Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55531) lugosi válasza haruspex (#55529) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Ha csak új kütyü kellene, akkor nem biztos, hogy megéri. Akkor veszünk új cuccot, ha több vagy jobb képünk készül tőle."

Szerintem legyünk őszinték saját magunkhoz, és ne szégyelljük, ha csak kíváncsiságból, valamilyen új eszköz kipróbálásának vágya miatt, vagy egy jobban megtetsző gép birtoklási vágya miatt vásárolunk. Ha itt a topikban mindenki csak és kizárólag a racionális igényei alapján keresgélne és vásárolna, akkor nagyon kevés dologról eshetne szó, mert nagyjából 5-10 évig elfényképeznénk 1 vázzal és max 3 obival.
A legtöbb gép/obivásárlás szerintem úgy indul, hogy érzelmi alapon meghozzuk a döntést, majd utána megkeressük hozzá a "racionális" indokokat. Ha elismerjük magunkban hogy ezeket a köröket nem futjuk le feleslegesen, akkor megbeszélhetjük szerintem minden negatív felhang nélkül azt is, hogy igen megtetszett egy új gép, vagy unom a régit, és szeretnék egy újat. Miért érdekel másokat, hogy van-e rá szükségem, ha én úgy gondolom, hogy venni szeretnék egyet? Ne akarjunk gyámkodni mások felett.

"Ha nem tudod megmondani, hogy bármelyik így lesz-e, (és miért) akkor az kütyübuziság, ami nem baj, csak"

Nem baj persze, "csak" máris elítéljük, és megmondjuk merre menjen. Szerintem ezt nem kell.

Szerintem nagyon kevesen vannak itt, akik kizárólag a racionális igényeikhez keresnek csak észérveken alapuló döntéseket. Ha olyan termékre beszélünk rá valakit, ami a már előzetes érzelmi döntéseivel ellentétes, akkor ha megfogadja a tanácsot és megveszi, boldogtalan lesz mert nem ezt szerette volna, de folyamatosan bemagyarázza magának, hogy ez volt az észszerű döntés. Ha a hobbimat kergetem, akkor én például nem feltétlenül mindig észszerű döntéseket szeretnék meghozni, hanem ami a hobbim nekem tetsző megélését segíti. Ezek közül ha tudnak a hozzáértőbbek segíteni jót választani, az jó segítség. Ha le akarnak beszélni arról, hogy versenybiciklit vegyek (amikor azt kérdezem, hogy milyet), mert jó nekem egy kemping is, akkor az nem jó tanács.

Szóval szerintem nem baj, ha jótanáccsal segítünk valakit, de ne ítéljük el azért, mert olyasvalamit szeretne venni, ami szerintünk nem feltétlenül logikus, takarékos, hanem túllő a célon vele, mert egyrészt lehet hogy nincs is igazunk, másrészt pedig nem szülői / gondnoki hanem szakmai tanácsért fordult hozzánk. Tehát ne az igényszintjét akarjuk csökkenteni, hanem az általa megadott igényszinten egy jó választást javasolni. De biztos érted, mit akarok mondani.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.