Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz Bile Demon #75756 üzenetére
A metabo is nagyon jó minőségű gép, vagy akár ott van a HiKoki is. Átlaga felhasználásra örök élet +1 nap mind a két márka.
https://ingatlan.com/33821564
-
Gyíkac
aktív tag
Szisaztok,
tanácsot szeretnék kérni:
Van egy egy fagerendás játszótér. A fa gerenda alja betonba van beleállítva.
A gondozása, festegetése elmaradt, eddig.
Minimális korhatás van a betonba ágyazott gerendák alján. ( 1-1,5 cm max. gerendák kb 20-25 átmérővel rendelkeznek)Jelenleg elkezdtem kikapargatni a korhatdt részt.
Szeretném majd valami rovar/gomba ölővel meg"fröcskölni", majd hagyom jól kiszáradni.
Ez után kaphat egy kis lenolajat.S itt akadtam el.
Két ötlet:
1: Maradék részt ( beton s lekezelt fa között) kitölteni valamivel, pl: folyékony meleg bitumen, vagy más ilyen jellegű anyag.
2: belecsavarni a lábakba néhány facsavart s kap egy betonpapucsot.Ezek után lefesteném az egészet vastagon lazúrral.
A cél, hogy még 10-12 évet kibírjon (ez után kezelve lesz évente)
A fentiek jónak tűnnek -e? vagy csináljam másképp?
-
válasz Gyíkac #75759 üzenetére
Az a baj, hogy nem látsz be a betonba, de ha felette korhad, akkor benne ez még hatványozottabban fordulhat elő. Én lehet vissza bontanám, és a korhadt rész levágása után kapna rendes bebetonozható fémtartót, vagy. Letakarítani a korhadást a betonban levő részen is. Megfúrni pár helyen és kiönteni két komponensű műgyantával úgy hogy a betonban a gyanta körbevegye, mert most ha vizet kap a beton, akkor folyamatosan korhadhat a fa
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Gyíkac
aktív tag
válasz Essejó #75760 üzenetére
Igen ez a levágom, kap egy új beton alapot, és fém"papucsot" is megfordult már a fejemben..
Jelenleg a föld feletti rész rendben van. Csak a betonnál kezdődik a korhadás..Ez esetben viszont akkor "rotyra" kell bontani, amit az éven már nem tudok kivitelezni.
(új ház, kislányom nagyon örül a kis játszótérnek.. )Ez esetben lehet csak lekenem az egészet (gomba rovalölővel- sok a repedés ahogy szétszáradt) Utána megkapja a lazúrt.
Tavsszal meg kivágom, télre meg lehet letakarom, hogy ne fagyjon szét.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Satyricon #75753 üzenetére
Ehhez mit szólsz?
Nekem ez a terv, mert ez kicsi könnyű, behajtásra tökéletes és kisebb fúrásokhoz is.
Ha erősebb csavart (pl.:szerkezetépítő 10*250) kell behajtani arra meg ott az einhell.[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
őstag
válasz Gyíkac #75762 üzenetére
Esetleg megcsinálhatod teljesen rottyra bontás helyett, hogy két oldalán "megmankózod" a lábat (= 2 oldalról odacsavarozol 1-1 pallót, amit leültetsz a betonra). Amíg mankón ül, kivádod a lábat, kitakarítod a darabjait a betonból. Utána aláteszel egy papucsot, aminek az alja belóg a betontuskó régi gerenda által kitartott üregébe és kiöntöd a betonnal végül.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Gyíkac
aktív tag
válasz razorbenke92 #75764 üzenetére
Ezt a "mentési" folyamat is elég jónak tűnik. Köszönöm a segítséget. Még otthon le egyeztetetm, de akkor a "megindult" résznek mennie kell.
-
Top cat
addikt
válasz Gyarmati_ #75763 üzenetére
Itt olcsóbb. Én azért meggondolnám, román gyártmány.
-
lemmy71
őstag
válasz Gyíkac #75759 üzenetére
Az enyém is olyan volt amit építettem a gyereknek, 6db 15X15 gerendán ált a faház betontuskóba téve. Cirka 6 évet bírt, utána látszódót a rohadás, stihllel tőbe levágtam és eladtam az egészet Amikor levágtam, akkor látszódót hogy mennyire is volt rohadva, de ahogy néztem még vagy 5 - 6 évet kibírt volna.
-
Quenmorr
tag
Sziasztok
Bocsi, nem tudom, hogy jó-e a topik, de igazából "házi barkács" ügyben szeretnék segítséget kérni. Vettem nemrég egy 1 terás M.2 SSD-t, amire vettem egy hűtőbordát. A hűtőbordát gumigyűrűkkel kellett felfogadni az SSD-re, de 1 hónap se telt el, és már le is "máltak", nem bírták a kiképzést. Kérdésem az lenne (mivel meg vagyok elégedve a hűtőbordával), hogy gyorskötözővel vissza tudom fogatni a hűtőbordát? Nem fog megolvadni?
Köszönöm szépen,
Üdv,
Győző[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Quenmorr #75771 üzenetére
Nálam volt ilyen házi barkács.
Valami régi bordából vágtam egy darabot, majd ment rá gyors kötözővel. Sőt a borda és ssd között nem is volt semmi hőátadó, még is kb 10 fokkal volt hűvösebb az ssd. Pár hónapot ment így, de semmi baja nem volt. Sima mezei gyorskötöző, semmi sérülés olvadás nem volt rajta. Attól gyári gumikarikától 100x jobb lesz. Esetleg még két oldalas hőátadó ragasztó lap is mehet közzé, akkor még a kötöző sem kell.[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
válasz hegegabi80 #75774 üzenetére
Meggyőztél Köszi szépen, akkor holnap reggel én is megcsinálom. Teljesen jól néz ki
-
Quenmorr
tag
válasz hegegabi80 #75774 üzenetére
-
lemmy71
őstag
válasz Barret001 #75778 üzenetére
Na azzal jól hazavágtad azt a kis plusz hűtést is, mivel a sziloplaszt hőszigetel
Anno én a 9600xt -re az Arctic Cooling G-1 hővezető ragasztóval ragasztottam a "süniket", sajnos már itthon nem igazán lehet beszerezni, tízen éve vettem Bluechip -től. De a kilencvenes években, kétkomponensű alumínium pótló ragasztóval csináltuk az ilyen tuningokat, az aztán topikhű és bitang erős
Itt van a kicsike, most készülök összerakni egy AGP foglalatos retró erőművet, a gyereknek jó lesz majd sniperezni meg hexenezni "otthoni hálózatban"
-
-
lemmy71
őstag
válasz Barret001 #75783 üzenetére
Az enyém is jól bírja, bár évekig egy dobozban pihent, most szedtem elő a cuccokat. Ez egy réz csigaházas ATI eléggé ritka darab. Egy Asrock AM2NF3 VSTA lapba szúrom, ez az utolsó AGP -s lap ami elbírja az AMD Phenom II X4 970 -s procit. Kap még egy régi toronyhűtőt és 2 X 2 giga memóriát, a rendszer meg egy módolt 32 bites WIN ME lesz.
-
senior tag
válasz macilaci78 #75788 üzenetére
Igen, abban ki is merül minden előnye, nincs benne szigetelés, akku fele kapacitású, garancia valamiért csak 2 év.
Én egy bevált gépet ajánlottam (az is ütve fúrni), de az nem fért bele a keretbe, de volt itt metabo, einhell is ami igen.
Persze ez a gép is jó lehet otthoni kevés használatra, de arra elég a lidl / aldi gép is.
Mondjuk ez viszonylag hosszú gép ami nem biztos hogy előny ha szűk helyen kell csavarozni.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Quenmorr #75776 üzenetére
Az olcsóbb Axagon SSD hűtők mellé 2-3db gumit adnak, amivel rögzíteni kell a padot és a bordát. [link]
Azt javasolják amúgy, hogy szedd le a papírt az ssd-ről, de kipróbáltam, ugyanúgy átadja a hőt.. Szép is lenne le kéne minden matricát kaparni, szerintem a gari is ugrana és beazonosíthatatlan lenne utána.[ Szerkesztve ]
-
Quenmorr
tag
válasz Grave_444 #75790 üzenetére
Jaja én 4 gumit kaptam, de abból az egyik el volt szakadva a dobozban alapból. A maradék 3-al fogattam fel de 1 hónap alatt "elöregedtek". Én a matricát simán le tudtam venni, mert ilyen típusú volt az SSD-m:
Bár azt nem tudom mennyivel csökkent a hő a matrica miatt, de összességében 60 fok helyett terhelés alatt 48-50 most :) -
Top cat
addikt
válasz Satyricon #75777 üzenetére
Az árukereső kérdezz felelek oldalát is érdemes néha megnézni. Ott írják, hogy román.
Rákeresve én is megtaláltam Hauch Tomi videóját.#75770 Gyarmati_
Az Alza megbízható, nem egy sufni bolt. -
F.E.K..
senior tag
Tényleg, ha már ssd hűtés a téma.. esetleg van tippje valakinek hogy hogyan hűtsek le egy 2,5-ös (s-ata) ssd-t notebookban? Gyorsan rákeresve szééép nagy bordákat találtam csak, de egy mobil gépben ezek nem igazán férnek el :/
Már az is felmerült bennem hogy vágok valami rézlapot rá, és kap hővezető ragasztót...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
F.E.K..
senior tag
válasz Top cat #75794 üzenetére
Nem, 2,5, s-ata csatlakozóval szerelt ssd..
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : ADATA SU630
HDD Serial No: 2K0820017395
HDD Revision : N191129a
HDD Size : 457863 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 58 °C
Highest Temp.: 71 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 41 days, 10 hours[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest