Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Sajnos tönkrement egy bő 12 év után a Sony MRR-V700fülesem, e helyett szeretnék vásárolni valamit. (Közben változott némileg a zenei ízlésem is .
Ebben kérném a segítségetek.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon elsősorban.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás (itt elsősorban filmzenék, komolyzenék, instrumentális zenék), játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Nagyon maximum 40.000 körüli összeg
4.) Új vagy használt?
Mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural?
Elsősorban circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Elsősorban zárt, de ha árban csak a nyitott fér bele, az sem gond.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
8.) Honnan vásárolnál?
Megbízható áruházból, webáruházból.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC integrált hangkártya, laptop, illetve telefon. -
q13579
senior tag
válasz Dorien #102452 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm a tippet, nagyon hasonlóak a specifikációk. Te melyiket választanád?
Illetve egy zárójeles kérdés, helyben lenne egy ilyen használtan. Laikusként használt termék vásárlása mennyire javasolt?
beyerdynamic DT 880 (250 Ohm) -
Gzula[HUN]
őstag
válasz q13579 #102453 üzenetére
A linken egy 32 Ohm-os van, ami egyébként a felhasználást tekintve előny ("PC integrált hangkártya, laptop, illetve telefon"). A 250 Ohmos változat erősítő nélkül nem lenne optimális választás. Más kérdés, hogy mennyire tetszene a Sony után egy világosabb karakter. Ha nyitottban (is) gondolkodsz - én is inkább az X2HR felé terelnélek.
Dorien ajánlásai mellé egyébként én csak egy kávét kérnék. Talán a Yamaha MT 5 maradt le, de annak megítélése vegyes.
-
gg72
veterán
Nekem is Dorien ajánlotta először Fidelio X2HR-t, ami pénteken jött meg, már elsőre is nagyon tetszett, de így pár nap után még jobban. Egy Audio Technica ATH-AD700X volt előtte nálam pár napig (és több évig egy Yamaha MT220), de a Fidelio jobban tetszik, már csak a kiváló anyaghasználat/minőségérzet miatt is.
-
Dorien
veterán
Nagyon szívesen!
Ha jöhet a nyitott, akkor az X2HR nagy élmény lenne. A DT880 Edition 32 ohm is, de az egy sokkal kiegyenlítettebb hang. Viszont mindenképp ajánlanék valami DAC/AMP-ot, amint anyagi lehetőséged engedi, mert ezek a fejhallgatók alaplapi hangkártyáról / telefonról közel sem tudják megmutatni, hogy mit tudnak.Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz gretzky77 #102458 üzenetére
Austrian Audio Hi-X15 - Nekem nem jött be ez az U karakter, amit produkált. Talán a Pioneer SE-MS5T csinált valami hasonlót anno, de itt ez még jobban forszírozva van. Tiszta, erőteljes a hangja, de a mélyek alja és a magasok teteje van eléggé kiemelve és így hiányosnak hat az egész. Erősítve kicsit javul a helyzet. Amúgy kényelemre, anyagminőségre teljesen rendben van a cucc és príma a zajszigetelése is. Úgy gondolom elektronikus, drum&bass zenére a fiatalabb korosztály számára jó lehet, meg esetleg filmezésre, másra én túlzottan nem ajánlom...
Egy szó, mint száz, a HD600-zal meg a K550-nel igyekszem elfelejteni a hangját. Lehet, hogy túl előítéletes vagyok, de ezt a márkát én innentől kerülöm...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #102460 üzenetére
Tegnap hallgattam a K550-et laptopról a Korg DS-DAC-100m-re kötve és kifogástalan volt mindenféle zenével. Szerintem az utángyártott párna [link] egy minimálisat még hozzátesz a mélyekhez a gyári párnához képest, kényelemben meg még talán jobb is. A nagy láncról a HD600 szól, most egyelőre a többi el van pakolva. Természetességben nyilván a HD600 előnyben van a nyitottsága miatt, de a tónus nagyon hasonló. Kiegyenlített, semleges referencia hangzás. Felbontásban, részletességben a Final Sonorous IV-et egyik fejesem se közelíti meg (a Sonorous VI-ot eladtam), nekem továbbra is ez a kétutas megoldás az etalon.
-
Dorien
veterán
Egy kis éji jazz Németországból:
-
Ba cy lus
addikt
Még elalvás előtt jött egy megnyugtató email az alis szimmetrikus kábel rendelésről, hogy frissült a tracking. Megnézem: szállítás törölve, rendelés törölve.
Pedig egy hete kaptam email-t, hogy már útjára indult. Micsoda egy link, simlis eladót fogtam ki, noha értékelésre ez is "kiváló". -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ba cy lus #102463 üzenetére
Valami nagy grimbusz lehet Kínában: gondolom a járvány miatt, bár erről semmit nem lehet olvasni a hírportálokon. Én egy DAC-kal jártam úgy, mint te a mazzagoddal. Bőséges készleten van - igen jó áron, még külön is ad árengedményt a pontjaidért - és egyszerűen nem volt hajlandó feladni, 10 nap után automatikusan törlődött a rendelés. Ezalatt az idő alatt többször is próbáltam kérdezni tőle dolgokat a termékről, az üzeneteimet olvasta, de soha semmit nem válaszolt rájuk. Egyetlen hangot sem. A 10 nap lejárt, így Ali visszautalta a pénzemet. A többi kereskedőnél meg ugyanaz a DAC 15-30%-kal drágább....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Dorien
veterán
Na, a vevőnek, meg tökre tetszik az Austrian Audio Hi-X15, szerencsére. AKG K702 és Sennheiser HD650-et is hallott már, szóval nem ez az első fejese.
Kínából nekem is függőben vannak az eBay-es fülpárna rendelések. Szerencsére egyáltalán nem sürgősek...
-
IzI
senior tag
Hi
Korábban volt szó róla,hogy a hd560s kapott pár változtatást. Vki találkozott már vele vagy bizonyosan tud róla,hogy mássabb lett a hangzása(jó,rossz vagy maradt a régi) ?
Extremeaudioa valszeg új van már,januárban kaptak új készlet,de biztosra nem mondta. -
Digitalis
senior tag
Valamelyik fórumon írta a termékmenedzser, hogy sem a meghajtón, sem a párnákon sem a vázon nem történt változás. Fejpánt anyaga változott, és a kábel vége normál 3.5mm jackkel lesz szerelve, és átalakító adapterrel, csavarosan lesz 6.3-as.
A költséghatékonyság jegyében reméljük nem lesz fogtechnikus a Sennheiser, illetve nem gondolják azt, hogy még is csak túl jó lett az előző verzió.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
RetepNyaraB
veterán
Megvettem vaterán gombokért az öreg K240-et. Valami hajléktalan hordhatta, rém büdös, de pucolom. Van-e jó tipp fejpárnára? Azt muszáj cserélni, teljesen kopott.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Ba cy lus
addikt
válasz Digitalis #102470 üzenetére
Akkor gyártási szórást hallhattak, akik erről írtak. De igazából egy újabb 560s revízió sem lenne olyan meglepő így 2-3 év után. Vagy manapság már egy új revízió új elnevezéssel megy tovább (HD660S2)? Vagy csak abban az esetben élnek ezzel, ha nem annyira sikeres az előd, a nagy többség biztosan javulásnak fogja érzékelni, amit az árcédulán is tükrözni szeretnének?
[ Szerkesztve ]
-
:AMF:
senior tag
válasz RetepNyaraB #102472 üzenetére
Fejpárna alatt a fülpárnát érted? A fejpánt nem szokott kopni, annak a feszítőgumija szokott kinyúlni az évek során a kagyló tövénél.
A gyári fülpárna kódja (ha jól tudom) 2058Z1001. Ez alapján a Bertaudio (ők a hazai disztribútor) meg tudja mondani, mennyiért tud szállítani cserepárnát.
Vagy esetleg Thomann: [link] (az ár 1db-ra vonatkozik). -
RetepNyaraB
veterán
válasz :AMF: #102474 üzenetére
Fülpárna, persze. Félrebeszéltem. Köszi az infót! Gyári alkatrészek oldal létezik? Az AKG honlap egy vicc, zéró támogatás. Vegyél újat. Mármint nehogy már leveleznem kelljen velük olyasmi ügyben, amire magyarul sem tudom a pontos kifejezéseket
Pl. a gumiszalag is öreg, ami a pánt beállításért felelős. Megoldhatom valamelyik lányom afro hajgumijával, de nem szívesen...
Egyébként végül vettem egy amazonos párnát, amelyik legjobban hasonlított belső formájában a gyárira és azt hazudják bőr. Thomann esetében nem világos párban adják-e és tartalmazza-é a szivacsot is."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #102476 üzenetére
A Thomannos mondatom hülyeség, keveset alszom
Rákerestem cikkszám alapján. Kijött pár amerikai oldal, de a gumiszalagban nem lettem okosabb.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #102476 üzenetére
A Thomann írja, hogy az ár 1 db-ra vonatkozik. Illetve, ha lejjebb görgetsz az oldalon, látszik, hogy a szivacsot külön kell megvenni. Gondolom azért árulják külön, mert a Sextett-hez is ilyen párna kell, de ahhoz nincs szükség szivacsra.
A gumiszalag (rubber loop) kódja: 2040M03030. Ebből egy pár 300ft volt 2 éve a Bertaudiónál.
Ami cserére szokott szorulni még, az a driver mögött lévő szivacsgyűrű (foam ring). Idővel szétesik és apró morzsákban potyog kifelé. Cserélni kicsit macerás, mert szét kell forrasztani a drivernél a csatlakozásokat, de 20-25 évente egyszer belefér. Kódja: 2073Z15020. 400 ft/2db.
Gyári alkatrészek kódját service manual-ban szoktam megnézni. Pl. itt. A oszlop: K240 Sextett, C oszlop: K240 Monitor, D oszlop: K240 DF.
Ez egy régebbi manual, az alaktrészkódok vége az újabb manualokban egy nullával hosszabb (amiket fentebb írtam, már az újabb manual szerinti kódok).[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Újabb Austrian Audio Hi-X15 update: Az új gazdája egyre jobban szereti... Állítólag a járatással sokat javult a kezdeti kiemelése (ezt többen említették) és madarat lehet fogatni vele, hogy milyen jó vételt csinált. Én meg örülök neki.
Szóval az én negatív véleményemet tényleg tekintsétek csak egy véleménynek a sok közül, többeknek ez az irány az audio nirvána.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #102480 üzenetére
Na akkor tovább kérdem. A driver előtt van egy lukacsos műanyag korong, ami takarja a párna/szivacs felett. Ez nem is látszik a listában (mondjuk a 23. és 22. között kell lennie) Ez alatt elvileg van egy filc(?)korong, középen lukas a drivernél. Ez hiányzik a fejesen. A listában nem igazán értem, hogy az egész műanyag házzal együtt adják, vagy lehet külön a kis korongot beszerezni (22-es a száma a robbantott ábrán)
-
Digitalis
senior tag
válasz insyde5 #102475 üzenetére
Ha nem gond az Ali, akkor ez is teljesen megfelelő. [link]
(Csak a saver shipping-et kell választani, mert a másikon 800 Ft kér a posta.)[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
gg72
veterán
Ha már kábel. Audio Technica GDL3-ashoz keresek kábelt, aminek az egyik vége 4.4 mm jack, a másik pedig 2db 3.5mm jack (mikrofon + sztereó hang).
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #102481 üzenetére
A helyedben írnék a Bertaudionak, biztosan meg tudják mondani, hogy együtt adják-e vagy külön.
Nálam egyik Sextett-nél sincs szivacs a driver előtt, csak a műanyag védőrács. A Monitor más felépítésű. -
jippa
aktív tag
a bal oldali fejes frissiben csatlakozott a gyűjteményhez és a várakozásaimmal ellentétben nem ortopéd , pedig a béendóban köztudomásúlag pírlesssz orto szív dobog
hifimagazin 80-as évek kilúgozott hatású képet akartam, azé' néz ki így -
-
osonte
őstag
AKG K371 - bejáródott és kell neki a 200 óra! Amikor 100 óra felett voltam, helyezgettem a fejemen, hogy kijöjjön a magas, illetve panaszkodtam a párnára, hogy lehetne jobb és ez által feszesebb mélyek. Most viszont minden a helyére került. Rengeteg részlet, nincs V/U karakter, hallatszódnak a sóhajtásol, a levegővétel és kellemes a magas, de ha az effektet karcosra tervezték, akkor simán beletolja a fülbe, de tudja a határt. A mély is ha kell akkor odacsap, viszont ha nem úgy akarták, akkor lágyabb.
A vicc az egészben, hogy a lánc: Samsung Galaxy A52s jack kimenete -> Tidal -> fejhallgató. Annyira jól szól, hogy várom az estéket, hogy kb. 2 órát tudjam hallgatni. Ami miatt meg kövezzetek meg nyugodtan, de félek egy DAC-ot tenni elé, mert most annyira azt hallom amit akarok. Hallottam már félmilliós rendszert is, ami nagyon tetszett, de amennyi élményt ez most nyújt, nem cserélném el. Mindig piszkál, hogy vajon valamiből még mit lehet kihozni, de ez most teljesen szerte foszlott. Szóval az AKG K371 számomra valamit nagyon tud, amit semmiképpen nem 65 ezer Ft-ra tennék árban és pluszba, hogy egy telefon ennyire tisztán tudja hajtani, ez túl szép, hogy igaz legyen.
Annyit hozzá tennék, hogy a YouTube-on nem tudok zenét hallgatni kásás/torz, hallgathatatlan. A Tidal valahogy megkerüli a Samsung telefon DRC tömörítését és csak a szar felvételeknél van hallható torzítás. Amiket hallgatok, abban elég kevés ilyen felvétel van.
Nem recseg és nem ropog a szerkezete és már sikerült rálépnem is, szóval masszív. Ez nem a BT-s verzió és nem a K361, azok vannak műanyagból teljesen. Szóval a hordozás sem gond.
Honor 200 Pro
-
adodaniel
őstag
Sziasztok!
PS4 Pro-hoz keresek fejest, esti játék miatt (gyerkőcök alszanak). A hangot egy Hegel H120 erősíti, így a fejest is oda dugnám be a Dualshock konti helyett.
Sokat nem szánnék rá, zenehallgatásra nem is nagyon lenne használva, de azért ne dobozhangon szóljon. Az alsó ársávból a Superlux HD-681-et néztem ki.
Jó választás lehet? Kényelmes mondjuk órákon keresztül is?
Köszi! -
itroh
tag
válasz adodaniel #102491 üzenetére
Szia!
Én is ilyen fejest nyúzok pár éve Superlux Hd-681 Evo,szintén Ps4 Pro-n. Nekem nagyon bevált játékra, pedig erősítő oldalról lényegesen olcsóbb eszközzel hajtom (Soundblaster G1, most G3) . Ha nem akarsz sokat költeni, én ajánlom. Kényelmes is, mélyek is rendben vannak, ami játékoknál azért elkél, mindemellett jól behatárolható mi/ki merre hány méter[ Szerkesztve ]
-
itroh
tag
válasz Gzula[HUN] #102495 üzenetére
Nem hát, csak én voltam figyelmetlen.
-
jippa
aktív tag
válasz Dorien #102489 üzenetére
a sárkánynak, meg persze arra az esetre, ha valamelyik kettő bekrepálna
100 felett járok, sokkal több van, mint ami bármilyen összevetésben normálisnak tekinthető, és bár ezt magamtól is tudom, a feleségem is segít, elmondja átlag kb. egy héten kétszer
a bal oldaliból most amúgy hirdetnek egy dobozos példányt elég szigorú áron
tény, hogy iszonyatosan ritka ez a dzsámó, 15 év alatt ha háromszor találkoztam a fényképével, sokat mondok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest