Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40901) .DLL válasza Blasku (#40900) üzenetére


.DLL
veterán

Kint van a teljes kisebb sor is SR60-tól SR325-ig csak máshol, lehet azok közül hallgatott egy-s-mást.

(P.H.)

(#40902) kismikis válasza .DLL (#40897) üzenetére


kismikis
tag

Lehet, hogy széthajtott, WE MM-ben van, ha valaki arra jár, belehallgathat. A fülest felveszem, megigazítom, ha valami kényelmetlen, próbálom jól beállítani. Ha nagyon rossz, leteszem, ha elviselhető, vagy jó, akkor meghallgatom. Gondolom más is így csinálja. A HP6000 az én fejemen kényelemre hármast kapott, hangra kettest, másnál lehet jeles is. Más fej, más fül. :)
Az itthoni fejhallgatók közül a Philips SHP8900 a legkényelmesebb, ötös alá. Halkan jegyzem meg, áprilisban bukkantam rá egy bicskei informatikai üzlet "elfekvő" készletben és nagyon-nagyon nem bántam meg a vásárlást. Élvezet hallgatni, pazarul illik a Sanskrit - Phiree láncocska végére. Ez a szinergia?

(#40903) Blasku válasza .DLL (#40901) üzenetére


Blasku
tag

Akkor ideje lesz tennem egy újabb vizitet :). Lassan már ki fognak onnan utálni...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku

(#40904) abydos válasza kismikis (#40896) üzenetére


abydos
aktív tag

Köszi neked is a tippet, ez fontos infó ^^)

[ Szerkesztve ]

VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

(#40905) Bodz válasza Tulku (#40885) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szerintem ne aggódj túlzottan, bővem vállalható mértékben csinálja, nem egy DT 990 Pro pl, amit vagy csak nagyon utálni, vagy nagyon szeretni lehet.

Igen, akad pár, meg is kéne ritkítani őket. Ráadásul egy ideje picit kevesebb a lehetőségem variálni, nincs külön fejhallgató erősítőm, a Pio U-05 sajátját használom.
Jó fejes a Dolphin. Örülnék ha egyszer már is arra vetemedne, hogy vesz egyet. Csak ezt nem nagyon segíti a csillagászati dollár árfolyam.

(#40906) .DLL válasza kismikis (#40902) üzenetére


.DLL
veterán

Hú, akkor hogy szeretnéd az én SHP-5401-eimet! :K igen van szinergia akár kisebb szinten is, olyankor elég jól elvan az ember sokáig. A 8900-ast még nem hallottam, szimpatikusnak tűnt, a kényelme miatt ajánlották is, de hangban nem lettem volna előrébb, max más vizeken, így nem lett belőle vásárlás.

(P.H.)

(#40907) Golota válasza kismikis (#40896) üzenetére


Golota
aktív tag

A Gradok fejpántja elég egyszerű: egy fém rúd van "becsomagolva" egy kipárnázott, szintetikus anyagba. A gyártó ajánlása szerint "érzéssel" hajlítsuk olyanra, hogy kényelmes legyen. Nem dimenzionálják túl ezek a brooklyni srácok... :D

Nekem kényelmes az SR80. Ezek mind supra-aural fejesek, de szerintem a szivacsozása jó, a fejpánt állítható és maga a szerkezet faék egyszerűségű. A hangja meg olyan, amilyennek lennie kell: odab...sz.

(#40908) Golota válasza snecy20 (#40898) üzenetére


Golota
aktív tag

Érdekes amit írsz. Nekem ugyan nincs AT fejesem, de mindegyik fejessel azt tapasztalom, hogy a legjobban beállított foobar/asio sem képes azt hozni, ezekkel a zenékkel (korai thrash, death és black), mint ha bizony odakorcolom neki az APO EQ-t és hagyom, hogy a primary driveren menjen ki a hang. Más műfajnál megy a "tiszta forrás", de be kell látni, hogy ezeknél a zenéknél sajnos nem volt adott a csilliárdos producerek által támogatott, high-end stúdiótechnika. Ezt nekünk kell valahogy pótolni. Tudom, hogy dívik az a nézet, hogy úgy kellene hallgatnuknk, ahogy azt a "zenész megálmodta", de ezekben a műfajokban a zenész legtöbbször egy csóró rocker csapat, akik az üres üvegekből visszakapott pénzen bérelték a stúdiót és messze nem olyannak álmodták, mint amit végül kidobott a gép. Sokkal inkább olyannak, mint amit én szépen EQ-val kihozok belőle. Eretnekség? Talán. Mindenesetre koncerten inkább úgy szólnak, amilyenre én kihozom, nem olyannak amit a hi-fi közeli beállítások adnak.

(#40909) Gzula[HUN] válasza snecy20 (#40898) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Amit én észre vettem, hogy elektronikus zene alatt az enyém (TAD500+ Xonar DG, tudom nem egy elit páros, de erre futotta) szebben szól. Mivel nálam az elektronikus zene kimerül a Prodidzsájjal, így nagyobb összehasonlítási alapom nincs, de azért "zenére" is be lehet lőni szépen.

Szerk.: + Masszív Ettek, de az is szebben szól.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#40910) schawo válasza Golota (#40908) üzenetére


schawo
titán

Egy mezei digitális EQ-val nem tudod pótolni a "high-end" stúdiótechnikát. Egyszerűen nem az a probléma vele. Az EQ egy vicces jószág. Elkészül a felvétel, a csatornákon ott figyel egy kupac digitális vagy (régebben kizárólag) analóg EQ. Utána megy a keverés, szintén egy kupac analóg (esetleg digitális) EQ-n megy keresztül. Aztán elkészül a kevert anyag, amit mastereléskor szintén EQ-znak jobbfajta outboardon. És ezek az EQ-k mind sokkal jobb EQ-k, mint amit te használsz, némelyike sokmillió forint. Szóval azért lett olyan, amilyen, mert akkor ők éppen úgy gondolták, hogy az volt az legjobb.

Miért lesz mégis jobb, ha te dobsz rá egy EQ-t? Mert ilyen az EQ természete. Minél többször zavarod át rajta, annál inkább úgy érzed, hogy jobb lesz. Hogy valóban jobb lesz-e? Á, dehogy, jobb nem, csak más, sőt rosszabb, ha a sztereó kétcsatornát piszkálod. Épp ezért is szoktam hülyét kapni ettől a mai masterelési szokásoktól. Mit csinálnak vele? Szét-EQ-zzák a kész anyagot. Miért, mert mi a frászt tudnak vele csinálni (a hangosság beállításán kívül)? Szerencsére az utóbbi években kezdenek leszokni róla, hogy a sztereó anyagot EQ-zzák, inkább a sztereó masterelés helyett szokássá vált a második keverés, amikor nem rombolják szét a kész anyagot EQ-kkal. Te se tedd, jobb nem lesz tőle, nem értesz hozzá jobban, mint egy mastering mérnök (aki szintén nem ért hozzá eléggé).

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#40911) snecy20 válasza Golota (#40908) üzenetére


snecy20
veterán

Na most ami nagyon érdekes, hogy a 90-es évek végéig bezárólag a metál CD-im egészen normális, természetes módon szólalnak meg (gyári audio CD-kkel tesztelem/használom a fejest, mp3-akat mellőzöm), ám a mai, agyonkompresszált, túldigitalizált lemezek esetén babrálhatok én reggeltől estig a Xonar EQ-jával, akkoris torzak, fülsértőek lesznek bizonyos tartományok. Szóval inkább kortünetről van szó, nem is annyira a fejhallgatók hibája. És sajnos a csóringerség/igénytelenség is kicsit bejátszik a stúdiós felvételek esetén, amit ugye írsz. Már ha van stúdió, mert otthoni körülmények között is létrejönnek a felvételek, a keverés meg olyan lesz amilyen... Lehet van aki ismeri közületek a hazai Thy Catafalque-ot, na azok a lemezek konkrétan fillérekből álltak össze egy PC segítségével, minden home-made. Nem nagyon találkoztam olyan fejhallgatóval még, ami korrektül meg tudná szólaltatni. Mert nem is lehet...

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#40912) Gzula[HUN] válasza snecy20 (#40911) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Kis költségvetésű együttes esetén nem kell csodálkozni, ha bitek pengetik a húrokat.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#40913) schawo válasza Gzula[HUN] (#40912) üzenetére


schawo
titán

Amelyik zenekarnak rendes hangszerre sincs pénze, az nem zenekar, hanem bohóckodás. Ha csak ócska hangszerekkel próbálkoznak, akkor a legkisebb probléma a felvétel körülményei lesznek. Akkor az élő előadásuk is borzalmas, szarból nem lesz palota. Márpedig a rendes hangszerek drágák, egy zenekarnak összesen milliós tétel. Ha arra futotta, akkor a stúdió idő filléres tétel 2015-ben. Ha csak bitek pengetnek, akkor azt otthon már normálisan le nem játszod, akárhogy eq-zol, az ilyen zenére kár pazarolni a normális fejhallgatót. Ilyenre a 200 forintos hama earbud való.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#40914) Tulku válasza schawo (#40913) üzenetére


Tulku
veterán

Épp most hallgatom a Cantate Domino-t...1979-es felvétel...vmi Nagra digitális kétmikrofonos ...keveréssel sem bajlódtak ha jól tudom...van egy finom alapzaj is (no dolby) ...ez jó nekem...

Tomboló nyárban karácsonyi hangulat...ejjj :)

[ Szerkesztve ]

(#40915) BPeti72


BPeti72
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy újabb fejlhallgatót venni, ehhez kérnék segítséget.Több problémám is van, a legnagyobb, hogy egyáltalán nem vagyok járatos a fejhallgató-piacon. Jelenleg AKG 727HD-m van, és egy félig nyitott AKG K-530 van, mindegyikből szól valami, amitől nem ájulok el. Mindenesetre ezekkel van tapasztalatom.
Az biztos, hogy zárt rendszerűt keresek, amivel nem zavarom a környezetemet. Elsősorban csendes helyen hallgatnék, és mindenféle zenét a komolyzenétől a rockzenéig. A minőségi igényeim: alapvetően van egy jól szóló HIFIm, ami kb. autó árában mérhető, nem lakáséban, de nem is kínaipiacos. :) Ezt csak azért mondom, hogy kb. mi az, amihez szokva vagyok, mert tudom, hogy mielőtt ezt vettem, jónak hittem a Technics erősítőmből kijövő "zenét", úgyhogy ez mindenképpen fontos szerintem, mihez szokott az ember füle. Nem szeretnék versenyezni vele, a célom annyi, hogy azért jól szóljon, ne legyen nagy hiányérzetem minőségi zenénél sem. Nem a puffogós, mélyeket keresem, hanem a lehetőségekhez képest élethű visszaadást.

Mi hajtaná meg? Passz. Erre is szívesen vennék ajánlatot. Ami adott: Mac miniben van olyan jack, ami tud fejhallgató kimenet is lenni, illetve üveg is attól függően, mit dugnak bele. Ellenben magától a géptől meglehetősen messze ülök.Ahol ülök, ott van a közelben USB, ha nem az a forrás, akkor csak hosszabbítókkal tudom megoldani a fejghallgató-csatlakozást.

Ami még fontos: 727HD belepréselődik az agyamba, nem lenne baj, ha kényelmes a fejhallgató amellett, hogy jól szól. Tartósat szeretnék. A jelenlegieknél hátránynak tartom, hogy nem cserélhető a kábel, viszont idővel hajlamosak kontakthibássá válni, amiből aztán szerelés lesz. Ez az opció önmagában nem ér meg bármit, csak egy előny.

Ártartomány: a legolcsóbb kategóriát keresem, ami a fenti igényeket kielégíti. Az a helyzet, hogy most hiába monodm, hogy 10.000-ért szeretném, ha az nem elégíti ki az igényeimet. Ha kapok tippeket, és hogy az kb. milyen ártartomány, akkor megfontolom, ér-e nekem annyit, illetve, hogy milyen kompromisszumokat hozok egy olcsóbb árkategória elérése érdekében.

Kicsit hosszúra sikerült, és talán nincs benne minden, ami szükséges, de kb. ezek a kritériumok állnak most össze a fejemben. Minden segítséget szívesen veszek. Köszönöm.

BPeti

(#40916) schawo válasza BPeti72 (#40915) üzenetére


schawo
titán

Azért egy felső határt jobb, ha megjelölsz, anélkül szívesen ajánlunk egy Human Audio Sileót egy AKG K1000-rel vagy egy LCD3-mal. Nincs olyan, hogy "a lehetőségekhez képest élethű visszaadás" felső határa. Végtelenig lehet fölfelé menni, és (megfelelően választva) egyre jobb és jobb lesz, de élethű soha.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#40917) Dorien válasza BPeti72 (#40915) üzenetére


Dorien
veterán

30k-ig ott az ajánló (szerintem zártban a Takstar Pro 80 a best buy), felette meg pár tipp:
Shure SRH840, SRH940, SRH1540
Beyer DT770 Pro / Edition, T70
AKG K550 / K551
Audio Technica M40X / A500X / A700X, A900X (külföldről olcsóbb)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40918) Golota válasza schawo (#40913) üzenetére


Golota
aktív tag

Pedig sajnos sokszor előfordult, hogy nem volt pénzük rendes cuccra, de attól még születtek zseniális produkciók. Biztosan igazad van egyébként, de jobban esik a fülnek EQ-val hallgatni őket.

(#40919) BPeti72 válasza schawo (#40916) üzenetére


BPeti72
csendes tag

Igazad van, akkor árkategória: 30-100 kHUF

Előbb rápróbáltam egy AKG 550-re, és a 272HD-hez mérten sokkal több volt a mély, viszont nem bántóan volt sok, de a 272 HD-re talán mondhatnám, hogy annak bántóan kevés. Ez mindig zavart benne.

(#40920) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek aki ajánlotta a HD2000-et, jelentem megérkezett :D A hangjával nagyon meg vagyok elégedve (és ebbe jobban nem is mennék bele mert nem vagyok szakértő), a kialakítása is tökéletes, sokáig volt a fejemen de egyáltalán nem nyom sehol.
Az egyetlen kérdésem hozzátok hogy ti hogyan tudtok hordani ilyen hosszú kábeles fejhallgatókat az utcán? A szokásos zsebbe telefon módszerrel térdig lóg a kábel, szóval valamit kezdenem kell majd vele. Van erre valami jó tipp azon kívül, hogy kössem össze?

(#40921) Dorien válasza AeSDé Team (#40920) üzenetére


Dorien
veterán

Tekerd fel a kábelt.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40922) schawo válasza Golota (#40918) üzenetére


schawo
titán

Ha egy felvétel valamilyen hivatalos forrásból eljutott hozzád (kiadták), nem pedig a haver nyomta a kezedbe, hogy a múltkori próbát felvették, és jó hangos lett, akkor hidd el, hogy sokmillió forintnyi eszközön ment át a delej, mire a kiadvány végleges formát öltött. Ha egy zenekar kiadás céljából megkeres minket egy olyan anyaggal, amitől sikítófrászt kapok, akkor volt, hogy felajánlottuk, hogy még ingyen is felvesszük őket, de ez így nem megy ki, az tuti. Aztán a heavy metál zenekar ingyen beleüvöltött a sokmilliós felszerelésbe.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#40923) fattyu válasza schawo (#40922) üzenetére


fattyu
veterán

ne fikázzuk a műfajt kérem. sok sok igényes zene van ott is.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#40924) snecy20 válasza fattyu (#40923) üzenetére


snecy20
veterán

Csak ott van. :DDD

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#40925) .DLL válasza BPeti72 (#40915) üzenetére


.DLL
veterán

+1 a Shure SRH-840-re, egyetlen baja a nehéz fejpántja, így headbangelésre nem alkalmas. :D Amúgy pl. egy fotelben ülve kényelmes, legalábbis nekem.
K550 sem rossz választás.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#40926) Golota válasza schawo (#40922) üzenetére


Golota
aktív tag

Ez van most. A 80-as években azért nem ez volt a helyzet. Csa a sztori kedvéért: az SOD nevű ikonikus formáció pl. Úgy jött össze, hogy az Anthraxnek maradt egy kis stúdió-ideje, így gyorsan beugrott egy road, meg pár haver és összedobtak egy lemezt. A számok átlag 2 perc körüliek, mert nem lehetett tudni, mikor dobják ki őket a studióból.

Emlékszem, mikor jött egy-egy új lemez (bakelit), meg erdeti kazetta, mindig izgultunk, hogy ne legyen elqrva a keverés. Gyakran el volt...

(#40927) AeSDé Team válasza Dorien (#40921) üzenetére


AeSDé Team
őstag

Valami esztétikusabbra gondoltam :D
Találtam egy videót ahol az illető befonja a kábelt, vajon ez mennyire kíméletes megoldás? :O

[ Szerkesztve ]

(#40928) BPeti72 válasza .DLL (#40925) üzenetére


BPeti72
csendes tag

Még az merült fel bennem, hogy mivel a 272HD egy 55 Ohmos fejhallgató, valszeg az nem adja a valódi tudását erősítő nélkül. Vajon milyen mértékű minőségjavulás várható egy árban hozzá mérheő meghajtással? Pillanatnyilag egy laptop beépített hangkimenetét használom, ehhez mérten érdekelne. Tudom, hogy ezeket nehéz egzaktul megfogalmazni, de szubjektív vélemények érdekelnek úgyis.

(#40929) pulutodurumo válasza BPeti72 (#40928) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Az még a könnyen hajtható kategória. Egy 50-100e közti DAC-AMP kombó mondjuk adna hozzá 20%-ot. De ez így nagyon találgatás.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#40930) BomiBoogie válasza .DLL (#40925) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

így headbangelésre nem alkalmas
Javaslom, vegyük fel kérdésnek a téma összefoglalóba, mint szempontot. :DDD :C

(#40931) BPeti72 válasza pulutodurumo (#40929) üzenetére


BPeti72
csendes tag

Az biztos, hogy az 50-100ezer közötti kategória nem ehhez a fejhallgatóhoz illik, hisz akkor már annyit ráköltve a fejesre magára, valszeg jobb összhatást lehet elérni. 550 mellé most látok akciósan 20 körüli áron egy "PRO-JECT HEAD BOX" nevezetű erősítőt, nem tudom, az érdemi tudással bír-e, vagy csak placebo hatása van az emberre.

(#40932) Dorien válasza BPeti72 (#40928) üzenetére


Dorien
veterán

Én kipróbálnám egy Fiio E10K szintű USB kütyüvel (25e Ft), valószínűleg már az is nagyon sokat dobna a hangon. DAC és fejhallgató erősítő is kell, vagy a kettő egyben combo. A laptopon található hangkimenet általában nagyon gyenge.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40933) #16820480 válasza BPeti72 (#40931) üzenetére


#16820480
törölt tag

Erősítésre és forrásra érdemes legalább annyit költeni, mint a fejesre magára.

(#40934) BPeti72 válasza #16820480 (#40933) üzenetére


BPeti72
csendes tag

Ez mondjuk érthető. Ezek szerint az említett kategóriákhoz egy Fiio E17 vagy E18, vagy Audioquest Dragonfly dukálna, de sosem hallgattam a különbséget egy E10-hez képest. Vajon a hangminőségük a jobb, vagy más miatt drágábbak ezek az E10-nél?

(#40935) schawo válasza fattyu (#40923) üzenetére


schawo
titán

Nem fikáztam, kérem tisztelettel :) Én is szeretem a metált, most is épp azt keverek.

(#40926) Golota
A nyolcvanas években úgy volt, hogy vagy horrordrágán kifizetted a stúdióidőt, benne a még a mostaninál is 10x drágább felszerelést, vagy egyáltalán nem jelent meg a zenéd. A keverés időnként azért volt gyenge, mert a szalagoson keverni rohadt nagy meló volt. Nem az eszközök minősége limitált, hanem az emberi erőforrás költsége. Előbb "megunták", minthogy mindent korrekt módon elkészült volna. Azt eq-ra akkoriban is jutott idő, csak épp az akkori ízlés és elvárások szerint készült.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#40936) Sinesol


Sinesol
veterán

Sziasztok!

Egy Beyerdynamic DTX 710 vételén gondolkozom, de felmerült bennem néhány kérdés.
Azt olvastam, hogy a félnyitott, nyitott megoldások szebben szólnak, főleg azonos árkategórián belül, ezért is szimpatikus. Viszont eddig még csak zárt füleseim voltak.

Az lenne a kérdésem, hogy mennyire jó ennek a szigetelése? Mennyire hallatszik ki, amit hallgatok és mennyire hallatszik be a külső zaj?

Főleg otthoni használat a cél, filmezés, zene, de nem szeretném hogy mondjuk szomszéd szobában is hallják. Kertes ház lévén, pedig zavarna, ha mondjuk nyitott ablaknál beszűrődne a kinti kutyaugatás, autóduda, ilyesmik. Mire számíthatok a gyakorlatban egy ilyen félnyitott megoldással?

Előre is Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#40937) pulutodurumo válasza Sinesol (#40936) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nem kell tőle félni. Ha hallják a szomszéd szobában, te már megsüketülsz. Én nyitottat használok ugyan ilyen körülmények közt és nem zavar a külvilág.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#40938) .DLL válasza Sinesol (#40936) üzenetére


.DLL
veterán

Bizony be fognak szűrődni a zajok, nekem is vennem kellett egy zárt fejest emiatt. Pedig mostmár leginkább "hangfalon" szeretek zenét hallgatni, de az is elviselhetetlen abban a azajban ami nap közben az autópálya mellől. :S

(P.H.)

(#40939) Sinesol válasza .DLL (#40938) üzenetére


Sinesol
veterán

Itt annyira azért nem vészes a helyzet, kertváros alkalmi forgalommal, de nekem kicsit illúzióromboló ha néha behallatszik ha jön egy kocsi, stb.

Az ilyen kisebb zajok is rendesen hallhatóak?
Alapból a félnyitottak is rosszul szigetelnek, vagy csak erre a tipusra jellemző ez?

[ Szerkesztve ]

(#40940) Dorien válasza Sinesol (#40939) üzenetére


Dorien
veterán

Normális hangerő mellett nyitottal sem fogsz hallani külső zajokat otthon. Cserébe sokkal jobb térérzet, természetesebb hangzás, nem fülled be, nem cseszi szét a dobhártyád, stb.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40941) #16820480 válasza Dorien (#40940) üzenetére


#16820480
törölt tag

Mondjuk szerintem a dobhártyát nem a zártság teszi inkább tönkre, mint a hangerő. Viszont az tény, hogy a nyitott sokkal kellemesebb, kényelmesebb.

Sinesol: Szerintem típustól függ, hogy mennyire jön ki a hang, vagy mennyire hallatszanak be külső zajok. Például az ATH AD széria alig hallatszik ki, ha nem síri csend van a szobában, akkor egyáltalán nem lesz szerintem zavaró. Befelé meg ugyan enged zajokat, de például normál hallgatási hangerőn nem igazán hallani, ha valaki melletted beszél (kivéve ha kiabál - tesztelve barátnővel :D). Viszont a HD600 meg úgy szól kifelé, mintha valami Sokol rádiót hallgatna az ember.

(#40942) AGE-T válasza #16820480 (#40941) üzenetére


AGE-T
senior tag

LCD2-be sem hallod befelé a barátnőt, de kifelé két hangszóró szól :D

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#40943) #16820480 válasza AGE-T (#40942) üzenetére


#16820480
törölt tag

Igen, az LCD elég nagos sajna, így nálam teljesen kiesik, pedig nem rossz fejes amúgy. :K

(#40944) Bukk900 válasza #16820480 (#40941) üzenetére


Bukk900
őstag

Én is tartottam a kifelé szűrődő hangoktól, de a Takstar HI-2050 elég családbarátnak bizonyult, a szomszéd szobába nem hallatszik át esti csendben sem.

(#40945) snecy20 válasza #16820480 (#40941) üzenetére


snecy20
veterán

Audio Technika M30x-szel azt nem hallanám meg, ha lerobbantanák mellőlem a fél házat! :DDD

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#40946) Dorien válasza #16820480 (#40941) üzenetére


Dorien
veterán

Nyilván a hangerő is lényeges, de nyitottnál tud a hang kifelé is távozni, míg zártnál bent reked és koncentráltan érik a dobhártyádat a hanghullámok. Ezért is "üt" jobban általában a zártak basszusa. Én inkább a nyitott fejes + relatíve nagy hangerőt preferálom, kevésbé terheli a fülemet és sokkal jobb az élmény.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#40947) .DLL válasza Dorien (#40946) üzenetére


.DLL
veterán

Én meg a relatíve moderált hangerőt preferálom :) :) Legyen az hangdoboz, nyitott fejes vagy zárt fejes. Ezért engem pl. a zárt sem bánt, és az SRH-840-nek a tere is egész jó. :))

(P.H.)

(#40948) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Most van 1 hónapja a Basys szervizében a DT990 PRO garis javításon... Nem kapkodják el és nem is nagyon informatívak...

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#40949) BomiBoogie válasza h1mpi (#40948) üzenetére


BomiBoogie
MODERÁTOR

Tudom, hogy régi cég, de nekem mindig kicsit furák voltak, elég csak megnézni a honlapjukat... :DDD

(#40950) .DLL válasza h1mpi (#40948) üzenetére


.DLL
veterán

Ez elég lesajnáló :/ Pedig nem egy bonyolult hibáról volt szó. Rájuk telefonáltál? Most mivel hallgatsz zenét?

(P.H.)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.