Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobileman
senior tag
válasz SpongyaBob #19950 üzenetére
G- s 54- ig visz
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
-
válasz SpongyaBob #19953 üzenetére
Érdemes, én Linksys WAG320N-el nyomom, sokkal gyorsabb lett minden a wifi kártya cseréje után. Plusz van egy vinyó is rádugva, az oda meg onnan másolás is fürgébb.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
SpongyaBob
veterán
válasz kraftxld #19954 üzenetére
Köszi az infót
Még egy kérdés: Ismerősöm vett egy x120e készüléket, felpakoltam neki mindent ahogy kell.
Viszont ezzel nem tudok mit kezdeni. Ez így normális? Úgy gondoltam volna, hogy az AMD videókártyáknak van saját memóriája vagy akkor a rendszer memóriából csípne le ez is?i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
mobileman
senior tag
válasz SpongyaBob #19956 üzenetére
Szerintem a rendszer memóból csíp le egy falatkát
-
buvartacsko
addikt
Nekem van egy N-es WiFi routerem. Ez: [link]
Nagyon ajánlom, olcsó és nagyon stabil, megbízható, és 5 év garancia. Nem hittem volna soha hogy a TP-Link az ilyen jó is tud lenni.
DIGI 40/25 ( tudom hogy csak 40/20, de nekem valamiért 25 volt ) netet viszi, úgy hogy maxon volt a download, és az upload is... azaz lazán megvolt 8MB/s folyamatosan..
Érdemes N-es WiFibe beruházni ha ilyen neted van. Aki meg nem ért hozzá, az ne adjon inkább tanácsokat.
-
Gondwana
addikt
Vééégre...
Megjött az X201. Első benyomás: az X200T-hez képest tényleg picinyke! (pláne a 4c akkuval)
Demopool gép volt, akkuban 12 ciklus (a mellé rendelt 6c meg 0 ciklus, először furcsálltam, hogy miért 0-ra merítve - nem 2-3%, hanem 0 - küldték mindkét akkut, de a légi szállítás miatt még logikus is lehet!)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
mobileman
senior tag
válasz mitulabattyi #19963 üzenetére
Nemcsak az, hanem sok más is 2 antennás, az újakban már 2 antenna drót van!
-
-
mobileman
senior tag
válasz mitulabattyi #19965 üzenetére
Az is igaz, de a legtöbb csak 2 antennával rendelkezik!
-
laci1128
tag
válasz SpongyaBob #19956 üzenetére
A wikis cikk alapján márpedig a Fusion APU-k csak és kizárólag a rendszermemóriából élnek. Persze ha különálló AMD (vagy bármilyen másik) kártyáról lenne szó, még akkor is könnyen előfordulhatna, hogy nem tesznek mellé sideport memóriát. Tudtommal az X120e-ben nincsen külön AMD videokártya (nem is lenne sok értelme), csak az ami az APU-ban van. Egyébként nem egy tragédia a dolog, a Brazos-t nem játékra találták ki, és megosztott memóriával is remekül gyorsítja a HD tartalmakat. Meg kell próbálni Catalyst (avagy mostanság már AMD VISION Engine) Control Centerben vagy a BIOS-ban beállítani, hogy mennyi memóriával garázdálkodjon a megjelenítő része az APU-nak. De ehhez sajnos már nem értek, mivel nem volt még a kezem között semmilyen Fusion-ös okosság.
[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
cadeyrn
aktív tag
Létezik olyan kétoldalas ragasztó, ami a gumírozott Thinkpad (T400) tetejéről később fájdalommentesen eltávolítható, de magától azért nem szalad el?
-
ivanlopez
csendes tag
Sziasztok!
Az R31-esem akkuja úgy tűnik megadta magát (legalább is remélem, hogy az a baj, és nem mondjuk az adapterkábel érintkezési hibája, még mielőtt ráköltök egy vagyont egy új akksira)
-egy jó ideje már csak kábelről működött a gépezet, az akkut nem lehetett feltölteni, és előfordult Nagyon ritkán, hogy ha bedugtam a konnektorba, úgy tűnt, hogy nem kap áramot (nem gyulladt ki a "battery" led), aztán egy kis próbálgatás után feltámadt.
Na, most viszont véglegessé vált ez az állapot, se kép se hang, a led egy fél másodpercre felvillan, amikor bedugom a kábelt, utána semmi.Mint műszaki analfabétának, 3 kérdésem lenne:
1: szerintetek az akku purcant ki?
2: nézegettem alakrészt hozzá, és találtam is egyet, ami 4400mah-s, ami most benne van viszont 4ah-s. Akkor azt felejtsem el?
3: mi az hogy "kompatibilis akku típusszámok"? Mert a pótakkunál, amit találtam, fel van sorolva az én akku típusszámom is a kompatibilitási listában. akkor most mégis jó ebbe a laptopba?előre is köszi!
-
ivanlopez
csendes tag
válasz cadeyrn #19972 üzenetére
akkor sem működik sajnos.
de akkor mi a fene lehet? a kábelt akárhogy tekergetem, mozgatom, nem kap áramot egy pillanatra sem. akkor talán az aljzat? vagy csak simán megadta magát a gép és kész?
a hátsó usb csati sem működik egy ideje, de az egy leejtés következménye, (bele volt dugva egy usb-s egér, és pont a hátára esett a gép, szóval gondolom kicsit kitört a foglalat). vagy lehet hogy a kettő összefügg?
mert ez a "be nem kapcsolódásos" dolgot már a leejtés előtt is csinálta a gép. -
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Eléggé elkezdett lötyögni a zsanérben a T500-am kijelzője. Meg a zsanér géphez rögzítése sem az igazi már. Gondolkodom a szervíz dolgon, esetleg a helyszíni garancián. Az igaz, hogy ódzkodtak kijönni, hiába veszi meg az ember? Ezt hogy csinálhatják meg?
Pesten melyek a legmegbízhatóbb szervizek szerintetek? Mert akkor lehet bevinném egy nap, gondolom, ott helyben meg is tudnák pár órán belül csinálni. Vidékiként egyébként melyik szervízhez kéne forduljak helyszíni garival, akik valszeg ki is jönnének?Bocs, ha sok a kérdés, csak eléggé tanácstalan vagyok az ügyben.
-
Thusor
őstag
válasz ivanlopez #19971 üzenetére
Nekem egy régebbi HP laptopom csinált ilyet. Azt hittem, hogy betáp csatlakozó hibája van...de a szervizben bemérettem, és mint kiderült csak tápegységet kellett cserélnem. Azóta is jól működik.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
Rez_Grof
őstag
válasz k-rock-atona #19975 üzenetére
Az IBM-nel nem valószinű hogy az napra kész van a hinga csere.
Helyszini gari nem nagyon szokott működni a notiknál.Szervizek amikről jókat lehet mondani:
IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885
Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53.Az Albacompot messziről kerüld.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Gondwana
addikt
(Térdcsapkodva röhögős smiley:
This program has known compatibility issues: Lenovo System Update, frissen telepített W7x64 rendszer az X201-en)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
nagyúr
-
Thusor
őstag
Melyik cégtől érdemes Thinkpad T520-at vásárolni? Én a Takforsys Kft-t néztem ki, elég barátságos árat mondtak, illetőleg kb. 5000 Ft-ért 15 napos pixelgaranciát is kapok, ha 15 napon belül pixelhibát találok akkor cserélik. Szerintetek melyik cégtől érdemes beszerezni?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz Rez_Grof #19978 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Igencsak érdekes lehet ez a helyszíni gari. Inkább nem ruházok be rá.
Akkor előte szerintem majd felhívok egyet az általad javasoltak közül, hogy be tudják-e szerezni a cuccot, s ne teljen egy napnál többe a dolog.
Köszi még egyszer, sokat segítettél! -
buvartacsko
addikt
válasz k-rock-atona #19984 üzenetére
Nem érdekes, csak nem a helyszínen csinálják meg. Ha Budapest 100km-es körzetében laksz, akkor az IBM szerviz megy ki érte. Nekem a Miskolciak küldtek futárt a gépért, és még jó fejek is. Legalább nem nekem kell mászkálni a géppel.
-
Hunter2
addikt
nincs véletlenül köztetek pécsi aki az alábbi gépek valamelyikével rendelkezik?
Model of the unit Z60 Z61 T60 T61 R60 61 R60 R61E SL300 SL400 SL400C SL500 SL500C R500 T500 W500
Van egy 42T4572 FRU számú akksim és be kellene tesztelni hogy hány százalékos..
[ Szerkesztve ]
-
k-rock-atona
csendes tag
válasz buvartacsko #19985 üzenetére
Köszi, bocs, akkor kicsit félreértettem a dolgot. Az jó hír, hogy az elvitellel jó tapasztalataid vannak. Olvastam olyasmit valakitől, hogy mindenáron azt hajtogatta a szervíz helyszíni gari megléte mellett, hogy vigyék be a gépet. Ezért ijedtem meg egy kicsit. Én egyébként Hajdú-Biharban lakom. Azt megkérdezhetem, hogy neked hova mentek ki Miskolcról és melyik szervíznek szóltál?
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
T40 alaplapi beültetési rajz kéne gyorsban, tud valaki segíteni? Kapcs rajzom van, de csak rajz. Így meg elég nehézkes a hibakeresés...
Előre is kössz!Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz SpongyaBob #19945 üzenetére
Én pont most cseréltem a T60 notimban wifi kártyát N-esre, leírom röviden a folyamatát.
A Thinkpad notikban van egy bios whitelist funkció, ami miatt Thinkpadek csak olyan pci-express kártyát fogadnak el amit a gyártó gyárilag engedélyez a biosban, nem engedélyezett kártya esetén hibát adnak és nem indul el a gép velük. Két megoldás van a kártyacserére:
1, Veszel egy Lenovo által az adott gépre engedélyezett Atheros chipsetes N-es kártyát, amit csak be kell tenned a gépbe. (hátránya az ára, illetve az, hogy a Lenovo visszavonta, mert néha problémát okozhat a Bluetooth kapcsolatoknál, egy T61-re engedélyezett kártyát egy T60/X60 nem biztos, hogy elfogad)
2, Telepítesz egy Zender biost, amiben a gyári whitelist kártya ellenőrzés ki van kapcsolva, egyébként megfelel a gyári biosnak, így már más wifi kártyát is rakhatsz a gépbe.
-Én az utóbbit választottam, a Zender bios verziók itt érhetők el.
-PCI-express wifi kártyának az Intel WiFi Link 5100 kártyát választottam, mert ennek két antennacsatlakozója van gyárilag, és a T60 notimban is csak két antenna van. Ebayen 12$-ba (kb. 2300FT) kerül, támogatja az N-es szabványt a 2,4 és 5GHz-et is.A telepítéshez két videó: wifi kártya eltávolítása wifi kártya telepítése
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz k-rock-atona #19987 üzenetére
PÜ
-
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz sghc_toma #19991 üzenetére
Persze, meg van ahol leragasztanak egy lábat is hozzá stb. stb. Alternatív megoldások mindig vannak.
Módosított biostól nem tartok, csak az inicializációs folyamat lett módosítva, ezért is elérhető a bios a legtöbb géptipusra, illetve van olyan változat ahol 1db. FL1 fájlt kell kicserélned a gyári Lenovo bios csomagon.
A thinkpads.com-on vagy 1300-an kipróbálták a megjelenéskor, azóta a felhasználók száma gondolom a többszöröse, sehol nem találtam olyan bejegyzést, ahol a Zender bios okozott volna gondot.(wifi routeremen a gyári cisco firmware helyett is ingyenes linux alapú Tomato firmware-t használok, azóta sokkal stabilabb, meg többet is tud )
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Flashcash #19996 üzenetére
Most nézem, hogy ez is három antennás, thinkpad wifi topicban többen használnak három antennás kártyát két antennás géppel, működik akkor is, csak az N-es wifi-nek kisebb lehet az átviteli sebessége a MIMO hiánya miatt.
-Main -Aux -Div ezekből a diversity-t kell üresen hagyni
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Új ThinkCuccos a láthatáron! (Augusztus 2-től talán)
(elvileg ma jelentik be hivatalosan, eddig csak pletyka szinten volt róluk szó)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
SpongyaBob
veterán
Tudtok nekem ajánlani valami tartós és jó minőségű magyar billentyűzet matricát? Jelenleg angol billem van de szeretném igényesen magyarosítani...
Köszii11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
mobileman
senior tag
válasz SpongyaBob #19992 üzenetére
Ebay- en lehet fillérekért kapni távtartó pöcköket a half méretű kártyák rögzítésére!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo Thinkpad L15 (i5 10gen, 8GB,500GB SSD. 15,6 ips fhd)
- Asus Chromebook Flip C302 laptop - ingyenes szállítás
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest