Hirdetés
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz Hack3er #46905 üzenetére
Azért ez nyilván nem garancia a jó hangra, de mivel tök ismeretlen eszközöket nézegetünk, ezért illő megemlíteni, ha valami szimpatikus.
Aham, nagy rajongója vagyok azóta is. Akivel csak tudtam kidobattam a csöveket mindenből és ment a Gold Lion. Még nem panaszkodtak...
-
vodkaboy22
addikt
válasz Hack3er #46903 üzenetére
Ezek mind kukák... Hányszor kell leírnom, hogy csöves elektronikához értelmes táp kell ez pedig egy maréknyi helyen nem fér el! EZek mind felejtősek. Csak azért mert cső van benne nem lesznek jók sőőőt...
Értelmes csöves SAJNOS még mindig nem nagyon van DAC-ban 100k alatt.
Gondolj bele egy cső önmagában 2W-ot fűt legalább csak a fűtésével az anód meg 1.5W-ot diszipál. Ezt állítsd elő úgy, hogy nagyon tiszta tápod legyen és legalább 120V-os legyen az anód táp (ECC88-hoz ECC82 jó munkaponttal már 180V). És ezek még csak katódkövetők. Értelmes csöves előerősítő fokozat minimum 2 cső és nagyon jó fólia kondi jelútban mert lesz.
Bármilyen csövesnek csúfolt hibrid csoda ilyen kis méretben az mind hangminőségben fele annyit se fog tudni mint egy mezei sima hasonló árú félvezetős.
Meg kell nézni kapásból ha csöves és van mérete (és nehéz is akkor van benne jó trafó és anyag) akkor talán van értelme. De mennyibe fog kerülni? Hát nem ilyen olcsó lesz mert az anyagot mindig meg kell fizetni.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
.DLL
veterán
válasz gabesz345 #46891 üzenetére
Meglehet. Te hoztad az egyik HD600-at is? mert akkor igen.
A Senni amúgy a félvezetősökről jobban tetszett, de a Beyer meg a csövesedről! Bár akkor még nem volt meg az X-Szekeres 2-m, ennek a karaktere most mindennél jobban bejön a DT880-hoz, max egy kis közép részletezést még el tudnék viselni hozzá, bár mostanában kevesebbet fejhallgatózom. De a DAC is nagyon fontos, kíváncsi leszek (ha jön) Vodkaboly csöves fokozatú DAC-jára, és a te új fejlesztésedre is. Bár azt hiszem, hogy ilyen szintű DAC-ok megítéléséhez, kiaknázásához a DT880 már kevés lesz.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
DDL
őstag
válasz vodkaboy22 #46907 üzenetére
"Hányszor kell leírnom, hogy csöves elektronikához értelmes táp kell ez pedig egy maréknyi helyen nem fér el!"
Félvezetőshöz is....
Üdv: DDL
Messziről jött ember azt mond amit akar. http://logout.hu/blog/ddl/index.html
-
gabesz345
csendes tag
Igen
A HD600-al tényleg nem passzolt annyira az a kiépítés, a Beyerrel viszont telitalálat volt. A kis csöves erősítőt már elvitték utána gyorsan, az már nincs meg, helyette a saját régebbi csövest tudom vinni, ennek vastagabb a hangja, jobban illik a Senn-hez, de nagyon kíváncsi leszek, hogy a Beyerrel hogy illik össze.
A dac ami meg a lánc elején volt, az az akkor frissen készült AD1865 dac volt, az még megvan, még eladó, mert nem akarok ennyi dacot megtartani.
Meg most az AD1862 dac lesz a referenciám, ha sikerül, de ez jó drága is lesz, már 2 kiló csak az alkatrész, és még kell kiegészítő hozzá.
A Senn-hez múltkor egy gyári upgrade kábelt vittem, lehet most elviszem a toxic kábelt, igaz elég rövid, mivel kegyetlen drága, de király hangja van. Sajna a Toshiba laptopom eladtam, most MSI van, aminek elég zajos a hangja, így vkihez betársulnék inkább laptopügyileg -
Bodz
nagyúr
Tomdriver!
Az M6 rca kimenete fix vagy szabályozható? Erre mar nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Nekem is egy ilyen kombóm van. FiiO Q1 fejhallgató erősítő DAC+AMP + Superlux HD681Evo stúdió fejhallgató Nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon praktikus a hordozhatósága,USB kimeneten nagyon sokat dob hangon. Mobilon a jack kimeneten keresztül inkább csak kis hangerő növelést érhető el és extra mély. (iPod 6, 5s és S6)
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
-
bkercso
nagyúr
Hogy konkrétumokról is beszéljünk: én nem hallom, hogy milyen adaptert kötök az erősítőm elé. A DACtronban pedig USB-ről táplálok DC-DC-konvertert, majd egy cap-multi és egy K Multi sorban megteszik a hatást. Egy tápforrást minőségét két dologgal jellemzem: zaj és kimeneti impedancia.
Te mire gondoltál?
"Skócia...milyen király angol akcentus van ott.. nagyon nagy élmény lehet ott beszélgetni"
Beszélgetésben még nem volt részem. Aki egyetemet végzett, azt megérteni, de az ehte skót akcentusból több hónap után se sokat értek (<50%). Nagy nyugi van, az jó, viszont lusták nagyon, amit nem bírok megszokni.
A videó vicces különben, de nem így beszélnek. Először kb. 1,5 percbe telt, mire rájöttünk, hogy a minket kérdező járókelő angolul beszél.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
fero02
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Beyerdynamic DT 235 fülesem, amit szeretnék még kicsit hajtani, mert a pc-m analóg kimenete számomra nem ad kellő hangerőt.
Ami az erősítőt illeti, nekem elég lenne, ha csak analóg bemenete volna. Nem volna hátrány, ha lehetne rajta szabályozni a mély és magas tartományt. Mobilitás nem fontos, csak az asztalon lenne a gép mellett.
Köszi előre is!
Üdv!
-
őstag
Vettem egy ilyet. FIIO X3 DSD LEJÁTSZÓ (2.Gen) + DAC.
Kérdésem az lenne(lehet hülye) , hogy ez tud mp3-at lejátszani? (Nem írja sehol). Tudom ez nem arra való,de kevés flac és DSD lehetőség van deep house kategóriában amit főleg hallgatok.
Másik kérdésem ,hogy akkor a FIIO Q1 DAC+AMP-em mennyire válik feleslegessé,elvileg az X3 mindent tud amit a Q1 tudna nem? Kivéve ha jól látom az X3 nem tud analóg 3,5-es line-in jelet erősíteni.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Tin
veterán
válasz Maxximus #46925 üzenetére
tud (oldal alja, supported formats)
emellé felesleges a Q1, ez egy profibb "mp3 lejátszó", ráadásul megy dac-ként is, ha gépről akarsz zenét hallgatni. fejes erősítőnek meg nem az ilyen Q1 kategóriát kell venni
bkercso: gondolom még csak megrendelte
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi a gyors választ. Nekem mint "kezdőnek" a Q1 is szép hangot adott. (Nyilván nem a minőséghez voltam szokva). Az X3-at tudom használni gépről zenehallgatásra,csak nem lesz elég hangos? A Q1-nél az 50% hangerő is elviselhetetlen hangos volt nekem. Vagy gépről való zenehallgatásra ez csak "gyenge" megoldás? Ez mobil lejátszónak van "kihegyezve"?
bkercso: Mert nincs még nálam (itt vettem a HA-n és gyorsan lecsaptam rá) egy ismerősömet bíztam meg, hogy vegye meg egy tőlem 170 km-erre levő városban és készülök rá ha itt lesz nálam miket fog tudni.
Nekm az elvem az, hogy vagy Black Friday-on vásárlok vagy itt pár hónapos készülékeket max 60%-os áron...nem baj ha várnom kell rá,belefér[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Maxximus #46928 üzenetére
én is "kezdő" vagyok ha így nézed, szóval a Q1 nekem is szép hangot ad. mondjuk nekem a 80Ω--os DT770-el High Gain-be kapcsolva olyan 4-es körül van a normális hangerő, de simán fel lehet tekerni maxra is, igaz akkor már elég hangos szóval ez baromira fejes függő, meg persze hanganyag is.
az X3 speckója szerint 16~150Ω fejesekhez való, pont úgy, mint a Q1. tehát ha a Q1 rendesen meghajtja a fejesed, akkor ez is meg fogja. ez független attól, hogy DAC-ként géphez használod, vagy önmagában lejátszóként. de tényleg nem ismerem az X3-at, szóval max találgatni tudok a speckók alapján. szerintem nem lesz rosszabb a hangja, mint a Q1-é, csak ez kvázi "walkman" is.
-
őstag
nagyon szépen köszi az infókat.
az az igazság, hogy vettem hozzá egy Audio-technika ATH-MSR 7 fejhallgatót is,így volt csomagban az X3-al,kíváncsi leszek hogy fog szólni a meglévő Superlux HD681Evo-hoz képest..[ Szerkesztve ]
-
olm3
csendes tag
Sziasztok!
Milyen meglepő de ismét szeretnék egy kis segítséget kapni ha lehet
Van egy Creative Aurvana Live 2 fejhallgatóm (tudom nem az a kategória amiket itt szoktak említeni, de szerény véleményem szerint az árához képest elég kellemes és tiszta hangja van) amit nem használok túl gyakran, főleg este illetve most sűrűbben amíg meg nem jönnek az új dobozok.
Tehát a probléma a kábellel van, mert az egy hulladék finoman fogalmazva, és szeretnék hozzá venni valami mást, nem kell semmi extra és drága csak ennél jobb legyen (mondjuk az nem nehéz ) illetve még annyi, hogy ami a fejesbe megy az 2.5-ös jack. -
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, Melyikkel járnék jobban egy Fiio e10K val vagy egy asus xonar essence stx vagy asus phoebus.al? Egy 2.1 es hangrendszert és egy Beyer DT 770 Pro 250 Ohmos. lenne rajta.
Köszönöm!
-
Tin
veterán
válasz BigBlackDog #46935 üzenetére
ez a "túl világos hang" egy kicsit túl van parázva, bekapcsolt bass állással éppen annyi, hogy ne legyen nagyon mélytúlsúlyos, legalábbis a Q1-ből kiindulva nekem ilyen.
ami már nagyobb gond, hogy nem hiszem, hogy kihajtja a 250 ohmos fejest rendesen...
-
HUNNIA1920
őstag
Csak egy kérdés vagy javaslat, nem rossz szándékkal írom: nem lehetne írni az 1. hsz-be egy összefoglalót, hogy pl.: ez a DAC ezzel a fejhallgatóval ajánlott párosítani mint a HiFi topik esetében az erősítő + hangfal?
Nem tudom, lehet csak engem zavar, de szinte minden 2. hozzászólásba megkérdezi valaki, hogy "Sziasztok! DAC vásárlás előtt állok. Kinéztem a Fiio E10-et (vagy egy másik típust). Ehhez jó lehet az xy fejhallgató?...". Ezt ha idáig nem kérdezték meg legalább 200-szor, akkor egyszer se, és legalább 400 választ jött rá, hogy igen, ezzel ajánlott vagy nem, az túl világos vagy sötét hangú hozzá.
Lehet most le leszek oltva, de én szinte minden nap végig olvasom a hozzászólásokat és napi szinten csak a fent leírtakról lehet olvasni. Vagy csak én látom rosszul?
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
krichd1
addikt
válasz HUNNIA1920 #46939 üzenetére
Lehetne néhány példát írni végül is, de szerintem úgy is sokszor feltennének hasonló kérdést, téma összefoglalót még mindig kevesen olvasnak. Az alapvető probléma az, hogy az emberek nem használják a topikok keresőjét.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krisz242
tag
Igaz, hogy rossz helyen kérdezed, de én innen rendeltem: mikrofon nélküli , mikrofonos .
Nem annyira olcsó, de egész jó minőségű mindkettő[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz BigBlackDog #46937 üzenetére
És akkor képzeld azt, hogy az E10K mégvilágosabb, mint az E18. A Bass kapcsoló az E10K-n állítólag nem rossz, csak a mély alját emeli, nem az egész középmélyet, és mértéke is visszafogottabb, ezt mondjuk szívesen kitesztelném. Meg hogy van-e negatv hatása a hangra a cucc kategóriáját nézve (pl. keni-e a részleteket, a teret; vagy megőrzi-e eredeti pontosságát.)
(#46939) HUNNIA1920: Lehetne, de akkor csak az összefoglalót nem olvasnák el. De ha már 20%-uk megtalálja a választ benne, akkor megéri.
(P.H.)
-
Tin
veterán
válasz BigBlackDog #46937 üzenetére
persze, pont erről beszéltem annó DLL-el (és talán még írtam itt is). a kis Fiio Q1 (ami belül ugyanaz mint az E10K) nem igazán hozza ki a DT770-ből azt, ami benne van. én is észrevettem, hogy mindenki mélysúlyosnak mondja a fejest, miközben én még bekapcsolt bass kapcsolóval sem érzem annak, főleg a középmélyeket érzem kevésnek.
de ez nem olyan rossz dolog, így ugyanis a mélysúlyos fejesből lesz egy kevésbé mélysúlyos, tehát simán hallhatható hosszútávon is.
ettől függetlenül egy DT770-hez én biztosan nem ezt ajánlanám, lefogadom, hogy ezért az árért van hangban jobban passzoló is. és majd akarok is venni, de azt már nem ad-hoc módon, hanem alapos utánanézés mellett.
-
krichd1
addikt
A Dt770-ek nem mély túlsúlyosak, hanem V karakterűek, verziótól függ, hogy a mély és magas tartomány mennyire van kiemelve, illetve ezek és az általános hangminőség is. A Fiioknak meg nincs igazán valódi erejük a mély tartományban, Beyerdynamicokkal sem, ezt lehet kompenzálni a bass boosttal, ami csak egy kényszer megoldás. Ha majd egyszer hallasz normális fejhallgató erősítőt, akkor majd megérted miről írtam.
A Dt770 Pro 250ohmak például közel egyenletes a mély tartomány mennyisége a középtartományhoz képest és emellett egész megfogott, pontos basszusa van. Tehát vadulást ne ettől várjon az ember. A középmagas kiemelés meg már egy másik történet.[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
Akkor mit tudnátok ajánlani helyette? a belsö hangkarikat vagy egy másik külsöt?
-
krichd1
addikt
válasz DJZoliboy #46945 üzenetére
Inkább külsőt szerintem, például SMSL M6-ot, nem rég vett valaki 80ohmos Dt770 Pro-hoz, így van friss tapasztalat is. 250ohmos-hoz nem tudom mennyire lenne elég, tippem szerint elég ahhoz is, de nem hallottam ezzel, csak a 32ohmos Pro Limited Editionnal.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
AKG K530-at használok jelenleg a DA300 USB dacomhoz, amit szeretnék egy kicsit komorabb, vaskosabb hangú fejhallgatóra cserélni.
Gondoltam erre HD451
vagy erre HD681.
Lényeg lenne a "paplanos", hosszan hallgatható hang, ami nem baj, ha akár kissé a részletesség kárára is történne. Ha ezeken kívül lenne ötlet, azt is szívesen olvasnám.
Köszönöm, ha segítetek.
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- TCL LCD és LED TV-k
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Linux kezdőknek
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Szuper áron új Huawei Matebook 16S /i7-12700H 16GB 1000GB SSD 2,5K IPS touch Garancia!
- ELADÓ 5V 2A 12W napelemes tápegység, solar panel UPS
- Bomba áron dobozos új Lenovo Legion 5 /Ryzen7-6800H 16GB 512GB SSD RTX 3060 6GB 165 Hz Garancia
- Honton HT-R390 BGA rework station, forrasztó állomás
- Redmi 13C 128gb Fekete
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest