Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11049) dgyuri0123 válasza Tulku (#11039) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Miért lenne speciális? 3+3+4 évig plazmát használtam, amik szintén "hajlamosak" voltak beégni. A sajátomon 3-4 év használat után sem volt semmi nyoma beégésnek, de még csak halvány árnyékoknak sem. Tény, az oledet be lehet égetni ugyanúgy mint egy plazmát, de ez csak szélsőséges esetben fog sikerülni.
Nálam a szélsőséges használat mentesség annyit takar hogy nem használom (SDR tartalomnál) 70-100-as oled fényerővel soha, nem hagyok rajta statikus tartalmakat órákig képernyővédő nélkül, este nem áramtalanítom. Szerintem ennyi "odafigyelés" elegendő ahhoz, hogy évekig beégésmentes maradjon a tv. Ha ezek után valaki elbizonytalanodik, hát tegye, mert akkor nem neki való az oled. Természetesen szerintem... :)

De mondok valamit a "beégésről"... mikor megérkezett a tv-m, elkezdtem a csatornahangolást, ami nem 2 perces művelet 100 egynéhány csatorna esetében. Nos, mire vége lett a hangolásnak, bizony ott virított rendesen a teljes csatornalista a mozgókép hátterében kb. fél percig. Ha akkor azt lefényképezem, szétkürtölhettem volna ország világ előtt, hogy beégett az oled, miközben az egész jelenség úgy 1 perc múltán már egyáltalán nem volt észlelhető. Még egy adalék... először nem tudtam azt sem, hogy ha a menüben turkálok, ahhoz is külön be tudom állítani a fényerőt és egyebeket, mert nem a tv beállításaihoz igazodok ilyenkor a kép. Szóval 60-as oled fény mellett ezt tudta produkálni 0 bejáratás mellett, a zsír új tv. Azóta természetesen nem virít a menü sem állat módon, hiszen ott is visszavettem a fényerőket "normális" szintre.

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.