Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75351) PitLee válasza Vismajor01 (#75327) üzenetére


PitLee
őstag

A képeken láttok egy célszerszámot amit a lefolyóhoz mellékelnek, azzal lehet egyszerűbb felszedni a fedőrácsot.

Lehet kapni rozsdamenetes/saválló finom hálót, abból ha csinálnál egy szűrőbetétet vagy valami régi fajta műanyag szúnyoghálóból (ami merev) csinálni valami eldobhatót.

Vagy csak dobsz rá valami öreg rongyot :DDD vagy fedél nélkül ráterítesz valami vékony anyagot majd rá a fedelet :DDD , de van még nő harisnya és a zöld sárga :DDD ..stb

(#75352) Essejó válasza macilaci78 (#75349) üzenetére


Essejó
veterán

Én ilyet szoktam 2 havonta 0,5 decit önteni a lefolyóba + szuez szifonba. Régi fürdő nincs csoda szűrő. Rá kis víz, 1 óra mulva leöblít. link

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#75353) macilaci78 válasza PitLee (#75351) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Imbuszkulcs, de akár egy drótvállfát is meghajlítok, ha kell...

Csodák nincsenek, a szűrőt takarítani kell, szűrő nélkül dugulást kockáztatsz.

Essejó: lassan elköltözünk, az új helyen kád lesz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#75354) Barret001 válasza macilaci78 (#75353) üzenetére


Barret001
addikt

Szóval akkor működik megfelelően,ha naponta ki kell takarítani! Teljesen életszerű...Viszont kiszűr mindent! :)

(#75355) macilaci78 válasza Barret001 (#75354) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Egy szokásos takarítás után a 3. női hajmosást bírja ki minden panasz nélkül.
Utána kezdődik, hogy már 1 ujjnyi víz van a lejtés tetejénél, mire letusolsz, hajat mosol. Le kell öblíteni a tálcát, mert a lapos lejtésen a hab megül és elkezd penészedni.
Még egy hét és már az 5 cm magas küszöb épp csak elég, hogy az ide-oda lépdelésnél ne csapjon ki a hullám. Ekkor már bőven nem folyik el, míg megtörölközöl.

Nem mondom, hogy szar, de csak mert nem tudom, milyen a jó az ilyen küllemű folyókákban. A mienk egy kínai gyártmány, lengyel import, az akkori Ravak árának harmadáért.

Szép, igényesen néz ki, de foglalkozós a használata, a tetejében megcsinálni is drága. Tipikusan olyan, mint egy veterán autó. :))

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#75356) Top cat válasza macilaci78 (#75349) üzenetére


Top cat
őstag

Nem ilyen szívószál méretű cső kellene ilyen helyekre lefolyónak. 120-as cső, a tetejére betonozni vasrácsot osztjóvan. ;] Még ő sem tudná eldugítani évek alatt sem. :D

(#75357) macilaci78 válasza Top cat (#75356) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Gondolkodtam kültéri összefolyóban is... ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#75358) darvinya válasza macilaci78 (#75357) üzenetére


darvinya
titán

Konyha malac a megoldás.
Gyűrűt csak kicsit teszi tönkre.
Amúgy nem értem, miért fuxxal kell tisztálkodni, tán látja valaki, s lenézi, mert villog.
Vagy madame bizsu?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#75359) PitLee válasza macilaci78 (#75355) üzenetére


PitLee
őstag

Ez a golyó szelepes, akkor jó ha valaki gyakran utazik vagy egy nyaralóban van beépítve, mert ha kiszárad sincs csatorna szag, átlag családi házban a sima vízzáras is jó.
Nekünk a kád és a bekötés között egy fedeles szuez szifon szerűség van, kb 10 éve egyszer néztem meg akkor sem azért mert eltömődött volna csak kíváncsi voltam milyen belül, amúgy nálunk a kád egyben a zuhany is.

Ui:
ilyen golyó szelepes volt a mosógép csatija a falon, de hamar kikaptam belőle a golyót mert hamar megfogta a szöszöket és csak fojtotta szivattyút.

[ Szerkesztve ]

(#75360) Z_A_P válasza Barret001 (#75354) üzenetére


Z_A_P
addikt

:Y Ahol vagyunk, kb 7-8 eve, egyetlen egyszer sem volt takaritva a lefolyo (egy kadrol van szo). Gyonyoruen folyik le a viz.
Ha hetente (de akar havonta!) kene takaritanom hajszal miatt, fel is gyujtanam.

De jo amugy hogy beleolvastam most a topicba, lassan aktualis lesz uj helyen, uj zuhanyzo lesz, de akkor ilyet SEMMIKEPP nem epitetek be (pedig jol nez ki). Akkor a sima "negyzet" alaku az mar nem ilyen finnyas, ugye?

Szerk: de miert nem szeditek ki a szurot? Egy lefolyo cso nem fog hajtol eldugulni, fura lenne nekem :Y
Vagy max 5 evente, de akkor inkabb 5 evente egy nagyobb takaritas mint 3 naponta :)
Aki meg gyurut beleejti, igy jart :U

[ Szerkesztve ]

OK

(#75361) Inhouse válasza Z_A_P (#75360) üzenetére


Inhouse
őstag

Nekünk a kádét kell évente 1-2 alkalommal takarítani, de az gégecsöves. Plusz 3-4 alkalommal még ezek előtt segít a pumpálás a víz alatt, megindul és egy darabig megint jó. A nagylánynak hosszú haja van, az meg a szappan és tusfürdő szépen összeáll ennyi idő alatt. Próbáltam a szőrcsomó kiszedő műanyag csíkot, de nem jó bele. :( Kádas zuhanykabin kis helyen, úgyhogy kicsit körülményes a hozzáférés.
Akkor ez a tusolós lefolyó olyan, ahol a kinézet/csicsa miatt fel lett áldozva a használhatóság.

Üdv Inhouse

(#75362) PROTRON válasza Z_A_P (#75360) üzenetére


PROTRON
addikt

Szerintem jobb megoldás ha a szűrő megfelelően kerül méretezésre, tehát legyen abszolút egyszerűen kiszedhető, heti 1 x átmosható, mellette pedig ne legyen használhatatlan a vízáteresztés 2 nap után.
Lehet rajta csicsa, de alatta a szűrő ne nehezítse az életet.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#75363) Atomgeszi


Atomgeszi
veterán

Valaki cserélte már le a gyári villogót az automatán nyíló kapuján?
Nem egy szép darab ez a gyári 24V LED, mivel lehetne helyettesíteni, ami egy kicsit szolidabb méretben ( ez konkrétan 2 zsemle méretű, legalább), de fényben szórná ugyanúgy körbe és nappal is látszik?

(#75364) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!

Segítségre szorulok. Külső tokos redőnynél szeretnék gurtnit cserélni. Megvettem a gurtnit, az automata teljesen jó. Megnéztem yt videókat, mondom ez nem tűnik nehéznek, belevágok. Megnéztem újra és újra a videót.
Azonban sajnos egyszerűen nem tudom úgy befűzni a gurtnit, hogy ha meghúzom a szobából akkor felhúzódjon a redőny. Mint ha fordítva lenneha húzom akkor eresztődik. Egyszerűen nem jövök rá hogy kéne befűzni. A videóban csak régi gurtni ki, új be, csomó, átvezetni a gurtnivezetőhöz a szobába, áthúzni a gurtnit teljesen, beakasztani az automatába és kész.
De nem, nem tudom felhúzni a redőnyt. Mi a titka? Tudna valaki segíteni? :( :R

(#75365) NeoPampalini válasza mézespálinka (#75364) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Hát én ezt úgy csináltam, hogy redőny feltaszigál "felhúzott" állapotba, gurtni beköt, redőny elenged, gurtni feltekeredik. :D Egy segéderő nem árt hozzá. :DDD

(#75366) mézespálinka válasza NeoPampalini (#75365) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Gurtnit hogy kötötted be? Van egy vízszintes rés és "alatta" egy kör alakú. Nem tudom "melyik oldalon" legye n a csomó :/(Nem vettem alaposan szemügyre mikor a rossz gurtnit kiszedtem :( )

(#75367) zhali1 válasza mézespálinka (#75366) üzenetére


zhali1
csendes tag

Én így csinálom: redőny teljesen le. A gurtnit legalább egyszer feltekerni a tengelye, figyelni a forgásirányt, majd megcsomózni. Bevezetni és az automatát kézzel felhúzni, azaz feltekerni a rugót. Így beakasztani a gurtnit végét a rugóba.

[ Szerkesztve ]

(#75368) Essejó


Essejó
veterán

Van egy kétnyaras, Orosz Búvár szivattyú lent a pincében a kútban. Tegnap este vettem észre, hogy zúgni ugyanúgy zúg, de a szállított víz kevesebb mint a harmada mint eddig. Gondolom meg kell "bőrözni" :U de hogyan?
Víz van a kútban, és a slag sincs kidörzsölődve.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#75369) ptesza


ptesza
senior tag

Készítenék egy ilyen hasonló tipliző sablont, de sehol nem találok olyan acél csövet vagy bármi mást, amiből ki tudnék vágni két ilyen kb. 30-40mm hosszú és 8mm belső átmérőjű csövet. Ti mivel oldanátok meg?
[link]

(#75370) pjen válasza ptesza (#75369) üzenetére


pjen
félisten

Vennék két hosszú nyolcas anyát, vagy elmennék egy dreháshoz és csináltatnék.Például a Conrad nál lehet kapni méteres szálban.Egyébként vékonyabb cső is jó 5-6 mm, az irány a lényeg.Aztán felbővíted.

[ Szerkesztve ]

(#75371) tonyrulez válasza ptesza (#75369) üzenetére


tonyrulez
őstag

Fúrópersely néven keress, direkt erre van kitalálva.

4 8 15 16 23 42

(#75372) Inhouse válasza ptesza (#75369) üzenetére


Inhouse
őstag

Én is így voltam, kaptam egy autós boltban valami elfekvő szelepszár vezetőt, pont méretes. Bár nem annyira acélos, egy darabig kitartana...ha megcsináltam volna... :) Vettem egyet, de azzal sem vagyok teljesen kibékülve. Szerintem csak az ilyen videókban sikerül ilyen tökéletesen a tiplizett darabok illesztése. Bútorlap szekrényeket raktam már "párat" össze, ott sajnos nagyobb a szórás.
Csak engem zavar, amikor az ilyen videókban a tolómérővel karcolnak a munkadarabba jelölést? Jó, ez itt fa, de láttam már fémmel is... :Y

Üdv Inhouse

(#75373) 8th válasza ptesza (#75369) üzenetére


8th
addikt

Miért nem univerzálisat ami többféle anyagvastagsághoz jó? [link] Én bemennék egy vastelepre és "guberálnék" egy darab megfelelő méretű csövet. Nem vicc. Egy vasudvar szabályos kincsesbánya a házi barkácsolóknak.

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#75374) ptesza


ptesza
senior tag

Mindenkinek köszi a tippeket!

(#75375) Panthera


Panthera
őstag

2,5 m3 térfogatú pancsolóból milyen vízforgatóval lehet / érdemes kiszedni a kisebb szemcséket? Állítólag egy ilyesmi papírszűrős az semmit nem ér, hiába megy egész nap.
Igaz, ez 4* annyiba kerül, mint a medence volt, de ez jó lenne egyébként?

[ Szerkesztve ]

(#75376) ptesza válasza Inhouse (#75372) üzenetére


ptesza
senior tag

Hát ez a tolómérős dolog sajnos szokássá vált, és ha valaki megnézi a videót akkor meg is tanulja.

(#75377) fonok87


fonok87
aktív tag

Utánanéztem ennek a tolómérővel karcolásnak, mert nekem is bántotta a szemem amikor először láttam...
Redditen találtam rá a kedvenc válaszomat :D első hozzászólás: "erre a tiedet használd, ne az enyémet" :DDD
Persze van különbség a 799 Ft-os meg a 20k Ft-os között, utóbbit nem üti-vágja az ember, viszont nagyobb eséllyel van karbid hegye :)

Truss me, I'm an engineer.

(#75378) pjen válasza fonok87 (#75377) üzenetére


pjen
félisten

Azért ha fával dolgozik az ember nyugodtan karcolhat a sublerrel, úgyse tized mm pontosság kell, de fémen is.A hegyével úgysem mérsz semmit.

(#75379) Inhouse válasza Panthera (#75375) üzenetére


Inhouse
őstag

Nagyobbhoz is elég a papírszűrős. A titok a következő:
- lassan oldódó klórtabletta úszó adagolóban
- a szivattyú a napsütéses órákban folyamatosan megy, este megszakításokkal 1-1,5óránként
- a szűrőt nagy melegben naponta, egyébként 2 naponta slagra szerelt szórófejjel ki kell mosni
- használati időn kívül medencetakaró van rajta
- naponta ki kell merni a beleesett bogarakat, lehulló dolgokat
- az aljára ült cucc kiszedéséhez körbe kell menni pár percig, magától odavándorol középre az egész, ott eltolni felette a hálót, felemelkednek a szemcsék, alányúlni és kidobni
- ha a vízszint lecsökken a befújó szintjére, felölteni, szigorúan csapvízzel

Üdv Inhouse

(#75380) hotkar válasza Panthera (#75375) üzenetére


hotkar
aktív tag

Nekem 5 évig kiszolgálta a cca. 11 m3-es medencét. A "papírszűrő" valójában közepesen sűrű, műanyagszálakból szőtt szűrő, ami még a klór hatására kicsapódott vas-kloridot is megfogja.

A medence már rég tönkrement, a vízforgató és a benne levő szűrő még teljesen jó.

A többi meg úgy van, ahogy Inhouse írta.

(#75381) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

köszi a tippeket! Végül a lamella tartó kiakasztása , majd a gurtni feltekerése volt a tökéletes megoldás.

(#75382) darvinya


darvinya
titán

Én bénaságom következménye.

Azért nem teljesen, mert először fenyőfa csomó tört ki a pengéből, utána másodszori próbálkozásra, pont úgy emelte meg, hogy csavart talált el.
Utóbb már gyenge aluhenger bánta.
Drága próba volt. :DDD

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#75383) Barret001 válasza Panthera (#75375) üzenetére


Barret001
addikt

Szerkesztve.

[ Szerkesztve ]

(#75384) Panthera válasza Inhouse (#75379) üzenetére


Panthera
őstag

Csapvízzel feltöltött, klórtablettás. A nagyobb darabokat ki tudtuk halászni.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, akkor marad a papírszűrős, sokkal többet nem szeretnénk erre költeni.

(#75385) PitLee válasza Essejó (#75368) üzenetére


PitLee
őstag

Ha membrános berregős szivattyúra gondolsz, az sajna nem örök életű.

- kényes a feszültségre, ütközésig rángatja a belit
- kényes a felfüggesztésre, csak a mellékelt 5 méteres zsinórral lehet fellógatni, ha nincs 5 méter kell egy rugó, mert a szivattyúnak vibrálnia kell
- a fentiből adódik, hogy a slag sem lehet merev
- a slagban nem lehet semmilyen szűkítés, elzáró..ect
- csak tiszta vízre való, homokos sáros víz koptatja
- max 2 órát mehet 20 perc pihi
- a gumi membrán elkopik cserélni kell
Ezeket mellőzve is működik csak rövidebb lesz az élettartama, gyakrabban kell cserélni a gumimembránt..ect

HYD-250 BÚVÁRSZIVATTYÚ pdf
Szovjet vízszivattyú helyreállítás YT vidinyó

(#75386) PitLee válasza Panthera (#75375) üzenetére


PitLee
őstag

A homok ha mocorognak a medencében valamennyire felkeveredik, és egy részét kiszűri a papírszűrő, de ha nyugalmi helyzetben van a medence, lekapcsolt keringetéssel, akkor leülepszik alulra, amit a szívóoldalra kötött medence porszívóval lehet összeszedni alulról.

Itt jön képbe a szűrő és a medence mérete, és a szennyeződés mennyisége, ha porszívózás közben elfogy a kraft, akkor jön jól az ellenirányú szűrőmosós kiépítés, mert egy kis vízért cserébe kimosod a szűrőt és mehet tovább a "móka".

Az alap keringető és szűrőt mivel egyben van sajna nem lehet otthoni barkáccsal egyszerűen mosó/ öblítő üzembe bekötni, csak azoknál lehet ilyet, ahol külön van a szivattyú és a szűrő, ott vagy átdobja az ember a csöveket és öblít egyet vagy kel 3 T elág meg 3-4 csap, végelzáró és akkor gépészkedik az ember, de ez csak akkor éri meg ha az alkatrészek "ingyé vótak" :DDD

vagy maradnak a kész cuccok amik hasonlítanak az általad 2.-nak linkelt szűrőre csak van egy váltószelep a tetejükön.
Esetleg mint a strandokon a gyerkőcöknek kell csinálni valami láb öblítést mielőtt beleugranak a medencébe.

[ Szerkesztve ]

(#75387) lemmy71 válasza fonok87 (#75377) üzenetére


lemmy71
őstag

Pedig rengeteg lakatos és kasznis is "sacc vassal" jelöli a lemezt :DDD

(#75388) PitLee válasza darvinya (#75382) üzenetére


PitLee
őstag

Hát nézd a jó oldalát van egy brushless motorod és egy vezérlőd :DDD
Ha amúgy tetszett akkor, jó fogásra rákel gyógyulni és hátha lesz használt eladó párfityingért, vagy rákérdezni az alkatrészek árára hátha nem aranyárban adják.
Esetleg kibontani a hibás alkatrészt tolómérővel lemérni, hátha valami standard alkatrész és van fityingekért Kínából.

(#75389) imibogyo válasza darvinya (#75382) üzenetére


imibogyo
veterán

Nem ismerem a konkrét gépet (hogy mennyi "húsa" van a hengernek és mekkora a kés szélessége), de szerintem így kép alapján egy kis esztergálással még menthető a henger a késeket pedig még fel lehet köszörülni, ha van elég szélességük.

Gyengébb munkákra még akár kisebb (mélyebben ülő) késmegtámasztással is alkalmas lehet, maximum mondjuk a "harapást" félnél magasabbra majd nem állíthatod a kés terhelésének csökkentése végett. Nekem éveken át így működött az egyengető gyalum amit vasgyűjtéskor kukáztam, majd 2,5 mm-t kellett felszabályozni a késtartón, de utána még bő 10 éven át használtam... ;)

(#75390) darvinya válasza imibogyo (#75389) üzenetére


darvinya
titán

Henger a legolcsóbb Alu kb. 50mm-es átmérővel.
Penge, na ezen meglepődve, hogy öntvény. :Y
Test 10mm, penge szár él 3.5mm, mint egy fektetet L, ahol a rövidebbik szár szögbe köszörülve.
Ha ez mind valódi acél lenne, +sík talpazat is abból.lenne, akkor egy komoly gép.
Penge meg trapéz, mint ahogy kellene lennie.
Akkor csavarral együtt gyalulna, minimális peng csorbulással.

Most elgondolkodtatott, hogy megkérdezek egy esztergályost, mennyi csak a henger+peng+állítható talp.

PitLee

Jó ötlet, de előbb masszívabb kiegészítőre kérdezek rá.

[ Szerkesztve ]

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#75391) Dani_kp válasza darvinya (#75390) üzenetére


Dani_kp
őstag

Úgy emlékszem, hogy ezek cserélhető szabvány alkatrészek. Gondolom más is járt már így. :))

https://ingatlan.com/33821564

(#75392) Panthera válasza PitLee (#75386) üzenetére


Panthera
őstag

Estére jól leülepedett az aljára a cucc (ettől eltekintve szép tiszta is lett a víz), de azt a szűrő olyan könnyen nem fogja onnan lentről beszívni sajnos. Mivel elég nehéz beszerezni most forgatót (és 1 hét a szállítás), meg fogom próbálni kihalászni kézzel. Pelyhesítő szert próbáltatok már ilyen célból?

(#75393) PitLee válasza Panthera (#75392) üzenetére


PitLee
őstag

Nézhetsz, csinálhatsz ilyen házi megoldásokat is
https://youtu.be/lmFBbtFXS7g
A videó alatt szerepel az itt a fórumon is említett körbe-körbe karikába módszer.
YT hsz idézet
"flame04ful
Jajj! Ekkora kör alakú medencénél körbe törlöd a medence falát egy szivaccsal.
Beküldöd a gyerekeket hogy körbe szaladjanak.
Azután ugrás ki és a kosz az örvény hatására összegyűlik a kör alakú medence közepén.
Fogsz egy 3m-es flexi csövet (akár egy slagot).
Belerakod a vízbe, majd az egyik végét befogva kidobod a medencéből és máris gyorsabban és nagyobb erővel tudod "kiporszívózni" az alját, mint amit a gyári vízforgató tud! ;)
Nem kerül fél órába és legalább a szűrőt se terheled, max a pár liter kidobott vizet kell pótolni. ✌"

(#75394) Z_A_P


Z_A_P
addikt

Szakik,

kiszedek par kinti allo lampat a kertbol (ilyesmik), de a vezetekeket otthagynam a foldben, mert majd egyszer (1-2-3 ev?) mulva akarok valami normalisabbat.
Kerdesem, mit csinaljak a vegukkel?
Sima sarga/zold csikos szigszalaggal becsavarom, es otthagyom 10 cm melyen, es kesz?
Az birja majd a vizes foldet/stb (ha esetleg a kolkok felkapcsoljak a kapcsolot es aram lesz benne)?

OK

(#75395) Top cat válasza Z_A_P (#75394) üzenetére


Top cat
őstag

Tegyél rá zsugor véglezáró-t, a kapcsolót meg iktasd ki.

(#75396) darvinya válasza Dani_kp (#75391) üzenetére


darvinya
titán

Megnézem, kösz.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#75397) Z_A_P válasza Top cat (#75395) üzenetére


Z_A_P
addikt

Koszi! Azt rahuzom, es ongyujtoval "raszoritom"?

OK

(#75398) pjen válasza Z_A_P (#75397) üzenetére


pjen
félisten

Ha a kapcsolót kiiktatod, ŕáhúzhatsz egy nejlon zacskót egy gumival, de ha semmit se teszel rá a réz drótnak akkor se lesz semmi baja.Max levágsz 1 centit a végéből, ha megint kell.

(#75399) Top cat válasza Z_A_P (#75397) üzenetére


Top cat
őstag

Hölégfúvóval rá kell melegíteni. Lehet, hogy elég egy hajszárító is.

pjen
Azért védelem nélkül ne rakjunk semmilyen vezetéket a földbe. Ki tudja meddig marad ott.

Az ideiglenes dolgoknál nincs semmi tartósabb. :D

A réz nagyon betud oxidálódni. És nem csak a kiálló rész.

[ Szerkesztve ]

(#75400) Z_A_P válasza Top cat (#75399) üzenetére


Z_A_P
addikt

Valami mobil kene mert nincs aram :D

@pjen: :R

A lenyeg akkor a kapcsolo kiiktatas. (csak annyi van hogy elfelejtettem melyik az :D , de ohm merovel kimerem akkor :K )
SZERK: dehogy merem ki, van 10 meterre van a lampa - feltetelezett kapcsolo :O

[ Szerkesztve ]

OK

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.