Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz csongi #115091 üzenetére
Kis osszehasonlitas
Mindketto valtovillama kb 13 000 kezd sargallani, ~ugyanannyit forognak. Az ujsagirok nem nyustolik, mert nem akarjak, de forognanak joval tobbet is.
A 4T video eleje a ktm RC250R 38 KW, 81 Kg, es az sem egy lapon van a moto3-al, felhasznalt alkatreszek araiban, sulyban is. A video vegen Jack Miller gepe mar mas liga, pedig az rc250 sem egy szar.
Utcara sztm nem kell hozzanyulni egy ~30 loeros 2T 125 hoz. Teljesen jo a menetteljesitmenye, ha enduro, 110 kgos teletankolt tomegnel. Tul bonyolult dolgok tortennek egy 2T ben ahhoz, hogy barmilyen befektetes nelkul barmit is tudj javitani rajta. Mivel nincs bevalt recept utcai motoroknal, csak empirikus uton tudsz elore jutni, sok penz es ido befektetesevel, de utana azt tudni fogod. Addig vakon van mindenki, amig nem onti bele ezt a penzt, bar ezt az emberek tobbsege nem kepes megemeszteni.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
válasz Czimby #115098 üzenetére
Igen, én is legendákat hallottam az olajozóról, ezért teszem ezt a kísérletet.
Eddig kb 11.000 km van benne és még állítani sem kellett.
Általában a láncaim 20.000 km után szokták feladni, egész évben használom a motort. Kíváncsian várom, így mi lesz a helyzet.
Nekem sokkal kevesebb macera takarítani a gépet, a kis lánckeréknél sincs jelenleg semmilyen olajsár.Vasárnap letörlöm a láncot, előtte decemberben nyúltam hozzá utoljára.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Czimby
addikt
válasz Khaosz55 #115095 üzenetére
Egyik mérnök srác a cégnél 60e + Km-t ment el a gyári lánccal a 600 Horneten,
manuális(ecsetes) láncolajzással.
Jelenleg 90e van a motorban, amit ő vett újonnan.
Viszont elég retkes neki a sztender stb, szerintem túl sok olajat ken rá.
Egy ilyen olajzóval biztosan jobban be lehet lőni a mennyiséget.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Khaosz55
addikt
válasz jacis #115079 üzenetére
Nekem cobra láncolnazom van 2 éve szerintem sokkal jobb mint fujkálni. Sokkal egyelletesebben eloszlok a kenőanyag. Spray esetében felviszed a kenőanyagot, de véleményem szerintem 200km múlva csak a lánc oldal felületé marad a zsír ami szedi össze a finom port. A görgőkön és a csapokon max a kosz marad.
Láncoljazóval az olaj szépen szétterül a felületen. Lényegesen jobb eredményt érek el vele. Ráadásul kényelmes. Ment közben 1/4 dordulat 200km után és kész.
-
runner 125
nagyúr
válasz prannk #115092 üzenetére
A legnagyobb poén gyakorlatilag kivétel nélkül az összes üzemórás cross-nál, h mindenki "frissen felújítva", pár üzemórával árulja. De tényleg, nézzétek meg, olyat gyakorlatilag nem látsz olyat, h "ár alatt, mert felújítandó.." Valószínű minden eladó (főleg Mo.-n...) olyan jótétlélek, h eladás előtt rákölti a motor eladási árának a felét..
Nos, az üzemórás használtcross LUTRI! Ilyet csak és kizárólag abban az esetben vegyél, ha a vétel után akár másnap hajlandó vagy 300-350.000ft-ot rákölteni pluszba, grimasz nélkül.
Ha pedig kihasználod a teljesítményét, ugyanezt az összeget 2-3 évente el fogja nyelni.
Más felől én azt is átgondolnám, h rendszám nélküli cross gépekkel mit tudsz kezdeni a környékeden? Ilyet jellemzően az vesz, aki hétvégén feltszi az utánfutóra, kihúzza a bányába, vagy a cross pályára, motorozik 3-4 órát és hazahúzza.
Ezzel még tankolni se tudsz elmenni, aszfalt út kizárva, az a 6-7 literes tank meg jó esetben is 70km, aztán kifújt.
Végigjártam már pár éve ezt a kört én is. Aláírom h futóműben, vázgeometriában és teljesítményben ezek az etalonok, de rohadt sok a kompromiusszum... én elengedtem, pontosabban az én és a motoros haveri köröm igényeinek nem felelnek meg. Ezért vettem én is, és 2 másik cimborám is DR-Z-t. Sokan lefikázzák, lenézik, én viszont a racionálitások embere vagyok. Amíg egy másik cimboránk folyamat szopik az YZF-250-nel (Keihin verdsenykarbi, páratartalomtól kezdeve, hőmérséklet, mindenre kibszott érzékeny, valami megkopik benne beállíthatatlan és horror hozzá minden.. és úgy anblokk az egész blokkal), addig ez gombnyomásra indul -10-ben és + 35 fokban is, mindig. Alkatrész is (nem nagyon kell egyébként) van hozzá dögivel, bárhol.
Jó néhány okosság van amivel a gyárilag "fojtott" teljesítményt lehet javítani, így 42-43 LE kijön egy S verzióból is és még az áttétellel is lehet játszani, ami szerintem hobbyendurozásra, terepen túrázásra bőven elegendő.
8-900-tól már találni épzkézláb darabokat, rendszámmal, megfelelő alap karbantartás mellett nem ritka a 100.000km-t futott példány sem. Nyilván terepen használva nem megy el ennyit felújítás nélkül, de ez úgy sem üzemórás típus. Persze ez csak tipp, ha a cross szimpatikusabb, olyat kell keresni, de mint írtam, tartalék legyen a zsebben és 2-3 év múlva is."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
csongi
veterán
válasz Topiccsendőr #115089 üzenetére
Akkor itt mar nagyobbat kell venni. Ezek a koltsegek gondolom mar nem igazan eri meg.
A mostani moto3 250 egyhenger 4t hozzak ki az 50Le koruli teljesitmenyt. Nem tudom mennyit foroghat de az is karcolja a10ezrer szerintem -
Tamás9x
őstag
Ár érték arányban valami jó intercom-ot mit lenne érdemes venni? 5 évig azért nem cserélném le
Internetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Topiccsendőr
addikt
válasz csongi #115086 üzenetére
Nem, azok meg ennel is erosebbek voltak.
54 loero kornyeken voltak, akar 15 000 et is forogtak.Ez a 40 lo egy Honda Rs 125 teljesitmenye, ahol 1000km a dugattyucsere intervallum. Pl rotax 122 bol kihozni ilyet szerintem 15-20 fekpadozas, 5-6 nikaszil henger hazavagasa es az alkatreszek drasztikus valtoztatasa es csereintervallumuk leroviditese utan lehet.
Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
válasz runner 125 #115080 üzenetére
Nem, mondom rezgésre adagol, van benne egy szelep.
A felszerelés ideiglenes, múltkor is kellett menetrögzítő, mire megfogta rendesen. Ha minden smakkol, akkor kicserélem valami esztétikusabb megoldásraJacis, a fújkálás egy dolog, takarítani macera a láncspray-t. Ezt egy ronggyal erősen áttörlöm és tiszta a lánc és nem is kell olyan gyakran. Nagy időspórolás abban az országban, ahol inkább esik, mint nem...
Nézd meg, hogy néz ki a lánc, utoljára decemberben takarítottam és azóta is naponta használom és olajozom. Ahhoz képest patyolat.[ Szerkesztve ]
"önmagam hite vagyok magamban"
-
csongi
veterán
válasz Topiccsendőr #115085 üzenetére
Ez a teljesitmeny a regi Moto3 teljesitmeny korul volt?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz prannk #115081 üzenetére
Semmilyen utcai 125 os nem tud 40 lovat.
Meg egy 160ccm big bore kit sem tudja.
40 loerohoz mar 1-2 000 km es intervallumban kellene dugattyut cserelni, aminek eggyurusnek kellene lennie, joval nagyobb kompresszioviszonnyal, kb az utcai hutohoz kepest ketszerakkora hutovel, nagyon pontos karburator beallitassal, ami ha nincs megcsinalva homerseklethez, paratartalomhoz, legnyomashoz, akkor rengeteg lo elveszik.Explosión de dos tiempos
-
törölt tag
válasz prannk #115081 üzenetére
Illetve egy 125 ös sms husqvarna lehet 40 ló?
papíron is alatta van ha jól emlékszem. én kizártnak tartom hogy annyi legyen
elnézést nem tudom lehet e most itt koronázni, de ma amit láttam nagyon önző és elkeserítő. motorosok minden felé csapatják mintha szabadnapok lennének... -
prannk
őstag
Hali. Egy 450 es rmz mit eszik?
Illetve egy 125 ös sms husqvarna lehet 40 ló?
-
runner 125
nagyúr
válasz etnies #115076 üzenetére
Ezt nem lehetett volna egy sima fékolaj tartállyal elrejteni valahova az idomok alá?
Jah és a gyorskötözőt 3-4 éven belül megeszi az UV. Elpattannak. Ezt valamilyen öntapadós kábelrögzítővel oldanám meg. Nem is látszik és nem is eszi meg az UV."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
jacis
nagyúr
válasz etnies #115076 üzenetére
Én elismerem a munkát amit bele fektettél de szerintem nem olyan nagy fáradtság lefújni minden héten egyszer a láncot mint egy ilyen kütyüvel vacakolni és esztétikájában sem ok szerintem. Ha Neked ez így ok semmi bajom vele nehogy félre értsd.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
etnies
senior tag
-
etnies
senior tag
Ma végre szabadnapos vagyok, felraktam az új láncolajozót.
Ez elvileg magától adagol, rázkodás tartja üzemben, egy csavarral lehet állítani az adagolás mértékét. Le van írva a dokumentációban, milyen hőmérsékleten milyen módon kell beállítani.
Ma csak nagyjából felszereltem, holnap teszt munkába menet."önmagam hite vagyok magamban"
-
fattyu
veterán
Elhoztam a huskyt. Gyaaaaa. Hát ez mocsok jó lesz. Már az érzésre bejaratos tartományban -fordulatszammero ugye nincs- is oltári szélesen vigyorogtam. Ez gheci mókás vas.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Varoz
addikt
válasz hugi0 #115046 üzenetére
Arra nem is kell, de adásvételit akkor írsz amikor már kifizetted/megegyeztetek, ez az első lépés, utána már nem a biztin múlik, tehát szépen megkötöd.
Egyébként ha mégis meghiúsul, le tudod mondani a biztit, nem értem miért félsz tőle.
Eredetvizsga akkor jó, ha tudod hova kell vinni ahol nem csak áttolják. Tehát jobb ha te csináltatod, legjobb ha beírod az adásvételibe, hogy csak akkor él a dolog, ha átíratható a jármű.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Micsurin #115072 üzenetére
Nem gondolnam, hogy le kell attetelezni egy ~30 loerot ~115 kgra. Bar hatulra 2-3 foggal nagyobb elfer, vitan felul, de nem kell neki ugy, mint egy 4T nek.
Egyebkent erre lenne az MX, 400e keretbe bele szokott ferni, nagyobb kinalat mellett a teteje 650e az alja ~300e
Attetelezes nelkul az rs 10 000 nel csusztatott kuplunggal elindulasnal kerekre jon, ugy hogy dinamikus elindulast terveztel vele, nem egykereket.Eldobalos motornak nem tudom mennyire jo, mert ha veszel egy lelakottat, mire feltamasztod, lesz ~300-400e, ez lassan cb500 ar. sot. Ennyiert veszel mar egyet.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Micsurin
nagyúr
válasz Topiccsendőr #115069 üzenetére
Meg pedig kis utómunkával elvileg nagyon korrektre lehet kihozni őket.
RX125-öt egyébként leáttételezve Sm gyanánt is mered ajánlani bohóckodni? Amolyan nem félek eldobni motorként gondolnék valami hasonlóra, szépen leáttételezve.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz hugi0 #115064 üzenetére
Jó hiszemű vásárló vagy, nem felelős hatalmas különbség.
@persu: Mivel te vagy itt a szart csakisolcsón zászlóvivője volt esetleg tapasztalatod a kínai gázos rugóstagokkal? Elvileg ha szétszeded átfurod a töltőnél, kapnak egy tisztességes rugót egész korrektek tudnak lenni ezek az RFY és társai. Tudsz róluk bármit?
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
nyogo83
senior tag
válasz Geresics #115065 üzenetére
"Amúgy meg van érvényes forgalmija a motornak, amit meg akartok venni? Akkor utoljára is átment az eredetvizsgán! Mire számítotok? Hogy azóta ellopta az eladó saját magától? Nála van X éve... Nem is értem..."
Vagy esetleg nem stimmel a motorszam/alvazszam kombo, mert pl csereltek benne es nincs lepapirozva.
Nem feltetlen a lopas a lenyeg, jo ha ilyenrol tud az ember, nem mindenki jartas annyira, hogy egybol ilyenek eszukbe jussanak. (keress csak ra, hanyan beszivtak mar ezt )En ugy csinaltam eddig, hogy kitoltottuk az adasvetelit, egyutt az eladoval/vevovel elmentunk az eredetvizsgara, aztan amikor a papir a kezben volt, inteztuk az anyagiakat es onnan mindenki mehetett az utjara.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz hugi0 #115049 üzenetére
egy six days olyan regi, hogy papiron is erosebb 11 Kw nal, igy nem fer bele a kategoriaba.
Ha a2-d van, megint tudsz ujabb dolgokat venni 4T bol.
Arra reagaltam, hogy az arat a ritkasag faktor viszi fel, amit nem ertek, mert ha tudsz venni jobbat, nekem lehet akarmilyen ritka, legenda, mives motor, az osszessegeben egy draga, de rosszabb motor lesz a piacon.Explosión de dos tiempos
-
Geresics
addikt
válasz zgospel #115061 üzenetére
Pécsett másnapra kaptam helyet a kedvenc (értsd: legolcsóbb) műszakiztatómnál
Asszem írtam is anno a műszakival is ez volt, mert beijedtem, hogy itt írtak többen horror határidőket, és akkor talán meg is állapítottuk, hogy mekkora különbség van ebben is vidék és főváros között (nem utóbbi elényére).(#115062) hugi0 és (#115063) dellfanboy
Tökre nem értem a parátokat, úgy csináltok, mint aki még sosem vett rendszámos járművet...
Ha nálam úgy jelentkezett volna vevő, hogy csináljam meg előre az eredetvizsgát, én bizony jót kacagtam volna. OK, legyen, utalja el előre annak az árát, és megcsinálom (az időmért még pénzt sem kérnék szerintem). Ez meg az ilyen ötletekkel szaladgáló "vevőknek" nyilván nem tetszene. Hagyjuk már...Amúgy meg van érvényes forgalmija a motornak, amit meg akartok venni? Akkor utoljára is átment az eredetvizsgán! Mire számítotok? Hogy azóta ellopta az eladó saját magától? Nála van X éve... Nem is értem...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
hugi0
őstag
-
dellfanboy
őstag
-
hugi0
őstag
válasz Geresics #115053 üzenetére
A sajat erdekeimet nezve.
Gepjermuvek vasarlasaban nem vagyok jartas ezert mindig van velem valaki aki kozelebb all ahoz, hogy megitelje a jarmu allapotat. - akar fizetett szemely.
Ha megvan 3-4-5 alany akkor szepen sorbajarom oket.
Ha megvan a vasarlasi szandek az egyikre, tisztazom a vasarlalsi felteteleket.
Amenyiben nem hajlando az elado adasveteli szerzodes alairasa elott eredetvizsgat kesziteni a jarmurol, tovabb lepek.
A jarmuvet sajat hasznalatra, minimum 5-6 evre tervezem.szerk.:
Egyebkent ebbol az altalanos vasarlasi leirasbol is latszik, hogy az eredetiseg vizsga valoban csak arra van, hogy valakiknek penzt termeljen.
Mert ha a kiszures lenne a lenyeg, akkor bizony a szerzodes elotre tettek volna.[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
zgospel
őstag
válasz Shin Chen #115060 üzenetére
Egyből nem hiszem hogy el fogod tudni vinni, bár a mostani helyzetben még talán az is lehet. De alap esetben egy-másfél héttel előre kellett időpontot foglaljak itt Budapesten eredetvizsgára. Ami picit necces is volt, mert az átírásra meg 15 nap a limit.
Én a helyedben már most felhívnám a lakóhelyedhez közeli helyet, foglalnék egy időpontot, aztán ha valamiért mégsem vetted meg a motort akkor lemondod a foglalást.A kötelező megkötését is ráér otthon megcsinálnod amennyiben szállítjátok a motort.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Shin Chen
tag
válasz Geresics #115053 üzenetére
Köszönöm, ez az oldal nagyon jó, részletesen leír mindent!
Remélem minden rendben megy, egyedül az eredetvizsgától tartok.
Ti mit javasoltok, ha tudom az adásvételi és kötelező megkötése után egyből vigyem el Pesten, vagy hozzam haza Debrecenbe és itt?"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Chris0321
addikt
válasz #81556480 #115055 üzenetére
Én vasárnap vettem, igaz autót de ez lényegtelen. 180 km-re kellett érte elmenni. Csak telefon volt nálunk, de előtte beszéltem egy biztosítós alkusszal aki kapva kapott az alkalmon, hogy megkösse a biztosítást pedig tudta, hogy vasárnap dél körül fogom hívni. Csak annyit kellett megtennem, hogy lefényképezem neki a forgalmit és a papírjaimat de ezeket az infókat telefonon is le lehet diktálni csak így kicsit lassabb és nem sokkal később már meg is volt kötve a biztosítás méghozzá olcsóbban is mint amit én online tudtam volna kötni míg egy gyorsbüfében ebédeltünk és indulhattunk is haza.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az eredetvizsga a lehuzason kívül semmire sem jó. Attól lehet lopott még bármi, ők nem vállalnak felelősséget. Volt erről régen egy jó kis cikk.
Én is egyetértek abban ezt az eladónak kéne csináltatni, és így meghirdetni a járművet. Persze csak akkor ha valóban erdemileg jó lenne bármire az eredetvizsga. Nem a mostani állapotában...
-
Geresics
addikt
válasz hugi0 #115052 üzenetére
5. átíratod a nevedre
5.1 eredetvizsga
5.2 okmányirodaSajnos tabulátort hiába nyomtam, automatikusan törölte, de akkor leírom még részletesebben. A névre írás lépései:
5.1 eredetvizsga, utána elbattyogsz az
5.2 okmányirodába, és a nevedre írjákEz így működik, szóval ne vegyél járművet!
Részletesebben, alaposabban kifejtve, leírva:
https://kalkulatorlap.hu/gepjarmu_atiratas_menete.html
Jó olvasgatást...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Pedig sajna nem Te határozod meg a dolgok menetét, hanem az egy rögzített folyamat:
1. kinézed a motort,
2. odamész, megnézed, tetszik
3. megállapodsz az eladóval, írtok adásvételit, kifizeted
4. kötsz rá biztosítást online, elhozod (ezt a kettőt sokan felcserélik, azonban, ha lábon hozod el, és út közben balesetet okozol, akkor nincs érvényes biztosításod!)
5. átíratod a nevedre
5.1 eredetvizsga
5.2 okmányirodaHa pedig arra számítasz, hogy az eredetvizsga bármilyen turpisságot is leleplez, akkor el kell keserítselek, kb. semmit nem ér, tudok autóról, amiről átírás után jóval derült ki, hogy lopott volt...
-
hugi0
őstag
válasz Topiccsendőr #115036 üzenetére
"ennyi penzbol azert van alternativa, hogy ne egy szartartaly kis 2T re ulj ra. En nem is ertem ezt. Ezek csak gepek. Ha ugyanannyi penzert jobbat vehetsz, miert szopatnad magad? "
Valoszinusitheto a valasz:
Mert ezeknek a fiataloknak max A1-van a zsebukben.
Cserebe ezek a fiatalok mindent bevetnek, hogy egy 2T 125 (160) ccm-bol kihozzanak kozel 30-35-40 pacit.tboldi:
A mocit penteken kora delutan vettem, mire hazahoztuk mar semmi nem volt nyitva.
Hetfon elso dolgom volt munkaba menet elott.
2 honappal kesobb jott a 280Ft befizetnivalo.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Ha nem kötsz az adásvétel pillanatában kgfb-t, fedezetlenségi díjat kell minden nap fizetned, amíg meg nem teszed (igaz, nem olyan nagyon sokat, csak párszáz Ft naponta).
De a megkötés után sem kell egyből fizetned a biztosítónak, asszem 60 napod van rá, szóval ha közben kiderül, hogy valami nem kerek a járművel, akkor érdekmúlás címszóval visszamondod. -
Shin Chen
tag
Ahh igen a kötelező... azt is meg lehet kötni online igaz? Most átporgettem egy legjobb ajánlat keresőt, csak nem véglegesítettem, majd ha éles lesz a helyzet.
Aznap mikor megvan az adásvételi megcsinálom.
Lehetőség szerint egyúttal azonnal az eredetvizsgával kezdenék, aztán ha az megvan ügyfélkapuval letudnám a többit.
De ez még úgy két hét
Köszönöm!
(#115046) hugi0
Leinformáltam, első tulaj, végi szervizelt karbantartott, eredeti cuccaival adja. Tényleg gondosnak tűnik, kicsit hihetetlenkedek is.
Attól még ugyan úgy zsákbamacska (raptor sportdob+k&n sportlégszűrő ki tudja mennyire ette meg a motort terepen.) majd az idő és a lefutott km megmondja mi a helyzet, most már nem szívesen fordulok el a vételtől.[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
hugi0
őstag
válasz rayoliviero #115030 üzenetére
Kizart dolog, hogy egy meg ki nem fizetett jarganyra ami nincs a tulajdonomban biztosatast kossek.
Majd ha kideul, hogy nem mokolt a jargany, majd akkor lehet tovabb lepni.
Es ezert tamogatom azt, hogy ne a vevo fizesse az eredetiseg vizsgat.
Mokolt a jargany azt en bukom a penzem az elado meg rohog a markaba ?
Nem, Nem ! . . es Nem !"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
veze
őstag
nekem ápr 11 én lejár a műszakim, de ha jól értelmezem vígan motorozhatok tovább egészen addig ami ki nem hirdetik a rendkivüli helyzet végét, ami most ugyebár korlátlan időre megszavazta a országgyűlés viktornak tehát akár egész nyáron is tarthat, sőt a következő választásokig is akár
Müszakilag nincs probléma a vizsgaztatassal , bármikor átmenne , csak nincs lepapirozva ugyebár 11-e után...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ja, én is így tudtam, mégis fontoskodtak már a műszakin is. Nem volt biztositás, ezért rá kellet írni a vizsgalapra milyen utánfutóval érkezett a motor
-
Varoz
addikt
válasz #81556480 #115039 üzenetére
Nem, max hülyék hozzá.
Csak az okmányirodában kell a kötvény.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Micsurin
nagyúr
válasz #81556480 #115039 üzenetére
3 éven belül 2 motor + 2 autó* és sose kérték el csak az okmányban a biztosításról a csekket.
*mindig elfelejtem a Golfot, 4 hónap alatt jöttem rá nincs nekem türelmem öreg és ritka motoros cuccal foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz rayoliviero #115030 üzenetére
Eredetvizsgára nem kell! Átíráshoz kell, meg ahhoz, hogy ne legyen mabisz díjas.
Eredetvizsgáló vagyok, azért tudom.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
törölt tag
válasz Topiccsendőr #115036 üzenetére
Ja miért, te hol vagy?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz #81556480 #115035 üzenetére
Igen, pl gyarias allapotu six days-ert 3000€- el akarnak kerni :D ennyi penzbol azert van alternativa, hogy ne egy szartartaly kis 2T re ulj ra. En nem is ertem ezt. Ezek csak gepek. Ha ugyanannyi penzert jobbat vehetsz, miert szopatnad magad? :D
Az en kornyekemen etx-ek vannak tulnyomo reszt, 800-1500€ ert mennek, eleg oszintenek neznek ki javareszt.
Kulonbseg meg, hogy itt mindegyik papiros.Sztm ez az RX lakossagi valtozata, mert csomagtarto, meg minden felesleges dolog lehet rajta.
Ha nem talalkoztam volna ennyivel, en sem ismernem, mert magyarorszagon az RX ek vannak tulsulyban.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Micsurin
nagyúr
válasz #81556480 #115033 üzenetére
Azok aranyáron mennek néha.
@geresics: akkor most kéne leiratkoznia a topik lakóknak és rokonoknak?!
@persu: jaj a teljesítmény mert a Duke890 nem lesz utcán így is úgy is elég disznó? Ezt átlag Józsinak gyártják akinek van rá zséje ő meg nem fog megérezni 5 ló eltérést.
-
törölt tag
válasz Topiccsendőr #115031 üzenetére
Szerintem a legjobb választás ebben a kategóriában az rx 125. Mind erőben és futóműben. Régen javítottam ilyeneket, kimegy a világból még ha szét is ütik. Nekem CRM 125 volt szettuningolva. Az NSR blokkja van benne másik kukactengelyel. Az is jó de csúnyább, gyengébb és ritkább. Nekem is csak azért volt mert 160pollini hengerrel, nagyobb karbival meg rengeteg finomsággal odavert rendesen.(na meg nekem supermoto volt)
Én a ráncfelvarrott rx-eket nézegetném a fiatalabb szériából.
Ez az etx valami marha ritka széria lehet, mert nekem a régi idomos ugrott be elsőnek. Ez az rx idomzatu csak valami átmenet lehetett mert én úgy emlékszem hogy az etx az rx elődje.
Jelenleg két 50-es rx is van a családban amiket szoktam javítani. Azok is jók, de persze korban hozzá illő embernek.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz z123456789 #115024 üzenetére
ez az RX125
Ez lenne a 90 es evekbol. forditott villa, hatso gazos rugostag, 34 es karbi, kipufogo vezerles, kb 115kg, allitolag 34 loero, a 140 km/h-t megfutja. de ez a rotax 122 essel. van rotax 123 is belole, nezd meg ennek a szimpatikus olasz terepmintas nadragot huzott allapolgar igenyes videojat, hogy mi var radEz az ETX125
129kg, 28 as karbival, RX hez kepest korai evjaratoknal nincs kipufogo vezerles, mas hengert kapott, mint az RX, nagy homaly, hogy hany loero, a neten nagy hulyesegek vannakExplosión de dos tiempos
-
Geresics
addikt
-
zgospel
őstag
válasz Shin Chen #115025 üzenetére
Az eredetvizsgát nem tudom, de a kormányablakos ügyintézés kb egyszerűbb mint volt. Nagyjából senki nem vesz mostanában autót, csomó kapacitás felszabadult a gépjármű ügyintézésnél. Korábban bármi miatt próbáltam időpontot foglalni okmányirodába, mindig csak 2 héttel későbbre tudtak adni. Két héttel ezelőtt amikor valami más ügyben hívtam őket már másnapra is tudtak időpontot adni és alig lézengtek az épületben.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Shin Chen
tag
Szerintetek mennyire lesz most nehézkes eredetvizsgát és átírást összehozni?
Az eredetvizsgát még talán ki tudom bulizni ismerősökkel, de mondjuk ügyfélkapun meg lehet oldani a kormányablakos történetet?
Szerk: Ezen kívül van más teendő ?[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
z123456789
addikt
válasz Topiccsendőr #115003 üzenetére
Ja, bocsi, erre meg akkor most válaszolok.
Na, 2T vonal jó lesz. Érdekel is, meg 4T-m már van. Az RX 125-ből linkelnél egy konkrét képet, csak hogy tudjam egyre gondolunk-e. Azt tudom, hogy te tudod, mire gondolsz, magamban nem vagyok biztos. És akkor meg is van a kiszemelt példány.
Illetve a facebook csoportok melyek lennének? Szart akarok olcsón venni, abszolút ez a célom. -
csongi
veterán
válasz Topiccsendőr #114997 üzenetére
Alacsony fordulatu alolterhelesbe nem fog tonkre menni az mar biztos. :).
Szep etap volt. -
hugi0
őstag
válasz z123456789 #115001 üzenetére
Aprilia SX125 (Rotax 122) - ha lesz szezon . . . eladsra kerul, jelenleg a garazsban pihen.
Egy Yamaha WR250X az utodja. Tavaj ev vegen vettem, es ha nem lenne mar 2 hete ez a "Kiraly", mar meglenne a 3000. kilometer.[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Micsurin #115014 üzenetére
Aah, egy olyan rendszerre ranezek, es szurja a szemem, hogy mennyit veszit igy a hatekonysagbol.
Marpedig a kipufogonak hosszunak kell lennie.Nezz ra barmelyik alapbol rovid, underbelly motor versenyvaltozatara.
Meg a ktm rc8, ami a feltalaloja volt ennek, az is lecsereli, ha kell a loero.
Explosión de dos tiempos
-
Biqci
aktív tag
válasz Topiccsendőr #115012 üzenetére
Ja, tetszik nekem is, nagyon komoly így ez a technika...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Micsurin
nagyúr
válasz Geresics #115013 üzenetére
Jaja, ki is váltotta belőlem az adj fel egy lottót holnap érzést...
mod.: azért az a kipufogó elfért volna a blokk alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
-
Biqci
aktív tag
válasz jacis #115007 üzenetére
Pont most néztem meg mégegyszer és még mindig fogom a fejem...
KrenAtesz:
Igen, erre gondoltam én is, valószínűleg kergették"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
[link] Nem tudom volt-e már, én csak most találtam rá. Egy valódi elmebeteg...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Topiccsendőr
addikt
Nem, a postas vonal az a cg, sr, ybr ami nekem sem bejovos, de olcson lehet valoban helyretenni.
Az rv es tw az a homokfuto szeruseg. olyasmi blokk, mint az xt125, csak (sztm) jol nez ki. 125 4T-nek neki se kezdenek terepre. Az rx bol csak 125 ost ajanlanam, igazabol ez ala a ccm ala nem mennek semmikepp. nyaron nagyobb kinalat van. Ebbol a kategoriabol lehet olcson szart venni, amire ha meg rakoltesz egy vagy ket vetelarnyit, akkor egy teljesen jo motorod lesz.fb csoportokban nagyobb a kinalat belole, mint aprohirdeto oldalokon.
Ha nagyobb 4T ben gondolkodsz, ott az arak elegge el tudnak szallni, mire osszehozod ugyanazt, amit egy lelakott 2Tbol, es lehet, hogy egyaltalan nem rentabilis, tehat abbol a penzbol mar egy karcmentes nagyendurot tudtal volna venni, mire a vegere ersz. Szoval szart csakis olcson szabad venni, es kerdeses a vegosszeg.Ugy szoktam, hogy eloszor listat csinalok a cserelendo alkatreszek listajarol, kopo fogyo, es enduroknal azonnal serulo dolgokat: huto, valtokat fekkar, megnezem a nagyobb felujitasoknal is szukseges alkatreszeket, dugattyu, gyuru, szelepek arait. Ezutan latod, mennyi penzt kell kolteni, milyen forgatokonyvnel. Persze ilyen idos, olcso motoroknal akkor is beszophat az ember mondjuk egy olyat, mint a legendasan nem elromlo suzuki dr350 nel, hogy a veztengely csapagyazasa teljesen beragodott, ami egy furat az alu ontvenyben, igy javithatatlan, es egy egesz hengerfej ontvenyt kell venni ~ 600e ert, mivel mindnek ez a baja, igy bontott sehol sincs. Ez nagyon jellemzo szokott lenni egy-egy tipusra. Ezert szoktak szabadulni toluk fillerekert.
Ha idod vegtelen, akkor persze lehet varni egy jo vetelre bayen, es talan ki lehet hozni olcsobban, de akkor tenyleg nagyon sokaig fog tartani az egesz.Explosión de dos tiempos
-
Micsurin
nagyúr
0:40-től az dupla amit a gixxer és a cibi kapott nem volt gyenge.
-
z123456789
addikt
válasz JóGéza #114988 üzenetére
(#114988) JóGéza
Nem, ez annyira nem bejövős forma.(#114992) persuader
"En ugye mindenkepp a 2T iranyba foglak tolni, izlesedtol fuggetlenul :D"
Jóóó, érdekel a 2T, főleg akkor már lenne tapasztalatom 2T-vel is a 4T mellett.
A postás vonal az a két monkey motorka? TW + RV?
TDR: Fuh, ez tényleg kurva csúnya... Hagyjuk a dakar bajnokait, méltatlan vagyok hozzájuk.
Na! A két aprilia bejövős, az RX csak 50-esben van?
"Soha ne nezd meg a profilkepeket." Nagyon régóta így használom a facebookot.DT-re mindig is vágytam fiatalabb koromban. Mindenki azzal baszatta a faluban (meg a szomszéd faluban is), csak nekem volt rohadás simsonon. Úgyhogy az is tetszik.
Annyira hülye vagy... Uccsó mondat.
Ja, nagyjából érzelem vezérelve azokat néztem amik tetszenek. Fogalmam sincs, melyik könnyen szerelhető, vagy sem. Igazából annyi elvárásom van vele szemben, hogy minél olcsóbb legyen az alany, és majd idővel a kezem által működésre bírjam. Pl láttam ma egy 600-as KLR-t vagy mit. Dugattyú, lánc kapufa. Ilyennek is nekiállnék. De hogy valami konkrét is legyen, az ilyen kezdetleges kinézetű, kereklámpás, oldschool terepmotorok is tetszenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest