Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz rayoliviero #117776 üzenetére
nem mint topikgazda írtam, de gondolj egyet bátran
és nem csak a ruha miatt, nyomós indok az egykerekezős bohózatod is(#117777) Micsurin
tudják a címem(#117779) runner 125
bezony, mi sem értünk mindig egyet. Na bumm!(#117781) persuader
jó, de rólad már élőben is tudom, hogy nem vagy normális(#117782) fattyu
jó látni, hogy haladsz a felépülés útján!
Mocit ugye nem fogjuk hahun látni?(#117786) persuader
tudom-tudom, ne felejtsek el közben helikopterezni(#117787) zolee5016
igazságtalan vagy! A 20+ éves motorért nem harapunk!(#117767) jacis
nem őt idiótáztam le, hanem azt írtam, hogy azok csoportja az én szememben idióta. Sajna már törölve lett, így nem tudod újra visszaolvasni(#117795) rayoliviero
no igen, épp eszű ember nem szól be a fogorvosnak, legalábbis kezelés előtt tuti nemZÁRSZÓUL
ma én még csak farmert sem húztam, oldalzsebes (fontos részlet) rövidnadrágban és pólóban mentem egy Pécs-Remeterét-Pécs szakaszt. (Igen, én is beléptem abba a bizonyos csoportba, és volt egy szembejövő motoros, aki vissza se intett! ) Mindenesetre kipróbáltam a másik fél álláspontját is, mert mégiscsak így korrekt a vélemény-ütköztetés. Mondanám, hogy jó érzés volt több menetszelet kapni, mint felöltözve, de egyrészt rögtön éreztem, hogy a csupasz lábam sokkal jobban érzi a blokkból rá áramló meleg levegőt, másrészt olyan volt, mint biztonsági öv nélkül autózni: lehet úgy is, de én nem érzem magam olyankor jól.Legalább még egy kis hanganyagot is felvettem közben a következő videómhoz, mert hiányzott 2 mondat.
rayoliviero
Pár utolsó kéretlen jó tanács:
- vegyél megfelelő öltözetet (nem értek a bőrhöz, de tuti van extrán perforált, nagy melegre kialakított bőr)
- használj aláöltözőt
- ha nem találsz megfelelő bőrt, vegyél kordurát, vagy farmert, vagy csak egy protektoring+térdvédő kombót, vagy amit kifejezetten ilyen biztonságos közlekedésre találtak ki: feltépőzárazható protektorokat (azok a pár ezer forintos cuccok, amiket láthatsz motorral munkába járókon)
- menj el tréningre, ahol megismertetnek a motorod képességeivel,
- kérj meg valakit, aki tud egykerekezni (én pl. nem tudok), hogy tanítson meg! Esetleg tanulj youtube videókból! Ne nyers erőből csináld! Még Chris Birtch is technikával csinálja, nem erővel. Biztos vagyok benne, hogy a sportmotorosok között is készítettek már hasonló videót,de én nem ismerem az olyan csatornákat. Rákerestem gyorsan, mégis ismerek ilyen csatornákat, csak nem nézem! Itt van rögtön Dodor videója, amit most megnéztem, és tök jókat mond benne (mondjuk mi mindig egyet szoktunk érteni vele )! De itt van Sanko videója is (ez már hosszabb, nem néztem meg, de biztos jó)...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117795 üzenetére
Szerintem nem a póló miatt vagy idióta, az nem nagyon izgat. Idióta azért vagy, mert megállás nélkül kapod a többnyire kimerítő válaszokat, motorszerelés, ruházat, stb témákban, te meg továbbra is igyekszel az ellenkezőjét csinálni, kínálat aljáról válogatni, sufnizni, fórumon át megfejtetni, csodát várni.
A sisakban nincs meleged egyébként? Kapni belőle nyitottat.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
zolee5016
őstag
-Most vettél egy literes gixert amit nem is ismersz
-Rángatni szeretnéd a bajszát úgy ,hogy még egyszer sem sikerült egy kisebbel sem pendolínózni
-Erre fel sem öltöznél rendesen
kb 3 oldalon keresztül ezt vezeted elő....
WTF
Bocsi én is 45 éves vagyok....de hülye azért (talán) nem...
Hja és nem védem itt a srácokat sem,mert engem is bekóstikálnak,csakmert 20+ éves vason vagyok...de azért ebben a témában csak nekik van igazuk[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
fattyu
veterán
A munkám során több ezer ember tisztel, senki nem szokott így velem beszélni, ehhez nem vagyok hozzászokva.
és mit csináltál eddig hogy az internettel most ismerkedsz?
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zgospel
őstag
Én nekem most kiégett a viccrelém.
Csak kíváncsiságból, de tényleg, írd már le légyszi hogy mi az a foglalkozás ahol több ezer ember tisztel, bólogat, és sose futottál még ellenvéleménybe.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Ez most mi a fax? Te egy forumon, nicknév mögül, ahol azt sem tudjuk mi a teljes neved, hol laksz (tehát a valós személyeddel aztán qrván nem vonható párhuzamba) itt perrel fenyegetőzől mert valaki idiótát írt rád? Tudod hány embert küldtem már el itt és máshol a pcsába és talán még geresicset is 1-1 témában?
Baszki, a karantén az agyadra ment.
Engedd már el ezt az egészet. Szerintem kivesézte mindenki alaposan a témát. Szíved joga úgy öltözni ahogy akarsz, de ne legyél már megsértődve mert a többség lenézően tekint egy Gixer 1000-es, rövid nacis, polós megjelenésre."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Caboose
tag
Jaj maradjál már. Aki hülyeségeket irkál, az ne lepődjön meg, ha hülyének nézik...
-
Micsurin
nagyúr
Huha, a végén még kihívod a TEK-et odanézzenek.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117768 üzenetére
Az a nem semmi hogy ezt van képed leírni, miután ask only modeban működsz és nem egy ember több órányi választ és segítséget írt már neked itt.
Ha meg leírják hogy hülyeséget csinálsz akkor megsértődsz, mert nem kaptál önigazolást?https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
fattyu
veterán
válasz rayoliviero #117756 üzenetére
youtube querly
simpsonnal egykerekezik.... többek között.
tényleg mókás ám hogy véletlen sem te csinálod rosszul hanem a vas a hibás...
erről a fotós analógia jut eszembe. lehet venni milliós vázat millós objektívvel de ha nem tudsz fotózni továbbra is trágya fotók lesznek.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117768 üzenetére
gixer csoport felrevezeto informaciohalmaza vigaszt tud nyujtani, ha nem emesztheto a valosag :D
Explosión de dos tiempos
-
jacis
nagyúr
Kaptál itt mindent
Gyorsan szétkaptak.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Topiccsendőr
addikt
6000 nel semmi ertelme, 10 000 tuti jott.
Ha olyan gyenge, hogy nem jon, akkor egy ilyen motor konkretan nem tud beindulni. Szoval ezt tenyleg hagyjuk mar.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117753 üzenetére
Mert fakezu voltal.
Gondolom ott kuplungoltal, ahol volt 25 Nm a fotengelyen.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117747 üzenetére
Es szerinted mennyire vannak kepben ugy altalanossagban :D
Szoval kuplunggal. Akkor ez is szet van hajtva, nem?
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117737 üzenetére
Ez az a csoport, ahol azt allitjak, hogy olaj van a fagyalloban, meg hogy melyik olaj a jo zajossag alapjan?
Vadallat 6000 felett :DDD
Egy sornegy? Jah olyan 10 000 kornyeke inkabb.Es akkor most a 750 utan az ezres ugyanugy nem jon kerekre erobol. Akkor az is szet van hajtva?
Explosión de dos tiempos
-
Vityaa
tag
válasz rayoliviero #117727 üzenetére
Ezt azért nézd meg.
-
zgospel
őstag
Ha tudnád hogy mennyi pénzt és energiát költenek el a gyártók az egykerekezési hajlam enyhítésére a sportmotoroknál...
-
Topiccsendőr
addikt
Nem all kerekre semmilyen motor, ha te eppen nem a megfelelo technikaval csinalod. Az ezres 180 loeros sportmotorok sem, mert az elso sebessegi fokozat tul hosszu, tobbek kozt, es egeszen a 4. sebessegig nem kapod meg az osszes loerot sem. Tehat max csusztatott kuplunggal allitod kerekre, de sima gyorsitasnal NEM. Hacsak nem ulsz nagyon hatra. Akkor emelgeti az elejet, de kb ennyi. Esetleg sima kigyorsitasnal olyan 10 000 kornyeken mar konnyul az eleje, de mar 120 kornyeken mesz ilyenkor 1 ben.
Ezt meg honnan vetted, hogy szet volt hajtva a gixxer?
Ne menjunk bele ilyen onigazolo szarsagokba.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
dellfanboy
őstag
válasz rayoliviero #117723 üzenetére
Vannak benne szövetbetétek bőven. Az nem a szellőzést szolgálná?
NEMlegalabb egy prospektus olvasnal el
a gyenge 750-re visszaterve. lattal olyat hogy valaki simsonnal/mz/jawa/robogo-val kerekezik? vagy ne adjisten labbal hajtos bicajjal?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117716 üzenetére
Itt vannak azert pontatlansagok. :D
Borruhabol perforaltat kellett volna venni, amikor venni akartad, belinkeltel ket hirdetest, a kerdesed az volt, melyik marka a jobb. Nem az, hogy milyen borkabatot kene venni, hanem melyik marka a jobb, ugy hogy egy markanak van huszfele termeke a szartol a joig.
Szovetkabat a legjobb a melegben. Ha ennyire meleged van, kellett volna egy revit-et venni.
A hiba nem a motorban volt. Teljesen fogalmatlanul probaltad erobol, nulla technikaval a kerekezest.
Szethajtottak?? Gyenge volt? Mertel kompotot, es 7 es volt minden hengerben, vagy ilyet hogy irhatsz le?
Voltal vele fekpadon? 180 volt a vegsebessege, mint a 70 loeros R1 nek?Explosión de dos tiempos
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117704 üzenetére
Akcioba 5ezer Ft a Lidl-be. Egy normalis polo kb ennyibe kerul.
Ha nem tetszik, majd hasznalod pizsinek. :).
De valoban jobb a konfort erzet. Izzadni fogsz, meleged lesz. De ha mar nem csucsog es tapad az emberre a cucc, mar az egy oriasi kenyelmi faktor ebben az esteben.
Illetve ha megallsz, es leveszed a felso kabatot. par perc alatt megszarad, es kenyelmes marad, nem kemenyedik budosodik be mint a pamut.
Voltam Torokorszagba, meg a kanilkula elott, ugy 36 Fokos kora nyar :) A vastagabb kabatba indultam el, mert tartottam a szerbiai hideg szakasztol.
Ha akkor lett volna ilyen ala oltozom, egy aldas lett volna.
Anelkul, gyakorlatilag csopogott a viz a kabatbol, a polobol. :).
En sem fogadtam el, met muszalas fos, es utalom a muszalas cuccokat. De be kell latnom, tevedtem.
:)
Most mar varom, mikor lesz ujra akcios, es veszek megegyet. Szettbe.
Ket napos izzadast elbir, utana mosni kell. De ha ki tudud centrifugazni, egyszeruen 10 perc alatt szaraz.
Kezzel mosva, is megszarad egy ejszaka annyira, hogy mikor felveszed meg nedves, de rajtad mar 10 perc alatt megszarad.
Tenyleg jo, nyugodtan probald ki. :). -
Geresics
addikt
Igazad van, topikgazdaként bocsánatod kérem! Bár sosem értettem, hogy miért kér valaki tanácsot, ha amikor a kapott tanács nem egyezik az Ő ötletével egyszerűen nem hajlandó még csak kipróbálni sem, de ettől függetlenül topikgazdaként tényleg nem illik idiótának nevezni másokat.
Most viszont MotorosVándorként, Geresics Attilaként, átlagos motorosként, és elvakult védőfelszerelés-náciként az a magánvéleményem, hogy bárkinek szíve joga az én szememben idióták közé tartozni, legyen szó motorról, laposföld-hívőkről, ufórabolta áldozatokról, vagy azokról, akiknek egy 750-es sportmotor kevés a kerekezéshez, és a hibát a motorban látják, és nem a saját tudásuk hiányában, ugyanis aki még csak meggondolni sem hajlandó mások, sőt tapasztaltabbak véleményét, ha az nem egyezik az övékkel azok (eltérően a PH! fórum, és ezen topik szellemiségétől) az én szememben kimerítik az idióta fogalmát.
Mielőtt személyeskedésért kiáltanál, nem mondom, hogy Te idióta vagy, nem szándékom személyeskedni sem, hiszen Te is tudod, hogy a föld nem lapos, és azt sem mondtad, hogy az ufók elraboltak volna, sőt, érveltem is korábban álláspontod mellett a meleg okozta fáradtság kártékony hatásaival, amivel itt a topikban is többen egyetértenek. Én csupán (személyeskedés nélkül) azt mondom, hogy bárkinek jogában áll idiótának lennie, még nekem is, de akinek nem inge, nem veszi magára.
Nem köpködjük egymást, hanem véleményeket ütköztetünk, érvelünk, amivel vagy meggyőzzük a másikat, vagy nem!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
runner 125
nagyúr
A közlekedés nem csak rajtad múlik. Mehetsz gyök kettővel, ha valaki kifordul eléd, fellök, rádnyitja az ajtót, stb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
canniball
nagyúr
válasz rayoliviero #117683 üzenetére
Ha kánikula van teljesen mindegy mi van rajtad, így is úgy is meleged lesz. Akkor is, ha épp semmit nem húzol fel. Ez már csak ilyen, vagy elviseled vagy nem ülsz motorra.
Ugyanakkor ahogy a többiek is írták a technikai aláöltözet pont azért jó, mert nem tapad rád a ruha és ha megállsz pikk-pakk megszárad; teljesen máshogy működik és más érzés, mint egy pamut póló.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
válasz rayoliviero #117687 üzenetére
Pár éve volt még a Macna-nak hűtő mellénye amibe vizet kellett tölteni, esetleg egy próbát megérhet. [link]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
jacis
nagyúr
válasz rayoliviero #117687 üzenetére
Pénteken Mátráztunk és egészen Miskolcig mentünk. A cordura ruhámban mentem ha esetleg leszakad az ég. Át kellett menni a városon, hogy felkeveredjünk az E79-es útra. A hűtőn a venti folyamatosan ment a városi tötyörgés során. Ömlött a lábaimra a meleg. Azt hittem megsülök a ruhában mire kiértem a városból 🤯
Akkor gondolkoztam rajta, hogy mi lesz itt igazán melegbeniPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117680 üzenetére
Nézd, őszintén pont nem érdekel engem hogy miben motorozol, de a bőrruha alá az utcai póló (pláne nyáron) megmosolyogtató, és még utána panaszkodsz is rá. Mintha napszemüvegben vezetnél éjszaka és panaszkodnál hogy nem látsz rendesen. Az ezres gixxerhez egyébként jobban passzol a tintahal stílus, pláne egykerózgatva, úgyhogy én csak támogatni tudlak a védőszerelés elfelejtésében.
A nyári aláöltözőnek az a logikája, hogy egy vékony anyagból készül, ami a testedről az izzadságot felszívja és kivezeti az aláöltöző ruha felszínére. A bőrruhának van belül egy hálós bélése szintén az izzadság menedzselése miatt, nem szívja magába. Az aláöltöző azáltal hogy kivezette a felületére a nedvességet, azonnal elkezd párologtatni, a párolgás pedig hőt von el a környezetétől, ezáltal enyhén hűsítő érzést biztosít. Ez nyilvánvalóan egy teljesen zárt ruházatnál nehezen érvényesül, de perforált ruha esetén, vagy nyitott szellőzőkkel, esetleg pár centit lehúzott cipzárral már érezhető a jelenség. Pamutpólóhoz képest pedig ég és föld.
Arról nem is beszélve, hogy minden szempontból kényelmesebb viselet, és könnyebb a nap végén lerángatni magadról a bőrruhát, mert nem ragad bele.Nem, légkondit valóban nem fog az arcodba nyomni, de bameg, ezres sportmotoron ülsz, kapod a menetszelet, ha kényelmeskedni szeretnél akkor rossz kategóriát választottál és lehet hogy autóznod kéne inkább Se a motorod, se a ruházatod nem városba való.
Bocs ha bunkónak tűnik a válaszom, nem bunkózásnak szánom, szar napom volt.
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117678 üzenetére
Lidl alaoltozot vettem. Es sokkal jobb mint a polo. Nem gondoltam volna, de sokkal jobb.
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117670 üzenetére
Bőrruha alá nem pamutpólóban kell felöltözni Az a lehető legrosszabb, mert 1 napig csurom vizes marad és csak megfázol benne, esetleg egy jó tüdőgyulladás.
Kimondottan nyári, technikai aláöltözőt kell alá venni. Az is csurom víz lesz, de nagyon hamar kiszárad, és ha megállsz akkor a párolgás miatt hűti a testedet. Ráadásul nem zavaró vizesen sem, könnyebb levenni a bőrruhát, stb.És még nincs is kifejezetten meleg.
-
Somatom
veterán
-
dellfanboy
őstag
válasz rayoliviero #117670 üzenetére
borat bikini, az kell neked. erzem.
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
laccczka
tag
válasz rayoliviero #117582 üzenetére
Nekem csak egy akku kabelt javitottak.
A rendorsegi mocikat oda viszik, nem hallottam panaszt a munkajukra."...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117622 üzenetére
4-5 ezres rezsióradíj az nagyon olcsó. 8-12 között mozognak az árak inkább, kivéve a BMW szerviz mert ott 18 ezer
-
Micsurin
nagyúr
Amúgy... miért nem bontod otthon fejidomig? Szerelőnek is kevésbé lesz herotja miközben bontja talán egy munkaórát spórolsz magatoknak és minimális lesz az esélye, hogy eltört idom fülekkel fogsz később találkozni.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
etnies
senior tag
Akkor az kb 5-10 munkaóra díja. Ennyi időbe bele kell férnie a szétszedésnek, ellenőrzésnek, beállításnak és összerakásnak, ami a biztos megoldás.
Szóval akkor is sokallanám ezt az 50.000-et, ha létező módszer lenne, nem kuruzslás."önmagam hite vagyok magamban"
-
etnies
senior tag
válasz rayoliviero #117620 üzenetére
Mennyi most otthon a rezsiórabér? Valahol 10.000 körül?
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117608 üzenetére
Volt itt mar tema, ezzel a szivocsoben levo nyomast tudjak merni. Jellegzetes gorbeje lesz a nyomasvaltozasnak, ha valamelyik szelep tomitetlen, vagy nyitva van. Hezagot nem lehet vele merni, csak azt lehet latni, ha mar nagyobb baj van. Mindenkepp szet kell szedni, es megmerni a hezagot.
Nalad meg lesz egy szelepfedel tomites csere is, mert az tuti mar cseres ilyen idosen, szoval en nem vallalnam be 50 ezerert se.A kovetkezo tema nem csak es kizarolag neked szol, csak ugy szembe jott ma nagyon sok ilyen az fb csoportokban, 2-3M erteku motor tulajok ragjak meg 3x a szart. ezert egy kicsit erzekenyebb vagyok erre most a kelletenel. Szoval ha telik majomra, akkor telljen mar bananra is, egyszeruen nem ertem ezeket a nyigasokat, hogy mi mennyire draga. Epp ezert lesz egyre dragabb, mert egy normalis szakembernek konyorognie kell a penzert, aztan megunja, es lelep valahova, ahol meg is kapja. atlagember horror fenntartasu sportmotornal atverve erzi magat, ha egy ilyen osszeget benyognek. Es pont ezert maradnak itt a balfaszok, akik egyre tobbet fognak elkerni ezert, aztan latod a fb on a videot, meg az extrem velemenyet az amugy eleg kepzetlen embernek.
Explosión de dos tiempos
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117608 üzenetére
VPS System. Vakulj Paraszt System.
A teljesítményt meg tudja nézni, de azt, hogy mekkora hézag, sosem.
Semmit nem takarítasz meg. -
laccczka
tag
válasz rayoliviero #117539 üzenetére
R17
Yamaha Mathe"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
Topiccsendőr
addikt
-
JoinR
őstag
válasz rayoliviero #117553 üzenetére
KTM-nél 1000 km-es olajcsere 39 000 Ft (lett volna, ha nem alkudom bele az árba, amikor vettem)
Keewaynél tavaly 8600 volt -
Somatom
veterán
válasz rayoliviero #117532 üzenetére
Nem. Attól lenne hangja, ha nőne a szelephézag. De, az lenne a jobbik eset. A hézag többnyire csökken. Ezzel az a bibi, hogy ha megszűnik a hézag, akkor "kitámaszt" a szelep, az pedig nagyon nem jó, mert a kipuffogó szelep pikk-pakk beég.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117529 üzenetére
Nem tudod rendesen letakaritani az olajat sok tipusnal, hiaba spricceled fektisztitoval. Ezt en nem erzem hanyagsagnak.
Ezzel egyetertek, egy nagyfordulatu sornegynel 15-20 ezrenkent kell nezni a szelephezagot, foleg, ha utve van. A manualban pl az r1 nel is 40 000 km intervallum van megadva, de ~25 000 nel 11 szelepnel mar elment a hezag. Biztos kibirja 40e km-ig, lerohadni nem fog, kulonben ilyet nem irnanak le, de karosodni fog a szelep, szelepulek, ha kis hezaggal, vagy nemletezo hezaggal jarsz. Az meg nem latszik kivulrol, 40 000 utan meg lassan mehet a kukaba az egesz blokk.
Explosión de dos tiempos
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117526 üzenetére
Mert ahol precízen dolgoznak ott letakarítják róla.
-
vlevi
nagyúr
válasz rayoliviero #117516 üzenetére
-
jacis
nagyúr
válasz rayoliviero #117518 üzenetére
Mondjuk ez elég evidens volt
Máshol nincs olyan hő ami elégetné az olajat. Arra meg, hogy rácsöppen a leömlőre elég nagy esély van egy olajcsere során.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
csongi
veterán
Tobb hibaja lehet egy lancnak. Leginkabb elnyulik, vagy szakaszosan nyulik meg.
A hatso kerek teljesen hatul van, es a manualban meghatarozottnal nagyobbat log, akkor csere. De ha a laghatso pontba van akkor mar veheted az ujat, mindegy mennyit log. Ha szakaszos a nyulasa akkor is. Illetve, ha a lancekrekek is elkoptak akkor azok is cseresek.
Igen sok esetben latom, hogy szettbe aruljak.
Ezen kivul lehetnek szemmel jol lathato mechanikus hibak, vagy.
Nem tudom, volt e itt a topikban valakinek lanc szakadasa? Biztos guztustalan velejaroi lehetnek.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ha sebességben, kiengedett kuplunggal nem halad a motor és a tükörben látsz egy hosszúkás valamit az aszfalton, akkor biztosan elérkezett a lánccsere ideje.
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117511 üzenetére
Nem kell szétszedni. A betét látható és a lemez is. Keresd meg azt a pontot ahol belátsz a betétekhez. Lehet alá kell feküdni?
Én is a fékkel sz.pok. Az első tárcsa úgy tűnik üt. De még a végére kell járnom mi is a pontos helyzet.A fene egye meg.
-
citkar
addikt
válasz rayoliviero #117506 üzenetére
Pár csepp olaj lehet kívül a blokkon, vagy valahol, előfordul,semmi gond, idővel megszűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117509 üzenetére
Kritikaval fogadj mindent, amit olvasol, nem kell fenntartasok nelkul mindent elfogadni azonnal.
A 9-es ha nincs rajta, akkor szerezz egy olyat. En arra tippelek.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
Az olajnak nem feladata a zajcsillapitas, az, hogy mi milyen zajos, semmit nem arul el az olajrol. Nem ez alapjan kell vizsgalni egy olajat. Ezt felejtsd el gyorsan.
A szag a leomlorol jon, mert rafolyattad az olajat.
A nyikorgas attol van, hogy kimaradt valszeg egy lemez a fekbetet mogul. Valaki a cserenel nem rakta vissza. Legalabbis egy lemez szokott arra szolgalni, hogy ne nyikorogjon. Egyebkent felolem nyikoroghat is, ha jol fog, pont leszarnam.Explosión de dos tiempos
-
zolee5016
őstag
Szia én is most cseréltem fékbetétetet,gondolom tàrcsát te sem,én sem....a nyikorgás a bekoptatás hangja,mert "hozzákopik az új betét a tárcsához...én pár km- en keresztül lassan kb 40-50 -el kicsit fékezve motoroztam és mikor elhalkult a nyikorgás ráállítottam....egy két nyekk hidegen most is előfordul,de elhallgat szépen
égett olajszagra nincs tippem...[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117471 üzenetére
Olaj nincs a hutofolyadekban.
Probalj nitrit, amin, foszfatmentest keresni, aluminium blokkhoz. Ha nincs odairva, keress masikat.Van meg szilikat mentes, es szilikatos is. Elmeletileg a szilikatmentes jobb.
Ezeket nem lehet keverni, meg a cserenel sem.A szilikatos kb 3 ev utan joval agresszivebb lesz, es korodalja az alut. A vizpumpa tomitesnel nagyobb kopast okoz, mint a nem szilikatos.
Termeszetesen kb semmit nem erzel meg a ket fajta kozott, csak ha bennehagyod sokaig, es elmarja az alut. A vizpumpanak sem lesz fele az elettartama.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
zgospel
őstag
válasz rayoliviero #117467 üzenetére
4 évente szokták javasolni. 2 évente a fékfolyadékot kellene.
-
kovacss72
aktív tag
válasz rayoliviero #117467 üzenetére
Mannol G13+ -t használok néhány hónapja, semmi gond nincs vele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117461 üzenetére
Azert ne vegyel bele ilyet, mert varosban megy a venti.
Nincs olyan motor, amelyik nem igy viselkedik. Plane ha ezres sportmotor.Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
válasz rayoliviero #117383 üzenetére
Az olaj választás részben vallási kérdés is.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz rayoliviero #117414 üzenetére
Nézd meg a haszn útm. Hogyan és mikor kell mérni. ( hideg, meleg motor, langyos stb. )
De a standeren biztosan nem szabad mérni.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
JDMKid
tag
válasz rayoliviero #117398 üzenetére
Legutóbb onnan vettem én is.
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
JDMKid
tag
A fuchs szerintem egy jó olaj. A 7100-ról váltottam rá, meleg motornál érezhetőbben könnyebb egyesből üresbe tenni a váltót álló helyzetben, még a csereperiódus vége felé is. A 7100-nál volt egy pont, amikortól nem volt már oylan jó, a fuchs végig tartja magát.
[ Szerkesztve ]
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
csongi
veterán
Igen kell!
Vagy a szimering gyenge minőségű, vagy a szár túl karos, vagy szerelési hiba, vagy a telószár vezetője nem tart rendesen és emiatt elnyomja terhelésen a szimeringet, akkor megint csak ereszteni fog.Motorolajnál vannak a márka betegségek. A minősítése legyen megfelelő. Aztán, hogy nálad melyik válik be az majd idővel kiderül.
Ismert gyártók termékeivel, nem lősz mellé, de fontos, hogy jó helyről vedd meg. nehogy valamilyen koppincs legyen. Még nem találkoztam ilyennel, de csak nem véletlen van róla infó a neten.zolee5016 :
Itt már valaki javasolt egy céget ha jól emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
Egy jó tanácsot idéznék,ha cserélni kell majd a tied.Meg lehet épp így cserélték nemrég azért kezd finoman könnyezni......"Ha ereszt, akkor a csere előtt alaposan nézd át közelről a krómszár felületét, mert ha karcos vagy pittinges, akkor szokta ezt csinálni, hogy hónapok alatt megöli az új szimeringet, vagy még az alsó szárban a fészket szokták még összebaszni mikor csavarhúzóval feszegetik ki idióták a szimeringet hogy ne kelljen szétszedni az egész telót. Aztán a sorjás teló felsérti a szimering felületét berakásnál és szinte azonnal ereszteni kezd. Meg persze a körbebekalapálós módszer sem segít a beütőszerszám helyett."
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117361 üzenetére
SAE J1034 Ez a minositese, es szerintem megfelelo.
Ez Marka igen olcso, nem ismert itthon. Csavar rogzitojet hasznalom, eddig teljes megelegedessel.
Ezt a hutofolyadekot kovetkezore kiprobalom.
De Persu pontosabban tudja. -
Micsurin
nagyúr
válasz rayoliviero #117372 üzenetére
Jaaaj ezt tagot marhára bírom anno a kisrobis topikból ki is vágták akkorákat gyorsult anno 50-essel. Azok a sztorik...
-
dellfanboy
őstag
válasz rayoliviero #117361 üzenetére
azt h hamisitjak, ki mondta/hol olvastad?
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117355 üzenetére
Szerintem beteheted!
De meg kell nezni a gyarto oldalan a teljes adatlapot. -
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117345 üzenetére
Hasznalhatod barmelyik gyarto termeket, de legyen aluminium barat. Illetve a keverek aranya a fontos.
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117341 üzenetére
Mehet dot5.1 is, surubben kell cserelni.
Terhelestol fugg melyiket hasznalod. Iso 4925 kell teljesiteni. -
Somatom
veterán
válasz rayoliviero #117339 üzenetére
Fékfolyadéknál figyelj a DOT értékre! A DOT5 szintetikus alapú, nem keverhető mással és nem szabad beletölteni olyan rendszerbe, ami nincs rá felkészítve, mert megeszi a gumialkatrészeket.
Xaels:
Te is figyelj erre! Ha minden igaz, akkor a tied fékolajtartályának a fedelére is rá van írva, hogy "use only dot 5"
Egyébként ajánlom a fékcsövek cseréjét fémre. Javít a fékhatáson.[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz rayoliviero #117335 üzenetére
Az a ruha nem perforált nem csodálom, hogy főlsz benne. (már ha jót néztem az 1 részesen talán ha van 30 centi perforált rész a 2 részesen egy deka lyukasztást se látni.)
Én se értettem mekkora különbség egy perforált bőr amíg nem lett, ellenben ősszel azért rendesen összehúzódsz benne mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
Caboose
tag
válasz rayoliviero #117304 üzenetére
Tavaly a Garda tó körül motoroztunk, árnyékban volt 36-38 fok. Ha azt túléltük full bőrben, akkor bármit.
Egyébként a helyi motorosok döntő többsége póló, rövidnadrág és nyitott sisak kombóval tolta. Rajtunk kívül alig találkoztunk bőrruhás motorossal. Szóval az egyetlen megoldás, ha nem veszed fel a bőrruhát. -
Micsurin
nagyúr
Perforált Mugen teljesen jó nincs benne melegem. Lámpa vagy gyök2-vel várósban persze más kérdés de amint megindul a sor már nem zavaró.
A kötés sokkal melegebb lenne nyáron a kanapén mint motoron a ruha...
-
dellfanboy
őstag
milyen borruhad van? mert ha egy regi kushitani belessel akkor megertem hogy belerohadsz, de 50 felett egy perforalt elfogadhato
-
csongi
veterán
válasz rayoliviero #117306 üzenetére
Nem is szoktam. Oda tervezek megallot, ahol a legmelegebb orakat arnyekba toltehetem. Nekem a szezon akkor kezdodik, amikor a tobbseg mar letudta a nyari szabadsagot.
-
csongi
veterán
A meleg amit a legjobban utálok.
A Codurába is belerohadok. Az hamarabb kiszellőzik ha van egy kis tempó.
Szeptember Október mikor jókat tudok motorozni. A bőr hátránya, hogy hamarabb belepálik az ember. Előnye a magasabb védelem. Hát ez sokáig dilemma marad. -
dellfanboy
őstag
válasz rayoliviero #117259 üzenetére
valld be: mar most hengefejesre egykerekezted a paripat,
amugy itt van egy reszlet a kohem rendeletbol
motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható
-
Geresics
addikt
válasz rayoliviero #117224 üzenetére
Würth "Ipari tisztító" nevű spray-t javasolnám! Dekoros cég ajánlotta nekem anno, ők ezzel távolították el a kocsikról a dekorfóliát úgy, hogy a fényezést nem bántotta! Én azóta mindenre is használtam már!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
runner 125
nagyúr
válasz rayoliviero #117228 üzenetére
Ha van kéznél WD40 előtte én megpróbálnám azért azzal is.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
csongi
veterán
Denaturalt szeszel szoktam a ragacsot tisztitani.
-
zolee5016
őstag
Ragasztó ( matrica)eltávolító,akár loctite,akár valami sima. irodaszeres vagy.tescós is jó.Ez az ên motoromon is így volt...ezzel lejött (Gumikesztyű és műanyag vékony spatula ajánlott )
[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
válasz rayoliviero #117165 üzenetére
Majd írj hogy milyennek érzed. Kíváncsi vagyok milyennek éled meg az ezres élményt
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
válasz rayoliviero #117133 üzenetére
Gratulálok hozzá. Nagyon vigyázz vele.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117133 üzenetére
Kovetkezo 1.3 as legyen, mert ez is vekonka lesz 2 honap utan :D
Explosión de dos tiempos
-
jacis
nagyúr
válasz rayoliviero #117122 üzenetére
Szerintem sokan nem tudják pontosan csak kb saccra írják be. Ezzel ne nagyon törődj.
Mennyi ideig motoroztál a gixxerrel, hogy most egy ezresre vágysz?[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117122 üzenetére
Ha hirdetesekben nem egyforma, akkor nem tudjak elolvasni mi van a forgalmiban.
De fekpadon eleg nagy kulonbsegek vannak.Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117118 üzenetére
Nem kell egyformanak lennie, nincs ket ugyanolyan motor. a szoras teljesitmenyben, emlekeim szerint +5 -5% lehet. Azaz a ket vege kozott 10% kulonbseg is lehet.
Forgalmiban van ugyanannyi, amivel homologizaltak a tipust, de ritkan szokott annyi lenni.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
jacis
nagyúr
-
Topiccsendőr
addikt
válasz rayoliviero #117116 üzenetére
Nezd meg mit szopnak az angolok fiatalabb motorokkal. Az r1 itt is harmatgyenge.
Persze meglett a hiba, a mapszenzor csove volt elrepedve, de a tul nagy szelephezag 2 felekepp tud keletkezni. Vagy korom rakodik a szelepre olajzabalas miatt, vagy a veztengely ment feljebb az alu csapagyban. Es inkabb az utobbi jellemzo.
A gsxr rel is van baj. Az a mondat, ami az olasz motorokrol szol, pedig erdekes :D
Erdemes vegignezni az osszes bbb-t.Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz rayoliviero #117109 üzenetére
Hívd fel a figyelmét, h a váltó nem 3 fokozatú... Ezek szerint ha bárki viszi a csaját egy "jó" gépen, akkor a 180-200 lovas superbike-ok 180-at mennek végre?
Nyilvánvalóan más a baj. Egy 180 lovas motor alig érzi meg a 2 személyt (a 130kg-t kb semennyire..). Nem mondom h nem érezni, de max milliszekundumkról beszélhetünk.."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Micsurin
nagyúr
Nem mérföldben mér az az óra?
@persu: Felni váltásról nem tudok 97-ben lett lecserélve az első fék a PC26 még Nissin nyereggel is volt szerelve de a tárcsa és a felniben nem látok eltérést reggel nézek cikk számokat. Nem feltétlenül bontottra gondoltam tárcsából kapásból akkor új.
1. gen RC36 felnire emlékeztet teljes mértékig. Azt kéne tudni a felni belemenne e, az RC36 2. gen-é mivel télen úgy is menne színterezésre a felni akkor már mehetne egy bontott felni. Viszont akkor saccra kell egy gumi is, mert 120/70-et írnak a VFR-nek nekem meg 110/70 van fent eleve a gyári 110/80 helyett is.
Egyébként mókás, fékkarért büntetnek itthon de egészen biztos vagyok benne marhára nem tűnne fel a gyalog galoppoknak az útszélén, hogy mi is van elől odalent.
Vége a félévnek azt hiszem megyek bontózni... meszelem az SM projektet és még jobban neki állok a CB-nek. A féket jó lenne kicsit upgradelni mert nyúlós, a nagyon hard megoldás az a CBR villa azt viszont tudom, hogy valamelyik 199x-es évjárat villái jók a CB-be a felni változtatása nélkül is gondolom akkor ott adva lenne a fék is. Mindjárt átnyálazom az angol csoportot erről mit is írtak a rutinos pályázós tagok.Ez a 660-as ismerős, ilyent ajánlottál anno csak pont nem volt érkezésem és zsetonom megnézni. Nem gondoltam volna, hogy radiális első nyerge van.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
Hahaha, ez nagyon jo. :D
Az olyan 60-70 loeros r1.
Azert ott nem kicsi baj van valamivel.Mondjuk megkerdeztem volna a tulajtol, hogy ha felulsz moge, akkor mar csak 120 lesz a vege?
Explosión de dos tiempos
-
etnies
senior tag
Az én hetven lovas DL650-em oldaldobozokkal és utassal tudott 170-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest