivel egyénien csapja le a görbét az LG a metadat függvényében, pontosabban így már az újraszámolt csúcs függvényében, így változik az alak a világos régióban...).

PC-n (szerencsére vagy sem) az nVidia driver már elkezdte felülírni a 10k-t 1k-ra NVAPI játékoknál, ahogy a Win10 is a 1703-as update óta (legalább is a Windows asztal már nem túl sötét, WIN32 API-s HDR játékot még nem nagyon nézegettem).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12603) Partizan182 válasza janos666 (#12602) üzenetére


Partizan182
senior tag

Érdekes, ha jól értem a W subpixel miatti magasfényerős beszűkült color gamuton nem (megfelelően) mappel active hdr esetén (hiszen rángatja az APLt a kontent alapján)? Mit csinál, clippeli ami nem fér be?

(#12604) Liner válasza torma1981 (#12593) üzenetére


Liner
aktív tag

El is hiszem már nagyon csorog a nyálam.... Már csak 1-2 nap... Eddig is UHD Samsung Ezt se mondanám rondának....Azért belerakom még azt a kettőt ha már van hely... :) ddr4 fury amúgy úhyhogy ez is hasít. :) már nagyon igényli ezt a 65" os csodát.:)

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#12605) janos666 válasza Partizan182 (#12603) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én itt nem is annyira a W pixelre gyanakszom. Régen alapfelvetésben én is arra akartam fogni minden LG OLED színkezelési anomáliát (vélt vagy valós), hogy amiatt fut zátonyra a szekér (néha akár közvetlenül, de legalább is közvetve, hogy az bonyolítja az eleve necces dolgot, és úgy már sokkk...), de ahogy kísérletezgettem vele itthon, nem olyan rossza a helyzet, konzervatívan használják. Pl. ha van egy nagyon szaturált és nagyon világos szín, azt max szaturációval és sötétebben jeleníti meg, nem fakón de világosként, és nem is a kettő közé metszve. Ha van egy olyan szín, amit nem tud lefedni az RGB, de a WRGB igen, akkor a W segítségével jelenik meg, de ennyi, nem tolakodik bele feleslegesen mindenbe a W és nem "a fényesség mindenek felett" elven hajóznak.

Itt inkább szerintem csak az van, hogy így vagy úgy, de összefügg a tone-, és gamut mapping, mert ez bár általában szétbontható úgy, hogy egy síkon nézed a színt és egy vonalon a fényességet, de mégis csak 3D színtér ez (olyan, mint egy térbeli tömör test). Ha pontosan ismert a forrás és cél tone curve, akkor pofon egyszerű lehet a gamut mapping (pl. konstans mátrix szorzás), de ha nem, akkor elcsúsznak a színek is (legalább is bizonyos nézőpontból).

De szerintem igazából még bagatelebb probléma ez itt: mindenféle HDR+ és metadata trükközéstől függetlenül is elég furán keveri HDR módban a színeket az LG. Mondhatni "tácolnak kicsit körbe-körbe a színek". Ezt általában nem veszed észre, hacsak nem teszel mellé egy "referencia" monitort, de talán még akkor sem olyan látványos , mint ha ugyan azon a kijelzőn tudod hirtelen kapcsolgatni oda/vissza (átpislantani tovább tart, ami alatt kezded elfelejteni mit láttál, nem olyan hirtelen történik).

Szóval van egy kicsit fura masszánk, hogy kicsit másképp torzulnak a különböző színek (ne hatalmas hibákra gondolj, csak kicsikre), és ha egy feldolgozási lépcső hirtelen Off/Low kapcsolgatásra megemeli a fényességet a teljes képen (kvázi, mert amúgy picit mást csinál), akkor a világosabbá vált színek másképp torzulnak, máshogy néz ki színvilágra is ugyan az a kép, nem csak fényesebbnek. De ez csak effektíve történik így, a Dynamic Contrast nem hozzáadja ezt a hibát, hanem csak megmutatja (azzal, hogy hirtelen tudod tologatni a képkockát fényesség értelemben fel/le, ami láthatóvá teszi az egyébként is meglévő anomáliákat, hogy táncikálnak a színek, ami máskor nem, vagy nem ennyire feltűnő). Más-más luma szinten más-más a chroma hiba, így ha mozog a luma, akkor másképp hibázik a chroma.

Persze ez csak találgatás a részemről...

Ami biztos, hogy tegnap is a HDTVtest videó után nézegettem egy játékban a vöröses-sárga égboltot, és egyértelműen azt véltem látni, hogy mint ha fakulna a színe, vörösesből sárgásabb lesz, mikor bekapcsolom a Dynamic Contrast-ot, pedig nem is volt vakítóan fényes az az égbolt, ahol néztem (SDR fényerő tartományoz közelebbi, mintsem hogy a W alpixel kelljen...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12606) Warck válasza Dadan01 (#12586) üzenetére


Warck
tag

Csak azt írtam hogy hdr módba nincs, a hdr menü ha arra gondoltál, mint sdr esetén.

(#12607) Partizan182 válasza janos666 (#12605) üzenetére


Partizan182
senior tag

Kemény, igazából itt sínyli meg a color volume hiánya, sakkoznia kell vele a különböző luma szinteken. Végül is ha jó kompromisszumot talál az akár még jobb is lehet mintha csak a szaturáció veszne tisztán.

(#12608) janos666 válasza Partizan182 (#12607) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem. Én is így gondoltam erre régen, mint te, de egyszerűbb és jobb. Persze nem tudom pontosan mit csinál, de ahogy elnézem, azt úgy próbálnám meg elmagyarázni, hogy:

1: leszúrja a az x,y chroma koordinátát a lehető legközelebbi pontra
2: megkeresi a lehető legközelebbi Y luma koordinátát (és kész, vége)

Nem csinál olyat, hogy arrébb tolja az x,y-t csak azért, hogy jobban passzoljon az Y. Nem áldozza fel a chroma-t a luma oltárán Az a vegyes W-vel toldott rész ott van, hogy ha valami eleve oda esik (eleve egy fakó, de világos szín), ott megjelenjen, de nincs semmi oda beletolva máshonnan.

A túl világos élénk piros nem világos fakó pirosként jelenik meg, hanem sötét élénk pirosként. A fakó világos piros viszont fakó világos pirosként.

Mondom..., egyszerűbb az egész, de nem is baj, az így jobb szerintem.
Felejtsd el a W-t, nem az a baj. Képzeld el, hogy nincs is W. Amúgy a szervizmenüben ki is kapcsolhatod a W-t (Module HDR: Off) tesztelésre (ez nyugtatott meg végül teljesen a W felől, miután ezt is kipróbáltam).

Annyi az egész, hogy az RGB világában sem tökéletesen számol.

Képzeld el talán úgy, hogy nézel egy fényképet PhotoShop-ban, és tologatod a Kontraszt/Fényerőn csúszkákat. Tőled balra egy prof. monitoron azt látod, hogy csak a fényesség változik, de a szín marad, a jobb oldali vacak belépő szintű monitoron azt látod, hogy mászkálnak a színek is össze-vissza, mert a monitor az elvileg azonos színű, de más fényerejű pontot másképp és másképp torzítja, más-más véletlen hibát rak rá szín értelemben attól függően, hogy milyen világos.

Na, szerintem ez van, csak itt a Dinamikus Kontraszt tologatja a csúszkát. Átállítja a fényességet, amitől másfajta kis random hibát kap a szín. Ettől néz ki úgy, mint ha eltolná a színt is, de az a hiba mindig ott van, csak mindenhol kicsit más. De teljesen tökéletes soha nem is lesz semmi, csak az a lényeg ne legyen feltűnő a hiba, de ez is szerintem csak ilyenkor feltűnő igazán, ha ugyan azon a kijelzőn tudod így hirtelen váltogatni az állapotokat.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12609) Partizan182 válasza janos666 (#12608) üzenetére


Partizan182
senior tag

Kemény. Kvantumpöttyöt bele, lesz nagy színtér odafent is.

(#12610) baluka


baluka
tag

Megjött az A1 DV-s frissítése!

[link]

(#12611) Joshi válasza baluka (#12610) üzenetére


Joshi
titán

Az automatikus szoftverfrissítés nem talál semmit, de dobom is fel azonnal. THX. :R :C

(#12612) baluka válasza Joshi (#12611) üzenetére


baluka
tag

Én csak holnap rakom fel, ma még sok a dolgom, szval ha van kedved írd le légyszi mit tapasztaltál, gondolok itt elsősorban a DV-re, bár jelenleg csak vmelyik streaming szolgáltató DV-s anyagával tudsz tesztelni, a külső eszközök speciális, a Sony DV profiljával kompatibilis firmware-frissítést kell hogy kapjanak, legalábbis én ezt hámoztam ki a Sony pongyola módon fogalmazott közleményéből. Szval sem a Te Oppo-d, sem az én X800-am nem alkalmas még DV jelet küldeni az A1-be (könnyen lehet hogy az X800 nem is kap ilyen frissítést).

Csak azt nem bírom felfogni hogy a készülék saját lejátszóját esetleg a play storeból telepített video alkalmazást (Kodi, VLC stb) miért nem támogatja az új firmware DV lejátszás terén?! Ezt jó lenne tesztelni ill. ellenőrizni, hátha...

(#12613) Joshi válasza baluka (#12612) üzenetére


Joshi
titán

Én úgy hallottam hogy az Oppo 203 tudja a Sony DV profilját. Az Oppo 203-ra jövőhéten lesz rátéve a legújabb DV CFW, konkrétumot csak utána tudok mondani. Mindjárt feldobom a tévére a firmwaret aztán megírom mi változott.

(#12614) Joshi válasza baluka (#12612) üzenetére


Joshi
titán

Feldobtam a firmwaret, de semmi különöset nem tapasztaltam. Természetesen a Dolby Vision még USB-ről se működik, a menüben is ugyan úgy a HDR10, HLG, Automata és a Ki opciók vannak. Igazság szerint jó lenne egy olyan videó ami tutira Dolby Visionos, de ahogy néztem az eredeti kiadásokat DV és HDR10 is van a lemezen. Ez volt, ez lett. Mivel a Kernel nem változott, így az eddigi fagyások anomáliák továbbra is valószínűek. :D

Az LG tulajokhoz intézném a kérésemet. Ti honnan tudjátok hogy éppen Dolby Visionos HDR megy? Kiírja nektek valahol ezt? Elvileg ez DV demo, légyszi próbálja ki egyikőtök akinek LG 4K tévéje van. Vagy egy tuti biztos DV demot linkeljen nekem valaki. Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

(#12615) finu válasza Joshi (#12614) üzenetére


finu
tag

Szia! Jobb felül kiírja hogy Dolby Visionos vagy HDR


EricssonGH337,388,T10,T28,Nokia8110,8210,6210,5210,6510,6310,8310,6230,6310i,7250i,6230i,6280,6288,8850,6300,LG4XHD,Optimus G,G2,G3,G4.Mate9,Mate10 Pro,P20 Pro, Mate 20 Pro.P30 Pro.P40 Pro.P50 Pro.13 Pro Max.14 Pro Max.15 Pro Max. 15 Pro

(#12616) Joshi válasza finu (#12615) üzenetére


Joshi
titán

Akkor a Sony nem viszi USB-ről sem. :O

(#12617) baluka válasza Joshi (#12616) üzenetére


baluka
tag

Mi a helyzet az Oppo-val? Ha azon keresztul probalod lejatszani a tuti biztos DV demot szinten semmi?!

(#12618) Joshi válasza baluka (#12617) üzenetére


Joshi
titán

Azt majd csak jövőhét második felében tudom kipróbálni, mert most még a nem DV cfw van rajta.

(#12619) krx21 válasza Joshi (#12618) üzenetére


krx21
nagyúr

Azért nem kell ezt túllihegni... :DDD A Dolby Vision-től nem fogtok hasra esni a HDR10 után...

(#12620) Joshi válasza krx21 (#12619) üzenetére


Joshi
titán

Nem azért, csak kíváncsi az embör fia. :DDD De tök jó lenne ha pl a Mediainfo kiírná hogy az adott film milyen HDR verziót hordoz. Létezhet ilyen progi?

(#12621) tothl válasza krx21 (#12619) üzenetére


tothl
addikt

En is azt vettem ki netflix es amazon tartalmakkal hogy a DV nem olyan jo.

(#12622) krx21 válasza tothl (#12621) üzenetére


krx21
nagyúr

Jó az. Papíron még jobb is úgye. De nem nagyon látod meg a különbséget...

(#12623) Joshi válasza tothl (#12621) üzenetére


Joshi
titán

Ezek a filmek jelentek meg, vagy fognak megjelenni Dolby Visionnal. Azért a Netflix ne legyen referencia, hiszen mégis csak streamről van szó.

(#12624) Dadan01


Dadan01
senior tag

Ha már ennyire rá vagyunk itt feszülve a hdr vs dv témára, talátam kölcsönzőben egy ilyet:
(*) Indicates included stream hidden by this playlist.
VIDEO:
Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-H HEVC Video 41208 kbps 2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / HDR / BT.2020 /
* MPEG-H HEVC Video 119 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 Profile 5.1 High / 4:2:0 / 10 bits / Dolby Vision / BT.2020 /

Mivel teljes lemezszerkezet van, így nem tudom mit észlelne belőle az lgb7 belső lejátszója. de érdekes lenne kipróbálni, full hdban sem volt rossz ez a nyugatwilág sorozat :D

[ Szerkesztve ]

(#12625) Joshi válasza Dadan01 (#12624) üzenetére


Joshi
titán

Innen tölts le demókat, ez HDR10 ez pedig Dolby Vision.

Időközben megtaláltam a módját Mediainfóval is, hogy hogy kell megnézni melyik HDR verziót támogatja az adott videó. Mediainfón belül a nézetet szövegre kell állítani. :D

(#12626) EgySrac válasza Dadan01 (#12624) üzenetére


EgySrac
tag

Omg :Y A 13Mbps-os mkv - khoz vagyok szokva. Alig várom már a B7-et :C

(#12627) Dadan01 válasza Joshi (#12625) üzenetére


Dadan01
senior tag

LG visz mindent, demó annyira nem érdekel. Amit írtam abban az a lényeg, hogy vagy egy extra video stream ami nem teljes a bitráta alapján legalábbis, és dv formátum.

Egysrac: 270 giga az a 10 epizód :-)

[ Szerkesztve ]

(#12628) EgySrac


EgySrac
tag

Srácok! Kétely merült fel bennem, hogy mennyivel jobb a C7 a B7nel h full fekete a kerete illetve a talpa miatt is. Mennyit tesz hozzá az élményhez?

(#12629) krx21 válasza EgySrac (#12628) üzenetére


krx21
nagyúr

Nezd meg élőben, mert ez szubjektív. Ami biztos, sőtében teljesen egyformák...
Azért a teljesen fekete keret kicsit szerencsésebb...

[ Szerkesztve ]

(#12630) Zolom89


Zolom89
senior tag

Használja valaki az LG tv-jet MacBook mellett? Arra lennék kiváncsi h a hálózati média megosztás,filmezés mennyivel másabb mint win géppel.

“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17

(#12631) TBMC


TBMC
addikt

sziasztok!

most csöppentem az oled világába egy LG oled55b7v készülékkel.

pixelfrissítést milyen sűrűn érdemes futtatni, esetleg bármi érdemi infó beégések elkerülésének érdekében? egyáltalán hajlamosak még ezek a modellek is beégésre?

köszönöm! :R

markbellus.hu 

(#12632) EgySrac válasza TBMC (#12631) üzenetére


EgySrac
tag

Láttam egy olyan videot, ahol különböző oldalakat "járattak" 2 percen keresztül és utána átkapcsoltak egy másikra (Youtube, Amazon, Netflix, meg még pár) és szerintem a tv pixelfrissítője felismeri a logót és így nem engedi beégni, de az is lehet, hogy bekapcsolja egy idő után a képernyővédőt.Amúgy az elején ne állítsd max fényerőre, inkább filmeket nézz rajta, hogy ne legyen rajta statikus kép (pl tv csatorna logója).Állítólag így kell bejáratni egy oledet ;) De majd a hozzáértők referálnak a mondandómra :)

(#12633) Ren Hoek válasza TBMC (#12631) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Az első pár nap/ hét csak mozgóképpel járasd.
Csatornalogókkal vigyázz, és a gyári beállításokat felejtsd el, mert nagyon magas az OLED fény.

(#12634) daneel_hu válasza Zolom89 (#12630) üzenetére


daneel_hu
addikt

Semmi különbség.
Nálam van egy asztali MacPro 5.1 - ezen dolgozom. Ráadásul ez WiFi-n keresztül lóg a helyi hálón.
Bármit megoszthatsz - ugynaúgy látja a tévé. (pl csinálsz egy médiaszervert)

Nagy sávszélességű HDR-filmet nem biztos, hogy akadásmentesen lejátszol.
Sem WiFi-n, sem LAN-on keresztül, mivel ezekbe a tévékbe sikerült 100-as hálókártyát pakolni az LG-nek.
Tehát amennyiben HDR-re gyúrsz, akkor hosszútávon be kell szerezned egy erre alkalmas média playert.

(#12635) Warck válasza TBMC (#12631) üzenetére


Warck
tag

Ha 4 órát megy a tv automatikusan lefutatja a pixel frissítést. Menübe is be lehet kapcsolni, de azt akkor érdemes ha gond lenne, képeltolás is segíti a tvt, hogy ne égjen be. Állítólag ezek már annyira hajlamosak a beégésre.

(#12636) TBMC válasza Warck (#12635) üzenetére


TBMC
addikt

köszönöm mindenkinek!

valakinek van esetleg "kalibrált" custom beállítása b7v-hez?
(mit, hogy érdemes állítani a képernyő beállításokon belül, hogy a kijelzőt is kímélje)

markbellus.hu 

(#12637) janos666 válasza TBMC (#12636) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

"mit, hogy érdemes állítani [...], hogy a kijelzőt is kímélje"
Power -> Off

;] :P

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12638) TBMC válasza janos666 (#12637) üzenetére


TBMC
addikt

köszi :DDD :DD

u.i: vettem majd fél mftért egy szoba díszt. hááát jó :D

[ Szerkesztve ]

markbellus.hu 

(#12639) janos666 válasza TBMC (#12638) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hát ez az. Kifizettél érte ennyit, most már használd élvezettel, ahogy neked tetszik, ne fog vissza magad féltésből. Ne vegyél sportkocsit, ha sohasem mered padlóig nyomni a gázt... vagy tartsd a garázsban...

Használd, ahogy neked tetszik és ennyi. Ettől függetlenül én 20-40 közti OLED Fény-t javaslok (éjjel/nappal) SDR-hoz, a HDR-t hagyd 100/100-on. De nem a TV miatt, a szemed, illetve "személyi komfort" miatt.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12640) TBMC válasza janos666 (#12639) üzenetére


TBMC
addikt

rendben, köszönöm!

igen egyelőre nagy a boldogság, nagyon bejön az oled. csak szeretném kímélni amennyire lehet, persze mindazokmellett, hogy megtartsa azt az élvezetet amiért vettem.

a hasonlat igen jó volt, mert van versenyautóm :D :D

de természetesen ott is próbálok a tartósságra, biztonságra alapozni.. de egy versenyautónál.. hát igen, ami időzített bomba bármely része.

remélem jó pár évig azért ki fog szolgálni a tv, bármiféle meghibásodás, beégés nélkül.

picit off, de : létezik amúgy az LG nél 2év utáni kiterjesztett garancia? ha igen, érdemes vásárolni vagy fölös?

:R

markbellus.hu 

(#12641) TBMC válasza TBMC (#12640) üzenetére


TBMC
addikt

még egy noob kérdés:
- járattam már tegnap óta összesen kb 7 órát, végig filmekkel. kb 20percet ment sima tv adás, kíváncsiságból.

xboxot kb már lehet tolni rajta? itt a 4 nap kicsit szeretnék majd szórakozni :D
az esetleges statikus tartalom elkerülése miatt kérdezem (pl forzánál a dashboard, vagy akár fpseknél crosshair, bármi egyéb..)

markbellus.hu 

(#12642) krx21 válasza TBMC (#12641) üzenetére


krx21
nagyúr

Mehet persze! Csak ne csutkára húzva, és nem 6 órát egyhuzamban...

(#12643) dgyuri0123 válasza TBMC (#12638) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Próbáld ezt kiindulási alapnak tekinteni sötét szobába:

"csak a zene van"

(#12644) TBMC válasza krx21 (#12642) üzenetére


TBMC
addikt

köszi!

dgyuri0123: szintén köszönöm! igen ez volt az első amit levettem 20ra.

markbellus.hu 

(#12645) janos666 válasza TBMC (#12641) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az első pár napban szerintem hanyagold a HDR vagy magas OLED Fényes SDR-t, és az első egy-két hétben a HUD-os HDR-es játékot, mert ha komolyabb gond nem is lesz belőle, de lelki problémákat okozhat, hogy ilyenkor még könnyen látható IR (képvisszamaradás), amire később kevésbé tűnik majd hajlamosnak.

Én nyár óta használom PC monitornak, többnyire 20 körüli OLED Fény-el SDR-ban, de közel 100 órát játszottam vele HDR-ben (Game mód, 100/100) HUD-al mindennel. Ki van kapcsolva a pixelcsúsztatás és a szervizmenüből az SABL is. Egyelőre semmi gond. SDR-ban sohasem láttam számottevő IR-t és HDR-ben is csak az első hetekben, mikor még direkt nézegettem (kerestem az IR-t), illetve a HDR-t is csak tesztelgettem még (szóval volt hogy kint állt a játék képe mereven, míg a menüt turkáltam, stb).

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#12646) torma1981 válasza TBMC (#12641) üzenetére


torma1981
veterán

Monitornak használom én és semmi hiba. Már vagy 5 hónapja. Semmi beégés,stb. De még ideiglenes sem.
Ez az egész beégés téma túl van lihegve. Nem nagyon váltanék vissza LCD-re az tuti. :D

(#12647) Warck válasza TBMC (#12636) üzenetére


Warck
tag

Jelenleg az lg elég rugalmas garancia téren, az oleddel kapcsolatban, de amúgy is korrekt,panelt a legkisebb gond esetén cserélik, beégés estén is egyenlőre! Mielőtt vettem meg kérdeztem, jelenleg hibaként kezelik és dolgoznak rajta, hogy ez megszünjön. Addig is cserélik a panelt. Szóval használd nyugodtan, én is féltem de van 2 év garancia addig úgy is kiderül, hogy bírja! Még annyit, hogy lg elmondása szerint nem nagyon volt ilyen jellegű panasz, inkább más problémák, pl beállitás ill törött kijelző.

[ Szerkesztve ]

(#12648) TBMC válasza janos666 (#12645) üzenetére


TBMC
addikt

és torma1981, Warck: nagyon köszönöm szépen mindenkinek az információkat!

:R

markbellus.hu 

(#12649) Zolom89 válasza daneel_hu (#12634) üzenetére


Zolom89
senior tag

Köszi akkor nem aggódom beszerzek egy macbookot.
A média lejátszás nem gond 4K HDR filmel, LAN-on megy gond nélkül. Serviio alkalmazást használok hozza és most nezem h elérhető Mac-re is

“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17

(#12650) EgySrac válasza Warck (#12647) üzenetére


EgySrac
tag

Most már beegesre is vonatkozik a garancia??

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.