Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32009) tybsen


tybsen
addikt

Sziasztok,

egy jo ideje mar agyalok es nem tudok donteni a Canon ixus 115 es Canon sx130 kozott...

Akarmennyire is erdekel a fotozas, semmi idom ra. Egy olyan gep kellene, amivel gyorsan es problemamentesen lehet jo kepeket csinalni. Mivel egyaltalan nem ertek hozza, szamomra semmi nagy kulonbseg nincs a kepminosegek kozott, szamomra a telefonommal keszult kepek sem rosszak :-) csak sajnos a gyors mozdulatok mindig elmosodottak lesznek.

Amire hasznalnam, azok nyaralasok, strand, varosnezes, turazas kozben nehany foto, viragokrol talan egy-ket makro, csaladi esemenyek, szalado kutya, belteri kepek lampafenynel, talan nagyon ritkan ejszaka, altalanos dolgok, ilyesmi. Megfigyeltem magam, hogy gyakorlatilag allandoan lesz-ami-lesz-alapon csak kattintgatok, varosnezes kozben neha csak ugy. Peldaul ha sut a nap, ugyis alig latszik a kijelzon valami, tehat nekem mindegy is, otthon megnezem az eredmenyt. Szegyen vagy nem, ilyen igenytelen vagyok na :-/ :-))

Szeretnem mindenhova magammal vinni a gepet, akar egy farmernadrag hatso zsebeben is, fontos tehat a meret. De nyilvan ugyis van nalam vaalmi taskafele.

Ezek alapjan szerintem szamomra az ixus115 tunik ebben az arkategoriaban a legjobb valasztasnak. Szerintetek jol latom, vagy megis annyival jobb kepeket csinal az sx130, hogy nekem laikusnak is megerne az a tobblet meret es suly?

Az sx 130 most csutortoktol lesz akcios Ausztriaban 3 ev garival a Hoferben 139 EUR-ert, ajandek taskaval meg kabelekkel eas 2GB memoriakartyaval. Az ixus115 kb 120 EUR.

Segitsetek legyszi mert nem tudok donteni. Mindketto gep szimpatikus, esetleg van valami mas is ami jobb lenne nekem szerintetek, vagy egyaltalan erzekelheto a kepminosegbeli kulonbseg e ketto keszulek kozott? Vagy peldaul egy 5mp mobiltelefon kepe kozott? Igazabol az ixus 115 tunik a szamomra idealisabb valasztasnak, a meretebol adodoan. Zoomolgatni ugysem nagyon szoktam.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.