Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz Vismajor01 #75327 üzenetére
A képeken láttok egy célszerszámot amit a lefolyóhoz mellékelnek, azzal lehet egyszerűbb felszedni a fedőrácsot.
Lehet kapni rozsdamenetes/saválló finom hálót, abból ha csinálnál egy szűrőbetétet vagy valami régi fajta műanyag szúnyoghálóból (ami merev) csinálni valami eldobhatót.
Vagy csak dobsz rá valami öreg rongyot vagy fedél nélkül ráterítesz valami vékony anyagot majd rá a fedelet , de van még nő harisnya és a zöld sárga ..stb
-
válasz macilaci78 #75349 üzenetére
Én ilyet szoktam 2 havonta 0,5 decit önteni a lefolyóba + szuez szifonba. Régi fürdő nincs csoda szűrő. Rá kis víz, 1 óra mulva leöblít. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Barret001
addikt
válasz macilaci78 #75353 üzenetére
Szóval akkor működik megfelelően,ha naponta ki kell takarítani! Teljesen életszerű...Viszont kiszűr mindent!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Barret001 #75354 üzenetére
Egy szokásos takarítás után a 3. női hajmosást bírja ki minden panasz nélkül.
Utána kezdődik, hogy már 1 ujjnyi víz van a lejtés tetejénél, mire letusolsz, hajat mosol. Le kell öblíteni a tálcát, mert a lapos lejtésen a hab megül és elkezd penészedni.
Még egy hét és már az 5 cm magas küszöb épp csak elég, hogy az ide-oda lépdelésnél ne csapjon ki a hullám. Ekkor már bőven nem folyik el, míg megtörölközöl.Nem mondom, hogy szar, de csak mert nem tudom, milyen a jó az ilyen küllemű folyókákban. A mienk egy kínai gyártmány, lengyel import, az akkori Ravak árának harmadáért.
Szép, igényesen néz ki, de foglalkozós a használata, a tetejében megcsinálni is drága. Tipikusan olyan, mint egy veterán autó.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Top cat
addikt
válasz macilaci78 #75349 üzenetére
Nem ilyen szívószál méretű cső kellene ilyen helyekre lefolyónak. 120-as cső, a tetejére betonozni vasrácsot osztjóvan. Még ő sem tudná eldugítani évek alatt sem.
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #75357 üzenetére
Konyha malac a megoldás.
Gyűrűt csak kicsit teszi tönkre.
Amúgy nem értem, miért fuxxal kell tisztálkodni, tán látja valaki, s lenézi, mert villog.
Vagy madame bizsu?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PitLee
őstag
válasz macilaci78 #75355 üzenetére
Ez a golyó szelepes, akkor jó ha valaki gyakran utazik vagy egy nyaralóban van beépítve, mert ha kiszárad sincs csatorna szag, átlag családi házban a sima vízzáras is jó.
Nekünk a kád és a bekötés között egy fedeles szuez szifon szerűség van, kb 10 éve egyszer néztem meg akkor sem azért mert eltömődött volna csak kíváncsi voltam milyen belül, amúgy nálunk a kád egyben a zuhany is.Ui:
ilyen golyó szelepes volt a mosógép csatija a falon, de hamar kikaptam belőle a golyót mert hamar megfogta a szöszöket és csak fojtotta szivattyút.[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz Barret001 #75354 üzenetére
Ahol vagyunk, kb 7-8 eve, egyetlen egyszer sem volt takaritva a lefolyo (egy kadrol van szo). Gyonyoruen folyik le a viz.
Ha hetente (de akar havonta!) kene takaritanom hajszal miatt, fel is gyujtanam.De jo amugy hogy beleolvastam most a topicba, lassan aktualis lesz uj helyen, uj zuhanyzo lesz, de akkor ilyet SEMMIKEPP nem epitetek be (pedig jol nez ki). Akkor a sima "negyzet" alaku az mar nem ilyen finnyas, ugye?
Szerk: de miert nem szeditek ki a szurot? Egy lefolyo cso nem fog hajtol eldugulni, fura lenne nekem
Vagy max 5 evente, de akkor inkabb 5 evente egy nagyobb takaritas mint 3 naponta
Aki meg gyurut beleejti, igy jart[ Szerkesztve ]
OK
-
Inhouse
őstag
Nekünk a kádét kell évente 1-2 alkalommal takarítani, de az gégecsöves. Plusz 3-4 alkalommal még ezek előtt segít a pumpálás a víz alatt, megindul és egy darabig megint jó. A nagylánynak hosszú haja van, az meg a szappan és tusfürdő szépen összeáll ennyi idő alatt. Próbáltam a szőrcsomó kiszedő műanyag csíkot, de nem jó bele. Kádas zuhanykabin kis helyen, úgyhogy kicsit körülményes a hozzáférés.
Akkor ez a tusolós lefolyó olyan, ahol a kinézet/csicsa miatt fel lett áldozva a használhatóság.Üdv Inhouse
-
PROTRON
addikt
Szerintem jobb megoldás ha a szűrő megfelelően kerül méretezésre, tehát legyen abszolút egyszerűen kiszedhető, heti 1 x átmosható, mellette pedig ne legyen használhatatlan a vízáteresztés 2 nap után.
Lehet rajta csicsa, de alatta a szűrő ne nehezítse az életet.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Atomgeszi
veterán
Valaki cserélte már le a gyári villogót az automatán nyíló kapuján?
Nem egy szép darab ez a gyári 24V LED, mivel lehetne helyettesíteni, ami egy kicsit szolidabb méretben ( ez konkrétan 2 zsemle méretű, legalább), de fényben szórná ugyanúgy körbe és nappal is látszik?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Segítségre szorulok. Külső tokos redőnynél szeretnék gurtnit cserélni. Megvettem a gurtnit, az automata teljesen jó. Megnéztem yt videókat, mondom ez nem tűnik nehéznek, belevágok. Megnéztem újra és újra a videót.
Azonban sajnos egyszerűen nem tudom úgy befűzni a gurtnit, hogy ha meghúzom a szobából akkor felhúzódjon a redőny. Mint ha fordítva lenneha húzom akkor eresztődik. Egyszerűen nem jövök rá hogy kéne befűzni. A videóban csak régi gurtni ki, új be, csomó, átvezetni a gurtnivezetőhöz a szobába, áthúzni a gurtnit teljesen, beakasztani az automatába és kész.
De nem, nem tudom felhúzni a redőnyt. Mi a titka? Tudna valaki segíteni? -
NeoPampalini
senior tag
válasz mézespálinka #75364 üzenetére
Hát én ezt úgy csináltam, hogy redőny feltaszigál "felhúzott" állapotba, gurtni beköt, redőny elenged, gurtni feltekeredik. Egy segéderő nem árt hozzá.
-
mézespálinka
senior tag
válasz NeoPampalini #75365 üzenetére
Gurtnit hogy kötötted be? Van egy vízszintes rés és "alatta" egy kör alakú. Nem tudom "melyik oldalon" legye n a csomó :/(Nem vettem alaposan szemügyre mikor a rossz gurtnit kiszedtem :( )
-
zhali1
csendes tag
válasz mézespálinka #75366 üzenetére
Én így csinálom: redőny teljesen le. A gurtnit legalább egyszer feltekerni a tengelye, figyelni a forgásirányt, majd megcsomózni. Bevezetni és az automatát kézzel felhúzni, azaz feltekerni a rugót. Így beakasztani a gurtnit végét a rugóba.
[ Szerkesztve ]
-
Van egy kétnyaras, Orosz Búvár szivattyú lent a pincében a kútban. Tegnap este vettem észre, hogy zúgni ugyanúgy zúg, de a szállított víz kevesebb mint a harmada mint eddig. Gondolom meg kell "bőrözni" de hogyan?
Víz van a kútban, és a slag sincs kidörzsölődve.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ptesza
senior tag
Készítenék egy ilyen hasonló tipliző sablont, de sehol nem találok olyan acél csövet vagy bármi mást, amiből ki tudnék vágni két ilyen kb. 30-40mm hosszú és 8mm belső átmérőjű csövet. Ti mivel oldanátok meg?
[link] -
Inhouse
őstag
válasz ptesza #75369 üzenetére
Én is így voltam, kaptam egy autós boltban valami elfekvő szelepszár vezetőt, pont méretes. Bár nem annyira acélos, egy darabig kitartana...ha megcsináltam volna... Vettem egyet, de azzal sem vagyok teljesen kibékülve. Szerintem csak az ilyen videókban sikerül ilyen tökéletesen a tiplizett darabok illesztése. Bútorlap szekrényeket raktam már "párat" össze, ott sajnos nagyobb a szórás.
Csak engem zavar, amikor az ilyen videókban a tolómérővel karcolnak a munkadarabba jelölést? Jó, ez itt fa, de láttam már fémmel is...Üdv Inhouse
-
ptesza
senior tag
Mindenkinek köszi a tippeket!
-
Panthera
őstag
2,5 m3 térfogatú pancsolóból milyen vízforgatóval lehet / érdemes kiszedni a kisebb szemcséket? Állítólag egy ilyesmi papírszűrős az semmit nem ér, hiába megy egész nap.
Igaz, ez 4* annyiba kerül, mint a medence volt, de ez jó lenne egyébként?[ Szerkesztve ]
-
fonok87
aktív tag
Utánanéztem ennek a tolómérővel karcolásnak, mert nekem is bántotta a szemem amikor először láttam...
Redditen találtam rá a kedvenc válaszomat első hozzászólás: "erre a tiedet használd, ne az enyémet"
Persze van különbség a 799 Ft-os meg a 20k Ft-os között, utóbbit nem üti-vágja az ember, viszont nagyobb eséllyel van karbid hegyeTruss me, I'm an engineer.
-
Inhouse
őstag
válasz Panthera #75375 üzenetére
Nagyobbhoz is elég a papírszűrős. A titok a következő:
- lassan oldódó klórtabletta úszó adagolóban
- a szivattyú a napsütéses órákban folyamatosan megy, este megszakításokkal 1-1,5óránként
- a szűrőt nagy melegben naponta, egyébként 2 naponta slagra szerelt szórófejjel ki kell mosni
- használati időn kívül medencetakaró van rajta
- naponta ki kell merni a beleesett bogarakat, lehulló dolgokat
- az aljára ült cucc kiszedéséhez körbe kell menni pár percig, magától odavándorol középre az egész, ott eltolni felette a hálót, felemelkednek a szemcsék, alányúlni és kidobni
- ha a vízszint lecsökken a befújó szintjére, felölteni, szigorúan csapvízzelÜdv Inhouse
-
hotkar
aktív tag
Nekem 5 évig kiszolgálta a cca. 11 m3-es medencét. A "papírszűrő" valójában közepesen sűrű, műanyagszálakból szőtt szűrő, ami még a klór hatására kicsapódott vas-kloridot is megfogja.
A medence már rég tönkrement, a vízforgató és a benne levő szűrő még teljesen jó.
A többi meg úgy van, ahogy Inhouse írta.
-
mézespálinka
senior tag
köszi a tippeket! Végül a lamella tartó kiakasztása , majd a gurtni feltekerése volt a tökéletes megoldás.
-
darvinya
titán
-
PitLee
őstag
válasz Essejó #75368 üzenetére
Ha membrános berregős szivattyúra gondolsz, az sajna nem örök életű.
- kényes a feszültségre, ütközésig rángatja a belit
- kényes a felfüggesztésre, csak a mellékelt 5 méteres zsinórral lehet fellógatni, ha nincs 5 méter kell egy rugó, mert a szivattyúnak vibrálnia kell
- a fentiből adódik, hogy a slag sem lehet merev
- a slagban nem lehet semmilyen szűkítés, elzáró..ect
- csak tiszta vízre való, homokos sáros víz koptatja
- max 2 órát mehet 20 perc pihi
- a gumi membrán elkopik cserélni kell
Ezeket mellőzve is működik csak rövidebb lesz az élettartama, gyakrabban kell cserélni a gumimembránt..ectHYD-250 BÚVÁRSZIVATTYÚ pdf
Szovjet vízszivattyú helyreállítás YT vidinyó -
PitLee
őstag
A homok ha mocorognak a medencében valamennyire felkeveredik, és egy részét kiszűri a papírszűrő, de ha nyugalmi helyzetben van a medence, lekapcsolt keringetéssel, akkor leülepszik alulra, amit a szívóoldalra kötött medence porszívóval lehet összeszedni alulról.
Itt jön képbe a szűrő és a medence mérete, és a szennyeződés mennyisége, ha porszívózás közben elfogy a kraft, akkor jön jól az ellenirányú szűrőmosós kiépítés, mert egy kis vízért cserébe kimosod a szűrőt és mehet tovább a "móka".
Az alap keringető és szűrőt mivel egyben van sajna nem lehet otthoni barkáccsal egyszerűen mosó/ öblítő üzembe bekötni, csak azoknál lehet ilyet, ahol külön van a szivattyú és a szűrő, ott vagy átdobja az ember a csöveket és öblít egyet vagy kel 3 T elág meg 3-4 csap, végelzáró és akkor gépészkedik az ember, de ez csak akkor éri meg ha az alkatrészek "ingyé vótak"
vagy maradnak a kész cuccok amik hasonlítanak az általad 2.-nak linkelt szűrőre csak van egy váltószelep a tetejükön.
Esetleg mint a strandokon a gyerkőcöknek kell csinálni valami láb öblítést mielőtt beleugranak a medencébe.[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz darvinya #75382 üzenetére
Hát nézd a jó oldalát van egy brushless motorod és egy vezérlőd
Ha amúgy tetszett akkor, jó fogásra rákel gyógyulni és hátha lesz használt eladó párfityingért, vagy rákérdezni az alkatrészek árára hátha nem aranyárban adják.
Esetleg kibontani a hibás alkatrészt tolómérővel lemérni, hátha valami standard alkatrész és van fityingekért Kínából. -
imibogyo
veterán
válasz darvinya #75382 üzenetére
Nem ismerem a konkrét gépet (hogy mennyi "húsa" van a hengernek és mekkora a kés szélessége), de szerintem így kép alapján egy kis esztergálással még menthető a henger a késeket pedig még fel lehet köszörülni, ha van elég szélességük.
Gyengébb munkákra még akár kisebb (mélyebben ülő) késmegtámasztással is alkalmas lehet, maximum mondjuk a "harapást" félnél magasabbra majd nem állíthatod a kés terhelésének csökkentése végett. Nekem éveken át így működött az egyengető gyalum amit vasgyűjtéskor kukáztam, majd 2,5 mm-t kellett felszabályozni a késtartón, de utána még bő 10 éven át használtam...
-
darvinya
titán
válasz imibogyo #75389 üzenetére
Henger a legolcsóbb Alu kb. 50mm-es átmérővel.
Penge, na ezen meglepődve, hogy öntvény.
Test 10mm, penge szár él 3.5mm, mint egy fektetet L, ahol a rövidebbik szár szögbe köszörülve.
Ha ez mind valódi acél lenne, +sík talpazat is abból.lenne, akkor egy komoly gép.
Penge meg trapéz, mint ahogy kellene lennie.
Akkor csavarral együtt gyalulna, minimális peng csorbulással.Most elgondolkodtatott, hogy megkérdezek egy esztergályost, mennyi csak a henger+peng+állítható talp.
PitLee
Jó ötlet, de előbb masszívabb kiegészítőre kérdezek rá.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Panthera
őstag
válasz PitLee #75386 üzenetére
Estére jól leülepedett az aljára a cucc (ettől eltekintve szép tiszta is lett a víz), de azt a szűrő olyan könnyen nem fogja onnan lentről beszívni sajnos. Mivel elég nehéz beszerezni most forgatót (és 1 hét a szállítás), meg fogom próbálni kihalászni kézzel. Pelyhesítő szert próbáltatok már ilyen célból?
-
PitLee
őstag
válasz Panthera #75392 üzenetére
Nézhetsz, csinálhatsz ilyen házi megoldásokat is
https://youtu.be/lmFBbtFXS7g
A videó alatt szerepel az itt a fórumon is említett körbe-körbe karikába módszer.
YT hsz idézet
"flame04ful
Jajj! Ekkora kör alakú medencénél körbe törlöd a medence falát egy szivaccsal.
Beküldöd a gyerekeket hogy körbe szaladjanak.
Azután ugrás ki és a kosz az örvény hatására összegyűlik a kör alakú medence közepén.
Fogsz egy 3m-es flexi csövet (akár egy slagot).
Belerakod a vízbe, majd az egyik végét befogva kidobod a medencéből és máris gyorsabban és nagyobb erővel tudod "kiporszívózni" az alját, mint amit a gyári vízforgató tud! ;)
Nem kerül fél órába és legalább a szűrőt se terheled, max a pár liter kidobott vizet kell pótolni. ✌" -
Z_A_P
addikt
Szakik,
kiszedek par kinti allo lampat a kertbol (ilyesmik), de a vezetekeket otthagynam a foldben, mert majd egyszer (1-2-3 ev?) mulva akarok valami normalisabbat.
Kerdesem, mit csinaljak a vegukkel?
Sima sarga/zold csikos szigszalaggal becsavarom, es otthagyom 10 cm melyen, es kesz?
Az birja majd a vizes foldet/stb (ha esetleg a kolkok felkapcsoljak a kapcsolot es aram lesz benne)?OK
-
Top cat
addikt
Hölégfúvóval rá kell melegíteni. Lehet, hogy elég egy hajszárító is.
pjen
Azért védelem nélkül ne rakjunk semmilyen vezetéket a földbe. Ki tudja meddig marad ott.
Az ideiglenes dolgoknál nincs semmi tartósabb.A réz nagyon betud oxidálódni. És nem csak a kiálló rész.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BMW topik
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték