Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40751) .DLL válasza goamantra (#40750) üzenetére


.DLL
veterán

Nálam is eredeti Canamp járt, Heed forgalmazótól; egyedi készítésű ponthegesztett (nem forrasztott) IC kábel társaságában, amit semleges/világosnak mondanék (egyébként rövid is volt, kb. 40cm). DT880 600 Ohm-ot hallgattam róla, egész jól illett, valóban az énekhangok voltak az erősségei, és a Beyer magasait is megszelídítette, de hiányzott abból az erősítőből nekem az izgalom. Ugyan ez igaz persze a HD600-ra is, épp ezért mondom, hogy nem ideális párosítás (illetve az említett, jazz, vokálos, stb. zenére pont jó lehet), de hidd el, más erősítővel izgalmasabbá tehető a hangja.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#40752) lezso6 válasza Tuco78 (#40749) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Na ez a másik, ezzel nagyon egyetértek, hogy nem kell meggyőzni senkit sem semmiről. Minek? :D De a pop sok esetben az elkurvulást jelenti az előadóknál, a profit érdekében dobják a régi rajongótábort, aztán nekiállnak szalagon tömeggyártani a fröccsöntött műanyagot. Ami meg eleve popként indul arról illik tudni, hogy általában nem az csinálja a zenét / szöveget / mindent, akit látsz a videoklipen, hanem a producerek. Ez az én véleményem, s be is fejezem az offolást. :B

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#40753) Golota válasza Tuco78 (#40749) üzenetére


Golota
aktív tag

Vessző után szóközt teszünk. A helyesírás szabályai szerint... Rettenetes olvasni így, ez most valami trend? Egyre gyakrabban látom. Az, hogy odaírjuk valami mellé, hogy "sztem", pedig nem egy varázsige, ami minden vitát azonnal okafogyottá tesz. Részemről befejeztem.

[ Szerkesztve ]

(#40754) HTCX715 válasza Tuco78 (#40749) üzenetére


HTCX715
tag

Szerintem senki sem az ízlését akarta ráderőltetni. Viszont az te is érted az általad bálványozott énekes csak simán tűrhető hanggal született. Ezután valaki előre tolta. Ennyi. A számokat írják nekik, a hangjukat utólag feljavítját, zenei tudásuk vetekszik a nullával. A metallica nemcsak önerőből küzdötte föl magát, de a műfaj kialakításában is fontos szerepet játszott. Azt pedig kijelenteni, hogy nem zene elég merész kijelentés mivel a metallica bármelyik tagjának kislábujj körmében több zenei tudás van mint David Guettában valaha is lesz.
Még egy kérdést ha megengedsz: Hol lesz David Guetta 40 év múlva?

(#40755) .DLL válasza lezso6 (#40747) üzenetére


.DLL
veterán

Tudnál mutatni valami aktuális, technikás DnB-t? Szerintem nekem csak ilyen 10+ ésevek vannak :D Priviben is jöhet.
Anno az Est FM hétfő éjjeli Szofézs c. műsorában fogott meg ez a stílus, és milyen jól tette! Azóta persze én is elku*vultam... :D

(#40754) HTCX715: Azt is merész kijelenteni, hogy kinek van nagyobb zenei tudása. Elektronikus zenével foglalkozók is lehetnek tanultak, neves zeneiskolában diplomázottak, kreatívak, igényesek, innovatívak. Az említett Úr munkásságát mondjuk nem ismerem, de van a fentire számtalan példa.

Igen, a Metallica pont nem volt jó példa. Ilyennel gyakran találkozni a fórumokon, hogy valaki nem tudja az általa hallgatott zenét, besorolni műfajilag, stílusilag, de a Metallicát is ős a "szeret" kategóriába írta, nem a "trash" kategóriába. (Metált is 1% alatt hallgatok...)

És ugyan úgy lehetnek (vannak?) igénytelen futószalag metálok is (fémszalag :D ), tehát megint eljutunk oda, hogy nem stílusokat és műfajokat kéne összekapcsolni szintekkel, hanem minden műfajnak megvannak a szintjai, megvan a maga szemete, és a maga kiválói.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#40756) Tuco78 válasza HTCX715 (#40754) üzenetére


Tuco78
tag

Én nem bálványozok senkit csak kiragadtam egy előadót ebből a műfajból is akit szeretek. De látom David Getta neve olyan számodra mint a bikának a vörös posztó! Egyébként meg pont azt írtam,hogy a Metallica is az egyik kedvencem csak épp más műfajban. De pl.: Frank Sinatrát és Lui Armstrongot is nagyon szeretem. Nem értem miért baj ha nem vagyok műfajspecifikus? Én meghallok egy zenét és érzem,hogy tetszik-e nekem. Ennyi! De én most befejeztem az offolást! Térjünk vissza a tárgyhoz inkább:

Szóval arra lennék kíváncsi,hogy az általam használt hibrid erősítővel megérné-e lecserélnem a moddolt hd555-öt a hd600-ra 50ezer pénzből. Ennyi! Nem akorok DAC-t venni nekem most ez az 50ezer is elég nagy kiadás egy fülesre de megvenném ha valami sokkal jobbat kapnék! Még egyszer hangsúlyozom számomra a moddolt hd555 is nagyon jól szól!

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#40757) HTCX715 válasza .DLL (#40755) üzenetére


HTCX715
tag

Elfogadom, hogy lehetnek ők is tanult emberek zenei tudással. Azért írtam amit írtam mert sajnos a popsztárok nagy részére nem ez a jellemző...
Azt is elfogadom, hogy metálból is van szar. Közöttük is vannak olyanok akikre rá lehetne sütni a zenei analfabéta jelzőt.
Nem a metallica a kedvencem, de nemrég megfogattam, hogy az összes valamirevaló rock/metál zenekar mellett kiállok.(nemrég a moziban előttem ült, egy tipikus 50 kilós pávagyerek, végig világított a mobiljával. Egyszer meguntam és ránéztem, hogy mit csinál. Pont az egyik kedvenc számomról volt szó: "-ezt a vackot hallanod kell! -mi ez a szar? -Valami Fear of the Dark -És ki az előadója? -egy csapat vén buzi. Sehol nibcsenek xy-lonhoz képest. -ja...
A gyerek ott hibázott, hogy nem nézte meg ki ül mögötte. 190 magas vagyok és elég sportos. Árulkodó jel lehetett volna még a farmernadrák, a fekete poló, a bőrdzseki, az acélbetétes bakancs, a kezemről lerobbanthatatlan patent boxer és az akkor még hát középig érő hajam : ) Ott akkor csak rászóltam, még hangosan levegőt se mert venni amíg bent ültünk nem mert hangosan levegőt se venni. Kint szó szerint odajött és könyörgött, hogy ne verjem meg. Ekkor már el is felejtettem.
Tudom nem kellett volna beleolvasnom, de nem elég, hogy bunkó modon világít bent, de még be szól valamire amit nem is ismer.)
"...tehát megint eljutunk oda, hogy nem stílusokat és műfajokat kéne összekapcsolni szintekkel, hanem minden műfajnak megvannak a szintjai, megvan a maga szemete, és a maga kiválói."
Teljesen egyet értek, csak ő pont az egyik "kiválóra" szólt be.(az nem tudom, hogy David Guetta mennyire tartozik a pop szakmában kiválónak, de ha jól sejtem az)

(#40758) zatom válasza Tuco78 (#40756) üzenetére


zatom
tag

Ha az 555 hangja tetszik, vedd meg nyugodtan a 600-ast!Tetszeni fog.
Nincs benne semmi riziko, mert ha megsem jonne be, barmikor el tudod adni ennyiert.

(#40759) .DLL válasza HTCX715 (#40757) üzenetére


.DLL
veterán

Igen a popsztárok egy része csak csak egy skin, egy felhasználói felület. :D

"de még be szól valamire amit nem is ismer."

Erre azért hagy reagáljak, tőled idézve:

"azt nem tudom, hogy David Guetta mennyire tartozik a pop szakmában kiválónak."

"a metallica bármelyik tagjának kislábujj körmében több zenei tudás van mint David Guettában valaha is lesz."

Én sem tudom, de ne hagyjuk, hogy az ellenszenv vezéreljen bennünket, amíg meg nem bizonyosodunk róla. :)

(P.H.)

(#40760) HTCX715 válasza .DLL (#40759) üzenetére


HTCX715
tag

(OFF)Nekem nincs ellenszenvem az ő irányába, azok irányába viszont van akik az ő zenéjét hallgatják divatból, és beszólnak/lenézik azt akit mást hallgat.(ezt nem itt a fórumon tapasztaltam!) Van olyan ismerősöm aki abből űz poént, hogy én ilyen "szar darálást" hallgatok. Na az ilyen irányában van ellenszenvem.(/OFF)
Hogy on is legyek:
Van valami vélemény a superlux hd660-ról?

[ Szerkesztve ]

(#40761) Tuco78 válasza HTCX715 (#40760) üzenetére


Tuco78
tag

Emlékeim szerint volt superlux nagyteszt.
Íme a link: http://logout.hu/cikk/a_nagy_superlux_teszt_ii_2/beyerdynamic_dt770_a_la_superlux_hd660.html
Azért ugrott be mert anno én is gondolkodtam rajta de végül a sennheiser mellett döntöttem.

Egyébként neked is előítéleteid vannak csak a másik irányban!

Szerk: Én végül is azért nem vettem mert sokkal kényelmetlenebb volt a sennél meg hangsúlyozom saját véleményem szerint nem volt olyan szép hangja - Ezt lehet a zárt kivitel okozta,nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#40762) .DLL válasza HTCX715 (#40748) üzenetére


.DLL
veterán

Ja igen, a HD660! Az is jó hangú fejes, árát bőven éri, de azt írtad mobil eszközökről is lesz hajtva, oda a 150 Ohm sok lehet. Persze kinek mi, nekem elég lenne, mert halkabban hallgatok zenét, de ha már csutkára fel kell nyomni a hangerőt az nem ideális. Persze vannak mobil fejhallgatóerősítők is, ha esetleg túl halk lenne a mobil/tablet.
Ja és a spirál kábel nem zavarna? Mert hogy a HD660-nak az van.

(P.H.)

(#40763) DLIVEKING999


DLIVEKING999
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Fejhallgatót keresek 20-25e között ami játékra,zenére,és filmezésre lenne használva.

Kényelem.
Ne legyen irdatlanul nagy. (de a fület teljesen körülzárja)
Szigetelje a rendesen a külső zajokat.
Mikrofon legyen rajta.
Eddig csak stereo fejhallgatóim voltak (olcsók) ,de az se lenne baj ,ha 5.1 es bár nem tudom mitől jobb vagy rosszabb. :/

Még egy kérdésem van, vettem nemrég egy Asus G551 notebookot és a fejhallgató bemenet és a mikrofon egy aljzatban van, az lenne a kérdésem,hogy van ilyen füles ami ezt tudja kezelni?

[ Szerkesztve ]

Lenovo Legion 5i Pro 2022, I7-12700H, 16 GB DDR5, RTX 3070TI 8GB, 1TB M2:Samsung PM9A1, 2TB WD BLACK SN850.

(#40764) pulutodurumo válasza DLIVEKING999 (#40763) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Namámost. Itten gamer 5.1-et (muhaha) senki nem fog ajánlani. Valamint, sztereó fejhallgató + mikrofon. Kivétel: Hyperx Cloud. Az is csak azért jó mert egy rendes fejesből faragták. Ja, és milyen hangot szeretnél? Valamint létezik átalakító ami szétszedi a kombinált ki- és bemenetet.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#40765) HTCX715 válasza Tuco78 (#40761) üzenetére


HTCX715
tag

Azokat a teszteket olvastam én is, de az a teszt elég kevés részletet fordít a fejes minőségére. Inkább csak a hangra tér ki amit olyan DAC segítségével produkál amilyen nekem egyenlőre nincsen.
Vannak előítéleteim, de sajnos ezeket megalapozta a pop ipar egy része. Szerintem ezt te is belátod. Itt nem a fent említett előadóra gondolok. Sajnos elég belenézni a tv bulvár műsoraiba...
Én kifejezetten szeretem ezt a fajta kábelt. Ilyen van a philipsemen is.
Elvileg lesz hozzá egy kis csöves DAC, ezért is gondolkodom ekkora méretben is.
Mostpedig kérdezek egy hülyeséget:
A specben 150Ohm van írva, de a fejesen 2x150Ohm. Akkor most számoljak 300-al?

(#40766) .DLL válasza HTCX715 (#40765) üzenetére


.DLL
veterán

Ha nem para a spirál kábel akkor jó. Neem, az oldalanként 150 Ohm, látták, hogy a profik így írják, ezért ők is hasonlóképpen tettek. :D

(P.H.)

(#40767) HTCX715 válasza .DLL (#40766) üzenetére


HTCX715
tag

Még mindig nem értem.(ilyen sokat ittam volna?) Akkor ehez mekkora(hány ohm-os) DAC-et vegyek? A 200-as gondolom kevés...

(#40768) DLIVEKING999 válasza pulutodurumo (#40764) üzenetére


DLIVEKING999
csendes tag

Nem tudtam,hogy hol érdeklődjek és gondoltam itt vannak hozzáértő emberek :)

Igazából az a fontos,hogy a lábdobogást normálisan halljam+az én szerény igényemhez mérten lehessen zenét hallgatni rajta.

Igazából nem tudom milyen hangot szeretnék. :/
Szóljon értelmesen :D

Lenovo Legion 5i Pro 2022, I7-12700H, 16 GB DDR5, RTX 3070TI 8GB, 1TB M2:Samsung PM9A1, 2TB WD BLACK SN850.

(#40769) #71562240 válasza HTCX715 (#40757) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...tehát megint eljutunk oda, hogy nem stílusokat és műfajokat kéne összekapcsolni szintekkel, hanem minden műfajnak megvannak a szintjei, megvan a maga szemete, és a maga kiválói."
Műfajok között is eleve irdatlan különbségek vannak. Eleve színvonalban vagy a színvonal eleve hiányában. Mert a műfajok is széles skálával bírnak, az alsó végén olyan műfajokkal, amelyek műfaji szabályai eleve lehetetlenné teszik, hogy abból valami értelmes kisüljön, a felső végén levő műfajok átlagával sem említhetőek egy napon az alsó műfajok csimborasszói.
Én azzal értenék egyet, amit eleinte, még puhítatlanul mondtál. A Metallica is csak egy műfaji szereplő, még nem is nagyon egyedi, nem is különösebben érdekes produkció, de egy David Guetta eleve olyan műfajból jön, hogy eleve nem említhető egy napon egy Metallicával. A műfajoknak is van hierarchiája - sőt, a műfajok hierarchiája sokkal könnyebben le is írható, mint előadók hierarchiája, akár műfajon belül. Műfaji jegyek általában elég jól, elég egzaktul hierarchizálhatóak színvonalilag. A felsővégi műfajok a színvonalat keresik, az alsóvégiek a színvonalat kerülik - a műfaji jegyeikből adódóan törvényszerűen.

(#40759) .DLL Hehe, vérszagra gyűlök éji vadként. És akkor talán szúrósnak fogod ítélni, de érdemes elfogadnod a minapi másik topikbeli téma alapján, hogy a David Guetta eleve egy olyan műfajban a David Guetta, amely műfaj eleve a színvonal kerülésére épül - attól sikeres a műfaj, hogy a színvonal kerülésére épül.

[ Szerkesztve ]

(#40770) jippa


jippa
aktív tag

jelentés vintidzsisztánból :R

kapton (b) és mylar (j) RP18
úgy lehet őket könnyen megkülönböztetni, hogy a kaptonnak egy kerek műanyag gomb, a mylarnak meg egy kis hengeres gumidarab az Y elválasztó a vezetéken
ég és föld a két fejhallgató, a kaptonban lényegesen több a mély
a mylar ritkább

(#40771) #71562240 válasza jippa (#40770) üzenetére


#71562240
törölt tag

És akkor már mindkettő a gyűjteményed része, ugye?

Abban különbözik a hifi hobbi a szalvétagyűjtőétől, hogy a szalvétagyűjtőnek nem mondhatom, hogy mennyivel jobban járt volna, ha abból az összegyűjtött sok százféle szalvéta árából vett volna inkább egy igazán jó szalvétát. :Y

(#40772) Dorien válasza HTCX715 (#40760) üzenetére


Dorien
veterán

Szerintem HD681 EVO inkább, ha félig nyitott játszik és lehet kapni.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40773) .DLL válasza #71562240 (#40769) üzenetére


.DLL
veterán

Nem teljesen értek egyet, hisz van aki számára a más számára alvégi műfajok és stílusok jelentik a a felső végen lévőt, és vice versa. Így azt sem lehet mondani, hogy ezek eleve a színvonal kerülésre épülnének, hisz csupán attól nem lesz színvonalasabb egy zene, hogy a "felsőházba" született, és vice versa. Illetve azzal kéne kezdeni, hogy megpróbáljuk objektíven mindenkire vonatkozóan meghatározni a színvonal fogalmát, de ezzel szerintem nem érdemes próbálkozni.

Egyébként fogok válaszolni, csak a napi teendők mellett nehezen gyűjtök megfelelő gondolatokat.

(P.H.)

(#40774) fattyu


fattyu
veterán

Mondanátok nekem 55mm driveres zárt fejest.

kritérium.
OLCSÓ Legyen :D használt. lepukkant driverhibás minden...

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#40775) jippa válasza #71562240 (#40771) üzenetére


jippa
aktív tag

igen, a kapton most csatlakozott a többihez, július elején

fontos kérdést feszegetsz a szalvétás hasonlattal

ehhez azt kell tudni, hogy kevés elégedettebb ember van a földön, mint jippa, mikor cserélgeti az 1975-ös japán ortho fejhallgatókat a fején :)

(#40776) #71562240 válasza .DLL (#40773) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ezt nem akarja senki érintett érteni.
"...hisz van aki számára a más számára alvégi műfajok és stílusok jelentik a a felső végen lévőt..." Továbbra is ízlésről beszélsz, de én kezdettől fogva tudományról. Van(nak) ennek a kérdéskörnek tudománya(i), és annak (azoknak) a tudomány(ok)nak viszonylag nagymértékű egzaktságai.

"Illetve azzal kéne kezdeni, hogy megpróbáljuk objektíven mindenkire vonatkozóan meghatározni a színvonal fogalmát, de ezzel szerintem nem érdemes próbálkozni." Mivel érdemes foglalkozni a világon, ha nem ezzel? Emberi mivoltunkról beszélünk! Az állatvilágból való kiemelkedésünk szintjéről beszélünk! Szerencsére az illetékes tudósok nem fogadják el a véleményedet, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni, ezért több ezer év óta, amióta emberi történelem létezik, amióta kifejlődött a tudomány, azóta foglalkoznak vele tudósok, tudományok, tudományágak - sajnos foglalkoznak vele filozófusok is, de ez most mindegy. Az esztétikatudomány is tudomány, sok-sok egzaktsága van, nem ízlések körül forog, hanem elsősorban tények, valószínűségek körül. Még a művészet is rengeteg tudományos mérőeszközzel ábrázolható, nemhogy a műfaji kultúripar és -kereskedelem! Ipar, kereskedelem!

(#40775) jippa Majd ha arra járok, váltok belépőjegyet.

[ Szerkesztve ]

(#40777) goamantra válasza .DLL (#40751) üzenetére


goamantra
tag

DT880 600 Ohm-ot hallgattam róla.... de hiányzott abból az erősítőből nekem az izgalom.
.... hidd el, más erősítővel izgalmasabbá tehető a hangja.

Női vokál-ról és smooth jazzről, lágyabb műfajokról volt szó, amihez próbáltam egy jó láncot ajánlani.
Hogy jön ide az "Izgalom"? Ezekben a műfajokban nem gondolnám, hogy ez az elsőrendű elvárás (arra ott a sziszegős beyered, meg a vékonyhangú DIY erősítőd).. Ellenben, ami elvárás(részletgazdag, testes, emocionális hangzás), azt simán hozza a HD600+Canamp páros megfelelő kábellel.

Ha pedig az "izgágaság, gyorsaság" nem elvárás (esetünkben nem), miért írod, hogy az enyém "NEM IDEÁLIS PÁROSÍTÁS" ? >>
Ugyan ez igaz persze a HD600-ra is, épp ezért mondom, hogy nem ideális párosítás

Néha tényleg nem értelek..

(#40778) fexhun


fexhun
csendes tag

Sziasztok!
Más fórumon már feltettem a kérdésem, de az kihaltnak tűnik. Kérlek adjatok valami támpontot, milyen irányba induljak.

Régi, szakadt Genius fülesem szeretném lecserélni. Főként játékhoz lenne. A probléma a következő. Adott egy nappali, ahol van egy pc a tv-re kötve, egy Pioneer erősítőn keresztül. A pc a szekrény tetején van. A kanapé kb 4-5 méterre. Vezeték nélkülit nem szeretnék, nem hiszek bennük.

Először a Logitech G430-ál szemeztem, mert ahhoz jár USB adapter/Hangkártya és ezt könnyen meg tudom toldani egy kábellel.

Pár hozzászólással korábban olvastam a Superlux HD660E-t. Feltetelezem hangzasban jobb is, mint a Logitech. Árban jó, külön hangkartyat nem szeretnék venni. Az jó lenne, ha a PC-be csak a mikrofonját dugom be és a fejhallgatót pedig a Pioneer erősítőbe? Lenne minőség beli különbség? Mondjuk akár hova dugom őket, ennél a fülesnél 2 Jack hosszabbítót kell igénybe vennem, ami zavaró lehet. Ezt gondolom szintén egy usb-s hangkartyaval lehetne egyszerűsíteni. Azt tudom, hogy az 1-2 ezer forintos az szar. A Xonar usb-s nem tudom mennyire jó? Esetleg lenne Creative 5 ezer körül. Vagy hagyjam ezeket és barátkozzak meg a két kábellel?

(#40779) lezso6 válasza fexhun (#40778) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Itt zenehallgatáshoz való fejeseket tudnak neked ajánlani, a gamer fülesek a másik topikban vannak. De ha kicsit is hallgatsz vele majd zenét és nem érdekel az aggyaaméjjet, kamutérhangzás, csilivili, vibrátor stb funkció akkor érdemesebb itt maradnod, mert a gémer fejesek hangja és anyagminősége általában borzasztó.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#40780) Gzula[HUN] válasza fexhun (#40778) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ez lehet megoldás a problémádra: [link]

A többi gamer fülest hanyagolhatod, ha a hang minőség is érdekel. Bár ez az USB-s akármi csak parasztvakítás. Inkább az elődjét vedd meg, amíg találsz.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#40781) fexhun válasza Gzula[HUN] (#40780) üzenetére


fexhun
csendes tag

Köszi. Jónak tűnik, de a 7.1 nekem annyira nem fontos. Néha zenét is hallgatnék vele. És szeretném 20ezer körül megúszni a dolgot. Más opció? Inkább vennék egy jó fejhallgatót, és ha kell később egy USB-s hangkartyat is.

(#40782) .DLL válasza goamantra (#40777) üzenetére


.DLL
veterán

Várj-várj! Most nem rólad van szó! Hanem a kérdezőről, aki meg szeretné venni a HD600-at!
Te tudom, hogy smooth jazz-re, lágyabb műfajokra használtad, a Canamppal együtt, de ez most kit érdekel? Arra, amire a kérdező szeretné használni (felsorolta) arra írtam, hogy egy Canamppal persze hogy lassú (és nem jó páros). Miért mondtam ezt? Mert te a Canamp alapján ítéled meg, és teljesen alkalmatlannak tartod, echte nem ajánlottad azt a fejest izgalmasabb zenékre, amik a felsorolásban is voltak; holott minden szempontból előrelépés lenne a HD555 után, gyorsaságban, részletekben, tonalitásban.

Hogy én mi mindenre használom a nem-sziszegős Beyerem, a nem-vékony hangú erősítőmmel, az az én dolgom, ez sem tartozik a tárgyhoz, de a rend kedvéért cáfolnom kell az állításaidat.

Mellesleg: izgágaság =/= izgalmasság, ilyet nem is mondtam, szerintem Te sem tartod ekvivalensnek a kettőt...

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#40783) fexhun válasza lezso6 (#40779) üzenetére


fexhun
csendes tag

Igen, zene is lenne. Ezért írtam ide. 😃 Nem vagyok audiofil, de ha valamit veszek, legalább legyen jó.

(#40784) Gzula[HUN] válasza fexhun (#40783) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha nem eget verően sürgős, akkor maradj itt a fórumon. Itt úgy is rábeszélnek, hogy vegyél egy normális fülest és egy külön mikrofont :) Kb. másfél éve én azt tettem, mondjuk az is túlzás volt, hogy 4 hónapot érlelődjön bennem milyen legyen.

Sok tapasztalt fórumozó tud majd tájékoztatni, és nem elsősorban hang, hanem kényelem, minőség stb. vonatkozásában is.

Első körben talán ajánlom Bodz mester összefoglalóját: [link]

OFF

Bár nem ismerem David baGetta munkásságát, azért az igényes rockzene említésénél nem a Tancsapda jut eszembe. Bár Lukács Laci eléggé tagadja, azért elég műanyag lett kb. 10 éve már.

Múlt héten egy fiatalnak (tök mindegy milyen okból) felhoztam Sting nevét, aki pl. őt nem is ismerte. Ekkor esett le, hogy én már nem vagyok fiatal.

ON

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#40785) goamantra válasza #71562240 (#40769) üzenetére


goamantra
tag

Mert a műfajok is széles skálával bírnak, az alsó végén olyan műfajokkal, amelyek műfaji szabályai eleve lehetetlenné teszik, hogy abból valami értelmes kisüljön, a felső végén levő műfajok átlagával sem említhetőek egy napon az alsó műfajok csimborasszói.

A zene az érzelmek világa , egyfajta önző "élvezet \ élmény hajszolás", szerintem nem sok köze van az értelemhez (mivel a zsigerekre, ösztönökre hat a fülön keresztül, ez bizonyított) ..
Szerintem a felső végén lévő műfajok kb ugyanazt a célt szolgálják, mint a legalján lévők..

[ Szerkesztve ]

(#40786) Viper26


Viper26
nagyúr

Takstar PRO 80 megrendelve (nomono), kíváncsi leszek rá. :))

iPhone 14 | FR955

(#40787) Tuco78 válasza Gzula[HUN] (#40784) üzenetére


Tuco78
tag

Érdekes,hogy mindenki azonnal David Gettát ragadta ki a felsorolásból szinte vérszemet kapva :) pedig csak írni akartam egy úgymond manapság divatos előadót akinek tetszik pár száma....
Egyébként Stinget én is szeretem!!!
De a tankcsapdát is sőt, hogy tovább romboljam a dolgot még a Ganxtát is mert hatalmas figura :)

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#40788) Dorien válasza goamantra (#40785) üzenetére


Dorien
veterán

Mert a dalszövegeknek szerinted semmi jelentősége? :)
Szerintem a legtöbbször fontos részét képezik a zenének, hogy átadják a szerző által megélt hangulatot.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40789) #71562240 válasza goamantra (#40785) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ez nagyjából így van, de mindezt az általam az adott helyen alkalmazott "értelmes" jelzőhöz kapcsolva mondani értelmetlen. Másik téma.

[ Szerkesztve ]

(#40790) Bukk900 válasza Viper26 (#40786) üzenetére


Bukk900
őstag

Várjuk a tapasztalatokat, hogy szól telefonról. Én a nyitott változatát (HI-2050) rendeltem meg Kínából, így most várnom kell egy kicsit, majd beszámolok róla.

(#40791) Silent77 válasza Viper26 (#40786) üzenetére


Silent77
veterán

Nem fogsz benne csalódni. :)
Én újra venni akarok, de előtte el kell adnom az ATH-M30x-et.

Burkolt hirdetésemet láthattuk. :B
Topik lakóknak kedvezmény. :)

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#40792) goamantra válasza .DLL (#40782) üzenetére


goamantra
tag

Várj-várj! Most nem rólad van szó!

Nem? Akkor miért nekem címzed?

Mert te a Canamp alapján ítéled meg, és teljesen alkalmatlannak tartod, echte nem ajánlottad azt a fejest izgalmasabb zenékre, amik a felsorolásban is voltak; holott minden szempontból előrelépés lenne a HD555 után, gyorsaságban, részletekben, tonalitásban.

Látom, ahhoz értesz, hogy kiforgasd az ember szavait.. Egy szóval nem mondtam, hogy csak a Canamp alapján ítélem meg. Azzal csak ajánlottam az említett stílusokhoz. Olvass már vissza..Nagyon sokféle erősítővel próbáltam a HD600at, mivel több mint egy évig tulajdonosa voltam.

Ha te is az lettél volna, nem írnál ilyen blődségeket, hogy a HD600 "előrelépés" lehet "David Getta-hoz, Tankcsapdához, vagy Metallica-hoz v egyéb kommerszségekhez" mert ez volt a kérdés (lsd 40738 comment) Ebből nem lesz egy "gyors" v "mindenevő" fejes...
Erősítőcsere tud javítani a hangzáson, ezt elismerem.. de csodákra nem képes. (ahogy te hiszed)

Az ilyen commentjeid alapján simán el tudom képzelni rólad, hogy csak fantáziálsz és 10 percnél tovább nem volt a fejeden a HD600as...

[ Szerkesztve ]

(#40794) Tuco78 válasza goamantra (#40792) üzenetére


Tuco78
tag

Látom itt nagyon eldurvultak a dolgok!
Nem gondoltam,hogy David Getta emlitése ekkora viszályt fog szítani!
Na akkor most tisztázzuk a dolgot:
Azért emlitettem a fenti úriembert,hogy ebből a stilusból is legyen valaki. Soha nem írtam,hogy csak ezt hallgatom!!!
Sőt!! Jóval többet szól nálam pl: Morricone vagy Zimmer
Akkor még egyszer leírom hátha érthetőbb lesz és el tudtok végre vonatkoztatni gettától!
Általános felhasználásra venném a hd600-at!
Ami játék(ps4-ps3)-film(pc-ről)-és zene(szinte minden stílus vegyesen)
A hd555-öt váltanám le amivel meg vagyok elégedve.
A fülest egy hibrid erősítővel szeretném hajtani! Ennyi.
Köszönöm a segítséget!!!!

Ha lőnöd kell hát lőj ne fecsegj!

(#40796) Bodz válasza Tuco78 (#40794) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Akkor vedd meg! :) Ha meg nem tetszik, hat istenem, tovabb adod.

(#40797) goamantra válasza Bodz (#40796) üzenetére


goamantra
tag

:C :K

[ Szerkesztve ]

(#40799) .DLL válasza Tuco78 (#40794) üzenetére


.DLL
veterán

M e g é r i ! Oké, a 120e újonnan kicsit sok érte, de ha 80-100e közé rakjuk az árát, amit meg is ér tudása alapján, akkor 50-ért még mindig bomba vétel. Én is hallgattam elektronikusokat róla, DnB-t is, az aztán pörgős, nagyon jó mélyet tolt. Egy Dire Straits-nél pedig a gitárok, és az ének gazdagsága ragad meg... Mikor visszaadtam mondtam is, hogy erre talán lecserélném a DT880-am, pedig én is mindenfélét hallgatok.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#40800) goamantra válasza Tuco78 (#40794) üzenetére


goamantra
tag

De aztán ne panaszkodj.. szóltam előre! :D

+Nagy valószínűséggel még ~50et rá kell költened majd erősítőre, ami kihajtja..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.