Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ööö.. én is csak lestem, mert nem volt semmi extra használat..
a 600-ast 45k km -el ugy vettem (marországon lett eladva üzembe helyezve igy az eladás napjátol lekövethető most már a km állás tehát kivételesen tényleg igaz) szval azon is tárcsa meg betét lett cserélve mielőtt megvettem , nulla válla volt és az valahogy 10k km után is ugyanolyan még -
csongi
veterán
válasz
Nikaré
üzenetére
A gyari szinkod sem fog sokat mondani.
Az szineket es kaveresi aranyait adja meg.
De, hogy a metalhoz a szemcse meret pontosan mekkora, azt mar nem.
En gyari szinkod alapjan csinaltam. Sajnos az ezust szemcse merete egy picit nagyobb. Igy egy halvany arnyalattal fenybe vilagasoabb, de az arnyekolt oldal egyszinu.
Nem olyan egyszeru ez. :).
Vagy fujasd telibe, vagy polir es ha marad karc, akkor marad. :).
geresics:
A spanyol tarcsak Deauvillen650en jol mukodnek, par ezer alatt nem volt gond veluk. Marka tars leirasa alapjan. -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
...és ez, hogy szegecselt, vagy nem, ez számít egyáltalán valamit? -
Geresics
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A motort a volt munkahelyemen vették 0km-esen, és használták járőr-kivonuló motorként jó időben. Ezért hívom futár jellegű használatnak, mert áll, hidegen beindítják, és már tépik is neki. Többen használták, nem egy gazdája volt, hanem aki épp műszakban volt. Aki az üzemeltetésért felelt, az elvitte valamelyik márkaszervizbe mindig idő (és km) előtt, ott a cég fizetett, de sok olyan nyomot találtunk, hogy a munkát ennek ellenére nem végezték el. Ennél konkrétabban, vagy épp össze-esküvősebben nem mennék bele, a lényeg, hogy valóban 27ekm van benne, és valóban tré módon használták, épp ezért valóban gombokért vettük anno, de ezt talán írtam is itt akkoriban. Jah, és ősszel letették mindig, és csak tavasszal vették elő, és ilyenkor minden tavasszal be volt rohadva az üzemeltető szerint a fék. Miután megvettük (és rögtön kipróbáltuk) mi is tapasztaltuk ezt a berohadást, ami a FirstRide videómban még balf@szkodásnak nézett ki, meg szar guminak, arról utólag kiderült, hogy az első fék enyhe folyamatos fékezése is segített benne. Tudom, aki tud motorozni, az így is tud, de azok nem mi vagyunk, ugorjunk is ezen tovább... Most télen is, használtuk, és nem volt ilyen berohadás, igaz, mi magunk tartjuk karban, és így amit elvégzünk, az tuti el is van végezve rajta...
(#115689) Ferdzsoo
Ne keverjük már egy túramotor használatát sem egy kivonuló, sem egy 95%-ban endurózásra használt motor használatával... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
De akkor az sok-sok pályahasználat.
És nagyon kevés átlaghasználat. -
Ferdzsoo
addikt
Pontosan a betétek is sokszor ludasak. Ezért kell megvenni a gyári betétet és akkor már a tárcsát sem baszod el mert spóroltál a betéten 10k-t ami fele annyi ideig sem bírja mint a gyári. Utána meg cserélheted a tárcsát is ami ha megint nem gyárit veszel megint fele annyi ideig fogja bírni... 21-es csapdája. Meg kell venni a gyárit és kész. Mindkettőből.
Minden más hosszú távon állítom drágábbra jön ki. Nálam az első fékbetétek elmennek 25k-t!
A hátsó még többet! Normál használat mellet/néha pályanap. 10k km egy tárcsának?Ne vicceljünk már.
-
veze
őstag
nekem a LUCAS tárcsa [link] cbf500-on (első) 10e km olyan vállas lett, hogy az alsó határig kopott ( 4,5mm) de ott szerintem a betét is ludas volt , mert nem gyári betét volt hanem szinter, soha többet nem kell ilyen betét.. Mi tettük fel tehát az hogy ki tudja mennyi km van benne, ez esetben nem játszik. És nem szorult vagy ilyesmi amitől folyamatosan kopott volna indokolatlanul is.
most EBC tárcsa lett helyette [link] ebc organikus betétekkel, ez kevésbé kopik ( a tárcsa) csak a betétet kellett cserélni ug y 5+6e km után Ez a tárcsa viszont nem 5,0mm vastag hanem 6,0mm ( nagyobb tömeg) és ugyanugy csak 0,5mm kopas megengedett rá ( tehát a lucast 4,5-nél ezt meg 5,5-nél kell majd cserélni..
A hátsó is Lucas, egyidőben lett feltéve az elsővel( és szinter betéttel) az is kopott, de még határ felett volt aztán orgabikus betét lett beletéve, azóta a kopás megállt..
A magyarázatokat nem tudom, de ezek a tények. -
Geresics
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
halvány lila dunsztom sincs, hogy mit használtak, amíg a motor pesti futár-jellegű munkát végzett, de az olyan kopott volt, hogy nagyon hamar kidobtuk belőle. Amúgy ennek a KLX-nek betegsége volt az üzemeltető szerint, hogy ha sokat áll, akkor berohad a fékdugattyú, nekem is volt, hogy befogott egy darabig, és ez azért tűnt fel, mert haverom fel tudott ott menni, ahol én nem, pedig ez fordítva volt jellemző

-
Geresics
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mert a gyári 70eFt, a többi meg 25-30eFt, én pedig spúr g@ci vagyok

27500km van a mociban, és piszok vállas a tárcsa. Már vásárláskor is az volt, csak megfeledkeztem róla, de tegnap nagyszervizt tartottunk (olaj+szűcsere, légszűrő kimosás és olajozás, teleszkóp-olajcsere, GPS-szerelés, meg egy-két apróság), és most már tarthatatlannak bizonyult a helyzet... -
Micsurin
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Hyon nekem Lucasra lett cserélve nem volt vele gondom, apum sem panaszkodik rá.

GS500-ra haverom végül dettó, Lucast vett nagyvasból ő se szidalmazta különösebben.
Ha ez segít valamit.

Ha a háromból a TRW az egyedüli ami nem szegecses én tuti arra mennék, valamivel biztosan masszívabb kialakítás terepen.
-
Geresics
addikt
Hali srácok,
szerintetek hol, milyen első féktárcsát érdemes keresni?
Kawasaki KLX250-hez (2009) próbáltam keresni, de nem igazán találtam túl sok opciót.Eddig amiket találtam:
Unixnál találtam egy NEWFREN-tNagyvas.hu TRW Lucas

Motoralkatresz.eu EBC

Louis-nál nincs hozzá való, Shox-nál nem találtam egyáltalán féktárcsát, néztem a Brembo és a Ferodo gyártói oldalt is, de ott sincs semmi...
Egy helyi kereskedő tudna gyári tárcsát 70-ért, de ezt az opciót nyilván el is engedtem rögtön
Ja, és még a pécsi Enduro motorosboltból várok visszajelzést, de az elmúlt pár óra keresgélése után túl sok reményt nem fűzök már hozzájuk sem...
-
Nikaré
őstag
Srácok!
Köszönöm az infókat!
(#115676) Ferdzsoo
(#115677) nyogo83
-
nyogo83
senior tag
válasz
Nikaré
üzenetére
Sajnos sokszor a gyari szin se minden, mert ugye idovel minimalisan valtozik az arnyalata.
En a Carcolor-nal szoktam kevertetni festeket, beviszed az idomot vagy motorral mesz es a srac szinkartyaval osszehasonlitva a valodi idomszinhez fogja az arnyalatot keverni geppel. Sokszor kevertettem mar naluk 5-6 evnel idosebb autohoz/motorhoz es 1-2 minimalis arnyalattal mindig masabb kellett mint a gyari szinkod.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Nikaré
üzenetére
Én nem regisztráltam. Ott csak azt szoktam megnézni hogy eg yadott alkatrészt hogyan tudok lerendelni a márkakereskedésben. Merthogy jobb áraik vannak. Sokkal.
Csak infóért szoktam menni oda.
Te magad próbltad a polírt, vagy elvitted valahova? Mert nekem olyan mély karcokat is szinte teljesen eltüntettek, amiben biztos voltam hogy már fújni fog kelleni. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Nikaré
üzenetére
Szia!
Sajnos a színmérőben nem szanad bízni nekem is kimérték és koze! nem volt a gyári színhez. Én megmondom hol találtam meg sajnos utólag a gyári színkódot. oem-partson nézegésd meg az idomokat és minden egyes gyárí színnél (az én esetemben) ott volt a pontos színkód is az adott idomnál információképp. Próbát mindenképpen megér.
Ill. Ha csak karcos biztosan nem fujatnám, egy polír nem elég neki? Az atom kiszedi a karcokat bizonyos szintig. -
z123456789
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem tudom láttad-e, vagy végig olvastad-e a korábbi indexes, kipufogós sztorimat, a lényeg, hogy egy ilyen alis 2$-os relét már raktam fel a gyári helyére. Az kellett a ledes indexhez. És ahogy írtam, jó is volt, egészen amíg fel nem váltottam 3. sebességbe.
3. sebességben nem villogott, hanem folymatosan világított. Kedves itteni fórumtaggal dumáltam erről, ő is ilyeneket használ, probléma nélkül. Elképzelése szerint, lehet hogy kifogtam egy szart. El tudom képzelni simán. Illetve azt is hogy a 600 Ft-os relé helyett az általad linkelt jobban fog muzsikálni. Szóval ha tényleg csak ennyi a szitu, hogy be kell kötni a másik helyére, akkor az menni fog.De mivel nem motorozom, addig amúgy is elleszek amig nem esz erre téged rossebb.
aztán majd kitanítasz pontosan. A vilamosmérnök szomszéd már elmagyarázta nagyjából, de hát ki érti ezeket a mérnököket. (Szerintem téged sem foglak. XD ) Lényeg, hogy ha addig nem fog működni, majd valamit összehozunk.Ja, azt nem tudom Gabomann mondta-e hogy ez enduro, és arra is van szerelve, nem SM. Nem tartanám ésszerűnek arra is használni...erősen gondolkozom inkább azon, hogy Persu által ajánlott RX-ből beszerezni egy hulladékot, és azt működésre bírni, vagy ha rámszakad a bank, akkor a TE610-ből venni egy SM verziót is.
Szóval ha így is érdekel, csak akkor gyere, nehogy csalódás érjen.
-
julius75
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
"valamelyest"....családban van gabonázós fuvarozás, novemberben az egyik sofőr lekoccolt egy opel astrát. Két elem volt fényezős + egy első lámpa csere.
Az a valamelyest itt annyit jelentett, hogy az évi 470ezerből 850 lett a kötelező.Ami annyit tesz, hogy szinte jobb, ha biztosító bevonása nélkül fizeti zsebből.
Viszont az sem működik általában, de az már tényleg nem ide tartozik. -
runner 125
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Úgy ahogy leírtam fent.
Ha elismeri a károkozó és ad betétlapot, h az ő autójáról esett le/ vagy ő verte fel az útról. Ilyenkor a káresemény "bizonyítható" fizet a biztosítód, akinek nyilván fizet a vétkes biztosítója és valamelyest következő évben nő a károkozó biztosítása.
Illetve, gyanítom a káresemények létrejötte nem jelenti mindig azt, h KRESZ megszegésre került valaki által. Nem vagyok szakjogász, de gyanítom ezzel a biztosítók is tisztában vannak. Ritka helyzet, de lásd a kavicsfelverés ide tartozik.
Ilyen szituban tényleg a becsület számít egyedül. Ha letagadja, a rendőrök nem tudnak eljárni a vétkes fél érdekében.
Írtam tegnap a biztosítómnak is, kicsi esélyt látok rá, h érdemben tudnak segíteni, de azért leírtam a szitut...
CASCO-m nincs, mert erre bemondtak annó évi 200.000ft-ot.., szóval már kezdem elkönyvelni, h beszptam. -
macilaci78
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Így viszont, hogy nem ismeri a kresz a kőfelverődést, hogy lehet biztosítási káresemény a KGFB terhére?
-
RAiN91
őstag
LS2 Vector sisakja van valakinek? Érdekelne, mennyire megy le a napszemüvege?
-
etnies
senior tag
válasz
Nikaré
üzenetére
Ülés alatt szokott lenni egy matrica, de az csak támpont egy használt motornál, normál fényező kitalálja neked a megfelelő színt.
Ha csak egy elemet szeretnél fújatni, akkor a többihez kell mérni, mivel az idő és az uv-sugárzás módosította a gyári színértéket rendesen. -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Elemet szeretnék fújatni, eléggé karcos.
Nem kaptam a motorhoz gyári könyvet. Honnan tudom meg a színkódot? -
energy4ever
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Dellfanboy, Micsurin, A Zéé koszi, akkor nem veszek hozza masik plexit.

-
A Zéé
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
nekem volt sötétített plexis sisakom, még városban is használhatatlan volt este, nemhogy lakott területen kívül.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
Már szürkületben is használhatatlanok.
-
dellfanboy
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
felejtos
-
energy4ever
addikt
Az Icon bukomhoz neztem RST Blue plexit. Ezek a szinezett plexik mennyire hanszalhatoak ejszakai motorozasnal? Munka miatt minden nap megyek sotetben is... Sosem volt csak tiszta atlatszo plexim, igy nem tudom egy szinezett milyen lehet sotetben.
-
csongi
veterán
-
lazatt
csendes tag
Ha már nem fér több matrica a motorra és még mindig nem elég gyors.

https://motodan.com/products/kickstand-moto-shoes -
MCs88
aktív tag
-
Predator2
addikt
Helló
Egyelőre csak egy álom, de mennyibe kerülhet egy Yamaha MT07-ből kivetetni a folytást? Arra gondoltam, hogy megveszem 35kw-os változatban. Majd ha elegendő rutint szerzek vele akkor kivetetem belőle a folytást. Természetesen úgy hogy minden legális, és megvan az A" korlátlan jogosítvány.
Írtam a Yamahának (2db márkakereskedés) de semmi válasz
Thx
-
runner 125
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Madarat tolláról mondás, ugyebár...

Már évekkel korábban feltűnt, h Tasi csépelő közönsége a motorosok 2 bites rétege. Amolyan sportmotor forumú birka közönség.
Egyszerű, naív, nulla technikai tudású emberek, akiknél ugyanúgy természetes az, h a kutyaszar mellett, a porló betonjárdán borítunk szét egy karbit, mint Tasinál. -
csongi
veterán
-
Geresics
addikt
beszéltem erről korábban olyan rendőrrel, aki közúti baleseti ügyekkel foglalkozik. Azt mondta nekem, hogy a kameraképet a jogszabály szerint nem kötelező elfogadni, de egy ideje a bírók döntik el, hogy figyelembe veszik-e, és akkorra (kb. 1 éve beszéltünk) kb. minden bíró elfogadta. Pl. hiába nem perdöntő bizonyíték, ha egyértelműen látszik rajta a dolog, és utána a vétkes még mindig tagadja, hogy ott volt, onnantól teljesen hiteltelenné válik, bármit is mond...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Az lesz az nézegettem reggel még az idevonatkozó részeket ott lesz a probléma de ha ezt nem engeded onnantól kezdve szarnak egy pofon.
Mondjuk sose értettem miért olyan bazinagyultramega titok a rendszám főleg mióta hozzáférhető az adatbázisban is lekérdezésre az előzménye az szgk-nak. Miben más az, ha levideózzák mint mikor odasétálnak mögé és leírják? Vagy jól megnézik?
Nézzék írják, tőlem akár videózhatnák is ha bűncselekményben felhasználják az egyedi azonosító jelét az autóm motoromnak azt enélkül is megfogják tenni... mindeközben maximum megnézed a fórumtárs műszakin készült képeit? Mi lesz? Kiröhögöd, hogy pont olyan gatya koszosan hordja januárban oda mint te?
Mindegy ez már nagyon off... -
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A bírói gyakorlat mást mutat mint a jogszabály.
Ismét oda fogunk visszakanyarodni ahonnan sok vita indulhat, a fos hazai szabályozásokhoz. -
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Ha büntethető vagy dashcam alapján akkor ennek oda vissza bizonyító erejűnek kell lennie. Ilyen nincs, hogy A esetben elfogadható de B-ben nem, pont. Ha megfelelően látható minden a felvételen el kell fogadják.
Ezek annyira voltak képben mint két éves akik 2,5mm-es gumiért akartak megvágni reggel suliba menet... mondván az a gumi már kopásjelzőn van és leszarja, hogy még nem tudtam elmenni gumishoz...
-
julius75
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
"Azt mondta egyértelműen h nem.".....na mert pont egy közlekedési rendőr szavát szabad és kell komolyan venni....ugyan már.
-
Chris0321
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Én pont a rendőrben bíznék meg legkevésbé, hogy tudja a szabályokat. Ha büntethetnek a felvétel alapján akkor kár esetében is bizonyító értékűnek kellene lennie.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hala egnek a buntetofek az kozuti veszelyeztetes, azaz mar buncselekmeny.
-
fattyu
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Szép nap ez akkor.
Nekem meg beszart az 1900 kmes kuplungom...
volt itt szó kuplungtalan váltásról.... hát instant kellett megtanulni hogy hazajussak.... megy ez. lefele mondjuk trágya de felfele egész működős.
-
runner 125
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Cimborám ugyanezt mondta.. szerinte én ezt előre megkarcoltam, h ilyen szabályosan szakadt ki.
Nyilván nem, így tört ez a plexi.
Nem, dashcam sem bizonyítóerő. Direkt rákérdeztem a rendőrtől, h az legalább igazolná a szavam? Azt mondta egyértelműen h nem.
Szóval érdekes szituk ezek...
TaaT
A legfőbb különbség az általad linkelt eset és az esetem között, h míg a rendőrök (és gyanítom a jog) szerint a büntetőfékezés egyértelműen KRESZ szabályszegés, addig a felvert kő nem. Ezért a kamerafelvétellel is kitörölhettem volna..
Rettenet gáz tényleg. Gyakorlatilag itt kizárólag a felelős egyenességén, becsületén múlik az, h elimseri-e az általa / autója okozott kárt. Ha valakiben nincs meg ez a manapság egyébként is ritka tulajdonság, a károsult bszhatja... -
Czimby
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
A motor line-nál alapból 92e amiből lejön még 10%
-
zgospel
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az RT-Race az az SMX Plus szint, nagyjából, papíron legalábbis. Ennyiért jó vétel szerintem, pláne hogy aktuális modell. De fel kell próbálni.
Az R-S2 már egy ideje kifutott.
SMX-6 helyett én az SMX Plusra próbálnék lőni, de azt neked kell tudni hogy milyen szintet akarsz. -
hugi0
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
En pont forditva vagyok.
Szeles a labfejem igy a 44-es TCX csizma jo.
A cipok szinten 44-esek de azokat felvetelkor mindig szuknek erzem, mind a TCX (magas) mind az Alpinestar (felmagas).Ma elmentem egy "ismeroshoz", nezze at a motort, mit kell rendberakni, hogy vizsgara vihessem.
Korbeszimatolta, majd igy szol: menj at az irodaba - odaszolok.
Atmentem. Elkertek a forgalmit, szemelyi igazolvanyt.
- meglepetten alltam, eltelt egy kis ido mire felfogtam.
-
rayoliviero
veterán
válasz
zgospel
üzenetére
Kösz a választ.
Ezeket néztem ki:
[link] TCX RT-Race
[link] TCX R-S2 EVO
[link] Alpinestars S-MX6A lábam 42 és 43 közötti lehet, a legtöbb cipőből 42-est veszek, de van amelyik szokott szorítani, de 43-asból pedig van amelyik nagyon nagy. De Ha biztosra akarok menni muszáj lesz 43-ast rendelnem csizmából, mert a nagyobb még mindig jobb, mint a kicsi.
-
zgospel
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nekem TCX van, sportcsizma meg motoros cipő is, és nem igazán egységes a méretezés a csizmáknál. A cipő méretek rendben vannak.
Legalábbis amikor én vettem akkor 2 sportmodellt próbáltam, és más kaptafára készültek, az egyiknek a talpa nagyon széles volt, talphosszra hiába lett volna jó, mozgott benne a lábam jobbra-balra.
Nincs összehasonlítási alapom más márkák csizmáival, úgyhogy nem tudom mi számít igazán jónak (persze az elbeszélések alapján a Supertech-R az etalon). Én anno azt néztem hogy milyen védelmet nyújt milyen pontokon, és ehhez mérten a hasonló szintű Alpinestarshoz képest valamivel olcsóbb volt. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Mért nem maradsz sidinél?
-
rayoliviero
veterán
Van valakinek itt TCX és Alpinestars sport csizmája
? Mennyire pontos ezeknél a méretezés?A Sidi-m nagyon szorít, abból tuti 43-as kell venni, hogy 42-es lábra jó legyen. Ugyanez igaz az Alpinestars és TCX csizmákra is?
Ez a TCX amúgy jó márkának számít? A külföldiek elég jóra értékelik a csizmáikat.
-
Czimby
addikt
válasz
Horvi
üzenetére
Az úgy érdekes.
A DOT 3/4/5.1 glikol bázisú
A DOT 5 szilikon
Tilos őket keverni,
a karmantyút meg kend azzal
Én mindig úgy tudtam, hogy vagy a megfelelő fékfolyadékba áztasd be az összeszerelendő cuccokat vagy még jobb ha veszel kifejezetten dugattyúra/karmantyúra való pasztát. -
Chris0321
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Sajna csak hónapokkal később mesélte mi történt, de én biztos beküldtem volna fizetés előtt a yardhoz rákérdezni, hogy ezt mégis miért kellene kifizetnie. Plusz ügyvédhez is elmentem volna hátha tud segíteni. Teljesen végig lett húzva a kocsijuk oldala azt azért nem egy pár forint megcsináltatni.
-
tboldi
nagyúr
Hű, de régen láttam már ezt az avatart!

Eddig nem foglalkoztatott a kamera gondolata, de egyre jobban érik, hogy vegyek egyet. Nem egész egy hete én is kaptam büntetőféket, mert apró dudálással jelezni mertem egy Octaviásnak, hogy majdnem elvitte az autóm elejét az index nélküli sávváltásával. Túlzás nélkül centiken múlt az egész, és azt sem tartom kizártnak, hogy ha még mindig a gyári, nyúlós fékkel közlekednék, simán belecsúsztam volna.
runner 125 és etnies: Legalább nektek nem esett bajotok.

-
csongi
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Nem értem, minek kell lyukat vágni a plexin?

Szerencsésen megúsztad, az anyagi kárt leszámítva. Sajna ez nagy szívás. Egy kamera felvétel már elegendő lett volna a bizonyításhoz? -
runner 125
nagyúr
válasz
Mauzes
üzenetére
Konkréten a 2 rendőrrel visszamentünk a helyszínre (addigra a kamiont már elengedték). Megmutattam kb hol volt. Kiszálltunk, végigsétáltuk az utat, a kitört plexit gyakorlatilag 80%-os méretében, egyben megtaláltuk az úton. A bazaltot nagyon figyeltem az árokban, volt vagy 30 cm-es "fű", így az nem lett meg..
Szóval ja, ez így ebben a formában szerintem is qrva gáz.
etnies
Uh, hát az is meleg szitu volt akkor. A lényeg, h személyi sérülés nélkül megúsztad te is.
geresics
Annyit tettem, h az építési területre begurultam, kerestem egy művezetőt (ez a 84-es úton, az M85 építési szakasza..), aki adott egy kontaktot. De természetesen nem vette fel a pali egész nap. Szóval hétfőn újrapróbálkozom. Ha már a kamionos így ki tudott bújni (ezen az építkezésen dolgozik ő is), akkor bízom benne h legalább az útvonalnak, mint építési terület van valamilyen felelősségbiztosítása ilyen szitukra. 80.000 a gyári plexi, a műszerfalborítást még nem mertem megnézni, de gyanítom az is minimum ennyi..
-
Chris0321
veterán
válasz
Mauzes
üzenetére
Ne várj tőlük semmit, legyen kamera a kocsidban/bukódon ha bármi történik.
Kollégám felesége hazafelé tartott a településükön. Az utca szélén állt egy autó amit kikerült csak az éppen akkor döntött úgy mikor a két autó egymás mellett volt, hogy betolat jobbra hátra a beállóra. Végigkarcolta a kocsijuk oldalát. Természetesen a nő megállt, jelezte a problémát amit a fickó letagadott. A nő megunta és hazament és elmesélte kollégámnak mi történt. Persze nem kis kár lett, ezért ő nem akarta annyiban hagyni, megkeresték a fickót aki továbbra is hősiesen tagadott. Kihívták a rendőrt aki közölte, hogy nem tud tenni semmit és lelépett de előtte még mindkét autóst megbüntette mert elhagyták a baleset helyszínét.
Szolgálnak és védenek. Ja, dehogy is: Száguldanak és mérnek!
-
zgospel
őstag
válasz
etnies
üzenetére
De utálom azokat akik alárendelt útról állnak a kereszteződésben, várják hogy elhaladj, de már csorognak előre és tolják ki az orrát akkor amikor én még ott sem vagyok. Sokszor úgy látom hogy nem is érzik hogy hol a kocsijuk orra, csak tolják neki előre és már rég belógnak a főútra... Általában ilyenkor látványosan megyek beljebb, hátha észreveszi magát, de volt már párszor hogy dudáltam. F*szom beléjük.
Rohadt nagy mázlid volt végül.
-
Mauzes
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ez egy vicc, hogy nem tudnak mit csinálni, ez komoly? Ha utólag megtalálod a bazaltot a földön és van az autón is, akkor ez mit nem bizonyít a rendőrök szerint? Ennyi erővel bowling golyókat dobálhatsz a platódról, nem kresz szegés és nem lesz rá bizonyíték...
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Engem két órája baszott el egy autó, szerencsére gázt adtam és kiugrottam előle, így csak a motort hátulját találta el oldalról.
Picit megbillent a motor, de a doboztartó kereten is csak pici húzás nyom lett, azért felvettem az adatait, ha előjön valami hiba a héten, akkor jelentem, egyelőre minden oké.Pali ki volt akadva, hogy milyen szerencsétlen nap, de mondtam neki, hogy tizedmásodpercen múlt, hogy nem zsákban fejezem be a napot, szóval ahhoz képest szinte semmi nem történt.
Kérdeztem, hogy nem látott-e. Mondta, hogy igen, de úgy érezte, nagyobb a távolság közöttünk.
2x2 sávos úton mentem a belsőben, ő a másik oldalról akart kifordulni, átjött két sávon és úgy jött nekem, nem is értem....Én az A1000 feliratnál voltam, amikor jobbról, a mellékutcából nekem jött.
Geresics, ez rímel a te videódra.
-
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Bááázzz, azért ez kemény!
Az meg külön megdöbbentő, hogy ha nem ismeri el a károkozást, akkor simán megpattanhat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Értem. Viszont nem értem hogyan lehet ekkora különbség adott esetben kopás/futásteljesítményekben.

Bááázzz, azért ez kemény!