Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55529) haruspex válasza weres78 (#55526) üzenetére


haruspex
aktív tag

SZia!

Ha nem érzed, hogy miért is kellene FF, akkor valszeg nem kell, kár rá költeni, pláne, úgy, hogy volt már a kezedben, és nem vagy benne biztos. Zaj, és dinamika előnyt ad magas iso-n de viszonylag szűk az a tartomány ahol tényleg perdöntő, pláne webre, persze lehet, hogy gyakran fotózol ott. Amiben tényleg jobb és érezhetően, az a térérzet, és a DOF. A Milc, és DSLR közötti különbséget jól leírták feljebb.

Nem írtad miben akarsz feljebb lépni, és miért. Ha csak új kütyü kellene, akkor nem biztos, hogy megéri. Akkor veszünk új cuccot, ha több vagy jobb képünk készül tőle. Ha nem tudod megmondani, hogy bármelyik így lesz-e, (és miért) akkor az kütyübuziság, ami nem baj, csak érdemes visszaugrani eggyel, és olyat valamit keresni, amivel az első kettő teljesül.

A z50-et tudnám mondani én is. Jobb szenzor, jobb szolgáltatások, és sokkal kisebb méret, ami meglepően fontos, az ember egyszerűen többet viszi magával. + nem kell mindent eladnod, amivel sok időt takarítasz meg. Egy 50mm/vagy 56mm f1.4-es obi is előrelépés lehet majd, 85mm környékén illetve, ha portrézni szeretsz a fennmaradó pénzt költheted vakura, stúdióra, esetleg modellre (a 85mm miatt gondoltam).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.