Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4579) layerke válasza BullZeye (#4560) üzenetére


layerke
aktív tag

Nem homeassistant helyett használjuk a domoticzot, hanem mert kellett egy vezérlő szoftver. Amit leírtak mások is, nekem is az jött be, hogy vagy 10-et próbáltam még 3 éve és a Domoticz volt a legjobb már akkor és azóta se tudott meggyőzni másik az ingyenesek közül. Meg már ehhez szoktam hozzá, ebbe merültem bele, igazítgatom, fordítgatom, bővítgetem, szinte havonta kap egy új eszküzt és a legutóbbi (majdnem egy éves) telepítés óta egyetlen akadás vagy fagyás vagy bármi gond nem történt, így én maradok is itt.

Van több málnám is, szoktam kipróbálni néha a többieket (openhab, HA), de még mindig nem tudják azt, ami nekem kell és ne kérdezd mi az, nem tudom megfogalmazni, egész egyszerűen ez áll közel hozzám, a többi vagy túl van minimalizálva designilag vagy túl van bonyolítva konfigurálhatóságban vagy én logikátlannak tartok bizonyos részeit.

Egyébként gondolkozok most a váltáson kísérletképpen elsősorban egy Vera home-ot vennék, mert z-waveet tudja meg a mysensors-t is, több nekem meg nincs és nem is kell. Továbbá előnye, hogy pénzért van, ezért ha ez a rendszer vezérli a házat és én eladom a házat, akkor a következő tulajhoz nem kell visszamászkálnom a domoticz miatt, hanem kap egy supporttal ellátott cuccot, ami előny ebben az esetben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.