Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
-
fireman
tag
Sziasztok!
Kicsit off, de talán nem nagyon
Sony HX100V fényképezőhöz szerintetek jó választás az alábbi kártya:
- Kingston SDHC 16GB Class 10 Ultimate X 100X[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Athanáz9 #31241 üzenetére
Szóval!
Egy laptopokkal foglalkozó weboldalon lesznek notebbok tesztek és azokhoz igényes fotókat szeretnék csinálni. A legolcsóbb erre alkalmas fényképezőgépra és megvilágításra van szükségem. Totál láma vagyok a fotózáshoz, ezért kérném, h segítsetek.
Valami hasonlóra gondoltam: [link]
-
SkyLaci
őstag
válasz fireman #31253 üzenetére
jó bizony
esetleg vehetsz durván egy ezressel drágábban 16GBos Samsung class10 microSD-t is, ha úgy érzed hogy neked az előnyösebb (mondjuk mert beletudod tenni telefonba, azonnal feltöltheted netre, vagy ha betelik akkor akár a telefonod memóriakártyáját is beteheted a fényképezőgépbe szükség esetén)
-
SkyLaci
őstag
válasz spyduck #31254 üzenetére
nincs konkrét ötletem, csak próbálok néhány szempontot felsorolni, hogy szűküljön a lista:
gondolom nincs szükség nagy felbontású képekre, mondjuk 2 Mp is elég (ez nem azt jelenti hogy 2 megapixeles gép kell, hanem hogy a nagy képeket kicsinyitve, talán a gyengébb minőségű képekkel sem lesz gond az élességgel)
fontos hogy ne legyen kromatikus aberráció
nagy látószög nem kell
sok zoom sem kell
....
....
viszont polárszűrő lehet hogy kéne (de azt csak komolyabb gépekre tudsz tenni...általában), hogy ne tükröződjön a notik felülete
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
Üdv.
A lányomnak van egy fényképezőgépe , ami mostanában nem hajlandó együttműködni a KINGSTON 4GB memóriakártyával . Folyamatosan a C H A hibaüzenetet jelenik meg a kijelzőn . A szervizben azt mondták , hogy a KINGSTON márkát a fényképezőgép NIKON D 70 s nem támogatja . Szeretném a hozzáértők véleményét és tanácsát kérni , hogy milyen márkájú memóriakártyát vegyek ? Első szempont a megbízhatóság és a gyorsaság . (!)
A válaszokat előre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
A Zéé
addikt
válasz spyduck #31254 üzenetére
Olcsó stúdió cuccok miatt érdemes ebayen, vagy itt nézegetni:[link], esetleg segítséget kérni az összeállításban. Ez olyan 30-35k környéke fényforrásonként kb.
Gépet nem tudok ajánlani, kompaktokhoz nem értek. De talán Canon SX130 IS környéke már valahogy jó lehet erre, mert folyamatos fény mellett nem kell magas ISO. De egy Oly E-PL1 (80k) már igazán jó lenne.Just a simple Lineman...
-
Egy nagyon alap kompaktom van, és szeretnék egy szinttel továbblépni. Ez a kompakt egy HP Mz67. Szóval tényleg nagyon egyszerű masina. Mások véleménye szerint jó képeket készítek, így szeretném fejleszteni a fotós tehetségemet. Tehát komolyabb eszköz kellene a gyakorláshoz és a fejlődéshez.
[ Szerkesztve ]
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.
-
ooloo
őstag
Köszönöm mind a kettőtöknek a választ .
A hivatalos Nikon szervizesek mondták a két márka összeférhetetlenségét .
Nem igazán értek a memóriákhoz ( se ) , főleg ami a fényképezőgépekbe kell .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
SkyLaci
őstag
-
ooloo
őstag
válasz SkyLaci #31273 üzenetére
Igazából nem sok rálátásom van a dolgokra ... én külföldön , a család Magyarországon . Nézegettem az árakat , nem olyan vészes a belinkelt kártya ellenértéke .
Ismételten köszönöm , hogy foglalkoztál a kérdésemmel !Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
benvolio
őstag
válasz Blabcsi #31275 üzenetére
Hát automata géppel korlátozva vagy nagyon, olyan gépet keres ami "PASM" programokat is tud. Én próbálom a legrosszabb körülmények között is a legalacsonyabb ISO-t használni a zajosság elkerülése/csökkentése miatt és ahhoz igazodva megtalálni a megfelelő záridőt és blende értéket. Ebben segítenek a fenti manuál módok. Persze még a fehéregyensúly és a fókuszmód megválasztása is lényeges, még a vaku fényerején is állítottam. Az akvárium előtt vagy két órát ültem mire egy elfogadható képet sikerült lőni, elég nehéz ilyen izgő-mozgó témát fotózni úgy, hogy jó is legyen. Próbálgatni kell a távolságot, szöget, fényviszonyokat stb., mert itt elég sokat számít. A gugli segít pár okosság megtalálására. Ez itt elég off téma.
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
50-60 ezres kategóriában szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen gépek jöhetnek számításba.
Előre is köszi! -
BiriBum
őstag
-
SkyLaci
őstag
válasz Boxer001 #31280 üzenetére
semmiképen sem
ezek az olcsó Fuji bridgeek nagyon vonzónak tűnnek a specifikációjuk és a kinézetük miatt, de a kép minőségük kiábrándító. Nekem is nagyon tetszettek a fuji gépek amikor év végén fényképezőgépet kerestem, de jó néhány tesztkép végig nézése után egyértelművé vált hogy nem jó választás.
inkább tegyél rá még egy 10est és vegyél Canon SX230 HS-t, bármily hihetetlen de jobb képeket készít a picike canon kompakt, és ráadásul 4x-5x olyan kicsi, a zsebedben is elfér, míg az s3200-hoz külön táska kell.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
válasz SkyLaci #31282 üzenetére
persze én most a saját szempontjaim szerint értékeltem, ha elmondod hogy számodra mi fontos (és mi nem) akkor akár változhat a vélemény.
jó lehet az s3200 ha pl.:
fontos hogy
- azt higgyék a laikusok hogy valami komoly gép van a kezedben
- legyen elektronikus kereső
- mindenképpen legyen 24xes zoom
- 24mm-es nagylátószög
- AA aksis legyen
....nem fontos hogy
- bármikor nálad lehessen
- jó képeket csináljon
- fullHD videót készítsen
- manulás beállítások széles léehetősége
- optikai stabilizátor
- jó felbontású kijelző
...[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
válasz BiriBum #31281 üzenetére
Nem néztem ki, csak még a kérdésem előtt el kezdtem nézelődni, aztán gondoltam rákérdezek erre. Van egy nagyon régi Sony gépem és szeretnék egy újat, ideje váltani.
SkyLaci
A két opció közül a második lenne nekem ideális.
Jó is, hogy kérdezősködöm itt, kezdő vagyok a témában, nem szülöm a pénzt, így mindenképp a lehető legjobbat szeretném a pénzemért.
Ha végre összejönnek a számításaim, akkor talán idén nyáron már motoros túrákra is el tudok jutni, és ezért is szeretnék egy jó kis gépet, nehogy már ne tudjak kattintani párat, esetleg videózni. Telefonnal meg enyhén szólva nem ugyanaz...[ Szerkesztve ]
-
taky023
tag
Sziasztok!
Szerény személyem is mostanában gondolkodik digifényképező vásárlásán.
Jelenleg egy Fujifilm Ax200-as gépem van, és egy Canon SX220 HS vásárlását fontolgatom (a GPS számomra nem ér meg plusz 10k Ft-ot, ugye az SX230 HS-szel szemben csak ez az egy különbség van).
Főleg fotózásra használnám, akár felhők fényképezésére, pl. nyáron, amikor jön a zivataros időszak, de emellett egy olyan gépet szeretnék, ami "általános" használatra is megfelel, teszem azt városi nevezetességek megörökítésére, vagy repterek mellett a gépek elcsípésére. A Fuji 2 éve van nálam, a Canont hosszabb időre tervezem. Jó döntés?
Olvastam viszont, hogy nem árt beszerezni pótakksikat. Ezt hol tudom a legegyszerűbben és esetleg a legolcsóbban lebonyolítani?
Korábban szemeztem az SX130 IS-szel is, illetve még most sem döntöttem el teljesen, hogy megéri-e további 20k Ft-ot áldozni az SX220-ra.
Véleményeteket, tippjeiteket előre is köszönöm!
-
SkyLaci
őstag
válasz taky023 #31290 üzenetére
szerintem a canonokkal jó felé kacsintgatsz.
hogy megéri-e a +20e-et az sx220 az sx130-al szemben, az csak az igényeiden és a pénztárcádon múlik.
ha képminőséget nézzük akkor nincs olyan vészes különbség (régebben hasonlíthattam a 2 gép tesztképeit és nem láttam sok eltérést).
az sx220 CMOS szenzoros ezért tud fullHD-t, gondolom sorozatot is gyorsabban lövi, picivel több zoom, kompaktabb méret.
az sx130 AA aksis, ez lehet jó, lehet rossz, külön kell venned aksit és töltőt hozzá, viszont könnyen kaphatsz hozzá aksit.
-
taky023
tag
Igazából nagyon hajlok az SX130 felé, mert nem hiszem, hogy a full HD megérne most plusz 20000 Ft-ot, emellett van már egy 8 GB-os micro SDHC kártyám és egy pár akksim is töltővel itthon.
Még egy kérdés: van rá lehetőség, hogy HDR képet készítsek az SX130-assal? Illetve miniatűr effektes videózás esetén mennyi a videófelvétel maximális hossza?
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Egy kicsit off:
Adott egy Fuji A200-as kompakt, és hozzá egy 1GB-os kártya. Mivel sokszor szűkös a 4,5 percnyi 720p, így bővítésre kerülne a sor, viszont itt jön a bökkenő. Beleraktam egy 16GB-os SDHC-t(ledaráltam, és még a gépben is leformáztam), de csak 9 percet akar rá felvenni, ami az 1GB-os kártyához viszonyítva kb 2GB-nyi videó. Tehát a kérdés: hogy lehetne rábírni, hogy többet olvasson belőle? SDHC logó van a dobozon, tehát elvileg mennie kéne.
Előre is köszi.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
SkyLaci
őstag
-
BiriBum
őstag
válasz scarabaeus #31297 üzenetére
Ráadásul az csak xd-t eszik, és a 720p videó sehol sem volt akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest